You are on page 1of 14

Kedves Gyerekek!

x

ATrixi könyvek bájos rajzokkal teli zsebkönyvek.
Elférnek akár a nadrágzsebben, egy kis táskában, és kedvenc könyveitek között a könyves-

polcon. Bárhová magatokkal vihetitek,

r:'"r.ii.

mert

nem foglalnak el sok helyet. Az első sorozatban
megismerhetitek Trixi egeret és barátait, Rezsőt,
a kismalacot, Dezsőt, a vaddisznót és SÜn TónitTalálkozhattok Lilivel és Bercivel, akik testvérek,
egy kis tündérrel' és egy kisfiúval, aki nem akar
lefekÜdni. olvashattok egy kislányról, aki nem
tud megválni a cumiktól, valamint megismerhetitek Mázli kiscsibe születésének történetét
A mesék 2008 novemberében folytatÓdnak.

Remélem, jó barátok leszünk!

'ngm

rok

%

lldikó .$ . i ) 8lső zsebJoön3v€rrb Q-_-9 Ezakringuecsloe T I * l ( \ r$ Mégnemakarck lefektidni írta: BrÜckner Judit Rajzolta: Fodor M.

Kezet mosott. légy szíves! .V/'1>ffi"'. Berci bepakolta egy nagy dobozba a játékait és bement a házba. Lassan esteledett. és leÜlt a szépen meg- terített asztalhoz.kérte anya. kész a Vacsora.:. .''1 Berci az udvaron az autóival játszott. J<. gyere. Ul .Bercikém..

Felépítette az autómosót.s már kezdodhetett is újra a jármüvq| tisztítása.- .r.í -'/é' S '-/a.\..- \' r ^"'<-- \s Vacsora után szaladt a szobájába. \ . hogy az udvaron el kezdett játékot folytassa. é. felsorakoztatta az autóit.E>=:_ :^ j..

.J o 3 *-t- o \ -)Í- b- .Berci.bezzeg a többiek fent maradhatnak! . kérlek.De anya.am. ".alkudozott Berci.kiabált anya a fürdőszobából. ez nem igalság morgott Berci. o Anyát azonban nem lehetett meggyőzni. mert hamarosan le kell fekÜdnöd! ..Miér'í-kell nekem mindig elsóként lefekÜdnöm. még be sem fejeztem a játékot! . . . gyere fÜrdeni.2- (D =--:.

kérdezte novére.Mit csinálsz Lili. így nem tudok dolgozni. most ne zavarj. ( s . . nincs kedved egy kicsit játszani velem a fÜrdőkádban. 'q' :l -'b-. lemoshatnánk az autókat. Lili az írőasztalnál Ült és egy képet festett.Lógó orral elindult a fÜrdőszoba felé.Jt.ocsi. .::\ - .s'n' 'És 4 '{s t.kérdezte Berci. igen. . Nővére szobájából fény szűrődött ki.'. a holnapi -J rajzőrára szeretném ezt a képet elkészíteni..fordult ki csalódottan Berci az a1tőn.Ehhez te még nem értesz' majd holnap játszunk! Nem kéne már régen ágyban lenned? .Segíthetek? . Bekukkantott."I da \\.De azI hiszem. t'. ..

mondta anya.'1 't ' . és futás az ágyba! .Végre' hogy itt vagy kicsim' gyere! FÜrödjÜnk meg. Egyszer csak megcsörrent 7..

szaladt apához. Gabi volt.! '' anya legjobb barátnője' Órákig szoktak beszélgetni. hátha játszik vele egy kicsit.úgy.--. . Ez ':''' 11. hogy felvegye. mert apa tudja a legklasszabb autómosÓt építeni. hogy a traktor és a kukás autó is belefér.i Anya szaladt le a lépcson. .. Bercinek kapóra jött.- \:.

Szia apa' jÖssz egy kicsit játszani.próbál- kozott Berci.mondta apa' .De még nem vagyok álmos. holnap korán kelÜnk.Ezt addig befejezem. tudod. . A .mondta apa.sopánkodott Berci.Kicsim.Amikor belépett a dolgozőszobába. apa teljesen \=t elmerÜlt a munkájában. csak a számító- gép gombjainak kopogása hallatszott. nem akarok lefekÜdni . - FÜrödj meg. Futás lefekÜdni! . és utána olvasok egy esti mesét . én foglak holnap az oviba vinni. már nagyon késő van. felépíthetnénk az autÓmosót! .. .

Anya még mindig tele_ fonált.Berci szomorúan ment ki a szobábÓl' Nem akart lefekÜdni. és az esti mese sem érdekelte. teljesen megfeledkezett Berciről' m H W ----(ú' I .

)\ 'l '//tzrt7 / *-- 77 11rt a rr rt /7.\ \-. majd hamarosan elaludt. Lekuporodott az autói mellé.í -.. és elkezdett játszani. . l7. I r./t / Berci bement aszobflába. -n .- . .--. rr r rr rr.

rE ( : '--l' ű WW @: & .ásított Berci. .Anya és apa talált rá a szendergő kisfiúra.Még nem akarok lefekÜdni! .mondta apa. Apa felvette. . és gyorsan megfÜrdette.Na jó' van egy ötletem .

A hálószobában beÜltek mindannyian a nagy ágyba.-' . os elÁesélt egy igazán szép történetet. . Apa felállította az öreg diavetitoi.

Az elso sorozatban megjelent kiskönyvek: Mire a mesének vége lett.o) I Minden jog fenntartva! 2008 Rajzolta: Fodor M. hu SBN : 978-963 -87 97 6-6-7 I .. ffiffi ffi ffiffi tr"*"g.-r"g*t lnn'aon \t"t-g} Wil . lldikó Nyomdai elokészítés:Kék Nefelejcs Kft. Berci elégedetten és boldogan aludt el.trixikonyvek.hu www. Nyomda: BlackPrint Nyomdaipari Kft. Kiadó: Szilágyi Lajos E-mail: mese@trixikonyvek.