You are on page 1of 6

SJK (T) LADANG NAM HENG

KERTAS KERJA
‘SCIENCE FAIR’
PERINGKAT SEKOLAH

2016

0 Pendahuluan Program ini adalah satu program yang dianjurkan oleh Panitia Sains SJK (T) Ladang Nam Heng. 2. 2. inovatif dan kreatif selaras dengan hasrat PIPP.5 Untuk melahirkan pelajar yang bersatu padu melalui pertandingan atau permainan secara berkumpulan yang terdiri daripada pelbagai kaum selaras dengan hasrat negara iaitu konsep ”1 Malaysia”. Ia merupakan satu program tahunan Panitia Sains .2016 7. teras kedua iaitu melahirkan modal insan yang berdaya saing tinggi.4 Untuk meningkatkan pencapaian akademik bagi mata pelajaran Sains dan seterusnya mencapai target yang telah ditetapkan. 2.2 Mengisi waktu lapang dengan aktiviti yang bermanfaat dan berfaedah. 5.3 Untuk meningkatkan pencapaian akademik dan seterusnya mencapai target yang telah ditetapkan.0 Tarikh 04.0 Objektif 3. 2.4 Untuk melahirkan murid yang kompeten dalam bidang sains dan teknologi. SJK (T) Ladang Nam Heng . Program ini dirancang untuk memberi perangsang kepada murid SJK (T) Ladang Nam Heng supaya minat terhadap mata pelajaran sains dan teknologi serta pengetahuan sains dapat melahirkan murid yang berketerampilan.0 Tempat Dewan.0 Matlamat 2.0 Kumpulan Sasaran Semua murid SJK (T) Ladang Nam Heng 6.1 Untuk meningkatkan minat murid terhadap mata pelajaran Sains 3. 3. 2. kreatif dan inovatif. 3.05.3 Untuk melahirkan murid yang kreatif dan inovatif.1 Menarik minat murid terhadap mata pelajaran sains dan melahirkan murid yang bermotivasi tinggi.2 Meningkatkan motivasi murid supaya minat terhadap mata pelajaran Sains 3.1. Program ini bertujuan untuk menarik minat murid SJK (T) Ladang Nam Heng terhadap mata pelajaran Sains .

.. .0 PENILAIAN PROGRAM  Penilaian Jangka Pendek – Penglibatan murid dalam aktiviti pameran sains  Penilaian Jangka Panjang – Mencapai target akademik yang ditetapkan 12....... Lampiran A ANGGARAN PERBELANJAAN PROGRAM Disahkan oleh.. Disediakan oleh..... ...0 JADUAL TENTATIF PROGRAM Sila rujuk Lampiran C 11......0 PENUTUP DAN RUMUSAN Adalah diharapkan Minggu Sains ini dapat berjalan dengan lancar atas kerjasama ahli jawatankuasa pelaksana yang telah dilantik.0 Perbelanjaan Sila rujuk Lampiran A 9........................ berharap dapat menyedarkan murid-murid tentang kepentingan sains dalam kehidupan harian kita....0 JAWANTANKUASA PROGRAM Sila rujuk Lampiran B 10........8........ ... Disemak oleh ....... Melalui Minggu sains ini.....................

Pendapatan PCG Panitia Sains Perbelanjaan Bil 1 2 3 4 Butiran Hakim Makanan Hadiah Lain-Lain Perbelanjaan Jumlah Kos (RM) .

Sivananthan Pengacara Majlis Pn. Umah Preyah P. Sumathi A/P (GPK Ko Kurikulum) Naib Pengerusi : Cik Yunithera a/p Rajendran (Panitia Sains) Setiausaha : Cik Tamilarrasi a/p Rajamoney AJK PELAKSANAAN PROGRAM Tugasan Nama Guru Penyelaras Cik R.Lampiran B JAWATANKUASA INDUK Penasihat : En. Yoganantharaj . R. Sumathi Jurugambar Cik. R. Sistem En. R. Aragennan A/L Munusamy (Guru besar) Pengerusi : Pn.A.Yunithra Disiplin Murid En.

Gimik Pelancaran Puan Vikneswari Buku Atur Cara Cik.00 petang : Penyampaian Hadiah 2.00 t/hari : Penilaian Eksperimen 1.30 petang : Bersurai Jamuan .K.00 pagi : Penyampaian Hakim dan Ibu bapa 11.Logeswari Banner En.00 petang : 1. Tamilarrasi Hadiah Cik.30pagi : Penilaian buku 12. Sharizan Lampiran C JADUAL TENTATIF PROGRAM 11.30 petang : Perasmian Penutup 2.