You are on page 1of 2

Msimdhnia n FASTIP

Pyetje:
Kush jan profesort e FASTIP-it?
Prgjigje:
N FASTIP japin msim profesor t huaj t ftuar q
vijn nga universitete europiane apo amerikane si
dhe profesor vendas. Ata u transmetojn
studentve njohurit m t reja shkencore.

FASTIP-i
Pyetje:
sht FASTIP-i?
Prgjigje:
Institucion publik q ofron studime universitare duale.
FASTIP sht nj nga gjasht fakultetet e Universitetit
Aleksandr Moisiu, Durrs.

Universiteti Aleksandr Moisiu Durrs


Fakulteti i Studimeve t Integruara me Praktikn
(FASTIP)

Prgatisim profesionist t orientuar n


praktik n bashkpunim me biznesin!

Pyetje:
far prfiton studenti q studion n FASTIP?
Prgjigje:
Prgatitje nga nj profesoriat me prvoj n
universitetet m n z t Europs dhe Ameriks,
Dijeni shkencore bashkkohore,
Prvoj pune n profesion,
Mundsi studimi t mtejshme n programe
Master/Doktoratur brnda apo jasht vendit.

Pyetje:
far ka t veant FASTIP-i?
Prgjigje:
Arsimim dual (studime t integruara me praktikn),
Studimin n kushte bashkkohore,
Msimdhnie n gjuhn angleze,
Msimdhnie nga profesor t huaj dhe vendas,
Punsim i garantuar i t diplomuarve.

Pyetje:
Me far diplome pajiset nj student i FASTIP-it?
Prgjigje:
Pas prfundimit t programit tre vjear t studimit,
studenti pajiset me diplomn Bachelor (diplom me
180 kredite) lshuar nga Universiteti Aleksandr
Moisiu Durrs.
Pr m shum informacion klikoni n:
www.fastip.edu.al

Studenti i FASTIP-it gzon status t dyfisht:


Student dhe Punonjs i Kompanis.

Adresa: Lagjja nr.17,


Rr. Adria, (pran Urs s Dajlanit) Durrs
E-mail: info@fastip.edu.al
Pr m shum informacion klikoni n:
www.fastip.edu.al

FASTIP-i ofron tre programe studimi:


Menaxhim i Bankave,
Menaxhim i Hoteleri-Turizm,
Menaxhim i Ndrmarrjeve t Vogla dhe t
Mesme.

Pr m shum informacion klikoni n:


www.fastip.edu.al

Pr tu pranuar n FASTIP
Pyetje:
Cilat jan kriteret pr tu pranuar n FASTIP?
Prgjigje:
Maturanti duhet t ket notn e anglishtes n
provimin e Maturs Shtetrore mbi 6,
Maturanti duhet t konkuroj pr n FASTIP,
Konkursi zhvillohet nga kompanit partnere dhe
prmban test me shkrim n gjuhn angleze dhe
intervist punsimi.

Konkurimi n kompani

Detyrimet e kompanis

Pyetje:
N cilat kompani mund t konkurohet?

Pyetje:
Kush jan detyrimet e kompanis?

Prgjigje:
N kompanit partnere t FASTIP-it:
Banka Kombtare Tregtare (BKT), Raiffeisen Bank,
Banka Credins, Vodafone Albania, Telekom Albania,
Harmonia Hotels-Group etj.

Prgjigje:
Aktivizimi dhe trajnimi i studentit n do
proces pune n kompani,
Vlersimi sistematik me not i performancs s
studentit n trajnimin profesional n kompani,
Financimi i tre viteve t studimit.

FASTIP
Zgjedhja m e mir pr karriern tuaj
profesionale!

Pyetje:
Si shpallesh student n FASTIP?
Prgjigje:
Maturanti ka shansin t jet student i FASTIP-it
nse kompania e vlerson me 40-100 pik n
konkurs.
Mbshtetur n rezulatet e konkursit dhe nots s
gjuhs angleze n Maturn Shtetrore bhet
prllogaritja e pikve pr t shpallur maturantin
student t FASTIP-it.
Kompanit Partnere:

Pyetje:
Nse kompanit partnere t FASTIP-it nuk t shpallin
fitues a ka ndonj mundsi tjetr pr tu regjistruar
n FASTIP?
Prgjigje:
Po. Maturanti mund t konkuroj n do kompani
tjetr t gjetur prej tij (n qytetin e vet apo me gjer)
me fush veprimtarie t njjt me programin e
przgjedhur t studimit.

Pyetje:
Prse prdoren financimet e kompanis?
Prgjigje:
Pr t prballuar pagesn dhe akomodimin e
profesorve t huaj t ftuar,
Pr prmirsimin e teknologjis s msimdhnies.