You are on page 1of 17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams

MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
Home

Engineering Multiple Choice Questions and Answers

Engineering Interview Questions

Online Tests

HomeThermodynamicsObjectiveTypeQuestionsandAnswers152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestions
andAnswersList

152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiple
choiceQuestionsandAnswersList
ThermodynamicsQuestionsandAnswerspdffreedownload
1.Whichofthefollowingvariablescontrolsthephysicalpropertiesofaperfectgas
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)alloftheabove
(e)atomicmass.
Ans:d
2.Whichofthefollowinglawsisapplicableforthebehaviorofaperfectgas
(a)Boyle'slaw
(b)Charles'law
(c)GayLussaclaw
(d)alloftheabove
(e)Joule'slaw.
Ans:d
3.TheunitoftemperatureinS.I.unitsis
(a)Centigrade
(b)Celsius
(c)Fahrenheit
(d)Kelvin
(e)Rankine.
Ans:d
4.TheunitofmassinS.I.unitsis
(a)kilogram
(b)gram
(c)tonne
(d)quintal
(e)newton.
Ans:a
5.TheunitoftimeinS.I.unitsis
(a)second
(b)minute
(c)hour
(d)day
(e)year.
Ans:a

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

Labels

A.C.Fundamentals

A.C.Fundamentalsandcircu
OnlineQuizQuestions

ACFundamentalsandCircuit
OnlineQuizQuestions

AirportEngineeringObjective
andAnswers

AirportEngineeringOnlineQ
Questions

AppliedMechanicsandGraph
ObjectiveQuestionsandAns

AppliedMechanicsandGraph
OnlineQuizQuestions

BuildingMaterialsandConstr
ObjectiveQuestionsandAns

CablesOnlineQuizQuestions

CablesOnlineQuizQuestions
Answers

CircuitsandCircuitTheoryQ
QuestionsandAnswers

CivilEngineeringInterviewQ
andAnswerspdfdownloadfr

competitiveandentranceex
Compressors

ConcreteTechnologyandDe
ConcreteStructuresObjectiv

ConstructionPlanningandM
ObjectivequestionsandAnsw

ConstructionPlanningandM
OnlineQuizQuestions

1/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
OnlineQuizQuestions

6.TheunitoflengthinS.I.unitsis
(a)meter
(b)centimeter
(c)kilometer
(d)millimeter.
Ans:a

ControlSystemsQuizQuesti
Answers

7.TheunitofenergyinS.I.unitsis
(a)watt
(b)joule
(c)joule/s
(d)joule/m
(e)joulem.
Ans:b

D.C.MotorsQuizQuestionsa

8.AccordingtoGayLussaclawforaperfectgas,theabsolutepressureofgivenmassvariesdirectlyas
(a)temperature
(b)absolute
(c)absolutetemperature,ifvolumeiskeptconstant
(d)volume,iftemperatureiskeptconstant
(e)remainsconstant,ifvolumeandtemperaturearekeptconstant.
Ans:c
9.Anidealgasascomparedtoarealgasatveryhighpressureoccupies
(a)morevolume
(b)lessvolume
(c)samevolume
(d)unpredictablebehaviour
(e)nosuchcorrelation.
Ans:a
10.Generalgasequationis
(a)PV=nRT
(b)PV=mRT
(d)PV=C
(c)PV=KiRT
(e)CpCv=Wj
Ans:b
11.AccordingtoDalton'slaw,thetotalpressureofthemixtureofgasesisequalto
(a)greaterofthepartialpressuresofall
(b)averageofthepartialpressuresofall
(c)sumofthepartialpressuresofall
(d)sumofthepartialpressuresofalldividedbyaveragemolecularweight
(e)atmosphericpressure.
Ans:c
12.Whichofthefollowingcanberegardedasgassothatgaslawscouldbeapplicable,withinthecommonlyencountered
temperaturelimits.
(a)02,N2,steam,C02
(b)Oz,N2,watervapour
(c)S02,NH3,C02,moisture
(d)02,N2,H2,air
(e)steamvapours,H2,C02.
Ans:d
13.TheunitofpressureinS.I.unitsis
(a)kg/cm2
(b)mmofwatercolumn
(c)pascal
(d)dynespersquarecm
(e)bars
Ans:c

CurrentElectricityObjective
questionsandAnswers

CurrentElectricityOnlineQu

D.C.GeneratorsQuizQuestio
Answers

DCGeneratorsOnlineQuizQ

DCMotorsOnlineQuizQuest

DesignofMasonryStructure
QuestionsandAnswers

DesignofSteelStructuresO
Questions

DesignofSteelStructuresO
Questions

DocksandHarborEngineerin
QuestionsandAnswers

EconomicsofPowerGenerat
QuizQuestions

EconomicsofPowerGenerat
QuestionsandAnswers

ElectricTractionQuizQuestio
Answers

ElectricalCablesQuizQuestio
Answers

ElectricalEngineeringMateri
Questions

ElectricalEngineeringMateri
QuestionsandAnswers
ElectricalEngineeringMCQs

ElectricalMachineDesignQu
andAnswers

ElectricalMechineonlineQui
ElectricalMechineOnlineQu

ELECTRICALOBJECTIVEQUE
WITHANSWERS

ElectrolysisandStorageofB
OnlineQuizquestions

ElectrolysisandStorageofB
QuestionsandAnswers

ElectromagneticInductionO
Questions

ElectromagneticInductionQ
QuestionsandAnswers

ElectrostaticsOnlineQuizQu

ElectrostaticsQuizQuestions
Answers

EngineeringMaterialModelO
papers

EngineeringMaterialOnlineQ
QuestionsandAnswers

EngineeringMaterialOnlineT

EngineeringMaterialsObject
QuestionsandAnswers

EngineeringMechanicsObjec
QuestionsandAnswers

EngineeringMechanicsOnlin
Tests

EngineeringMechanicsOnlin
Questions

EngineeringMechanicsQuiz
andAnswers
Engines

EnvironmentalEngineeringO
typeQuestionsandAnswers

14.Aclosedsystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(c)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(d)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(e)thermodynamicreactionstakeplace.
Ans:a

EnvironmentalEngineeringO
Questions

15.Temperatureofagasisproduceddueto
(a)itsheatingvalue
(b)kineticenergyofmolecules
(c)repulsionofmolecules
(d)attractionofmolecules
(e)surfacetensionofmolecules.
Ans:b

GasTurbinesandJetEngine
paper1

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

FluidMechanicsInterviewQu

FluidMechanicsObjectivetyp
andAnswers

FluidMechanicsOnlineQuiz

FluidMechanicsProblemsQu
choicequestionsdownloadfr

GasTurbinesandJetEngine
typeQuestionsandAnswers

GasTurbinesandJetEngine
OnlinePracticetests

GasTurbinesandJetEngine

HeatTransferObjectivetype
andAnswers

2/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
16.Accordingtokinetictheoryofgases,theabsolutezerotemperatureisattainedwhen
(a)volumeofthegasiszero
(b)pressureofthegasiszero
(c)kineticenergyofthemoleculesiszero
(d)specificheatofgasiszero
(e)massiszero.
Ans:c
17.Kinetictheoryofgasesassumesthatthecollisionsbetweenthemoleculesare
(a)perfectlyelastic
(b)perfectlyinelastic
(c)partlyelastic
(d)partlyinelastic
(e)partlyelasticandpartlyinelastic.
Ans:a
18.Thepressure'ofagasintermsofitsmeankineticenergyperunitvolumeEisequalto
(a)E/3
(b)E/2
(c)3E/4
(d)2E/3
(e)5E/4.
Ans:d
19.Kineticenergyofthemoleculesintermsofabsolutetemperature(T)isproportionalto
(a)T
(b)j
(c)J2
(d)Vr
(e)1/Vr.
Ans:a
20.Superheatedvapourbehaves
(a)exactlyasgas
(b)assteam
(c)asordinaryvapour
(d)approximatelyasagas
(e)asaverageofgasandvapour.
Ans:d
21.Absolutezeropressurewilloccur
(a)atsealevel
(b)atthecenteroftheearth
(c)whenmolecularmomentumofthesystembecomeszero
(d)undervacuumconditions
(e)atatemperatureof273K
Ans:c

HeatTransferOnlineTest

HeatingandWeldingOnline
Questions

HeatingandWeldingQuizQu
Answers

HighwayengineeringObjecti
andanswers

HighwayEngineeringOnline
Questions

HydraulicMachinesObjective
QuestionsandAnswers
HydraulicsandFluidMechan
QuestionsandAnswers
HydraulicsandFluidMechan
Quizquestions

HydrolicMechinesEngineerin
Questions
HydrolicMechinesTest1
Questions

I.C.EnginesObjectivetypeQ
andAnswers
IEEnginesQuizQuestions

IndustrialDrivesElectricalE
mcqs

IndustrialDrivesQuizQuesti
Answers

IndustrialEngineeringObjec
QuestionsandAnswers
Irrigation

MachineDesignObjectiveTy
QuestionsandAnswers

MachineDesignOnlineQuiz

MachineDesignQuizQuestio
Answers

MagnaticCircuitOnlineQuiz

MagneticCircuitOnlineQuiz

MagneticCircuitQuizQuestio
Answers

MagnetismandElectromagn
QuizQuestions

MagnetismandElectromagn
QuestionsandAnswers

MeasurementandInstrumen
QuestionsandAnswers

MechanicalEngineeringObje
QuestionsandAnswers

MechanicalEngineeringOnlin
Exams

MechanicalEngineeringOnlin
Exams

22.Noliquidcanexistasliquidat
(a)273K
(b)vacuum
(c)zeropressure
(d)centreofearth
(e)inspace.
Ans:c

NetworkTheoremsOnlineQu
Questions

23.TheunitofpowerinS.I.unitsis
(a)newton
(b)pascal
(c)erg
(d)watt
(e)joule.
Ans:d

NuclearPowerPlantsOnline
Questions

24.Theconditionofperfectvacuum,i.e.,absolutezeropressurecanbeattainedat
(a)atemperatureof273.16C
(b)atemperatureof0C
(c)atemperatureof273K
(d)anegativepressureand0Ctemperature
(e)can'tbeattained.
Ans:a
25.Intensivepropertyofasystemisonewhosevalue
(a)dependsonthemassofthesystem,likevolume
(b)doesnotdependonthemassofthesystem,liketemperature,pressure,etc.
(c)isnotdependentonthepathfollowedbutonthestate
(d)isdependentonthepathfollowedandnotonthestate
(e)remainsconstant.
Ans:b
26.Specificheatofairatconstantpressureisequalto

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

NetworkTheoremsQuizQue
Answers

NozzlesandTurbinesObjecti
Questions

NuclearPowerPlantsObjecti
questionsandanswers

Onlinetestsforinterview

PolyphaseInductionMotorsO
Questions

PolyphaseInductionMotorsQ
QuestionsandAnswers

PowerPlantEngineeringOnl
Questions

PowerPlantEngineeringQui
andAnswers

ProcessInstrumentandCon
QuizQuestions

Productionmanagementand
EngineeringOnlineQuizQue

ProductionTechnologyObjec
QuestionsandAnswers

RailwayEngineeringOnlineQ
Questions

RailwaysCivilEngineeringQ
andAnswers

RectifiersandConvertersQu
andAnswers

RefregirationandairConditio
OnlinePracticeTest

RefrigerationandAirConditio
ObjectivetypeQuestionsand

3/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(a)0.17
(b)0.21
(c)0.24
(d)1.0
(e)1.41
Ans:c
27.Characteristicgasconstantofagasisequalto
(a)C/Cv
(b)Cv/Cp
(c)CpCv
(d)Cp+Cv
(e)CpxCv
Ans:c
28.Thebehaviourofgasescanbefullydeterminedby
(a)1law
(b)2laws
(c)3laws
(d)4laws
Ans:d
29.Theratiooftwospecificheatsofairisequalto
(a)0.17
(b)0.24
(c)0.1
(d)1.41
(e)2.71.
Ans:d
30.Boyle'slawi.e.pV=constantisapplicabletogasesunder
(a)allrangesofpressures
(b)onlysmallrangeofpressures
(c)highrangeofpressures
(d)steadychangeofpressures
(e)atmosphericconditions.
Ans:b
31.Whichlawstatesthattheinternalenergyofagasisafunctionoftemperature
(a)Charles'law
(b)Joule'slaw
(c)Regnault'slaw
(d)Boyle'slaw
(e)thereisnosuchlaw.
Ans:b
32.Thesamevolumeofallgaseswouldrepresenttheir
(a)densities
(b)specificweights
(c)molecularweights
(d)gascharacteristicconstants
(e)specificgravities.
Ans:c
33.Whichlawstatesthatthespecificheatofagasremainsconstantatalltemperaturesandpressures
(a)Charles'Law
(b)Joule'sLaw
(c)Regnault'sLaw
(d)Boyle'sLaw
(e)thereisnosuchlaw.
Ans:c
34.Anopensystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(c)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(d)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(e)thermodynamicreactionsdonotoccur.
Ans:c

SinglePhaseInductionMoto
QuestionsandAnswers

SoilMechanicsandFoundatio
EngineeringObjectiveQuest
Answers

SoilMechanicsandFoundatio
EngineeringOnlineQuizQue
SteamBoilers

SteamBoilersandTurbinesO
practiceQuestions

SteamBoilersandTurbinesO
Questions

StrengthofMaterialsObjecti
QuestionsandAnswers

StrengthofMaterialsOnline
Questions

StrengthofMaterialsQuestio
Answers

StrengthsofMeterialsOnline
Questions

StructuralAnalysisObjective
andAnswers

StructuralAnalysisOnlineQu
Questions

SurveyingOnlineQuizQuest

SurveyingProblemsQuizque

SwitchgearProtectionsOnlin
Questions

SwitchgearProtectionsQuiz
andAnswers

SynchronousMotorsOnlineQ
Questions

SynchronousMotorsQuizQu
Answers

TheoryofMachinesObjective
QuestionsandAnswers

TheoryofMachinesOnlineQ

TheoryofMachinesOnlineQ
Questions

ThermodynamicsModelExam

ThermodynamicsObjectiveT
QuestionsandAnswers

ThermodynamicsOnlineElec
MechanicalEngineeringTes

ThermodynamicsOnlineElec
4MechanicalEngineeringT

ThermodynamicsOnlineMod

ThermodynamicsOnlineQuiz
AndAnswers

ThermodynamicsSampleMo

TOPCivilEngineeringMultipl
QuestionsandAnswers

TransformersOnlineQuiztes

TransformersQuizQuestions
Answers

TransmissionandDistributio
QuestionsandAnswers

TransmissionandDistributio
Questions

TunnelEngineeringObjective
QuestionsandAnswers

WaterResourcesandIrrigati
Engineering

WaterResourcesEngineering
HydrologyOnlineQuizQuest

35.Accordingtowhichlaw,allperfectgaseschangeinvolumebyl/273thoftheiroriginalvolumeat0Cforevery1C
changeintemperaturewhenpressureremainsconstant
(a)Joule'slaw
(b)Boyle'slaw
(c)Regnault'slaw
(d)GayLussaclaw
(e)Charles'law.
Ans:e
36.Gaseshave
(a)onlyonevalueofspecificheat

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

4/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(b)twovaluesofspecificheat
(c)threevaluesofspecificheat
(d)novalueofspecificheat
(e)undersomeconditionsonevalueandsometimestwovaluesofspecificheat.
Ans:b
37.AccordingtoAvogadro'sHypothesis
(a)themolecularweightsofalltheperfectgasesoccupythesamevolumeundersameconditionsofpressureand
temperature
(b)thesumofpartialpressureofmixtureoftwogasesissumofthetwo
(c)productofthegasconstantandthemolecularweightofanidealgasisconstant
(d)gaseshavetwovaluesofspecificheat
(e)allsystemscanberegardedasclosedsystems.
Ans:a
38.Extensivepropertyofasystemisonewhosevalue
(a)dependsonthemassofthesystemlikevolume
(b)doesnotdependonthemassofthesystem,liketemperature,pressure,etc.
(c)isnotdependentonthepathfollowedbutonthestate
(d)isdependentonthepathfollowedandnotonthestate
(e)isalwaysconstant.
Ans:a
39.Workdoneinafreeexpansionprocessis
(a)+ve
(b)ve
(c)zero
(d)maximum
(e)minimum.
Ans:c
40.Thestatementthatmolecularweightsofallgasesoccupythesamevolumeisknownas
(a)Avogadro'shypothesis
(b)Dalton'slaw
(c)Gaslaw
(d)Lawofthermodynamics
(e)Joule'slaw.
Ans:a
41.Toconvertvolumetricanalysistogravimetricanalysis,therelativevolumeofeachconstituentofthefluegasesis
(a)dividedbyitsmolecularweight
(b)multipliedbyitsmolecularweight
(c)multipliedbyitsdensity
(d)multipliedbyitsspecificweight
(e)dividedbyitsspecificweight.
Ans:b
42.Ifagasisheatedagainstapressure,keepingthevolumeconstant,thenworkdonewillbeequalto
(a)+v
(b)ve
(c)zero
(d)pressurexvolume
(e)anywherebetweenzeroandinfinity.
Ans:c
43.Anisolatedsystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(c)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(d)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(e)thermodynamicreactionsdonotoccur.
Ans:b
44.Propertiesofsubstanceslikepressure,temperatureanddensity,inthermodynamiccoordinatesare
(a)pathfunctions
(b)pointfunctions
(c)cyclicfunctions
(d)realfunctions
(e)thermodynamicfunctions.
Ans:b
45.Whichofthefollowingquantitiesisnotthepropertyofthesystem
(a)pressure
(b)temperature
(c)specificvolume
(d)heat
(e)density.
Ans:d
46.AccordingtoAvogadro'slaw,foragivenpressureandtemperature,eachmoleculeofagas
(a)occupiesvolumeproportionaltoitsmolecularweight

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

5/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(b)occupiesvolumeproportionaltoitsspecificweight
(c)occupiesvolumeinverselyproportionaltoitsmolecularweight
(d)occupiesvolumeinverselyproportionaltoitsspecificweight
(e)occupiessamevolume.
Ans:e
47.Mixtureoficeandwaterforma
(a)closedsystem
(b)opensystem
(c)isolatedsystem
(d)heterogeneoussystem
(e)thermodynamicsystem.
Ans:d
48.Whichofthefollowingisthepropertyofasystem
(a)pressureandtemperature
(b)internalenergy
(c)volumeanddensity
(d)enthalpyandentropy
(e)alloftheabove.
Ans:e
49.Onweightbasis,aircontainsfollowingpartsofoxygen
(a)21
(b)23
(c)25
(d)73
(e)79.
Ans:b
50.Whichofthefollowingisnottheintensiveproperty
(a)pressure
(b)temperature
(c)density
(d)heat
(e)specificvolume.
Ans:d
51.Whichofthefollowingitemsisnotapathfunction
(a)heat
(b)work
(c)kineticenergy
(d)vdp
(e)thermalconductivity.
Ans:e
52.Workdoneinanadiabaticprocessbetweenagivenpairofendstatesdependson
(a)theendstatesonly
(b)particularadiabaticprocess
(c)thevalueofindexn
(d)thevalueofheattransferred
(e)massofthesystem.
Ans:a
53.Heatandworkare
(a)pointfunctions
(b)systemproperties
(c)pathfunctions
(d)intensiveproperties
(e)extensiveproperties.
Ans:c
54.Whichofthefollowingparametersisconstantforamoleformostofthegasesatagiventemperatureandpressure
(a)enthalpy
(b)volume
(c)mass
(d)entropy
(e)specificvolume.
Ans:b
55.Thevalueofn=1inthepolytropicprocessindicatesittobe
(a)reversibleprocess
(b)isothermalprocess
(c)adiabaticprocess
(d)irreversibleprocess
(e)freeexpansionprocess.
Ans:b
56.Solidsandliquidshave
(a)onevalueofspecificheat(ft)twovaluesofspecificheat
(c)threevaluesofspecificheat

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

6/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(d)novalueofspecificheat
(e)onevalueundersomeconditionsandtwovaluesunderotherconditions.
Ans:a
57.Aperfectgasat27Cisheatedatconstantpressuretillitsvolumeisdouble.Thefinaltemperatureis
(a)54C
(b)327C
(c)108C
(d)654C
(e)600C
Ans:b
58.CurveAinFig.1.1comparedtocurvesBandCshowsthefollowingtypeofexpansion
(a)pV"=C
(b)isothermal
(c)adiabatic
(d)freeexpansion
(e)throttling.
Ans:b
59.IfvalueofnisinfinitelylargeinapolytropicprocesspV"=C,thentheprocessisknownasconstant
(a)volume
(b)pressure
(c)temperature
(d)enthalpy
(e)entropy.
Ans:a
60.Theindexofcompressionntendstoreachratioofspecificheatsywhen
(a)flowisuniformandsteady
(b)processisisentropic
(c)processisisothermal
(d)processisisentropicandspecificheatdoesnotchangewithtemperature
(e)processisisentropicandspecificheatchangeswithtemperature.
Ans:d
61.Changeinenthalpyofasystemistheheatsuppliedat
(a)constantpressure
(b)constanttemperature
(c)constantvolume
(d)constantentropy
(e)N.T.P.condition.
Ans:a
62.ThetermN.T.P.standsfor
(a)nominaltemperatureandpressure
(b)naturaltemperatureandpressure
(c)normaltemperatureandpressure
(d)normalthermodynamicpractice
(e)normalthermodynamicpressure.
Ans:c
63.Aheatexchangeprocessinwhichtheproductofpressureandvolumeremainsconstantisknownas
(a)heatexchangeprocess
(b)throttlingprocess
(c)isentropicprocess
(d)adiabaticprocess
(e)hyperbolicprocess.
Ans:e
64.Inanisothermalprocess,theinternalenergyofgasmolecules
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsconstant
(d)mayincrease/decreasedependingonthepropertiesofgas
(e)showsunpredictablebehaviour.
Ans:c
65.Zerothlawofthermodynamics
(a)dealswithconversionofmassandenergy
(b)dealswithreversibilityandirreversibilityofprocess
(c)statesthatiftwosystemsarebothinequilibriumwithathirdsystem,theyareinthermalequilibriumwitheachother
(d)dealswithheatengines
(e)doesnotexist.
Ans:c
66.Ifacertainamountofdryiceismixedwithsameamountofwaterat80C,thefinaltemperatureofmixturewillbe
(a)80C
(b)0C
(c)40C
(d)20C

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

7/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)60C.
Ans:b
67.Thebasisformeasuringthermodynamicpropertyoftemperatureisgivenby
(a)zerothlawofthermodynamics
(b)firstlawofthermodynamics
(c)secondlawofthermodynamics
(d)thirdlawofthermodynamics
(e)Avogadro'shypothesis.
Ans:a
68.Onewattisequalto
(a)1Nm/s
(b)1N/mt
(c)1Nm/hr
(d)1kNm/hr
(e)1kNm/mt.
Ans:a
69.Workdoneiszeroforthefollowingprocess
(a)constantvolume
(b)freeexpansion
(c)throttling
(d)allOftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:d
70.Forwhichofthefollowingsubstances,thegaslawscanbeusedwithminimumerror
(a)drysteam
(b)wetsteam
(c)saturatedsteam
(d)superheatedsteam
(e)steamatatmosphericpressure.
Ans:d
71.Inanonflowreversibleprocessforwhichp=(3V+15)x105N/m2,Vchangesfrom1mto2m3.Theworkdonewill
beabout
(a)100xlOO5joules
(b)lxlO5joules
(c)10xlO5joules
(d)10xlO5kilojoules
(e)10xl04ki\ojoules.
Ans:c
72.ThevalueoftheproductofmolecularweightandthegascharacteristicconstantforallthegasesinM.K.S.unitis
(a)29.27kgfm/molK
(b)8314kgfm/molK
(c)848kgfm/molK
(d)427kgfm/molK
(e)735kgfm/molK.
Ans:c
73.Onvolumebasis,aircontainsfollowingpartsofoxygen
(a)21
(b)23
(c)25
(d)77
(e)79.
Ans:a
74.Universalgasconstantisdefinedasequaltoproductofthemolecularweightofthegasand
(a)specificheatatconstantpressure
(b)specificheatatconstantvolume
(c)ratiooftwospecificheats
(d)gasconstant
(e)unity.
Ans:d
75.ThevalueoftheproductofmolecularweightandthegascharacteristicconstantforallthegasesinS.I.unitsis
(a)29.27J/kmolK
(b)83.14J/kmolK
(c)848J/kmolK
(d)AllJ/kmolK
(e)735J/kmolK.
Ans:b
76.Forwhichofthefollowingsubstances,theinternalenergyandenthalpyarethefunctionsoftemperatureonly
(a)anygas
(b)saturatedsteam
(c)water
(d)perfectgas

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

8/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)superheatedsteam.
Ans:d
77.Inafreeexpansionprocess
(a)workdoneiszero
(b)heattransferiszero
(c)both(a)and(b)above
(d)workdoneiszerobutheatincreases
(e)workdoneiszerobutheatdecreases.
Ans:c
78.Ifagasvapourisallowedtoexpandthroughaveryminuteaperture,thensuchaprocessisknownas
(a)freeexpansion
(b)hyperbolicexpansion
(c)adiabaticexpansion
(d)parabolicexpansion
(e)throttling.
Ans:e
79.Thespecificheatofairincreaseswithincreasein
(a)temperature
(b)pressure
(c)bothpressureandtemperature
(d)variationofitsconstituents
(e)airflow
Ans:a
80.Ifafluidexpandssuddenlyintovacuumthroughanorificeoflargedimension,thensuchaprocessiscalled
(a)freeexpansion
(b)hyperbolicexpansion
(c)adiabaticexpansion
(d)parabolicexpansion
(e)throttling.
Ans:a
81.Whichofthefollowingprocessesarethermodynamicallyreversible
(a)throttling
(b)freeexpansion
(c)constantvolumeandconstantpressure
(d)hyperbolicandpV=C
(e)isothermalandadiabatic.
Ans:e
82.Whichofthefollowingprocessesisirreversibleprocess
(a)isothermal
(b)adiabatic
(c)throttling
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:c
83.Inorderthatacyclebereversible,followingmustbesatisfied
(a)freeexpansionorfrictionresistedexpansion/compressionprocessshouldnotbeencountered
(b)whenheatisbeingabsorbed,temperatureofhotsourceandworkingsubstanceshouldbesame
(c)whenbeatisbeingrejected,temperatureofcoldsourceandworkingsubstanceshouldbesame
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:d
84.Forathermodynamicprocesstobereversible,thetemperaturedifferencebetweenhotbodyandworkingsubstance
shouldbe
(a)zero
(b)minimum
(d)maximum
(d)infinity
(e)thereisnosuchcriterion.
Ans:a
85.Minimumworkincompressorispossiblewhenthevalueofadiabaticindexnisequalto
(a)0.75
(b)1
(c)1.27
(d)1.35
(e)2.
Ans:b
86.Molecularvolumeofanyperfectgasat600x103N/m2and27Cwillbe
(a)4.17m3/kgmol
(b)400m3/kgmol
(c)0.15m3/kgmol
(d)41.7m3/kgmol

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

9/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)417m3/kgmol.
Ans:a
87.Agasiscompressedinacylinderbyamovablepistontoavolumeonehalfitsoriginalvolume.Duringtheprocess300
kJheatleftthegasandinternalenergyremainedsame.TheworkdoneongasinNmwillbe
(a)300Nm
(b)300,000Nm
(c)30Nm
(d)3000Nm
(e)30,000Nm.
Ans:b
88.ThemoreeffectivewayofincreasingefficiencyofCarnotengineisto
(a)increasehighertemperature
(b)decreasehighertemperature
(c)increaselowertemperature
(d)decreaselowertemperature
(e)keeplowertemperatureconstant.
Ans:d
89.Entropychangedependson
(a)heattransfer
(b)masstransfer
(c)changeoftemperature
(d)thermodynamicstate
(e)changeofpressureandvolume.
Ans:a
90.Forreversibleadiabaticprocess,changeinentropyis
(a)maximum
(b)minimum
(c)zero
(d)unpredictable
(e)negative.
Ans:c
91.Isochoricprocessisoneinwhich
(a)freeexpansiontakesplace
(b)verylittlemechanicalworkisdonebythesystem
(c)nomechanicalworkisdonebythesystem
(d)allparametersremainconstant
(e)massandenergytransferdonottakeplace.
Ans:c
92.Accordingtofirstlawofthermodynamics
(a)workdonebyasystemisequaltoheattransferredbythesystem
(b)totalinternalenergyofasystemduringaprocessremainsconstant
(c)internalenergy,enthalpyandentropyduringaprocessremainconstant
(d)totalenergyofasystemremainsconstant
(e)entropyofasystemremainsconstant.
Ans:d
93.Energycanneitherbecreatednordestroyedbutcanbeconvertedfromoneformtootherisinferredfrom
(a)zerothlowofthermodynamic
(b)firstlawofthermodynamics
(c)secondlawtothermodynamics
(d)basiclawofthermodynamics
(e)claussiusstatement.
Ans:b
94.Firstlawofthermodynamicsfurnishestherelationshipbetween
(a)heatandwork
(b)heat,workandpropertiesofthesystem
(c)variouspropertiesofthesystem
(d)variousthermodynamicprocesses
(e)heatandinternalenergy.
Ans:b
95.Changeinenthalpyinaclosedsystemisequaltoheattransferredifthereversibleprocesstakesplaceatconstant
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)internalenergy
(e)entropy.
Ans:a
96.Inanisothermalprocess,theinternalenergy
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsconstant
(d)firstincreasesandthendecreases

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

10/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)firstdecreasesandthenincreases.
Ans:c
97.Changeininternalenergyinaclosedsystemisequaltoheattransferredifthereversibleprocesstakesplaceat
constant
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)internalenergy
(e)entropy.
Ans:c
98.Accordingtofirstlawofthermodynamics
(a)massandenergyaremutuallyconvertible
(b)Carnotengineismostefficient
(c)heatandworkaremutuallyconvertible
(d)massandlightaremutuallyconvertible
(e)heatflowsfromhotsubstancetocoldsubstance.
Ans:c
99.Totalheatofasubstanceisalsoknownas
(a)internalenergy
(b)entropy
(c)thermalcapacity
(d)enthalpy
(e)thermalconductance.
Ans:d
100.Firstlawofthermodynamics
(a)enablestodeterminechangeininternalenergyofthesystem
(b)doesnothelptopredictwhetherthesystemwillornotundergoachange
(c)doesnotenabletodeterminechangeinentropy
(d)providesrelationshipbetweenheat,workandinternalenergy
(e)alloftheabove.
Ans:e
101.Additionofheatatconstantpressuretoagasresultsin
(a)raisingitstemperature
(b)raisingitspressure
(c)raisingitsvolume
(d)raisingitstemperatureanddoingexternalwork
(e)doingexternalwork.
Ans:d
102.Carnotcyclehasmaximumefficiencyfor
(a)reversibleengine
(b)irreversibleengine
(c)newengine
(d)petrolengine
(e)dieselengine.
Ans:a
103.Measurementoftemperatureisbasedon
(a)thermodynamicproperties
(b)zerothlawofthermodynamics
(c)firstlawofthermodynamics
(d)secondlawofthermodynamics
(e)joule'slaw.
Ans:b
104.Carnotcycleefficiencydependsupon
(a)propertiesofthemedium/substanceused
(b)conditionofengine
(c)workingcondition
(d)temperaturerangeofoperation
(e)effectivenessofinsulatingmaterialaroundtheengine.
Ans:d
105.Carnotcycleefficiencyismaximumwhen
(a)initialtemperatureis0K
(b)finaltemperatureis0K
(c)differencebetweeninitialandfinaltemperatureis0K
(d)finaltemperatureis0C
(e)initialtemperatureisminimumpossible.
Ans:b
106.Anengineoperatesbetweentemperaturesof900Kandr2andanotherenginebetweenT2and400KForbothtodo
equalwork,valueofT2willbe
(a)650K
(b)600K
(c)625K

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

11/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(d)700K
(e)750K.
Ans:a
107.Ifheatbeexchangedinareversiblemanner,whichofthefollowingpropertyoftheworkingsubstancewillchange
accordingly
(a)temperature
(b)enthalpy
(c)internalenergy
(d)entropy
(e)alloftheabove.
Ans:d
108.Ifasystemafterundergoingaseriesofprocesses,returnstotheinitialstatethen
(a)processisthermodynamicallyinequilibrium
(b)processisexecutedinclosedsystemcycle
(c)itsentropywillchangeduetoirreversibility
(d)sumofheatandworktransferwillbezero
(e)noworkwillbedonebythesystem.
Ans:d
109.Whichofthefollowingrepresentstheperpetualmotionofthefirstkind
(a)enginewith100%thermalefficiency
(b)afullyreversibleengine
(c)transferofheatenergyfromlowtemperaturesourcetohightemperaturesource
(d)amachinethatcontinuouslycreatesitsownenergy
(e)productionofenergybytemperaturedifferentialinseawateratdifferentlevels.
Ans:
110.AnactualengineistobedesignedhavingsameefficiencyastheCarnotcycle.Suchapropositionis
(a)feasible
(b)impossible
(c)possible
(d)possible,butwithlotofsophistications
(e)desirable.
Ans:d
112.Amanufacturerclaimstohaveaheatenginecapableofdeveloping20h.p.byreceivingheatinputof400kcal/mtand
workingbetweenthetemperaturelimitsof227Cand27C.Hisclaimis
(a)justified
(b)notpossible
(c)maybepossiblewithlotofsophistications
(d)costwillbeveryhigh
(e)theroreticallypossible.
Ans:b
113.InaCarnotcycle,heatistransferredat
(a)constantpressure
(b)constantvolume
(c)constanttemperature
(d)constantenthaply
(e)anyoneoftheabove.
Ans:c
114.Adiathermicwallisonewhich
(a)preventsthermalinteraction
(b)permitsthermalinteraction
(c)encouragesthermalinteraction
(d)discouragesthermalinteraction
(e)doesnotexist.
Ans:b
115.Anadiabaticwallisonewhich
(a)preventsthermalinteraction
(b)permitsthermalinteraction
(c)encouragesthermalinteraction
(d)discouragesthermalinteraction
(e)dosnotexist.
Ans:a
116.Thedoorofarunningrefrigeratorinsidearoomwasleftopen.Whichofthefollowingstatementsiscorrect?
(a)Theroomwillbecooledtothetemperatureinsidetherefrigerator.
(b)Theroomwillbecooledveryslightly.
(c)Theroomwillbegraduallywarmedup.
(d)Thetemperatureoftheairinroomwillremainunaffected.
(e)anyoneofaboveispossibledependingonthecapacity.
Ans:c
117.Compressedaircomingoutfromapuncturedfootball
(a)becomeshotter
(b)becomescooler1

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

12/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(c)remainsatthesametemperature
(d)maybecomehotterorcoolerdependinguponthehumidityofthesurroundingair
(e)attainsatmospherictemperature.
Ans:b
118.Watercontainedinabeakercanbemadetoboilbypassingsteamthroughit
(a)atatmosphericpressure
(b)atapressurebelowthefiruosphejricpressure
(c)atapressuregreaterthanatmosphericpressure
(d)anypressure
(e)notpossible.
Ans:c
119.Duringthrottlingprocess
(a)heatexchangedoesnottakeplace
(b)noworkisdonebyexpandingsteam
(c)thereisnochangeofinternalenergyofsteam
(d)alloftheabove
(e)entropydecreases.
Ans:d
120.Theenergyofmolecularmotionappearsas
(a)heat
(b)potentialenergy
(c)surfacetension
(d)friction
(e)increaseinpressure.
Ans:a
121.Asuddenfallinthebarometerreadingisa
signofapproaching
(a)fineweather
(b)rains
(c)storm
(d)coldwave
(e)hotwave.
Ans:c
122.Theunit'ofuniversalgasconstantis
(a)watts/K
(b)dynes/C
(c)ergscm/K
(d)erg/K
(e)noneoftheabove.
Ans:d
123.Calorieisameasureof
(a)specificheat
(b)quantityofheat
(c)thermalcapacity
(d)entropy
(e)work.
Ans:b
124.Ikgf/cm2isequalto
(a)760mmHg
(b)zerommHg
(c)735.6mmHg
(d)1mmHg
(e)lOOmmHg.
Ans:c
125.Barometricpressureisequalto
(a)760mmHg
(b)zerommHg
(c)735.6mmHg
(d)1mmHg
(e)100mmHg.
Ans:a
126.Onebarometricpressureor1atmosphericpressureisequalto
(a)1kgf/cnr2
(b)1.033kgf/cm2
(c)0kgf/cm2
(d)1.0197kgf/cm2
(e)100kgf/cm2.
Ans:b
127.Thefirstlawofthermodynamicsisthelawof
(a)conservationofmass
(b)conservationofenergy

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

13/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(c)conservationofmomentum
(d)conservationofheat
(e)conservationoftemperature.
Ans:b
128.Aperpetualmotionmachineis
(a)athermodynamicmachine
(b)anonthermodynamicmachine
(c)ahypotheticalmachine
(d)ahypotheticalmachinewhoseoperationwouldviolatethelawsofthermodynamics
(e)aninefficientmachine.
Ans:d
129.KelvinPlanck'slawdealswith
(a)conservationofheat
(b)conservationofwork
(c)conversionofheatintowork
(d)conversionfoworkintoheat
(e)conservationofmass.
Ans:c
130.AccordingtoClausisstatementofsecondlawofthermodynamics
(a)heatcan'tbetransferredfromlowtemperaturesourcetohightemperaturesource
(b)heatcanbetransferredforlowtemperaturetohightemperaturesourcebyusingrefrigerationcycle.
(c)heatcanbetransferredfromlowtemperaturetohightemperaturesourceifCOPofprocessismorethanunity
(d)heatcan'tbetransferredfromlowtemperaturetohightemperaturesourcewithouttheaidofexternalenergy
(e)alloftheabove.
Ans:d
131.Thermalpowerplantworkson
(a)Carnotcycle
(b)Joulecycle
(d)Rankinecycle
(d)Ottocycle
(e)Braytoncycle.
Ans:c
132.Whichofthefollowingisanirreversiblecycle
(a)carnot
(b)Stirling
(c)ericsson
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:e
133.Ottocycleconsistsoffollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:b
134.TheefficiencyofaCarnotenginedependson
(a)workingsubstance
(b)designofengine
(c)sizeofengine
(d)typeoffuelfired
(e)temperaturesofsourceandsink.
Ans:e
135.Forsamecompressionratioandforsameheatadded
(a)OttocycleismoreefficientthanDieselcycle
(b)DieselcycleismoreefficientthanOttocycle
(c)efficiencydependsonotherfactors
(d)bothOttoandDieselcyclesareequallyefficient
(e)noneoftheabove.
Ans:a
136.TheefficiencyofCarnotcycleismaximumfor
(a)gasengine
(b)welllubricatedengine
(c)petrolengine
(d)steamengine
(e)reversibleengine.
Ans:e
137.Carnotcycleis
(a)areversiblecycle(ft)anirreversiblecycle
(c)asemireversiblecycle
(d)aquasistaticcycle

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

14/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)anadiabaticirreversiblecycle.
Ans:a
138.Dieselcycleconsistsoffollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropics,andtwoconstantvolumes.
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:c
139.IfbothStirlingandCarnotcyclesoperatewithinthesametemperaturelimits,thenefficiencyofStirlingcycleas
comparedtoCarnotcycle
(a)more
(b)less
(c)equal
(d)dependsonotherfactors
(e)noneoftheabove.
Ans:c
140.StirlingandEricssoncyclesare
(a)reversiblecycles
(b)irreversiblecycles
(c)quasistaticcycles
(d)semireversiblecycles
(e)adiabaticirreversiblecycles.
Ans:a
141.Acycleconsistingoftwoadiabaticsandtwoconstantpressureprocessesisknownas
(a)Ottocycle
(b)Ericssoncycle
(c)Joulecycle
(d)Stirlingcycle
(e)Atkinsoncycle.
Ans:c
142.Reversedjoulecycleiscalled
(a)Carnotcycle
(b)Rankinecycle
(c)Braytoncycle
(d)BellColemancycle
(e)Dualcycle.
Ans:c
143.Braytoncycleconsists'offollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:d
144.Whichofthefollowingcyclesisnotareversiblecycle
(a)Carnot
(b)Ericsson
(c)Stirling
(d)Joule
(e)noneoftheabove.
Ans:e
145.Thecycleinwhichheatissuppliedatconstantvolumeandrejectedatconstantpressureisknownas
(a)Dualcombustioncycle
(b)Dieselcycle
(c)Atkinsoncycle
(d)Rankinecycle
(e)Stirlingcycle.
Ans:c
146.TheefficiencyofDieseicyclewithdecreaseincutoff
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsunaffected
(d)firstincreasesandthendecreases
(e)firstdecreasesandthenincreases.
Ans:a
147.Whichofthefollowingcycleshasmaximumefficiency
(a)Rankine
(b)Stirling
(c)Carnot
(d)Brayton

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

15/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
(e)Joule.
Ans:c
148.TheidealefficiencyofaBraytoncyclewithoutregenerationwithincreasenipressureratiowill
(a)increase
(b)decrease
(c)remainunchanged
(d)increase/decreasedependingonapplication
(e)unpredictable.
Ans:a
149.TheidealefficiencyofaBraytoncyclewithregeneration,withincreaseinpressureratiowill
(a)increase
(b)decrease
(c)remainunchanged
(d)increase/decreasedependingonapplication
(e)unpredictable."
Ans:b
150.Thefollowingcycleisusedforaircraftrefrigeration
(a)Braytoncycle
(b)Joulecycle
(c)Carnotcycle
(d)BellColemancycle
(e)ReversedBraytoncycle.
Ans:e
151.Gasturbinecycleconsistsof
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:d
152.ThethermodynamicdifferencebetweenaRankinecycleworkingwithsaturatedsteamandtheCarnotcycleisthat
(a)carnotcyclecan'tworkwithsaturatedsteam
(b)heatissuppliedtowaterattemperaturebelowthemaximumtemperatureofthecycle
(c)arankinecyclereceivesheatattwoplaces
(d)rankinecycleishypothetical
(e)noneoftheabove.
Ans:b

Temperature Controller
Increase Diamond Turning Accuracy With Precision
Temperature Control

+3 Recommend this on Google


Labels:ThermodynamicsObjectiveTypeQuestionsandAnswers

4comments:
6September2015at09:34
exelent
Reply

6September2015at09:36
exelent
Reply

KanaiyaOud 15October2015at01:47
exelent
Reply

vergarasofia197@gmail.com 16October2015at01:30
Tksverymuchforyourpost.
Avoidsurprisesinterviewsneedpreparation.Somequestionscomeuptimeandtimeagainusuallyaboutyou,yourexperience
andthejobitself.We'vegatheredtogetherthemostcommonquestionssoyoucangetyourpreparationofftoaflyingstart.
Youalsofindallinterviewquestionsatlinkattheendofthispost.

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

16/17

11/3/2015 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
Source:InterviewQuestions&Answers:
Bestrgs
Reply

Enteryourcomment...

Commentas:

Publish

Unknown(Google)

Signout

Notifyme

Preview

NewerPost

Home

OlderPost

Subscribeto:PostComments(Atom)

PopularPosts

ElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
HereyoucanfindobjectivetypeElectricalEngineeringquestionsandanswersforinterviewandentranceexamination.ElectricalEngineeri...
MechanicalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswersList
MechanicalEngineeringquestionsandanswerswithexplanationforinterview,competitiveexaminationandentrancetest.Fullysolvedexampl...
152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList
ThermodynamicsQuestionsandAnswerspdffreedownload1.Whichofthefollowingvariablescontrolsthephysicalpropertiesofaperfect...
135TOPTransformersElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestTransformersInterviewQuestionsandAnswersList1.Whichofthefollowingdoesnotchangeinatransformer?(a)Current(b...
118TOPCurrentElectricityElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestCurrentElectricityQuestionsandAnswersList1.TheS.I.unitofpoweris(a)Henry(b)coulomb(c)watt(d)watthourA...
250TOPI.C.EnginesMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList
I.C.EnginesQuestionsandAnswerspdffreedownload1.Theworkingcycleincaseoffourstrokeengineiscompletedinfollowingnumber...
109TOPMeasurementandInstrumentationElectricalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswers
LatestMeasurementandInstrumentationQuestionsandAnswersList1.Theuseof_____instrumentsismerelyconfinedwithinlaboratories...
102TOPTransmissionandDistributionElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestTransmissionandDistributionQuestionsandAnswersList1.Bywhichofthefollowingsystemselectricpowermaybetransmitted?...
103TOPHeatTransferMechanicalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswersList
LatestHeatTransferQuestionsandAnswerspdffreedownload1.UnitofthermalconductivityinM.K.S.unitsis(a)kcal/kgm2C(b)kc...
CivilEngineeringQuestionsandAnswers
CivilEngineeringquestionsandanswerswithexplanationforinterview,competitiveexaminationandentrancetest.Fullysolvedexampleswi...

PoweredbyBlogger.

http://engineeringmcqs.blogspot.com/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

17/17