You are on page 1of 17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa

MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExams
Home

Engineering Multiple Choice Questions and Answers

Engineering Interview Questions

Adsby Google

PDFPDF

Thermodynamics

ChemistryPDF

HeatTransferPDF

Adsby Google

MCQS

MultipleChoice

LawQuestions

Pressure

Online Tests

HomeThermodynamicsObjectiveTypeQuestionsandAnswers152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestions
andAnswersList

152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiple
choiceQuestionsandAnswersList
ThermodynamicsQuestionsandAnswerspdffreedownload
1.Whichofthefollowingvariablescontrolsthephysicalpropertiesofaperfectgas
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)alloftheabove
(e)atomicmass.
Ans:d
2.Whichofthefollowinglawsisapplicableforthebehaviorofaperfectgas
(a)Boyle'slaw
(b)Charles'law
(c)GayLussaclaw
(d)alloftheabove
(e)Joule'slaw.
Ans:d
3.TheunitoftemperatureinS.I.unitsis
(a)Centigrade
(b)Celsius
(c)Fahrenheit
(d)Kelvin
(e)Rankine.
Ans:d
4.TheunitofmassinS.I.unitsis
(a)kilogram
(b)gram
(c)tonne
(d)quintal
(e)newton.
Ans:a
5.TheunitoftimeinS.I.unitsis

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

Labels

A.C.Fundamentals

A.C.Fundamentalsandcircu
OnlineQuizQuestions

ACFundamentalsandCircuit
OnlineQuizQuestions

AirportEngineeringObjective
andAnswers

AirportEngineeringOnlineQ
Questions

AppliedMechanicsandGraph
ObjectiveQuestionsandAns

AppliedMechanicsandGraph
OnlineQuizQuestions

BuildingMaterialsandConstr
ObjectiveQuestionsandAns

CablesOnlineQuizQuestions

CablesOnlineQuizQuestions
Answers

ChemicalEngineeringMultip
QuestionsandAnswers

CIRCUITTHEORYANDELECT
NETWORKSQuestionsandA

CircuitsandCircuitTheoryQ
QuestionsandAnswers

CivilEngineeringInterviewQ
andAnswerspdfdownloadfr

competitiveandentranceex
Compressors

ConcreteTechnologyandDe

ConcreteStructuresObjectiv

1/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(a)second
(b)minute
(c)hour
(d)day
(e)year.
Ans:a

ConcreteStructuresObjectiv

6.TheunitoflengthinS.I.unitsis
(a)meter
(b)centimeter
(c)kilometer
(d)millimeter.
Ans:a

CSECourseQuestionsandA

7.TheunitofenergyinS.I.unitsis
(a)watt
(b)joule
(c)joule/s
(d)joule/m
(e)joulem.
Ans:b

DCGeneratorsOnlineQuizQ

8.AccordingtoGayLussaclawforaperfectgas,theabsolutepressureofgivenmassvariesdirectlyas
(a)temperature
(b)absolute
(c)absolutetemperature,ifvolumeiskeptconstant
(d)volume,iftemperatureiskeptconstant
(e)remainsconstant,ifvolumeandtemperaturearekeptconstant.
Ans:c

DocksandHarborEngineerin
QuestionsandAnswers

9.Anidealgasascomparedtoarealgasatveryhighpressureoccupies
(a)morevolume
(b)lessvolume
(c)samevolume
(d)unpredictablebehaviour
(e)nosuchcorrelation.
Ans:a
10.Generalgasequationis
(a)PV=nRT
(b)PV=mRT
(d)PV=C
(c)PV=KiRT
(e)CpCv=Wj
Ans:b
11.AccordingtoDalton'slaw,thetotalpressureofthemixtureofgasesisequalto
(a)greaterofthepartialpressuresofall
(b)averageofthepartialpressuresofall
(c)sumofthepartialpressuresofall
(d)sumofthepartialpressuresofalldividedbyaveragemolecularweight
(e)atmosphericpressure.
Ans:c
12.Whichofthefollowingcanberegardedasgassothatgaslawscouldbeapplicable,withinthecommonlyencountered
temperaturelimits.
(a)02,N2,steam,C02
(b)Oz,N2,watervapour
(c)S02,NH3,C02,moisture
(d)02,N2,H2,air
(e)steamvapours,H2,C02.
Ans:d

ConstructionPlanningandM
ObjectivequestionsandAnsw

ConstructionPlanningandM
OnlineQuizQuestions

ControlSystemsQuizQuesti
Answers

CurrentElectricityObjective
questionsandAnswers

CurrentElectricityOnlineQu

D.C.GeneratorsQuizQuestio
Answers

D.C.MotorsQuizQuestionsa

DCMotorsOnlineQuizQuest

DesignofMasonryStructure
QuestionsandAnswers

DesignofSteelStructuresO
Questions

DesignofSteelStructuresO
Questions

ECEObjectivetypeQuestion
Answers

ECEQuestionsandGateand
CompetitiveQuestionsandA

EconomicsofPowerGenerat
QuizQuestions

EconomicsofPowerGenerat
QuestionsandAnswers

ElectricTractionQuizQuestio
Answers

ElectricalCablesQuizQuestio
Answers

ElectricalEngineeringMateri
Questions

ElectricalEngineeringMateri
QuestionsandAnswers
ElectricalEngineeringMCQs

ElectricalMachineDesignQu
andAnswers

ElectricalMechineonlineQui
ElectricalMechineOnlineQu

ELECTRICALOBJECTIVEQUE
WITHANSWERS

ElectrolysisandStorageofB
OnlineQuizquestions

ElectrolysisandStorageofB
QuestionsandAnswers

ElectromagneticInductionO
Questions

ElectromagneticInductionQ
QuestionsandAnswers

ElectromagneticObjectivety
questionsandanswers

ElectrostaticsOnlineQuizQu

ElectrostaticsQuizQuestions
Answers

EngineeringMaterialModelO
papers

EngineeringMaterialOnlineQ
QuestionsandAnswers

EngineeringMaterialOnlineT

13.TheunitofpressureinS.I.unitsis
(a)kg/cm2
(b)mmofwatercolumn
(c)pascal
(d)dynespersquarecm
(e)bars
Ans:c

EngineeringMaterialsObject
QuestionsandAnswers

14.Aclosedsystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(c)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(d)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(e)thermodynamicreactionstakeplace.
Ans:a

EngineeringMechanicsQuiz
andAnswers

15.Temperatureofagasisproduceddueto
(a)itsheatingvalue

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

EngineeringMechanicsObjec
QuestionsandAnswers

EngineeringMechanicsOnlin
Tests

EngineeringMechanicsOnlin
Questions

Engines

EnvironmentalEngineeringO
typeQuestionsandAnswers

EnvironmentalEngineeringO
Questions

FluidMechanicsInterviewQu

FluidMechanicsObjectivetyp
andAnswers

FluidMechanicsOnlineQuiz

2/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(b)kineticenergyofmolecules
(c)repulsionofmolecules
(d)attractionofmolecules
(e)surfacetensionofmolecules.
Ans:b

FluidMechanicsProblemsQu
choicequestionsdownloadfr

16.Accordingtokinetictheoryofgases,theabsolutezerotemperatureisattainedwhen
(a)volumeofthegasiszero
(b)pressureofthegasiszero
(c)kineticenergyofthemoleculesiszero
(d)specificheatofgasiszero
(e)massiszero.
Ans:c

GasTurbinesandJetEngine
OnlinePracticetests

17.Kinetictheoryofgasesassumesthatthecollisionsbetweenthemoleculesare
(a)perfectlyelastic
(b)perfectlyinelastic
(c)partlyelastic
(d)partlyinelastic
(e)partlyelasticandpartlyinelastic.
Ans:a

GasTurbinesandJetEngine
paper1

GasTurbinesandJetEngine
typeQuestionsandAnswers

GasTurbinesandJetEngine

GatePreparationquestionsf

HeatTransferObjectivetype
andAnswers
HeatTransferOnlineTest

HeatingandWeldingOnline
Questions

HeatingandWeldingQuizQu
Answers

HighwayengineeringObjecti
andanswers

HighwayEngineeringOnline
Questions

HydraulicMachinesObjective
QuestionsandAnswers

18.Thepressure'ofagasintermsofitsmeankineticenergyperunitvolumeEisequalto
(a)E/3
(b)E/2
(c)3E/4
(d)2E/3
(e)5E/4.
Ans:d

HydraulicsandFluidMechan
QuestionsandAnswers

19.Kineticenergyofthemoleculesintermsofabsolutetemperature(T)isproportionalto
(a)T
(b)j
(c)J2
(d)Vr
(e)1/Vr.
Ans:a

I.C.EnginesObjectivetypeQ
andAnswers

20.Superheatedvapourbehaves
(a)exactlyasgas
(b)assteam
(c)asordinaryvapour
(d)approximatelyasagas
(e)asaverageofgasandvapour.
Ans:d
21.Absolutezeropressurewilloccur
(a)atsealevel
(b)atthecenteroftheearth
(c)whenmolecularmomentumofthesystembecomeszero
(d)undervacuumconditions
(e)atatemperatureof273K
Ans:c

HydraulicsandFluidMechan
Quizquestions

HydrolicMechinesEngineerin
Questions
HydrolicMechinesTest1
Questions

IEEnginesQuizQuestions

IndustrialDrivesElectricalE
mcqs

IndustrialDrivesQuizQuesti
Answers

IndustrialEngineeringObjec
QuestionsandAnswers
Irrigation

MachineDesignObjectiveTy
QuestionsandAnswers

MachineDesignOnlineQuiz

MachineDesignQuizQuestio
Answers

MagnaticCircuitOnlineQuiz

MagneticCircuitOnlineQuiz

MagneticCircuitQuizQuestio
Answers

MagnetismandElectromagn
QuizQuestions

MagnetismandElectromagn
QuestionsandAnswers

MeasurementandInstrumen
QuestionsandAnswers

22.Noliquidcanexistasliquidat
(a)273K
(b)vacuum
(c)zeropressure
(d)centreofearth
(e)inspace.
Ans:c

MechanicalEngineeringObje
QuestionsandAnswers

23.TheunitofpowerinS.I.unitsis
(a)newton
(b)pascal
(c)erg
(d)watt
(e)joule.
Ans:d

NetworkTheoremsQuizQue
Answers

24.Theconditionofperfectvacuum,i.e.,absolutezeropressurecanbeattainedat
(a)atemperatureof273.16C
(b)atemperatureof0C
(c)atemperatureof273K
(d)anegativepressureand0Ctemperature
(e)can'tbeattained.
Ans:a
25.Intensivepropertyofasystemisonewhosevalue
(a)dependsonthemassofthesystem,likevolume
(b)doesnotdependonthemassofthesystem,liketemperature,pressure,etc.

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

MechanicalEngineeringOnlin
Exams

MechanicalEngineeringOnlin
Exams

NetworkTheoremsOnlineQu
Questions

NozzlesandTurbinesObjecti
Questions

NuclearPowerPlantsObjecti
questionsandanswers

NuclearPowerPlantsOnline
Questions
Onlinetestsforinterview

PolyphaseInductionMotorsO
Questions

PolyphaseInductionMotorsQ
QuestionsandAnswers

PowerPlantEngineeringOnl
Questions

PowerPlantEngineeringQui
andAnswers

ProcessInstrumentandCon
QuizQuestions

Productionmanagementand

EngineeringOnlineQuizQue

3/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(c)isnotdependentonthepathfollowedbutonthestate
(d)isdependentonthepathfollowedandnotonthestate
(e)remainsconstant.
Ans:b

EngineeringOnlineQuizQue

26.Specificheatofairatconstantpressureisequalto
(a)0.17
(b)0.21
(c)0.24
(d)1.0
(e)1.41
Ans:c

RailwaysCivilEngineeringQ
andAnswers

27.Characteristicgasconstantofagasisequalto
(a)C/Cv
(b)Cv/Cp
(c)CpCv
(d)Cp+Cv
(e)CpxCv
Ans:c
28.Thebehaviourofgasescanbefullydeterminedby
(a)1law
(b)2laws
(c)3laws
(d)4laws
Ans:d
29.Theratiooftwospecificheatsofairisequalto
(a)0.17
(b)0.24
(c)0.1
(d)1.41
(e)2.71.
Ans:d

ProductionTechnologyObjec
QuestionsandAnswers

RailwayEngineeringOnlineQ
Questions

RectifiersandConvertersQu
andAnswers

RefregirationandairConditio
OnlinePracticeTest

RefrigerationandAirConditio
ObjectivetypeQuestionsand

SinglePhaseInductionMoto
QuestionsandAnswers

SoilMechanicsandFoundatio
EngineeringObjectiveQuest
Answers

SoilMechanicsandFoundatio
EngineeringOnlineQuizQue
SteamBoilers

SteamBoilersandTurbinesO
practiceQuestions

SteamBoilersandTurbinesO
Questions

StrengthofMaterialsObjecti
QuestionsandAnswers

StrengthofMaterialsOnline
Questions

StrengthofMaterialsQuestio
Answers

StrengthsofMeterialsOnline
Questions

StructuralAnalysisObjective
andAnswers

StructuralAnalysisOnlineQu
Questions

SurveyingOnlineQuizQuest

30.Boyle'slawi.e.pV=constantisapplicabletogasesunder
(a)allrangesofpressures
(b)onlysmallrangeofpressures
(c)highrangeofpressures
(d)steadychangeofpressures
(e)atmosphericconditions.
Ans:b
31.Whichlawstatesthattheinternalenergyofagasisafunctionoftemperature
(a)Charles'law
(b)Joule'slaw
(c)Regnault'slaw
(d)Boyle'slaw
(e)thereisnosuchlaw.
Ans:b
32.Thesamevolumeofallgaseswouldrepresenttheir
(a)densities
(b)specificweights
(c)molecularweights
(d)gascharacteristicconstants
(e)specificgravities.
Ans:c
33.Whichlawstatesthatthespecificheatofagasremainsconstantatalltemperaturesandpressures
(a)Charles'Law
(b)Joule'sLaw
(c)Regnault'sLaw
(d)Boyle'sLaw
(e)thereisnosuchlaw.
Ans:c
34.Anopensystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(c)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(d)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(e)thermodynamicreactionsdonotoccur.
Ans:c

SurveyingProblemsQuizque

SwitchgearProtectionsOnlin
Questions

SwitchgearProtectionsQuiz
andAnswers

SynchronousMotorsOnlineQ
Questions

SynchronousMotorsQuizQu
Answers

TheoryofMachinesObjective
QuestionsandAnswers

TheoryofMachinesOnlineQ

TheoryofMachinesOnlineQ
Questions

ThermodynamicsModelExam

ThermodynamicsObjectiveT
QuestionsandAnswers

ThermodynamicsOnlineElec
MechanicalEngineeringTes

ThermodynamicsOnlineElec
4MechanicalEngineeringT

ThermodynamicsOnlineMod

ThermodynamicsOnlineQuiz
AndAnswers

ThermodynamicsSampleMo

TOPCivilEngineeringMultipl
QuestionsandAnswers

TransformersOnlineQuiztes

TransformersQuizQuestions
Answers

TransmissionandDistributio
QuestionsandAnswers

TransmissionandDistributio
Questions

TunnelEngineeringObjective
QuestionsandAnswers

WaterResourcesandIrrigati
Engineering

WaterResourcesEngineering
HydrologyOnlineQuizQuest

35.Accordingtowhichlaw,allperfectgaseschangeinvolumebyl/273thoftheiroriginalvolumeat0Cforevery1C
changeintemperaturewhenpressureremainsconstant
(a)Joule'slaw
(b)Boyle'slaw
(c)Regnault'slaw

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

4/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(d)GayLussaclaw
(e)Charles'law.
Ans:e

Free Shi

36.Gaseshave
(a)onlyonevalueofspecificheat
(b)twovaluesofspecificheat
(c)threevaluesofspecificheat
(d)novalueofspecificheat
(e)undersomeconditionsonevalueandsometimestwovaluesofspecificheat.
Ans:b
37.AccordingtoAvogadro'sHypothesis
(a)themolecularweightsofalltheperfectgasesoccupythesamevolumeundersameconditionsofpressureand
temperature
(b)thesumofpartialpressureofmixtureoftwogasesissumofthetwo
(c)productofthegasconstantandthemolecularweightofanidealgasisconstant
(d)gaseshavetwovaluesofspecificheat
(e)allsystemscanberegardedasclosedsystems.
Ans:a
38.Extensivepropertyofasystemisonewhosevalue
(a)dependsonthemassofthesystemlikevolume
(b)doesnotdependonthemassofthesystem,liketemperature,pressure,etc.
(c)isnotdependentonthepathfollowedbutonthestate
(d)isdependentonthepathfollowedandnotonthestate
(e)isalwaysconstant.
Ans:a
39.Workdoneinafreeexpansionprocessis
(a)+ve
(b)ve
(c)zero
(d)maximum
(e)minimum.
Ans:c
40.Thestatementthatmolecularweightsofallgasesoccupythesamevolumeisknownas
(a)Avogadro'shypothesis
(b)Dalton'slaw
(c)Gaslaw
(d)Lawofthermodynamics
(e)Joule'slaw.
Ans:a
41.Toconvertvolumetricanalysistogravimetricanalysis,therelativevolumeofeachconstituentofthefluegasesis
(a)dividedbyitsmolecularweight
(b)multipliedbyitsmolecularweight
(c)multipliedbyitsdensity
(d)multipliedbyitsspecificweight
(e)dividedbyitsspecificweight.
Ans:b
42.Ifagasisheatedagainstapressure,keepingthevolumeconstant,thenworkdonewillbeequalto
(a)+v
(b)ve
(c)zero
(d)pressurexvolume
(e)anywherebetweenzeroandinfinity.
Ans:c
43.Anisolatedsystemisoneinwhich
(a)massdoesnotcrossboundariesofthesystem,thoughenergymaydoso
(b)neithermassnorenergycrossestheboundariesofthesystem
(c)bothenergyandmasscrosstheboundariesofthesystem
(d)masscrossestheboundarybutnottheenergy
(e)thermodynamicreactionsdonotoccur.
Ans:b
44.Propertiesofsubstanceslikepressure,temperatureanddensity,inthermodynamiccoordinatesare
(a)pathfunctions
(b)pointfunctions
(c)cyclicfunctions
(d)realfunctions
(e)thermodynamicfunctions.
Ans:b
45.Whichofthefollowingquantitiesisnotthepropertyofthesystem
(a)pressure
(b)temperature
(c)specificvolume

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

5/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(d)heat
(e)density.
Ans:d
46.AccordingtoAvogadro'slaw,foragivenpressureandtemperature,eachmoleculeofagas
(a)occupiesvolumeproportionaltoitsmolecularweight
(b)occupiesvolumeproportionaltoitsspecificweight
(c)occupiesvolumeinverselyproportionaltoitsmolecularweight
(d)occupiesvolumeinverselyproportionaltoitsspecificweight
(e)occupiessamevolume.
Ans:e
47.Mixtureoficeandwaterforma
(a)closedsystem
(b)opensystem
(c)isolatedsystem
(d)heterogeneoussystem
(e)thermodynamicsystem.
Ans:d
48.Whichofthefollowingisthepropertyofasystem
(a)pressureandtemperature
(b)internalenergy
(c)volumeanddensity
(d)enthalpyandentropy
(e)alloftheabove.
Ans:e
49.Onweightbasis,aircontainsfollowingpartsofoxygen
(a)21
(b)23
(c)25
(d)73
(e)79.
Ans:b
50.Whichofthefollowingisnottheintensiveproperty
(a)pressure
(b)temperature
(c)density
(d)heat
(e)specificvolume.
Ans:d
51.Whichofthefollowingitemsisnotapathfunction
(a)heat
(b)work
(c)kineticenergy
(d)vdp
(e)thermalconductivity.
Ans:e
52.Workdoneinanadiabaticprocessbetweenagivenpairofendstatesdependson
(a)theendstatesonly
(b)particularadiabaticprocess
(c)thevalueofindexn
(d)thevalueofheattransferred
(e)massofthesystem.
Ans:a
53.Heatandworkare
(a)pointfunctions
(b)systemproperties
(c)pathfunctions
(d)intensiveproperties
(e)extensiveproperties.
Ans:c
54.Whichofthefollowingparametersisconstantforamoleformostofthegasesatagiventemperatureandpressure
(a)enthalpy
(b)volume
(c)mass
(d)entropy
(e)specificvolume.
Ans:b
55.Thevalueofn=1inthepolytropicprocessindicatesittobe
(a)reversibleprocess
(b)isothermalprocess
(c)adiabaticprocess
(d)irreversibleprocess

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

6/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(e)freeexpansionprocess.
Ans:b
56.Solidsandliquidshave
(a)onevalueofspecificheat(ft)twovaluesofspecificheat
(c)threevaluesofspecificheat
(d)novalueofspecificheat
(e)onevalueundersomeconditionsandtwovaluesunderotherconditions.
Ans:a
57.Aperfectgasat27Cisheatedatconstantpressuretillitsvolumeisdouble.Thefinaltemperatureis
(a)54C
(b)327C
(c)108C
(d)654C
(e)600C
Ans:b
58.CurveAinFig.1.1comparedtocurvesBandCshowsthefollowingtypeofexpansion
(a)pV"=C
(b)isothermal
(c)adiabatic
(d)freeexpansion
(e)throttling.
Ans:b
59.IfvalueofnisinfinitelylargeinapolytropicprocesspV"=C,thentheprocessisknownasconstant
(a)volume
(b)pressure
(c)temperature
(d)enthalpy
(e)entropy.
Ans:a
60.Theindexofcompressionntendstoreachratioofspecificheatsywhen
(a)flowisuniformandsteady
(b)processisisentropic
(c)processisisothermal
(d)processisisentropicandspecificheatdoesnotchangewithtemperature
(e)processisisentropicandspecificheatchangeswithtemperature.
Ans:d
61.Changeinenthalpyofasystemistheheatsuppliedat
(a)constantpressure
(b)constanttemperature
(c)constantvolume
(d)constantentropy
(e)N.T.P.condition.
Ans:a
62.ThetermN.T.P.standsfor
(a)nominaltemperatureandpressure
(b)naturaltemperatureandpressure
(c)normaltemperatureandpressure
(d)normalthermodynamicpractice
(e)normalthermodynamicpressure.
Ans:c
63.Aheatexchangeprocessinwhichtheproductofpressureandvolumeremainsconstantisknownas
(a)heatexchangeprocess
(b)throttlingprocess
(c)isentropicprocess
(d)adiabaticprocess
(e)hyperbolicprocess.
Ans:e
64.Inanisothermalprocess,theinternalenergyofgasmolecules
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsconstant
(d)mayincrease/decreasedependingonthepropertiesofgas
(e)showsunpredictablebehaviour.
Ans:c
65.Zerothlawofthermodynamics
(a)dealswithconversionofmassandenergy
(b)dealswithreversibilityandirreversibilityofprocess
(c)statesthatiftwosystemsarebothinequilibriumwithathirdsystem,theyareinthermalequilibriumwitheachother
(d)dealswithheatengines
(e)doesnotexist.
Ans:c

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

7/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
66.Ifacertainamountofdryiceismixedwithsameamountofwaterat80C,thefinaltemperatureofmixturewillbe
(a)80C
(b)0C
(c)40C
(d)20C
(e)60C.
Ans:b
67.Thebasisformeasuringthermodynamicpropertyoftemperatureisgivenby
(a)zerothlawofthermodynamics
(b)firstlawofthermodynamics
(c)secondlawofthermodynamics
(d)thirdlawofthermodynamics
(e)Avogadro'shypothesis.
Ans:a
68.Onewattisequalto
(a)1Nm/s
(b)1N/mt
(c)1Nm/hr
(d)1kNm/hr
(e)1kNm/mt.
Ans:a
69.Workdoneiszeroforthefollowingprocess
(a)constantvolume
(b)freeexpansion
(c)throttling
(d)allOftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:d
70.Forwhichofthefollowingsubstances,thegaslawscanbeusedwithminimumerror
(a)drysteam
(b)wetsteam
(c)saturatedsteam
(d)superheatedsteam
(e)steamatatmosphericpressure.
Ans:d
71.Inanonflowreversibleprocessforwhichp=(3V+15)x105N/m2,Vchangesfrom1mto2m3.Theworkdonewill
beabout
(a)100xlOO5joules
(b)lxlO5joules
(c)10xlO5joules
(d)10xlO5kilojoules
(e)10xl04ki\ojoules.
Ans:c
72.ThevalueoftheproductofmolecularweightandthegascharacteristicconstantforallthegasesinM.K.S.unitis
(a)29.27kgfm/molK
(b)8314kgfm/molK
(c)848kgfm/molK
(d)427kgfm/molK
(e)735kgfm/molK.
Ans:c
73.Onvolumebasis,aircontainsfollowingpartsofoxygen
(a)21
(b)23
(c)25
(d)77
(e)79.
Ans:a
74.Universalgasconstantisdefinedasequaltoproductofthemolecularweightofthegasand
(a)specificheatatconstantpressure
(b)specificheatatconstantvolume
(c)ratiooftwospecificheats
(d)gasconstant
(e)unity.
Ans:d
75.ThevalueoftheproductofmolecularweightandthegascharacteristicconstantforallthegasesinS.I.unitsis
(a)29.27J/kmolK
(b)83.14J/kmolK
(c)848J/kmolK
(d)AllJ/kmolK
(e)735J/kmolK.
Ans:b

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

8/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
76.Forwhichofthefollowingsubstances,theinternalenergyandenthalpyarethefunctionsoftemperatureonly
(a)anygas
(b)saturatedsteam
(c)water
(d)perfectgas
(e)superheatedsteam.
Ans:d
77.Inafreeexpansionprocess
(a)workdoneiszero
(b)heattransferiszero
(c)both(a)and(b)above
(d)workdoneiszerobutheatincreases
(e)workdoneiszerobutheatdecreases.
Ans:c
78.Ifagasvapourisallowedtoexpandthroughaveryminuteaperture,thensuchaprocessisknownas
(a)freeexpansion
(b)hyperbolicexpansion
(c)adiabaticexpansion
(d)parabolicexpansion
(e)throttling.
Ans:e
79.Thespecificheatofairincreaseswithincreasein
(a)temperature
(b)pressure
(c)bothpressureandtemperature
(d)variationofitsconstituents
(e)airflow
Ans:a
80.Ifafluidexpandssuddenlyintovacuumthroughanorificeoflargedimension,thensuchaprocessiscalled
(a)freeexpansion
(b)hyperbolicexpansion
(c)adiabaticexpansion
(d)parabolicexpansion
(e)throttling.
Ans:a
81.Whichofthefollowingprocessesarethermodynamicallyreversible
(a)throttling
(b)freeexpansion
(c)constantvolumeandconstantpressure
(d)hyperbolicandpV=C
(e)isothermalandadiabatic.
Ans:e
82.Whichofthefollowingprocessesisirreversibleprocess
(a)isothermal
(b)adiabatic
(c)throttling
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:c
83.Inorderthatacyclebereversible,followingmustbesatisfied
(a)freeexpansionorfrictionresistedexpansion/compressionprocessshouldnotbeencountered
(b)whenheatisbeingabsorbed,temperatureofhotsourceandworkingsubstanceshouldbesame
(c)whenbeatisbeingrejected,temperatureofcoldsourceandworkingsubstanceshouldbesame
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:d
84.Forathermodynamicprocesstobereversible,thetemperaturedifferencebetweenhotbodyandworkingsubstance
shouldbe
(a)zero
(b)minimum
(d)maximum
(d)infinity
(e)thereisnosuchcriterion.
Ans:a
85.Minimumworkincompressorispossiblewhenthevalueofadiabaticindexnisequalto
(a)0.75
(b)1
(c)1.27
(d)1.35
(e)2.
Ans:b

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

9/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
86.Molecularvolumeofanyperfectgasat600x103N/m2and27Cwillbe
(a)4.17m3/kgmol
(b)400m3/kgmol
(c)0.15m3/kgmol
(d)41.7m3/kgmol
(e)417m3/kgmol.
Ans:a
87.Agasiscompressedinacylinderbyamovablepistontoavolumeonehalfitsoriginalvolume.Duringtheprocess300
kJheatleftthegasandinternalenergyremainedsame.TheworkdoneongasinNmwillbe
(a)300Nm
(b)300,000Nm
(c)30Nm
(d)3000Nm
(e)30,000Nm.
Ans:b
88.ThemoreeffectivewayofincreasingefficiencyofCarnotengineisto
(a)increasehighertemperature
(b)decreasehighertemperature
(c)increaselowertemperature
(d)decreaselowertemperature
(e)keeplowertemperatureconstant.
Ans:d
89.Entropychangedependson
(a)heattransfer
(b)masstransfer
(c)changeoftemperature
(d)thermodynamicstate
(e)changeofpressureandvolume.
Ans:a
90.Forreversibleadiabaticprocess,changeinentropyis
(a)maximum
(b)minimum
(c)zero
(d)unpredictable
(e)negative.
Ans:c
91.Isochoricprocessisoneinwhich
(a)freeexpansiontakesplace
(b)verylittlemechanicalworkisdonebythesystem
(c)nomechanicalworkisdonebythesystem
(d)allparametersremainconstant
(e)massandenergytransferdonottakeplace.
Ans:c
92.Accordingtofirstlawofthermodynamics
(a)workdonebyasystemisequaltoheattransferredbythesystem
(b)totalinternalenergyofasystemduringaprocessremainsconstant
(c)internalenergy,enthalpyandentropyduringaprocessremainconstant
(d)totalenergyofasystemremainsconstant
(e)entropyofasystemremainsconstant.
Ans:d
93.Energycanneitherbecreatednordestroyedbutcanbeconvertedfromoneformtootherisinferredfrom
(a)zerothlowofthermodynamic
(b)firstlawofthermodynamics
(c)secondlawtothermodynamics
(d)basiclawofthermodynamics
(e)claussiusstatement.
Ans:b
94.Firstlawofthermodynamicsfurnishestherelationshipbetween
(a)heatandwork
(b)heat,workandpropertiesofthesystem
(c)variouspropertiesofthesystem
(d)variousthermodynamicprocesses
(e)heatandinternalenergy.
Ans:b
95.Changeinenthalpyinaclosedsystemisequaltoheattransferredifthereversibleprocesstakesplaceatconstant
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)internalenergy
(e)entropy.
Ans:a

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

10/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
96.Inanisothermalprocess,theinternalenergy
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsconstant
(d)firstincreasesandthendecreases
(e)firstdecreasesandthenincreases.
Ans:c
97.Changeininternalenergyinaclosedsystemisequaltoheattransferredifthereversibleprocesstakesplaceat
constant
(a)pressure
(b)temperature
(c)volume
(d)internalenergy
(e)entropy.
Ans:c
98.Accordingtofirstlawofthermodynamics
(a)massandenergyaremutuallyconvertible
(b)Carnotengineismostefficient
(c)heatandworkaremutuallyconvertible
(d)massandlightaremutuallyconvertible
(e)heatflowsfromhotsubstancetocoldsubstance.
Ans:c
99.Totalheatofasubstanceisalsoknownas
(a)internalenergy
(b)entropy
(c)thermalcapacity
(d)enthalpy
(e)thermalconductance.
Ans:d
100.Firstlawofthermodynamics
(a)enablestodeterminechangeininternalenergyofthesystem
(b)doesnothelptopredictwhetherthesystemwillornotundergoachange
(c)doesnotenabletodeterminechangeinentropy
(d)providesrelationshipbetweenheat,workandinternalenergy
(e)alloftheabove.
Ans:e
101.Additionofheatatconstantpressuretoagasresultsin
(a)raisingitstemperature
(b)raisingitspressure
(c)raisingitsvolume
(d)raisingitstemperatureanddoingexternalwork
(e)doingexternalwork.
Ans:d
102.Carnotcyclehasmaximumefficiencyfor
(a)reversibleengine
(b)irreversibleengine
(c)newengine
(d)petrolengine
(e)dieselengine.
Ans:a
103.Measurementoftemperatureisbasedon
(a)thermodynamicproperties
(b)zerothlawofthermodynamics
(c)firstlawofthermodynamics
(d)secondlawofthermodynamics
(e)joule'slaw.
Ans:b
104.Carnotcycleefficiencydependsupon
(a)propertiesofthemedium/substanceused
(b)conditionofengine
(c)workingcondition
(d)temperaturerangeofoperation
(e)effectivenessofinsulatingmaterialaroundtheengine.
Ans:d
105.Carnotcycleefficiencyismaximumwhen
(a)initialtemperatureis0K
(b)finaltemperatureis0K
(c)differencebetweeninitialandfinaltemperatureis0K
(d)finaltemperatureis0C
(e)initialtemperatureisminimumpossible.
Ans:b

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

11/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
106.Anengineoperatesbetweentemperaturesof900Kandr2andanotherenginebetweenT2and400KForbothtodo
equalwork,valueofT2willbe
(a)650K
(b)600K
(c)625K
(d)700K
(e)750K.
Ans:a
107.Ifheatbeexchangedinareversiblemanner,whichofthefollowingpropertyoftheworkingsubstancewillchange
accordingly
(a)temperature
(b)enthalpy
(c)internalenergy
(d)entropy
(e)alloftheabove.
Ans:d
108.Ifasystemafterundergoingaseriesofprocesses,returnstotheinitialstatethen
(a)processisthermodynamicallyinequilibrium
(b)processisexecutedinclosedsystemcycle
(c)itsentropywillchangeduetoirreversibility
(d)sumofheatandworktransferwillbezero
(e)noworkwillbedonebythesystem.
Ans:d
109.Whichofthefollowingrepresentstheperpetualmotionofthefirstkind
(a)enginewith100%thermalefficiency
(b)afullyreversibleengine
(c)transferofheatenergyfromlowtemperaturesourcetohightemperaturesource
(d)amachinethatcontinuouslycreatesitsownenergy
(e)productionofenergybytemperaturedifferentialinseawateratdifferentlevels.
Ans:
110.AnactualengineistobedesignedhavingsameefficiencyastheCarnotcycle.Suchapropositionis
(a)feasible
(b)impossible
(c)possible
(d)possible,butwithlotofsophistications
(e)desirable.
Ans:d
112.Amanufacturerclaimstohaveaheatenginecapableofdeveloping20h.p.byreceivingheatinputof400kcal/mtand
workingbetweenthetemperaturelimitsof227Cand27C.Hisclaimis
(a)justified
(b)notpossible
(c)maybepossiblewithlotofsophistications
(d)costwillbeveryhigh
(e)theroreticallypossible.
Ans:b
113.InaCarnotcycle,heatistransferredat
(a)constantpressure
(b)constantvolume
(c)constanttemperature
(d)constantenthaply
(e)anyoneoftheabove.
Ans:c
114.Adiathermicwallisonewhich
(a)preventsthermalinteraction
(b)permitsthermalinteraction
(c)encouragesthermalinteraction
(d)discouragesthermalinteraction
(e)doesnotexist.
Ans:b
115.Anadiabaticwallisonewhich
(a)preventsthermalinteraction
(b)permitsthermalinteraction
(c)encouragesthermalinteraction
(d)discouragesthermalinteraction
(e)dosnotexist.
Ans:a
116.Thedoorofarunningrefrigeratorinsidearoomwasleftopen.Whichofthefollowingstatementsiscorrect?
(a)Theroomwillbecooledtothetemperatureinsidetherefrigerator.
(b)Theroomwillbecooledveryslightly.
(c)Theroomwillbegraduallywarmedup.
(d)Thetemperatureoftheairinroomwillremainunaffected.

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

12/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(e)anyoneofaboveispossibledependingonthecapacity.
Ans:c
117.Compressedaircomingoutfromapuncturedfootball
(a)becomeshotter
(b)becomescooler1
(c)remainsatthesametemperature
(d)maybecomehotterorcoolerdependinguponthehumidityofthesurroundingair
(e)attainsatmospherictemperature.
Ans:b
118.Watercontainedinabeakercanbemadetoboilbypassingsteamthroughit
(a)atatmosphericpressure
(b)atapressurebelowthefiruosphejricpressure
(c)atapressuregreaterthanatmosphericpressure
(d)anypressure
(e)notpossible.
Ans:c
119.Duringthrottlingprocess
(a)heatexchangedoesnottakeplace
(b)noworkisdonebyexpandingsteam
(c)thereisnochangeofinternalenergyofsteam
(d)alloftheabove
(e)entropydecreases.
Ans:d
120.Theenergyofmolecularmotionappearsas
(a)heat
(b)potentialenergy
(c)surfacetension
(d)friction
(e)increaseinpressure.
Ans:a
121.Asuddenfallinthebarometerreadingisa
signofapproaching
(a)fineweather
(b)rains
(c)storm
(d)coldwave
(e)hotwave.
Ans:c
122.Theunit'ofuniversalgasconstantis
(a)watts/K
(b)dynes/C
(c)ergscm/K
(d)erg/K
(e)noneoftheabove.
Ans:d
123.Calorieisameasureof
(a)specificheat
(b)quantityofheat
(c)thermalcapacity
(d)entropy
(e)work.
Ans:b
124.Ikgf/cm2isequalto
(a)760mmHg
(b)zerommHg
(c)735.6mmHg
(d)1mmHg
(e)lOOmmHg.
Ans:c
125.Barometricpressureisequalto
(a)760mmHg
(b)zerommHg
(c)735.6mmHg
(d)1mmHg
(e)100mmHg.
Ans:a
126.Onebarometricpressureor1atmosphericpressureisequalto
(a)1kgf/cnr2
(b)1.033kgf/cm2
(c)0kgf/cm2
(d)1.0197kgf/cm2

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

13/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
(e)100kgf/cm2.
Ans:b
127.Thefirstlawofthermodynamicsisthelawof
(a)conservationofmass
(b)conservationofenergy
(c)conservationofmomentum
(d)conservationofheat
(e)conservationoftemperature.
Ans:b
128.Aperpetualmotionmachineis
(a)athermodynamicmachine
(b)anonthermodynamicmachine
(c)ahypotheticalmachine
(d)ahypotheticalmachinewhoseoperationwouldviolatethelawsofthermodynamics
(e)aninefficientmachine.
Ans:d
129.KelvinPlanck'slawdealswith
(a)conservationofheat
(b)conservationofwork
(c)conversionofheatintowork
(d)conversionfoworkintoheat
(e)conservationofmass.
Ans:c
130.AccordingtoClausisstatementofsecondlawofthermodynamics
(a)heatcan'tbetransferredfromlowtemperaturesourcetohightemperaturesource
(b)heatcanbetransferredforlowtemperaturetohightemperaturesourcebyusingrefrigerationcycle.
(c)heatcanbetransferredfromlowtemperaturetohightemperaturesourceifCOPofprocessismorethanunity
(d)heatcan'tbetransferredfromlowtemperaturetohightemperaturesourcewithouttheaidofexternalenergy
(e)alloftheabove.
Ans:d
131.Thermalpowerplantworkson
(a)Carnotcycle
(b)Joulecycle
(d)Rankinecycle
(d)Ottocycle
(e)Braytoncycle.
Ans:c
132.Whichofthefollowingisanirreversiblecycle
(a)carnot
(b)Stirling
(c)ericsson
(d)alloftheabove
(e)noneoftheabove.
Ans:e
133.Ottocycleconsistsoffollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:b
134.TheefficiencyofaCarnotenginedependson
(a)workingsubstance
(b)designofengine
(c)sizeofengine
(d)typeoffuelfired
(e)temperaturesofsourceandsink.
Ans:e
135.Forsamecompressionratioandforsameheatadded
(a)OttocycleismoreefficientthanDieselcycle
(b)DieselcycleismoreefficientthanOttocycle
(c)efficiencydependsonotherfactors
(d)bothOttoandDieselcyclesareequallyefficient
(e)noneoftheabove.
Ans:a
136.TheefficiencyofCarnotcycleismaximumfor
(a)gasengine
(b)welllubricatedengine
(c)petrolengine
(d)steamengine
(e)reversibleengine.

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

14/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
Ans:e
137.Carnotcycleis
(a)areversiblecycle(ft)anirreversiblecycle
(c)asemireversiblecycle
(d)aquasistaticcycle
(e)anadiabaticirreversiblecycle.
Ans:a
138.Dieselcycleconsistsoffollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropics,andtwoconstantvolumes.
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:c
139.IfbothStirlingandCarnotcyclesoperatewithinthesametemperaturelimits,thenefficiencyofStirlingcycleas
comparedtoCarnotcycle
(a)more
(b)less
(c)equal
(d)dependsonotherfactors
(e)noneoftheabove.
Ans:c
140.StirlingandEricssoncyclesare
(a)reversiblecycles
(b)irreversiblecycles
(c)quasistaticcycles
(d)semireversiblecycles
(e)adiabaticirreversiblecycles.
Ans:a
141.Acycleconsistingoftwoadiabaticsandtwoconstantpressureprocessesisknownas
(a)Ottocycle
(b)Ericssoncycle
(c)Joulecycle
(d)Stirlingcycle
(e)Atkinsoncycle.
Ans:c
142.Reversedjoulecycleiscalled
(a)Carnotcycle
(b)Rankinecycle
(c)Braytoncycle
(d)BellColemancycle
(e)Dualcycle.
Ans:c
143.Braytoncycleconsists'offollowingfourprocesses
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:d
144.Whichofthefollowingcyclesisnotareversiblecycle
(a)Carnot
(b)Ericsson
(c)Stirling
(d)Joule
(e)noneoftheabove.
Ans:e
145.Thecycleinwhichheatissuppliedatconstantvolumeandrejectedatconstantpressureisknownas
(a)Dualcombustioncycle
(b)Dieselcycle
(c)Atkinsoncycle
(d)Rankinecycle
(e)Stirlingcycle.
Ans:c
146.TheefficiencyofDieseicyclewithdecreaseincutoff
(a)increases
(b)decreases
(c)remainsunaffected
(d)firstincreasesandthendecreases
(e)firstdecreasesandthenincreases.
Ans:a

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

15/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
147.Whichofthefollowingcycleshasmaximumefficiency
(a)Rankine
(b)Stirling
(c)Carnot
(d)Brayton
(e)Joule.
Ans:c
148.TheidealefficiencyofaBraytoncyclewithoutregenerationwithincreasenipressureratiowill
(a)increase
(b)decrease
(c)remainunchanged
(d)increase/decreasedependingonapplication
(e)unpredictable.
Ans:a
149.TheidealefficiencyofaBraytoncyclewithregeneration,withincreaseinpressureratiowill
(a)increase
(b)decrease
(c)remainunchanged
(d)increase/decreasedependingonapplication
(e)unpredictable."
Ans:b
150.Thefollowingcycleisusedforaircraftrefrigeration
(a)Braytoncycle
(b)Joulecycle
(c)Carnotcycle
(d)BellColemancycle
(e)ReversedBraytoncycle.
Ans:e
151.Gasturbinecycleconsistsof
(a)twoisothermalsandtwoisentropics
(b)twoisentropicsandtwoconstantvolumes
(c)twoisentropics,oneconstantvolumeandoneconstantpressure
(d)twoisentropicsandtwoconstantpressures
(e)noneoftheabove.
Ans:d
152.ThethermodynamicdifferencebetweenaRankinecycleworkingwithsaturatedsteamandtheCarnotcycleisthat
(a)carnotcyclecan'tworkwithsaturatedsteam
(b)heatissuppliedtowaterattemperaturebelowthemaximumtemperatureofthecycle
(c)arankinecyclereceivesheatattwoplaces
(d)rankinecycleishypothetical
(e)noneoftheabove.
Ans:b

Start Download
Convert Any File to a PDF. Get the Free From Doc to Pdf App!

+3 Recommend this on Google


Labels:ThermodynamicsObjectiveTypeQuestionsandAnswers

5comments:
6September2015at09:34
exelent
Reply

6September2015at09:36
exelent
Reply

KanaiyaOud 15October2015at01:47
exelent
Reply

vergarasofia197@gmail.com 16October2015at01:30
Tksverymuchforyourpost.

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

16/17

06/06/2016 152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList|MCQspreparationforEngineeringCompetitiveExa
Avoidsurprisesinterviewsneedpreparation.Somequestionscomeuptimeandtimeagainusuallyaboutyou,yourexperience
andthejobitself.We'vegatheredtogetherthemostcommonquestionssoyoucangetyourpreparationofftoaflyingstart.
Youalsofindallinterviewquestionsatlinkattheendofthispost.
Source:InterviewQuestions&Answers:
Bestrgs
Reply

DarshanPandya 12December2015at06:16
helpful
Reply

Enteryourcomment...

Commentas:

Publish

GoogleAccount

Preview

NewerPost

Home

OlderPost

Subscribeto:PostComments(Atom)

PopularPosts

ElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
HereyoucanfindobjectivetypeElectricalEngineeringquestionsandanswersforinterviewandentranceexamination.ElectricalEngineeri...
MechanicalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswersList
MechanicalEngineeringquestionsandanswerswithexplanationforinterview,competitiveexaminationandentrancetest.Fullysolvedexampl...
152TOPThermodynamicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList
ThermodynamicsQuestionsandAnswerspdffreedownload1.Whichofthefollowingvariablescontrolsthephysicalpropertiesofaperfect...
135TOPTransformersElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestTransformersInterviewQuestionsandAnswersList1.Whichofthefollowingdoesnotchangeinatransformer?(a)Current(b...
118TOPCurrentElectricityElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestCurrentElectricityQuestionsandAnswersList1.TheS.I.unitofpoweris(a)Henry(b)coulomb(c)watt(d)watthourA...
109TOPMeasurementandInstrumentationElectricalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswers
LatestMeasurementandInstrumentationQuestionsandAnswersList1.Theuseof_____instrumentsismerelyconfinedwithinlaboratories...
250TOPI.C.EnginesMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList
I.C.EnginesQuestionsandAnswerspdffreedownload1.Theworkingcycleincaseoffourstrokeengineiscompletedinfollowingnumber...
CivilEngineeringQuestionsandAnswers
CivilEngineeringquestionsandanswerswithexplanationforinterview,competitiveexaminationandentrancetest.Fullysolvedexampleswi...
250TOPFluidMechanicsMechanicalEngineeringMultiplechoiceQuestionsandAnswersList
LatestFluidMechanicsQuestionsandAnswerspdffreedownload1.Fluidisasubstancethat(a)cannotbesubjectedtoshearforces...
102TOPTransmissionandDistributionElectricalEngineeringMultipleChoiceQuestionsandAnswers
LatestTransmissionandDistributionQuestionsandAnswersList1.Bywhichofthefollowingsystemselectricpowermaybetransmitted?...

PoweredbyBlogger.

http://engineeringmcqs.blogspot.in/2014/08/152topthermodynamicsmechanical.html

17/17