You are on page 1of 4

8.- We don't ... in here.

A) allow people to smoke


B) allow people to smoking
C) allow people smoke
D) allow people smoking

1.- Choose the most correct answer:


A) Tom behaves as though he will own the place
B) Sam behaves as if he owned the place.
C) Tim behaved as though he would own the
place.
D) Ron behaved as if he would own the place.

9.- Bracewell told the people effect a drought


would have on the Great Plains.
A) that
B) how
C) what
D) whom

2.- Gladys ... for me when I ...


A) was waiting/ arrived.
B) had been waiting/ had arrived.
C) was waiting/ was arrived.
D) had waited/ had arrived.
3.- Johan is ... election but hell never make it.
A) up for
B) up on
C) out of
D) in on

10.- He admitted having stolen the money. This


sentence could be rephrased as ...
A) "I stole the money", he said.
B) "I steal the money", he said.
C) "I'll steal the money", he said.
D) "I'd steal the money", he said.

4.- By the end of the month he ... 600 horses.


A) will have trained
B) will have been training
C) will train
D) will have been trained

11.- I'm ... that, but perhaps it's a good idea.


A) in doubt in respecting
B) in two minds about
C) in doubt for
D) in two thoughts about

5.- ... the homeless know ...


A) Does/ how happened the accident ?
B) Do/ how the accident happened ?
C) Do/ how happened the accident ?
D) Does/ how the accident happened ?

12.- For a variety of reasons, many Laotian young


adults are returning home or not leaving home at
all, ...
A) which has made tribes to react in different
ways.
B) which made tribes to react in different ways.
C) to which makes tribes react in different ways.
D) which is making tribes react in different ways.

6.- I remember Hannah giving me a toy drum on


my thirty-eighth birthday. (Choose the closest in
meaning)
A) I remember to being given a toy drum on my
birthday.
B) I remember be given a toy drum on my
birthday.
C) l remember been given a toy drum on my
birthday.
D) l remember being given a toy drum on my
birthday.

13.- Carolyns illness was ... than we thought at


first.
A) as far serious
B) far more serious
C) far most serious
D) more seriously
14.- Ashley was a good runner so she ... from the
police.
A) might escape
B) succeed in escaping
C) could escape
D) managed to escape

7.- Craig's nose was broken in a fight.


What happened to Craig ?
A) He had his nose broken in a fight.
B) He broked his nose during a fight.
C) He was having his nose broken in a fight.
D) He made his nose broken in a fight.
321088109.doc

15.- Delaine always ... cook fancy dinners, even


though her family ... never eat them.
A) could/ didn't
B) might/ wouldn't
C) wouldn't/ used to
D) used to/ would

B) have studied
C) have been studying
D) studied
23.- - "We had a lovely holiday".
- ...
- Yes, we went to the countryside.
A) do you ?
B) had you ?
C) did you ?
D) hadnt you?

16.- I persuaded Rhoda ...


A) behave in a grown-up way.
B) to behave in a grown-up way.
C) behaving in a grown-up way.
D) to behaving in a grown-up way.

24.- If I ... you, I'd give up school.


A) was
B) were
C) would be
D) had been

17.- It takes several years to develop ...


A) real skill of skiing.
B) real skill to skiing.
C) real skill on skiing.
D) real skill at skiing.

25.- Donovan speaks English so well that he is


taken ... an Englishman.
A) for
B) by
C) as
D) on

18.- It's not much good ...


A) expect Brendan to help.
B) expecting Brendan to help.
C) expecting Brendan in helping.
D) expect Brendan to helping.
19.- Gareth will have to finish ... his short story
before he attempts a novel.
A) by writing
B) write
C) to write
D) writing

26.- She'll ring you as soon as she ... there.


A) will get
B) gets
C) would get
D) get
27.- Forrest came to the party, ... he hadn't been
invited.
A) in spite of
B) although
C) in case
D) despite

20.- We've got ... packets ... we need.


A) as many/ like
B) as many/ than
C) as many/ as
D) so many/ as
21.- Cyril was ... punished for his crimes.
A) just
B) appropriate
C) with a justice
D) justly

28.- The skiers would rather ... through the


mountains ... by bus.
A) to travel by train/ rather than
B) travel by train/ rather than go
C) travel by train/ than go
D) to travel by train/ than going

29.- When ... invented ?


A) was the telephone
B) was telephone
C) were telephones

22.- I ... last night, then I went to sleep.


A) study
321088109.doc

D) were the telephones


37.- If Errol ... the storekeeper's scissors, he
would have forgotten to buy a pair.
A) would have seen
B) had not seen
C) had not of seen
D) has seen

30.- Choose the most correct sentence:


A) There is someone on the line which would like
to speak with you.
B) There is someone on the line who would like to
speak with you.
C) There is someone on the line to who would like
to speak with you.
D) There is someone on the line who would like to
speak you with.

38.- It rained ... three days without ...


A) for/ stop.
B) during/ stopping.
C) for/ stopping.
D) during/ stop.

31.- Last spring my parents ... by a good


decorator. A) made paint their country house
B) have made paint their country house
C) had painted their country house
D) had their country house painted

39.- In the exam, Dermot didn't do ... he had


hoped.
A) as well as
B) so good as
C) better as
D) as well than

32.- Mervyn's just ... his grandfather.


A) similar
B) like
C) the same
D) as

40.- Edward didn't know ... or go ...


A) if to wait/ home
B) whether to wait/ home
C) if that he should wait / to home
D) whether waiting/ home

33.- I ... his name.


A) can never remember
B) never can remember
C) can remember never
D) do never can remember.
34.- Mr. Teeters kicked the ball ... hard, and it
broke the window.
A) a very little
B) a little too
C) quite a little
D) a small amount
35.- If we ... salt, the soup would have been
tastier.
A) add
B) could add
C) don't add
D) had added

ANSWER SHEET:
36.- There are ... people and not ...
A) too many/ enough chairs.
B) too much/ chairs enough.
C) too many/ chairs enough.
D) too much/ sufficient chairs.
321088109.doc

GRLIMA " Tom behaves as though..."


1. b
2. a
3. a
4. a
5. b
6. d
7. a
8. a
9. c
10. a
11. b
12. d
13. b
14. d
15. d
16. b
17. d
18. b
19. d
20. c
21. d
22. d
23. c
24. b
25. a
26. b
27. b
28. c
29. a
30. b
31. d
32. b
33. a
34. b
35. d
36. a
37. b
38. c
39. a
40. b

321088109.doc