P. 1
Ilmihal

Ilmihal

4.67

|Views: 24,335|Likes:
Published by urtim123
Ilmihal në gjuhën shqipe.
Ilmihal në gjuhën shqipe.

More info:

Published by: urtim123 on May 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/23/2014

pdf

text

original

Meshkujt para nijjetit e thonë ikametin.
Ikameti thuhet kështu:
“All-llahu ekber, All-llahu ekber,
All-llahu ekber, All-llahu ekber.
Eshhedu en la ilahe il-lell-llah,
Eshhedu en la ilahe il-lell-llah.

Fondacioni i Rinisë Islame — Cyrih www.islamischen.ch e-mail: info@islamischen.ch 44

Eshhedu enne Muhammeden Resulull-llah,
Eshhedu enne Muhammeden Resulull-llah.
Hajje’ales-salah,
Hajje’ales-salah.
Hajje’alel-felah,
Hajje’alel-felah.
Kad kametis-salatu.
Kad kametis-salah.
All-llahu ekber, All-llahu ekber.
La ilahe il-lel-llah”.

PJESËT PRËBËRËSE TË NAMAZIT
(RUKNET E NAMAZIT)

Namazi ka gjashtë pjesë përbërëse, e ato janë:
1. Tekbiri fillestar (tekbiri iftitah)

Fondacioni i Rinisë Islame — Cyrih www.islamischen.ch e-mail: info@islamischen.ch 45

2. Ndejtja në këmbë (kijam)
3. Leximi i Kur’anit (kiraet)
4. Përkulja (ruku’)
5. Vënia e fytyrës në tokë (sexhde)
6. Ulja në mbarim të namazit (kadei ehire).
Pjesët përbërëse të namazit quhen ruknet e namazit.
Të ndenjurit në këmbë, leximi, përkulja, dhe sexhdja përbëjnë një rekaat. Namazi mund t’i ketë
dy, tri edhe katër rekaate.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->