Enigmele terei

Nu doar cele 7 minuni ale lumii sunt asa de misterioase, multe alte lucruri sunt la fel de fascinante

si interesante datorita neputintei omului de a le gasi vreo explicatie. Am cucerit Luna, studiem planete din sistemul nostru solar dar aceste "pietre" uitate de timp ne demonstreaza cit suntem de neputinciosi in fata unor explicatii poate banale. Sau, poate datorita faptului ca in trecut este posibil sa fi fost chiar in relatii bune cu civilizatii extraterestre, neavind aceste importante date sa le lasam clasate in eventualitatea gasirii acestor explicatii in momentul intoarcerii lor. Si daca "ei" au fost aici se vor intoarce sigur cindva. Sper sa prindem acele timpuri.

Maya, o civilizatie stralucita de mult apusa nu a lasat in urma nici o explicatie legata de parasirea uimitoarelor orase.

Zona misterioasa unde se pierd nave si avioane este cuprinsa intre Florida, Arhipelagul Bermude si Porto Rico a fost denumita Triunghiul Bermudelor. S-au lansat numeroase ipoteze, de la cele mai serioase pana la cele mai fanteziste. Iata unele dintre ele: variatii subite ale nivelului marii eruptii vulcanice submarine, furtuni sau gauri in ocean care inghit navele si avioanele acte de piraterie, fenomene de disociere a materiei printr-un efect de rezonanta acustica, rapiri efectuate de extraterestri, brusca eliberare de gaz aflata pe fundul marii ca urmare a unei activiatti seismice.

Insula Pa telui

Insula Pa telui este o insul din Pacificul de Sud dependent de Chile. Primii navigatori europeni care la începutul sec. al XVIII-lea au p it pe Insula Pa telui n-au putut s - i cread ochilor. Pe acest petic de p mânt, aflat la o distan de 3600 km de coasta chilian , au descoperit sute de statui imense, r spândite pe întreaga insul .

Moartea va atinge cu aripile ei pe cel care il va tulbura pe faraonµ. Aceasta inscriptie, descoperita in mormantul lui Tutankamon a capatat un straniu ecou pentru cei care au profanat mormantul. In 1903,un englez bogat,lordul Carnavon,a venit la Cairo pentru a face noi sapaturi.el a reusit sa atraga colaborarea unui tanar,dar remarcabil arheolog,Howard Carter. La 25 noiembrie 1922,Carter,Carnavon si Calender au coborat pentru prima data in mormant,asa spun ei.Se spune ca Carter si Carnavon au descoperit mormantul mai devreme dar au tinut ascuns acest eveniment deoarece ei au gasit mormantul intact. Ei au lasat mormantul in dezordine ca sa se cunoasca ca a fost profanat.La 18 februarie s-a facut µinaugurarea oficialaµ a sapaturilor.Dupa cateva zile lordul Carnavon a murit intepat de un tantar,spunand inainte de moarte:µS-a terminat,am auzit chemarea si ma pregatesc!µAproape chiar in acel moment ,lumina s-a stins in camera si,de altfel in tot hotelul.Asa s-a nascut legenda blestemului lui Tutankamon.

În insula Hokkaido din Japonia tr ie te i în zilele noastre un ciudat popor, cu tr s turi evidente ale rasei caucaziene. Poporul, care- i spune AINU a supravie uit de-a lungul miilor de ani în mijlocul popula iilor mongoloide din Asia (japonezi, chinezi i coreeni). Au i azi acelea i obiceiuri de mii de ani, au caracteristici hematologice (ale sângelui) nemaîntâlnite. Legendele lor povestesc despre "viteazul i în eleptul zeu Okikurumi-Kamui care a venit întrun trecut foarte îndep rtat, fiind exilat din cer pe insula Hokkaido. Preabunul zeu a aterizat într-un str lucitor car argintiu ziua i ro u ca focul noaptea." Acest zeu îndep rtat a stat câ iva ani în mijlocul popula iilor b tina e i urma ii lui sunt membrii popula iei ainu . Nimeni nu a reu it s afle cum i de ce au ap rut câteva mii de indivizi albi în marea popula iilor mongoloide

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful