You are on page 1of 23

FUNDADA EL 1992 EDITA C. P. CASTELL DE SANTA ÀGUEDA JUNY 2.

010 Número 26

2

EDITORIAL
Un any més arriba a les vostres mans un nou exemplar de la publicació escolar de “Sa revisteta”, i ja fa van uns quants any que així ho fem. Aquesta revisteta és un quadern que ve a ser un petit resum del que ha estat aquest curs a la nostra escola, en forma de dibuixos, escrits, fotografies, poesies, etc. D'ençà del començament d'aquest curs, per allà pel mes de setembre, tots hem crescut un mica més i hem après bastant de tot allò que ja sabíem... malament aniríem si al final de tot això no segués així. I quan deim tots deim també pares, mares, alumnes, mestres... tots aquelles persones que, d'una manera o altra, hem participat de la vida de la nostra escola. L'escola, aquest espai que ens forma i que incideix de manera tan important en les nostres vides... com seria tot sense l'escola, com seria el món sense l'escola? L'escola té vida pròpia perquè la fem entre tots, cadascú a la seva manera, fent-la de cada dia més gran, sempre amb més respecte i dedicació. Volem agrair a totes les persones que han collaborat perquè aquest curs hagi arribat a bon port, tots estem contents del que hem pogut aportar perquè l'escola vagi creixent i vagi endavant. Gràcies a tots i bon estiu.

SUMARI Pag 1 ………. Portada Pag 2 ………. Editorial Pag 3 i 4……..Notícies Pag 5 ………..Infantil 3a Pag 6………...Infantil 4a Pag 7 ………. Infantil 5a Pag 8………...Primer A Pag 9………...Primer B Pag 10 i 11.... Segon Pag 12 ………Tercer Pag 13……Tercer i quart Pag 14……….Quart Pag 15 i 16 ….Cinquè Pag 17 i 18…..Sisè Pag 19 ……….Projectes Pag 20………..Apima Pag 21-22 …..abans-ara Pag 23…..Contraportada

2

3

NOTÍCIES
ACOMIADAMENT DEN LLORENÇ I BENVINGUDA A NA LAURA Després de molt de temps de fer feina com a conserge a la nostra escola, va arribar el moment de la jubilació d'en Llorenç. Tots valoram molt la disponibilitat, l'amabilitat, l'atenció, l'interès i la feina que en Llorenç va dedicar a tota l'escola i a totes les persones durant més de trenta anys, valoram molt com ha cuidat la nostra escola, l'escola de tot el poble de Ferreries, En qualque racó de la capsa dels records de la vida d'aquesta escola en Llorenç, segur, que hi tindrà un lloc privilegiat, sempre el recordarem amb afecte, i segur que també l'enyorarem molt. Gràcies, Llorenç! Ens agradaria també donar la benvinguda a na Laura que ja fa alguns mesos que es troba entre noltros. Laura, siguis benvinguda i esperem que et trobis a gust a la nostra escola!! NADAL A S'ESCOLA Un any més els patges reials ens van visitar a l'escola carregats de regals per a tots els grups d'alumnes . Els fillets i filletes d'Educació Infantil i primer cicle van poder entregar les seves cartes i recitar els poemes de Nadal que havien après. I com cada any per acabar el primer trimestre i felicitar el Nadal tots els alumnes de l'escola van participar en el festival representant el conte de “El petit príncep” Fillets i filletes de tots els grups classe vestits dels personatges del conte van cantar i ballar interpretant les diferents escenes de la història. Enhorabona a tots i totes!!

PREMI A LES GLOSES DELS ALUMNES DE CINQUÈ Els alumnes de cinquè van rebre un premi per les seves gloses. Enhorabona a tots i a totes!! A les pàgines 15 i 16 podeu llegir-les totes.

3

4

XXIX SETMANA CULTURAL Un any més hem celebrat la setmana cultural. Com ja és tradició, els tres darrers dies abans de les vacances de Pasqua, els destinam a la setmana cultural. Aquest curs el tema ha sigut la geometria. Durant aquests tres dies tots els alumnes de l'escola, des d'infantil fins a tercer cicle han participat en diferents tallers on han fet activitats relacionades amb aquest tema. I com cada any, com a cloenda hem fet els jocs col·lectius.

CARNAVAL Aquest any la setmana de Carnaval el Rei Carnestoltes ens va visitar cada dia a l'hora del pati acompanyat d'uns quants alumnes amb tambors i trompetes. I ens va contagiar de la seva alegria i ganes de festa. Cada dia ens proposava alguna cosa per disfressar-nos el dia següent. Per acabar, el divendres van fer una festa al poliesportiu on vam ballar i xalar molt.

DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA Dia 29 de gener a la nostra escola vam celebrar el dia de la Pau. Tots els alumnes de l'escola ens vam trobar al camp de futbol,amb els fillets i filletes del col·legi Sant Francesc. Allà vam fer la donació a un representant de Càritas dels doblers que havien aportat els alumnes per Haití. També vam fer un intercanvi de treballs realitzats pels alumnes i per acabar acomiadàrem la celebració cantat una cançó tot junts.

4

5

ELS FILLETS I FILLETES DE 3 ANYS
VAM VISITAR EL LLOC DE MENORCA

VAM NA AS LLOC DE MENOCA E VEURE ES ANIMALS. I VIA VACAS,ANACS,MUNEES,CUCUDRILS,CEVALL,ASTRUSUS, BENS,PONIS, GELLINES, GALLS VAM DUNA MENJA A SES CABRES I VAM JUGA EN ES PARCE. VA SE MOLT DIVERTIT. MUS U VAM PASA MOLT BE!!

5

6

FILLETS I FILLETES DE 4 ANYS
LA CLASSE DELS LLOPS A SUBAIDA

VAM ENA DE VISITE AS LLOC DE SUBAIDE. I VAM ENA EN UN CUREU. CUAN VAM ERIBA PRIME VAM BERENA DESPRES MUS VAN MUSTRA ES ENIMALS: VACES, CEBRETES, ASES I UN CEVALL VAM VEURE COM FAN ES FURMATGE I MUS VAN CUNVIDA E PRUVA SE LLET, ES FURMATGE I SE SUBRESADE CE FAN ELLA. MMMM.....CE BO!!!!!

6

7

FILLETS I FILETES DE 5 ANYS
VAM ENA DE CULONIES E ES PINERET
DIE VINT I CUATRE DE FEBRE MUS VAM DESPERTA MOLT CUNTENTS I MOLT DEMETI PERCE EVIEM DE PERTI CAP ES PINERET VAM ERIBA E SESCOLE BEN CEREGATS EM SAS MUXILES I ES SAC DE DURMI I VAM ANA EN ES BUS CAP E SIUTEDELLE. CUAN VAM ARIBA ES PINARET VAM CUNEXA A EN BEP I NE PILAR CE MUS VAN ESPLICA CE FERIEM MOLTE FEINE: SEMBRA, DUNA MENJA ES ENIMALS, FE UNA VOLTE PES BOSC.. NE CATA, NE NINES I NE LOLA TEMBE MUS VAN MUSTRA E ON DURMIRIEN I MUS VAN DI CE ENTRE TOTS EVIEM DE CUIDA SE CASA I PER TANT, AVIEM DE FE NET SES TAULES, GERNA, ESCURA,......ERA MOLT DIVERTIT!!! TAMBE VAM FE UN PUNT DE LLIBRE EM FLURETES CE VAM EGEFA PES BOSC. VAM JUGA E BINGO I CUAN VA TURNA FOSC VAM JUGA EM SES LLINTERNES I VAM FE UNA VETLADE MOLT DIVERTIDE, CINE XELADE!!! DESPRES TOTS VAM ENA A DURMI, I ES METI JA VAM DIXA SES MUXILES PREPERADAS I E PUNT PER TURNA. VAM ARIBA A FERRERIES MOLT CUNTENTS PERO TEMBE UN POC CENSATS PERCA EVIAM FET MOLTES COSES.

7

8

ALUMNES DE PRIMER A
ESTUDIAM EL CEL!
Les filletes i els fillets de primer A ja fa estona que estudiam el cel! Tot va començar el segon trimestre, quan haviem de decidir quin tema voliem estudiar. Hi havia moltes propostes, però la guanyadora va ser el cel. I aqui van començar els problemes! Què és el cel? Què hi ha al cel?Fins on arriba el cel?Uf! Quantes preguntes! A partir del què sabiem vam començar a pensar i a investigar sobre el què voliem saber: com s'aguanta el cel, com s'aguanten els núvols, com s'aguanta el sol, com puja l'aigua als núvols, de què està fet el cel, perquè el cel és blau, perquè barata de color, com és de gros, qui estudia el cel, com és que la lluna a vegades és plena i a vegades és mitja,... Vam començar pel cel blau i l'atmosfera ( color del cel, fenòmens atmosfèrics,...). Però després, a l'hora de passar a l'univers ens vam adonar que no podiem travessar l'atmosfera així com així, i vam haver de construir una nau espacial.

Ens vam posar a fer feina i quan la vam tenir feta ens vam enlairar per poder viatjar per l'univers.

I ara ja esteim a punt d'acabar el nostre viatge!
8

9

ALUMNES DE PRIMER B
SEGUIM AMB EL PROJECTE D'EGIPTE
Hem fet una piràmide per cada fillet, que es diu Keops, la més grossa d'Egipte. La més grossa de les tres piràmides mesura 147 metres d'alçada i pesa 6 milions de tones. Hem descobert que tenen geroglífics per escriure. Tenen molts de deus com: Isis, Seth, Horus, Osiris. El moix és un animal sagrat i l'escarabat blau els dóna sort.

Les piràmides de Keops de paper.

Les filletes i els fillets de primer B.
9

10

ALUMNES DE SEGON
ELS FILLETS I FILLETES DE SEGON HEM ANAT DE COLÒNIES A ES CANALÓ No hem dormit gaire però ens ho hem passat d'allò més bé! Vam anar caminant des de Ferreries fins a Es Canaló per el Camí Reial. Ens vam aturar a berenar devora sa Cova del Rei.

Na Cati ens va explicar sa llegenda d'Es pas d'en Revull, i vam passar per sa Penya Fosca allà on ell s'amagava

Després de córrer i jugar molt agafam forces per anar a fer una caminadeta per el Barranc

Passejant barranc avall ens vam aturar a escoltar les granotes que hi havia al torrent.Ara sabem que aquest torrent arriba a Cala Galdana.

10

11

Fins i tot vam tenir temps de fer jocs en gran grup. Aquí esteim jugant a la Família Conill.

Escenificant una de les proves de la gimcana a la resta dels companys.

Fixau-vos amb quin gust sopam i feim sopetes amb sa salsa.

Quina xalada!!! Tots ens ho vam passar la mar de be amb sa vetllada que havíem preparat.

11

12

LA CLASSE DE TERCER
POEMES

Erase una vez Miguel bañando a un pez. Lo metió en un cajón para comer un bombón. Lo puso en una bañera para pasear con su niñera.

Erase una vez Miguel bañando a un pez Lo metió en un cajón para comer un melón. Lo puso en la pecera para comerse una pera.

JOCS

Els jugadors (més de cinc) s'han de posar • S'han de fer dos grups. • Es pot jugar a una marina o a un terreny gran. • Es necessiten “petos” de dos color

al voltant del qui para. • Es pot jugar al pati de l'escola, a una plaça,

a una tanca, ... • Per jugar necessitam una pilota

REGLES DEL JOC
• Els jugadors s'han de passar la pilota al voltant del qui para. • Quan el qui para diu “BOMBA” el que té la

REGLES DEL JOC
• Els lladres s'amaguen. • Els policies han de comptar 17 segons a poc a poc

pilota es seu amb les cames estirades per a què el company el pugui botar

COM S’ACABA EL JOC
• El joc acaba quan els policies troben a tots els lladres.

COM S’ACABA EL JOC
• El joc acaba quan tots estan asseguts i només n'hi queda un de dret.

12

13

CLASSES DE TERCER I QUART
Indústries de Ferreries
Dijous dia 13 de maig els fillets de tercer i quart vam partir cap a Calzados Ria. Allà mos van mostrar el procediment de les avarques. Primer es tallava la pell amb una màquina molt grossa i el que me va impressionar més és que la controlaven per ordinador. Al final quan vam partir el senyor de Ria ens va regalar una mini avarca a cada un. Després vam anar a Can Doblas, allà el procediment no era un treball industrial, era artesanal, o sigui amb menys màquines. Vam veure com feien una avarca des del principi fins el final i les va regalar a les mestres. A can Doblas no tallaven la pell amb una màquina sinó que ho feia amb una “cuchilla”. El que no sabia era que se podien fer unes avarques amb un tros de sac. Allà també ens van donar un obsequi: un val de descompte per a unes avarques. Després ja era hora de berenar i tots junts vam anar al parc de devora Can Bobi. Quan vam haver berenat i jugat vam anar a visitar Kolser. A jo la visita em va quedar un poc massa curta. A Kolser feien coses amb metall i plàstic. Per acabar es dia vam anar també a Jaime Mascaró. Allà hi havia moltes més màquines que a Can Doblas i a Ria. És el lloc que em va agradar més perquè és molt gran. Hi fan feina molts familiars dels fillets de tercer i quart. Després vam descansar i vam tornar. Ja veis si ens ho vam passar bé!!

13

14

LES CLASSES DE QUART
Vam anar al cap de Favàritx, i vam poder visitar el far. A la casa on abans hi vivia el faroler ara hi ha un petit museu amb objectes dels fars. El faroler ens va explicar moltes coses: el far va començar a funcionar l'any 1922, sa torre té 30 m d'altura i està pintada amb franges blanques i negres, té dues terrasses amb baranes i nosaltres hi vam anar, feia una por!!! Sa llum del far es veu a 26'5 milles de distància (aproximadament 48,152 Km )

Vàrem poder veure que la zona nord de Menorca està formada per materials negrosos i grisos : lloselles, pissarres i conglomerats. També observàrem plantes endèmiques, protegides i una planta invasora. Quan tornàvem cap a Ferreries ens vam aturar a l'escola de Tramuntana. És una escola molt petita però està beníssim. Les mestres i els alumnes ens mostraren les aules, l'hort, les gallines...

La nit Manta negra que sura en el cel. Estrelles lluminoses que il·luminen el cel, núvols foscos que viatgen en el cel i el sol desapareix.
14

Bambú Dins els boscos de bambú una boira ho tapa tot ningú hi pot caminar Pareix un bosc encantat i el Blancnegre no sap on està. Les primes branques de bambú són com a branques de perfum. La boira ja s'han anat i el Blancnegre torna a menjar

El rellotge i l'hora El rellotge, va canviant cada dia sense parar. El rellotge, va despertar a un fillet un dia clar. Quant el fillet va despertar el rellotge va cantar pip,pip pip,pip... I el fillet va tornar.

15

SES GLOSES DE CINQUÈ
Ara us volem presentar un bon nombre de carrers. I si voleu passar el temps ara estau tots convidats a venir i passar-ho bé amb aquest escrit, un glosat. Si veus gent amb bons abrics i tot pareix una joia ets en el carrer Goya on hi ha uns quants homes rics de qui unes quantes noies se'n riuen d'aquests tan fins. En es carrer Torrentet només hi ha ca na Nina que te depila ben fina. Per un balcó, un canet et saluda i et fa l'ullet. Quina sort que mai es tira! No sé bé què hem de dir des petit carrer de dalt on sa gent no hi va de pas si no és per veure un vesí, a Liorna anar a dinar o veure's amb els amics A Maria Angels Cardona si t'agrada fer esport pots anar al camp de futbol. També hi ha una senyora que garna amb una fregona mentre mira una papallona amb el seu senyor que es mor. El carrer Mallorca és gran i potser no hi ha ningú que mai s'hi hagi perdut. Hi ha una sala de ball per anar-hi amb els companys i divertir-se tots junts. En el carrer de Maó, la carnisseria Can Serra, on tallen la carn amb serres. També hi fan balls de saló en aquest carrer de Maó. A la Perdiu ho ballen tot. A la Plaça del Jaleo s'hi troba l'Ajuntament on hi espera la gent que bota i balla amb “ajetreo” i es batle es mira content la multitud i els caixers. Com el seu nom ho ben diu en el carrer de la Pau tothom viu calmat en pau; és un passatge tranquil on hi viu gent gran d'edat i també alguns infants petits. A Mestre Obrador hi ha Uns quants contenidors que, a dins, fan molta pudor i per fora ja no en fan. Ho sé perquè ho he ensumat i no m'ha agradat l'olor. A la plaça d'Espanya també dita de Loar hi ha quatre bars i un parc. És un lloc per fer una estada els dissabtes que hi fan mercat o la resta de la setmana. Si vols veure els reis mags parteix a Verge del Toro Has d'anar sempre “al loro” i has de portar un bon sac per caramels agafar i poder veure el rei moro. En el carreret d'Eivissa pujant la costa hi ha un parc davallant , hi venen carn. I hi ha molta gent que tropissa quan hi pugen caminant perquè segur que frissen. Si vols llegir uns quants llibres ves al carrer Guillem Coll on hi pots trobar llibrots, a totes les prestatgeries. Per si no ho has sentit d'oïda, hi ha Biblioteca a Ferreries! A l'Avinguda Son Morera hi ha cases i més cases i també hi ha terrasses i molt ampla és la vorera. És un carrer de dues bandes on algun cop fan carreres. En aquest carrer hi ha la nostra escoleta que està ben grogueta. L'institut també és allà quasi sempre ple està perquè hi van a estudiar. Avui en es carrer Fred han vist un petit canet que tenia molt de fred, que passejava un benet. Hi ha, també, un barberet que et deixa ben peladet. I aqui ja hem acabat de totes aquestes gloses, sabem que n'hi ha de molt bones i algunes que no ho son tant. Tothom sap que algunes coses no es poden improvisar.

Adeu i fins aviat no us volem cansar perque ens hem d'acomiadar. Per fer aquet glosat hem hagut que rimar. Esper que us hagi agradat.
15

16

Noltros som de cinquè B i practicam el glosat sense fer cap disbarat i per fer-ho molt bé, ja està molt intentat, les volem fer del carrer. La gent del carrer Nou amb només un moment és a l'ajuntament. Però el dia que plou quasi tota la gent sempre fa el seu brou. Al carrer de ses Monges tota sa gent vol menjar i van a netejar els arbres de taronges i per açò han de pujar amb tisores i esponges Jo visc a Son Bell-lloc moltes vaques ja tenim cada dia les munyim les men anant a galop dalt el cavall me tregin és fantàstic viure a un lloc A Monte Toro visc hi ha moltes botigues i amb les meves amigues anam a comprar marisc hi anàvem tan tranquil·les que ens vam passar on visc. Visc a la carretera del poble és la General on hi trobareu el Casal. Baix hi ha una jardinera davant el meu portal amb flors i una morera. A MªÀngels Cardona visc un carrer molt petit jo estic tot eixerit que allà no hi ha cap risc i al bar zoko amb es dit menjarem molt de marisc

Dalt Sant Pere he anat moltes muntanyes he vist al meu poble on visc està molt enfonsat, si baixes és un risc vés-hi ben preparat. Al carrer Mestre Obrador hi ha un gat molt empenat on hi ha un supermercat amb un gran congelador massa desordenat i té un repartidor Al carrer Pare Huguet hi passa un carter que és un missatger al carrer fa molt fred amb un picasoques fuster que corre com un carret A l'Avinguda Son Morera hi ha bastantes obres per fer cases noves davant hi ha la carretera i més envant hi ha roses que estan damunt la barrera. La nostra Plaça Espanya per mi és divertida durant tota la vida hi arriba gent estranya que està molt aborrida i menja qualque castanya El meu carrer no és llarg és ample i no estret és el carrer Torrentet veuràs un hort amb fang dins l'hort hi ha un porquet i també un esclata-sang. A sa Plaça Constitució han fet un gran parc nou que es banya quan plou hi ha molta emoció. La gent se menja un anou vigilant el seu nadó.

La Plaça Espanya és un parc hi van molts de fillets que juguen tranquil·lets en Pau, en Lluc i en Marc que juguen amb juguets per exemple amb un arc. Plaça Francesc d'Albranca o plaça de Llevant un poli tenc davant, un arbre sense branca puc baixar caminant per la carretera blanca. Al carrer Mallorca hi ha portaries i moltes cotxeries també moltes porqueries bastanta gent viu allà que agrada fer tonteries i dur es ca a passejar A Son Morera hi ha corrent mdavant hi ha una muntanya mai veig la plaça Espanya del balcó mir molta gent colque vegada surt una aranya i quan plou, ple, passa el torrent Jo visc al carrer Fred allà la gent pot comprar i els fillets poden jugar el carrer es molt estret cotxes no poden passar per açó sempre esta net Dins del carrer Goia visc amb uns camps ben polits ja que te molts de llits de flors i esta ben vists tothom hi està adormit com uns vells aborrits Al carrer Joan Carles visc amb un bar ben polit hi ha un vell ben aburrit que ell sempre está molt trist. I la gent que menja frit i un bon plat de marisc.

Ara ja ens despedim de les gloses per avui i jo guanyar no ho vull pero si ens divertim i feim un batibull dels carrers on vivim.

16

17

RACÓ DE POESIA de sisè
La lluna ens mirava A cada passa que feiem Una barqueta passava pel mar, Rarament em vas convidar a pujar Aquella nit la lluna ens mirava.

Per poder Emprendre Reptes Escolta al teu cor.

Mar perdut Aigua trobada Riu amagat I oceà immens.

Roses, roses i més roses, Oh,us podríeu fixar en altres coses! Siusplau! Com En bombons i mascotes i no tant en Roses!

Na Maria de Ferreries sempre diu bogeries Un dia quan passejava es va envelar una pinya. Na Maria de Ferreries ja no diu més bogeries.

Cada dia Anava al camp Roselles i lliris Mirava feliç Es meravellós anar al camp!

En Pere Barceló, li agradava el meló Un dia en va anar a robar i la policia el va arrestar Ara en Pere Barceló ja no roba cap meló.

Un nen de nom Bernat sempre estava empanat. Es va envestir amb una farola i es va trobar una bracerola. L'empanat d'en Bernat va quedar ben marejat.

17

18

CAL.LIGRAMES Sisè curs

18

19

PROJECTES
PROJECTE XARXIPÈLAG 2.0 A principis de curs la nostra escola va ser elegida centre pilot del projecte xarxipèlag 2.0 a Menorca. "Xarxipèlag 2.0" és un projecte on hi participen el Ministeri d'Educació i la Conselleria d'Educació de les Illes Balears. Té com a objectiu que l'escola s'atraqui cada vegada més a la realitat de la societat actual i pugui preparar als alumnes per poder enfrontar-se als reptes de l'era digital. Aquest curs el projecte anava dirigit als alumnes de cinquè. A la nostra escola hi havia dues aules i un total de 39 alumnes. per la qual cosa vam rebre 39 portàtils, dues pissarres digitals interactives, dos projectors i dos ordinadors d’aula. Segons l'esmentat projecte, els ordinadors portàtils són propietat de l'escola i s'han de destinar als alumnes de cinquè perquè en puguin fer un ús individual dins les aules. El curs que ve està previst que el projecte abarqui els cursos de cinquè i sisè. Enguany la dotació de les aules va arribar el mes de gener però fins el mes de març no va quedar enllestida la instal.lació per part del tècnics de la conselleria. Des de llavors i de forma gradual els portàtils s’han anat utilitzant com a una eina més de treball dins les aules. I malgrat hagi sorgit de forma puntual alguna dificultat tècnica, tant els mestres com els alumnes consideren que la experiència ha sigut molt positiva. LES TIC A EDUCACIÓ INFANTIL Els alumnes d’Educació Infantil un curs més han participat en el projecte de les TIC (tecnologies de la información i la comunicación). Projecte que ja fa uns anys que duim a terme i que va evolucionant i progressant d’any en any. Aquest curs hem treballat a través de: • El racó de l’ordinador de l’aula • Els blocs de les notícies de l’aula • Les cartes amb en Frederic • El taller de llenguatge • Actvitats amb la pissarra digital • Creació de contes digitals Aquest curs en Frederic ens ha visitat. Però per poder-ho fer l’hem hagut d’ajudar molt i molt. Hem hagut d’anar a cercar unes quantes coses de Ferreries perquè ell pogués fer un encanteri per tornar gros durant unes hores i d’aquesta manera poder venir caminant des del seu bosc a la nostra escola. I entre tots ho hem aconseguit. En Frederic ha vingut a la nostra escola. Quina emoció!!! Li hem donat dibuixos, cartes i els fillets i filletes de tres anys li han entregat els contes digitals que ells mateixos li han fet. * El ministeri d’Educació i Ciencia ha selecciona aquest projecte com a pràctica innovadora en tic i està exposat a la pàgina del cnice. Si voleu hi podeu entrar des de la nostra pàgina web d’educació infantil: http://www.menorcaweb.net/staaguedainf/ 19

20

APIMA
Notícies de l’APIMA Ja ha passat un altra any i és hora de fer una mirada enrere per recordar els esdeveniments d’aquest curs. El més destacable d’enguany ha estat la implantació de la jornada continuada, fet que ens ha obligat a tots a reorganitzar-nos i a l’APIMA en particular a fer un canvi en el plantejament de les activitats extraescolars, però que creim ha resultat satisfactòria amb les noves condicions, encara que tot es pot millorar i estem oberts a qualsevol suggeriment. Aquest any, com l’anterior, hem fet algunes activitats conjuntes amb l’escola Sant Francesc d’Assis. Considerem que és positiva la col·laboració entre les dues associacions de pares i mares del poble, tant pels al·lots, que es coneixen millor, com per una millor distribució i organització de les activitats extraescolars del poble. Entre les novetats d’extraescolars d’enguany tenim karate, natació, ioga, ... activitats que, sobretot les primeres, han tingut una gran demanda i acceptació. Malauradament n’han desaparegut d’altres per falta de demanda, com ara la Ludoteca infantil. Per una altra banda l’APIMA ha organitzat, juntament amb les altres associacions de pares i mares del poble, la xerrada “Rols d’autoritat en l’entorn dels nostres fills” dia 13 de maig , que va tenir una gran participació i també hem col.laborat en la Xerrada “Cuidar i entendre l’infant” dia 17 d’abril. Com cada any el dinar del dia 1 de maig va ser un èxit d’ assistència. Malgrat la escassa probabilitat de bon temps, ja que va sortir un dia gris i una mica fresc, vam ser 200 persones, i el temps es va portar bé, llevat de quatre gotes que van caure a l’hora del cafè. Es van fer fotos, que podeu anar a mirar a RESET, per si voleu imprimir-ne. O bé a la pàgina de l’APIMA en teniu una petita mostra. En darrer lloc, dir-vos que després de l’èxit de l’escola d’estiu de l’any passat , enguany es tornarà fer de manera conjunta. Els fillets s’ho van passar molt bé i van fer nous amics! Esperem que es repeteixi un altra vegada aquest any. A la pàgina http://apima.blogspot.com a la que podeu accedir també des de la pàgina web de l’escola, allà us podeu informar de les activitats de l’APIMA durant el curs i també on ens podeu fer arribar les vostres opinions. No ens oblidem d’agrair a tot el professorat el seu suport a totes les nostres activitats. Només ens queda desitjar-vos un BON ESTIU i fins a setembre. GRÀCIES A TOTS I TOTES

20

21

JA HAN PASSAT UNS QUANTS D’ANYS DES QUE ES VAN FER AQUESTES FOTOS. I AQUESTS FILLETS I FILLETES TAN GUAPOS QUE VEIS AQUÍ, ARA SÓN MESTRES DE LA NOSTRA ESCOLA. SABRIES ENDEVINAR QUI SÓN?

21

22

AQUESTS SÓN ELS NOMS DELS MESTRES QUE PARTICIPEN EN EL JOC:
• • • • • • • • • • • • • • • • •

MARIA LÓPEZ SUSANA LOLA NINES CATA PILI MARI CRUZ XISCA JOANA CATI TONIA ELENA BARBER BEP MARGALIDA MARGA RAYA ELVIRA MÓNICA

JA ELS HAS TROBATS TOTS?
A LA FESTA DE FI DE CURS HAURÀS D’AVERIGUAR LA SOL.LUCIÓ

22

23

C.P. CASTELL DE SANTA ÀGUEDA FESTA FINAL DE CURS XALA AMB ELS TEUS (XV edició)
Divendres 18 de juny A les 19’30h. Al pati de l’escola

XO

A TAD A COL
A RON AR

JOCS

MÚ SIC A

C A MA L

BE RE N

ET A

US ESPERAM!!!!
23