P. 1
korak-blize-gradjanima

korak-blize-gradjanima

|Views: 45|Likes:
Published by imperialgradnja

More info:

Published by: imperialgradnja on Aug 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/23/2010

pdf

text

original

Unapređenje rada opštinske uprave Projekat ”Korak bliže građanima“.

Opština Novi Beograd je u proteklih osam godina sprovela niz aktivnosti kako bi se poboljšala informisanost građana, komunikacija sa građanima i ujedno, njihova edukacija – upoznavanje sa nadležnostima gradske opštine, sa namerom da unapredi rad službi i omogući javnost rada opštinske uprave. Osnovni cilj projekta je bio da Opština Novi Beograd postane javni, uslužni servis građana i da im se putem štampanih brošura, plakata i moderne tehnologije pruže sve potrebne informacije kako bi brže i efikasnije obavili poslove iz nadležnosti opštinskih i drugih službi koje su smeštene u opštinskoj zgradi i u prvom dislociranom Opštinskom uslužnom centru u Srbiji - OUC Novi Beograd, Blok 70. Unapređenje rada opštinskih službi i novi uslužni servisi: 1. Urađen je veb sajt –www.novibeograd.org.yu (pušten u rad juna 2001) 2. Ugrađena je digitalna telefonska centrala (3106-700) i govorni automat (3106800), prva opština u Srbiji ( septembar 2001) 3. Informativni pult i prozivni elektronski sistem sa elektronskom numeracijom šaltera (Q-tronik) počeo je sa radom 9. aprila 2003. (prva opština u Srbiji) 4. Puštena je u rad služba za naručivanje i isporuku dokumenata na kućnu adresu građanima koji su upisani u matične knjige putem interneta i telefonskog automatskog servisa (3106 –777, tonskim biranjem određene opcije 1, 2, 3, 4), kao i narucivanje dokumenata putem SMS servisa (064/8808-555) 5. Informativne brošure, plakati i nalepnice 6. Unapređenje rada administrativnog osoblja i standardizacija usluga 7. Urađeno u 2006.godini – otvoreni Opštinski uslužni centri u zgradi opštine Novi Beograd i u Blok 70 (MZ Savski kej) 1. Veb sajt - www.novibeograd.org.yu - Veb sajt je pušten u rad 15. juna 2001. godine. - Uredništvo časopisa “PC Press” uvrstilo je opštinski sajt u listu 50 najboljih domaćih veb prezentacija u 2007. godini. U periodu od maja 2007. godine zaključno sa aprilom 2008. godine veb sajt GO Novi Beograd posetilo je 290.000 građana. - Redizajnirani veb sajt pušten je u rad 8. jula 2008. godine 2. Digitalna telefonska centrala i govorni automat - U oktobru 2001. godine ugrađena je nova, digitalna telefonska centrala, kapaciteta 200 direktnih brojeva, za sve službe, čime je značajno poboljšana komunikacija građana sa opštinskim službama.

formata A 3. . Info pult i prozivni elektronski sistem sa elektronskom numeracijom šaltera Prozivni elektronski sistem sa elektronskom numeracijom šaltera (Q . godine građani mogu dokumenta da naručuju i putem SMS servisa (064/8808-555).odeljenja. Sve se mogu dobiti na Info pultu. Od 2007.000 primeraka brošura “Vodič kroz opštinsku upravu” i “Mi brinemo o Vašoj bezbednosti” OUP-a Novi Beograd (šta je sve građanima potrebno za ličnu kartu. primedbe i sugestije.decembra).Aktivirana je Služba za naručivanje i isporuku dokumenata na kućnu adresu za građane koji su upisani u matične knjige Opštine Novi Beograd putem telefonskog automatskog servisa. Informativne brošure.) Urađene su i brošure “Vodič kroz Republičku upravu javnih prihoda”. 5. pasoš. Pozivom na telefonski broj 3106 –777 i tonskim biranjem određene opcije mogu se naručiti: izvod iz matične knjige rođenih (taster* 1). .Novi Beograd je prva opština u Srbiji i prva gradska opština koja je uvela ovu tehnološku inovaciju i na usluzi je svim građanima Beograda.Odštampano je i podeljeno. aprila 2003. tokom 24 sata. Uvođenjem «virtuelnog reda» smanjen je pritisak na šaltere i povećana je efikasnost rada šalterskih službi. “Osnovne i srednje škole Novog Beograda” i “Javna i komunalna predzeća”.. 4.Plakat “Vodič kroz opštinsku upravu”. registraciju vozila. po službama i na ulazima u 19 mesnih zajednica. po 90. plakati i nalepnice . 2006 – 1103. Uz elektronski prozivni sistem u šalter sali postavljeni su Informativni pult.. dobijaju se potrebne informacije iz delokruga rada opštinske uprave. na spratovima opštinske zgrade. Automat je pušten u rad u oktobru 2001.. Služba za naručivanje i isporuku dokumenata na kućnu adresu građanima . 3. nove stolice za stranke i «linija privatnosti». umrlih (taster *3) i uverenje održavljanstvu (taster *4).Odštampano je 6000 samolepljivih nalepnica sa sledećim podacima: adresa veb sajta i kontakt e – mail adresom i brojevima telefona govornog automata i telefona za žalbe. ubacivanjem u poštanske sandučiće i preko Skupština stanara. izvod iz matične knjige venčanih (taster *2). Nalepnice su distribuirane svim . “Zdravstvene i socijalne ustanove Novog Beograda”. .Instaliran je govorni automat. a 2007 – 1484 (do 1.tronic) počeo je sa radom 9. postavljen je u šalter sali. Pozivom na broj 3106-800 i tonskim biranjem određene opcije . i putem interneta – klikom «mišem na ponuđene opcije otvara se internet stranica sa formularom koga treba popuniti u celosti Ovu uslugu je koristilo u 2005 – 641 građanin. godine.

Obuka svih zaposlenih za rad na kompjuterima se redovno obavlja. poštama.urađen je projekat informatičkog sistema (svih radnih procesa) za umrežavanje kompjutera i formiranje elektronske pisarnice i arhive (e government). . radnim danom do 18. .godine .Uvedena je godišnja anketa sa građanima. javnim institucijama. MEGA i DHL – om organizovano je nekoliko seminara i obuka radnika opštinske uprave za rad sa strankama. U toku je realizacija druge faze. domovima zdravlja i prodavnicama (oktobar 2002). .Odštampano je šest brojeva – Izveštaja o radu Opštine «Novi Beograd Danas» koji se distribuira građanima.Informativni flajer «Uslužni servisi i telefoni opštinske uprave» odštampan je u tiražu od 100.g. Ocene: 2002 – 4. ima kontrolni i stimulativni karakter na rad službenika.Skupštinama stanara. Opština. odštampano je 20.Produžen je rad šaltera za overu prepisa. jer se nagrađuju najbolje ocenjeni opštinski radnici. Ujedno. uz račun Infostana za komunalne usluge (jul 2003).50 . Unapređenje rada administrativnog osoblja i standardizacija usluga . Anketa služi za proveru uskih grla u radu šalterskih i drugih službi. SLGRP.U toku je uvođenje standarda ISO 9001 u rad Opštinske uprave. .000 domaćinstava u Novom Beogradu. o radu opštinskih službi. Urađeno tokom 2006/7.jula 2006. novembra 2006. . godine . korisnicima usluga. .U saradnji sa International Republican Insitute (IRI). javnim ustanovama i institucijama. 28.Urađen je projekat “Korak bliže građanima”.000 lifleta koji su distribuirani građanima Bloka 70 (usluge. 2005 – 4.U planu je realizacija projekta elektronskog pristupa predmetima preko interneta kao i razvoj intraneta (treća faza implementacije) .g. 2006 – 4. . godine.Omogućen je pristup starim i invalidnim licima u sve opštinske službe izgradnjom lifta u opštinskoj zgradi. OUC Novi Beograd Blok 70 (jul 2006). OUC Novi Beograd Blok 70. 69. .12.Svako odeljenje je dobilo zadatak da standardizuje svoje usluge koje su istaknute ispred svih kancelarija (Povelja o uslugama). 2004 – 4. Blokovi 70 i 23). plan dislokacije pojedinih opštinskih službi na četiri lokacije u Novom Beogradu (naselje Bežanijska kosa.Otvoren je prvi dislocirani Opštinski uslužni centar u Srbiji. 17. telefoni i uslužni servisi OU) .000 primeraka i distribuiran na 80.Otvoren Opštinski uslužni centrar Novi Beograd u opštinskoj zgradi. dopisa i rukopisa. 7. koji je pušten u rad u februaru 2007.2004. U njemu su predstavljeni svi uslužni servisi i telefoni opštinske uprave. .Povodom otvaranja prvog dislociranog opštinskog uslužnog centra u Srbiji. Opštinski uslužni centar u Bloku 70 radi subotom od 9 do 14 časova.00 sati.52 i 2007 – 4.74. 6 .

godine pokazuju da su jasno definisani prioriteti. sa jasnim ciljem da Opština Novi Beograd bude javni.Sve inovacije. uslužni servis građana. do 2008. koje su uvedene u rad od 2000. . Slogan opštinske uprave je “Građanin na prvom mestu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->