Test de personalitate

Desenează un copac, o casă la curte , un drum (o potecă) , un gard , un lac ,un şarpe , soarele…

Interpretare: Copac = Caracter

Dimensiunile pe care le are (raportate la spaţiul de desen) reflectă percepţia ta cu privire la propria persoană, modul în care te valorizezi singur. Un spaţiu folosit la maximum, în care copacul desenat de tine e predominant, reflectă capacitatea ta de a decide singur, de a domina şi a nu te lăsa influenţat din exterior. Dacă ai desenat un copac mic, cu mult spaţiu în jur, eşti o fire introvertită, cu tendinţa de a fi dominat. Dacă desenul tău pe ansamblu este echilibrat, ştii să-ţi menţii balanţa între ceea ce crezi şi ceea ce-ţi sugerează ceilalţi. Coroana, trunchiul şi rădăcinile sunt reflexia personalităţii tale, a calităţilor şi defectelor pe care le ai. Astfel, un arbore mare, cu o coroană stufoasă şi trunchi drept, este o dovadă de siguranţă, stabilitate şi curaj. Un arbore mic şi lipsit de frunze indică lipsă de încredere în propriile forţe, nesiguranţă în raport cu ceilalţi. Ramurile îndreptate în sus indică optimism, dorinţă de autorealizare şi capacitatea de a urmări o ţintă fixată. Un pom cu frunze, fructe şi ramuri detaliate denotă creativitate, concreteţe, fantezie şi vitalitate.

http://mihaela13o.wordpress.com/

Page 1

O casă enormă cu arhitectură originală subliniază nevoia ta de a fi important pentru ceilalţi.Casa ta = pragmatism Capacitatea de a construi baze solide în viaţă. O casă mare şi solidă indică o persoană foarte pragmatică. coşul şi ţigla de pe acoperiş sunt caracteristice pentru o persoană care manifestă grijă şi respect de sine. un anume pragmatism caracterizat prin lipsă de complicaţii inutile. riscul de a deveni narcisist. Este caracteristică persoanelor altruiste care se gândesc mai mult la ceilalţi decât la ei. O casă stilizată. dar şi pasiune pentru detalii. poate chiar materialistă. casa pe care ai desenat-o reflectă şi capacitatea ta de a fi pragmatic. elementele de bază ale personalităţii tale Casa .com/ Page 2 . Fiind un element grafic ce solicită o anumită logică de construcţie şi utilitate. fără uşi şi ferestre. care adesea este ruptă de realitatea ce o sperie prea tare. teribilism. extravaganţă. http://mihaela13o. Te-ai gândit cumva să-i dai casei tale un aspect de epocă.wordpress. o arhitectură veche de castel medieval cu turnuleţe şi ferestre în arcadă (desen1)? Asta înseamnă că eşti genul de persoană romantică. de a şti ce vrei şi cum să obţii un rezultat în condiţii optime. Poate fi simplă sau complicată.este imaginea psihicului tău. puternică sau gata să cadă la prima adiere de vânt.în varianta ei de maximă stilizare definită ca un careu . denotă simplitate. introvertire. Detalii ca grădina. capacitate de a urmări realizarea unui scop în cele mai mici amănunte. armonioasă sau dezechilibrată.

com/ Page 3 . dar şi fără prea multe ambiţii! O potecă plină de bolovani arată ca întâmpini mari dificultăţi în a-ţi îndeplini scopurile fixate. arată că ştii exact ceea ce vrei şi mai ales cum să-ţi atingi scopurile. În schimb. dorinţa de succes Ştii să faci faţă situaţiilor diverse care apar. Singurul risc pentru ambiţia ta este incapacitatea de fi flexibil în faţa neprevăzutului! Curbele reprezintă dubiile pe care le ai asupra a ceea ce ai de făcut. tendinţa către indecizie poate fi productivă dacă o foloseşti ca moment de reflecţie. caracterul tău. Modul în care ai desenat cărarea reflectă toate aceste lucruri. dacă poteca se bifurcă. să îţi îndeplineşti obiectivele. să fii consecvent şi ambiţios. http://mihaela13o. Un drum pavat simetric indică decizia şi precizia în a-ţi atinge scopurile. O cărare care porneşte de la uşa casei şi se opreşte la poartă denotă capacitatea ta de a-ţi îndeplini în mod competent sarcinile. drumul = voinţa Puterea voinţei. te afli în faţa a două alegeri foarte diferite. O cărare dreaptă reprezintă claritatea ideilor. O cărare care trece prin gradină înainte de a ajunge la poartă arată capacitatea ta de a înfrunta responsabilităţile vieţii fără a suporta presiunea judecăţilor altora. Ajutorul unui expert îţi poate clarifica ideile şi te poate face să-ţi descoperi noi resurse ale personalităţii pe care să le foloseşti în mod corespunzător pentru a obţine tot ce-ţi doreşti. O cărare curbată: ai tendinţa să trenezi puţin proiectele tale.Cărarea. Poţi să-ţi urmezi instinctul şi să decizi ce ai de făcut fără să gândeşti prea mult.wordpress.

Cu trei laturi pe o parte.Gardul = siguranţa Capacitatea de a te simţi sigur şi de a-ţi crea factorii de protecţie Atenţie la spaţiile pe care le-ai lăsat. De jur împrejurul unui copac. http://mihaela13o. adică pe tine însuţi. numărul de laturi pe care i l-ai conferit sunt iarăşi indicatori ai siguranţei tale. cu deschidere în cealaltă parte a casei. Poziţionarea gardului. să ascundă. În general. gardul indică faptul că te afli într-o perioadă în care te simţi vulnerabil. unele zone ale personalităţii tale care mai trebuie întărite. Studiază simbolistica a ceea ce este în interior şi a ceea ce rămâne în afară.com/ Page 4 . poate chiar să ‘mintă’. gardul încearcă să protejeze. Dacă ai lipit gardul de o singură latură a casei înseamnă că te simţi suficient de protejat pentru a avea deschidere spre noi emoţii şi experienţe.wordpress. poate indica o oarecare ambivalenţă: pe de o parte te simţi destul de sigur pe tine însuţi. pe de altă parte întinderea relativ mare a gardului arată că vrei să ţii ascunsă o experienţă pe care nu vrei să ţi-o aminteşti. Ele denotă aspecte fragile ale caracterului tău. Simţi nevoia de a proteja copacul.

lac etc. tânjesti după valorile familiale (simbolizate prin casă.wordpress. după cum elementele auxiliare puse în cadru sugerează frica. Un şarpe proporţionat la picioarele unui copac (desenul 2) indică o armonie între dorinţele tale şi fanteziile sexuale din viaţa reală. Nu te lăsa învins şi discuă şi cu cineva apropiat. În acest moment descoperi toată energia care zace ascunsă în trăirile tale şi nu ţi-e teamă s-o trăieşti spontan şi să te descotoroseşti de orice fel de inhibiţii. interpretarea e diferită. Dacă alături de şarpe ai simţit nevoia să desenezi şi alte lucruri. model… Fantezist sau realist? Subţire sau energic? Desenul tău vorbeşte de la sine. http://mihaela13o. proporţiile lui şi obiectele din jur vor da o idee despre cum îţi trăieşti viaţa sexuală şi despre raporturile tale sentimentale Ia să vedem… cum arată şarpele tău? Mărime. inhibiţiile şi diversele temeri. Vei descoperi că astfel poţi să-ţi depăşeşti timiditatea.Şarpele = sexualitate Modul în care îl desenezi. Iar dialogul poate fi o adevarată experienţă. Dacă ai simţit nevoia să schiţezi şi un cadru (gard sau alte elemente de protecţie) înseamnă că încă nu eşti suficient de sigur pe tine. Doar să-l interpretezi. proporţie.com/ Page 5 .). entuziasmul sau doar aşteptarea. asta reprezintă atracţia ta totală pentru sex. cu pielea colorată în modele specifice şi ondulat în prim-plan (desenul 1)? Ei bine. Eşti o persoană calmă care-şi trăieşte din plin şi în linişte raporturile cu sexul opus. Ai conturat un şarpe mare. Chiar şi creativitatea ta e sporită de această energie care se ascunde în tine! Un şarpe mic desenat în afara unei curţi ce conţine o casă şi un lac aşezat lângă un copac (desenul 3) arată incapacitatea ta de a-ţi concretiza nevoile sexuale. Nehotărârea este dată de formele atipice şi nedefinite pe care le-ai conferit şarpelui desenat.

Un soare plin. Un soare stilizat şi surâzător. soarele este reflexia grafică a tatălui. dimpotrivă. care semnifică elementul matern). iar apropierea sau distanţarea de copac (tu însuţi) indică tipul de relaţie pe care o ai cu el şi cât de important e el în viaţa ta Derivat din simbolul focului şi căldurii (în opoziţie cu apa. prea apropiată. acest desen exprimă dorinţa de a menţine o anumită distanţă faţă de o figură paternă absentă sau. Chiar dacă surâsul soarelui pare încurajator. Poate tatăl a fost mult timp absent din viaţa ta sau nu ţi-ai cunoscut niciodată tatăl fiindca te-a abandonat sau a murit când erai mic. de a mai găsi o notă comună de dialog http://mihaela13o. incapacitatea de a face pace. mic şi distanţat semnificativ de copac. Deasupra unei case. cu raze lungi care se îndreaptă spre copac. exprimă sensul de siguranţă materială şi afectivă pe care el ţi le-a dat şi o puternică relaţie de încredere şi de respect reciproc între voi doi.com/ Page 6 . subliniază un raport foarte slab cu tatăl tău (desenul 2). Un copac îndreptat spre un soare distanţat e tipic pentru cei ce vor să-şi cunoască tatăl mai bine sau au nostalgia prezenţei lui. mare şi rotund. indică un raport incomplet cu figura paternă (desenul 3). Desenul incomplet poate însa indica şi un moment de ruptură afectivă între tine şi tatăl tău. indică dragoste şi respect profund pentru tatăl tău.wordpress. Trebuie să găseşti calea de mijloc între dorinţa de a fi tu însuţi şi nevoia de a fi coordonat şi sprijinit de o figură autoritară.Soarele = tata Simbolizează figura paternă. Posibil să-l fi idolatrizat prea mult şi să-i proiectezi în mod exagerat imaginea lui în viaţa şi deciziile tale. pe care îl receptezi ca pe o figură pozitivă şi protectoare. care luminează din înalt. Un soare desenat pe jumătate.

arata o relaţie amplă cu mama ta.com/ Page 7 . Dorinţa ei de a-ţi transmite entuziasm şi înţelepciune e simbolizata de vegetaţie. căutarea unei formule potrivite şi în acelaşi timp incapacitatea de a rupe legătura şi a pune punct proiecţiilor optimiste. o prezenţă insuficientă a mamei tale în viaţa ta şi atitudinea ta rebelă. agitată sau doar tulbure şi neclar definită. calmă. dacă arborele pe care l-ai pus alături umbreşte întreaga apă. Un lac mare. cu dorinţa semiconştienta de a o simţi mai puţin implicată în viaţa ta cotidiană. Un lac aflat lângă un copac subliniază relaţia puternică pe care o ai cu mama ta şi deplina încredere pe care o ai în ea. lacuri. Capacitatea ei de adaptabilitate e reprezentată de raţă. cu răţuşte şi vegetaţie (desenul 3). întocmai ca apa pe care ai desenat Un copil care aleargă pe malul lacului desenat (desenul 1) indică o relaţie dificilă dar şi încercarea permanentă de a avea o legătură mai bună. în relaţia voastră pot există mici tensiuni. şi pe uscat. o pasăre care trăieşte şi în apă.Lacul = mama Apa constă în principal din formele concave care o compun (fântâni. Un lac mic şi depărtat de copac indica evident un raport distant. observând poziţia şi mărimea pe care i le-ai conferit poţi afla ce tip de relaţie inconştienta există între tine şi mama ta Poate fi o relaţie simplă sau complexă. de refuz faţă de persoana ei. bălţi etc.). http://mihaela13o. Poate sugera chiar dependenta. Acesta e şi motivul care te-a determinat să o desenezi departe de copac.wordpress. anumite lucruri nespuse sau greşit percepute. Dacă însă apa e brăzdată de valuri (desenul 2). plină de afecţiune. capabilă să te protejeze. Ţi-o imaginezi că pe o femeie generoasă.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful