Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene de medie tensiune

B

firma a ajuns în scurt timp un furnizor important de echipamente electrice pentru distribuþia electricitãþii de medie şi de joasã tensiune. celule electrice de medie tensiune ºi tablouri electrice de joasã tensiune. În prezent acoperim toatã gama de echipamente. ELECTRO SISTEM Deutschland GmbH . începând cu celula de medie tensiune din staþiile de transformare. altele decât posturile de transformare compacte.firmã cu sediul în Ungaria.Grupul de firme ELECTRO SISTEM are ca obiect de activitate proiectarea de reþele ºi sisteme cu tensiuni pânã la 110 kV. precum ºi toatã gama de cutii ºi dulapuri de distribuþie a electricitãþii de joasã tensiune. îşi atinge cu succes misiunea de a oferi soluţii complete în electricitate. echipamente pentru linii electrice aeriene ºi posturi de transformare aeriene. producþia de posturi de transformare compacte. B&K ELEKTRO SYSTEM KFT . Grupul este compus din cinci firme: ELECTRO SISTEM SRL Baia Mare . . astfel construit. Înfiinþatã în 2003. tablouri electrice de medie ºi joasã tensiune ºi comercializarea de echipamente de medie ºi joasã tensiune pentru sistemele de distribuþie a energiei electrice.firmã de comerþ cu echipamente electrice pentru comanda ºi distribuþia energiei electrice. Grupul ELECTRO SISTEM. Principalele noastre produse sunt celulele electrice de medie tensiune. B B&K ELECTRO SYSTEM este firma de comerþ a grupului pentru piaþa din România. pânã la cutiile de distribuþie de joasã tensiune.firmã de producþie de posturi de transformare compacte ºi echipamente pentru posturi de transformare aeriene ºi linii electrice aeriene. cu rolul de a promova produsele grupului pe aceastã piaþã. cu rolul de a asigura celelalte firme din grup cu echipamente ºi tehnologii de ultima generaþie ºi de a promova produsele grupului pe piaþa vest-europeanã. B&K ELECTRO SYSTEM SRL Baia Mare .birou comercial pentru vânzarea de posturi de transformare ºi puncte de alimentare.firmã cu sediul în Germania. toatã gama de transformatoare de putere ermetice în ulei ºi uscate. ELECTRO SISTEM PRODUCÞIE SRL Bucureºti . precum ºi de proiectare reþele ºi sisteme cu tensiuni pânã la 110 kV.

În condiţii normale de exploatare nu necesită mentenanţă pe o perioadă de 16 ani. fabricat sub licenţă DRIBO Cehia.7 ind. definite în standardul CSN 33 0405. Aceste separatoare sunt încercate la închidere şi deschidere în condiţii meteorologice severe. Caracteristici tehnice Caracteristici tehnice Tensiunea nominală (Ur) Curent nominal (Ir) Curent de scurtă durată (Ik) Curent de vârf (Ip) Curent de rupere I cos φ 0. este echipat cu mecanism de stingere a arcului cu resort. Separatorul de sarcină de exterior FLC este construit cu părţile în mişcare pe lagăre de bronz. (I1) Curent de rupere cu punere la pământ (I6a) Temperatura maximă Temperatura minimă Umiditate relativă maximă Altitudine 24kV 400A 20kA 50kA 35A 50A +40 C -30 C 100% <1000m B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 1 .Separatoare tripolare de exterior 24kV Separator de sarcină tripolar de exterior FLC. 24 kV. Separatorul are o greutate redusă. Aceasta îi asigură o funcţionare uşoară şi o durată mare de viaţă. montarea şi operarea acestuia fiind deosebit de uşoară şi rapidă. inclusiv acoperite cu un strat de gheaţă de până la 20mm. EN 60265-1. cu sistem de stingere a arcului electric Separatorul de sarcină DRIBO FLC. argintate galvanic. Separatorul FLC se fabrică conform standardelor EN 60694. iar izolatorii suport de tip compoziţi siliconici utilizaţi satisfac specificaţiile gradului de poluare IV. Contactele separatoarelor de sarcină tip FLC sunt din cupru.

24 kV.II Brat de fixare Coliere de fixare GHIDAJ TIJA DE ACTIONARE Dispozitiv de actionare Coliere de fixare dispozitiv de actionare resort rupere arc electric pol fix separator resort rupere arc electric pol mobil separator contact fix CLP contact fix CLP pol fix separator brat mobil CLP pol mobil separator brat mobil CLP coliere de fixare tije de actionare coliere de fixare tije de actionare Separator cu CLP manual în montaj orizontal tip FLC-EV-25-II Separator cu CLP manual în montaj vertical tip FLC-GBS-25-II B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 2 . Punerea la pământ a sectorului pentru care s-a făcut separarea se poate realiza după deschiderea separatorului.EV . aceste două manevre fiind condiţionate de un interblocaj mecanic ferm. În montaj vertical se va alege separatorul FLC-GBS-25-II. FLC . La acest model CLP-ul pune la pământ polul mobil al separatorului. cu CLP manual Separatorul tripolar de exterior cu CLP manual (cu două dispozitive de acţionare) se utilizează pentru întreruperea liniilor principale din reţelele electrice tip buclă şi separarea circuitelor radiale.Separator de sarcină tripolar de exterior FLC.25 .

pentru a simula o situaţie reală de funcţionare. Puteţi opta pentru varianta constructivă în montaj orizontal. 24 kV. Coliere de fixare dispozitiv de actionare FLC .25 .pentru stâlpi centrifugaţi şi pentru stâlpi vibraţi precomprimaţi. cu CLP automat Separatorul tripolar de exterior cu CLP automat se utilizează pentru separarea circuitelor radiale. având posibilitatea de a renunţa la montarea CLP-ului.Separatoare tripolare de exterior 24kV Separator de sarcină tripolar de exterior FLC.GBS . protejat contra coroziunii prin zincare la cald. Cadrul de bază este realizat din profile de oţel.I Coliere de fixare Furci de legatura tije Ghidare tija de actionare Dispozitiv de actionare resort rupere arc electric pol mobil separator pol fix separator resort rupere arc electric contact fix CLP pol mobil separator coliere de fixare tija de actionare coliere de fixare tija de actionare pol fix separator contact fix CLP Separator cu CLP automat în montaj orizontal tip FLC-EV-25-I Separator cu CLP automat în montaj vertical tip FLC-GBS-25-I B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 3 . Toate părţile de contact ale separatorului sunt realizate din cupru argintat. Toate separatoarele împreună cu subansamblurile corespunzătoare sunt supuse unor teste de funcţionalitate şi anduranţă pe standul special proiectat. tije de acţionare metalice confecţionate din ţeavă de oţel zincat. ghidaje pentru tijele de acţionare). Separatorul include dispozitivul (dispozitivele) de acţionare manuală şi kitul complet de instalare pe stâlp (brăţări reglabile de prindere pe stâlp . sau pentru cea în montaj vertical.

Cadrele de siguranţe fuzibile se livrează împreună cu kiturile complete de instalare pe stâlp (brăţări reglabile de prindere pe stâlp . Cadrul de bază este realizat din profile de oţel.pentru stâlpi centrifugaţi şi pentru stâlpi vibraţi precomprimaţi) izolator suport descarcator ZnO descarcator ZnO disconector 475 475 izolator suport izolator suport 475 izolator suport Tipuri constructive Standard (cu izolatoare suport) Cu descărcătoare cu ZnO Cu descărcătoare cu ZnO şi disconectori Caracteristici tehnice Caracteristici tehnice Tensiunea nominală Curent nominal maxim Curent de stabilitate termică Curent de stabilitate dinamică Temperatura maximă Temperatura minimă Umiditatea relativă maximă 24kV 200A 10kA 20kA +40 C -40 C 100% B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 4 . pentru protecţia transformatoarelor. motoarelor etc. sau de comutaţie (descărcătoare cu ZnO). cu sau fără descărcători cu oxid de zinc sunt destinate a fi utilizate în liniile electrice aeriene de medie tensiune de 24 kV. fabricaţie Nyir-Mix-Trade Ungaria. fiind protejat contra coroziunii prin zincare la cald. în vederea conectării şi susţinerii elementelor de protecţie la scurtcircuit. supracurent (siguranţe fuzibile) şi la supratensiuni atmosferice.Cadru de siguranţe fuzibile 24kV de exterior Cadrul de siguranţe fuzibile 24 kV. bateriilor de condensatoare.

baterii de condensatoare şi motoare.9 16 2. Toate produsele EFEN sunt acceptate pe plan internaţional.6 125 36. Notă: Siguranţele fuzibile folosite trebuie să aibă contacte electrice cu diametrul exterior de 45mm.9 10 1. atenuând astfel valoarea de vârf a curentului în curba caracteristică. Tabel de selecţie pentru siguranţele fuzibile HH folosite la protecţia transformatoarelor Tensiunea reţelei (kV) 6 10 20 Curentul nominal al transformatorului (A) Curentul nominal al fuzibilului (A) Curentul nominal al transformatorului (A) Curentul nominal al fuzibilului (A) Curentul nominal al transformatorului (A) Curentul nominal al fuzibilului (A) 50 4.Cadru de siguranţe fuzibile 24kV de exterior Contactele electrice de calitate superioară Acestea sunt prevăzute cu mecanisme de blocare pentru evitarea alunecării accidentale a patroanelor de siguranţe din soclurile lor.6 16 24.5 7. datorită vibraţiilor în zone feroviare.5 6.3 Putere transformator (kVA) 100 125 160 250 400 9. Siguranţele fuzibile din clasa HH oferă protecţia de încredere necesară pentru transformatoare.5 9. zone cu risc crescut de cutremure etc.1 50 14.5 25 630 60.4 31.2 40 B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 5 .1 50 11.2 16 38. Siguranţe fuzibile MT de exterior B&K Electro System vă pune la dispoziţie o gamă largă de siguranţe fuzibile fabricaţie EFEN Germania.6 10 15.2 20 4.8 16 2.2 16 3.9 10 12 25 7.4 80 18.6 20 5. Siguranţele fuzibile EFEN HH sunt proiectate să limiteze curenţii de scurtcircuit într-un interval de timp de ordinul milisecundelor.4 31.5 80 23.

Ediţia 2.2s 50Nm 625N 200Nm B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 6 . cât şi acţionării echipamentelor de comutaţie din reţea. Descărcătoarele în ZnO au fost proiectate şi testate conform IEC 60099-4. contribuind direct la creşterea fiabilităţii sistemului dumneavoastră prin reducerea timpilor morţi şi evitarea unor cheltuieli suplimentare.1. Caracteristici tehnice Caracteristici tehnice descărcătoare în ZnO cu disconectori (fab.Descărcătoare şi disconectori Descărcătoarele de medie tensiune oferite de B&K Electro System asigură protecţia activă la supratensiuni datorate atât descărcărilor atmosferice. Mărcile de renume internaţional comercializate de societatea noastră garantează calitatea şi fiabilitatea crescută a acestor produse. 2006-07. ABB) Curent nominal de descărcare In 8/20 μs Test de sarcină la curent ridicat Ihc 4/10 μs Impuls de curent de lungă durată Scurtcircuit de mare intensitate Momentul de torsiune Forţă întindere Momentul de încovoiere 10kA 100A 250A / 2000μs 20kA rms / 0.

0. 400A. miez de oţel din tole de tablă laminată la rece. fabricaţie SIEMENS kVA 40 63 100 160 250 400 630 Po 170 250 320 460 650 930 1300 Pk 1000 1500 2150 3100 4200 6000 8400 UK % 4 4 4 4 4 4 4 grupa de conexiuni Yzn5 Yzn5 Yzn5 Yzn5 Dyn5 Dyn5 Dyn5 G (kg) 430 460 540 720 850 1180 1570 L (mm) 1050 1050 990 925 1360 1420 1500 l (mm) 670 670 670 670 735 990 940 h (mm) 1250 1350 1175 1315 1330 1430 1530 dist. trifazate. între roţi (mm) 520 520 520 520 520 670 670 B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 7 . ermetice.4 bari). răcire naturală ONAN. în ulei. partea 1/12. lichid izolator de răcire: ulei mineral cu caracteristici chimice şi electrice în conformitate cu IEC 296 DIN VDE 0370.Transformatoare de putere Transformatoare de putere Societatea noastră comercializează transformatoare trifazice ermetice. izolată pe ambele feţe. şi fără conţinut PCB sau PCT. supratemperatură 60 / 65 K. 20 kV sau 10 kV. precum şi pentru a prelua dilataţia uleiului de răcire la diferite temperaturi (presiune maximă . izolate cu folie şi turnate sub vacum. ulei. cu pierderi normale. Caracteristici tehnice pentru transformatoarele de putere. pentru aplicaţii de interior sau exterior cu următoarele caracteristici constructive: cuvă din tablă ondulată pentru disiparea eficientă a căldurii. înfăşurarea pe partea de medie tensiune este formată din trei bobine separate din cupru sau aluminiu.78.

în răşini epoxidice cu puteri de până la 3150kVA. cu pierderi normale. ermetice. B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 8 . Pentru realizarea protecţiei la suprasarcină. fabricaţie SGB Germania UK % 4 4 4 grupa de conexiune Dyn5 Dyn5 Dyn5 L (mm) 1050 1410 1520 l (mm) 790 870 900 h (mm) 1450 1470 1610 dist. relee de temperatură pentru transformatoare uscate. vă punem la dispoziţie o gamă variată de echipamente auxiliare: termometre cu două contacte. trifazate. 20 kV sau 10 kV. ulei. 400A. ermetice sau uscate. relee de gaze.Caracteristici tehnice pentru transformatoarele de putere. Societatea noastră vă oferă transformatoare în ulei. între roţi (mm) 520 670 670 G (kg) 1000 1250 1780 kVA 250 400 630 tip DOTN DOTN DOTN Po 530 750 1030 Pk 4200 6000 8400 Transformatoarele de putere comercializate de B&K Electro System nu se limitează doar la gama folosită pentru posturile de transformare aeriene.

cu puteri cuprinse între 25250(400) kVA. Simbolizare ES CD 1-4 250 Putere transformator Cutie de distribuţie .4 kV. 500 Vc.. care asigură alimentarea cu energie electrică a sistemului de bare din compartimentul de distribuţie. precum şi protecţia coloanei de alimentare în cazul sesizării unui defect în aval de acesta.400 (630) A 50 Hz IP54 -35 .număr plecări Cod producător Caracteristici tehnice Caracteristici tehnice Puterea nominală (S) Tensiune nominală de utilizare (Un) Tensiune nominală de izolare (Ui) Tensiune nominală de ţinere la impuls (Uimp) Curent nominal (In) Frecvenţa tensiunii de alimentare (Icw / 1s) Gradul de protecţie Temperatura mediului ambiant Umiditatea relativă maximă a aerului Altitudine 25 . 6 kV 63 .a.nr.Cutii de distribuţie Cutii de distribuţie Cutia de distribuţie de joasă tensiune ES-CD este folosită pentru echiparea posturilor de transformare montate aerian pe unul sau doi stâlpi.250(400) kVA 400 / 230 Vc. +40 C 100% <2000m Compartimentul de alimentare este echipat cu un întreruptor automat fix. stâlpi .a. xx/0.. pentru alimentarea pe partea de joasă tensiune a consumatorilor publici sau industriali precum şi a iluminatului stradal. B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 9 . cu acţionare manuală.

B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 10 . încât să asigure o funcţionare selectivă în raport cu aparatajul de protecţie din circuitul respectiv. iar ES-CD 2-6 cu 3 uşi faţă (compartiment întreruptor general. Pentru un acces total la echipamentul electric.compartiment contor. iar puterea aparentă este de 10 (15) VA. ceea ce îi oferă rezistenţă mecanică sporită şi o protecţie anticorozivă eficientă. compartiment contoare şi comandă iluminat public). Patroanele utilizate sunt de tip MPR.5. fără a fi necesară deschiderea acesteia.compartiment întreruptor general. Pentru plecări sunt prevăzute portfuzibile cu gabaritele 00. Siguranţele fuzibile sunt astfel dimensionate. aferente ansamblului de măsură şi suporţii pentru fixarea contoarelor. dreapta -compartiment circuite de distribuţie). 1 şi/sau 2. Compartimentul contoarelor conţine cutia cu circuitele secundare. Uşa compartimentului este prevăzută cu vizor pentru citirea cu uşurinţă a consumului înregistrat de contor. stânga . circuite de distribuţie. Echipamentele electrice interioare sunt montate pe un stelaj metalic. cutia de distribuţie ES-CD 1-4 este prevăzută cu 3 uşi (faţă . compartimentele fiind delimitate între ele prin pereţi de separaţie.Transformatoarele de curent utilizate corespund clasei de precizie 0. În spate cutiile sunt prevăzute cu suporţi pentru fixarea colierelor de montare pe stâlp (stâlpi). ES-CD-1-4-250 630 1400 1150 73 500 760 Carcasa metalică a cutiilor de distribuţie de joasă tensiune tip ES-CD este realizată din tablã vopsitã în câmp electrostatic.

Cutii de distribuţie ES-CD-2-6-400 450 LINE LOAD I> 16 16 16 16 16 16 16 16 1500 1250 16 16 16 16 1400 650 Carcasa metalică a cutiei de distribuţie ES-CD poate fi executată (la cerere) din tablă de aluminiu vopsitã în câmp electrostatic pentru o protecţie anticorozivă suplimentară. B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 11 .

24/0 Izolator de susţinere cu clemă V tip SMT .3Kg 35 ani 25 M20 Izolator de susţinere cu cap rotund tip SMT .5 27. de încovoiere în exploatare (MDCL) Sarcina mecanică individuală (RTL) Masa Durata de viaţă 24kV 125kV 50kVef 540mm 25 98 25 27.5 Caracteristici tehnice izolatoare de întindere 470 115 85 500 12 .24-S/1 Izolator de întindere tip SM 24-1 Caracteristici tehnice izolatoare de susţinere Caracteristici tehnice Tensiunea maximă Tensiune de încercare la impuls Tensiune de ţinere la 50Hz în ploaie Lungimea liniei de fugă Domeniul conductoarelor de Al Sarcina de tracţiune specifică (STL) Sarcina mecanică specificată de rupere (SCL) Sarcina max.5 M20 24 390 (340) ø2 1 48 63 85 460 115 35-120mm2 22kN 10kN 6kN 11kN ~2.44Kg M20 Izolator de susţinere cu clemă C tip SMT .Izolatoare siliconice 24kV Izolator de susţinere cu cap rotund tip SMT .24/0 Izolator de susţinere cu clemă C tip SMT .24-S/1 Izolator de întindere tip SM 24-1 B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 16 440 (390) 27.24/0 Caracteristici tehnice Tensiunea maximă Tensiune de încercare la impuls Tensiune de ţinere la 50Hz Lungimea părţii active Lungimea liniei de fugă Sarcina mecanică individuală Masa 125kV 115 85 24kV 50kVef 340mm 485/625mm > 60kN 0.24/0 Izolator de susţinere cu clemă V tip SMT .

SR EN 61284/2000 ...LEA. Caracteristici tehnice lanţuri de izolatoare Caracteristici tehnice Tensiunea maximă Tensiunea nominală Frecvenţa nominală Tensiunea nominală de ţinere la 50Hz în ploaie Tensiunea nominală de ţinere la impuls în trăsnet Sarcina mecanică individuală (SMI) Altitudinea maximă de funcţionare Temperetura mediului ambiant Zona de poluare Grosimea stratului de zinc Durata de viaţa minimă 20kV 24kV 50Hz 50kVef 39 45 55 3 (8 ) M1 2 60 840 (769) 160 0 45kN 2000m I-II (IV) >65 µm 30 ani 141 -40. prescripţii şi încercări pentru accesorii.+45 oC Lanţ de susţinere în V ES-LSV-24/2 (ES-LSV-24/4) M12 60 M12 60 45 (83) 160 45 (83) 677 (627) 642 (592) 390 (340) 160 141 60 M12 60 M12 390 (340) 45 (83) Lanţ simplu de întindere ES-LSI-24/2 (ES-LSI-24/4) Lanţ dublu de întindere ES-LDI-24/2 (ES-LDI-24/4) Lanţ simplu de susţinere ES-LSS-24/2 (ES-LSS-24/4) Lanţ dublu de susţinere ES-LDS-24/2 (ES-LDS-24/4) B Echipamente pentru linii electrice şi posturi de transformare aeriene 141 929 (879) 45 (83) 685 (600) 125kVmax 109 109 390 (340) 645 (595) 642 (592) 390 (340) 897 (847) 13 . Normative de referinţă: SR CEI 61109/1996 .Lanţuri de izolatoare siliconice 24kV Lanţuri de izolatoare siliconice 24kV Lanţurile simple şi duble de întindere şi susţinere cu izolatoare siliconice fabricaţie Electro Sistem sunt utilizate în reţelele aeriene de distribuţie de medie tensiune până la 24 kV.Izolatoare compozite pentru LEA de curent alternativ de tensiune nominală peste 1000 V.

electro-sistem. print: . 4B t +40 (0)262-206 383. +40 (0)362-404 915 f +40 (0)262-206 384 @ bk@electro-sistem.LA.com www. 8 Martie nr.006 B România.09.01. 430406 Baia Mare str.com ELECTRO SISTEM GRUP 2009 design.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful