P. 1
Jocuri Sportive Si Jocuri Distractive

Jocuri Sportive Si Jocuri Distractive

|Views: 1,309|Likes:
Published by MeMySelf&MyMusic

More info:

Published by: MeMySelf&MyMusic on Sep 07, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/15/2012

pdf

text

original

JOCURI SPORTIVE SI JOCURI DISTRACTIVE GRUPA MICA B EDUCATOARE:VOICU ALINA / VASILIU ELENA I.

CASUTA DIN PADURE

Copiii sunt dispusi in formatie de cerc, cu fata spre interior, si fiecare trasat in jurul picioarelor un cerculet. In interiorul cercului mare stau 2 copii care indeplinesc rolul de pitici. Dintre cei de pe cerc unul are rol de pupaza, altul de broscuta, iar restul de soricei. Piticii, unul dupa altul tinandu-se de mijloc, se deplaseaza in interiorul cercului prin fata copiilor si canta : In padurea cu alune Aveau casa doi pitici Vine pupaza si spune Vreti sa stau si eu aici Pu, pu, pu, pu, pu, pu, Vreti sa stau si eu aici. Copilul care indeplineste rolul de pupaza se desprinde din cerc, se indreapta spre pitici si canta : « Pu, pu, pu, pu, pu, pu ! » Vreti sa stau si eu aici ? » Apoi il prinde de mijloc si pe cel de-al doilea pitic si canta impreuna : A venit si o broscuta Hop, hop, hop, sarind mereu; Daca aveti loc in casuta

chit. In acest . Stau vre-o cinci prieteni mica Tra la. Noroc. TARANUL E PE CAMP Copiii sunt asezati in cerc. chit. la. Apoi o prinde de mijloc pe pupaza si continua cu totii cantecul : Soriceii struga-n data : Iata si noi am venit Casa voastra e curata Noroc bine v-am gasit ! Soriceii in sir unul cate unul. la. oac. se indreapta spre grupul celor din mijloc spunand : Chit. oac. chit. oac. oac. chit. la. bine v-am gasit. la. Unul dintre ei este taranul. oac. la. Pe rand fiecare dintre personaje isi va alege un alt copil care se va tine de cel ales anterior.M-am gandit sa stau si eu. care trebuie sa-si aleaga o nevasta. pupaza si doi pitici. Tra. Broscuta se indreapta spre pitici spunandu-le : Oac. la. chit. la Stau vre-o cinci prieteni mici ! II. M-am gandit sa stau si eu. la. Se prind si ei in sir dupa broscuta si continua toti sac cante: Si-n casuta din padure Stau vre-o cinci prieteni mici. Soriceii si-o broscuta. la.

Si branza la butoi Si branza la butoi Ura draguta mea si branza la butoi. Nevasta un copil Nevasta un copil Ura draguta mea nevasta un copil. Copilul o dadaca Copilul o dadaca Ura draguta mea copilul o dadaca.timp toti copiii participanti la joc vor canta cantecul . Taranul sa-si aleaga Taranul sa-si aleaga Ura draguta mea taranul sa-si aleaga. Pisoiul prinde soareci Pisoiul prinde soareci Ura draguta mea pisoiul prinde soareci. Jocul se finalizeaza cu alegerea altui copil de catre taran. El are o nevasta El are o nevasta Ura draguta mea el are o nevasta. Si soarecii la branza Si soarecii la branza Ura draguta mea si soarecii la branza. Dadaca un pisoi Dadaca un pisoi Ura draguta mea dadaca un pisoi. . Taranul e pe camp Taranul e pe camp Ura draguta mea taranul e pe camp.

DACA VESEL SE TRAIESTE Cei care participa la joc vor fi asezati in cerc. Ei vor executa miscarile sugerate de textul cantecului in timp ce vor canta. IV. Daca vesel se traieste bate asa Daca vesel se triaieste bate asa (se bat pelmele) Daca vesel se traieste Unul altuia zambeste Daca vesel se traieste bate asa. Ere odata un orasel Uite asa Cu multe tornulete-n el Uite asa Si turnul are un geam mic Uite asa Prin el priveste un pitic Uite asa Piticul rau se plictisea uite asa Si o pitice-si alegea Uite asa Si impreuna ei dansau Uite asa Si-apoi la revedere-si luau Uite asa. Toti copiii vor executa miscarile sugerate de textul cantecului. PITICUL SI ORASUL Copiii participanti la joc sunt asezati in cerc.III. Daca vesel se traieste fa asa .

Se aleg trei copii prinzatori care inainte de inceperea jocului stau intr-un patrat care este casa prinzatorilor. se bat picioarele. In trei locuri diferite pe marginea terenului la o distanta egala de circumferinta cercului sunt desenate trei cerculete. La comanda educatoarei de incepere a jocului . La . V. galben sau albastru.Daca vesel se traieste fa asa (se clampane degetela) Daca vesel se traieste unul altuia zambeste Cada vesel se traieste fa asa. ROSU. In mijlocul fiecarui cerculet se infiga cate un stegulet (intrunul rosu. Pe rand in timp ce copiii canta vor executa miscarile : se bat coatele. In final se canta versurile : Daca vessel se traieste bine e Daca vesel se traieste bine e Daca vesel se traieste unul altuia zambeste Daca vesel se traieste bine e. in alrul galben iar in celalalt albastru). copiii tinandu-se de maini se deplaseaza pe circumferinta cercului fredonand o melodie. GALBEN SI ALBASTRU Copiii sunt asazati pe circumferinta unui cerc marcat la mijlocul terenului de joc. se bat genuchii etc. Ei poarta in mana cate o banderola de culoare rosie.

Prinzatorii incearca sa prinda cativa dintre ei. unde asteapta din nou intrebarea cat este ceasul. Cei care au fost surprinsi in miscare. iar acestia in cor intreaba cat este ceasul. In partea opusa la o distanta de 10 m. Jocul continua astfel pana cand primul copil ajunge la linia de sosire. VEVERITA SCHIMBA COPACUL Copii sunt asezati in perechi.un moment dat educatoarea pronunta cu voce tare numele uneia dintre culori. veveritele vor iesi din mijlocul copacului (copiii care formeaza . iar educatoarea sa se intoarca brusc pentru ai surprinde pe cei care nu s-au oprit la timp. se traseaza o alta linie de sosire si la mijocul ei este un cerc ocupat de educatoare reprezentand ceasul. VI. La semnalul educatoarei “veverita schimba copacul”. In acel moment ei trebuie sa se opreasca brusc. inapoia liniei de plecare. VII. rosteste ora. Ei reprezinta copacul cate perechi sunt atatea veverite vor fi plus inca una fara pereche. CEASUL Copiii sunt dispusi in formatie de linie. Educatoarea striga apoi alta culoare si jocul continua astfel. sunt trimisi la linia de plecare. Apoi alearga spre aceasta pana cand ed. La comanda de incepere a jocului educatoarea se intoarce cu spatele la copii. Copiii care poarta banderola de culoarea celei strigate se desprind din cerc si alearga sa ocupe cerculetul care are steguletul de culoarea respectiva.

Isi va atinge colegul cu mana si trece la coada sirului din care a plecat. MERGI CUM SPUN Copii vor fi asezati pe doua randuri cu numar egal de copii.). . Cel care ramane fara copac va astepta pana cand educatoarea da iar semnalul veverita schimba copacul. IX. si-si vor schimba copacul. morcovii in gura. Jocul se desfasoara sub forma de concurs. Acest joc se poate desfasura si sub forma de parcurs aplicativ.copacul vor ridica bratele). combinandu-se variante de mers cu cele de alergare. Jocul se va repeat cu schimbarea copiilor: cei care au fost copaci vor deveni veverite si invers. Copiii vor transporta pe rand legume cum le va spune educatoarea (cartoful pe cap. Echipa castigatoare este cea care a terminat prima traseul. Vor fi combinate diferitele variante de mers. pana la linia de sosire vor atinge linia si se vor intoarce la sir cu aceiasi varianta de mes. Parcursul se desfasoara sub forma de concurs. La semnalul educatoarei copiii vor executa diferite variante de mers. TRANSPORTUL LEGUMELOR (OBIECTELOR) Copii vor fi asezati in doua siruri egale unul in spatele celuilat. Randul care termina primul este castigator. VIII. rosia in lingura etc.

La intoarcere vor alerga pana la sirul din care face parte.X. transport de obiecte. va preda stafeta si se aseaza la coada sirului din care provine. trecere peste obstacole si trecere printre jaloane. Ei vor avea de strabatut un parcurs aplicativ. alcatuit din : mers in echilibru pe bancute. STAFETA CAMPIONILOR Copii vor fi asezati pe doua randuri in numar egal de copii. . Echipa castigatoare este cea care a parcurs prima traseul executand toate probele parcursului aplicativ.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->