Bacal-MOISE Traversarea Marii Rosii RO

Moise si Traversarea Marii Rosii

Adevar sau Fictiune? Fictiune?
- Traducere in Romana -

CLICK FOR NEXT SLIDE
Copyright © 2007 Powerpoint Paradise. All Rights Reserved New King James Version

Prima Intrebare:
Personajele Biblice din cartea Exodului au existat?

Sa vedem documentele si dovezile arheologice!

Abraham a avut un fiu numit Isac
Iacob, fiul lui Isac a sapat o fantana aproape de Sihar, unde Isus a vorbit cu femeia samariteanca 1000 de ani mai tarziu. Beduinii si evreii lcoului o numesc fantana lui Iacob. Aceasta poza este din 1884 D.C.

Exista si azi in complexul de piatra al unei manastiri Ortodoxe Grecesti.

i‡Levi l-a avut pe Cahat care l-a avut ca fiu pe llAmram .Poza mormantului Rahelei din 1880 ‡Iacob s-a casatorit cu Rahela. s‡Printre alti fii i-au avut pe LEVI si IOSIF.

. fiul favorit al lui Iacob a fost vandut de fratii sai in Egipt ca sclav. dupa dispozitiile lui Iosif. dar a devenit viceviceFaraon! Faraon! Dupa 400 de ani Moise. ia cu el osemintele lui Iosif cand Israel a plecat din Egipt.Poza din 1865: Mormantul lui Iosif in Palestina! Iosif.

Mormantul lui Amram. si aceasta i-a inascut pe Aaron si pe Moise. Tatal lui Moise Exod 6:20 ³Amram insa a luat de femeie pe Iochebed. fata unchiului sau. Iar anii vietii lui Amram au fost o suta treizeci si sapte de ani. sora lor.´ Probabil Moise si-a siiubit tatal foarte mult! Este cel mai lung mormant din lume! .´ ani. precum si pe Mariam.

(2Numerii 20:28 ³Acolo a dezbracat Moise de pe Aaron hainele lui si a imbracat cu ele pe Eleazar. cred ei.´ Din muntii care inconjura marea vale Petra. La 1350 metri deasupra marii este cel mai inalt varf din regiune. iar Moise si Eleazar s-au pogorat din munte. a murit Aaron fratele lui Moise si a fost ingropat. . fiul lui. sau Hor din Biblie. Muntele lui Aaron. l-a ajutat sa conduca lpoporul lui Israel (2-3 milioane) afara din Egipt. si este un mare loc sacru pentru localnici deoarece aici. Si a murit Aaron pe varful muntelui [Hor]. fratele lui Moise.Aaron. nici unul nu e asa impunator ca Jabal Haroun.

Geografie ± Marea Rosie! Pamantul Goshen Golful Aqaba .

Au mers de la Goshen prin Succoth prin acest vad iesind pe plaja Nuweiba .

Plaja Nuweiba Poza din satelit a vadului ce conduce la o singura iesire: Plaja Nuweiba! .

Iesind spre plaja Nuweiba .

.

.

Vederi laterale .

Plaja Nuweiba din golful Aqaba pe unde se presupune ca au trecut marea« marea« Destul de mare plaja nu? Pentru 2 millioane de oameni? Ma intreb cum i-a oprit stalpul de ifoc noaptea pe egipteni. Puteau oare sa-l ocoleasca? Nu! Dealurile saacelea erau prea abrupte pentru carele lor! .

Wyatt a descoperit un pod de pamant subacvatic exact intre plaja Nuweiba si malul saudit.Verificand masuratori de adancime cu sonarul. .

Si au intrat fiii lui sIsrael prin mijlocul marii. iar apele le erau perete. mergand ca pe uscat.´ lor. ca s-au despartit apele.Dumnezeu a impartit marea in doua cu un vant de la rasarit facand sa apara acest pot subacvatic si Moise a trecut pe el ca si pe uscat! Asa au putut trece 2-3 milioane de oameni! 2- Exod 14:21-22 ³Iar Moise si-a intins mana sa asupra marii si a 14:21sialungat Domnul marea toata noaptea cu vant puternic de la rasarit si s-a facut marea uscat. la dreapta si la stanga lor.´ .

ca Domnul se lupta pentru ei cu Egiptenii!¶. incat cu anevoie mergeau (« carele. ca sa se Egiptenii!¶ intoarca apele asupra Egiptenilor. urmarindu-i. 26 Iar Domnul a zis catre Moise: µIntindeti mana asupra marii. 24 Dar in straja diminetii a cautat Domnul din stalpul cel de foc («) 25 Si a facut sa sara roatele de la carele lor. Si asa a inecat Dumnezeu pe Egipteni in mijlocul marii. au intrat dupa ei in mijlocul marii. care intrase dupa Israeliti in mare. Atunci au zis Egiptenii: µSa fugim de la fata lui Israel. asupra carelor lor si asupra calaretilor lor¶. si nu a ramas nici unul dintre ei. 28 Iar apele s-au stras la loc si au acoperit carele si calaretii intregii ostiri a lui Faraon. iar Egiptenii fugeau simpotriva apei. 27 Si si-a lor¶ siintins Moise mana asupra marii si spre ziua s-a intors apa la locul ei.Conform relatarii biblice carele faraonului au incercat sa-i urmareasca sa- Imagine originala a carelor faraonului EX. toti caii lui urmarinduFaraon. carele si calaretii lui. . 14:23 Iar Egiptenii.

Atunci Wyatt a decis sa faca scufundari subacvatice si sa cerceteze zona! Ghiciti ce a gasit« .

oase de oameni si cai. . opusa Nuweiba. corpuri de care. Scufundatorii au gasit asa ceva si inspre coasta Saudita.Roti de la carele faraonului ce s-au inecat scand ii urmareau! Obiecte gasite: roti.

Speranta expeditiilor viitoare e de a explora ape mai adanci cu minisubmarine teleghidate . Ron Wyatt a gasit trei roti de care poleite cu patru spite.Din 1987. Coralii nu cresc pe aur. facandu-le prea fragile spre a fi sfacandumiscate. desi lemnul interior s-a dezintegrat. astfel forma a ramas intacta.

.O roata de car incrustata in corali filmata spre coasta Saudita. se potriveste cu rotile gasite in mormantul lui Tutankhamen.

Roata de car si ax acoperite de corali Exod 14:25 µSi a facut sa sara roatele de la carele lor.' . incat cu anevoie mergeau...

Os mineralizat. . Este 'fosilizat. deci nu poate fi datat cu carbon. de Osteologie din Stockholm University. din multele gasite in locul de trecere testat de Depart. desi acest obiect este clar antic. ' adica inlocuit de minerale si coral. este un femur uman. de la piciorul drept al unui barbat de 165165-170cm.

astfel simportanta coloanei n-a fost inteleasa pana in 1984 cand o a ndoua coloana de granit a fost gasita pe coasta Saudita opusa ± identica cu prima. dar cu inscriptiile intacte! . Din pacate inscriptiile s-au erodat.Stalpii comemorativi ai lui Solomon Cand Ron Wyatt a vizitat Nuweiba in 1978. a gasit o coloana stil fenician culcata in apa.

Arabia Saudita nu permite turisti. Edom. si poate de teama vizitatorilor nedoriti. si Iahve (Dumnezeu). Solomon. moarte. Faraon. continea cuvintele: Mizraim (Egipt). autoritatile au inlaturat aceasta coloana. .Ron Wyatt a gasit 2 stalpi pusi de regele Solomon pe ambele plaje spre comemorarea trecerii Marii Rosii! In alfabet fenician (evreiasca veche). Moise. si au pus acolo un steag ca semn. indicand ca regele Solomon a pus coloanele spre comemorarea miracolului trecerii marii.

De aici Au trecut Marea Rosie spre Arabia Saudita unde conform arheologilor se afla adevaratul munte Sfant Sinai. Unde Moise a primit cele 10 porunci .

.

Inscriptii evreiesti gasite in Arabia .

altare . stalpi. inclusiv ramasite ale vitelului de aur.Multe alte dovezi pot fi gasite de partea saudita.

chiar stanca Horeb pe care conform Bibliei Moise a lovit-o de 2 ori ca sa dea apa poporului! lovit- Stanca s-a srupt in doua si apa a tasnit« tasnit« .

Din pacate media atee nu descrie aceste adevaruri in lumina credintei Ci prefera sa fie sceptici la dovezile arheologice despre veridicitatea istoriei biblice.com . Biblia fiind una din cele mai precise carti de istorie din lume For MORE Meaningful Power Points Think ³PowerPoint´ PowerPoint´ Think ³Paradise´ Paradise´ Think« Think« Powerpointparadise.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful