POZITIA Mainilor in Tratament

Poziţiile pentru partea frontală a trupului în autotratament Poziţia T1: mîinile acoperă pieptul. .

B.Poziţia T2: M. paralelă cu osul iliac cu degetele orientate în jos. plasată sub linia sânului stâng cu degetele orientate spre linia mediană. Mâinile se pot sprijini pe masa de lucru cu coatele sau cu coatele lipite de corp.stg. în aşa fel ca degetele mijlocii să se unească pe linia mediană. N. spre osul pubian. Poziţia T4: ambele mâini în aceeaşi pozitie se mută cu un lat de palmă mai jos pe abdomen. Poziţia T3: ambele mâini în acelelaşi pozitii.dr. pe abdomen. Degetele mari de la ambele mâini se unesc pe linia mediană. paralelă cu osul iliac stâng cu degetele orientate în jos. plasată sub linia sânului drept cu degetele spre linia mediană. Poziţia T5: M. M.dr.stg.şi-n autotratamentşi în tratamentul pe pacient.: nu se face contact cu zonele reproductive. spre osul pubian. pe abdomen. seţin mâinile puţin deasupra. M. . plasate cu un lat de palmă mai jos pe abdomen.

mâna stângă .AUTOTRATAMENT – poziţiile mâinilor pentru tratarea părţii dorsale a trupului D .mâna dreaptă S .

.

M.dr. se echilibrează energia în umărul drept. Deci.stg. cu degetele orientate în sus. pe partea dreptă a coloanei vertebrale (paramedian drept). Poziţia S5: Mâinile sunt orientate în jos. Zonele musculare ale degetelor mari stau pe linia mijlocului iar degetele mijlocii ating vârful coccisului. cu muchiile palmelorşi degetelor mici unindu-se pe linia mediană.dr. M.stg.dr. Poziţia S3şi S4: plasează palmele prin spate. cu vârful degetelor orientate în jos. ambele mâini sunt aşezate între omoplaţi cu degetele unite pe linia mediană. S2b. laşi M. în jos. . se aşază uşor pe omoplatul stâng. se aşază uşor pe partea stângă a spatelui (paramedian stâng) sub omoplat. Poziţia S2: S2a. după ce ai echilibrat energia în umărul stâng. Degetele se ating pe linia mediană a coloanei vertebrale. una deasupra celeilalte. se aşază uşor pe omoplatul drept. Mâna de jos trebuie să acopere mijloculşi să traverseze coloana vertebrală în mod egal (coloana vertebrală să fie în mijlocul palmei cu degetele unite).3. Poziţiile pentru spate în autotratament Poziţia S1: mâinile aşezate întins pe muşchii umărului în timp ce vârful degetelor mijlociişi inelare ating central coloana vertebrală (unde se află măduva). M. M. se aşază sus. S2c. (Nu are importanţă care este sus sau jos). de-a curmezişul coloanei vertebrale.

.

.

tulburări de metabolism. probleme ale ochilor. Probleme tratate: afecţiuni ale ochilor. Pineala (al treilea ochi) şi Talamusul. degetele mari se unesc pe linia mediană a capului. probleme gingivale. unite (degetele marişi arătătorul unite pe linia mediană). Poziţia C3: vârfurile degetelor ating partea de jos a occiputului. Mâinile suntţinute uşor peste nas ca un căuş (este recomandabil să se aşeza un tifon pe ochi. dureri de dinţi. Glandele din această zonă: Pituitara. deficienţe de funcţii motorii sau de gândire. Probleme tratate: glanda tiroidă. cerebrale.DIAGRAMEŞI POZIŢII PENTRU TRATAMENT PE PACIENT 1. obezitate sau alte deficienţe ponderale. dureri de cap. Probleme tratate: probleme de organizare mentală ş i de dezordine mentală. Poziţia C4: stai în spatele pacientuluişi pui mâinile deasupra liniei gâtului. lipsa de coordonare între partea dreaptă ş i stângă a emisferelor cerebrale. indexul (arătător) unite. fără să se acopere nasul. stă cu podul palmei pe gâtşi degetele îndreptate spre piept. accidente vasculare cerebrale. deficienţe imunitare. lovituri la cap. blocarea sinusurilor. are degetele pe gâtşi podul palmei pe piept. alergii la polen. Se stimulează energiile pentru controlul stresului. paratiroidele. cu degetele mari. Poziţia C4a: când vindecătorul stă în partea stângă a pacientului. în timp ce palmele se sprijină pe partea de sus a pieptului. iar M.dr. sângerarea nasului. Poziţii pentru tratarea capului Poziţia C1: părţile musculare ale degetelor mari pe linia părului pacientului. nervozitatea. . dureri de cap. Glandele din această zonă: Pituitara. stres. migrene. accidente vasculare. timusul. Probleme tratate: accidente vasculare. absorbţia calciului. migrene. congestii nazale. cu degetele orientate spre urechi. alergii. M. Pinealaşi Hipotalamusul.stg. lovituri la cap. Poziţia C2: aşez mâinile pe capul pacientului. chakra inimii (inima eterică)şi Sinele divin. cu palmele unite pe spatele craniului. migrene.

.

.

2. nu există o poziţie specifică pentru sâni. Poziţii pentru tratarea pieptului Poziţia T1: pieptul se tratează aşa cum este nevoie. .

migrene. stresul. constipaţii. probleme menstruale. reglarea ciclului menstrual. disfuncţii sau infecţii ovariene. ating rădăcina M. partea superioară a colonului transvers. Poziţia T3: mâinile puse în aceeaşi poziţie. cu rădăcina palmei deasupra pubisului. pusă sub linia sânului drept. dureri menstruale. asimilarea factorilor nutritivi din alimente. c palma paralelă cu creasta iliacă stgângă. Poziţia T2: M. Probleme tratate: digestia proteinelor vegetale. disfuncţii ale sistemului limfatic. tumori de sân. anexite. hemofilie. . Probleme tratate: ale ficatului. spasm digestiv.Probleme tratate: chisturi. vezica urinară. pancreas. colite. constipaţii. colite. insuficienţe ovariene. migrene. disfuncţii legate de secreţia lactată. M. infecţii. boli de sângeşi de digestie. Poziţia T4: aceeaşi poziţie a mâinilor. Probleme tratate: probleme ale colonuluişi a părţii de sus a intestinului subţire. Poziţia T5: M. cu degetele deasupra osului pubisşi cu palma parale l cu creasta iliacă dreaptă. vaginite.stg. mucusul este materia în care organismul stochează toxinele rezultate din digestie. pusă sub linia sânului stâng al pacientului. Diverticulis. digestie proastă= mucus mult plin de toxine). vezica biliară. partea de jos a plămânului drept. digestia de mucus. pietre la vezică. infecţii.stg. dezechilibre în ficat. dar cu un lat de palmă mai jos pe abdomen. partea de jos a plămânului stâng.şoc traumaticşi eliberarea gazului din regiunea inimii. dar cu un lat de palmă mai jos.dr. probleme de digestie. Vârfurile M. ulcer. deficienţe în sistemul imunitar (splina). artrita cocso-femurală. dezechilibre ale ciclului menstrual.dr.stg. probleme de stomac. Probleme tratate: partea de jos a colonuluişi a intestinului subţire. cistite.dr. diabet. digerarea mucusului acumulat în caz de boală virală sau microbiană (mucusul se elimină sau se digeră. M. se elimină prin vomă ş i diareeşi se digeră prin febră.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful