Biserica Ortodoxa

un loc de discutii pentru romanii ortodocsi

Cinstitul Paraclis al Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Paraclisul Maicii Domnului Alcatuire a fericitului imparat Kir Teodor Lascar Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste-ne pe noi. Apoi: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindeni esti si toate le implinesti; Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in veci vecilor. Amin. Preasfanta treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau. Doamne miluieste. Doamne miluieste. Doamne miluieste. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in veci vecilor. Amin. Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin. Doamne miluieste. (de 12 ori). Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu.

noi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. sa nu-ti intorci fata de la mine. ca pierim sub multimea pacatelor. ma vei via. in dreptatea ta imi vei scoate sufletul din necaz si intru mila Ta ii vei starpi pe vrajmasii mei si-i vei nimici pe toti cei ce-mi necajesc sufletul. Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului. grabeste. Doamne. cu talpile calca pe viata mea. Invata-ma sa fac voia Ta. Ca de n-ai fi stat tu inainte rugandu-te. ca pierim sub multimea pacatelor. Psalmul 142 Doamne. milostivindu-te spre noi. ca sa nu ma aseaman celor ce se pogoara in groapa. Amin. . ajuta-ne. ca la Tine mi-am ridicat sufletul. Catre Nascatoarea de Dumnezeu acum cu osardie sa alergam noi. Nu vom tacea. pacatosii si smeritii. intru adevarul Tau asculta-mi cererea. Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului. intru mine inima mi s’a tulburat. Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului. auzi rugaciunea mea. Degrab auzi-ma. Adusu-mi-am aminte de zilele de odinioara. nu intoarce pe robii tai deserti. grabeste. sufletul meu era insetat dupa Tine ca un pamant fara apa. ca la Tine am alergat sa scap. milostivindu-te spre noi. asezatu-m’a in intuneric ca pe mortii cei din veac. Dumnezeu este Domnul si S’a aratat noua. nu intoarce pe robii tai deserti. Nascatoare de Dumnezeu. Apoi: Dumnezeu este Domnul si S’a aratat noua. Imparatul nostru Dumnezeu. Doamne. Si acum si pururea si in veci vecilor. pururea a spune puterile tale. De dragul numelui Tau. Ca vrajmasul mi-a prigonit sufletul. ca eu sunt robul Tau. ca numai pe tine te avem ajutatoare. ca tu esti Dumnezeul meu. si s’a mahnit intru mine duhul meu. Imparatul si Dumnezeul nostru. duhul meu a slabit. strigand din adancul sufletului: Stapana. Stapana. ca numai pe tine te avem ajutatoare. Fa-mi cunoscuta. pacatosii si smeritii. Doamne. Doamne. strigand din adancul sufletului: Stapana. Dumnezeu este Domnul si S’a aratat noua. Si troparele urmatoare (glasul al 4-lea): Catre Nascatoarea de Dumnezeu acum cu osardie sa alergam noi. la toate lucrurile tale am cugetat. Scapa-ma de vrajmasii mei. Spre Tine mi-am intins mainile. la faptele mainilor Tale am gandit. Fa sa aud dimineata mila Ta.Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos. Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos. intru dreptatea Ta auzi-ma! Si sa nu intri la judecata cu robul Tau. si sa cadem cu pocainta. Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii. cine ne-ar fi izbavit pe noi din atatea nevoi? Sau cine ne-ar fi pazit pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la tine. nevrednicii. calea pe care voi merge. ca tu ii izbavesti pe robii tai pururea din toate nevoile. ajuta-ne. ca in Tine mi-am pus nadejdea. ca’n fata Ta nimeni din cei vii nu va fi drept. si sa cadem cu pocainta.

bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. straluceste-mi si mie lumina cea inveselitoare. Doamne. Ci ca ceea ce ai nascut Lumina cea dumnezeiasca si vesnica. laud si slavesc nemasurata milostivirea ta si mangaierea ta cea catre mine. iata. Auzului meu vei da bucurie si veselie. bucurase-vor oasele cele smerite. cel ce se purta in car. . adevarul l-ai iubit: cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi le-ai aratat mie. iata. dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale sterge faradelegea mea. arderile-de-tot nu le vei binevoi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.Psalmul 50 Miluieste-ma. l-a cufundat toiagul lui Moise. asa ca Tu sa fii indreptatit intru cuvintele Tale si Tu sa biruiesti atunci cand vei judeca. mireasa a lui Dumnezeu. Dumnezeule. Doamne. ceea ce esti scaparea crestinilor. miluieste-ne pe noi. Atunci vei binevoi jertfa de dreptate – prinosul si arderile-de-tot -. si plang si suspin. Jertfa lui Dumnezeu duh umilit. inima zdrobita si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Ca. Spala-ma’ntru totul de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. Invata-voi pe cei faradelege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. Ca. cel ce a facut minuni de demult. Valurile necazurilor tulbura smeritul meu suflet si norii primejdiilor acopera inima mea. Fa-i bine. catre sprijinul tau cel tare mi-am indreptat si spre acoperamantul tau cu tot sufletul am alergat si genunchii mi-i plec. ti-as fi dat. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati. Stapana. Dumnezeule. Din nenumaratele nevoi si intristari si de vrajmasii cei rai si de primejdiile vietii izbavit fiind. Tie unuia am gresit si raul in fata Ta l-am facut. nadajduind. Ca faradelegea mea o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. Preacurata. intru faradelegi m’am zamislit si in pacate m’a nascut maica mea. Dumnezeul mantuirii mele. CANONUL DE RUGACIUNE catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Cantarea 1 Pe faraon. intru bunavoirea Ta. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine. Ca de-ai fi voit jertfa. Acum. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Izbaveste-ma de vina sangelui. buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste. in chipul crucii lovind si despartind marea si pe Israel cel ce mergea pedestru l-a mantuit. Intoarce fata Ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le. Dumnezeule. Inima curata zideste intru mine. miluieste-ne pe noi. pe cel ce canta cantare lui Dumnezeu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. atunci vor pune pe altarul Tau vitei. Sionului. si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. cu puterea ta cea tare. sa nu ma treci cu vederea pe mine. ticalosul. spala-mavei si mai alb decat zapada ma voi albi.

da-mi mana de ajutor. Stapana. miluieste-ne pe noi. grabindu-te. Fecioara. la tine cu totii nadajduim. Stapana. Stapana. Cantarea a 4-a Tu esti taria mea. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Sedealna (glasul al 2-lea) Ceea ce esti rugatoare fierbinte si zid nesurpat. Minunate cu adevarat ai facut acum spre mine. Si acum si pururea si in veci vecilor. cu dinadinsul strigam tie. ceea ce singura esti grabnica folositoare. . cel ce am cazut pe pamant. pe tine. Catavasie Mantuieste din nevoi pe robii tai. ceea ce ai pierdut stapanirea mortii. Tu bucuria mea.Si acum si pururea si in veci vecilor. la necazul cel cumplit al trupului si vindeca durerea sufletului meu. Fecioara. pentru mine. cel ce ai facut cele de deasupra crugului ceresc si ai zidit Biserica. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. cu durere strig tie: grabeste. caci. Amin. care cu caldura caut sprijinul tau. Iubitorule de oameni. sprijinitoarea si ocrotitoarea mea cea fierbinte. binefacerile tale. miluieste-ne pe noi. Pentru aceasta te slavesc si te laud si cinstesc multa si nemasurata purtare de grija a ta. Viscolul primejdiilor ma viscoleste. Nascatoare de Dumnezeu. ca tu esti marginea doririlor si credinciosilor intarire. Stapana: Vino degrab si ne izbaveste pe noi din nevoi. cine m-ar fi izbavit din atatea primejdii si cumplite nevoi! Cantarea a 3-a Doamne. ca la o folositoare si ca la un zid nemiscat. izvorul milei si lumii scapare. ca dupa Dumnezeu. Tu pe mine ma intareste intru dragostea Ta. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Ci. Adevarata Nascatoare de Dumnezeu te marturisesc. Amin. Doamne. pururea rugand pe Fiul si Dumnezeul tau. Lipsit fiind de toate. ca de nu ai fi stat tu. din legaturile iadului catre viata m-ai scos pe mine. Tu esti Dumnezeul meu. Cauta cu milostivire. fierbinte folositoare. ceea ce esti cu totul laudata. si intreitele valuri ale necazurilor ma ineaca. si al tau ajutor dal mie. Nu voi tacea a lauda totdeauna maririle tale. robului tau. Unule. ca ceea ce din fire esti vie. Nascatoare de Dumnezeu. Tu puterea mea. celui smerit si ticalos. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. si milele tale.

Cu multumita strigam tie: Bucura-te. nadejdea celor fara de nadejde. il maresc si il propovaduiesc si alerg la acoperamantul tau. ticalosul! Cantarea a 5-a Pentru ce m-ai lepadat de la fata Ta. o stapana. ajutatoarea neputinciosilor.cel ce nu ai lasat sanurile Tatalui si a noastra saracie o ai cercetat. care roureaza cu bogate daruri preaticalosul si smeritul meu suflet. la tine! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. preacurata stapana. Cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu toti cunoscandu-te pe tine. scapare. Si acum si pururea si in veci vecilor. pe mine. Pe tine. Iubitorului de oameni. miluieste-ne pe noi. Pentru aceasta. bucuria intristatilor si sprijinitoarea. mantuieste-ma! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. pe care le-am pierdut nebuneste. curata. Il propovaduim in doua firi. Fecioara neintinata. si m-a acoperit intunericul cel strain. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. arma de mantuire. mai presus de cuvant si de legile firii. Amin. ca o apa. cel desfranat. Preacurata. te am zid nebiruit. o purtarea ta de grija si facerea de bine. dupa vrednicie. mantuieste-ma! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. cu credinta. nenumaratele tale indurari. cu proorocul Avacum strig catre Tine: Slava puterii Tale. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. miluieste-ne pe noi. Nu ma trece cu vederea pe mine. Ci dintru acestea. mantuieste-ma. si stiind ca cel nascut dintru tine este Dumnezeu Cuvantul. eu. si cauta ticalosul meu trup sa-l sfasie si sa-l pogoare in pamant. miluieste-ne pe noi. folositoare si ajutatoare si mantuirea celor ce alearga. Raul cel dulce al milei tale. Cel ce esti lumina neapusa. sageti si sabii si groapa mi-au gatit. si alerg catre acoperamantul tau. grabindu-te. ticalosul? Ci Te rog: intoarce-ma si la lumina poruncilor Tale indrepteaza caile mele. Mireasa dumnezeiasca! Bucura-te. Si unde alt sprijin de aici voi alfa? Unde voi alerga? Unde dar ma voi mantui? Si care alt ajutor cald voi avea? Clatinat fiind de necazurile si de valurile vietii. acoperamant tare. arma si zid nesurpat! Bucura-te. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. care. vai mie! Spre tine singura nadajduiesc si indraznesc si in tine ma laud. . pururea au inviorat sufletul meu cel preanecajit? Ci. ce se parjoleste in cuptorul primejdiilor si al necazurilor. Cum voi putea spune. pe tine singura. Preacurata. fiecare cu vointa ei si de sine statatoare. dumnezeiescule acoperamant! Bucura-te. miluieste-ne pe noi. Cei ce ma urasc in desert.

si rau de viata nedesertat si tuturor celor din primejdii grabnica si iute folositoare. de care m-am invrednicit. la necazul cel cumplit al trupului si vindeca durerea sufletului meu. ceea ce esti cu totul laudata. cant si maresc milostivirea ta cea negraita catre mine. a milostivirii tale celei catre mine. le propovaduiesc si le vestesc. si pentru bunatatea ta cea nemasurata? Pentru aceea slavesc. Preacurata! Catavasie Mantuieste din nevoi pe robii tai.Si acum si pururea si in veci vecilor. scoate-ma! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. ca la o folositoare si ca la un zid nemiscat. miluieste-ne pe noi. cu suflarea dumnezeiestii tale rugaciuni. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. si cuprinzandu-mi inima mea. Dumnezeule. Cantarea a 6-a Rugaciunea mea o voi aduce Domnului si Lui Ii voi spune necazurile mele. Norii grijilor au acoperit ticalosul meu suflet si inima mea se intuneca cu totul. alunga-i pe acestia departe. Ci tuturor le marturisesc si le strig. Nu ascund adancul milei tale. o ranesc cu sagetile necazurilor. Tu ne ajuta noua. Nascatoare de Dumnezeu. Ci fii mie ajutatoare si ocrotitoare si izbavitoare. Ci ca Iona ma rog tie: din stricaciune. Preacurata Fecioara. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. precum albinele inconjura fagurele. ca spre tine nadajduim si cu tine ne laudam. fara numai pe tine. nu avem alta nadejde. Amin. Fecioara. cu adevarat. Fecioara. pentru darurile tale. Prochimen (glasul al 4-lea) . ca sa nu ne rusinam. ca suntem robii tai. miluieste-ne pe noi. Si acum si pururea si in veci vecilor. Ci. ca dupa Dumnezeu. Amin. Inconjuratu-m-au valurile vietii. stapana. Mangaiere intru necazuri te stiu si bolilor doctor te cunosc si sfaramare cu totul a mortii. la tine cu totii nadajduim. Condacul (glasul al 6-lea) Nu avem alt ajutor. ca ceea ce ai nascut Lumina cea neapropiata. Ca s-a umplut sufletul meu de nevoi si viata mea de iad s-a apropiat. nici izvorul minunilor celor nenumarate si nici fantana cea pururea curgatoare. Cauta cu milostivire. Ce dar de multumita iti voi aduce tie. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

glasul al 6-lea: Nu ne incredinta pe noi folosintei omenesti. curateste multimea gresalelor noastre. apropiindu-se. Si ea avea o sora. Stih: Miluieste-ne. ridicandu-si glasul. dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale. Nadejdea celor necajiti si izbavirea celor neputinciosi fiind. Maria insa partea cea buna si-a ales. Fecioara. Nascatoare de Dumnezeu. asculta cuvintele Lui. care nu se va lua de la ea. Iar cand zicea Dansul acestea. Evanghelia de la Luca (X. linistea celor inviforati. Preacurata Nascatoare de Dumnezeu. Dumnezeule. Fecioara. mantuieste cetatea si poporul. stapana lumii. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. a zis catre Dansul: Fericit este pantecele care Te-a purtat si sanii la care ai supt! Dar Iisus a raspuns: Asa este. XI. Dar Iisus. 38-42. Cuvinte si Duhule. una folositoare a credinciosilor. ci primeste rugaciunea robilor tai. Acoperamant nu ne-am agonisit nicaieri. raspunzand. Ci cerand darul. ci le fa de folos. Ca necazurile ne cuprind si nu putem sa rabdam sagetarile demonilor. 27-28) In vremea aceea a intrat Iisus intr-un sat. dar un lucru trebuie. Amin. dupa cererea cea de folos. o femeie din popor. iar o femeie cu numele Marta L-a primit in casa ei. ce se numea Maria. pururea fiind biruiti. Doamne miluieste! (de 12 ori) Cantarea a 7-a . Si acum si pururea si in veci vecilor. Preasfanta Stapana. Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu. langa picioarele lui Iisus. Treime Sfanta.Pomeni-voi numele Tau intru tot neamul si neamul. fara numai pe tine. te silesti si te ingrijesti de multe. curateste faradelegile noastre. Marto. a zis: Doamne. curateste multimea gresalelor noastre. primeste daruirea. nu socotesti ca sora mea m-a lasat singura sa slujesc? Spune-i dar ca sa-mi ajute. Stih: Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita pe poporul tau si casa parintelui tau. Parinte. Mangaiere nu avem pe nimeni. la care sa scapam noi. Si stihirile acestea. Nimeni din cei ce alearga la tine nu iese rusinat. Milostive. ca tu esti pacea celor ce li se fac razboaie. patimasii. Nu trece rugaciunile noastre. Iar Marta se silea sa faca ospat mare si. sezand jos. i-a zis: Marto. care. dar fericiti cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc pe el. nadejdea si folositoarea credinciosilor.

Pentru milostivirea milei tale. miluieste-ne pe noi. celui suparat de chinurile vietii. intru intristari. miluieste-ne pe noi.Tinerii evreiesti cu indrazneala au calcat in picioare vapaia cuptorului si focul in roua lau schimbat. pe Fiul si pe Sfantul Duh. Fecioara. grabnica tamaduitoare si in primejdii. Acoperamant fii. curata. slava fecioarelor si a maicilor podoaba de lauda! Sa laudam. ceea ce esti locas al Luminii curat si fara prihana. celui golit acum de tot ajutorul. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. folositoare. Impresurari. o bunatatea ta si nenumaratele tale minuni! Si acum si pururea si in veci vecilor. Binecuvantam pe Tatal. ajutatoare si in ispite. indulcindu-ma de darurile tale cele mari. in veci. De Dumnezeu Nascatoare. Amin. scaunul Domnului cel in chipul focului! Bucura-te. pe mine. Amin. Ci ajuta-mi si ma sprijineste. cu acoperamantul tau cel puternic. ci da-mi mie mana de ajutor. Doamne. Cu tot sufletul si gandul si inima si buzele te slavesc pe tine. ca sa te slavesc cu dragoste pe tine. Dumnezeule. miluieste-ne pe noi. cantand: Bine esti cuvantat. nastrapa dumnezeiasca si de mana primitoare! Bucura-te. si folositoare. necazuri si nevoi m-au aflat. Ci. ceea ce ai nascut Lumina. sprijin si lauda mie. cu nemasurata mila ta. laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Cauta cu ochiul tau milostiv si cerceteaza dosadirea pe care o am. puterea celor fara de ajutor si nadejdea celor fara de nadejde. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Bucura-te. miluieste-ne pe noi. Fecioara. si de cumplitele nevoi si de vatamare si de primejdii si de ispite izbaveste-ma. cel inecat in furtuna valurilor lumesti. Intru furtuni sa te aflu pe tine liman. lumineaza-ma tu. Si acum si pururea si in veci vecilor. Cel ce S-a preaslavit in muntele cel sfant si in rug I-a aratat lui Moise taina pururea Fecioarei. bine sa cuvantam si sa ne inchinam Domnului. sfesnic de aur si faclie nestinsa! Bucura-te. cel intunecat in noaptea pacatelor. si primejdii ale vietii si ispite de pretutindeni m-au inconjurat. cantandu-I si preainaltandu-L pe Dansul intru toti vecii. bucurie si veselie. Cantarea a 8-a Pe Dumnezeu. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. preacinstita. Domnul. in boli. pe mine. nu ma trece cu vederea. .

curata? Unde voi alerga de aici si ma voi mantui? Unde ma voi duce? Si pe cine voi afla scapare? Pe cine grabnica folositoare? Pe cine in necazuri ajutatoare? Spre tine insuti nadajduiesc. Cantarea a 9-a Infricosatu-s-a tot auzul de nespusa lui Dumnezeu pogorare. din pantecele Fecioarei facandu-Se om. Amin. credinciosii o marim. Nascatoare de Dumnezeu. cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu. alerg. care pururea sunt desavarsite. Slava Tatalui. le maresc si cu sufletul si cu inima si cu gandul si cu limba. cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. miluieste-ne pe noi. Maica lui Dumnezeu. Ci ma sprijineste ca o buna si cererile mi le indeplineste. Si acum si pururea si in veci vecilor. Pentru aceasta. Cel ce S-a preaslavit in muntele cel sfant si in rug I-a aratat lui Moise taina pururea Fecioarei. cum Cel-Preainalt de bunavoie S-a pogorat pana la trup. le propovaduiesc. ceea ce esti buna. intru tine singura ma laud si spre tine. Catavasie O preluminate nor. Pentru toti te rogi. cei ce pururea . care scapa sub mana ta cea puternica. care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut. Mireasa a lui Dumnezeu. Ca toate le porti. ca toate le poti cate le voiesti. laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii. ca unei adevarate Nascatoare de Dumnezeu. pe cei asupriti ii mantuieste si dezleaga de pacate pe cei ce se roaga tie. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii. nu avem catre Dumnezeu in nevoi si in necazuri alta mijlocire. Primeste rugaciunea mea cea saracacioasa si plansul si suspinul si lacrimile mele nu le trece cu vederea. surpa-i pe cei ce se lupta cu noi. ca o Maica a Stapanului Dumnezeu. Catre cine altcineva voi scapa. cu dreapta ta cea stapanitoare si atotputernica. Caci noi. si Fiului. totdeauna. celor ce cu dragoste te cinstesc pe tine si cu credinta ti se inchina.Pe Dumnezeu. pe care le-ai revarsat asupra mea. pe tine. Celui atotputernic. nu este cu putinta a numara maririle tale si a spune adancul cel neurmat al minunilor tale celor mai presus de minte. numai de vei cauta spre a mea ticaloasa smerenie. Cuvine-se cu adevarat sa te fericim. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. pacatosii. si Sfantului Duh. te marim. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. In cantari de multumita slavesc si cinstesc nemasurata mila si puterea ta cea multa tuturor o marturisesc si facerile tale de bine. pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu. indraznind. Si celor ce sunt in necazuri le ajuta. miluieste-ne pe noi.

Nascatoare de Dumnezeu. Stih: Pomeni-voi numele Tau. roaga-te. stapana! Slava Tatalui. a bolnavilor cercetatoare. tie. celei intru tot laudata. intru tot neamul si neamul. ca fara de tine alt sprijin nu cunosc. tu imi ajuta! Stapana mea si Maica Izbavitorului. Cantam cu osardie acum cantare de bucurie. cel ce sunt plin de tot felul de pacate. toiag al orbilor. nadejdea crestinilor. lumina a toata lumea! Bucura-te bucuria tuturor! Bucura-te. a celor invaluiti adapostire. rai! Bucura-te. a saracilor hranitoare. care nea mantuit pe noi din blestem. Maica Dumnezeului Celui Preainalt. ceea ce esti sfesnic de aur! Bucura-te. impreuna cu Nascatoarea de Dumnezeu faceti rugaciuni pentru mantuirea noastra. Pentru aceea cadem inaintea ta. munte umbrit! Bucura-te. Fiului tau. cu cantari sa o cinstim. celei zugravite de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. Amin. Bucura-te. fii mijlocitoare! Mute sa fie buzele paganilor. smeritului. al celor neputinciosi acoperamant si sprijin. ceea ce ai crescut strugurele cel de taina! Bucura-te. primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai. imi slabeste si sufletul meu. ceea ce esti slava credinciosilor! Bucura-te. A tuturor necajitilor bucurie si a asupritilor ocrotitoare. usa cerului si rugul cel nears! Bucura-te. eu. aparatoarea si scaparea tuturor credinciosilor. RUGACIUNE catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu . nastrapa de aur! Bucura-te. preacurata. celor care nu se inchina cinstitei tale icoane. Biserica! Bucura-te. Inaintemergatorule al Domnului. Toate ostile ingeresti. Nascatoare de Dumnezeu: cu Inaintemergatorul si cu toti Sfintii. bucuria tuturor! Alte tropare ale Nascatoarei de Dumnezeu Pe ceea ce este mai inalta decat cerurile si mai curata decat stralucirile soarelui. Milostiva fii mie. casa Domnului! Bucura-te. lauda a toata lumea! Bucura-te. sceptrul cinstit al Imparatului Hristos! Bucura-te. si Fiului. ceea ce esti cu har daruita. tu esti preacurata Maica Dumnezeului Celui Preainalt. a strainilor mangaiere. ca sa fii mijlocitoare catre Cel ce S-a nascut din tine. Si acum si pururea si in veci vecilor. miluieste-ma. La tine scap. sa ne izbavesti pe noi. mantuirea credinciosilor! Bucura-te. Stih: Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita pe poporul tau si casa parintelui tau. Pentru pacatele mele cele multe mi se imbolnaveste trupul. o Stapana lumii. Maica lui Hristos Dumnezeu! Bucura-te. masa cea dumnezeiasca! Bucura-te. din toate primejdiile. Fecioara preacurata! Bucura-te. pe Stapana lumii. Nadejdea celor fara de nadejde. cei doisprezece Apostoli si toti Sfintii. si Sfantului Duh. grabeste de mantuieste pe robii tai. tie ne rugam. Bucura-te. robii tai.suntem impilati de multe pacate. ceea ce se numeste Povatuitoarea. grabnica scapare! Bucura-te. ca sa ne mantuiasca pe noi.

de Dumnezeu daruita Stapana. miluieste-ne pe noi. sa te laud si sa te maresc pe tine. cu cuget veghetor si cu minte treaza. precum si noi iertam gresitilor nostri. cel ce intru tine. si implinitoare a cererilor noastre. pentru numele Tau. cele mantuitoare. nadajduind. Doamne miluieste. aceasta rugaciune aducem tie. Si acum si pururea si in veci vecilor. Doamne. cu totul fara de prihana. Sfinte Dumnezeule. Stapane. miluieste-ne pe noi. si sa pazesc intotdeauna asezamintele Lui. Si acum si pururea si in veci vecilor. iarta faradelegile noastre. Doamne. noi. Sfinte tare. pacatosii robii Tai. aduc aceasta cerere. sfinteasca-se numele Tau. Sfinte tare. Ca intotdeauna. Si precum stii. Sfinte fara de moarte. Doamne miluieste. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. . Da-mi mie. curateste pacatele noastre. Preacurata. Sfinte Dumnezeule. ca nepricepandu-ne de nici un raspuns. Ci sa aflu prin tine. Sfinte Dumnezeule. si ne iarta noua greselile noastre. povatuitoare celor rataciti si scapare tare a celor din nevoi.Ceea ce singura esti bucuria celor necajiti si ocrotitoarea celor nedreptatiti. acum si pururea si in veci vecilor. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi. Amin. Si ma intareste. miluieste-ne pe noi. Miluieste-ne pe noi. Preasfanta treime. cercetatoarea celor neputinciosi si acoperamantul si sprijinul celor ce se chinuiesc. netrebnicul robul tau. Sfinte fara de moarte. mangaierea celor ce plang si ajutatoarea celor neajutorati. mantuieste-ma pe mine. cerceteaza si vindeca neputintele noastre. ca unui Stapan. pe care o aduc tie intru strangerea inimii si ma izbaveste de viforul cel rau al gandurilor. Izbaveste-ma de tirania cea amara a demonilor si ma smulge din obiceiul cel rau al patimilor. degraba implinirea cererilor mele. ca sa intampin doxologiile Lui. nici sa ma intorc smerit si rusinat. ca pe o ajutatoare tare a noastra. Scapa-ma pe mine din somnul cel greu care mi s-a pricinuit mie din lenevie si departeaza de la mine trandavia cea cumplita. mi-am pus nadejdile mantuirii mele. miluieste-ne pe noi. liman celor inviforati si toiag orbilor. Sfinte. cele bineprimite. cu osardie sa fac poruncile Fiului tau si Dumnezeului nostru. precum in cer asa si pe pamant. Ca intru tine. ia aminte la aceasta ticaloasa rugaciune a mea. a pacatosilor. Doamne miluieste. miluiestene pe noi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. faca-se voia Ta. dupa Dumnezeu. Sfinte tare. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. Deci sa nu cad din nadejdea cea catre tine. vie imparatia Ta. miluieste-ne pe noi. Care esti in ceruri. pricinuitoarea bunatatilor si ajutatoarea. Preacurata. ci ne izbaveste de cel viclean. Nascatoare de Dumnezeu. Sfinte fara de moarte. Tatal nostru. Si nu ne duce pe noi in ispita.

toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam. Stapana. noi robii tai. ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine. Toata nadejdea mea spre tine o pun. Nascatoare de Dumnezeu. ca tu esti mantuirea neamului crestinesc. Amin. Ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita izbaveste-ne din toate nevoile. care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut. ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau. ci sa ne mantuim prin tine din nevoi. Doamne miluieste. Amin. ca intru Tine am nadajduit.Doamne. Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu. aducem tie. Binecuvanteaza. nici pomeni faradelegile noastre. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in veci vecilor. Si acum si pururea si in veci vecilor. izbavindu-ne din nevoi. nu Te mania pe noi foarte. cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu. Doamne miluieste (de 40 de ori) Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii. pentru biruinta multumiri. Doamne miluieste. ca sa-ti strigam tie: Bucura-te. pazeste-ma sub sfant acoperamantul tau. pururea Fecioara! . miluieste-ne pe noi. mireasa. pe tine. Maica lui Dumnezeu. te marim. ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri. primeste rugaciunea robilor tai si ne izbaveste pe noi din toata nevoia si necazul. Doamne miluieste. Aparatoare Doamna.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful