Mai zilele trecute, pe când căutam mascarpone între-un supermarket, am dat de un raft cu tăieței din orez, din aceia

subțiri și întortocheați. Am luat o pungă, gest care m-a trimis direct la raionul de legume. Nu obișnuiesc să-mi iau legume din supermarket, dar sunt unele, cum ar fi varza chinezească, pe care nu le găsesc la piață. Ei, după ce m-am liniștit cu varza și am ajuns acasă, am încropit următoarea poveste cu tăieței din orez: Varza chinezească (e bună și a noastră dacă nu găsiți din asta), ciuperci, usturoi, o jumătate de piept de pui, un ardei gras, un ardei iute pe undeva prin spate, un baton de susan dulce (găsiți în orice supermarket susanul presat cu miere ori zahăr).

Am scos tăiețeii din pungă…

…și i-am pus într-o oală cu apă caldă. Am turnat peste ei două linguri de oțet balsamic. Nu i-am fiert, nu e cazul, e suficient să-i lăsăm la înmuiat. Oțetul balsamic e pentru gust, tăiețeii sunt lipsiți de vreunul așa că un pic de ajutor nu le strică.

Între timp am construit un sos pentru ei.Am lăsat tăiețeii la înmuiat timp de șase minute. . Am mărunțit și celelalte ingrediente. Mai întâi am tăiat ardeii.

usturoiul și susanul.Peste pieptul de pui făcut fășii am presărat anason. puteți pune boabe de coriandru. ardeiul iute. . zdrobite bine. Dacă nu aveți. Am rumenit puiul apoi am pus în wok ardeiul gras.

. Timp de preparare: sub zece minute. Am turnat și trei linguri de sos de soia și am mai lăsat mâncarea pe foc iute încă două minute. Am amestecat tăiețeii care s-au înmuiat între timp și am stins focul. chiar dacă vă uitați la telenovela coreeană între timp (e una pe TVR. cred).Am adăugat varza și ciupercile după două minute.

S-a și mâncat destul de repede. Vă propun să fiți sănătoși. . chiar și cu bețigașele.