Facebook | Vasile Astărăstoae e în cinci locuri în acelaşi timp

http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=158731207486463

Vasile Astărăstoae e în cinci locuri în acelaşi timp
by Snatches Snatche on Wednesday, September 22, 2010 at 8:42pm

Your changes have been saved.
Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universită ii Medicină şi Faramacie Gr. T. Popa, are un salariu anual de peste 2,6 miliarde de lei vechi de la stat. Pentru a ob ine aceste cifre,Astărăstoae şi-a bifat în CV-ul profesional cinci func ii înalte. Dacă luăm în calcul că o normă întreagă are opt ore, rezultă că Astărăstoae munceşte 40 de ore în 24 de ore fără să doarmă. Afla i cum reuşeşte rectorul de la UMF Medicilor să fie mai tare decât Einstein când vine vorba deteoria relativită ii referitoare la timp.
Vasile Astarastoae, Presedintele Colegiului

Ca bugetar, profesorul Vasile Astărăstoae ocupă cinci func ii de conducere: este rector la UMF Iaşi, preşedinte la Colegiul Medicilor din România, preşedinte la Colegiul Medicilor Iaşi, director la Institutul de Medicină Legală şi preşedintele comisiei de arbitraj la Casa Na ională de Asigurări de Sănătate. Un calcul simplu arată că dacă pentru fiecare func ie ar aloca câte opt ore, atât cât este o normă întreagă, Astărăstoae ar munci 40 de ore într-o zi. Sau, a găsit o solu ie ca să fie prezent în acelaşi timp la mai multe institu ii. În realitate, dacă Astărăstoae este în scaunul de rector de la UMF, atunci cel de director de la IML este gol sau lipseşte de la întrunirile Colegiului Medicilor din Bucureşti. Sau, dacă este Astărăstoae este la Bucureşti, studen ii şi profesorii de la UMF se uită la uşa închisă de la rectorat. Întrebat cum face fa ă la toate cele cinci func ii,Astărăstoae a comprimat timpul la fel ca un geniu în fizică. “Am doar două contracte de muncă, la UMF pentru opt ore şi la IML pe trei ore şijumătate. Ca preşedinte al Comisiei de Arbitraj merg o dată pe lună,patru ore. Iau salariu pentru două func ii, aşa cum fiecare în România poate să aibă două contracte de muncă”, a spus Vasile Astărăstoae. Fără concediu de patru ani Apoi s-a legat de faptul că nu este obligatoriu să stea lipit timp de opt ore în vreun fotoliu ca să conducă o institu ie. “În secolul XXI există diferite mijloace ca să fii prezent, nu neapărat fizic şi să iei decizii. Pentru că aici nu este o chestiune de a sta pe scaun. Meritul unui manager este de a-şi creea o echipă şi a şti să delege atribu iile către echipă”, a mai spus Vasile Astărăstoae. Ca să fie prezent în cele cinci birouri distincte, Vasile Astărăstoae ne-a mai declarat că şi-a sacrificat tot timpul liber, inclusiv concediile. “În vacan e nu merg şi nu am luat concediu de patru ani de zile, decât maximum o săptămână. Este perioada de finish, peste trei ani de zile nu voi mai avea nici o func ie, ies la pensie”, a spus în final profesorul.

Mai tare decât preşedintele Băsescu Cele cinci func ii îi aduc profesorului, lunar, venituri de 22.167 de lei pe lună. Suma este mai mare decât salariul preşedintelui României care încasează aproximativ 9.580 de lei pe lună. Anul trecut, conform declara iei de avere, Vasile Astărăstoae a avut venituri de peste 266.000 de lei. În anul fiscal 2007, când nu era rector, Vasile Astărăstoae ridica anual 119.772 de lei. Prin compara ie, un manager de bancă din Iaşi are un salariu lunar de cel mult 1.500 de euro. “Un manager de mijloc câştigă pe lună între 500 şi 700 de euro. O persoană care ocupă o func ie de conducere în top management are între 700 şi1.500 de euro pe lună. Managerii de la bănci au cam 1.500 de euro. De când este recensiune economică au scăzut salariile şi la manageri”, a declarat Daniela Duca, administrator la agen ia de recrutare Atest. http://www.newsiasi.ro/eveniment/actualitate/vasile-astarastoae-este-in-cincilocuri-in-acelasi-timp.html

1 di 1

22/09/2010 20.44