Plan de interventie personalizat.

Organizatorul proiectului.
Grup Scolar „Vasile Pavelcu” Iasi.

Partenerii

implicaţi

:

Psiholog,

psihopedagog,

asistent

social

,asistent medical, medic specialist, alte persoane implicate in program : familia.

Justificarea proiectului
• Prezenta deficientei de hipoacizie senzoriala bilaterala congenitală . • Nevoia elevului de : *stimulare educationala. *suport afectiv. *socializare.

Obiectivele proiectului.
Scopul proiectului consta in dezvoltarea abilitatii de exprimare a elevului, in limbajul mimico-gestual, a zilei din saptamana in care se afla, abilitatea de a raspunde in limbaj mimico-gestual la intrebarile:"Ce zi a fost ieri? Ce zi va fi maine? Care sunt zilele in care inveti ? Care sunt zilele libere?"

formarea deprinderilor de denumire a zilelor saptamanii . -zilele saptamanii care au fost inainte de ziua de azi . .Ce zi va fi maine?." „. .1. . Ce zi a fost ieri?" • Exercitii de seriere a zilelor saptamanii cu cartonase : .marti. Rezultate estimate • Exercitii de dialogare in limbaj mimico-gestual si comunicare totala:"Cand inveti ? .subobiectivul 2.formarea unei stime de sine pozitive.gestual .-Ce zi este astazi?.joi. pe termen scurt : 2.Obiective: 1..duminica.2. in ordinea succesiunii lor .sa denumeasca zilele saptamanii.miercuri.2 : denumirea zilelor saptamanii in ordinea succesiunii lor.1 : denumirea zilelor saptamanii in limbaj mimico-gestual 2.Luni." • Exercitii de dialogare in limbaj mimico-gestual : . in limbaj mimico-gestual 3. pe termen lung : .zilele saptamanii care urmeaza dupa ziua de azi. operationale -sa inteleaga intrebarea „-Ce zi este astazi?" si sa raspunda in limbaj mimico.subobiectivul 2.Cand esti liber Sambata.vineri.dezvoltarea abilităţilor sociale 2. • Exercitii de denumire a zilelor in relatie cu obiectele de studiu din orarul scolar .

exersare. Neamț Locul de desfăşurare Grup Scolar „Vasile Pavelcu” Iasi. * realizarea unui calendar saptamanal facut de elev impreuna cu educatorul * realizarea de desene din care sa reiasa zilele saptamanii. prenume: D. respectiv o gradinita speciala pentru deficiente de auz. .2009 Data de desfasurare a programului : 3 luni Conţinutul proiectului Etape de realizare a activitatii: • tipuri de activitate : seriere.10. N. Data naşterii : 2003 Locul naşterii: Jud. *cartonase inscrise cu denumirile zilelor saptamanii • metode: * participative ale elevului. Nume. * jocul de rol. scriere.Beneficiarul . suport prin consiliere psihopedagogică. transcriere • strategii: * motivarea elevului prin sustinere afectiva pozitiva pe toata durata activitatilor din program. *repetarea materialului in mod progresiv si la intervale programate. activităţi de grup. Perioada Data de elaborare a programului : 02. enumerare.

gestual.Care sunt zilele saptamanii? .. a denumirii zilelor saptamanii in ordinea succesiunii lor. -Exersarea semnelor in relatie cu denumirea verbala scrisa a zilelor saptamanii -Exersarea semnelor in relatie cu pozitia zilelor scrise in calendare -Exercitii de dialogare in limbaj mimico.Activitati de invatare(obiectivul 1) -Exersarea semnelor care desemneaza zilele saptamanii. pe intrebarile: . in limbaj mimico-gestual. Evaluare Criterii de evaluare .minimale: sa denumeasca zilele saptamanii in ordinea succesiunii lor in limbajul mimico-gestual -maximale: sa realizeze relatia intre activitatea scolara si ziua in care se desfasoara aceasta Metode de evaluare: proba scrisa. . comunicare mimico gestuala . dupa modelul educatorului.Cate zile are o saptamaha?" Activitati de invatare(obiectivul 2) -Exersarea semnelor care desemneaza denumirile zilelor saptamanii in ordinea succesiunii lor -Exersarea serierii cartonaselor carea denumesc zilele saptamanii. in ordinea succesiunii lor -Exersarea transcrierii denumirii zilelor saptamanii in ordinea succesiunii lor -Exersare fara suport material intuitiv.

Nu si-a insusit denumirile corecte ale zilelor libere din saptamana(sambata. în special mama. duminica) . continuând seria de exerciţii şi acasă. raspunde corect la intrebarea „ -Ce zi este astazi?" reproduce in scris denumirea zilei in cadrul activitatii de invatare sau a oricarei alte activitati educativ-terapeutice. Concluzii Elevul si-a insusit denumirile zileor saptamanii. Mama colaborează foarte bine cu educatorul. Progresele vizibile înregistrate au încurajat familia în a oferi un suport afectiv ridicat copilului. ce zi va fi maine?" in limbaj mimico-gestual. sunt foarte interesaţi de progresele şi evoluţia copilului.ce zi a fost ieri?. .gestual. le reproduc in limbaj mimico.Rolul şi modul de implicare a părinţilor în program: Părinţii. Raspunde la intrebarile „. le seriaza corect in ordinea succesiunii acestora.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful