http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.

htm#inglist

"Fidelitatea si resentimentul au aceeasi baza. Cine este capabil de una este capabil si de celalalt. Inapti pentru ele sunt insii incoerenti, frivoli, dezinvolti (flusturatecii). Ei nu se lasa ucisi pentru nimeni si nu ucid pe nimeni."

"Ma gandesc la unii sau la altii dintre cunoscutii mei. Sunt oameni mai degraba veseli, plini de viata, cel putin in societate. Daca insa le dai telefon ii iei pe nepregatite: auzi o voce cavernoasa, o voce de spectru ragusit. Ce se intampla cu ei? Cand sunt adevarati? In societate sau in singuratate?"

"Orice fiinta vie este ambitioasa: acesta e blestemul ei. Daca simtim umilinta si rusinea e pentru ca suntem ambitiosi. Nu sunt fericit decat atunci cand ambitiile mele dispar, atipesc. Cand se trezesc, nelinistea revine. Ceea ce numim viata este o stare de ambitie. Instinctul de conservare e tot ambitie, la nivelul cel mai jos, cel mai comun. Cartita care-si sapa galeriile este ambitioasa. Ambitia e pretutindeni, mai putin pe chipul cadavrelor."

"Orice om a avut in viata lui o experienta extraordinara (fericita sau nefericita) care va fi pentru el, din cauza amintirii pe care i-o pastreaza, obstacolul major in calea metamorfozei launtrice."

"Simt nevoia sa ies din mine si sa nu ma mai opresc, sa depasesc toate limitele care au fost trecute vreodata, sa scap de sub tirania creierului."

"Niciodata n-am dat multa atentie ideilor si credintelor unui om. Ce era acel om, asta ma interesa. Nu ceea ce crezi sau gandesti, ci ceea ce esti, asta conteaza. Poti fi catolic, protestant, evreu - nu asta conteaza, ci ceea ce esti. Restul e secundar. Din pacate, doar restul acesta e luat in seama de oameni."

"In istorie exista doua feluri de razvratiri: ale exploatatilor si ale parazitilor. A nu fi confundate."

Iar incurajator este ca." "E drept ca proximitatea fizica nu inseamna nimic. salvezi aparentele dar te macini in adancime. ci o minciuna agreabila. Mai suportabil e orgoliul omului care si-a dat masura si care. incearca sa-l minimalizeze. In relatiile noastre cu el. ci cu prietenii nostri." "Dupa cate deceptii vine amaraciunea? Dupa una sau dupa o mie. nu devine sursa de amaraciune."Adevaratul contact intre doua fiinte. o data realizata. prin schimbul misterios si fara cuvinte ce seamana cu rugaciunea interioara. stim la ce sa ne asteptam. Cu un dusman. Fiecare din ei este un inamic virtual. Poti sa fii la mii de km de un lucru fiind chiar langa el. el se supara. Astfel." "Un om este interesant doar daca-si povesteste suferintele. zbuciumul. in schimb. Cand insa vrei sa fii <nobil>. Dar se supara si cand i-l spui cu menajamente. ne-ar putea deveni prieten. intr-o zi. proclamata. Caci." "Imensul orgoliu al celor care n-au reusit. Asteapta de la tine o iluzie. in functie de subiect. cadem iarasi in incertitudine si perplexitate. pe care-l stie dar nu indrazneste sa-l recunoasca . cum este orice comuniune adevarata." "Nu am putea trai daca n-am acorda importanta lucrurilor lipsite de importanta." "Relatiile cele mai complicate. De asta iti cere parerea. ce-a fost mai rau a ramas in urma. prin non-comunicare aparenta. nu un diagnostic. foarte adesea. esecurile. mai ambigue pe care le avem. nu sunt cele cu superiorii sau cu dusmanii." "Cand ii spui cuiva adevarul verde in fata. mai cumplite. Aceasta speranta ne e de cel mai mare ajutor atata timp cat nu se realizeaza. Doar deceptia recunoscuta. Orice deceptie pe care o inabusi. <decent>. o escamotezi sau o reprimi alimenteaza in taina neostoita amaraciune. satul de succesul lui. si intre fiinte in general. de a nu . daca launtric esti mai departe decat daca ai locui pe alta planeta. mai mult sau mai putin inconstient stie si singur ce hram poarta. nu se realizeaza decat prin prezenta muta. Oare de ce? Pentru ca nu vrea adevarul. care nu sunt recunoscuti si care nu-si uita o secunda meritele. puterea cea mai importanta a omului este aceea de a se izola mental. Prin urmare ne putem astepta la orice de la el: trebuie sa fim cu ochii in patru. Caci orice om.

judecata sa asupra lui insusi poate sa fie atat de obiectiva si atat de pustiitoare.fi acolo unde este. De aceea. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful