Semintele de in

Putini stiu, dar inul, aceasta planta cu flori albastre si cu semintele mici si maronii, este printre cele mai vechi ierburi de cultura de pe pamant. Este originara din India si China, fiind adusa inca din vremea neoliticului de catre triburile migratoare in Europa. Exista trei varietati de in, toate inrudite: una din care se obtin fibrele pentru industria textila, una din care se extrage uleiul si una intermediara, ultimele doua varietati fiind si cele utilizate in terapie. Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale. Iata, in continuare, doua preparate pe baza de seminte de in. Maceratul la rece Doua lingurite de seminte de in se pun intr-un pahar de apa si se lasa vreme de doua ore la macerat, la temperatura camerei, dupa care nu se face filtrarea obisnuita, ci se bea ca atare. Se consuma acest preparat cu aspect de gel pe stomacul gol, de 1-3 ori pe zi. Cataplasma cu seminte de in Patru lingurite de seminte de in se macina cu rasnita electrica de cafea, obtinandu-se astfel faina de in. Aceasta se combina cu alte patru linguri de pulbere de musetel (obtinuta in acelasi mod ca faina de in), dupa care se adauga apa, amestecand incontinuu pana se formeaza o pasta omogena. Se intinde pe o bucata de tifon si se aplica pe locul afectat, unde se lasa minimum doua ore. INDICATII ALE TRATAMENTULUI CU SEMINTE DE IN

Ingrasare, obezitate - inainte de fiecare masa se consuma un pahar de macerat caldut obtinut din seminte de in. Odata ajuns in stomac, se va produce o senzatie de satietate, care va reduce automat pofta de mancare. Mai mult, el va ajuta la intensificarea proceselor de eliminare - element important in regimurile de slabire.

se adauga o lingurita de pulbere de frunze de menta. doua linguri de seminte de in. cum ar fi acneea. Colon iritabil. psoriazisul. pe stomacul gol.in maceratul de seminte de in. reactii alergice pe piele. acestea absorb mult lichid si formeaza un bol. Odata ajunse in stomac. pe stomacul gol. ulcer gastro-duodenal in faza incipienta . furunculi . Mucilagiile din semintele de in au un excelent efect antiinflamator. vreme de doua saptamani. a carei modalitate de obtinere a fost descrisa anterior. anumite forme de lupus. Se consuma cate un litru din acest macerat in loc de apa. iar in perioadele de criza nu se mananca nimic. acest tratament este un excelent mijloc de dezintoxicare pentru intreg organismul.Constipatie. Gastrita. Urmat zilnic. inainte de mese.se aplica vreme de doua-patru ore cataplasma de in. pe nemestecate. al carui mod de obtinere a fost descris mai sus. care va curata in drumul sau intreg tubul digestiv si va impinge toate materiile reziduale din intestin. alergia. . inflamatii ale tubului digestiv . motiv pentru care este folosit in boli de piele.se consuma 2-3 pahare de macerat la rece din seminte de in. boli de piele . Arsuri usoare.se consuma seara.