Menyediakan satu teks ucapan semasa jamuan perpisahan yang dianjurkan oleh sekolah praktikum anda.

Ucapan:

Terima kasih Tuan Pengerusi Majlis, yang berusaha tuan guru besar, guru -guru penolong kanan, guru -guru, rakan-rakan seperjuangan dan murid -murid yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. Terlebih dahulu ingin saya mmerakamkan ribuan terima kasih kerana telah memberi saya kesempatan dan peluang untuk berucap dalam majlis ini.

Warga sekolah yang dihormati, Sebagaimana yang kita ketahui, hari ini merupakan hari terakhir kami guru -guru praktikum menjadi sebahagian daripada warga Sekolah Kebangsaan Luagan Keningau. Selama 3 bulan kami di sekolah ini, banyak kenangan suka duka yang tidak akan kami lupakan. Pengalaman yang kami perolehi di sekolah ini amat berharga yang boleh kami jadikan bekalan untuk menjadi seorang guru yang lebih berdedikasi dan prihatin untuk mendidik anak negara bangsa di tempat kami akan berkhidmat nanti.

Yang pastinya, perkara yang paling tidak dap at dilupakan adalah sikap guru -guru dan seluruh warga sekolah yang amat baik dan sentiasa memberi kerjasama dalam setiap perkara samada ianya berkaitan dengan tugasan ,tunjuk ajar dan perkara perkara yang tidak formal. Budi yang guru -guru dan warga sekolah taburkan tidak mampu kami balas.

Warga sekolah yang dihormati sekalian. pasti kami akan berkunjunglagi menziarahi guru -guru di sini. Kesempatan yang ada ini juga. Saya akhiri ucapan saya dengan satu ungakapan kata -kata dan serangkap pantun. harap dimaafkan. Segala teguran dan nasihat guru -guru pasti akan kami sematkan di dada. saya ingin menyusun jari sepuluh memohon kemaafan. Andai kata ada tersalah kata tersilap laku. Kalau ada sumur diladang Boleh saya menumpang mandi Kalau ada umur yang panjang Boleh kita berjumpa lagi Sekian. sebab apa yang palingg kalian kasihi darinya mungkin akan Nampak lebih nyata dari kejauhan ± seperti gunung yang kita Nampak lebih agung apabila melihat dari padang dan dataran. Dipetik dari Kahlil Gibran. Harapan saya semoga sekolah ini akan terus mencapai prestasi yang cemerlang. sudah pasti ada kesilapan dan kesalahan yang ka mi lakukan. ³ketika tiba saat perpisahan janganlah kalian berduka. terima kasih.´ Oleh itu. Jika ada kelapangan. Sepanjang tempoh tiga bulan berada di sekolah ini.. Saya juga berharap agar warga seko lah ini akan mendoakan kejayaan dan kesejahteraan kami di masa akan datang. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful