Ruj. Kami Tarikh Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kangar, Pejabat Majlis Perbandaran Kangar, No.

192, Jalan Kangar, 01000 Kangar, Perlis. Tuan,

: 03/04/001/2008 (27) : 16 MEI, 2008

PROGRAM TITIAN KASIH DYTM TUANKU RAJA MUDA PERLIS SEMPENA KEPUTERAAN DYMM TUANKU RAJA PERLIS TAHUN 2008. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah berjalan dengan lancar dan jayanya pada tarikh dan masa yang dijadualkan. 3. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas kerjasama dan bantuan daripada jabatan tuan yang telah menyediakan pokok-pokok hiasan bagi menyeri dan menceriakan lagi majlis tersebut . 4. Sehubungan itu juga kami memohon jasa baik daripada pihak tuan agar dapat memberi pertimbangan bagi mengurangkan kadar kos perkhidmatan menyediakan pokokpokok hiasan tersebut ( dari RM 350.00 kepada kos yang tuan rasakan berpatutan ). 5. Di atas segala kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh pihak tuan dalam membantu menjayakan program tersebut, sekali lagi pihak sekolah merakamkan setinggitinggi penghargaan dan ucapan terima kasih.

....... .... terima kasih. Perlis.... Pengetua................Sekian.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau...... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” ................ 02600 Arau..

.. (HJ. terima kasih. HALIM BIN MANSOR) Pengetua. 2.. Perlis.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.. Sekian. Perlis... 2010 (KHAMIS) 8. ARAU 3..... Kami Tarikh Semua Ibu/Bapa/Waris/Penjaga... Tuan.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . Segala sokongan dan kerjasama tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut didahului dengan ucapan terima kasih. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau... 5 & 6 ATAS SMK.... 2010 PROGRAM JALINAN KASIH .. SPM & STPM pada penghujung tahun 2010 nanti...... 4.........2 WARIS PELAJAR TINGKATAN 3.Ruj. 02600 Arau..... ARAU... Pelajar Tingkatan 3..... : 03/04/001/2010 (7) : 07 JULAI. Sehubungan itu tuan/puan adalah dijemput hadir ke program tersebut untuk menerima penyerahan keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun. PERLIS TAHUN 2010.30 PAGI DEWAN SMK... Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas akan diadakan mengikut butiran berikut : Tarikh Masa Tempat : : : 15 JULAI..2010 anak-anak jagaan tuan/puan dan mendapatkan gambaran mengenai pencapaian mereka sebelum menduduki Peperiksaan PMR..... 5 & 6 ATAS Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 026000 Arau..

. (JUMAAAT) HINGGA 1...... : 03/04/001/2010 (07) : 26 MAC.. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas.. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan Kaunseling dan Panitia Pendidikan Islam SMK....... AJK / Urusetia Panitia Pendidikan Agama Islam dan Program Motivasi Kecemerlangan Ibadah Seni Sentuhan Hati.. ARAU 4. . Tuan/Puan boleh menyemak Jadual Tugas yang akan diedarkan nanti... Arau Tahun 2010 seperti butiran berikut ini .. Perlis. Pengetua.. Tuan / Puan. Kerjasama dan keperihatinan dari pihak tuan/puan terlebih dahulu diucapkan setinggitinggi penghargaan dan terima kasih....... SPM & STPM SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TAHUN 2010... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau......Ruj. SMK..30 PTG. 4..00 T/HARI (AHAD) 3..... 2010 DEWAN... TARIKH TEMPAT MASA : : : 2 HINGGA 4 APRIL. 2010 PERLANTIKAN SEBAGAI AJK/URUSETIA PELAKSANAAN PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PELAJAR PMR.. 4.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 026000 Arau.... Arau telah diberi tanggungjawab untuk mengelolakan PROGRAM MOTIVASI KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI KEPADA calon-calon cemerlang PMR/SPM/STPM SMK. 2..... Kami Tarikh ……………………………………. terima kasih. Sehubungan itu tuan/puan telah dilantik sebagai AJK/Urusetia program tersebut untuk membantu melicinkan lagi perjalanan program yang akan berlangsung nanti.. Sekian... ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ..

4. 9. 7. 2. 5. Alat tulis dan buku catatan Pakaian yang secukupnya untuk 3 hari 2 malam (Pakaian yang sesuai) Tikar (alas tidur)/Bantal/Selimut Kasut sukan/ T/ Shirt Sukan / Seluar Track Ubat-ubatan jika perlu Selipar/sender Sabun. Perlis. ARAU TAHUN 2010 SENARAI PERALATAN YANG PERLU DISEDIAKAN PESERTA : 1. tuala mandi Lampu suluh Keperluan solat Bekas minuman .02600 Arau. PROGRAM KECEMERLANGAN IBADAH SENI SENTUHAN HATI PEAJARPELAJAR CEMERLANG PMR/SPM/STPM SMK. berus gigi. 8. 6. 3. 10.

02600 Arau.26 Sept. Tuan. Untuk melaksanakan program ini. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. Kangar .terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” . terima kasih. Sekian. 4. Program ini dirancang akan berlangsung pada 24 .00/seorang x 2 hari.. 2010 ini bertempat di Hotel Sri Garden. SPM & STPM dari sekolah kita. 3.Ruj. pakej yang telah ditetapkan kepada para peserta untuk penginapan serta makan ialah RM 75. Perlis.00 (Seribu Ringgit Sahaja). Sehubungan itu pihak Unit Bimbingan dan Kaunseling memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan Kumpulan Wang SWA (Pelbagai/Sewaan) bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 1000. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. ARAU 2010. Arau akan menganjurkan program tersebut di atas melibatkan 50 orang pelajar cemerlang yang terdiri daripada calon-calon PMR. Perlis. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN KUMPULAN WANG SWA (PELBAGAI/SEWAAN) UNTUK PEMBIAYAAN PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR. 5. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. Kami Tarikh Pengetua. : 03/04/001/2010 (15) : 22 SEPT. yang akan berlangsung selama 3 hari 2 malam . SPM & STPM SMK.

... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... JAMIL BIN AZIZ) Setiausaha..... . 02600 Arau..............2010....... Perlis....”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah..... (HJ.. ....... Program Kem Elit Kecemerlangan PMR...... MD... SPM & STPM .

: 03/04/001/2010(22) : 21 SEPTEMBER........Ruj. Perlis.. Sehubungan itu kami memohon jasa baik daripada pihak tuan untuk mendapatkan khidmat pegawai daripapda sekolah tuan (En.00 Mlm. Perlis. Sekian.... 8.. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah. terima kasih... SMK.. 4 Kerjasama dan sokongan yang dihulurkan oleh pihak tuan/puan dalam membantu menjayakan program tersebut amat dihargai... ........ HASNI BIN HASHIM (GC) Melalui : Pengetua. ARAU – 2010 : Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas. Sukacita dimaklumkan bahawa program tersebut di atas telah dirancang dan akan diadakan pada tarikh dan tempat yang dijadualkan seperti butiran berikut : Tarikh Tempat Jam 3 : : : 24 SEPTEMBER.. 2010 JEMPUTAN SEBAGAI PENCERAMAH PROGRAM MOTIVASI KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR/SPM/STPM SMK.. ... Tuan.. 2.. Hasni Bin Hashim) sebagai penceramah bagi menjayakan program tersebut.... Kami Tarikh EN....45 Mlm. 02600 Arau.. – 11. 2010 (JUMAAT) Dewan Hotel Sri Garden. Kangar...... Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Perlis.. Kangar. Pengetua... Padang Bohor...

13. MANSOR EN. 2008 2. SITI NOR AZURA BT. ISMAIL EN. RAHIM B. 14. MD. ARAU PEN. KANAN (HEM0 PEN. SUPARDI B. FAZIN B. 6. ABD. AZIZ PN. CHE AYOB B. RUSHDAN B. 7. HJ. AZIZ BIN AZIZ EN. 15. 3.ZAIN PN. 16. 8. ROHAIZAN BT. 11. MD. MOHD. MOHAMAD TN. 5. ARAU : PENGETUA SMK. CHE OM EN. 14 FEB. ALI EN. 9. 12.MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING KALI KE – 1 / 2008 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ARAU TARIKH : Masa : TEMPAT : KEHADIRAN 1. ISMAIL EN. AMINAHAR B. KANAN (Ko) KETUA UNIT B&K SETIAUSAHA KWTUA GURU DISIPLIN BADAN DISIPLIN BADAN DISIPLIN GURU PPDa GURU SLAD KELAB PEN. AHMAD DAHLAN AGENDA : . 2. MAT RAWI EN. CHE ROMLI PN. 4. JAMIL B. 10. JENAYAH GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN GURU DISIPLIN GURU PENGAWAS GURU DISIPLIN EN.KAMAL B. FARIDATUL ZARINA BT. HUSSIN EN. HALIM B. MAT ZAIN TN. GAZIMI B. BILIK MESYUARAT SMK. HJ. TARIP EN. ZULKIPLI B.30 PTG. NAJNIN BT AZIZ PN.

Beliau berharap agar mendapat kerjasama yang sepenuhnya daripada semua AJK dalam melaksanakan program-program yang dirancangkan tersebut.1 Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK. SPM dan STPM. 4.1. 4. Dasar Unit Bimbingan Dan Kaunseling. Hal-Hal Lain. Dalam buku tersebut telah digariskan panduan kepada Guru Bimbingan Dan Kaunseling tentang tatacara perkhidmatan yang meliputi senarai tugas / bidang tugas dan tanggung jawab guru Bimbingan dan Kaunseling.is (Pengetua).1 Merujuk kepada Buku Panduan Perkhidmatan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Menengah . 2. Hj. Ucapan Aluan Pengerusi Majl. 3. sahsiah. Hj.1 Tn. Md. Visi.1 Tahniah daripada Pengerusi di atas kejayaan melaksana aktiviti/program yang merangkumi akademik. program kepimpinan kepada Pengawas dan AJK Tingkatan serta lawatan sambil belajar. serta pencapaian akademik pelajar kita.1 Tn. 1. 5. kepimpinan dan sebagainya pada tahun 2007. 4. Md. Jamil Aziz (Ketua Unit – B&K) menerangkan perancangan Tahun 2008 dengan merujuk kepada Lampiran Perancangan Tahunan Unit Bimbingan Dan Kaunseling 2008 yang diedarkan kepada AJK mesyuarat. Program-program tersebut adalah meliputi program peningkatan akademik PMR. Perancangan Tahun 2008. 3. 2. 3. Misi dan Falsafah serta Kod Etika Perkhidmatan . Arau telah berjaya menganjurkan 40 program pada tahun 2007.2 5. Laporan Program / Aktiviti Tahun 2007. Jamil Aziz mengucapkan berbanyak terima kasih kepada AJK Tahun 2007 yang telah memberikan kerjasama dalam menjayakan program / aktiviti Unit Bimbingan dan Kaunseling Tahun 2007 dan berharap komitmen yang sama dapat diteruskan . Semoga program-program sedemikian akan diteruskan lagi pada tahun ini dalam usaha kita untuk mempertingkatkan tahap disiplin/sahsia.2 Selain itu juga terdapat program peningkatan sahsiah kendiri.

2 5.4 oleh AJK Tahun 2008 ini demi untuk mempertingkatkan prestasi SMK.00 petang. Pengerusi mengucapkan terima kasih di atas segala cadangan yang dikemukakan AJK dalam mesyuarat ini dan berharap ideaidea tersebut akan dapat membantu usaha ke arah mempertingkatkan tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling SMK. Disediakan oleh : Disahkan oleh : ( NOR AZURA BT.5. Arau. Semoga dengan kerjasama kita semua AJK Tahun 2008 ini. Arau ke tahap yang lebih baik. HUSSIN ) Setiausaha Unit Bimbingan & Kaunseling SMK. Mesyuarat ditangguhkan jam 5.3 5. semua bentuk kemahiran belajar telah dapat dikuasai dan mudah bagi mereka untuk menguasai pelajaran . diharap tahap perkhidmatan bimbingan dan kaunseling akan lebih baik lagi pada tahun 2008 ini. Arau . Faridatul Zarina mencadangkan agar program kemahiran belajar dimulakan kepada pelajar-pelajar tingkatan 1 supaya apabila mereka berada di tingkatan 3. Pn.

3. 2. Kangar. Justeru itu pihak tuan/puan dipohon untuk menampung sedikit daripada kos pelaksanaan program tersebut iaitu sebanyak RM 50. Sukacita dimaklumkan bahawa anak tuan/puan telah terpilih sebagai calon-calon harapan yang akan mencipta kecemerlangan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM SMK.. Kami Tarikh Kepada..... : 03/04/001/2010 (11) : 20 SEPTEMBER. SPM & STPM SMK........... 4. Sehubungan itu.. Perlis. Keperihatinan dan komitmen pihak tuan/puan untuk membantu menjayakan program ini amatlah diharapkan demi untuk kejayaan anak/jagaan tuan/puan dalam Peperiksaan PMR/SPM/STPM nanti........ ... Arau bagi Tahun 2010 ini dan ditawarkan untuk mengikuti Program Elit Kecemerlangan PMR/SPM/STPM yang akan berlangsung pada 24 hingga 26 September. ”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” Saya yang menurut perintah. 2010 ini di Hotel Sri Garden. Segala kerjasama yang dihulurkan.... Perlis.. HALIM BIN MANSOR) Pengetua. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. .. 026000 Arau. 5.. adalah dimaklumkan bahawa setiap pelajar yang telah terpilih ke program ini adalah diwajibkan menyertainya tanpa apa-apa alasan kerana pihak sekolah ingin memastikan tahap peningkatan prestasi SMK.. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau...00 seorang (Perbelanjaan untuk seorang pelajar dalam program ini ialah RM 150.2010. Arau dalam peperiksaan PMR/SPM/STPM pada tahun 2010 ini mencapai target yang ditetapkan...Ruj.00).. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau.... ARAU . Tuan / Puan. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan selanjutnya... Pelajar Cemerlang PMR/SPM/STPM-2010.. 2010 PROGRAM KEM ELIT KECEMERLANGAN PELAJAR PMR.. didahului dengan jutaan terima kasih....... (HJ.. Ibu/Bapa/Waris/Penjaga.

Perlis.02600 Arau. Hj. Jamil bin Aziz 590310-09-5029 LAPORAN ANALISIS SESS/PROGRAM . Md.

Pengetua. Sekian. 5. Tuan. 02600 Arau. Perlis.Ruj. Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara diatas. Melalui . Sehubungan itu pihak sekolah memohon kerjasama daripada pihak tuan untuk mendapatkan peruntukan tabung kewangan PIBG bagi membiayai sebahagian daripada perbelanjaan tersebut sebanyak RM 500. 4. ARAU 2010. Perlis. Kami Tarikh Yang Di Pertua PIBG.45 Pagi Tempat : Dataran Perhimpunan SMK.Arau. 2.Arau. 02600 Arau.terlebih dahulu diucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih. Sukacita dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan menganjurkan majlis Jamuan Aidil Fitri untuk semua staff dan pelajar SMK. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. Di atas kerjasama daripada pihak tuan dalam membantu menjayakan program ini. : 03/04/001/2010 (17) : 20 SEPT. . terima kasih.00 (Lima Ratus Ringgit Sahaja). 2010 MEMOHON PERUNTUKAN KEWANGAN SEMPENA JAMUAN AIDIL FITRI SMK. Sekolah Menengah Kebangsaan Arau. 3. Butiran majlis tersebuat seperti berikut : Tarikh : 24 September 2010 Masa : 9.

02600 Arau............ ........”INSTITUSI GEMILANG PELAJAR CEMERLANG” ”BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.Arau 2010................. Majlis Jamuan Aidil Fitri SMK.. Perlis.. . Sekolah Menengah Kebangsaan Arau......... (KAMARUDDIN BIN MAHAMUD) Penyelaras.......