PROIECT DIDACTIC

Disciplina : Educatie fizica Profesor: Unitatea de invatamant: Clasa: a-VII-a Efective:22 de elevi Data: 17.02.2010 Loc de desfasurare: sala de sport Materiale necesare: banci de gimnastica,saltele , jaloane.

TEMELE LECTIEI : 1. ALERGAREA DE VITEZA 2. DEPRINDERI MOTRICE DE BAZA SI UTILITAR APLICATIVE

OBIECTIVE:
1.

ALERGARE DE VITEZA: Obiectiv instructiv –educativ si operational: Consolidarea startului de sus si lansarea de la start;

2. DEPRINDERI MOTRICE DE BAZA SI UTILITAR APLICATIVE : Obiectiv instructiv –educativ si operational: Alergare,tarare,tractiune si mers in echilibru-consolidare.

-ridicarea genunchiului in saritura. -Alergare cu genunchii sus(in perechi de cate doi).spatele drept privirea inainte. -Pas sarit -Pas adaugat -Pas incrucisat 30” 30” 30” 30” 1’ 2x8 timpi 2x8 timpi Indicatiii metodice si organizatorice Formatii de lucru si forme de exersare In linie pe un rand ☻☻☻☻☻☻☻ ☺ Se executa la comanda 2 timpi Coloana cate unu.la urmatorul semnal continuarea alergarii.desprindere si aterizare pe acelasi picior. 1 diag. salutul.spatele drept sariturile cat mai lungi aterizarile efectuandu-se pe pingea Se lucreaza pe lungimea si Obs. -calcaiele lovesc sezuta bratele indoite din coate. -scoate pieptul -contactul cu podeaua cat mai elastic. 1 diag. 1 diag. Variante de alergare -Alergare in tempo moderat la semnal stand in ghemuit.bratele indoite din coate.. . -Alergare cu pendularea gambelor inapoi(in perechi). 2L 1 diag. bratele intinse deasupra capului T5-8. -Comunicarea temelor lectiei -Exercitii de front si formatie. -brat picior opus. -bratele intinse deasupra capului. -contactul cu podeaua pe pingea. -trunchiul putin aplecat inainte.Verigile si durata lectiei Continutul lectiei Dozare si codificare 1. captarea atentiei Variante de mers Mers cu ocolirea terenului de handbal T1-4.Pas saltat.Organizarea colectivului de elevi 3 miinute 2.Pregatirea oorganismului pentru efort 5 minute -Adunarea colectivului. 1 diag. 1 diag.mers pe varfuri . -Verificarea echipamentuluui si a starii de sanatate. -Alinierea. .mers pe calcaie mainile laspate.

– stand departat.latimea terenului de baschet 3. T3-4 – ducerea in lateral cu arcuire concomitent cu ridicarea pe varfuri.Influentarea selectiva a aparatului locomotor 7 minute Complex de dezvoltare fizica armonioasa 1.bratele indoite.bratele intinse in lateral T1-2-rasucirea trunchiului brat picior opus spre piciorul stang.I. T5-6 – aplecarea capului cu arcuire T7-8 – extensia capului 2. palmele pe sold T1-2 – rasucirea capului stanga .P. – standin sezut. P. – stand departat trunchiul aplecat la 90 grade. – stand departat.P.P. T5-6-idem T1-2 T7-8-idem T3-4 5.I.I. bratele indoite la piept.picioarele departate.spatele drept privirea inainte Genunchii intinsi. T3-4 –rasucire spre piciorul drept. mainile la spate T1-4 – rotari ale capului spre stanga T5-8 – rotiri ale capului spre dreapta 3.in spate -urechea atinge umarul -barbia atinge pieptul -bratele intinse din coate . cu arcuire T3-4 – rasucirea capului dreapta cu arcuire.piciorul 2x8 timpi stang indoit spre exterior T1-2 – rasuciri de trunchi spre stanga T3-4 – indoiri inainte cu arcuire T5-6-idem Coloana de gimnastica O O O O 3x8 timpi O O O O O Privirea peste umar . brateleintinse inainte.I.I. T5-6 – idem T7-8 – idem 2x8 timpi 4.P.privirea la bratul de sus . 3x8 timpi T1-2 –forfecarea bratelor. – stand departat.

bratele indoite din coate se misca energic pe langa corp 2 x 15 m .T7-8-idem 6.trunchiul putin aplecat.bratele indoite din coate T-sarituri pe loc ca mingea la semnal sonor o saritura cu genunchii la piept Bratele intinse deasupra capului spatele drept 2x8 timpi Picioarele departate la nivelul umerilor.I.Dezvoltarea calitatii motrice Viteza 9-10 minute Tema-Alergare de viteza-startul de sus si lansarea de la start. –fandari inainte T1-8 –pe piciorul stang bratele intinse deasupra capului. -alergare accelerata cu start de sus sub forma de intrecere.P. –picioarele departate la nivelul umerilor.I. T 1-8– pe piciorul drept 7.I.P. .privirea inainte .alergarea de viteza se executa pe pingea . -alergare accelerata cu start de sus. 2 x 15 m -piciorul indemanatic inainte.P.-stand in ghemuit la semnal saritura pe verticala cu extensie 30” 4.spatele drept 3 x 4timpi 8.

alergare usoara.Revenirea organismului dupa efort 3 minute 7.mers in echilibru pe partea ingusta saritura in adancime de pe banca si revenire in viteza in spatele formatiei. .5.ocolirea unui jalon si intoarcerea in viteza in spatele formatiei.ridicarea de pe banca . 6.capul ridicat. . exercitii de respiratie -Atarnat la spaliere -Aprecieri si evidentieri.alergare pana la banca urmata de tarare cu tractiune concomitenta .alergare de viteza pana la banca de gimnastica. Concluzii asupra lectiei 2 minute -Mers linistitor in jurul terenului. -Recomandari pentru activitatea viitoare.cu privirea orientata ininte. -Salutul 2x 1/2ture -in coloana cate unul 1’ 30” 30” In linie pe un rand ☻☻☻☻☻☻☻ ☺ -elevii sunt in pozitia de repaus . -idem sub forma de intrecere -elevii sunt dispusi in coloana de gimnastica -la mers in echilibru –adoptarea unei tinute cat mai verticale.Bratele intinse in lateral contribuie la sporirea stabilitatii.Consolidarea deprinderilor si priceperilor motrice 12-15minute -Tema:Deprinderi motrice de baza si utilitar 2repetari aplicative.