P. 1
Personatges

Personatges

|Views: 74|Likes:
Published by rosamuncunill1786

More info:

Published by: rosamuncunill1786 on Oct 28, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/28/2010

pdf

text

original

IMATGE

IES Baix Penedès

PERSONATGES (índex0)
Astèrix i Obelix Són dos personatges que van aparèixer per primer cop a la revista Pilote l'any 1959. El guionista de les historietes en que apareixen és Renè Goscinny i l'il·lustrador n'és Albert Uderzo. Batman Aquest és el superheroi les facultats físiques del qual són totalment humanes. Té una doble personalitat que podem distingir observant com va vestit: quan va de rat-penat persegueix criminals. El guionista d'aquestes sèries és Bill Finger i Bob Kane n'és el dibuixant. La sèrie de Batman va aparèixer l'any 1939 Brining Up Father és una revista de còmic apareguda l'any 1913, el nom de la qual significa "educant el pare". L'autor n'era George McManus i caricaturitzava l'alta societat de l'època de l'Art Nouveau. Buck Rogers La novel·la de caràcter futurista intitulada Buck Rogers 2.429 va ser adaptada per Dick Calkins en forma de còmic. Capitán Trueno És un famós personatge de còmic creat per Víctor Mora l'any 1956. Capitán Amèrica Superheroi amb poders mentals i físics superiors, que va aparèixer l'any 1941 de la mà dels seus autors Joe Simon i Jack Kirby. Capitan Marvel Personatge creat l'any 1940 per l'escriptor William Parker i el dibuixant Clarence C. Beck. Aquest protagonista és un venedor de diaris que, quan pronuncia la paraula "shazam" (formada per les inicials dels éssers que li confereixen poder), adquireix tots els poders de Salomó, Hèrcules, Atlas, Zeus, Aquil.les i Mercuri. Conande Barbarian És un còmic dibuixat per Barri Smith i publicat per primera vegada l'any 1970. Creepy Aquest és el nom d'una revista de misteri i terror que apareix l'any 1966. Alguna de les seves històries es van passar també al cinema. Charlie Brown i Snoopy Són dos personatges creats per Charlie Schultz l'any 1950, en la sèrie intitulada "Peanuts". Charlie Browni el seu gos Snoopy són els protagonistes principals d'historietes en el món d'infants.

1

IMATGE

IES Baix Penedès

Dick Tracy Apareix per primer cop a Detroit Free Press, de la mà de Chester Goult, l'octubre de 1932. Donald Duck L'ànec Donald és un personatge de cinema animació que es publica sobre paper, per primera vegada, l'any 1938. Felix the Cat Fèlix el Gat és un personatge de dibuixos animats creat l'any 1917 per Paul Sullivan. La primera vegada que es va publicar sobre paper una història del gat Fèlix va ser l'any 1923, al diari Journal America. Firearm En Firearm és un agent secret que deixa la seva feina i es dedica a treballar de detectiu. Quan va sortir al mercat l'any 1993, va sortir en un vídeo el final del qual s'acabava en un còmic que es venia juntament amb la cinta. Era tota una innovació. Flash Gordon A partir de la novel.la When Worlds Collide, neix aquest còmic l'any 1934. El seu dibuixant Alex Raymond situa l'inici de la sèrie en l'anada de Flash Gordon i dos companys a un planeta anomenat Mongo. Allà tenen moltes aventures de ciència-ficció. Happy Hooligan Aquest és el protagonista d'un conjunt de sèries de l'autor Frederick Burr Opper, començades a publicar l'any 1900. Happy Hooligan és un personatge amb una vida trista i desgraciada, fins i tot uns mica còmica, a l'estil del que més tard seria el personatge de Charles Chaplin. Krazy Kat Creat per George Herriman (1880-1944) el 17 d'agost de 1910. Krazy Kat, és un gat que protagonitza una sèrie d´històries conjuntament amb el gos Offissa Pupp, amb funcions de guardià de l'ordre públic, i Ignatz, una rata que porta una vida burgesa. Little Nemo Slumberland Aquesta sèrie de còmic es publicà a partir de 1905 al New York Herald. L'autor n'era Winsor McCay, un expert en perspectiva. A més del tractament perspectiu, en podem remarcar l'aspecte decoratiu de cada vinyeta. Mafalda Mafalda és el protagonista d'una sèrie de tires còmiques fetes per Quino, pseudònim de Joaquim Lavado. Van començar a publicar-se l'any 1964. Metal Hurlant És una revista que apareix a França l'any 1975, on es publiquen còmics en què la fantasia és el principal ingredient.

2

IMATGE

IES Baix Penedès

Mickey Mouse És un ratolí de Walt Disney, dibuixat per Ub Iwerks, que apareix com a personatge de còmic l'any 1930. L'any 1938 es converteix en l'únic còmic americà no prohibit per Benito Mussolini a Itàlia. Popeye Elzie Crisles Segar va crear el còmic Thimble Teater (Teatre didal) l'any 1919; els personatges d'aquest còmic eren Olive Oyl, Castor Oyl (germà d'Olive) i Popeye. Aquest darrer personatge acabà agafant molta força i es va convertir en el protagonista absolut del còmic. Spiderman L'home aranya és un còmic que apareix l'any 1962, de la mà de Steve Ditko. Superman Personatge que fa la seva primera aparició en el número 1 del Còmic-book "Action còmics", l'any 1938. En aquest primer episodi s'explicava l'origen de Superman, el campió dels oprimits, procedent d'un llunyà planeta destruït anomenat Krypton. Superman és creat pel guionista Jerry Siegel i el dibuixant Joe Shuster. Es tracta d'un dels personatges més importants de la història del còmic. Tarzan of the Apes Edgar Rice Burrought va escriure la novel.la Tarzan l'any 1912. La història d'aquest personatge és la d'un infant criat (després de la mort dels seus pares per un accident) per una femella de goril·la, a l'Àfrica. Hal Foster és l'il·lustrador de la novel·la per entregues que es va fer sobre la vida de Tarzan, que comença a publicar-se el 1929. L'any 1937, Foster va crear el personatge Prince Valiant. Terminator És el personatge de cinema, que es portarà al paper en forma de còmic l'any 1991, a mans de James Robinson The Katzenjammer Kids Aquestes sèries de còmic van anar canviant de nom però no de protagonistes. L'autor, Rudolph Dirks, va inspirar-se en uns personatges alemanys anomenats Max i Moritz, l'any 1914. De primer van sortir publicades al diari Journal American amb el nom de The Katzenjammer Kids; desprès, es van publicar en un altres diari amb el nom de Hans Fritz; més tard, en entrar la primera guerra mundial als Estat Units, van sortir amb el nom de The Capitan And the kids. The Spirit The Spirit és un superheroi amb vestit jaqueta, corbata i antifaç, dibuixat en blanc i negre per Will Eisner l'any 1940. Aconseguí efectes molt innovadors.

3

IMATGE

IES Baix Penedès

Tintín Georges Remi Herge comença a dibuixar les historietes de Tintín l'any 1929, com un complement dels seus treballs com a redactor en cap del suplement infantil d'una revista belga. Yellow Kid El "nen groc" va ser creat per Richard Felton Outcault l'any 1895; es va començar a publicar en un suplement del diari World, amb el títol Opening of the Hogan's Alley Atheletic Club. És la primera vegada en la història que apareix un globus o bafarada per englobar un text; en aquest cas, el globus sortia del bec d'un lloro.

4

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->