P. 1
Revision on Equipments

Revision on Equipments

|Views: 104|Likes:
Published by Dr Atef Hadedy
This for IBCLC Exam revision
This for IBCLC Exam revision

More info:

Published by: Dr Atef Hadedy on Jul 24, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/06/2012

pdf

text

original

Revision on equipments

1 A lady had breast reduction surgery now she has a new baby, she may need: a. breast pump to relieve engorgement. b. nipple shield to enhance nipple stimulation. c. feeding tube system because of lactation insufficiency. d. breast shells to enhance nipple eversion.

2 The breastfeeding equipment shown in this photograph is MOST LIKELY being used for: a. provision of sufficient calories while increasing the milk supply. b. training the baby at the breast to suck correctly and effectively. c. ensuring adequate caloric intake because this baby is too small to obtain enough nourishment. d. aiding this baby to attach correctly to the breast and continue sucking.

3 A baby refuses to take a bottle from her day care provider. Your BEST recommendation to her mother is that the provider should: a. give milk in a cup. b. wait until the child is really hungry. c. try an orthodontic-shaped teat (nipple) d. give the bottle in a dark room.

4 This technique is recommended for all the following conditions EXCEPT: a. Down syndrome. b. premature baby. c. mother with nipple thrush. d. giving medication to infant.

5 To properly use this device, the mother should: a. cycle the pressure about 40 to 60 times per minute. b. hold the pressure steady for up to 5 seconds. c. cycle the pressure about 80 to 100 times per minute. d. use the pump vacuum to stretch the breast forward.

6 In the global context, the FOREMOST benefit of using an open cup for feeding a preterm baby who cannot yet breastfeed is: a. inexpensive and readily available b. low risk of fluid aspiration c. fosters appropriate tongue motions d. easy to clean

7 The use of teats (artificial nipples) should be avoided for all the following reasons EXCEPT: a. Teats can alter the shape of oral cavity b. The liquid can flow too rapidly c. The teat may stimulate the palate and trigger suck d. Teats can change oralmotor patterning

8 When selecting a device to assist breastfeeding, all of the following are principles to follow EXCEPT: a. first, do no harm. b. select the least expensive device. c use the least intervention for the shortest time. d. obtain informed consent from the mother.

9 During a routine examination in her second trimester of pregnancy a woman is found to have non protractile nipples. All of the following increase the probability that she will successfully breastfeed EXCEPT: a. Instruct her to wear breast shells for increasing amounts of time per day throughout the remainder of her pregnancy. b. Teach her appropriate positioning and latch-on techniques. c. Encourage her to breastfeed the baby during the first hour after birth, prior to any separation for weighing or measuring. d. Encourage her to learn non pharmaceutical pain relief strategies for labor and birth.

10 This mother has been using a piece of equipment to help resolve her breastfeeding problem. Which is the MOST LIKELY product that she used? a. nipple shields b. breast shells c. bottle teat placed over her nipple d. breast pump

11 This mother's baby is 4 days old. She is MOST LIKELY using this equipment to: a. remove excess milk. b. stimulate the breast to make milk. c. correct inverted nipples. d. prevent mastitis.

12 Advantages of using this alternative feeding technique include the following EXCEPT: a. easy to clean the equipment b. can pace to baby's ability c. prevents nipple confusion d. inexpensive

13 Pacifier (dummy, soother) use is associated with all of the following EXCEPT: a. improved dental development. b. increase in ear infections. c. increase in oral thrush. d. shorter duration of breast feeding.

14 An effective breast pump should have all of the following features EXCEPT: a. transfers milk effectively b. painless for mother c. 20 to 40 cycles per minute d. 100 to 250 mm Hg pressure

15 Risks of using nipple shields may include all of the following EXCEPT: a. reduction of milk flow. b. changes in baby's oral-motor response. c. reduced prolactin levels. d. shortened duration of breastfeeding

16 Which is the LEAST SIGNIFICANT risk of using a nipple shield? a. Reduction of milk flow. b. Changes in baby's oral-motor response. c. Difficult to keep clean. d. Shortened duration of breastfeeding.

17 Breast shells would be MOST helpful for this mother to: a. evert her nipples. b. protect the damaged skin from clothing. c. protect the nipple tip from the baby's palate. d. reduce areolar edema.

18 The equipment shown is appropriately used for all of the following EXCEPT:
a. inducing lactation when the baby is adopted. b. supplementing a neurologically impaired baby at breast. c. correcting a baby's dysfunctional sucking pattern. d. aiding the mother to reestablish breastfeeding after an interruption.

19 This mother complains of sharp nipple pain. Your suggestions should include all of the following EXCEPT: a. apply purified lanolin to the irritated area. b. wear a silicone nipple shield during feeds. c. wear breast shells between feeds. d. bring the baby deeply onto the breast

20 This device should have all of the following-features EXCEPT: A Can cycle 40 to 60 times per minute b. creates vacuum pressure in the range of 100 to 300 mm Hg c. flange diameter easily accommodates the mother's nipple d. requires sterilization after every use

ANSWERS
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

C A A C A D D B A B A C A C C C B C B D

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->