Recull d’Eines i Aplicacions per Dinamitzar les TIC

IMATGE - Vídeo Digital
• INSERIR VÍDEO a PRESENTACIÓ POWER POINT
Consideracions prèvies a tenir en compte
• PowerPoint no insereix vídeo dins la presentació. • PowerPoint enllaça la presentació amb arxius de vídeo externs, crea un
vincle.. • Cal emmagatzemar els arxius de vídeo al mateix directori que la presentació. • No t’oblidis de copiar/enviar els arxius de vídeo junt amb el document de PowerPoint.

INSERIR vídeo com a PEL·LÍCULA d’ARXIU
Insertar > Películas y sonidos > Película de archivo...

Quan ja acceptem la pel·lícula a incloure ens demana si volem que es reprodueixi automàticament en arribar a la diapositiva o bé en el moment de fer clic amb el ratolí.

1

Francesc Farré

Recull d’Eines i Aplicacions per Dinamitzar les TIC

Una vegada inserida, es fa clic amb el botó de dret a sobre del requadre de la imatge del vídeo, apareixerà un menú desplegable i busquem l'opció de animació personalitzada, i la cliquem. Sortirà la pantalla que es veu a continuació.

Si es vol modificar certs aspectes, de l'animació, com que duri tota la presentació, que s’aturi en arribar a certa diapositiva, que quedi amagada
la icona de la pantalla, és en aquest l’espai que ens ho permetrà. Si hem triat que l'animació arrenqui automàticament en visionar la presentació de la diapositiva, quan la presentació arribi a la diapositiva que conté la pel·lícula no passarà a la següent fins que la "pel·lícula" hagi conclòs.

INSERIR vídeo com a OBJECTE
Potser no és tant vistós, però és una altra opció que ens crea un vincle amb un arxiu de vídeo. - Insertar > Objeto

2

Francesc Farré

Recull d’Eines i Aplicacions per Dinamitzar les TIC

S’aconsella triar l’opció crear-ne un a partir del fitxer, llavors hem d’escollir entre que ens col·loqui una icona que clicarem per activar el vídeo o bé que ens crei una imatge fixa de la pel·lícula que volem reproduir fins al moment que cliquem sobre ella.

REPRODUIR PEL·LÍCULES I SONS CONTÍNUAMENT DURANT TOTA LA PRESENTACIÓ AMB DIAPOSITIVES
És possible que desitgi que el so o la pel·lícula es reprodueixin al llarg de tota la durada de la presentació o que es reprodueixin fins que el vulgui aturar. Si l'arxiu de so o de pel·lícula no és prou llarg per reproduir-lo de manera contínua durant tota la presentació amb diapositives, pot establir que el so o la pel·lícula es repeteixin en bucle. Un cop tenim el so o pel·lícula inserit a la diapositiva:

Cliquem amb el botó secundari del ratolí a la icona del so o en el marco de la pel·lícula i, al menú contextual, fem clic a Edita Objecte de so o en Edita Objecte de pel·lícula.

3

Francesc Farré

Recull d’Eines i Aplicacions per Dinamitzar les TIC

Ara, al quadre de diàleg Opcions de so o Opcions de les pel·lícules, hem d’activar la casella de verificació Repetir la reproducció fins que ho aturi per a repetir contínuament el so o la pel·lícula.

Podeu veure també que tenim en aquesta mateixa finestreta l’opció de visualitzar o amagar la icona responsable del so o la pel·lícula que volem reproduir al llarg de la presentació.

Reproduir Pel·lícules a pantalla complerta
L'opció de pantalla complerta reprodueix la pel·lícula com si fos la seva pròpia pantalla, per la qual cosa no sembla estar reproduint-se dins d'una diapositiva. Si l’arxiu d'imatge presenta un bon aspecte després d'ampliar-lo, possiblement desitjarà emprar aquesta opció. Depenent de la resolució del seu arxiu original de pel·lícula, pot ser que no es vegi bé en reproduir-lo a pantalla complerta. Sempre és convenient obtenir una vista prèvia de la pel·lícula amb aquesta configuració, de manera que pugui desactivar el mode de pantalla completa si la pel·lícula es veu borrosa. Primerament hem inserit la pel·lícula des de l’arxiu.

Fem clic amb el botó secundari del ratolí a l’objecte de pel·lícula a la diapositiva i, a continuació, cliquem damunt l’element Edita Objecte de pel·lícula del menú contextual.

4

Francesc Farré

Recull d’Eines i Aplicacions per Dinamitzar les TIC

Al quadre de diàleg Opcions de pel·lícula, activem la casella de verificació Amplia-ho a pantalla completa i, a continuació, fem clic sobre D’acord.

Podeu veure que tenim en aquesta mateixa finestreta l’opció de visualitzar o amagar el marc de pel·lícula a mode d’icona d’imatge responsable de la pel·lícula que volem reproduir a la presentació. Útil quan volem fer-ho a pantalla complerta, així directament ja s’obre tota la imatge emplenant el monitor. Un cop s’acabi la pel·lícula tornarà automàticament al format de la diapositiva que pertoqui.

CITA BIBLIOGRÀFICA http://office.microsoft.com/es-es/help/HA011729323082.aspx

5

Francesc Farré

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful