Seria „Magie" Aristiţa Cantacuzino GHICITUL îN CAFEA (învăţaturi aflate la îndemăna oricui, în 13 capitole !

) Editura "Mileniul Trei" 1990 CAP. I RĂDĂCINI îN ISTORIE Din cele mai vechi timpuri oamenii au fost curioşi să-şi cunoască viitorul. Mulţi au încercat să-şi ghicească soarta în ghioc, în stele, în cărţi, prin clasicul citit în palmă (cel mai lesne de realizat) şi desigur, nu trebuie uitat ghicitul în cafea — cel mai sigur dintre toate care se adeveresc. În vechime prezicătorii mişunau pe toate drumurile, ca cititori în stele şi clarvăzători. La Romani, augurii şi ăruspkll erau un fel de ghicitori oficiali cari prevesteau viitorul după zborul păsărilor şi după pofta de mîncare a puilor sfinţiţi etc. Nu se făcea nimic însemnat înainte de consultarea lor. Un augur putea să împiedice o hotărîre publică sub cuvînt că prevestirile nu erau priincioase. Augurii erau socotiţi la Roma ca şi preoţi. Ei tălmăceau voinţa zeilor. Ei răspundeau după ce observau zborul şi cîntecul păsărilor, fulgerele, măruntaiele victimelor etc. Cînd îşi luau slujba în primire, jurau să nu destăinuiască niciodată vreunul din tainele lor. La Egipteni, Chaldeeni şi Babilonieni erau magii,care se îndeletniceau mai ales cu astronomia şi alte ştiinţe oculte ceea ce a făcut să li SE atribuie o putere supranaturală a cărei amintire s-a păstrat în cuvîntul magic. Ei tălmăceau şi visele. Şi acum mai există tălmăcitoare de vise. De obicei femeile bătrîne au mai păstrat acest bun obicei care dă rezultate foarte bune asupra viitorului aşa cum este în principal, ghicitul în cafea. Cele mai vechi popoare s-au ocupat cu tălmăcirea viselor. Dintre acestea au fost Babilonienii, Egiptenii, Fenicienii şi alte popoare. În Evul Mediu, fiecare fiinţă îşi avea astrologul ei. Nu se năştea o persoană mai însemnată făra să se cheme un astrolog care să-i facă horoscopul, adică prevestiri scoase din starea cerului, ziua, luna şi ceasul naşterii etc. La noi, meseria ghicitului în cafea e foarte răspîndita atît la ţară, cît şi în oraşe. În timpul nostru ghicitul în cafea interesează o mulţime de lume din toate păturile sociale. CAP.II GHICITUL ÎNCEPE LA... IBRIC

În cafea putem citi cu adevărat soarta omului. Temperamentul, destoinicia profesională şi trăsăturile caracteristice din naştere, chestiuni sentimentale, accidente, boli în viitor ca şi fapte din trecut. Ca să putem citi bine în cafea, trebuie mai întîi să facem o cafea ceva mai mare ca una obişnuită. Umplem o ceaşcă cu apă, o turnăm într-un ibric, punem 2 bucăţi de zahăr şi 2-3 linguriţe de cafea după mărimea ceştii. E bine să fierbem cafeaua pe maşinuţa de spirt (sau pe aragaz, la flacără mică). Cind cafeaua fierbe, persoana căreia îi ghicim trebuie să se gîndească la ce o interesează mai de aproape. În timpul fierberii, se formează în ibric o mulţime de figuri pe care le putem uşor distinge, ca de pildă : un deal, ceea ce înseamnă că persoana căreia îi ghicim va ajunge în scurt timp la o înălţare financiară sau morală; o groapă e semn de decădere etc. Dacă lîngă groapă se formează puncte mici din caimacul cafelei, înseamnă că această persoană va suferi o pierdere financiară. Dacă în caimacul cafelei se arată o persoană stînd culcată, înseamnă că o boală o pîndeşte. O albină ce e acoperită ca de fum tot boală înseamnă pentru cel căruia i se ghiceşte. Albine multe înseamnă belşug şi muncă spornică. Dacă se formează albine ce compun un grup care pare neliniştit, CA şi cum ar fi pornite apra a înţepa, înseamnă gelozie, izbîndă în afaceri sau dragoste urmată de ruptură. Dacă iese un cap de cîine, înseamnă că persoana căreia i se ghiceşte are un duşman foarte înverşunat. CAP.III DESTINUL ESTE, TOTUŞI ÎN CEAŞCĂ După ce e gata, cafeaua trebuie turnată într-o ceaşcă şi băută foarte încet. Persoana căreia i se ghiceşte trebuie să se gîndească la ce o interesează. După ce a băut-o pînă a lăsat niţică cafea şi zaţul, ceaşca se întoarce, dar mai întîi e învîrtită ca zaţul să se poată depună pe pereţii ceştii. Lăsam apoi ceaşca întoarsă cu fundul în sus pe farfurioară. Se lasă cam cinci minute, adică atît pînă ce zaţul s-a uscat şi nu se scurge de pe ceaşcă. Atunci luăm ceaşca şi ghicim după figurile ce s-au format în ceaşcă din zaţ. Farfurioara cu cafea şi cu zaţul ce s-a scurs din ceaşcă se învîrteşte niţel în palmă ca să putem ghici din figurile formate pe farfurioară. Înainte de a începe a descrie ce înseamnă fiecare figură în parte, trebuie neapărat, să explicăm ce înseamnă anumite părţi ale ceşcuţei.

se profilează silueta unui copil. iar dacă e blond o silueta albă. la încheietura ei. dacă e brun se va forma din zaţ. dacă se profilează silueta unui tînăr. iar partea cealaltă a ceştii înseamnă tot ce se petrece în afara casei. Pasărea înseamnă totdeauna veste. Dacă e înalt. sau de nori negri. fundul ceşcuţei va arăta starea sufletească a persoanei. la mijlocul ceştii e o rază mică de soare înconjurată de un nor negru. vom vedea forma unei păsări. dacă nu e complet închis. Dacă lîngă norul format. . pasărea va fi lîngă raza de soare sau va forma silueta unei păsări albe. Dacă o vorba de un copil. atunci înseamnă că acea persoană se găseşte momentan într-o stare sufletească foarte bună şi că în curînd. tare neagră şi de jurîmprejur se limpezeşte. una mai mică. de pildă. dacă e mărunt. Dacă fundul ceştii nu-i nici întunecat.Astfel. acest inel alb e inelul logodnei. Dacă e vorba de silueta unei femei. Cînd nu-i în preajma timpului mutatului atunci e vorba şi de o schimbare de serviciu (profesiune). Va avea o mare mulţumire sau bucurie sufletească. Începînd din susul ceştii şi mergînd pînă jos la fundul ei. pasărea se va forma neagră sau albă lîngă nori negri. în alt oraş. spre a ne putea da seama despre ce este vorba. atunci se formează o siluetă de femeie. în altă ţară. dacă e numai un nor va avea un singur necaz. o siluetă mai înaltă . iar dacă e blondă. Dacă e brună se formează în negru silueta. Aşa. E de ajuns şi silueta unei persoane. Dacă e vorba de persoane tinere. în alb. Dacă acest necaz provine de la o veste. Partea dinspre toarta ceştii înseamnă tot ce se va întîmpla în casă sau ce s-a petrecut în casă. Dacă e vorba de o veste rea. Dacă pe fundul ceştii se formează o rotocoală mică. atunci putem şti de unde e de aşteptat acest necaz. dimpotrivă. înseamnă o mutare ca: în altă casă. Dacă. Dacă în fundul ceştii. iar dacă sunt mai mulţi nori. atunci înseamnă o schimbare mare în felul de viaţă. iar dacă e vorba de un bătrîn. dacă fundul ceştii va fi negru. înseamnă că starea sufletească e potrivită. O femele cu părul deschis se formează cu părul amestecat cu puncte de zaţ. se formează ca un inel alb. nici luminos. Uneori acest inel alb. — adică zaţul Btrăns formînd o negură. De pildă. Dacă o o veste bună. dar în scurt timp se va schimba în bine. atunci momentan starea sufletească e proastă. mai multe necazuri şi din diferite părţi. înseamnă că persoana căreia îi ghicim e foarte bine dispusă. vom vedea silueta sau doar capetele unor bătrîni. ceea ce înseamnă că persoana în cauză se va logodi în curînd. şi tot aşa. putem distinge din zaţ ca o siluietă de persoană.

. e vorba de un bolnav. Dacă stă liniştită. Linii mici de tot înseamnă şi zile. Dacă se formează capul sau forma unui cîine care latră. atunci persoana căreia i se ghiceşte trebuie să bage bine de seamă. .O dungă albă înseamnă drum. de un taler cu două feţe. avuţie. după cum sunt marcate. Simion. atunci înseamnă că persoana despre care e vorba va pleca necăjită şi va avea bucurii în urma acestui drum. nu-i perlcol. iar cînd sunt departe de tot de toarta ceştii. 3 etc înseamnă tot zile. ABISURI. cînd stau în extremitatea toartei ceştii înseamnă mai departe de casă. Pomii înseamnă totdeauna bucurie. căci e vorba de un duşman CARE-L PÎNDEŞTE SĂ-I FACĂ UN MARE RĂU şi care stă să-i aplice o lovitură dureroasă. Stroe. Iar atunci cînd vedem o persoană întinsă ca pe un catafalc vesteşte moarte. ceea ce înseamnă că aceste drumuri vor fi cu necazuri. sau altor drumuri (după cum sunt mai multe sau mai puţine linii). înseamnă drumuri ce se vor face. Dacă porneşte de la toarta ceştii. Trebuie să se ştie însă că toate aceste profilări sunt foarte mici. mai mici sau mai mari. atunci e vorba de săptămîni. după 1-2-3 sau 4 zile după numărul liniilor. Uneori aceste linii sunt formate din zaţ negru. Sandu sau Sanda. cîştiguri. CIFRE. Dacă în calea se arată multe aiilmulu. atunci e vorba de luni. Bunăoară.. ca de exemplu un S mare poate fi începutul numelor: Savol. Trebuie să fim extrem de atenţi ca să observăm aceste figuri. asta înseamnă izbîndă.e vorba de o persoană foarte primejdioasă. 2. e vorbia de un duşman care defaimă persoana căreia i se ghiceşte. Mai multe cifre la un loc înseamnă cîştig la loterie. atunci este vorba de o persoană credincioasă. iar cînd poate e gata să-ţi facă cel mai mare rău. după cum se vede în ceaşcă. Dacă din zaţul cafelei s-a format un cîine care stă liniştit. cînd sunt la rînd unu-două-trei sau patru înseamnă că anumite lucruri se vor întîmpla. Legătura dintre o formă şi alta trebuie s-o facem noi. iar cele mari călătorii mai îndepărtate. Cînd la marginea acestor linii negre sunt pomi. Cele mici înseamnă drumuri în oraş. atunci e vorba şi de nume şi de prenume. care în faţă te linguşeşte. Stoica.Dacă însă cîinele stă ca şi cînd ar vrea să muşte. Dacă stă cu ghiarele scoase . Formarea anumitelor cifre ca 1. Cînd vedem o persoană care şade pe o pernă. Drumurile vor fl aşa. fiindcă uneori sunt nespus de mici. Forma unei pisici ne arată o persoană prefăcută şi linguşitoare ca o pisică.. Savu. Formarea unor anumite litere înseamnă începutul anumitor nume. Dacă sunt două iniţiale mari. CAP. IV LITERE.

Orişice lucru în afară de toarta ceştii nu priveşte numai persoana căreia i se ghiceşte ci şi persoane înrudite sau apropiate. Dacă se formează o adunare. la tineri. Dacă în cafea apar nişte perspective sau panorame ciudate ca : un circ sau o scenă. atunci înseamnă participare sau la un spectacol teatral sau la un cinematograf. petrecere înseamnă. unde se vede şi silueta persoanei căreia îi . peţitori care dau zor. Toate acestea. bucurii. atunci e vorba de un pericol îndepărtat. căpătarea unei prietenii. Doi cai. în timp ceva mai îndepărtat. Dacă vedem în cafea o prăpastie în depărtare. Floare de salcîm. fiind vorba şi de prieteni. Cînd apare silueta unei persoane care pare că ar cînta atunci e vorba de un concert. cîştig. pierdere mare. sănătate. Dacă pe un munte e o prăpastie. De nu. Mărgăritarele. Găleata plină poate însemna şi o cheie. linişte sufletească. atunci însemnînd că o persoană sinceră va salva de la un pericol pe acea persoană căreia i se ghiceşte. dacă stau ca într-o horă. Multe persoane strînse la un loc de adunare. vom asista la o conferinţă. Găleata goală însoţită de o cheie.Cal înseamnă peţitor. Accidente de locomoţiune. Formarea unui munte înseamnă că e vorba de o mărire. Trandafiri. ale căror persoane stau cu capetele plecate. regăsirea unui lucru pierdut sau care a fost furat. pagubă nu tocmai mare. mîngîiere. Doi cai şi o caleaşcă. boală. chiar vicioase. înseamnă cel mai repede necaz. Poate însemna şi măritiş. — patimă puternică. E vorba desigur de persoana căreia i se ghiceşte. cînd o vorba de o fată. plăceri modeste. Un fruct ca mărul. Patima băuturii. Uneori e chiar vorba de o ruină. dacă se arată în partea toartei ceştii. societate proastă de care trebuie să te fereşti. Flori. Piersică —înseamnă deasemenl sănătate şi patimă. Găleata plină. Uneori avînd ca urmări necazuri. Biserică. dacă acest lucru se vede în partea dinspre toarta ceştii. regăsirea unui lucru pierdut de nu prea mare valoare. O sticlă. atunci e vorba de un pericol iminent. Uneori e o prăpastie şi o siluetă pe marginea ei care trage această siluetă. V PRINTRE ACCIDENTE şi SPERANŢE A eridenta de automobile — ce se arată înspre partea ceştii. dorinţe rele. CAP. plăcere. dar mai cumpătată. cununie. nesănătoase. se vor înfăptui după timp scurt. atunci e vorba de o adunare întristată. bucurii mari. la care persoana în cauză va asista. Cînd apare o persoană care stă la o tribună. nuntă. Găleata goală însă. Adăpost.

Persoană cu aripi în partea ceştii ce reprezintă casa. o întîlnire şi o convorbire plăcută. Dacă vedem un vultur lîngă o literă sau lîngă silueta unei persoane. — răutate . Uneori poate fi şi una şi alta. Croşetă ce stă dreaptă. dacă se vede chiar o siluetă. Să fie foarte prudentă. ruină ca şi moarte. ce seamănă cu acrobaţi. O oază. — pierdere bănească. Uneori înseamnă şi rănire. adică partea dinspre toarta ceştii. Uneori numai una din aceste două nenorociri. dar aceasta ceva mai departe de locul produs de îngrămădeala unde ni se arată accidentul. înseamnă că persoana căreia aparţine are curaj deosebit. Chiar de sunt numai capete ca de actori. Poate fi şi o moştenire în urma morţii unei persoane apropiate sau chiar mai depărtate. Croşetă căzută cu vîrful în jos se explică prin procese. Strîngere de mîini între doi prieteni sinceri. Vultur rănit. Poate fi însă înlăturată prin măsuri de prudenţă. înseamnă nelinişte. chiar primejdii multe. bogăţie sau avuţie. fericire. pot fi chiar din altă epocă. Stîrv de vultur. Un deşert — un gol sufletesc se va întîmpla în curînd. boală. Lămîie.calomnie. o persoană înăcrită care ne tot pisează. atunci acea persoană trebuie să se ferească de făcături de rele. Cînd un cuţit stă în spatele unei persoane. CAP. Alteori o durere. ba uneori caricaturi sau siluete îmbrăcate demodat sau în alt soiu de îmbrăcăminte . necazuri. Totuşi e semn bun. sărăcie. — dragoste aducătoare de neplăceri. VI îNGERI ŞI STAFII . atunci e vorba despre persoane cu acea iniţială sau silueta aceea. Croşetă stînd într-un lucru. speranţă. Depinde unde se arată forma vulturului : dacă e la toarta ceştii. Vultur mai înseamnă şi trufie. Formarea unor figuri ce reprezintă aripi înseamnă fugă şi călătorie. Două persoane stînd de vorbă. înşelăciune. ridicare morală şi materială a persoanei în cauză. Dacă mai departe de toarta ceştii de cafea neagră se arată un accident atunci înseamnă bogăţie neaşteptată. Cuţit frînt înseamnă şomaj. neplăceri. putere. adică figuri schimonosite. O siluetă sau figură. Cuţitul are aceiaşi însemnătate ca şi croşeta. întîlnirea unei persoane foarte sincere. O nenorocire o pîndeşte. Vultur înseamnă curaj. Silueta unui tînăr.ghicim. înseamnă că persoana interesată trebuie să fie precaută la viteza vehiculelor în care merge spre a evita o nenorocire. plăceri uşoare sau bucurii cîmpeneşti. Siluete de actori înseamnă minciuni făţărnicie.

Dacă e şi un mic inel sau unul ceva mai mărişor. — înălţare materială şi morală. ori uneori prins într-o plasă. Un copac trăznit nu-i semn bun. ceartă. O armă în cafea înseamnă pericol. roiuri de albine. Pomi roditori şi cu fructe. pierderea unei fiinţe dragi. semn de belşug. înseamnă bogăţie. naşterea unui copil în familia celui interesat. înseamnă deznădejde. mărire. Pomii uscaţi prevestesc necazuri şi dezamăgire. Inseamnă zgîrcenie cînd sunt numai la toarta ceştei. dar cînd sunt în altă parte. înseamnă pieirea necazurilor . Inel rupt în două înseamnă despărţire. înseamnă sfîrşitul necazurilor. Candelabrele înseamnă zgîrcenie sau necazuri. Iar în caz de judecată. dacă inelul e ceva mai mare. O plantă mică. bogăţie. fericire. Stafii de se vor ivi —vise neplăcute. hoţie. Pomii ce par că ard. . Armata înseamnă o speranţă ce se va înfăptui. Cadavrul unei persoane (adică o persoană îmbrăcată şi lungită printre copaci sau pe fundul unui lac. Stoluri de păsări. care aplaudă. Cînd e pe orişice latură a ceştii înseamnă împăcare. sau la marginea lacului) scandal. slăbirea acestor necazuri sau nimicirea lor. Cînd vedem un copac înfrunzit înseamnă izbîndă. înseamnă imputări îndreptăţite. Mai mică. O persoană cu un inel în mînă ce-l întinde ca şi cînd ar vrea să-l ofere. în ceaşcă se vede silueta unei persoane în robă. Stropitoarea arată mic cîştig bănesc. sau chiar fără picioare. Maluri de rîuri acoperite cu sălcii sau alţi copaci prezic izbîndă. Formarea unei peşteri în ceaşcă înseamnă ceasuri de teamă. Silueta unei persoane cu o şapcă de apaş şi ceva ca o unealtă în mînă. Copac doborît. Păianjen tăiat în două. Pomii înfloriţi aduc în curînd bucurie mare. Pomii dezrădăcinaţi prevestesc călătorii îndepărtate. O aleie cu pomi — fericire lungă. atunci e semn că judecata se va încheia cu o tranzacţie. dragoste mare. poate fi şi divorţ în orice caz o despărţire dureroasă. Păianjenul e semn de trădare şi de proces. mulţumire. înseamnă dragoste din partea acelei persoane. Inel mai mic înseamnă logodnă şi împăcare cînd e la fundul ceştei sau dejurîmprejurul ei.Silueta unui înger înseamnă că o persoană de condiţie foarte bună şi cu o situaţie strălucită vă va sprijini. înseamnă necazuri. Aeroplan. mai mare. dacă inelul e mai mic. spargere. O persoană. Formarea unui cerc ce imită curcubeul. o ameninţare necunoscută.

Un buchet de lăcrămioare arată multe necazuri. chiar cu plînsete. Interiorul unei cîrciumi înseamnă afaceri delicate. Dacă în cafea iese un altar pe care oficiază preotul. veselie. Copil cu ochii bine deschişi. Adunare de femei înseamnă pălăvrăgeală şi clevetire. Altar înseamnă consolare şi protecţie. Mai mult. Uneori e semn şi de botez. VII ADUNĂRI (MITINGURI) CU FLORI Adunare de bărbaţi — întrunire. atunci înseamnă că. Formarea unei cale din zaţul cafelei înseampă dragoste platonică. Formarea unui fir de floare „lăcrămioară" înseamnă dragoste înlăcrimată. o amăgire de dragoste. hîrjoneli. Irişi movi înseamnă dragoste înduioşătoare şi cam tristă. O cracă de nu-mă-uita sau un buchet de nu-mă. Dacă bujorul format din zaţul de cafea se află la toarta ceştii. minciuni. dragostea curată e în casă. O poartă soţul persoanei căreia îl ghicim. Înseamnă dragoste platonică. cînd înseamnă că persoana a cărei ceaşcă este. poartă o dragoste mare şi curată pentru o persoană oarecare. Adunare mixtă tristă (după felul cum stau) prigoniri. va asista LA O nuntă sau va cununa o pereche tînără. certuri. Mai înseamnă şi o surpriză sub forma primirii unui dar. Adunare veselă (stau ca şi cînd ar juca hora) petrecere. produse de o dragoste nefericită. Narcisă sau narcise — prevestesc o dragoste cu o persoană încrezută. înseamnă mare dezamăgire. scandaluri. atunci. proces—ruină. Irişi albi. chichiţe. Se formează sau pe fundul ceştii. Albăstrelele formate din zaţ înseamnă credinţă. . Flori rare înseamnă bucurii foarte mari.uita înseamnă dragoste credincioasă cu multe mărturii de credinţă. Copil cu ochii închişi. dar distinsă. Dacă e vorba de o doamnă tînără. prevesteşte un dar de la aceea persoană. plină de farmec. Dacă spre toarta ceştii e o persoană ce pîndeşte . Floarea de bujor înseamnă dragoste mare şi curată. noutate îmbucurătoare. Azalee înseamnă o linguşire costisitoare. — înseamnă avocat. persoana căreia îi aparţine ceaşca cu cafea nu va izbîndi. dacă o vorba de o domnişoară.CAP. Persoană cu geantă. O persoană cu un buchet de flori în mînă. Adunare masculină agitată. Sau mai putem spune: aducătoare de lacrimi. înseamnă că în curînd se va mărita. sau va fi în pericol.

Dacă şarpele se formează pe fundul ceştii. O pasăre cu ciocul deschis prezice o veste foarte plăcută. Formarea unui plic e semn de veste. Un vehicul cu o cruce pe el e semn tot de accident. Dacă e ceva mai aproape de partea ce înfăţişează casa. atunci e vorba de un duşman în apropierea casei. atunci e semn că un duşman pîndeşte. ce pare că zboară. boală sau rănire. Pomi. atunci e semn că sufleteşte persoana căreia i se ghiceşte va avea de suferit de pe urma unor duşmani şi a unor chestiuni neplăcute. ELEFANŢI Formarea unui şarpe din zaţul cafelei înseamnă că o chestiune neplăcută va fi pusă la cale de un duşman al nostru. de care persoana în chestiune trebuie să se păzească. O femele călărind pe un cal — prezice o intrigantă. Formarea unui buchct de pansele înseamnă că la mijloc e vorba de copii care vor rămîne orfani. e semn de noroc mare pentru cel care a făcut cafeaua. semn prevestitor de accident. dacă şarpele se formează mai departe de toarta ceştei. Formarea unei pansele se explică prin văduvie timpurie. Silueta unei rîndunici. . Se poate explica dacă e în apropierea casei după distanţa dintre toarta ceştei şi silueta şarpelui. Dacă şarpele e în dosul siluetei formate din zaţul de cafea atunci înseamnă că persoana a cărei siluetă o zărim în cafea e o persoană duşmănoasă şi invidioasă. flori. ori unde s-ar afla în ceaşcă. Dacă figura şarpelui e ceva mai departe de toartă.Formarea din zaţ a florii de orhideie înseamnă dragoste platonică foarte îmbătătoare şi plină de plăceri fermecătoare şi naive. O targă... Dacă această figură de reptilă s-a format înspre toarte ceştei. CAP. Cai mulţi la un loc. ca a unei batiste o semn de desfacerea unei prietenii.în urma unei cerţi. Formarea din zaţ. e semn că posesoarea sau posesorul ceştii de cafea va asista la curse. sau un munte. e semn că un duşman se află în casa persoanei a cărei ceaşcă de cafea o citim. ca de exemplu: un deal. cai şi alte animale e semn că persoana căreia i se ghiceşte se ocupă de o fermă şi e bogată. ba chiar ruperea ei completă. Dacă de jur împrejurul ceştii se formează peisagii din zaţ. Asta. Formarea unei vaci e semn de belşug. ici-colo cu goluri albe în creştet înseamnă că în curînd persoana căreia îi ghicim va cutreera locuri . Dacă e ceva mai departe atunci e vorba de un duşman ceva mai departe de casă. VIII DE LA ŞERPI LA. un lac înconjurat de pomi sau un munte negru. O pasăre tăiată-n două e premergătoarea unei veşti prin care se aduce la cunoştinţă o pierdere bănească. ce aleargă. posesoarea ceştii de cafea va avea o rană ori va zace bolnavă la pat. Uneori înseamnă că.

uneori poate fi şi o păsărică. Leu arată că persoana în chestie va căpăta o putere mare. IX ZBURĂTOARE SPRE ASTRE . sau dacă e vorba de o persoană mai bătrînă. Vulpea prevesteşte ca s-a pus la cale un vicleşug. înseamnă. O fîşie albă. cum e mersul unui rîu) denotă sănătate. care poate dăuna persoanei în a cărei ceaşcă se găseşte acea figură. dacă în cafea se vede ca o bilă albă. Chiar cînd se văd siluetele numai a 2-3 soldaţi.îndepărtate. înseamnă că e vorba de o persoană ipocrită (prefăcută). Formarea unei linii ca un fel de trăznet denotă pe curînd un succes răsunător. CAP. Oştire e semn că cineva din casă va pleca (fie la manevre. cît şi material. e semn de reuşită la examen. în afaceri sau în orice va întreprinde. concentrare sau să-şi facă stagiul). dar unde va avea ocazia să vadă toate aceste peisagii. războiu. înseamnă un cîştig bănesc. Elefant arată o victorie sigură. Formarea unui steag arată o schimbare fericită. Biserică înseamnă o apropiere de o protecţie oarecare. fie a persoanei căreia aparţine ceaşca. Silueta unui preot tînăr anunţă vizita uneii persoane simandicoase. O carte închisă e semn de cădere la un examen. dacă animalul e în partea despre toarta ceştei. Dacă e o pisică. Iepure. ca un mic izvor. Formarea unei scări arată că persoana căreia i se ghiceşte a pus la cale vreo afacere. e semn de reuşită la examen.asemenea. Formarea unei fîşii albe în ceaşca de cafea (ca a unei dungi întortochiate. e cam crudă şi cam înceată. După literă putem şti şi despre cine e vorba. fericire. O carte deschisă. dacă e spre toarta ceştei. De. e fricoasă. E semn că va reuşi avînd atît succes moral. pe deasupra căreia se află o frunză sau o floare. Un singur soldat îndreptat spre partea dinspre toarta ceştel. că persoana căreia îi aparţine ceaşca. adică un obiect rotund mic. la mijloc alb. după felul unde e aşezat. înseamnă ca persoana căreia i se ghiceşte. Cînd se arată un urs în cafea. pot fi chiar apropiate de regiunea unde locuieşte persoana. a unei rude sau persoane care se află împreună cu acea persoană în casă. atunci e semn de cădere. Formarea unor fîşii negre (din zaţul de cafea) prevesteşte certuri şi necazuri. Dacă figura ursului formată din zaţ e în dosul unei litere sau al unei siluete atunci e vorba de o persoană cunoscută care e crudă şi înceată. e semn că o persoană îmbrăcată milităreşte va sosi în curînd în casă. Dacă sa formează o bilă mică din zaţ negru. ca de pildă înspre toarta ceştei.

iar conţinutul e alb. O lebădă albă ce pare că înoată e prevestitoare a unei mari izbînzi. e semn de sărăcie. Curcan înseamnă o persoană îngîmfată. Mai multe stele anunţă o celebritate mare. Un corb în partea dreaptă a ceştii.cea literă e foarte muncitoare . pericol mortal. semn de sănătate. pericol mare. e dovadă de o dezamăgire ce va sosi în curînd. nu prea inteligentă. e prevestitor de o mare dezamăgire. demnitate. cîntînd (adică cu ciocul deschis) e semn de succes imediat.harnică. dar bună la suflet. Un corb ce zboară înseamnă calomnie. O gîscă în ceaşcă e semn că e vorba de o persoană cunoscută ca proastă. Cocoş cu ciocul închis e semn de rivalităţi în dragoste. Luna ajunsă în cafea. dar frumoasă . Păunul e semn că e vorba de o persoană foarte îngîmfată. O figură ce pare că înfăţişează ca o telegramă pe care se văd ca nişte litere e semn de întreprinderi periculoase. O stea în cafea e prevestitoare de glorie.Dacă distingem o albină alături de o literă e semn că persoana al cărei nume începe cu a. O coroană rotundă şi neagră e semn de mare onoare. Cuţit. Un cocoş. Zarul e semnul unei izbînzi datorită unei ocrotiri. calomnii răspîndite pe socoteala persoanei căreia i se ghiceşte. Coroană albicioasă. Formarea din zaţ ca a unei cămăşi e semn de dezonoare. Un pahar ce pare a fi plin. plină de mulţumiri morale şi materiale. Silueta unui diavol e semn de intrigă. O lebădă neagră e semn de succes mic. Floarea de dalie e semn de belşug fără spor ca şi dragoste neîmpărtaşită. Un pahar. O lebădă stînd. ca şi semn de fericire. Tot astfel şi topor. Dacă e lîngă o literă. căruia i se desenează numai conturul. Mai mulţi corbi zburînd. e semn de belşug. nopţi ce vor fi petrecute în curînd în plăceri sentimentale şi pline de romantism. de părăsire. Siluieta de înger vesteşte consolare într-o chestiune. orice culoare ar avea şi care nu pare că e pe suprafaţa apel. e semn de fericire şi bogăţie. ce pare un deşert. sau de nelinişti mari urmate de pericole. . altruistă şi luptă pentru binele obştesc. e vorba de o persoană nespus de bună. onoare. Corb în partea stingă a ceştei. Un gol mic.

O pată de cerneală în cafea e semn de sănătate neaşteptată. Un copil ce pare că zace pe un divan e semn de despărţire. Spic de grîu înseamnă belşug. ne pot arăta că acea persoană are simţul artistic foarte dezvoltat. Prevestitorul unei sarcini e un dinte de-abia zărit. Convoiul de înmormîntare e semn de căsătorie. Trunchiuri de spini prevestesc reproşuri. Trunchiul de spini frînt. semn de gelozie. Dacă siluieta e afară din casă e vorba de o persoană bine cunoscută care va obţine multe succese în afaceri sau orice întreprindere. ca mobilă. Notele muzicale au aceiaşi explicaţie. e semn de intervenţie chirurgicală. ca şi alte lucruri casnice. alteori e semnul schimbării de situaţie. Trăsăturile unui cap de copil urît (adică mai mult caricatura unui cap de copil) prevestesc necazuri. X SILUETE DE OAMENI ŞI LUCRURI Silueta unei ospătare prevesteşte musafiri neaşteptaţi. Iar mai multe spice de grîu prevestesc bogăţie. necazuri. Silueta unei mirese — prevesteşte moartea unei rude sau a unei cunoştinţe bune. Silueta unul copil ghebos e prevestitoare de unele propuneri dezonorante ce se vor face persoanei căreia i se ghiceşte. o persoană din casă va face afaceri ce vor fi încununate de succes. Note muzicale lîngă o literă sau silueta unei persoane. Un bisturiu. văsărle. rivalitate. . glastre cu flori. 2 persoane bătîndu-se. Capul unui copil ce se profilează cu trăsături frumoase e semn de fericire familială. Prevestirea morţii unei rude apropiate o arată un dinte mare ce-l vedem în cafea.CAP. O vioară şi mai multe persoane : vei asista la un concert O vioară lungă lîngă siluieta unei persoane arată că acea persoană e muzicală şi sentimentală. Camion arată că în curînd se va face o mutare. Degetarul e semnul fericirii familiale. e semn că în curînd persoana interesată va scăpa de suferinţe sau de neplăceri. Spada e seinn de izbîndă. Silueta unei persoane ce urcă pe o scară (dacă a spre toarta ceştei de cafea). Formarea ca a unei dantele din zaţul de cafea denotă gînduri uşuratice.

Potcoava e semn de noroc mare. Silueta unei femei. e semn de iubire trainică ori o legătură ce va ţine mult. Pîine. Mai multe persoane în jurul unei mese. Mai multe siluiete de femei arată că persoana căreia i se ghiceşte va fi minţită sau chiar trădată. O ladă semănănd cu cea de gunoi e semn de cîştig bănesc. semn de dragoste ce a trecut. O uşă deschisă e semn de reuşită uşoară. Siluieta unei persoane ce pare că aprinde un foc eveniment grav. Silueta unei femei ce pare a fl însărcinată. semn de schimbarea situaţiei. Maşina de gătit. . semn de ruptură în urma unor certuri. Se poate preîntîmpina consultînd doctorii. semn de mare belşug. ce se desprinde în alb. Dacă frunzele par veştede e semn de boală periculoasă. semn de feridre şi belşug. Silueta unei femei desprinzîndu-se în negru e prevestitoare de boală. Ca un ghem de aţă.O siluetă coborînd o scară e semn de pierderea situaţiei. Maşină de frezat. totdeauna belşug e. e semn de ruină apropiată. semn prevestitor de sosirea unui copil în casa celeia căreia îi ghicim. e semnul unui eveniment fericit. Pudriera e semn de dragoste frivolă. e semn de intimitate periculoasă. De asemenea. Barza. bucurie mare. Uneorl e semn de certuri. Silueta unui om cu un sac în spinare e semn de o străduinţă cu izbîndă. denotă puţină activitate şi cu lucruri încîlcite. semn de dragoste frivolă. Copac ce pare că a veştejit. semn de belşug. Slluleta unul factor poştal prevesteşte primirea unei scrisori. Ca nişte pîlpîieri de flăcări. prevesteşte fericire familială. Ca un fir de aţă întortochiat. Frunze înseamnă planuri ce vor reuşi în curînd. colierele prevestesc dragoste uşuratică. pierderi în afaceri. semn de jurăminte împlinite. O uşă închisă e semn de pericol ce a fost evitat. e semn de cîştiguri băneşti. Birou. Formarea din zaţ ca bucăţi de cioburi de sticlă arată piedici ce vor fi învinse. Silueta unei fete cu părul despletit. belşug. Copac ce pare înflorit. ca şi cîştiguri mari. Ca o dîră de fum ce pare mai mult albicios. Silueta unei femei goale prevesteşte dragoste pătimaşă. pierderi în întreprinderi de orice fel. Ca o dîră de fum gros. Silueta unei persoane ce pare că se prăbuşeşte de pe o scară e semn de boală. Un morman de surcele ce par că încep să ardă. Porumb. semn de dragoste sinceră.

semn de deziluzie. e semn de mare dragoste. chiar şi călătorii mai lungi Tot astfel şi un tren. Siluieta unei persoane ce pare că îşi scoate mănuşa. prevesteşte o plimbare sentimentală printr-o grădină.Fir drept de aţă e semn tot de puţină activitate. dragoste. ce parce o gară. Un automobil. ci persoana cu iniţiala lîngă care sa află mănuşa. e semn de boală serioasă ce pîndeşte pe acea persoană. Fragii arată dragoste mare. Cireaşă. Biciul e semn de apropiată biciuire morală. O grădină. Siluieta unei persoane ca pare că-şi trage o mănuşă. bogăţie. somn de prietenie sinceră. semn de dezamăgire urmată de reuşită. e semnul unui pericol mortal. Fir de aţă ce pare tare încîlcit. semn de bogăţie sau belşug. e semn că nu persoana căreia îl ghicim va suferi umiliri. Căpşuni. Lingura. O grămăjoară de monezi. Furculiţa. semn de înţepături morale. Cosiţe de fîn anunţă belşug şi cîştig bănesc. Orice fructe amestecate sau mai multe la un loc: semn de belşug. O peşteră în faţa căreia se vede siluieta unei persoane care stă cu spatele spre ea e semn de vindecare. ori pericol îndepărtat. semn de fericire casnică. înfruntări. Mal multe mănuşi la un loc. Furnicile prevestesc muncă răsplătită. semn de sforţări zadarnice. O mănuşă neagră în cafea e semn de umiliri. Dacă mănuşa e lîngă o literă. e semn de călătorii. Plasă de prins peşti fără nimic în ea. O masă gata pusă. în faţa căreia sînt nişte linii e semn de viitoare călătorii. e semn de un ceai în familie. Florile arată bucurie. O mănuşă neobişnuit de îngustă. Firul de aţă rupt. semn de sărăcie. dar fiind vorba de lucruri curate. semn de sforţări foarte mari. e semn de plimbări. Dacă pe ea e numai un ceainic. prevesteşte o partidă de plăcere. Cuţitul. prevesteşte că în curînd va avea un necaz mare. O clădire. Silueta unei persoane ce pare că intră într-o peşteră şi stă cu faţa spre ea. e semn de ofensă involuntară. Plasă ruptă. O mănuşă albă e semn de mulţumire urmată de izbîndă. ruină. . Plasă cu peşti. semn de plictiseli. semn de masă familială urmată de multă bucurie. Tot astfel şi car cu fîn.

Convoi în frunte cu o mireasă e semn de doliu apropiat. semn de ocupaţii lipsite de interes. Oglindă de mînă. prevesteşte pe curînd clădirea unei case sau întreprinderea unei afaceri mari. e semn de împăcare. iepure. care ni-e foarte credincioasă. Damigeana. treburi casnice. reculegere. O casă dărăpănată e semn rău. Raze solare (adlcă linii ce par ca razele de soare). e semn de ambiţie nemăsurată. Cărămida strînsă în grămezi. Medalia. e semn de cîştig. o semn de risipă. anunţă o întîlnire cu o fată.Un cozonac prevesteşte surprize plăcute. Siluieta unei persoane. O masă. Poate prevesti sau prăbuşirea unui plan oarecare sau anularea unor acte de proprietate. . belşug. semn de nevinovăţie nespusă. Gulii tot semn de cîştig e. înseamnă izbîndă. O persoană care stă aplecată asupra unui pat prevesteşte o boală apropiată. anunţă o întîlnire cu o persoană. însă nu prea mare. Vaporul anunţă o călătorie apropiată. Uneori e vorba numai de o excursie urmată de multe peripeţii primejdioase. semn de bucurii mari. Foarfecă închisă. e semn de mare ambiţie. Ardeiul e semn de ceartă sau de întîlnire cu o persoană foarte iute. sunt semne de mare noroc. e semn de prilej pierdut. cu o persoană cu care ne-am certat. Floarea de mărgăritar. Un lac înconjurat sau plin de rapiţă e semn de situaţie încălcită. Conopidă. Poate prevesti şi o primejdie. Păstaie de mazăre desfăcută. Vînător fără vînat în mînă. e semn de spor şi de mare belşug. vanitate ce va fi satisfăcută. tot cîştig bănesc. Cînd se arată ca un car de fîn. Marinar e semn de nesiguranţă. Sorţ. e semn că persoana căreia aparţine ceaşca va primi un dar. fazan. O cheie înseamnă deslegarea unei probleme ce nu preocupă. Carul cu boi. semn de beţie. Iepure atîrnînd cu capul în jos. minciună. Floarea de cicoare. Un cîmp plin de copaci sau de flori înseamnă repaus. Lalele albe. pe care e aşezat vînat. O siluietă a unui animal preistoric. De asemenea. Masca e semn de trădare. profilîndu-se în ceaşca de cafea ca aceea a unui uriaş. e semn do pierdere bănească. Găină. e semn de bogăţie mare sau noroc. Foarfeca deschisă prevesteşte o ceartă. Animalele ce se vînează prevestesc căştiguri băneşti. O pată alba ca un sloi de ghiaţă e semn de întreprindere periculoasă.

Moară cu saci de jur împrejur e semn de cîştig mare. Ciuperca prevesteşte minciuni sau plictiseli urmate de mari neajunsuri. prevesteşte moartea unei persoane urmată de o moştenire. . gelozie şi uneori de rănire. care se desenează ca silueta unui monstru. Formarea ca a unul zid înalt din zaţ e semn de mare piedică în afaceri sau în alte chestiuni ale persoanei căreia îi ghicim. Orice fel de mobilă. Cerşetorul e semn de necazuri urmate de înfrîngert. arata o înrăutăţire a situaţiei. Moneda e semnul unei pierderi băneşti. Macii sînt semn de întoarcerea unei dragoste. prevesteşte străduinţe zadarnice. Căpiiţe de fîn arată semn de belşug. Pătlăgeaua roşie e semn de dragoste ce se va sfărşi cu o căsnicie. duşmani înverşunaţi. prevesteşte reuşită într-o afacere. Măgar cu povara în spinare. Mobilă de orice fel. Poşeta arată un căştig bănesc imediat. parcă. Zid mai mic format în ceaşca de cafea e semnul unei piedici mai mici. Un animal. anunţa mulţumire în căsnicie. Siluieta unei persoane care coboară. Animale sălbatice. Pepenele ca şi dovleacul e semnul unei satisfacţii nefolositoare. Manşonul prevesteşte o viaţă uşoară. Armonica sau pianul e semn de înţelegere casnică urmată de belşug. precum şi izbăndă financiară. O batistă prevesteşte o intrigă galantă. Siluieta unei persoane cu o narcisă în mină e semn de persoană egoistă. Sicriul e semn de sănătate înfloritoare. Poalele unul deal prevestesc o umilire sau o înfrîngere. Măgar fără nimic în spate e semnul unei pagube mici. Culmea unui deal. Secerătorul cu secera în mănă. Măna. Un borcan înconjurat de albine e semnul unor afaceri bănoase. Casa e semn de temei în afaceri ca şi temei în căsnicie. Roata unei mori. Flautul sau toba prevestesc ceartă sau război. dacă se profilează în negru arată lipsă de bani.Poate fi şi semn de afaceri compromiţătoare. e semnul unei linguşiri interesate. Siluieta unei persoane care urcă parcă un deal prevesteşte o schimbare a situaţiei în bine. Hiena e semn de ură. profilîndu-se în alb. de bogăţie. prevesteşte o schimbare în rău a situaţiei. o semnul unui cîştig mic.

bogăţie. Capul unei doici (adică o femeie cu bonetă ca de doică în cap) anunţă belşug. O garoafă conturîndu-se în alb. Frunza de portocal prevesteşte lucruri foarte plăcute ce se vor împlini în curînd. e semn de patimă puternică. la toarta ceştei. Formarea din zaţ ca a unui cuib cu puişori prevesteşte belşug.Silueta unei persoane care atîrnă ca şi cînd ar fi spînzurată. Un coşar prevesteşte lucruri bune. e semn de linguşire interesată. semn de bogăţie şi fericire. o dezamăgire ce va fi înlăturată. Plopul e semn de prietenie. Oasele sunt semnul unei catastrofe. CAP. Cloşcă cu pui. e semnul unei primejdii apropiate. Garoafa din zaţ negru. Norii sînt semnul unor prevestiri rele. semn de surpriza neplăcută. Muncitor sau servitoare. Porumbelul tot semn de lucruri bune. Copacul ce pare pe jumătate împotmolit în apă. e semn de puritatea sentimentelor. XI ALTE SEMNE INDIGENE SAU EXOTICE Numai vîrful unei corăbii sau catargul ei ce par a ieşi din apă. Munte de zăpadă e semn de dragoste curată. O casa pe fondul unul cer negru prevesteşte lucruri rele. semn de pericol apropiat. . Siluieta unei persoane care sta ca şi cum ar fi spînzurată. Frunza de măslin e semn de împăcare sau de încheierea unei învoieli. lupul ca şi vulpea arată nişte duşmani vicleni. Nuca. arată o muncă mănoasă Spice de grîu ca şi pîine. înseamnă pericol apropiat. Orhideea e semn de dărnicie credincioasă sau de risipă. Portocala e semnul unei legături de dragoste urmată de căsătorie. dar foarte rece. Ca un cer înstelat e semnul unei izbînzi urmată de noroc. Mirele anunţă uneori doliu sau trădare. Oaia. Ursul. e. e semn de întîrziere într-o afacere urmată de pierdere bănească. Frunza de dud e semn de belşug. dar în altă parte a ceştei. Nufărul o persoană foarte distinsă. Frunza de stejar e semn de izbîndă morală. Floarea de lămîiţă anunţă o căsătorie apropiată. semn de bogăţie. Cucuveaua prevesteşte moartea unei persoane apropiate. Pomii ce par clătinaţi de vînt.

Dacă. UN ceas. Mîna ce pare a fi tăiată în două e semn de necaz sau de pagubă. locuită. — e semn de piedică serioasă. Nu-mă-uita e semn de dragoste. Omidă la fel. Peniţa e semnul unei veşti plăcute. Cioara e semn rău. Veveriţa e semnul unui prilej bun pierdut. aducător de nenoroc. Casă mare. Patima e semnul unei înfrîngeri. dacă deosebim silueta unei persoane în altă parte a ceştei e semn de trădare. Dar. Privighetoarea prevesteşte o dragoste romantică. Ţigară frîntă-n două e semn de dezacord sau ceartă. Coş cu fructe sau cu pîine. Mîna ce pare a fi cu bubă pe ea (puncte din zaţ) prevesteşte o întlnire ce va aduce pagubă. Păuniţa cu coada răsfirată a semn de căsătorie foarte avantajoasă. Ca un obstacol de curse. Farul arată că persoana căreia îi ghicim va avea în curînd un ajutor. Porumbelul e semn de prietenie fidelă. CAP. e semnul de cîştig în casă. e semnul unui mic cîştig. e semn de trufie. Plajă înseamnă călătorie la mare în curînd. Bastonul e semn de un ajutor . înspre toarta ceştii distingem o persoană pescuind. Tot astfel şi fluture. Podeţul e semnul unei schimbări de situaţie. acord. Orice fel de plantă. la toarta ceştii. Coş gol. Lăcusta e semn de pagubă. Ca o torţă din zaţ. semn de sărăcie. care ne va aduce multe pagube. e semn de surpriză neplăcută. . o protecţie. e semnul unor regrete. semn de belşug. Animale sălbatice înseamnă şi pericol de răzbunare din partea unui duşman. cap de mort Fluturele prevesteşte nestatornicie în credinţă.protecţie sau sprijin. Silueta unei persoane care atîrnă ca şi cînd ar fi spînzurată.O casă foarte mare nelocuită arată vanitate ce duce la ruină. O alee de sălcii. ce nu pare vestejită. Ciocănitoarea arată o persoană. e semn de belşug. Umbrela prevesteşte schimbarea temperaturii. a semn de surprize plăcute şi neplăcute. Albăstrelele arată o prietenie credincioasă. făţărnicie. Pescuind şi undiţa fiind fără peşte e semn de eforturi zadarnice. plictisindu-ne foarte mult. Ţigară întreagă e semn de înţelegere plăcută. Paletă şi pensula cu vopsea înseamnă naivitate. XII PESCUITUL ŞI FUMATUL Undiţa de pescuit peşte e semnul unei munci ce va aduce oarecare foloase.

ne va îngrijora. Cînd se arată ca o lampă. tîrnăcop sau seceră. Maşină de călcat denotă muncă grea. Ca un bidon de lapte e semn de belşug. Puişorii. sunt semne de noroc şi bucurii. Dacă e numai sac ce pare plin. griji. Porcul arată belşug. Tot aşa greblă. O fată scoţînd apă la fîntînă e semnul unei căsătorii fericite. Ciupercile însemnează o problemă ce ne va nelinişti. cîmpenească. O persoana ce pare că duce un sac plin în spinare. Dacă e fără capac. O persoană trecînd pe un pod înseamnă dezlegarea nesperată a unei chestiuni Un pod rupt. O fereastră închisă e semnul unor piedici ce nu vor fi trecute. belşug. Bidonul trebuie aibe şi capac. Cărucior de copil a semn de mulţumire casnică. Găina e semn de o stare bună. O legătură de chei: spor. e semn de pagubă. Fîntîna prevesteşte nişte greutăţi mari în afaceri sau alte lucruri întreprinse de persoana interesată. Camionul gol. Ca un balaur e semn că ai un duşman înverşunat. Păianjenul prevesteşte frămîntări. e semn că se va ivi un lucru nou. e semn de doliu. va avea un an îmbelşugat. Broască frîntă-n două. e pagubă iar camionul plin somn de belşug. Tot aşa şi cocenii de porumb. sema de plăceri intelectuale. Porumbul e semn de cîştig. semn de mare belşug. e semn că persoanei căreia i s-a ghicit în cafea va avea tot anul noroc. înseamnă o persoană ce va aduce belşug în casă.Geantă e semnul unor secrete ce vom fi nevoiţi să le păstrăm. Carte. Procesiunea e semn de ajutor sau de protecţie. . Unelte de lucrat la cîmp. O fereastră deschisă prevesteşte o reuşită în curînd. e semn că cel care se arată în cafea ne va face o pagubă. o semn de belşug. spor. înseamnă un dar frumos. Frunzele de pelin. Broasca prevesteşte sărăcie. prevesteşte pierderea situaţiei. dar nu prea costisitor. Dacă frunzele de pelin cad în cafea cînd e o sărbătoare ca înălţarea Domnului sau de Rusalii. Dacă persoana pare ca duce un sac gol. Tractorul e semn de muncă aprigă. ce par că sunt aruncate între grîne. ce va lumina calea persoanei căreia i se ghiceşte. Bătător e semn de scuturat în casă în curînd.

. Potbalul. Busuioc e semn de noroc. Păpădia prevesteşte un lucru care ne va pricinui multe neajunsuri. Cimbrişorul prevesteşte că vom vedea locuri noi ce ne vor place nespus de mult. e semn de mare bogăţie. Cicoarea e semn de credinţă mare din partea unei cunoştinţe. Călţuneşii înseamnă noutăţi plăcute. semn de lucruri nu prea plăcute. Izmă înseamnă lucruri noi (poate fi vorba şi de o persoană) ce ne vor procura multă plăcere mulţumire. Dacă din zaţul cafelei se formează ca o livadă. Indrişalmul prezice excursii. urmată de căsătorie bogată. Floarea vînatului în cafea înseamnă certuri. Nalba e semn de dragoste cu o persoană naivă şi fermecătoare. dacă-i zărim formîndu-se din zaţul cafelei. dar care nu ne vor mîhni prea mult. pe care persoana în cauză îl va crede plăcut şi cînd colo îl va aduce multe neplăceri. Maghiranul înseamnă că persoana căreia i se ghiceşte va petrece cîtva timp la ţară. Barba bobului prevesteşte neplăceri pe care persoana interesată le va avea la ţară. neplăceri. Macul e semn de dragoste înflăcărată. O pisică în cafea e semn de mare belşug. Salcia prevesteşte lucruri ce ne vor predispune la plîns şi neplăceri. Poate fi vorba şi de un dar în spatele căruia se ascund intrigi primejdioase. Salcîmul prevesteşte plăceri romantice. Buchet de micşunele e semn de moştenire la ţară. Verbine prevestesc tot noroc. dar ceva mai mici. Conduraşii sunt aducători de noroc. Salcîmul pitic prevesteşte tot plăceri. Hrişcă e semn de cîştig.CAP. Floarea soarelui e semn de dragoste. Micşuneaua vesteşte dragoste. XIII BUSUIOC — SEMN DE NOROC l Sulfina e semn de dragoste plăcută. Castanul e semn de lucruri întristătoare. Molisa prevesteşte belşug. Rozeta prevesteşte o surpriză foarte plăcută. Floarea rădăcinii şarpelui în cafea e semn de un lucru. Frunza de trifoi cu 4 foi e semn de noroc nespus de mare. Rapiţa e semn de belşug. dar cu o mică dezamăgire.

XI Alte semne indigene sau exotice Cap. Măzărichea e semn de spor (dar nu prea mare). CUPRINS Cap.Teiul prevesteşte o dragoste romantică. X Siluete de oameni şi lucrări Cap. Cap. XIII Busuioc — semn de noroc! . VII Adunări (mitinguri) cu flori ... gutuiul.. I . prevestesc bogăţie. . V Printre accidente şi speranţe . Tot astfel mărul. II Ghicitul începe la. Cap. cifre.. Ca o rîpă formată din zaţ e semn de mare necaz. Cap. Alunul e semn că persoana în disscuţie va petrece un timp la ţară. VI Îngeri şi stafii Cap. abisuri . VIII De la şerpi la.. părul. . XII Pescuitul şi fumatul . Cap... IX Zburătoare spre astre. caisul.ibric! . totuşi în ceaşcă Cap. Rădăcini în istorie Cap.. IV Litere. ca şi persicul.. Cap. Clopoţeii prevestesc veşti foarte bune şi aducătoare de noroc. . elefanţi . Cap.. III Destinul este. Cireşul cu fructe printre frunze a semn de belşug. foarte îmbătătoare şi trainică.. . Cap.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful