You are on page 1of 4

Ocean sa fii. Sa pastrezi din toate izvoarele.

Cele mai crunte datorii le am fata de pozele mele din copilarie.

E o copilarie sa te lasi stapânit de trecut.

Când deliciile vietii prind riduri, devin .

Strângeti cât mai multe pentru insomniile batrânetii.

Copilarie. Perioada a vietii umane, intermediara intre idiotia prunciei si
nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele
batrânetii.

Viata se compune din tevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coscovite,
din plase pe care le cari de la piata, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar
si din Bach si din Beethoven, din Shakespeare si din Tolstoi, din Eminescu si din
Blaga, din Michelangelo si din Þuculescu. Totul e viata.

Viata este alcatuita din sesuri, din vai, din piscuri, din platitudine si din rutina, din
deprimare si din bucurie si dintr-un element obligatoriu: munca. În toate
adversitatile si-mpotriva tuturor adversitatilor, omului ii ramâne acest suport
moral: munca.

Sa nu iti fie frica niciodata sa spui adevarul, dar nu uita ca uneori este mai bine sa
taci din iubire pentru aproapele. ªi sa nu taci niciodata din neglijenta, din usurinta
sau din lasitate.

Ne propuneti bucuria: dar cum s-o primim din afara? Caci daca ea nu creste din noi,
nu izvoraste din rezervele si ritmul nostru interior, orice interventie exterioara este
sterila.

Iubesti mai intâi din mila, din indatorire, din duiosie, iubesti pentru ca stii ca asta
o face fericita.

Omul cult râde din ochi, omul rau din dinti, prostul din gât iar inteleptul nu râde
niciodata.

Omul cult râde din ochi, omul rau din dinti, prostul din gât iar inteleptul nu râde
niciodata.

unde nu-i cap. Vei straluci mai tare.Golul din noi nu se poate entuziasma de plinul din altii. Dar iubirea noastra nu va fi pacat. prea putine respecta efortul depus de pietrele din temelie. vei primi placinta facuta din cenusa. din amândoua laturile muntilor. Din tiglele acoperisului. Din gheara diavolului am scapat usor.. Tot ce se intampla odata. Pentru monedele facute din argila. Demnitatea consta nu din a poseda onoruri. Oamenii de aici.. cum focul insusi nu este lemnul putred pe care il mistuie. capul greu se sprijina in mana usoara. Unui om este mult mai usor sa-i dezvolti calitatile decât sa-i inlaturi defectele”.. ci din constiinta ca le meritam. si invers. Dar cum sa ma eliberez din imbratisarea ingerilor? Sfârsitul incepe sa creasca din mijloace. poate sa nu se mai intample inca odata. asa cum pomul incolteste din samânta. sunt din aceeasi familie. Iubirea noastra se va hrani din greseli si din dureri. Dar tot ce se intampla de doua ori. Unii sunt scuturati din arborii genealogici..vai de picioare . asa cum focul se hraneste din tot ceea ce ii sta in cale. Lacrimile de ceapa nu ating inima. Altii direct din copaci. se va intampla cu siguranta si a treia oara. Ofera din lumina ta celor din jur.

" La pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Rabdarea este amara. pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti cine sa fript cu supa sufla si in iaurt Întelepciunea este in fata omului priceput. Pisica cu clopotei nu prinde soareci. Mare e gradina domnului. dar ochii nebunului o cauta la capatul pamântului.mica poarta raiului saracul nici unghii n-are la vreme de scarpinare cine fura azi un ou maine va fura un bou! "Cine sapa groapa altuia cade sinur in ea. Spune-mi pe cine iubesti ca sa-ti spun cine esti. incearca sa dormi cu un tântar intr-o camera inchisa! Nu te mânia pe Dumnezeu ca a creat tigrul. Inima este o plaja. multumeste-i ca nu i-a dat aripi.culege toata viata ca sa ajungi bogat dar nu uita copile de unde ai plecat. dar fructele ei sunt dulci. Omul chibzuit vede nenorocirea si se ascunde. De crezi ca esti prea mic ca sa faci un lucru insemnat. dar cei prosti merg inainte si sunt pedepsiti. .

tu da cu paine. Chiar si atunci când cazi in nas. Daca 100 de oameni il numesc pe un intelept nebun. cel care da cu piatra in tine. Esti ceea ce manânci. Manânca. . Cuvântul e de argint. te misti tot inainte. Barbatul vaneaza femeia pana cand ea il prinde. tacerea e de aur. Ne intoarcem mereu la prima noastra dragoste. asa vei putea rabda. Ceapa ii face sa planga chiar si pe mostenitori si pe vaduve. el ramane tot intelept. dar nu te ingrasa.