GEORGE VASILIEVICI

DE TOATE MEREU DUPĂ COLŢMOS

1. nopţi moderne până şi nopţile sunt în pas cu moda. ele au ajuns nişte zile oarecare bolnave de ficat. zile simple. zile de zi cu zi în care doar lumina e ceva mai galbenă. de acum putem dormi liniştiţi. oricine ştie că hepatita iese mult mai uşor decât întunericul din noi.

plânsul copilului este bătrân. el seamănă cu ultima ploaie prin care cerul îşi dă sufletul. dar eu nu îmi dau seama de asta şi-i dau copilului în continuare bani până când din ochii lui încep să curgă şiroaie fise de cinci mii. 4. pe vizor se aud paşi pe hol. căţelul latră la uşă eu mă ridic de la televizor mă uit pe vizor şi văd cum mama vine, însărcinată cu nimeni, mâncând seminţe de păr. 5. nu te voi uita acum naşte mama sicriul de lemn lăcuit, proaspăt bătut în cuie, sicriul încrezut, plin de mine, plin de flori şi de coroane ornate cu panglici pe care scrie cu negru: nu te voi uita niciodată, mama. 6. dumnezeul ei

Dumnezeul ei este cel mai bun şi ascultător Dumnezeu din lume. el nu pierde nopţile nu bea şi nici nu fumează nu întârzie niciodată la program este un Dumnezeu serios cu capul pe umeri care ştie ce vrea de la viaţă. Dumnezeul ei este cel mai bun şi ascultător Dumnezeu din lume. cel mai serios. nimic nu i se poate reproşa. este un Dumnezeu performant care îi îndeplineşte toate dorinţele.

7. ceapa ne cunoaştem în ceapă unde pe loc ne ţâşnesc lacrimile şi ne futem aşa cu ele pe afară până când iubirea despre care gângurisem porcos în tot acest timp curăţă ceapa de amintirile noastre uscate şi o taie felii subţiri cu tot cu carnea noastră şi lacrimile îi dau brusc în ochii celor ce se cunosc în bucătăriile înalte unde nu există diferenţe între cutremur şi dragoste.

2. greaţa matură este un înger tăvălit şi plin de bale împrăştiat pe cer. l-a vomitat copilul ajuns la maturitate. 3. copilul plânge în ploaie copilul de turc trimis la cerşit plânge profesionist şi eu nu îmi dau seama. el plânge în hohote şi fără lacrimi. plânsul lui este sărac. plânsul lui este chel.

8. cinci cinci este nota de trecere.

să vină repede cinci morţi. 9. ovidiu (feat. Silviu Dancu) pe marginea drumului lucrătorii de la primărie spală statuile curvelor de sperma pescăruşului ce face labă-n zbor. pe Ovidiu nu îl spală nimeni. aşa se cuvine să fie. cineva trebuie să dea mărturie că pescăruşii zboară. 10. şi am mi-a spus că dacă mai iau o singură dată droguri mă părăseşte dacă mai iei o singură dată căcaturile alea te părăsesc nu pot să trăiesc cu tine încondiţiile astea, mi-a spus şi am luat. 11. am dreptul am dreptul la cel puţin o lună pe lună sau măcar la o lună beată pulă o lună căzută la marginea drumului în şanţul subţire dintre doi îndrăgostiţi. 12. mama cutia plină pe jumate cu bere este acolo aşezată cu grijă de mama în frigider lângă puiul congelat după ce aseară la plecare mi-o luase din mână pentru că venisem

la ea în vizită beat ca porcu şi îi vorbisem foarte frumos despre mine. 13. statuia libertăţii ne aşezăm în genunchi şi îi cerem iertare. plângem. îi spălăm picioarele cu lacrimile noastre facem promisiuni de care ne vom ţine ştiind că ea rămâne nemişcată fără să o privim măcar.

şi în ochii ei înoată fericiţi peştii perfect adaptaţi la uleiul fierbinte. 16. pe contrasens cu viteza visată la început numai un fluture perfect zboară înapoi şi-o ia spre molie. îl simţi în stomac în timpul visului şi uiţi de trupul adormit cu gura larg deschisă în care îţi intră moliile curgând şiroaie din salteaua ruptă a patului. 17. plus răspuns minus întrebare

14. la intersecţia dragoste vie cu dragoste moartă virusul mort influenţează ecuaţia totul poate oricând sării dintr-o parte în alta. se pot chiar tampona fatal la intersecţia egalităţii doar pentru că virusul mort are nume şi prenume în cimitirul de la marginea sângelui îl cheamă ca pe tine dar nu îmi amintesc şi mai cum. 15.tinereţea lui marin mincu tinereţea nu are nevoie de mine. a învăţat să se fecundeze singură. mă aruncă peste umăr şi nu se mai uită înapoi. priveşte fix înainte

întrebările se lovesc tare de mamă şi se resping înapoi cu aceeaşi putere. întreabă copilul în stânga şi în dreapta. nu îşi ridică ochii din ochii celorlalţi până când se priveşte cu ochiul drept în sufletul ochiului stâng citind în sufletul ochiului drept trădarea diferenţei. copilul a prins-o cu mâna şi o foloseşte. cu ea pictează peste toate crimele cu nevoile sale.

18. gândul frumos vine mereu gândul frumos construit din cuvinte frumoase şi grele ce nu pot fi mutate de la locurile lor. vântul din creier e foarte puternic. el smulge pomii din pomi. arunca bila de plumb cât colo

ca pe un punct pus după ideea de libertate a deţinutului de la un capăt la fiecare capăt al gândului frumos şi acolo mereu aterizarea. aterizarea bilei de plumb la celălalt capătul al gândului frumos zburând până la sine peste toate astea, acolo unde vidul bolboroseşte ceva în somn se întoarce cu viaţa la noi şi doarme până în prima clipă a lumii visând mereu gândul frumos şi râsul i se aude din camera cealaltă râs de copil înfundat cu pauza din semnul exclamării. 19. noi

21. puiul de babuin lui ion tiţoiu mama e mândră de mine. pentru a-şi demonstra dragostea mă linge pe cap până chelesc. nu ştiu ce să mă fac. acum sunt urât pur şi simplu şi mă gândesc cu tristeţe la vremurile în care eram frumos şi urât pentru asta.

pătată de sânge pe care o purtai din când în când aşa, după ce dispăream toţi şi rămâneai singură. 24. pisicuţa fac totul pentru pisicuţa albă ce îţi dansează pe creier. întreab-o dacă participă sau doar se antrenează pentru ceva.

25. somnul dormi degeaba. visul e la mine.

22. omul de zăpadă noi suntem mai rapizi ca pământul pe care călcăm mai iuţi ca iubirile pe care le lansăm ajungem la destinaţie înaintea noastră ajungem în pământ înaintea pământului în femeie înaintea iubirii în copil înainte de mamă. 20. poem narcisist ce mai! sunt perfect! muşc cu poftă din viaţă mă ling pe faţă cu limba electronică şi aspră a ceasului primit de la tine. aşa este mereu cu darurile făcute din iubire, sunt de la început în afara ei. 23. fusta ta există nopţile în care sunt treaz şi dansez sub cearceaf. în nopţile astea deschid larg fereastra, luna îşi bagă picioarele de lumină lungă pe geam şi eu mă uit cu orele sub fusta ei pătată de stele gândindu-mă la fusta ta facem omul de zăpadă pe stradă. el nici nu ne bagă în seamă. nu se clinteşte. priveşte fix spre vara de pe acoperişul casei noastre. ca şi cum acolo ar trebui să fie casa lui cu tine de zăpadă proaspătă şi vie la fereastră. 26. capul din nori sunteţi campion! poftiţi coroniţa de rădăcini înfipte-n cer. florile cresc în cap. 27. miezul nopţii la miezul nopţii mă asigur că dormi. îmi iau toate măsurile. să vezi ce-ţi fac! dar mai întâi îmi povesteşti cum pleoapele au devenit prăpăstii în care ochii îşi varsă privirea formând oceane paralele. îmi faci cu mâna de pe ţărm întinsă pe creier. cum stai pe spate nu se vede cerul.

el este mereu unul singur şi rămâne pe partea cealaltă. de pe burtă îmi iau avânt şi sar în picioare direct pe placa de surfing. primul val intră pe sub mine şi mă ridică pe creastă. sunt râsul care se bate pe plâns cu nimicul. până şi soarele îşi arată vârsta razele sunt părul lui de lumina bătrână. îmi spui în somn şi eu profit de asta să mă înfig în tine până când afară se va lumina şi înăuntru. 28. ultimul poem narcisist lui miki sunt foarte uşor. numai bun să umplu oasele fluturilor de sticlă ce zboară în jurul becului din piept. 29. trădări mari sunt nişte trădări foarte mari ca pepenii ăia ce iau treptat locul spermatozoidului chiar când îţi dai drumu comform firii şi iubita îţi eplodează în faţă mereu şi abia atunci vei fi un criminal în serie ce îşi ucide după tipar iubirile.

acesta este punctul în care se rupe elasticul nu cu predilecţie cel al garoului, dar fie. 31. scrisoarea drăgă moş crăciun ştiai că nu exişti? 32. înotătorii înotătorii de zahăr sar în cafea cine îţi ajunge primul în sânge câştigă. ei se amestecă întotdeauna între ei şi se nasc discuţii. bătăi crunte de inimă. 33. curva curva în trening roşu s-a oprit în faţa mea şi a dat din buze. mi-am scos casca din urechea dreaptă. vrei o fată? m-a întrebat curva. nu, nu vreau. i-am răspuns eu. trei mii ai? m-a întrebat curva. am. i-am răspuns eu. îmi dai? m-a întrebat curva. îţi dau. i-am răspuns eu. mai ai alţi bani la tine? m-a întrebat curva. nu ştiu, să vad. i-am răspuns eu. m-am scotocit prin buzunare. ai noroc, uite am mai găsit cinci mii. mulţumesc.

mi-a mulţumit curva. cu plăcere. i-am răspuns eu. şi totuşi nu vrei o fată? m-a întrebat curva. nu, nu vreau. i-am răspuns eu. mergi încolo? m-a întrebat curva. da. i-am răspuns eu. pot să merg şi eu cu tine? m-a întrebat curva. poţi. i-am răspuns eu. pot să te iau de braţ? m-a luat de braţ curva. poţi. i-am răspuns eu. curva în trening roşu s-a lipit strâns de mine. eşti curvă? am întrebat-o eu. da. mi-a răspuns curva. şi unde te duci? am întrebat-o eu. să cumpăr pâine. mi-a răspuns curva. şi după aia? am întrebato eu. să mă fut. mi-a răspuns curva. îţi place să te fuţi? am întrebat-o eu. da, foarte mult. mi-a răspuns curva. deci nu te fuţi pentru bani? am întrebat-o eu. ba da. mi-a răspuns curva. dar îţi place să te fuţi? am întrebat-o eu. da foarte mult. mi-a răspuns curva. e mişto să te fuţi, nu? am întrebat-o eu. da, da, e extraordinar. mi-a zâmbit curva. eu intru aici, tu mergi mai departe? am întrebat-o eu. da. mi-a răspuns curva. bine, noapte bună.

30. profunzimea

i-am urat eu. noapte bună. mi-a răspuns curva. în timp ce căutam cheia electronică am privit-o cum se îndepărtează.

34. baba am întrebat în stânga şi-n dreapta în ce limbă a vorbit baba. mi s-a răspuns mereu cu aceeaşi întrebare. în ce limbă a vorbit baba? în ce limbă a vorbit baba? din stânga. apoi din dreapta. ne-am aplecat toţi trei peste scaunele din faţă şi am urlat în urechile celor doi. în ce limbă a vorbit baba? ei s-au întors spre noi şi ne-au întrebat în ce limbă a vorbit baba? ne-am speriat tare şi am început să urlăm. el a călcat pe acceleraţie. a fost clar pentru toată lumea că trebuie să părăsim oraşul. am tras pe dreapta şi m-am urcat la volan. el condusese toată ziua. era obosit şi speriat pentru că nu ştia în ce limbă a vorbit baba. 35. strălucirea când am crescut puţin mai mari şi ei au fost convinşi că ne iubim între noi ne-au lăsat să mai stăm şi după ce se întunecă iar noi în timpul ăsta făceam altceva

şi tot în timpul zilei jucam ascunselea pentru că jucasem de câteva ori şi noaptea ocazie cu care am descoperit că pizda pe care ne-o arăta vasilică punând-o pe sandra să şi-o descopere nu străluceşte de fapt ea nici măcar nu se vede în întuneric. sandra ar fi putut să ne lămurească în această problemă dar noi credeam aşa de tare că pizda străluceşte încât nu ne-am gândit s-o-ntrebăm şi pe bună dreptate aşa arată privită din cealaltă parte. 36. anca ce ai putea george să faci tu? doar să îmi citeşti o poezie. aş putea să îţi dau limbi în pizdă. 37. am o părere am o părere bună despre mine. îmi stă perfect până şi cu ochelarii prin care nu se vede nimic.

COPIL DIN FLORI CAUT GHIVECI

1. copil din flori caut ghiveci Inima lui George este acum offline. Nici George nu mai ştie parola. Toate astea pentru că George stă de atâta timp cu inima deschisă încât nu mai are nevoie de ea. George uită tot ce nu îi mai trebuie. George a învăţat chiar să doarmă cu inima deschisă şi să se trezească cu tot felul de oameni în ea. Deşi nu dormea şi nici măcar nu ar putea spune că era obosit George s-a trezit cu Ea în inima lui. Stau acolo de ceva vreme. Vorbesc şi fac poze. Şi cum în inima lui George se face uneori atât de cald încât nimeni nu poate suporta Ea îl ia de mână şi îi zice hai pe afară. Este o noapte mult prea frumoasă, atât de frumoasă încât nu merită să stăm nici măcar într-o inimă. Aşa se trezeşte George pe hol de mână cu Ea care observă

am dat drumu la viaţă să curgă şiroaie din pisică. Au plecat cu toţii să doarmă. şi sufletul. se întâmplă ca picioarele să îşi trăiască viaţa în mers. da. năpârleşte. Trânteşte uşa cu putere.că şi-a uitat cheile de la inima ei în inima lui George. datoria lor de a muri se şterge este cadoul meu surpriză pe care îl fac prietenilor mei când dorm cu capul pe începutul cărnii lor. Inima nu se deschide decât din interior. . 3. Afară este într-adevăr o noapte frumoasă. cadoul şi-a făcut efectul. scoţând la iveală adevărata natură a prietenilor.d. Înainte să iasă din inima lui George cu cheile de la inima ei în mână. Ea trage din obişnuinţă siguranţa uşii de la intrarea în inima lui George. flori pure din care cresc pur şi simplu flori. de mic am dat totul pe nimic. Nimeni nu doarme în altă inimă. de mic am dat totul pe nimic şi drept urmare au început să-mi crească pene grele şi foarte ascuţite pe picioare. asfaltul trebuie hrănit la timp. Atât de frumoasă încât până şi George este de acord că o noapte ca asta nu merită pierdută nici măcar într-o inimă. aşa arată ei în pielea goală. am dat bani peştilor să lase curvele să îşi petreacă timpul cu iubiţii lor. am dat ficatul pe creier. Mă întorc imediat. da. prietenii mei sunt flori. am dat bijuteriile familiei pe trei jointuri cu haş. Dimineaţa oamenii obosesc după o noapte ca asta şi se întorc fiecare pe la inimile lor.ei. ei se trezesc târziu când nu mai este nimic de făcut. am dat aparatul foto primit de la tata pe o doză de l.s. o fac din curăţenia animală a sufletului. Fiecare în inima sa. Nici măcar Ea. am dat bomboanele din pomul de crăciun copiilor săraci din faţa blocului. atunci când prietenii acum când liniştea mea sufletească face playback peste liniştea altora. a dat de gol tot ce sub paşii mei fusese gol înainte ca prietenii să viseze pământul. flori sănătoase şi robuste. datoria mea de a trăi creşte şi se înmulţeşte simţitor cu râsete şi planuri de viitor. picioarele lor se trezesc înaintea picioarelor mele şi drept urmare. Aşteaptă-mă aici. 2. de mic de mic am dat totul pe nimic. Nu la fel stau lucrurile şi cu dimineaţa. ele visează munţi înalţi pe care îi sărută cu călcâiul pe creastă când stau şi beau cafea cu prietenii pe o terasă. Se zguduie pereţii. da. Şi cum am mai spus-o. cinstit ca orice fiară. ei cei din urmă îmi devin prieteni. peste liniştea ce se aude foarte bine din privirile străinilor. Numai George stă acum singur în faţa inimii sale şi bate degeaba ca disperatul cu mâinile şi cu picioarele în uşa de la intrare. cei din urmă. Zice Ea. am dat inelul ei de logodnă pe o halbă de bere. orice ar spune cei mai dragi mereu am ieşit în avantaj. altfel ne atacă dacă de dragul lui nu voi convinge să meargă-n păsări aripile. vor pleca primii. înăuntru nu este nimeni.

apoi hârtie igienică. un nimic recunosc eu gata să dau totul pentru el. în sfârşit să ajung lângă chiuveta grupului sanitar. mă simţea mai bine decât o simţeam eu pe ea. foarte aproape de inimă. la plecare îi plăcea să coboare cu liftul. şi nişte părţi din ea rămâneau înafara mea. un nimic îmi spun cei mai dragi nu te necăji pentru atât. voi naşteţi copii vii şi le daţi baloane de fier voi vedeţi frumuseţea numai prin ciorapi de plastic voi mâncaţi cojile şi aruncaţi miezul voi mergeţi în mâini să nu vă murdăriţi pe picioare voi spuneţi o mână o spală pe alta voi plătiţi lumina ca pe ultima curvă voi căutaţi pe google nimicul să vi-l întindeţi pe buze eu îmi aştept fetiţa lângă statuie doar pentru că ea ştie să râdă. locatarii dorm cu visele trase pe ochi să nu îi deranjeze lumina. până au chemat poliţia. trupul meu i-a rămas mic. îmi donez şi eu capul de asemenea spre a fi pus în completare la marea piramidă. luminile sunt stinse. aşa ca trupurile noastre să fie îngropate 5. la marele sarcofag. asta e simplitatea şi suficienţa iubirii. apoi am devenit doar o hăinuţă de vară. voi sunaţi la hotline şi cereţi cu dragostea ea este la inima mea şi bate ca disperata cu pumnii şi cu picioarele fără să ştie că e deschis. liftul din noul nostru bloc merge însă doar în sus spre rai şi este mai tot timpul ocupat. în timp ce mă ştergeam cu atenţie pentru a înlătura picăturile de apă ce-mi curăţaseră pielea. când era mică suna la uşă şi fugea. am auzit şi eu că se vând apartamente pa' aici. voi pierdeţi nopţile şi eu le câştig. apoi un tampon intern. de fiecare dată se împiedica şi cădea pe scări. discoam intrat în toaleta discotecii pentru a mă spăla pe mâini. că este o zonă bună. voi întindeţi iubitelor voastre trandafiri fără petale. e un bloc bun. în mână îmi rămăsese încă. uşile sunt încuiate. eu o luam la mine acasă în trup şi o bandajam. timbre cu fluturi în insectar linişte morţilor! aici se trăieşte. apoi o pereche de chiloţi apoi un ciorap de mătase. după o lungă perioadă de aşteptare am reuşit . îi plăcea să rămână la mine peste noapte. privind mai cu atenţie am constata uimit că în ciuda efortului. s-a apropiat de mine un poliţist care m-a întrebat ce am în mână. voi putreziţi pe trotuare şi stelele voastre put în cer voi vă faceţi praf şi eu vă presar pe aripi de fluturi. o adormeam. că doar noi muncim nu iubim. piramidă în formă de inimă vreau sa fiu îngropat în piramida aia mare şi strălucitoare. pe la fiecare intrare îmi ieşea în întâmpinare. dimineaţa îşi vedea de ale ei. devenind strălucirea din zâmbet. îi cântam ş-o legănam pe picioare. în piramida aia construită din capetele străbunilor mei. un nimic. eu nu puteam să mai ies înafara ei. 4. camere intru în liniştea asta de corp cu voce tare. se simţea în siguranţă. apoi un tampon zilnic apoi bentiţă de prins părul. o înveleam. după o vreme am ajuns tatuaj.pământul trebuie tratat cum se cuvine şi dintr-o astfel de iubire voi zbura prin el ca printr-un cer tare. până mi s-a permis de curând să mă odihnesc mereu pe buzele ei. 7. doar deschizi uşa şi dai nas în nas cu ea. o palmă. 6. după ce m-am clătit. este principala atracţie turistică a oraşului. cu dragostea. când s-a făcut mare.

forma inimii. o cameră cu două camere păi ne trezim singuri într-o camera cu două camere. apoi aş mai dori ca pe primul rând să stea bineînţeles lângă capul lui adam. 9. am mers doar înainte. în floare. din mamă. în şoaptele pistilului. poate fi femeia exactă. capetele cu miez de inimă care cântă. capetele cu miez de inimă care priveşte. puii de înger sug de la mama lor. doar copaci cu frunze cu flori. dacă se încalţă cu inima mea ce visează aiurea copaci simpli. în adâncuri În miezul necunoscutelor. capetele cu miez de inimă care iubeşte. fără dâre de sânge şi de alte substanţe. a lui eminescu. nu voi putea spune că m-am întors. poate zbura departe pe note şi tot despre ideal va fi vorba.în capetele celorlalţi. cu trunchi. este primul vis. 8. a lui popescu. a lui baudelaire. a lui miller. secţionate perfect fără maţe care să atârne. a lui rimbaud şi al Lui vreau capul Lui adică toate capetele care au avut inimă în loc de creier. în pistil. către polen. vocea. în iarbă. dacă se încalţă dacă se încalţă cu lumi ce visează tenişi alergând prin tine. ca din când în când să vă mai zâmbesc şi eu aşa din toată inima. şi mai târziu se fac şi fraţi de lemnul crucii. somnul îngerilor se traduce în peisaj. doar cu dâre de lumină ce rămân în urma inimilor. 10. la acelaşi teren de joacă al puilor de îngeri. rece şi masochist. a lui villon. visul de lapte. cum ar fi o cameră cu două camere . puii de îngeri se joacă aici până seara târziu când adorm cu toţii sub aripa mamei lor. cu gând. în verdele crud. visele. capetele cu miez de inimă care vorbeşte. a lui van gogh. şi prima cărămidă care a fost pusă deja să fie capul lui adam. este doar o singură privire aruncată asupra neamului îngeresc în momentul somnului lor. pe care îl voi da aşadar copilului cu visele crude. dacă se încalţă cu orice visează trompete de hârtie subţire. capetele cu miez de inimă care trăieşte. chiar dacă am ajuns în acelaşi loc. în dealurile zgomotoase şi colorate. şi bineînţeles că vreau ca ultimul cap. a lui isus. a lui naum. capetele cu miez de inimă care bate. în spumă. a lui thompson. ascuţite şi strălucitoare. adică trupul meu să fie îngropat în cavoul familiei sale. a lui stănescu.visul de laptecred că dacă mă întorc pe un drum nou. a lui dostoievsky. capete zâmbitoare. despre idealul ei de a deveni idealul tău este vorba. vârful piramidei să fie capul meu. nu numai de lapte şi aripi. capul cel mai de sus. scufundaţi. capetele cu miez de inimă care zâmbeşte. de acolo ei îşi trag culoarea. cu incendii va merge numai pe cărbuni încinşi ca să îmi demonstreze credinţa în idealul acestei clipe din lapte şi stele. în orice situaţie este vorba despre un ideal exagerat irealizabil şi lipsit de sens. cu scoarţă. ca dintr-o teacă. în şoapta spumei către val. vreau să-mi îngropaţi trupul în piramida asta de capete. săbiile.

şi iată-i acum pe toţi nebuni. o specie şi ceva. afară însă întunericul e sclipitor şi nu mai are nici o importanţă. de lună. din vârful aripi unde zborul te întâlneşte şi îţi polenizează absolutul făcându-l mai mulţi. stelărie la firul părului de iarbă se pune pe picioare o nouă afacere. cu o singură cunoscută mirare.câte şaişpe. nici o ecuaţie. dar tot din vârful aripi unde zborul aşa şi pe dincolo absolutul pe rând de absoluţi. cercetări ştiinţifico-zburătoare dacă fac cercetări ştiinţifico zburătoare pe fluturele de tine ajung la rezultatul de sus al prăbuşirii. dar vreau să zic absolut orice. îşi desfac aripile rupte. dar superbă vreau să spun. cică acolo eşti mai tare. ceruri multe până la cer şi înapoi la tine. vom extrage esenţe. catapultând orice te atinge. o să se simtă împlinit. câte patru. 11. stele altoite cu căpşunile de pe tricoul tău sau împerecheate cu copiii din întunericul moale al primului vis. ca o familie de prieteni. sunt mereu de două ori mai multe camere. tu să îl încurajezi şi sa îl aplauzi când ridică o privighetoare grea.prima cameră era în dreapta şi avea două camere a doua cameră era în stânga şi avea două camere fiecare cameră are două camere. porţionaţi egal pentru fiecare invitat locuitor al camerelor. câte două. el este angajatul meu universitar la catedra de zbor. se vor cloci chestii de-astea cu raze foarte coapte şi zemoase. 13. însă cercetările sunt pe sfârşite şi nu îmi amintesc nimic din toate alea. n-are de cât poate să fie scurt sau poate să fie lung fără să fie deloc. se vor creşte şi se vor culege stele precise. nici un calcul. din ele. cam cât o specie. să fie foarte clar. iar pe tavan cerurile tale de cafea cu norii de frişcă. deşi le serveam cafea de cristal măcinat în burta luminii. să mănânce cu toţii din ursuleţii harribo ca o glazură elastică protejând tot cu trambulina jeleului. să fie numai de aici până la păsările din sala de gimnastică a cerului. 12. erau obosite şi nu se rădeau la subraţ. 15. şi prafuri lucide din praful de mine. câte albastre. aici. culegătorul de iarbă culegătorul de iarbă îmi este prieten programat să intervină şi să rupă . din ele vom găti mâncăruri. mobilul crimei pentru că nu puteau să mă iubească le-am ucis. erau obosite. acesta este însă un fluture de mine care nu duce la nici un rezultat armat. câte opt. oricum le-am ucis şi le-am smuls aripile cu cleştele. apoi aruncam cu păianjeni transparenţi să mi te sugă din sânge. foarte aproape de medalie. se zboară mai bine cu două aripi rupte decât cu o singură aripă ruptă sub unele ceruri străine iar asta este una dintre acele camere unde fiecare cameră cu cerurile sale. normal. o nouă stelărie. se vor planta. incredibil de absoluţi. toate sar acum în toate părţile zboară. 14.

statuile prietenilor mei merg tăcute cu ele în mână statuile iubitelor mele miros adânc pentru ultima oară statuile florilor primite în tinerețe de la statuia mea. ca fiecare moleculă a mea să fie însoțită în permanență de statuia sa. tot ce eu cred că ele îmi provoacă. statuia și-a demonstrat dragostea să mai spună acum cineva că inima de piatră nu este o inimă mare. cu mult mai tânără statuia nu îmi supraviețuiește când plec spre pământ. că ele nu mi-au tulburat privirea cu sublimul. .în două verdele lung şi ascuţit din faţa lui. piatră transparentă. 2. nu ele m-au făcut să râd isteric. dacă albastrul există. același sentiment pentru toate florile. programat să uite. pornește și ea spre cariera de piatră o duc pe umeri statuile prietenilor mei cortegiul de marmură albă strălucește pe podul ce desparte statuia fluviului de statuia înourată și tristă a cerului picăturile de piatră se izbesc de trupurile sculptate și se resping șiroaie în toate părțile trăgând strălucirea amețitoare după ele. a culegătorului de iarbă proaspătă. mi se şopteşte de fapt din altă parte albastră. CĂDEREA PASTILIEI MORȚILE VII ȘI MORȚILE MOARTE SE CONTESTĂ 1. ni le înfigem în cap. foarte bine intenţionaţi. când mori toate florile pe care ar fi trebuit să le miroși și nu ai făcut-o mor mor și statuile lor. dovada este clară. 4. şterg firele de trupul transpirat. 5. ei culegătorii de iarbă. că ele au fost inofensive. venim noi ca nişte draci în urma lor luam firele şi fugim cu ele în cea mai necunoscută noapte. 3. plină de pasiune și timidă îi este frică să rămână singură printre oameni și pe bună dreptate. oricum şi oriunde mă trezesc într-o zi oarecare. numai crescute în inimă să fie. nu contează a cui este statuia. nu ele oricum şi oriunde cel născut din pământ moare din cer. şi firul se repetă fără ştirea lui. cu întuneric amnezic. orice. 16. obiectele din familia obiectelor mele nu îmi mai provoacă nimic. totul se petrece înăuntru în inima ei de piatră cresc statuile florilor. aici până și cerul ăsta atât de tandru față de carne se cacă pe statui cu o indiferentă nerușinare. numai să uite o dată de ele culegătorul de iarbă şi să se întoarcă acasă. nu ele m-au învăţat să îmi miros iubita. ea nu are afară. scânteie lângă scânteie statuia mea stă cuminte în sicriu cu mâinile pe piept ea este centrul exact al sferei de lumină care înaintează spre cariera de piatră toate astea statuia le-a făcut numai și numai din iubire numai și numai pentru a fi măcinată o dată cu mine așa a simțit statuia. cât vezi cu ochii în inima ei sunt numai câmpuri înmărmurind în fața sentimentului ce le polenizează zburând de la una la alta prin aerul de piatră curată.

se pipăie. statuia trebuie să se înțeleagă cu îngerul. omul care a meritat-o. 7. vreau să fac o impresie bună. pentru a își face o părere exactă. 13. atunci luna își mângâie câinii. visele ca și gândurile se văd. . a încercat cu tot dinadinsul să mă învețe și pe mine. ea nu se întâlnește niciodată cu omul deși sunt nebuni unul după celălalt. exact ce nu va mai fi după. 12. omul din care a rămas numai iubirea. știe ce a fost înainte de ea. cu ultima mea răsuflare. 11. pentru ea imposibilul este doar incredibil în această atmosferă și-a petrecut statuia mea copilăria. astept cu o plăcere enormă el nu se va deschide și nu se va închide niciodată. atunci albul se sărută cu negrul de țâșnește lumina orbind întunericul. 6. omul care a sedus-o. o putea măcina în inimă. statuia mea are sânge de piatră fierbinte sculptată cu visele reci de copil ele nu se aud. este aceeași limbă. eșecul i-a golit viața de sens și piatra i-a înghețat în vene. pentru statuia îndrăgostită de Omul veșnic și a toate știutor. aștept statuia să vină spre mine întocmai. de când m-am gândit la ea prima dată astept în fața magazinului cu articole pentru statui. în fond limba statuii mele nu este chiar o limbă străină. apa și focul se-mbată rangă împreună și merg ținându-se de mână ca doi îndrăgostiți. are gânduri de marmură neagră ce o împing spre oricine știe orice despre asta o poate ajuta. depravare. atunci a aflat că poate trăi foarte bine de azi pe mâine. și statuia ultimului om pe care îl privesc în ochi este mama sa. se reproduc. așa începe ea să respire. la fel și cu celelalte statui. strigătul necontrolat al fericirii țâșnește puternic din mine într-o absolută tăcere. pe ultima sută de vodcă a mea. atunci începe piatra să vorbească cu aerul. 10. să îi dăruiesc flori. cu toate astea apropierea de statuie mă împietrește. fără glas. omul care a iubit-o până în ultima clipă a vieții sale. atunci timpului știrb își scuipă secundele în palmă. atunci îngerul se roagă la îngerul său. numai îngerul meu știe ce este în inima statuii îndrăgostite de Omul pierdut. statuia își pierde mințile când în oglindă se vede pe ea cu plânsul înțepenit pe chipul și asemănarea mea. să îi fac cadouri. apropierea de statuie mă schimbă radical. încerc s-o impresionez cu orice preț. dar nici nu a vrut să audă de așa ceva.statuile se înțeleg între ele cum nu se poate mai bine statuia criminalului în serie este foare bună prietenă cu statuile victimelor sale. numai și numai omul care a cucerit-o. în preajma marii întâlniri ce nu are loc niciodată. statuia își pierde speranța. așa începe statuia să bea. statuia este curajoasă și nu se teme de moarte știe totul despre asta. 9. 8. atunci florile își arată gleznele. statuia își trăiește ferictă viața. cerul învață limba pământului și invers. cu sufletul deschis și închis în același timp. nimic nu mai înseamnă nimic pentru statuia ajunsă la maturitate. aștept pur și simplu. efortul este mic și merită să fie depus.

Maşina poliţiei intră în curbă cu o viteză de mii de kilometri pe oră. Capul poliţistului se sparge ca un pepene aruncat de la etajul zece. Viaţa mea este ameninţată de viaţa lui. Şi tot aşa. În interiorul ei. După pistol de această dată. Fără nici un rezultat. Pe bancheta din dreapta se află servieta cu bani. Irezistibile. DECIZIA (2002) "dacă eu îi voi iubi. Poate. Şoferul se sperie. De pe marginea lacului. Mă întorc acasă. Printre firele de blană. Oamenii încă există. pe parbriz. Este încărcat cu piedica pusă. Este tot ce a mai rămas din căţelul ce îmi spăla picioarele de praful copilăriei cu limba sa roz. În ultimul moment mă hotărăsc să frânez. Mă lipeşte de scaun. Şi tot de la distanţă îşi trimit prin aer săruturi strivitoare. Planeta pământ se uită la mine. Cine ştie. Încearcă să evite impactul.atunci statuia își face statuia libertății ei. Peste colegul său de la volan. Poate şi peste cer. Trag şi eu în cel care trage. blocându-mi trecerea. aproape de casă. Din spate ameninţarea îşi face simţită prezenţa. Mă opresc cu roata din faţă chiar lângă capul câinelui ce doarme în continuare liniştit pe mijlocul şoselei. Şoseaua se îngustează imediat după curbă. Cine ştie.Cobor din maşină şi mă apropii de el. Dacă se poate murdări cu aşa ceva. Pe lunetă. de livezile de meri şi de lacul ce îşi împrumută culoarea şi adâncimea cerului. Spre dreapta. devenind neîncăpător. Nici un motiv de îngrijorare. Mă scufund în scaunul protejat cu placă de plumb pentru astfel de situaţii. De la drumul din faţa mea. dorul de cele dragi. Sirena se aude din ce în ce mai aproape. Mă uit la planeta pământ. Soarele i se strecoară printre petele negre. La câteva sute de metri în faţa mea un dalmaţian doarme întins pe mijlocul şoselei. Luna răsare împreună cu suita sa de stele. . Pe servieta cu bani se află pistolul. se întinde pe toată lăţimea şoselei. Pentru prima dată după mulţi ani de jafuri şi înşelătorii. mă simt în siguranţă. de părinţi. Şi invers. Din livezi. Mă gândesc să-l ocolesc dar nu am pe unde. Ultimele raze zvâcnesc sub pielea elastică a aerului fierbinte. deşi stiu că nu poate fi altfel. În faţă planeta pământ. Dar el nu mă simte şi tristeţea mă cuprinde văzându-l cum doarme aşa cu botul lui negru aşezat pe o labă. stânga-dreapta până când radio-casetofonul pierde semnalul sonor. cu nările învolburate de respiraţie. Nici mai mult nici mai puţin. Miezul i se împrăştie peste tot. gata să mă predau într-o mângâiere. Totul este în ordine. Frânează brusc trăgând de volan spre stânga. Acesta nu cedează şi continuuă urmărirea. mă vor iubi şi ei şi mă vor ucide" Este o dupăamiază de vară. Viteza mi se montează în burtă cu putere. Începe să îmi tremure în mână şi nu îl mai pot controla. singura ce i-a rămas încă tânără. creşte enorm. atunci când statuia și îngerul meu vorbesc deschis și absolut sincer despre speranțele de viitor. Soarele răsare. Apăs pe acceleraţie până la fund. murdărindu-l de sânge. Poate este pierdut doar întrun somn trist fără vise. Sau poate că nu. nerăbdarea îmi sporeşte dilatându-se la maxim. Până când de după colţ. Soarele apune. De nesuportat. Şoseaua curge pe sub mine trăgând asfinţitul după ea. căutând cu disperare o crăpătură prin care să tâşnească peste şoseaua ce se întinde în faţa mea. Se lansează în urmărire. stânga-dreapta. Alunec pe panta speranţei. Săruturi ce le conduc spre nebunie. Mâna pipăie iar. maşina poliţiei cu sirena aprinsă tâşneşte ca sângele dintr-o rană pe care o credeam deja cicatrizată. El. spre sinucidere. Dalmaţianul rămâne nemişcat în faţa maşini mele ce se îndreaptă spre el neagră şi ucigaşă. Soarele coboară din cer şi se apropie de pământ. Claxonez. acolo unde păsărelele ciripesc. maşina mea şi câine. Poate nu chiar atât de bătrân încât să nu se bucure văzândumă. Unul dintre noi trebuie să se predea. Oamenii încă există. Îl recunosc după pata neagră ce îi inveleşte jumătatea dreaptă a capului. Dureroase. Şi iar spre stânga. Totul se întâmplă într-o clipă sub privirea mea paralizată între maşina poliţiei. admirându-se de la distanţă. Cu mâna dreaptă pipăi după servieta cu bani pentru a mă asigura că se află încă acolo. Pistoalele îşi caută privirile. Nu îmi desprind nici o clipă ochii de la drumul cel drept. El mă visează întorcândumă acasă desculţ din călătoriile neobosite ale copilăriei. Este bătrân şi singur iar scârţâitul roţilor nu îi mai penetrează auzul. Poate că o lacrimă i se rostogoleşte pe obraz. Trupul său matur acum. Pistoalele se folosesc de noi ca să-şi mărturisească dragostea unul faţă de celălalt. de crime. câinele credincios sau eu criminalul în serie. de fraţi şi surori. Pe măsură ce mă apropii. Unul dintre noi trebuie să moară. Se aruncă atins de sărutul orgasmic al celuilalt prin geamul lateral umplândumă de cioburi din cap până în picioare. violuri şi răpiri.

Cerul zăcea deasupra lor ca un imens cadavru. ar fi dorit poate să se oprească şi să arunce o privire înapoi. Din rană mai izvorau câteva raze şi se prelingeau pe iarbă. la poalele acestui deal. Visele i se împrăştie în toate părţile. CER CER (2002) "what the fuckare we doing out herein the middle of thedesert?" În dimineaţa aceea. Erau obosiţi. Peste asfaltul gri şi rece al şoselei. Maşina mea este aruncată în faţă. Prin vene părea că i se tîrăşte un şuvoi vîscos de acid sulfuric. sucombase în faţa unei somnolenţe fără margini. Prin nările câinelui. parcată cu roata lângă botul dalmaţianului. Sebastian pedala. Atunci se întâmplase un lucru care îi îngrozise pe toţi. Aici se opriseră pentru prima dată şi tot pentru prima dată Sebastian îi privea altfel. cerul era atât de jos încât nici un om nu mai putea să stea în picioare. călătoria le sleise puterile şi nu vroiau decât să doarmă. sprijinindu-se de dealurile din jur. Impactul este violent. Trecuse mai bine de un an de când Sebastian dispăruse în spatele dealului cu bila aceea galbenă legată de spate. Sudoarea îi curgea de pe frunte pe obraji şi de acolo pe genunchii nervoşi. Deasupra. viteza prea mare şi distanţa dintre maşina mea. Bicicliştii strânşi la poalele dealului dormeau cu braţele întinse de-a lungul ghidoanelor. nu din răutate.Dar şoseaua este mult prea îngustă. pe poliţist cu pistolul îndreptat spre mine. şi maşina poliţiei aproape inexistentă. trecând cu roata peste capul câinelui. Totul semăna cu un uter în care rămăseseră blocaţi fără voia lor. golindu-şi privirea de trupurile lor. cerul se zbătea a moarte. Nu ştia dacă era sau nu amestecată cu sânge dar după gust aşa părea să fie. Îi durea ceva şi nu puteau spune cu precizie ce. Din rană curgea un lichid roşu ce se închega pe marginile văii. Limba roz îi răbufneşte printre dinţi. ca pe nişte fii ce aveau să se ridice împotriva lui. Se îndepărta din ce în ce mai greu dar încă se îndepărta. câte unul tresărea înspăimântat ridicându-şi ochii galbeni spre zare. cu bila aceea galbenă legată de spate. a unei oboseli pricinuite de drumul mult prea lung pe care îl străbătuseră pentru a ajunge în această vale. cerul începu să-i sufoce cu duhoarea sa. ci mai degrabă din confuzie şi neînţelegere. Rămân suspendate pentru o clipă în aer după care se prăbuşesc cu zgomot într-o linişte de ciment. Liniştea era tulburată foarte rar de câteva sunete dezarticulate pe care nici ei nu ştiau dacă le rosteau în somn sau dacă erau adresate vreunui interlocutor anume. îl văd pe el. Albe şi cenuşii. din ce în ce mai cocoşat sub povara bilei. Începuse să se însereze. apăsând pe trăgaci şi abia acum înţeleg şi plânsul îmi tâşneşte prin păr de fericire. Prin gura câinelui. Urcuşul devenea din ce în ce mai greu. Plămânii şi ceafa îi ardeau sub povara bilei . Ştiau că nu puteau merge şi ei mai departe şi primeau această veste ca pe o pedeapsă pentru îndoiala ce nu rare ori li se cuibărise în suflet. Dealul din faţa îşi înfipsese vârful în trupul albastru pe care bila galbenă îl rănise mortal. Sângele roşu şi cald al câinelui curge din capul alb-negru al câinelui. Întunericul devenea dens şi vâscos şi nici o umbră nu-i supravieţuia. Păsările îşi încurcau ghearele în părul lor. Erau prinşi sub peretele transparent ce se surpase peste vale. Le era frig şi foame. Zilele îşi pierdeau şirul . Capul îi cădea însă repede la loc şi atunci singura ce părea că mai trăieşte era umbra ce se zbătea ca un copil căruia i se tăiase cordonul ombilical. Aveau nevoie de aer. nu ar mai fi văzut nimic din cauza bilei îi întrecea cu mult circumferinţa umerilor. Sebastian reuşi să dispară şi el în spatele dealului ce părea acum doar o umbră foarte largă.pe măsură ce se apropia de vârful dealului aceasta devenea tot mai fierbinte. Din când în când. Aceasta era uscată şi rece. să doarmă şi să aştepte cuprinşi de amorţire primele raze ale zilei următoare. După câteva zile. Dimineaţa păsările zburau foarte jos. Cerul cobora şi-l strivea sub nesfârşitul său. Mă uit în ochii lui adânci ca nişte oglinzi. De atunci nu mai ştiau nimic de el iar vocea aceea pe care o urmaseră cu o speranţă ce acum părea absurdă . dar se gândi că. Se adunară cu toţii în jurul lui striviţi de un sentiment de vinovăţie criminală căruia în zadar se luptau să-i facă faţă. O dată cu ultima rază de lumină. Capetele le spânzurau în gol peste cadrele metalice şi câte un firicel de salivă li se prelingea din bărbie peste umbrele cenuşii ce-i priveau ca pe nişte oglinzi. Este mult prea târziu pentru a se mai putea face ceva. Jurară că îl vor aştepta la poalele acestui deal pe care el trebuia să-l urce de unul singur. probabil. Bila începuse să se frece de peretele transparent făcându-l pe biciclist să semene de la distanţă cu o cometă ce trage după ea miliarde de cioburi galbene. Nu credeau că va reuşi. Îl priviră îndelung cum se pierdea în depărtare. Necruţător.

Este capul generalului. învelite de aceea zi cu patruzeci şi una de dimineţi. Cei mici erau priviţi cu invidie de cei înalţi. unindu-se între ele. Nu vroiau decât ca Sebastian să se întoarcă sau să nu fi urcat niciodată dealul cu bila galbenă în spate. Trece şi de al doilea. Adormeau resemnaţi. ele se mulţumeau să învelească pământul cu oasele acelea uşoare pe care ei le dezgoliseră de carne. Îngenunchiau. Nici o pasăre nu mai mângâia pământul cu umbra sa. atingându-le umeri. Imaginea coboară la nivelul pământului. Dealuri verzi cât se poate vedea în zare cu ochiul liber. Deasupra lor se căsca o prăpastie fără fund ce ameninţa să-i înghită pe toţi. Era un drum nou dar ei nu se mai întrebau dacă duce undeva. Numai capul soldatului din faţa armatei pluteşte în aer fără a fi sprijinit în baionetă. Un singur gând îi ţinea împreună. La început au confundat furia cu deznădejdea. La început se văd doar capetele plutind parcă singure în aer. Se prindeau cu mâinile de ele testându-le rezistenţa. Se vede doar o mână gesticulând deasupra capului generalului. Dealurile începură să cedeze. Din cauza uniformelor de culoarea ierbii armata seamănă mai mult cu o mulţime de capete. Imaginea trece de primul deal. târându-se prin iarba albastră şi deasă ce li se ridica până la brâu. La început nu ştiură ce să creadă. singurătatea comună ce li se mulase pe corp ca o ceaţă densă şi gelatinoasă prin care nu reuşeau să mângâie chipurile celor dragi. Valea devenea rece şi neîncăpătoare. Nici o pasăre nu le mai deranja somnul. Nu i se vede faţa. Ele însemnau căldură şi lumină. Spaţiul se restrângea în fiecare clipă. ucigându-le şi ultima speranţă. Un nor se desprinse din trupul scheletic. Soldaţii sunt îmbrăcaiţ în uniforme verzi ca iarba.Seara se strângeau în jurul biciletelor şi tăceau. Trupul fiecărei stele smulse cu ghiarele din burta cerului năştea câte o nouă dimineaţă. unde cerul nu-şi mai făcea simţită prezenţa. Capul generalului se vede numai din spate. În spatele pădurii se zărea vârful unui deal verde. Dealurile parcă dormeau visându-şi singurătatea. În valea dintre al doilea şi al treilea deal se vede de sus o armată. cu o singură privire în interior. Dimineţile li se frecau de tâmple rănindu-le pielea. Îşi astâmpărau foamea rupând bucăţi mari din cadavrul azvârlit peste ei. Păsările au început să-i bucure. Mii de capete de soldaţi purtând căşti de război. Pluteau pierduţi spre bila aceea galbena într-o dimineaţă permanentă ce se freca de ei netezindu-le pielea. Lumina îi ameţea iar cerul părea că le fuge de sub picioare. ocupându-le foarte mult spaţiu. Ei se agăţau cu mâinile de cer şi strigau "vrem să rupem cu dinţii carnea celui ce ne-a abandonat. Au învăţat rând pe rând să-şi recicleze urina. ce parcă urcase asemeni lor. Urletul lor semăna cu o rugă ce ricoşa din acoperişul senin murdărindu-le sufletele. Sub ei rămânea un loc gol. ca astfel să se transforme în mizerie şi putoare iar duhoarea sa să îndepărteze orice vietate". Din fiecare gaură cădea câte o stea. Cu timpul furia s-a transformat în ură iar ura în acceptare. dintr-o lume îndepărtată de care puţini îşi mai aduceau aminte. Atingerea lor semăna cu o vindecare. bătute de vânt. O noapte seacă şi neîntreruptă se cuibărise în inimile lor. o bilă galbenă îi privea în ochi cu bucuria unei regăsiri. capete înfipte în baionetele puştilor mitralieră ca în nişte pari. CREIONUL NEGRU (scurt metraj) Peisaj cu dealuri frumoase. De deasupra acelei insule verzi.Urcară tăcuţi şi îngânduraţi fără să privească înapoi. . oferindu-şi unul altuia trupul infometat de iubire. Erau sătui de aşteptare. Cerul le mângâia creştetele. Pe alocuri. Câteva raze uscate atârnau la întâmplare. obligându-i să-şi plece privirea. Ajunşi la marginea hăului îşi culcară trupurile palide pe câmpia albastră ce se întindea în faţa lor. ridicându-si ochii spre rana ce se cicatrizase în jurul dealului. Pământul se comporta ca o amantă. Dealurile se surpau sub stârvul greu . O pădure deasă de stele se zărea în depărtare. Nu se mai puteau privi în ochi. norii atingeau pământul. Cu greu li se distinge forma.şi din rana aceea palidă nu ieşea nici ţipenie de om. Acolo era cald şi bine. înseninându-le privirea. Chipurile li se luminau sub avalanşa moale de raze ce se revărsa peste ei de deasupra dealului. Ele însemnau carne. valea gemea însă sub amestecul de fecale şi spermă. acoperite de căşti militare. Fiecare dintre ei ţine în mână câte o mitralieră de asalt cu baionetă. gândul la cei ce-i aşteptau să se întoarcă acasă. Pe măsură ce înaintau picioarele le deveneau tot mai uşoare iar oboseala li se jupuia de pe trupurile cauterizate de frigul pe care-l lăsaseră în urmă. împiedicându-i să se mănânce unii pe alţii. Acestea nu trăiau însă mult şi o dată ce mureau nu mai foloseau la nimic. Nici o speranţă că cineva ar putea ucide. Porniră spre ea.Carnea le înroşea dinţii. prăbuşindu-se peste zidurile de pământ ca o ghilotină.

Chipul lui exprimă groaza. Copii sunt îmbrăcaţi în uniforme. ca o masă compactă ce urcă rapid dealul din faţa lor şi ajung în valea dintre primul şi al doilea deal. De pe creasta celui de al doilea deal coboară ameninţător armata de capete înfipte în baionete. scriind ceva cu creta albă pe tabla neagră. noi pierdem. Atât fetiţele cât şi baieţii au caietele deschise în faţă. Copii se ridică în picioare şi încep să fugă dezordonat spre uşa clasei ţinând creioanele în mâini. Profesorul se întoarce spre copii. armata seamănă cu marea în furtună. Generalul: Aţi fost alături de mine până acum. Creioane identice. Năvălesc pe holul şcolii ca şi cum ar fi sunat clopoţelul care anunţă recreaţia. Şi gurile urlând. Generalul urlă: . ea pierde. Pumnii copiilor strâng cu putere creioanele. Pe culoarul şcolii un om de serviciu aleargă disperat ţinându-se cu mâinile de cap. Mai departe de atât nu avem unde ajunge.Generalul: Suntem stăpânii pământului. O mare cu valuri verzi care se mişcă în ritmul căştilor de război ce aparţin soldaţilor. În zare se văd dealurile verzi şi liniştite. Pe al doilea deal se vede clădirea unei şcoli. Toţi copiii ies pe uşa ce dă în faţa şcolii. Creioanele încep să tremure din cauza strânsorii puternice. vom fi acasă! Cine este cu mine? Armata: Aaaaaaaaaa!!!!! Aaaaaaaaaaaaaa!!!!! Aaaaaaaaa!!!! Generalul ( ridicând mâna deasupra capului plutitor): După mine înainteeeeeeeeeeee!!!! Armata începe să se agite din ce în ce mai tare punându-se în mişcare. În faţa şcolii se află aliniaţi deja câteva sute de copii purtând aceeaşi uniformă. Paginile altora sunt scrise doar pe jumătate sau mai puţin. În aceste condiţii. Aceasta este ultima noastră bătălie şi apoi oriunde vom fi. Omul de serviciu urlă cu vocea precipitată: Suntem atacaţi! Suntem atacaţi! Profesorul se întoarce cu faţa spre omul de serviciu. Cei ce nu se vor supune vor învăţa pe pielea lor ce înseamnă mânia noastră. Ele parcă nici nu ar exista datorită camuflajului perfect. Încă nu li se văd trupurile. el pierde. Soldaţii se mişcă ca un corp comun. pe creastă. Capete purtătoare de căşti. O mare cu valuri spumegând ca niste guri pline de dinţi gata să devoreze orice le iese în cale. Copiii ţin în continuare creioanele în pumni. O clădire impunătoare. În spatele lui pe tabla neagră este scris cu cretă albă şi subliniat: a pierde. Pe fondul alb al cămăşilor se văd o mulţime de creioane negre tremurând. capete care scot un zgomot înfiorător pe măsură ce trec deal după deal. Clădirea unei şcoli cu tradiţie. Sub verb scrie: eu pierd. Profesorul se îndreaptă cu paşi repezi spre fereastră şi o deschide. Creionul negru este scos în evidenţă de fundalul alb imaculat al cămăşilor albe. Profesorul pune creta pe catedră. voi pier. Paginile unora sunt albe. Liniştea este însă tulburată de marea de capete cu dinţii încleştaţi. Omul de serviciu parcurge în fugă culoarul lung şi dă buzna în clasa de la capătul acestuia. Pe primul deal se află şcoala cu armata de copii în faţa ei. Două dealuri verzi. Copiii care au ieşit din clasă se alătură armatei de copii deja aliniate în faţa şcolii. tu pierzi. Fiecare copil ţine strâns în pumn un creion negru cu vârful foarte ascuţit. Băieţii poartă pantaloni negri iar fetiţele fuste. Se vede numai un pătrat enorm plin de căşti militare aliniate perfect care traversează dealul. Supunere sau moarte!!!!!!! Armata de capete începe să se mişte ca nişte valuri între cele două dealuri. Profesorul este întors cu spatele la copii în momentul în care omul de serviciu intră brusc în clasă. În schimb toţi ţin în mână câte un creion negru cu o lungime de aproximativ 20 de cm. Peisaj cu dealuri la fel de frumoase ca în prima scenă. Armata: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! În timp ce armata urlă dezlănţuită soldaţilor li se văd dinţii şi armata arată ca nişte valuri verzi cu dinţi umani în loc de spumă. Am ajuns atât de departe. Au cămăşi albe. În clasă sunt cincizeci de copii aşezaţi în bănci împreună cu profesorul. capete acoperite cu căşti.

Bărbatul: Unde te duci? Vino înapoi. Sare sânge. Bărbatul deschide ochii şi se ridică în fund. Pe pervazul ferestrei se află un ghiveci în care trăieşte o orhidee. În pat dorm o femeie şi un bărbat. Fiecare soldat al armatei are pe piept un punct chiar în dreptul inimii. Copiii dau sălbatic în stânga şi în dreapta cu creioanele ascuţite. Iar sub aceste capete scrie de mii de ori cu creionul negru pe verdele proaspăt: VOI PIERDEŢI ! ochii. Femeia: CLORHIDEEA Emiliei (scenariu scurt-metraj) Nu lipsesc mult. Pe jos cadavrele copiilor căzute claie peste grămadă la picioarele soldaţilor. Copiii încep să cadă. Bărbatul întredeschide ochii. Pe măsură ce imaginea asupra armatei de capete ce urlă victorie victorie victorie. Pe câmpul de luptă dintre cele două dealuri copiii zac împrăştiaţi pe jos fără suflare. Se aud ţipete de copil. Pe uniforma verde ca iarba proaspătă a fiecărui soldat este scris un x cu creionul negru. Bărbatul întinde mâna după ea şi o trage de elasticul de la chiloţi. Armata generalului arată ca un deal verde plin de mitraliere cu câte un cap de soldat înfipt în baionetă. Între ele se află armata generalului cu puştile ridicate spre cer. Bărbatul o urmăreşte cu privirea. Femeia iese din cameră şi închide uşa în urma ei. Femeia deschide . nimic din ce ar putea să îi pună viaţa în pericol. Vreau să fiu proaspătă pentru tine. Nu priveşte nici o clipă în jos la stradă. Printre cadavrele copiilor se văd creioanele negre. Amândoi sunt tineri. devine completă. Generalul se controlează de răni iar după ce se asigură că nu are nimic în afară de un x scris cu creionul negru pe piept.Înainteeeeeeeeeeee!!!! Profesorul urlă: Înainteeeeeeeeee!!!! Armata copiilor ce ţin strâns creioanele negre o ia la fugă spre armata generalului invadator. Femeia se scoală din pat şi îşi pune chiloţii. Bărbatul stă două secunde nemişcat apoi îşi ia avânt vesel. Apoi se lasă liniştea. cască şi se ridică în fund. Copiii aflaţi mai în spatele armatei ce apără şcoala calcă peste cadavrele copiilor care s-au aflat în primele rânduri şi se năpustesc asupta armatei conduse de general. x-urile îşi pierd forma devenind puncte. Trece pe lângă pat. urlă: Victorie! Victorie! Soldaţii urlă şi ei ridicând mitralierele în sus: Victorie! Victorie! Două dealuri verzi. Se duce spre fereastră şi trage draperiile. Se dă o luptă crâncenă. Uniformele verzi ca dealurile nu lasă corpurile soldaţilor să se vadă nici acum. Imaginea coboară la nivelul pământului. Gloanţele şuieră. Femeia se apleacă şi îl sărută. Femeia: Mai dormi este încă foarte devreme. Femeia se îndreaptă către uşa dormitorului. Femeia: Mă duc să fac un duş şi vin imediat. se arcuieşte şi sare în picioare. Generalul urlă: Foc! Soldaţii încep să tragă. Soldaţii trag cu mitralierele şi înjunghie cu baionetele. Mă întorc în zece minute. Aceleaşi dealuri. Îşi ţine privirea dreaptă şi vede doar salcâmii înfloriţi. Este complet goală. Trage aer în piept şi se întoarce în cameră. Bărbatul: Mai stai puţin cu mine. Punctele de pe piepturile soldaţilor s-au unit formând linii iar liniile litere. Se un dormitor mare cu pat pe mijloc.

Închide uşa având grijă să nu se audă nimic. Bărbatul se îndreaptă spre pat şi aşează orhideea pe perna femeii. Apoi vrea să tragă apa dar în ultimul moment se răzgândeşte. În loc de buchet ţine în mână floarea de orhidee. Peste mantie chiloţii femeii. Scoate repede inelul din ascunzătoare şi îl aşează pe perna femeii lângă orhidee. I se distinge însă silueta prin perdeaua impermeabilă trasă peste cadă. . la baza căzii zace aruncată neglijent o mantie neagră cu glugă. Pune coasa deoparte şi miroase floarea. Poţi săruta mireasa. Femeia se întoarce spre el. bărbatul intră în dormitor şi încuie uşa cu cheia. apucă coasa îi rupe lama şi o aruncă pe geam în coroana de salcâmi. Deschide cutia şi scoate din ea o cutiuţă mică de lemn. Bărbatul merge pe hol cu mantia neagră în mână. Femeia în mireasă. Femeia nu se vede foarte clar. Destul de slab la început. Închide cutia şi o bagă înapoi în cutia de pantofi pe care o pune înapoi în şifonier. Se aude apa curgând. Preotul: Popescu Emilia. De sub mantie iese o lamă ca de coasă foarte ascuţită şi strălucitoare.îndreaptă spre şifonier. de bună voie şi nesilită de nimeni îl iei în căsătorie pe Valentin George. Din cutia de lemn scoate un inel de logodnă. de bună voie şi nesilit de nimeni o iei în căsătorie pe Popescu Emilia. Femeia cântă. I se aude vocea. Închide debaraua şi se întoarce în dormitor cu mantia. Bărbatul scoate un lighean şi un bidon mare de clor. Îl priveşte câteva clipe apoi îl pune la loc. Cei doi se privesc în ochi ţinându-se de mână. În stânga este chiuveta. Bărbatul apucă orhideea şi o fixează pe coada coasei în locul unde fusese lama. Bărbatul se întoarce cu faţa la femeie. În dreapta este veceul. Taie floarea cu coasa. Din ce în ce mai tare. Îşi zâmbesc. În faţă o cadă mare în care se află femeia. bidonul de clor şi ligheanul. lichidul începe să se înnegrească treptat până devine negru de tot. De pe hol se aud paşi şi vocea femeii care cântă. să îi fii alături la bine şi la rău până când moartea vă va despărţi? Bărbatul: Da! Preotul: Prin puterea cu care am fost investit de Cel de Sus vă declar soţ şi soţie. Bărbatul se îndreaptă spre uşă şi iese din cameră. Se opreşte în dreptul uşii din dreapta şi o deschide. Apoi ia repede mantia neagră de pe jos cu tot cu lama strălucitoare înfăşurată în ea şi iese din baie. Bărbatul ia coasa şi se duce cu ea spre orhidee. să îi fii alături la bine şi la rău până când moartea vă va despărţi? Femeia: Da! Preotul: Valentin George. În fundul holului se află baia. biserică Bărbatul şi femeia stau în faţa altarului. Baia este mare. Acolo se află o debara cu tot felul de produse de curăţenie. Bărbatul se duce spre veceu şi se pişă. Coada de la coasă înverzeşte pe loc şi se transformă în tulpină. Fuge repede la uşă. Hol. Femeia nu observă că bărbatul este în baie cu ea. În ele se oglindeşte soarele. se apleacă şi scoate o cutie de pantofi. În faţa lor este un preot. Florile albe se fac negre şi strălucitoare. Femeia continuă să cânte stând în picioare sub duş. Apoi se duce la şifonier. O descuie după care se bagă la loc în pat. Bărbatul deschide uşa de la baie şi intră. Dormitor. Femeia poartă mantia albă cu glugă ca pe o rochie de mireasă. Bărbatul devine grijuliu să nu fie observat. Deschide şifonierul. Pe jos. SFÂRŞIT Holul casei cu câte o uşă pe fiecare parte. Apoi din ce în ce mai tare pe măsură ce bărbatul se apropie. Bărbatul este îmbrăcat în costum de nuntă. Poate fi vorba şi de un cuţit. Bărbatul îi dă jos gluga albă. Apoi toarnă clorul în lighean şi scufundă mantia neagră în el. Apoi pune floarea cu grijă pe pervaz.

Din oameni şi negreşit din Tine. Altfel. care-i diferenţa? Între ei este doar o uşă şi cheile sunt la ăla care vrea să intre peste ăla care nu vrea să iasă. Dacă nu are el. “Un suflet are şanse mici să nimerească în corpul ce i se potriveşte. cu riscul de a-mi smulge părul din cap trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că Gigi Becali este Isus reîncarnat. Cum deschid televizorul asta îmi sare în faţă! Păi cu mersul pe apă a rezolvat-o. După ce s-a gândit mai bine şi s-a ras de câteva ori pe mâini tot aşteptând să i se îngroaşe firul de păr până se transformă în fulg şi apoi în pană. Samir. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale. iar adevărul este mai puţin extraordinar. Samelen. Samir au fost prinşi de jandarmii constănţeni în timp ce sustrăgeau deşeuri feroase din zona grădinilor din apropierea căii ferate care tranzitează cartierul CET. 33. probabil. în conformitate cu cele văzute în casa părintească. Gigi Becali şi-a luat un avion. Samelen şi A. Mielul va scrie şi pe avion. Superman ar fi trebuit să îşi câştige existenţa numai prin forţa muşchilor săi. în prezent există 194 de ţări pe suprafaţa globului pământesc. Iusein. la topit. Totul. Restul sunt mărunţişuri. Amir. A dat bani mulţi pentru asta. 31 de ani. ca acest lucru să se întample. Din moment ce exista o şansă. POEM CU BECALI GIGI BECALI SALVEAZĂ VIEŢI. Ce să mai vorbim de două suflete. din Constanţa. Ce mai. înroşind pământul. Asta înseamnă în linii mari şi spirit naţional că atunci când Superman a aterizat cu nava aia a lui în formă de castană erau şanse de aproximativ 0. Şi adevărul-adevărat este că C. ne putem considera norocoşi că până la urmă nu s-a întâmplat. El visează în secret şi faţă de sine că va venii vremea în care va avea mai multe nume printre care şi Mielul Domnului. CERNEALĂ Cerul începe aici. caz în care. Câteva sute de mii acolo. Am totuşi două pietre mari la rinichi pe care el să îşi scrie poruncile. Bairam. la centrul de colectare. Scoasă de pe orbită şi aruncată cu putere direct în soare. A. în vreme ce Superman cu fraţii lui în spate ar fi privit cu stupoare cum se dezintegrează universul chiar sub privirile lor. oricât de mică ar fi ea.POSIBILITATEA DEZ-ASTRULUI După ultima statistică prezentată publicului de către specialişti. Amir.R. D. Asta. Ristea Service S. şi nu ar fi fost exclus să fie tot ziarist. mic fiind. mulţumindu-ne. Petru. Genunchii încă îmi mai trebuie. D. Are barcă şi colace de salvare. drept pentru care. Mielul va fi evident numele mic. predate în fişicuri de câte 100. A. sau A. Privat de o educaţie adecvată în detrimentul meseriei de hoţ de rând pe care nu prea îl duce mintea.Acum aplauze. bineînţeles. fierul s-ar scurge şiroaie din topitorii. De pe pământ.” . Să fie lumină în Ferentari. Apoi el îmi întoarce spatele întrebând bărbatul fără mâini de ce nu-l aplaudă. L-ar fi chemat Kent Lung. Îl măcina un gând sfânt. Pentru moment nu i s-a părut prea confortabil. are măcar un prieten care are. Şi eu nu am încotro. 31.C.L. la rândul ei.5 procente ca el să cadă pe teritoriul ţării noastre şi să fie român. situaţie în care existau mari şanse ca Superman sa fie frate vitreg cu C. Bairam. Dar uite-l că vine. Dacă îi vor creşte totuşi brusc aripile alea în timpul zborului spre Madrid şi el se va trezi purtând avionul ca pe o cămaşă cu mâneci de fier. Şi a fost. Mă rog să nu se apropie. Îmi întoarce spatele chiar după ce înmulţeşte peştii lăsându-mă cu milioane de curve pe cap. toţi din Constanţa. Sateliţi ruseşti şi americani aduşi la poarta depozitului de colectare a fierului vechi aparţinând S. Capace de canalizare. Atunci să te ţii! Avioane furate în zbor din jurul pasagerilor fără ca aceştia să simtă ceva. Fug cu ele în mâna întinsă după autograf. Iusein. Ori că-i Isus ori că-i Sf. D. D. Planeta Albastră s-ar fi numit Planeta de Fier. Iar acum salvează vieţi. ar fi dus România în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare castană predată la şcoală în clasele unu-patru. dacă ar fi căzut în curtea unor oameni educaţi. castana ar fi fost pe loc dezmembrată şi vândută la fier vechi. 32. la topit. Totul. o va fi dus şi pe ea.

“Sunt o cerşetorare la colţul gurii tale. Mă adulmecă în şoaptă şi se-ntinde. Aşa a aflat de fapt ce gândeam despre ea. Şi adevărul e că este bine aici sub cerul cu această Formă şi culoare. Şi mă priveşte şi Mă îngereşte. Ea se adânceşte la infinit pe contrasensul privirii mele cu vârful privirii ei înfipt în veselie. După acest ultim calcul am patruzeci şi nouă de ani Şi patruzeci şi nouă de morţi. Ca de fiecare dată spaţiul se restrânge. Şi astfel viaţa câştigă toate bătăliile dar niciodată războiul.” Cu gândurile pe care mi le dăruia în schimb se hrănea îngerul din mine. Pentru că mă gândeam prea mult la tine în zgomotul acestui câmp de luptă. Crescând de la Eu la DumnezEu. Doar tu eşti mai uşoară şi te ridici deasupra lui plonjându-mi în suflet. Tace şi ea. Tu. Nu vede stolul din spatele meu cum nici eu nu vad norul în care şi-a prins părul din care a început să plouă. După ultimele calcule am douăzeci şi şaşe de ani şi douăzeci şi şaşe de morţi. Cu acest gând m-am asezat pe trepte. Tu te-ai ascuns de mine-n mine.În fiecare an trăiesc şi ziua morţii mele.anunţ la mica publicitate Între placenta elastică a mamei şi placenta fărămicioasă a pământului mâinile mele se întind cu palmele deschise şi îmbrăţişează în grabă alţi oameni la fel de străini mie pe cât de străin nisipul de pe . Însă mult mai fericite. Şi tot aşa visam. Se picură prin perfuzie până când în urma Implantului am două priviri. făcându-se mare. îţi crescuseră flori vesel colorate în cap. dacă nu crezi priveşte indicatoarele. Lângă un stol de pescăruşi. Cum îl întinde în ore Fragede şi infidele. două respiraţii Şi două suflete. Şi tot aşa se apropie de mine. Căci două vieţi înving mereu o singură moarte. Zâmbesc şi tac. Cu tot adevărul meu Închis în ele. Ea se aşează lângă mine. Că paradisul este în drumul meu. Acolo am atins pentru prima dată timpul ei. FRUMUSEŢE “cumpăr sufletul diavolului”. “te iubesc până când nu va mai veni toamna” amintirea acestei clipe mă aruncă pe ţărmul din burta mamei mele pe unde de nenumărate ori mă plimbam singur. Biserica era aşa de grea încât aerul din jurul ei era foarte uşor de respirat. Ştiind cum trage de minut. Pentru că eu scufundat în adâncurile vieţii de aici de pe trotuarul ce îmi hrăneşte dansul în faţa lumii ş-a luminii o învelesc cu paradisul în fiecare noapte rece înţepenită în ochiul cărnii mele cu capul pe pernă şi cu faţa întoarsă spre îngerul din mine privirea îi alunecă puţin într-o parte atingând acelaşi vis în care zebrele cu dungi paralele se opreau şi îmi zâmbeau pentru ca eram foarte natural despicat dintr-o femeie pe care dorinţa mi-o injectase în sânge. Cum se zice.

cade de pe casă şi îşi zdrobeşte capul de piatra pe care piciorul meu o ocoleşte cu atenţie. o dau afară pe coridorul blocului. plină de iubire. o pădure proaspătă în care cântecele păsărilor se împletesc altfel în fiecare loc. Sunt foarte limpede şi senin. Ce păcat că nu mă poţi auzi şi tăcerea te face să minţi. obligându-mă să cercetez cu atenţie toate emoţiile ciripite până uit că de aş fi ieşit la vreme din frunzişul halucinant dragostea ar fi sărit în faţa maşinii mele. fără să te opui masacrului supravieţuitor al digului din maimuţă. Nu stau leneş şi nici întrebător. nu am nimic la mine. nimic din ceea ce poate fi amestecat nu rămâne altfel. Mi-a făcut plăcere să te recunosc . Mă gândeam la cele două perne rotunde pe care m-am abandonat. cu transpiratia. se înşurubează în piepturi albe şi arogante din care laptele erupe şi se amestecă cu lacrimile. nu înţeleg ce nu înţelegi. Ştiu numai ce simt. ca un grănicer ce-mi fură mult timp privirea cu sofisticăria-i emotivă făcându-mă să nu îmi amintesc niciodată că în spatele soarelui. precum firul ierbii uimeşte zăpada ostilă cu răsăritul ei cloroformic. cu sângele. să mă împingi din evoluţie. surâzător şi superficial. aşezată de curând înainte de lacrimă. un răsărit înarmat până în dinţi cu nostalgii absurde . gata să-şi manifeste absenţa din mijlocul crimei ca şi cum ar fi fost singura vinovată. “Mă duc singur. şi astfel. numai ce este frumos este adevărat. de-a lungul amintirii. dar ce gândesc îmi oferă putere şi răspunsuri ce mă fac iarăşi să mă-ntreb. nu ştiu ce să fac dar aşa te pot privi mai bine. totul s-a petrecut între părinţi. o crimă ce-mi potoleşte setea de sânge. ochii mi se bucură de această formă nouă în care se organizează materia. se dezvoltă în alergare la picioarele mele dând din coadă. miracolul explodează după miracolul dinaintea sa. Pe marginea lor. nu am ştiut. scrise sau calculate disipate de lumina astrului ce-mi creste în burtă şi tâşneşte sălbatic de sub pielea mea uimindu-mă. aşa te pot părăsi fără să strigi. diavolul se sprijină în zâmbet.fundul oceanului îi rămâne soarelui. cu ploaia. cu palmele larg deschise. plină de lacrimi şi urlete disperate ce vor atrage priviri străine asupra ei. Eşti doar o curvăăăăăăăă? Îmi pare rău. rănindu-se foarte uşor. înainte de confuzia detectată de-a lungul furtunii. strivit zilnic de greutatea începutului. nimic nu s-a întâmplat mai devreme de acum şi soarele ăsta nu este nici el acelaşi cu cel de care îmi aduc aminte iar cine crede că mă cunoaşte azi pentru că m-a întâlnit ieri va râde şi se va bucura văzând ca s-a-nşelat. Când o fată tânără. cu roua dimineţii. ”ce pula mea vrei? Nu-mi amintesc de tine. cu sperma înourată şi ameninţătoare. chiar şi atunci când sunt prăbuşit. nici măcar corp nu am. însă nici nu ignor aceste siluete abstracte. am venit singur. cuprind alte mâini asemeni lor. ca să ajung la tine. “te iubesc dragul meu pentru că te pot ucide”. o femeie pe care o rad în cap şi dezbrăcând-o de haine. iar ceea ce visez trăiesc întocmai. cu urina. Ea cumpără sufletul diavolului şi se întoarce la mine ca la început. în unicul leagăn al copilăriei. căci nimic nu a începu altădată. nu înţeleg ce nu-i de-nţeles” ea mă priveşte prin toţi oamenii deodată. Nu cred în nimic din ceea ce mi-ar pune viaţa în pericol. Masca de om a fost doar lovitura precisă şi ucigaşă a începutului. dezvelindu-mă. pe mijlocul podului de carne de unde am învăţat înalţimea întunericului să-mi împletească pielea.

te iubesc. mi se mulează pe chip. În fiecare dimineaţă peisajul se curbează în oglinda lacului antic. Nouă mii treisute patruzeci şi două de apusuri s-au rătăcit pe continentul înghiţit de apele nimfomane ale corpului aplecat pe victorie. Nu pot fi nefericit purtând mitoza albastrului mării sub costumul împotriva albastrului mării al scafandrului introvertit ce ridică cu respect capacul vaginului ontologic înainte de a se scufunda în bezna şi fragilitatea interiorului personal. mă plimbam cu trandafirul de plastic în mână cum s-ar zice un pic cam distrat. pentru că cel ce părăseşte este cel părăsit de iubire. tu atunci la cine te gândeai? la ce te gândeai? sau poate doar vroiai ca autorităţile să nu depisteze niciodată . pe burtă. privirea este şi ea istovită şi nu se sprijină pe nimic. nu ştiu dacă chiar sub cui. nu cred că înţelegi. Alunecam pe senzaţia deşertului mov. Doamna mă aşteaptă în atmosfera nebuniei cu moartea ascunsă între labii ţinându-mi piciorul pe gât. Tot ce-i posibil. acestei mitice limbi cu care negrii îşi satisfăceau mamele despicându-le în autostrăzi pe care ne ciocnim frontal. sau poate mai mult de atât. nu cred că poţi să înţelegi şi mai ales nu cred că te răscoleşte ceea ce eşti. tot atâtea răsărituri şi eu o dată cu ele mă caut prin înotul stării tale de vis şi ies la suprafaţă în lumina holului antic plin de lichidul rahidian al planetei nervos la maxim şi gata să mă ofer în dar cercetătorilor. pe piept. rotunde. pe farurile capotei învelite de posibili trecători. În fiecare dimineaţă aceeaşi poveste. Apoi aerul a devenit de sticlă şi mi-a fost frică să merg mai departe. Erai bosumflată aş putea spune puţin supărată pe comportament.” Universul complotează pe faţă. de ţărm. Cineva mă trăgea de cuţit nu ştiu dacă îmi curgea sânge. de rază. a recuperării. plâng pe lentoarea introspectivă a revenirii. îţi explodau peste cearcăne. Treptat totul a devenit foaaaarte larg şi neîncăpător în contur. pe vârful limbii să spunem.. Asta credeai tu. Cheltuieşte miliarde de stele pentru ca miracolul ce sunt să se întâmple şi sfârşitul lui să-l masturbeze direct în alb. inventatorilor şi descoperitorilor ce se vor mulţumi cu mesajul pe care sufletul meu sfărâmat de veselie l-a încrustat în zâmbet pe gipsul cufundat în cele două perne. nici dacă îţi aminteşti nu sunt sigur. ucis în diavol de înspăimântătoarea frumuseţe GEORGE A-NVINS Nu ştiu ce m-a apucat să-ţi spun chestia cu pantoful doar că domina oraşul de sus . Eram vesel şi nepăsător. despre liniile ce-mi aleargă prin bezna retinei ca într-un sevraj canibal al prăzii neprăduite de acelaşi trup.. disperarea este convexă şi se loveşte de dig. Dar asta nu depinde de mine. noaptea trecută stăteai întinsă pe pat cu vocea retezată de cuţitul fierbinte al criminalului în serie din gură îţi curgeau gândurile lui mai albe ca amfetamina ţi se prelingeau pe bărbie. înţepeneşte între buze. “priveşte în sus” şi-ntr-adevăr . devenind tot mai curat. e tot ce ştiu despre planetă . sub gheaţă.. fără să vreau privesc în sus. prin preajmă oricum. mai neted la frecare.în aceste condiţii. nu chiar până sub bărbie. din început nu se vede nimic în rozul pregătitor al dragostei fără corp.. ea este sora mea şi de când am ocolit împreună hăul imaculat al veceului ce se deschidea în faţa noastră prin aceeaşi femeie am început să alunec pe rana deşertului mov populat cu specii pe cale de dispariţie. ricoşeul mă ia prin surprindere. specialiştilor.

că oraşul e gol fără tine şi mă umple de veselie. sunt măritată cu şarpele boa. intunericul e gol şi mă priveşte cu durere. nu-l întrerupe nimeni. mă las savurat . "toată seara m-am gândit numai la tine şi la ce te gândeşti când eşti singur. "de fiecare dată când te dezbrac nu ştii pe ce lume te afli" "sunt doar o fetiţă ce-ţi zâmbeşte cu petarda aprinsă în colţul gurii colecţionez peşti pirania mă zbat mereu între aceeaşi femeie sunt copleşită de invazia stelelor pe care mi le storci prin piele dorm în cer printre cearceafuri pătate de poluţia gemenilor confund dragostea cu nostalgia . de fapt nu ştii.. "bine sau rău?" acum îl ai în faţă. pentru că frumuseţea nu oboseşte. numai că ea se întoarce şi-mi promite că se va murdări cu toate calamităţile deodată. mă întorc acasă copleşit de senzaţia albă a iluziei lasă-mă să cred că este o chestie imposibil de realizat de pierdut. Femeia nu este frumoasă." luna pare şi ea istovită şi se agată de val. Frumuseţea visează. roşii pe care ţi le-am aşezat la picioare deşi tu dragostea mea nu ai apucat niciodată să calci pe ele sau să le înveleşti măcar în cerul de sub sprâncene. nu cred că vrei nici măcar să crezi că nu te mai pot ajuta să crezi că vrei să crezi în vârsta imaculată a copilariei.posibilul cadavru ucigaş pe care ţi l-am montat în burtă uimirea este imaculată şi mi se vede pe chip. încă suntem aici nu am fugit împreună. "serios? Să-mi sari în ajutor? " de fapt chiar în centrul atenţiei nu ţi se întâmplă nimic confuz sau oricum plăcut. fără corp. se murdăreşte cu frişcă până peste buric. te poţi orienta prin întunericul umanităţii folosindu-te de corpul său ca de o planetă curioasă de felul în care poate aluneca pe altă planetă de fapt asta zic. Frumuseţea. IUBIRE Dragostea. cred în incredibil . stau cuminte sigilată sub masca vidată a colonizării aşteptând veşti de la rezistenţa umana pe cale de a fi exterminată. Frumuseţea nu stă degeaba. nu am determinat nici un accident totul în jur e moale şi se joacă cu mine că am vrut să te doară. între orbite. în găurile portocalii ce mă informează despre ce mi s-a părut că se petrece. atins de speranţa că va fi bine. şi nu mi s-a părut deşi totul s-a petrecut departe. se inmulţeşte pe rază e doar o stare critică de moment căci dragostea intră şi mă surprinde abandonat pe autostradă. . trecutul din ochii mei dezvoltaţi în privirea prezentului O face să pară astfel Cerul ce-şi exileaza stelele în apa mării este negru şi distant. Frumuseţea visează să devină iubire. nu ştiu ce să zic. albe. arogant şi crud. că n-a fost nici o crimă în cutia cu lame de ras. nici o sinucidere crestată cu alb în învelişul planetei globulele mele au murit în globulele tale verighetele au retezat degetele infectate de infuzia galaxiilor roz. Iubirea. mult prea departe.” ştii. Frumuseţea care doarme. e tot ce pot să-ţi zic. Frumuseţea nu îşi pierde timpul dormind. nici măcar tu nu-l întrerupi pentru că singurătatea ţi-a ocupat tot timpul cu tristeţea-i de mamă ce-şi jeleşte fiul ucis de ea. Frumuseţea leneşă. nu cred că vrei să ştii.

În ele ţine pantoful prinţesei ce coboară în alergare Pe lângă mine dându-mi un pumn în gură. dând totul pe faţă. Vrea să vadă fără să fie văzută. toate culorile. Întotdeauna am ştiut asta Şi am fost pregătit să-i dăruiesc. Frumuseţea triumfă victorioasă şi fericită cu mâna pe lacrimă. De o mie de ani mă priveşte cum urmăresc neobosit dragostea fetiţelor şi sfaturile învinşilor. În Femeie. Aprinde lumina. s-o cuceresc. Plânsul rece al copilului dezvelit. cu soarele. Deasupra capului. Îl privesc cu atenţie. Ea se întoarce pe o parte şi foarte egoista îşi trage tot trupul cu ea. Din femeie. Şi multe altele asemeni lor. cu luna. cercetând cadavrul. Pielea ei insuportabil de ciudat mirositoare. În ea se amestecă toate mirosurile. de pe perete. Şi ca de obicei o iert spălând-o cu limba de rămăşitele celuilalt bărbat. cu celelalte universuri. prin toate placentele. Poate si din tine. dar nu poate ajunge în bezna prin care gândurile acţionează. la fel de neagră şi ea. lasând copilul dezvelit în frigul începutului de istorie. În erecţie. folosindu-mă de viaţă ca de o busolă foarte necesară orientării prin bezna evenimentelor planetare. Este înaltă ca mine şi mă poartă ca pe un corp căruia îi dă viaţă. O prinde în ultimul moment şi n-o lasă să curgă. În el nu se vede nimic în afară de mine. la mine În burtă emite Axiome de necontestat despre situaţia de faţă. Pentru acest sfârşit de moment. Nu vede nimic. Tot dorul. . Pentru acest ultim moment când ceva se va întâmpla Şi le va da peste cap. Se sperie şi urlă cu toţi norii.Mă uit la pata mare. cu toate ploile. Cine ştie? Poate. Mi se citeşte pe chipul inundat de lichidul pe care alunecă şi moartea. Mirosul pielii ei. Frumuseţea se trezeşte în mine. Mereu mă confrunt cu această situaţie Cu exceptia unei zile de iarnă când cerul Reprezintă cea mai albastră şi senină Privire a mea şi Soarele urcat pe înaltimi ameţitoare. toate zâmbetele. Nu ştiu ce ar putea fi şi nu am nici un chef să aflu. Mereu acelaşi început de istorie La sfârşitul fericirii care ţâşneşte Distrugător de albă şi ucigaşă între Aceeaşi şi aceeaşi femeie. Pielea ei nu este răcoroasă şi salvatoare cum este zăpada pentru bolnavul de febră. Mereu aceeasi poveste. îi deranjează somnul. “Pe unde ai intrat?” Nu se mai înveleşte în copil şi nu mai aude când îi povestesc despre aventura tunelului . cu ceilalţi dumnezei. Cu toate de-o data. Ţipătul cerului. Cerul. cu toate stelele. Peste femeie. toate respiraţiile. Se caută de lacrimă prin toate buzunarele. cu celelalte planete. Copilul E încă acolo. cu toate infiniturile. cu celelalte goluri. Frumuseţea se ascunde în copil. Stă în faţa mea şi vrea să mă atingă pe burtă. Printre dinţi. Despre Aceeaşi situaţie. gustând moartea chiar în începutul ei. s-o orbesc. iese de după copil şi se ridică în picioare. “m-am întors să îmi cer iertare”. “Ce cauţi aici la ea în burtă? Ce vrei? De ce te ascunzi după copil?”. Toate pizdele din care se naşte moartea. precum şi noi privim fiecare în golul nostru. În acelaşi timp copilul stă de o mie de ani cu mâinile întinse spre mine. Mereu aşa şi pe dincolo. toate lacrimile. în golul său. priveşte în altă parte. Femeia este neglijenta. Fac planuri de moment.

aşa te răzbuni pe albastru. De atunci maşina mă loveşte ca o maşină. Să-ti dau totul. nu te-ai născut niciodată Pentru mine. Îl iert şi pentru data viitoare. Ca şi cum să te întorci ar fi posibil.. De aici înainte parcurg cu admiratie înteriorul fierbinte călcând pe aceleraţie până la capătul cearceafului. Încă te întrebi dacă e bine când e bine? (lângă mine). RELAŢIA Specia este dependentă de spermă.” Fără să ştii că durerea devine mai cruntă atunci când dispare. Copilul îmi zâmbeşte ca un copil ce îmi zâmbeşte. pentru că de la o vreme. Atomii mei strânşi În afara evenimentelor aleargă pe marginea subţire şi sălbatică A preistoriei precum alergau şi atomii străbunilor mei. din camera cealaltă. Intră pe culoar şi-mi dă un cot în burtă. înseamnă că mă simt bine. Tocmai în lipsa ei. mesei din bucătărie. Cerul este albastru şi senin ca cerul albastru şi senin.” Şi-n ochii ei nu se citeşte nimic altceva. banchetei din spate. îmi zâmbeşti. devenind invizibilă. nu îi distrage atenţia. te ascult cu atenţie sporită . nu îmi vine să fac nimic pentru asta. Privesc spre perete ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Poate chiar până la marginea balconului. de când visez fără întrerupere şi nu dorm deloc lângă tine. Ca la o armă mortală ce-ţi va asasina fără durere durerea. sunt vinovat de genocid. Viaţa este. “Înfige-mi-o-n durere. liftului. zdrobindu-şi capul de val. învaţă-l măcar să te ucidă şi să plângă c-o ploaie acidă. Taci şi f. Doar tu şi lipsa de implicare a substanţei. Ca şi cum la fel de posibil ar fi să mi se pară măcar. acolo unde luna se-mpiedică accidental de Diavol şi se prăbuşeşte la mică distanţă în faţa mea. Dacă te fac sa te simţi bine.. “Ar trebui să-mi pară rău? Fă-ţi teacă din trupul meu. îmi ceri iertare şi din partea diavolului. “Vorbeşti prea mult. Nu te cunosc şi ca tot Ceea ce nu ştiu. Femeia este frumoasă ca o femeie frumoasă. Sângele galben se scurge în mare lăsând o dâră nobilă şi elegantă ca o eşarfă pe care frumuseţea şi-o leagă la gât privindu-se în oglindă. În dezechilibru. înnăuntrul său personal. Dar nu mi se pare şi pata se micşorează.. pe senin. a materiei care trăieste pentru tine. chiar dacă nu faci asta sau asta.De o mie de ani mă pregătesc să te iert. dacă ţi –e frică o să mă minţi şi o să mi se facă lene îmi este lene. eşti un egoist.” Copilul trişează. albind cerul de la rădăcină. „mă faci atât de fericită George. La capăt eşti tu şi nici un pic din ceea ce ai fi putut mai mult să fii. Putea fi foarte bine sânge. Îi distragi atenţia şi lasă amprente pe fundul acestui ocean şi pe stele.” Te gândesti la mine în veselia cruzimii ca la cuţitul unui criminal ce-şi cere dreptul la sânge. Numai în interiorul său nu. dar nu voi afla niciodată şi nu am nici un chef să mă gândesc c-ai fi putut să-mi laşi aşa ceva. Şi asta contează. mă gândesc la asta prin perspectiva somnului acestui pescăruş ce rămâne înţepenit în aer şi se scufundă până la capăt. în locul tău. Foarte departe de părinţi.-mă. întrând în conflict cu autorităţile. Sunt prins în corzi. foarte departe de formă ce se Vânează fără nici un rezultat în toţi ceilalţi.

inelul se descalifică şi este eliminat. „Eşti bolnav. Pe lîngă descompunerea chimică a limbajului tot drumul am fost atenţi la zăpadă Tăceam amîndoi şi soarele apunea liniştit sub ciori. de la cometă până la buric rezonezi cu totul pe seducţie. „nu mai am timp să revin” îşi desface picioarele şi mă prezintă stadionului în dezechilibru şi iar aşa şi pe dincolo mă exprim foarte clar pe marginea chestiei. simt asta pentru că mă gândesc la asta. ca orice profesionist mă descotorosesc de aromă. soarele s-a spălat pe ochi cu sângele nostru în această dimineaţă a refuzului venit din capătul opus al uterului. “ AM TĂCUT AMÎNDOI Fred ştie toate melodiile pe de rost fredonează dansînd step cu o eleganţă engleză la fiecare atingere se excită chicotind natural el seamănă un pic cu bunica mea din partea mamei şi cu sora mea mai mică. Mereu aceeaşi poveste. atingându-mă pe detonator ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.la sfârcurile mici ca nişte difuzoare ce îmi intră cu şperaclul în urechi. nu am dezvăluit nimănui această constatare întrucît o consider secret de familie. la maxim risc. cei mai vestiţi pistolari din ţinut. Nu te baza pe sicriu cu siguranţă este plin de turisti şi nici să nu te gândeşti la aşa ceva. „Mă mir!” imens. ca şi cum această mână a ta nu reuşeşte să îşi bată singură un cui în palma din care îţi cresc lalele cu spini cultivaţi în serele frunţii mele. în studio sînt producătorul unor vise universale şi-aşa mai departe. „întotdeauna mi se întîmplă la fel şi nu am timp să mă redresez”. împreună cu trupele mele am fost trimis să-i invadez trupul. De fîşia galbenă ruptă în dinţi. Fred este partenera mea de trompetă amicul meu de trompetă trebuie să fie vesel şi ucigător în idei ca mine chiar dacă adeversarul îl umileşte. aşa şi pe dincolo. „eu sunt Diavolul şi dacă mă ierţi îţi dau totul. de senzaţie. a fost un masacru. numai că şi tu ştiai secretul şi ai profitat. teribil în pas cu moda pe urmele noastre. Trăim cu senzaţia izolării acum totul s-a schimbat. nu te baza pe uter. angajatul lunii îmi ficsează reculul. cei mai palizi mercenari ai lunei. nu ne înghesuim să le furăm aparatele de zâmbit. la ce oră vrei să te culci?” noi doi. . Dacă mă ierţi mă sinucid. sub furnalul liniştit al crematoriului. planeta geloasă se simte bătrână sub tine când te parcurg terorist cu detonatorul delirului magnetic pe şine. îngenunchindu-l de data asta el trece cu lejeritate peste eveniment şi încercă să-l depăşescă cu o schemă nouă „la ora asta m-am îndrăgostit de amanta din tine” de aici înainte îl suspectez de secrete feminine. întotdeauna „nu observasem copilul decît cu cîteva secunde înainte”. E tot mai plin de chestii pînă la tine.

tribul pare mulţumit de realizările noastre şi încurajează dragostea în aer liber. iarna. Pentru că ridicam din umeri oftând. În felul în care îmi amintesc. Gili Mocanu) Unul dintre noi era gata gata să spună ceva. prea mult şi atât. Sunt fapte şi gânduri ştiute numai şi numai de mine. mă voi adresa ţie ca unui om matur.Nu te astepta să-nţelegi imediat. observând că găleata de . după cum spun numai eu aici.Secretul meu va face cu tine un cuplu în care tu vei suporta o inferioritate ontologică. Mă duc să mă culc şi să dorm. dar ce-ţi voi spune te va schimba pentru tot restul vieţii. era prea târziu şi pierdeam. negru în faţa ochilor Întunericul stolurilor de ciori. ştiam amândoi asta. %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la (feat. şi între noi şi noi fie vorba. ştiu că pot spune asta. Într-o dimineaţă. Dragă cititorule. Am tăcut amândoi şi între noi şi noi Fie vorba tăcerea era odihnitoare Ca o duminică a creierului.” Pînă cînd din cealaltă cameră întunericul ne priveşte în ochi cu aceeaşi tristeţe după care tăcem amîndoi. Ai crede că n-ar fi o experienţă noua pentru tine. ne miram de fiecare lucru pe care îl face celălalt şi soarele apunea după furnalul liniştit al crematoriului din amintirea fotografiei. Gili Mocanu) Vreau să-ţi spun ceva ce n-am mai spus nimanui. şi oglinda oglinda în care vedeam doar un om. faţă în faţă. că nu mai are nici un rost asta şi asta. %la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la %la%la%la%la%la%la%la%la%la%la%la IUBIRE SUTĂ LA SUTĂ SECRETUL AM TĂCUT AMÂNDOI ( feat. în timp ce colţurile gurii cădeau pe scenă. am tăcut amândoi. tăcerea este apăsătoare ca o duminică a creierului. Am tăcut amândoi pentru că totul se închisese. ai ajuns în pat cu altul. Doar cele mai nehotărâte se lăsau prinse. Mă culcuşisem într-o lene regală. ne purtăm ca doi veritabili canibali ai tribului ce supravieţuiesc printr-o hărnicie de club avem timp de dueluri în aer liber devorîndu-ne mereu prada de la distanţă „te-ai incurcat Fred.

la întoarcere. dar am bănuit din zgomotele pe care le făcea. se comportă ca un ochi. ceea ce mi sa părut absolut firesc. vaginul se întunecă în moarte. oglindit de albastrul cristalin al bazinului înconjurat de stânjenei. cititorulu. Ambalajele iluziilor mele. Ascund identitatea persoanei. cu scopul de a oferi celor din jur experienţe vizuale noi. ce cântăreţi.(cu riscul de a te plictisi . Când gagica s-a bărbierit la pizdă a considerat că momentului dezvăluirii îi este necesar un moment ceremonios. După cum se ştie . până la cele mai sofisticate telescoape. Dacă o genă din mine s-ar schimba. pe uşa de la intrare a intrat el cu găleata de gunoi goală în mână. Eu însă am o altă fantasmă în privinţa trezirii la fericire. am fost încântat de faptul că nu era nimeni acasă. la Veneţia. gagica şia ridicat fusta şi mi-a arătat pizda bărbierită. Zgomote obişnuite dar care pentru mine aveau un efect transcedental. Între timp a venit cineva acasă. în bucătărie şi nicăieri nu era nimeni.a tuturor a fost aceea de a anula distanţe imposibile deocamdată de străbătut în condiţiile actuale. Ajungând într-un loc umbrit de foişul tomnatec(al sufletului meu). Instrumentele construite în direcţia optică au permis omului să îşi reveleze noi orizonturide cunoaştere a universului în care trăieşte din totdeauna. în acel moment al vieţii sale (când gena a avut poziţia respectivă). Sunt contrariat de intenţiile pe care ceva sau cineva le are în ceea ce mă priveşte. lunete. deşi ele iniţial au fost sugerate de mine. Femeia asta mă iubeşte tare de tot. în momentul acela ceva din tine ţi-ar spune:”iată o cheie sau o monedă” aşa cum acel ceva din mine mi-a zis în acele momente: “iată o mipă de ilium”. improvizează deschiderea către noile ere ale opticii. binocluri. Genele pe care le port acum sunt cele ale jupuitorilor de oameni şi animale.Neştiind ce să fac mai întâi m-am hotărât să mă tund cu maşina electrică. de posttehnicism. Stadiul de ilium. folosindu-se de un binoclu militar şi o cameră de filmat turistică.Dacă nu ai avut prilejul să petreci câteva zile la Veneţia. Dacă plimbându-te pe stradă ai vedea pe jos o cheie sau o monedă.s-ar răsuci. Unul dintre exemple. am văzut blocată la gura tubului o mipa de ilium.Dar faza asta cu pizda. În următorul moment. microbiologic vorbind. aş putea să simt măcar pentru câteva secunde ce a simţit cel de la care moştenesc gena. pe care eu îl trăiesc acum? Fie-ţi infidel. întrucât ea nu este atât de importantă pe cât faptul că avea ochii înlăcrimaţi. Fred şi Ster. îţi va fi mai uşor să înţelegi ceea ce îţi voi destăinui în continuare. dorinţa noastră. Umbrele sunt stinse.În consecinţă ne-am îndreptat paşii romantici către un perimetru rectangular amenajat de persoane umane în direcţia creerii unei stări interioare de linişte sufletească acompaniată de o bună dispoziţie halucinantă. Ca şi cum m-aş trezi dimineaţa lins pe picioare de un caine. Impresionat de experienţă. aşezată într-un sistem de lentile. s-ar întoarce pe dos. Stadiul de ecorseu. Am coborât la colector şi înainte să arunc gunoiul . m-am dus să o arunc. Urmăreşte-mă cu atenţie. Îmi doream să fiu femeie şi să mă cheme Melissa.Înainte să te scufunzi . caută să înţelegi în mod corect mesajul simbolic al steagului. cărţile preferate iar la cele mai frumoase filme fusesem împreună. m-a dat peste cap. După câteva momente . Sunt bucuros . împinsă de resturile mele menajere.gunoi este plină. Soarele apune încet . Vestea pe care am aflat-o în urma tragerii la sorţi m-a îngrozit. Pe vremea aia maică-mea lucra încă la farmacie. iată . pentru o săptămână. Vântul umflă perdelele diafane ale terasei vilei de munte. Ştiam ce culori îi plac şi ce actori. Pe moment nu mi-am dat seama cine este. Şi un alt sfat pentru copii: semiologia pericolului se adresează cromatic. am observat că în casă nu e nimeni. am ridicat capacul tubului colector. să creeze un melanj.Pentru mine plăcerea pe care o simt urmărind un meci de fotbal este greu egalată de senzaţia de extaz pe care o am când mă îmbăt şi îmi bat nevasta. Tineretul din ziua de azi. Cei care au câini se trezesc fericiţi în situaţia asta. După ce am ieşit din baie. Balansoarul este neclintit. Ca să apropii imaginile îndepărtate îţi este necesar un sistem de lentile. Precum ochiul lipede al decedatului. La vremurile acelea. vaginul ca funcţionalitate igienică. eu fiind scutit de grijile financiare pe care le-aş fi putut intâmpina datorită vieţii mele dezordonate. al unui castan. Dragă cititorule nu vreau să te dezamăgesc răpindu-ţi mult timp cu descrieri pozitiviste.m-a întors pe dos. De la o simplă lupă. este acela în care doi tineri din oraşul nostru au încercat . un câine lup de talie regală şi un ogar kaukazian supraveghează teritoriul visului. Să nu crezi că e o glumă. avangardiste(sic!). Am mers pe balcon. Am deşertat găleata peste mipă trimiţând-o pe tub în jos. microscoape. profitând .m-a răsucit. Oameni sunt nemuritori. După o vreme de la evenimentul cu mipa am avut prilejul de a călătorii în Italia. După ce am terminat m-am dus să mă spal la chiuveta băii. simt nevoia de a deschide o paranteză).

cum că mi-ar ascunde un secret prin care un mod de a trăi viaţa la extrem. Entuziasmul crescuse mult. Tătarii:popor migrator. Un pitic îmi sărea în cap. căzut pe pat. De fiecare data când scoteam capul afara. în care îmi înfăşuram gâtul o singură dată. Nefiind multumiţi de sistemul didactic al şcolilor de oraş ai mei m-au încredinţat unui preot. nici din socru în ginere. Necăjesc cometele trăgându-le . La judecata de apoi. Când vine timpul să mă alinţi îmi amintesc de fabula jupuitorului. Noroc! De ce nu. Mă răscoleşti în sertarul cu lenjerie intimă. nici din unchi în nepot. Cine oare ar putea să mai ştie ca să-mi poată spune cum îl cheama pe zeul jupuirii? Când mă trezesc . Pentru asta eşti aici. Aveam gura plină de inimi si nu puteam să vorbesc tare. Şi asta se vede. Corpul îmi cădea pe pat. aproape zilnic. în primii ani de căsnicie a suferit un accident. devenea mai uşor ca acesta. îmi treceau la foarte mică distanţă comete roşii ce alternau într-o simetrie dantelată cu comete nuanţate în gri metalizat şi portocaliu lipite de pupilele aflate atât de aproape încât pierdeau imaginea de ansamblu a chiloţilor ei pe care ii priveam de la marginea interiorului matern. Cangurul este numit cu propia-i denumire. De respiraţia întinsă la maxim pe care ne-am atârnat conştiinţa la uscat. fără să apeleze la aspecte religioase . Nici din pulă-n pizdă încărcându-mă de bagaje genetice nefaste. La capăt ţâşneam toată. Între gheaţă şi îmbrăţişare. Sclerotica se spintecă între rechin şi senin. în formă de pizdă. ridicându-se deasupra sa şi a gândurilor. înfăşurat în eşarfa moale a pielii de inadaptat . Prin faţa ochilor mijiţi. Stau bine. La lună. Numai tu şi el. ne îndreptăm spre morţi diferite. Vom face asta şi asta. razele soarelui pătrundeau. trăind cu părinţii noştri. Exemplul relaţiei părinţilor mei m-a făcut să-mi dezvolt o circumspecţie în ceea ce-i priveşte . Întotdeauna asta vine după asta. Caut să nu dezamăgesc pe nimeni. şoptindu-şi din toate ungherele sentimentelor contradictorii. Ireproşabil. rămas fără aer. Creierul.când îmi este remarcată măiestria cu care ştiu să analizez împletiturile baroce ale mobilierului. Nici din tată în fiu. Apucând apoi cele două capete rămase libere strângeam cu putere. Pentru asta te iubesc. Pentru că exişti. pişându-mă am avut o senzaţie de împlinire. Şi-n tine răsăritul. Aseară stăteai întinsă pe canapea. În copilărie. Simt cutele cearceafului între labii. Nu te mai gândi la asta. are aparenţele unei vieţi perfect previzibile prin monotonia (cititorule!) pescăruşului încremenit în vânt. Gândul este un narcoman dependent de aer. toarsa şi apoi împletită de mama mea. sunt tot mai fericit. Cerul este albastru străveziu ca cearcănele tale şi obosit să ne mai mintă cu seninătate că dimineţile scot toate petele de vis şi de erecţie. Începuse să se exprime liber. Ştia la ce te gândeai sau iar îl minţeai? Tu eşti sora mea şi deşi ne-am desprins din aceeaşi mamă. De când îmi spune asta. Îmi cuceriseră tot corpul. Parcurgeam euforie după euforie. deasupra sa. Luam un fular de lână moale. Mă percheziţionează cu desfătarea în vârful degetelor. nu agăţ gagici. Acum nu mai contează. îmi recăpătam echilibrul printr-un balans. în familia mea nu a existat tradiţia mineritului. Nimic mai mult de atât. la un moment dat dorinţele mele au început o desincronizare cu relaţia noastră de trio. ţinându-mă cu mâinile de pereţii intrării prin care în zilele de vară petrecute de ea pe plajele amenajate spre delectarea nudiştilor. Dar tata a convins-o . Contribuţia mea a fost indispensabilă cercetărilor lui Andre Marllaux. dar totuşi din mama. Prefer să mă masturbez decât s-o deranjez. apoi o iau la fugă spre casă nerăbdător să mănânc varză cu carne de mânz. noroc bun! Evident neaflându-ne într-o zonă axată pe extragerea minereurilor solului. De aici o privesc prin ochiul de dantelă al chiloţilor pe care îi expun la soare. iubita îmi doarme în braţe. Eşti fericită. sugrumândumă. În fiecare atom bătea o inimă mică. Gândim despre asta ceva ce ştim numai noi. PUNK Unica experienţă o aveam din copilărie. Consecinţele acestuia au făcut-o ca în momentul în care a rămas însărcinată cu mine să se gândescă la eventualitatea unui chiuretaj. acum totul vine de-odată. Atunci inima mi s-a spart in atomi. Nu mai avea nimeni loc în povestea noastră. Dacă nu am aripi pe umeri . Mai târziu. Mi-am dat seama că dansează step abia când am prins ritmul paşilor săi. Era prima privire în exterior pe care o retrăiam pretutindeni în lungile prăbuşiri ale corpului pe pat. Stăm duminica în pat şi ne gândim împreună la asta. Culorile m-au cucerit. Efectul îmi producea plăcere. Să te găsesc şi nimic altceva. Îţi şopteam. sau pur şi simplu o eşarfă oarecare de mătase. foarte departe de aer. Ne împiedicăm de sărutul alb. ca rezultat al strangulării. I-am povestit totul. Înainte să ies trec pe la toaletă. Acum totul s-a întristat. Istoria m-a învăţat că nu contează cine sunt. Aceeaşi plăcere pe care şi acum o regăsesc dimineaţa când mă trezesc cu privirea mulată pe chiloţii dantelaţi ai Simonei. Mama mea. să rişte naşterea mea. ca printr-un filtru.

cu o mână strângându-mă de umăr iar cu cealaltă deschizându-se la şliţul pantalonilor de catifea roşie pe prohabul cărora apăruse o mică pată de urină. du-te dracu de pişat nu poţi rămâne aici. cu ce morţii mă-ti ai gândit. mi s-a întâmplat un lucru cu totul şi cu totul neobişnuit. Obişnuieşte-te. de legi economice şi de date istorice hai. hai spune ceva acum dacă mai eşti în stare eu mi-am făcut datoria şi părinţii tăi ş-au făcut-o cu vârf şi-ndesat numai câţi bani au cheltuit cu educaţia ta prin internate occidentale prin clinici de înfrumuseţare. întins pe pat. atât de zdrobitor şi emoţionant. doar ţi-am spus. ceva extraordinar.. miraculos. ţi-am atras atenţia că nu e bine că poţi face orice în afară de asta şi tu tocmai asta ai făcut. ceva de neînchipuit.de coadă ca şi acum două mii de ani când o trăgeam de tâţe pe Maria. A fost ultima noastră discuţie şi de atunci. Îmi revin imediat trezindumă cu genele încurcate în fularul de lână pe care am cules-o ca un golan vis cu vid din părul tău pubian si uneori celebru de adevărat. de facultăţi înalte de te apucă ameţeala doar dacă te gândeşti la ele este peste putinţa mea de înţelegere cum ţi-a trecut aşa ceva prin mintea aia plină de citate filosofice. Rezist în vacarmul batistelor înroşite de bătaia inimilor fiind totuşi emoţionat . dar tocmai tu. Îţi intră în gură.şi în tot acest timp vocea îi tremura. ÎNTUNERICUL Cum pula mea ai putut tocmai tu să faci aşa ceva. Îţi culegeam ciripituri din înaltul zborului personal. ÎNTÂLNIREA S-a apropiat de mine. numai puţin. hai dacă era vorba de altcineva înţelegeam. Eram nişte copii. nimeni nu mai ştie nimic de el.” I-am pus şi eu la rândul meu o mână pe umăr încercând să-l liniştesc dar nu am reuşit şi până la urmă nu mi-a spus nimic din ceea ce vroia să îmi spună pentru că oricum nu aş fi înţeles. Şi chiar mă obişnuiesc.a fost atât de real. Obişnuieşte-te cu această situaţie. era doar o fetiţă. nu te supăra. Nu se vor mulţumi cu această stare. Mama îmi ştergea firicelul de inimi ce îmi curgea din gură. E tot ce mi-a rămas. Chiar şi-n dezonoare. Vroia să îmi spună ceva. . sau oricărui alt om. Nu arăta prea bine. Atât de inevitabil este momentul în care voi deschide ochii trezindu-mă singur cu unica experienţă din copilăria mult prea fericită ce m-a dezechilibrat şi foarte des m-a enervat la culme. Eşti mult prea puternică să nu îmi simţi gustul. ce mai. E mult prea proaspăt ca să se ducă. Poate din cauza vârstei pe care nu o pot identifica în tocmai această prospeţime ce mă lansează în cariera de criminal nesuspectat. atât de dureros şi de plăcut în acelaşi timp. ceva ce cu greu poate suporta o fiinţă omenească fără să îşi piardă minţile. De atunci multe s-au schimbat. chiar în această dimineaţă. mă aplec dinspre femeie spre bărbat. O grozăvie. mă vei înţelege. fetiţă cuminte şi deşteaptă. ceva de negândit . numai câtă lecitină ţi-au turnat pe gâtul ăla gingaş pe care ţi l-au îngrijit cu băgare de seamă la conservator numai ca tu să înţelegi în pula mea odată pentru totdeauna că nu poţi să ne muşti în halul ăsta pe toţi trei de-odată. tocmai ce ţi-am spus să nu faci nici în ruptul capului asta ai făcut. aşa ceva nu se poate. lacrimile i se scurgeau pe obraji şi mâna îi tremura şi ea zguduindu-mi umărul cu putere ceva ce nici în ruptul capului nu aş fi crezut că mi se poate întâmpla tocmai mie. ceva imposibil. Uneori revoltat. de surprinzător. Şi chiar sunt fraged în drumul către tine. Acum dacă mor. fără corp. un pişat ordinar” şi faţa i se congestionase întorcându-se în sfârşit spre mine roşie ca apusul .privea cu un fel de disperare superioară spre jetul de urină care se arcuia îmbrăţişând pământul şi fără să mă ia în seamă a început să urle ţinându-şi privirea la fel de aplecată “pişatule.se apropiase de mine aşa de mult încât doar o răsuflare ne mai despărţea. dă-mi un minut să mă liniştesc şi îţi voi povesti imediat totul. Dimineaţă mă gândeam la ea şi eram vesel. atât de suav şi de măreţ. Mi-a pus o mână pe umăr şi m-a privit cu ochii hăituiţi. cu armatele îndrăgostite pe urmele mele. atât de năucitor. Era neliniştit şi avea ochii înlăcrimaţi. nu pot înţelege una ca asta. Urmărirea se prelungeşte până noaptea târziu. în jurul corpului abandonat.atât de uimitor. mi-a zis. ceva de speriat. Virgina s-a scindat. nu îmi pare rău. tot roşie şi ea dar mult mai închisă la culoare . ce-o fi fost în căpuşorul ăla al tău plin de limbi străine de voci de profesori honnoris causa. atât de frumos şi de gingaş. pleacă pişatule.”Vreau să îţi spun ceva. Acum sunt doar o lacrimă ce îţi alunecă pe obraz. Cad din pat sub gândul vedetelor porno ce m-au înconjurat.. când coboram scările să plec la serviciu. eşti doar un pişat. se vede că te-ai rătăcit altfel nu ar fi posibil.

în şoaptele pistilului. mă văd şi eu întrebând asta şi asta şi mai ales când a răsărit soarele. doar cu dâre de lumină ce rămân în urma inimilor. capul lui eminescu. nu te juca nu te juca cu dragostea. piramidă în formă de inimă am o stare tare ciudată vreau mai mult din mine. este doar o singură privire aruncată asupra neamului îngeresc în momentul somnului lor. puii de înger sug de la mama lor. îmi donez şi eu capul de asemenea spre a fi pus în completare la marea piramidă. în piramida aia construită din capetele străbunilor mei. somnul îngerilor se traduce în peisaj.DISCO am intrat în toaleta discotecii pentru a mă spăla pe mâini. capul lui isus. fără dâre de sânge şi de alte substanţe. privind mai cu atenţie am constata uimit că în ciuda efortului. ea se duce direct la pomul cu portocale. forma inimii. laşi amprente pe arma cu care îmi voi învinge iubitele. este primul vis. capul lui naum. în timp ce mă ştergeam cu atenţie pentru a înlătura picăturile de apă ce-mi curăţaseră pielea. capetele cu miez de inimă care priveşte. în floare. nici n-ai zice că atingi pământul. am mers doar înainte. vreau să mă împac cu mine. puii de îngeri se joacă aici până seara târziu când adorm cu toţii sub aripa mamei lor. în şoapta spumei către val. către polen. privită şi ea din vârful tenişilor transparenţi până la şapca cu urechi. capul lui van gogh. capul lui popescu. capul lui rimbaud şi capul Lui vreau capul Lui adică toate capetele care au avut inimă în loc de creier. visele. secţionate perfect fără maţe care să atârne. rece şi masochist. . în mână îmi rămăsese încă. capul lui baudelaire. nu pune mâna pe proiectil. după o lungă perioadă de aşteptare am reuşit în sfârşit să ajung lângă chiuveta grupului sanitar. adică trupul lui george vasilievici să fie îngropat în cavoul familiei sale. capul cel mai de sus. capul lui withman. capetele cu miez de inimă care iubeste. le şterge pe toate. din mamă. o palmă. capul lui stănescu. visul de lapte. în spumă. vârful piramidei să fie capul meu. ascuţite şi strălucitoare. capul lui miller. şi prima cărămidă care a fost pusă deja să fie capul lui adam. în dealurile zgomotoase şi colorate. va fi o poziţie dificilă. vreau să-mi îngropaţi trupul în piramida asta de capete. după ce m-am clătit. în ele se vede totul. departe de privirile bănuitoare. ca din când în când să vă mai zâmbesc şi eu aşa din toată inima. apoi aş mai dori ca pe primul rând să stea bineînţeles lângă capul lui adam. ca dintr-o teacă. capetele cu miez de inimă care bate. capetele cu miez de inimă care vorbeste. şi mai târziu se fac şi fraţi de lemnul crucii. te invit în cabina submarinului. ce ai avut cu bobocul? de ce i-ai zburat capul? ş-acum intri încălţată cu tenişii din pielea transparentă a sufletului pe piciorul gol. şi ţie îţi va plăcea. capetele cu miez de inimă care cântă. cu cordonul meu ombilical pe toate părţile naşterii care mă dăruieşte. săbiile. vreau sa fiu îngropat în piramida aia mare şi strălucitoare. capul lui dostoievsky. grea. capul lui mozart. chiar dacă am ajuns în acelaşi loc. te va strânge de gât cu funda de la cadou. nu voi putea spune că m-am întors. în pistil. s-a apropiat de mine un poliţist care m-a întrebat ce am în mână. pentru că după obicei dragostea trebuie ascunsă de ochii lumii. la acelaşi teren de joacă al puilor de îngeri. şi bineînţeles că vreau ca ultimul cap. visul de lapte veselie cred că dacă mă întorc pe un drum nou. în verdele crud. capete zâmbitoare. la marele sarcofag. de acolo ei îşi trag culoarea. capetele cu miez de inimă care trăieşte. nu numai de lapte şi aripi. vocea. capul lui villon. capetele cu miez de inimă care zâmbeşte. aşa ca trupurile noastre să fie îngropate în capetele celorlalţi. dragostea. mă voi ţine de stea. în iarbă.

roza – multicloroza o poezie pe zi. şi steaua aia este imensă. foarte priceput să ascundă împotenţa şi sterilitatea stăpânului şi Fecioara Maria. Mă despart de mine. Salice îi zâmbeşte şi o întreabă pe Salice: Salice. emisiune color. Fantastic şi garantat. Vinovate de complotul din jurul plonjonului iniţial când soarele a căzut pentru prima dată în adâncul roz mituindu-le cu superbul. ( pe care Salice o întâlneşte. mult mai intensă. pluta. până îi creşte trup de pâine din carnea ta. se topesc în albul de nesfârtecat încă o dată în culori şi transparenţă. Fiecare gând cu Direcţia sa. sofisticat şi involuat dar mult mai generos cu viciile şi emoţia din timpul golirii definitive şi repetate a trupului. Sa culeg rază cu rază lumina din visele mele. Gândurile mele au direcţia lor. în roz. Intenţionez să fiu visător. cotropită cu forţă de altă lumină. gata să scape din mâinile arcaşului şi ale plutonului de execuţie. pluteam aşa pe spate cu cerul pe ochi să nu mă bată soarele. pluteam. în Cruela şi cel mai schingiuit ţigaret din înalta societate. acasă la Salice unde Salice se bate cu Salice pentru Salice. apusul soarele înoată cu viteză maximă spre adâncurile abisului. în specia umană frustrată şi vinovată de existenţa poliţiştilor şi poliţiştii aceleeaşi specii din care fac parte. Divorţez. mai repede. Să văd luminos. acasă la Salice. Din picăturile triste şi exilate pentru moment în aer. pe liana electrică pe care îmi dau drumul în tine. când m-am izbit de geamandura în formă de inimă. stil de înot Am un plan excelent. de neputinţa de a produce o asemenea invazie sau dar eram ok.ce dacă sângele altora este uscat pe coridor. în Salice şi Salice. subtilizat parcă din fulgul vesel şi uşor al răţoiului Donald. aşa e de mare. câmpiile înverzite sub lanul galben de grâu. în Tristan şi Isolda. în Piff şi Hercule. Pentru că puiul de om s-a născut pentru puiul de cui. pe strada Salice. Să o împletesc cu lumina din gândurile tale îmbibate în stele. cu privirile îndreptate în sus şi încordate până la punctul de tensiune maximă. în imensa capodoperă a bibliotecii din Alexandria şi microscopica scânteie. emisiune color. şi albastrul violator al ochilor desenaţi pe chip. repede. nu o poţi privi de la distanţă. emisiune color. Gata. emisiune color. în linişte şi melodii mulse din sfârcurile deformate ale aceleaşi linişti. în Enghidu şi lei. unde Salice se bate cu Salice pentru Salice? Salice îi zâmbeşte şi ea la rândul său şi-i răspunde lui Salice: Salice ar merge cu drag împreună cu Salice. în care verdele crud şi palid al câmpiilor. invazia perfectă. pentru că această clipă de faţă ce îmi alunecă foarte uşor şi neîntrerupt pe chip este invadată brusc. emisiune color. în Cavalerul Gabriel. Primul gând zboară cu tot cu trup spre bradul de crăciun Care îşi înfige acele verzi în carnea lui ca pe nişte pui de cuie. vrei să mergi cu Salice pe strada Salice. o poezie pe zi. se trezesc din somnul vegetalului simplu în evoluţie. în Isus şi primul său gând că ar putea fi Mesia. dar Salice nu renunţă la Salice. departe de ceea ce le seamănă. în Tom şi Jerry. o poezie pe zi. Cheamă-ţi avocatul. o poezie pe zi. Salice rămâne în . te poţi învârti în jurul ei. şi mai repede. Să văd din ce în ce mai limpede. Dar nu asta mă îngrijorează în clipa de faţă. Salice rămâne cu Salice. galbenul stors din fulgul transparent acum al răţoiului Donald. în David şi Vitoria Beakham. în Stan şi Bran. chiar acum şi întâmplător pe strada de unde văd perfect cum Salice se priveşte cu Salice. rozul atacă în masacru şi îşi pictează chipul peste chipurile celorlalte culori uimite şi paralizate de orgasmul infinit al celor ce se predau striviţi de vină. o poezie pe zi. în Wilma-Barney şi Rubble. pregătit să se înfigă în somnul cărnii. în Gopo şi Gopo.

Cea mai dibace. La sfârşitul zilei apusul ne mângâie pe gene. Din gunoiul curat al viselor. în dragoste şi ură. în fiecare Salice şi Salice. Treci totul prin maci. Pe aventura din lift. sub trilurile ciorilor din tei. Acum nu mă preocupă nimic. În descrieri haotice ca sufletele noastre care mizează pe iubire. în fructul interzis şi celelalte fructe interzise. Are peluză din trupul tău despicat în pizdă. nu mi-am dat seama. pe bancă. în cel ce fute şi cel futut. Puteai să faci totuşi ordine în viaţa ta. A uterului. Nu este cazul să te gândeşti la asta. Poate eşti cea mai micuţă curvă. Ne zâmbeşti de peste tot. Salice nu pleacă din Salice). Despre puiul de leu şi blana sa folosită la căptuşirea leagănului. visului. stelele s-au stins una câte una pe ecran. În tot acest timp el a vorbit la telefon. Se vede de la distanţă momentul aplecării pe copilărie. Tot separat am părăsit şi scena în aplauze diferite. Bobocul de lalea îmi explodează în faţă. în restul şi frică. Joci rolul Diavolului. În lift mă uit la tine. Copilul va fi mulţumit. DOUĂ PRICOMIGDALE Am scos capul după pricomigdale. în underground şi striptease. DOI LUNETIŞTI aşa. în pulă şi pizdă. Puteam fi două pricomigdale. Prin cearceafuri şi ceruri. afaceri! Până şi lunetistul vorbeşte la telefon. Şi urmele dinţilor tăi pe buza de jos. în Clarice şi sperma canibală după care tânjeşte. Cedez. pe bancă. Toate visele ne sunt scoase în evidenţă. DOI LUNETIŞTI Sunt visele mele contemporane. în Hitler şi ovulul neatins de spermatozoidul înţelept şi cel mai sprinten ce se pişă de sus pe cei mai idioţi dispuşi să se înnoureze. DOUĂ VRĂBII DOUĂ VISE Este o dâră de lumină pe rază. Eşti plină de splendoare la dineul antinc. Sunt buzele tale pe sticla de şampanie. Departe de lume. înainte de asta. e bine. Îşi continuuă simfonia neagră din verdele foarte înalt. Cu gusturi diferite. În care te iert şi te sinucizi. din vârful buzelor. Cu cine oare? Cu celălalt lunetist. Dar nici astea nu mă preocupă în clipa de faţă în care încap toate miile de ani care vin din ambele sensuri. Şi asta numai pentru că nu te mai pot vedea . Adevărul lor îmi înrobise mirosul. fatale. DOUĂ STELE Pentru că mă pierd în amănunte ca de fiecare dată când evit să vorbesc despre asta. Trag de linişte ca de o DOI TEI Pe li-la se cutremură stelele. În amintirea furtunii pe care ai detonat-o în noi. Sunt Campionul Absolut al tuturor timpurilor şi nu am nici o preocupare. Poţi sfârşi electrocutat. visul înseamnă altceva. Scot capul de sub staniol şi mă apropii de floare. Partenera mea avea blană la coborârea-n maimuţă.Salice. Ştii. Din vârful coperţii. Bobocul se asexuează în lalea. în tată şi fiu. Ai perfectă dreptate. Am rămas singur cu privirea închisă în afară. Ceva te face să cedezi. Reculul se prelungeşte până târziu sub stea după dealul pe care ne urcam împreună să stoarcem câte o dimineaţă din pielea elastică şi transpirată a nopţii. Arătăm bine. Pe moarte cu degetul pe trăgaci şi cu atenţia încordată în jurul ţintei. Lunetistul îşi fixează ţinta. Din cosmicul lor întuneric. Despre cer am vorbit si la telefon. Nu se mai vede nimic. Carnea jupuită a puiului de leu a fost acoperită cu revista porno. în viaţă şi moarte şi la final în ultimele două schije. sub trilurile ciorilor din tei. Stolul de ciori a coborât din iarnă peste coroana împletită a teilor din parc. Am rămas singur până târziu cu privirea închisă în afară. Şi absolut invers stau lucrurile cu viaţa. Îţi aminteşti cum am părăsit separat sala cinematografului? În urma mea. Te sacrifici iubirii în care îmi săruţi zâmbetul pe strălucire. Te pierzi în amănunte. Ca un machiaj de calitate. Paşii tăi pe coridorul mansardei. în frică şi spaimă. Însoţit de stele până la finalul târziu în care te iert şi-mi dăruieşti totul.

Şi pentru amintire ajunge o căpşună cu două gusturi diferite. Vei desena covorul alb. Se repetă în draci momentul ceremoniei. E problema mea. s-a reflectat uşa de la intrare şi a apărut lunetistul cu părul explodat sub presiunea şampaniei. Părinţii s-au privit cu dragoste pentru o clipă şi le-am scăpat din atenţie. S-a terminat cu absenţa. În castel s-au aprins luminile din marea sală. Pentru o clipă era cât pe-aici să te cred. Merită încercat. Iar sunt praf la margine. Pe nori.coardă sensibilă. Poate chiar din momentul unei încruntări. Până la capăt de această dată. Recunoaşte. Ar fi prea simplu dacă s-au spart. Nu îmi trebuie mult să mă rătăcesc. Pe sudura fină dintre ei. Şi apoi a mai fost comportamentul ireproşabil al mamei. făcând-o să vibreze şi să cânte. Poate nu te gândeşti la asta. Puiul de leu apare cu revista porno pe cap. Mă folosesc până departe de cioară şi asta îmi convine. Dacă mă dau un pas sau doi în spate mă voi admira pe mine cum te fut. Mocheta păstrează imaculată imaginea muzicii din paşii tăi şi din privire. M-am trezit pe banca universală. M-am simţit obligat să fac asta. Vreau să mă feresc de bârfe. Sunt implicat în rolul de vedetă câştigat. Întârziasem la atentat. În tufişul din spate. Pe curcubeu răsăriseră câteva stele. dori liniştea mai mult. Asta te obsedează. Apoi au atins pământul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Important e când se face linişte. departe de spaţiu şi de îndatoririle zilnice. după el carnea mea încercănată. la prima mamă şi la primul bărbat. DOUĂ CAPSULE Cine mai numără capsulele din pahar şi sentimentul dăruirii la pitici? La cactuşii din seră? M-am lăsat picurat pe gene. Nu-şi mai văd capul de atâta treabă. Nu pot fi văzuţi niciodată împreună. După gust nu părea să fie sânge. Că uneori mă gândesc numai la asta. Doar pentru o clipă când în picăturile de rouă ce îţi cad din pizda modern excitată. să îşi iasă din linia perfect întinsă a unui zâmbet constant. Aşa stau lucrurile în fiecare zi şi mă prinde noaptea pe cărarea părului tău ce încă mai visează la chiloţi. Şi cum vor demonstra asta? Lunetiştii arată la fel. Cine îşi va DOUĂ CURCUBEE Nu exista nici un cadavru şi tot ce nu există merită inventat şi ascuns în timpuri mai blânde. Pe iarbă. din totdeauna închide ochii la unele chestii. E tot ce poţi spune? E singura descriere posibilă a fericirii pe care o adopt şi o hrănesc direct din sfârcul cu cercel. Ochiul înţepenit în moarte al ciorii. Pe muzică pop. Dacă sunt fericit nu mă poţi face fericit. Târât de vârtejul gros al speciei. Foarte uşor ajungi principalul vinovat de la tei până departe. Te vei deschide ca o venă. Femeile îşi întind mâinile spre locul în care ar trebui să mă aflu. DOI LUNETIŞTI DIFERIŢI Sunt un golan sub cerul îndrăgostit la linie de mare. Nu mă pot prezenta în această stare. Pe pavajul din centrul comercial. Priveşte câtă treabă au vrăbiuţele astea. Nu mă mai interesează nimic. De o viată. Dar nu te gândi la asta. Că mă obsedează. Ştie că îmi place. Chiar nu îţi aminteşti unde l-ai lăsat. Voi fi înghesuit ca de fiecare dată când las totul în seama rudelor. DOUĂ CEASURI Şi dacă îmi vor găsi trupul şi se vor mulţumi cu el? problema e că am uitat. Rămăsesem dator algelor şi plantelor de pe fundul mlaştinii. nu ai motive de îngrijorare. Aşa a fost mereu. Nu pot fi deosebiţi nici prin numerotare. Mai bine te-ai uita pe revista porno şi aşa înţeleg . de trei. Nu aş fi simţit nimic. Asta a fost tot. Gestul dezechilibrează în contextul creat de capsulele vernil şi de muntele ce se reflectă şi se scufundă-n lac. Vaporaşul de agrement s-a scufundat trăgând în vârtej. Poate nici el nu se bucură de libertatea de a visa la perechea regală. Nici în amintire. Ar trebui să te calmezi. Să te felicit. Chiar între părinţi. Vroiai să mă întrebi ceva? Da. Eşti plină de portocale pe picioare. M-am plictisit de toată vrăjeala asta pe care o întreţii ducând de zgardă puiul de leu. Deja e târziu. În aer. cum te-ai rătăcit? Am urmat panta curentului care m-a purtat. Ca de fiecare dată când îmi pierd atenţia şi nu mă mai interesează asta şi asta. de două. DOUĂ MAME Două căpşuni diferite nu au acelaşi gust. Între doi oameni ce au gusturi diferite. Atâta timp cât cercetările continuă. reflectă aripa înţepenită în zbor a altei ciori. Puteam să fiu în mijlocul trupelor inamice. Lunetistul nu ratează niciodată. Ai momente când o iei razna. Mai vreau o dată şi încă o dată.

Traversează haotic şi râd isteric când o loveşte maşina cu acţipildul regal pe bord. Cu ei în gând. jumătate albastrul senin al mării. Dinspre rol spre realitate. E tot ce sunt. Nu te gândi la machetă ca la sfârşitul fiecărui antrenament. Nu aveam bani pentru doi ochi. Sunt două copilării. Du-mă măcar Li – La. Ne confruntam tot pentru prima data cu o astfel de îmbrăţişare separată. Cel al dăruirii. Scoate-mă la soare. Victoria este atrăgătoare pentru lunetist. Pentru tine sunt doar un ciudat. In destrăbălarea lui contemporană. Astăzi e rândul unei nopţi liniştite. deşi am fost aici tot timpul. Se apleacă şi mă înveleşte în petale. Pe asta mizai. Nu poţi face prea multe cu un cadavru. Apoi ne-am abătut de la drum. cuminte sub staniol. Într-o jumătate de respiraţie. când te aşteptam în staţie cu vrabia ciclop pe sârma din mână. Jumătate albastrul senin al cerului. Învinşii sunt în siguranţă. Aceştia trăiesc însă sfârşind în planul lunetistului. De sus de la balcon se vede totul pe masa rotundă. Mi-am amintit de asta aşa. Va părea o dejucare de planuri. Răsfoitul îţi va da un aer sincer distant. De ce mi se întâmplă tocmai mie aşa de fiecare data când nu vreau să fug. Dar nu mai e cazul să ne întrebăm aşa ceva. nu îţi pot reproşa totul. Două dezamăgiri. Poate că trage la întâmplare mă gândesc să nu fie nişte coincidenţe. DOUĂ ACCIDENTE Înainte de puşca cu lunetă trăgea cu arcul dintre sprâncene. Vreau la soare. Simt în genunchii pe care nu ar mai fi cazul să îi simt. Şi ei ştiu asta. Ea lingând ciocolata de pe partea cealaltă. Două glasuri. Cu el le-a vânat pe fetiţe. Pe adevărul nearticulat al cadavrului. Jumătate nu.că nu îţi mai pasă. Durerea nu există dacă este mută. Pe geamul palid al ospiciului se scurg nişte oameni. deşi am fost cu ei. Nici măcar sora antrenată în ospicii. Pe ele se ridică cu graţie campionul. Eram atent la canar. DOUĂ COPILĂRII Mă miră aerul copilăriei chiar în clipa ei splendidă pe dinăuntru şi verde. Totuşi. Soarele era la apus scurgându-se de pe structura metalică a podului de deasupra noastră pe staniolul înroşit de deasupra mea. Luna era dincolo de verdele negru şi înnoptat al copacilor din pădurea învinsă şi ea de umbra ta. Poţi alege pentru el. De asta mă caută. Încă mă caută. până la răsărit. În staniol se reflectau stelele. Ruptă în două. DOUĂ FRUNZE Am deschis ochii. Lunetistul ne urmărea din frunzişul răpus de razele ascuţite ca nişte lamele pe care se mai vedea încă sângele cerului. De cerul gurii tale. Un sentiment ciudat. DOUĂ SENTIMENTE sub candelabrul din sala de ceremonii. M-ai ajutat să împing barca în mlaştina şi să ambalez cadavrul. Jumătate respiraţie. Ciripitul îi scăpase deja. Aşa stau mereu lucrurile pe ecranul frunzelor de nuc. Ştiam amândoi că este pentru ultima oară când facem asta. Nimeni nu se pune cu ei. chiar dacă noaptea trecută îi lipisem de stele. Aşa că vânătorul a păstrat unul ca pe amintirea unei iubiri lipsită de priviri. . Prima noapte liniştită. Sunt agitat şi nu o să mă potolesc. Lunetistul îl prinde în vizor. Pentru ei nu mai contează. DOI LA FEL Sunt doi la fel de încântători ca la început. Dacă fac asta nu mai e nevoie de nici o explicaţie. Lunetistul nu îţi ratează tatăl care te provoacă. înţepenind definitiv chiar în faţa ciocului ca un sunet constant ce începe să semene cu liniştea. Lunetistul apasă şi de această dată pe trăgaci. O întoarcere a situaţiei dinspre maturitate spre gângurit. Ca de fiecare dată. Înseamnă că îmi place. De ce îmi vine? Chiar şi în imposibilitate. Eu. De ce faci asta? De ce faci scene? Problema e ca până şi tu ştiai că nu mă mai doare nimic. Vreau să stau la soare. DOUĂ CEŞTI E un moment solemn. DOUĂ SĂGEŢI DOUĂ SUNETE COLORATE Atunci s-a auzit explozia şampaniei. Treci cu zâmbetul pe buze prin faţa tuturor.

În limpezi catastrofe. În ochii mei melancolici. DOUĂ AMINTIRI lunetistul ratează pentru prima oară. Egiptenii au otrăvit vârfurile. Împuşcătura se amestecă cu ciripitul în tăcere. Lunetistul la cine oare visa cu degetul pe trăgaci? Cu siguranţă se gândea la tine şi la mâinile mele care ţin altceva acum în vizorul lunetei. Purtând peste tot amprenta diferită şi unică a celor două ratări. DOI AFARĂ Peste tot.Acolo departe pe linia orizontului din vremea naufragiului pe balenă. Spui întorcându-te. Direct pe prinţul din visul cu baia servitorilor. Mă sprijin pe stele? Adică ceeeeeee? Adică cuummmmmmmmm? Tu şi puiul de om?!. DOI COPII Se zâmbeşte din înaltul narcotic al cocotierilor. Nu îşi poate mişca fruntea înţepenită între cele două ratări. spre lunetistul galben ca lămâia. Sunt importante pentru stele. Omul nu poate evada din substanţă. DOUĂ FRUMOASE Sunt două foarte frumoase. DOUĂ SENSURI Păsările ciripesc. Mereu îţi povestesc despre ele. Că sunt păsări. În aceste condiţii şi promisiuni. lunetistul mizează pe viaţa sa armonioasă. Niciunul nu vede puiul de stea! FEATURING . Laşi urme pe curcubeu. Lunetistul ratează pentru a doua oară. Laşi totul în seama mea. prietenele tale chemate la comandă. Lunetistul trage la mijloc. DOUĂ PUPILE Mă văd. Le-au înmuiat în discreţia dimineţii. Mamut nu o înţelege pe veveriţă. O face în grabă. Unicele sale ratări. Nu te întinde la soare. DOUĂ NECUNOSCUTE Cine îl strigă de pe margine? Aceasta pare să fie necunoscuta mirării. Ca pe o obligaţie neplăcută. La soare? Poate peste tot. Mai frumoase ca niciodată. Problema importanţei şi ordinea lor. Să mă gâdile pe sfârc. De îndatoririle zilnice abătute spre vis. Nu înţelege asemănarea dintre aceasta şi monument. Maşina o face cu uşurinţă şi mă scoate din minţi cu eleganţa sa. maşina escaladează sensul firului de păr vara. Să nu uiţi că le face o deosebită plăcere. Trupul tău spre exemplu. ca şi cum nu ar trece prin pădurea deasă şi întunecată trenul în care doarme îngerul traficant ce îmi aduce pizda ta. Dar se poate plimba prin ea. Şi nici veselia criminală a puiului de om nu o înţelege. Spune-mi te rog ce sunt ciorile. Pe analgezice. Pe prietenia lor. DOUĂ TRENURI Soarele bate neîntrerupt în acelaşi loc. În imense iubiri. Un trup va căuta alt trup în care să se înfigă. În ce le uneşte. DOUĂ LĂMÂI Să te storc. De ce m-ai sunat? Sunt departe de linia generală. Ca un vis împărţit între sora antrenată în ospicii şi stele. Se sprijină prea mult pe stele. ca într-o liniştire graţioasă a ecoului. Spune-mi toate astea. cu zâmbetul ce îţi scoate în evidenţă perla roz şi despicată a cercelului din clitoris. Aerul din timpul ploii ne-a zdruncinat. Sunt senzaţiile mele din faza verde spre gri a planetei. Că ciripesc. Cu bentiţe colorate incluse în echipamentul obligatoriu. Sunt importante şi pentru sora antrenată în ospicii. Lunetistul îi cade victimă. DOUĂ IUBIRI A doua iubire a fost înainte de prima. Lunetistul este adeptul tăcerii şi al liniştii. Sunt cele două amintiri ale lunetistului. Ca atunci când nu m-am putut opri şi partenerul a înţeles perfect asta. Să mă şicaneze.

apoi a dispărut şi băiatul. Ce mieunat coerent avea mămica. (Singura rimă găsită e cuvântul beci) Plictisită să ştie că poate fi campioană doar la mondialele de şah . just a little bit. Întinşi în iarbă şi păscuţi de o vacă mişto. Suna precum cântecul de adio al unor dinţi încleştaţi. Acelaşi întuneric. fără să fie nevoie să-i dezvălui un cumplit secret. Dar se serveşte cald şi o singură dată. Voi închide uşa cu cheia franceză şi mă voi lăsa filmat din semiprofil faţă. Acum gustă cu o foarfecă dintr-o atmosferă gândită special pentru festivităţi.trebuie să vină poliţia să mă umfle. – mă scufund! Sunt însoţit de un gând imund. sub privirile noastre. „Fata cu bluză roşie mă priveşte în continuare.S. Mă gândesc că totul atârnă de o bucăţică de sfoară tăiată dintr-un ghem uriaş. Eu mişc din cur şi tu stai pe spate. În toată aceasta perioadă un singur om a câştigat la loterie premiul cel mare. yah. acelaşi mister. Zepp.” Fratele geamăn mă priveşte de după zid . Câmpia Maratonului. Voi scoate frigiderul din priză şi pisica din casă. la ureche. Moneda EURO. nu vezi ? Titanicul se scufundă. Ştefan Caraman CÎTEVA POVEŞTI ROZ Las-o Gina! Încetează cu interpretările. Să nu te aştepţi să ne înţeleagă. Atunci va dispărea şi pastila. Era doar un animal. Bluza ei roşie gesticulează dinspre umeri spre glezne.feat. Goală la mijloc şi îndreptată cu găurile spre perete. Ştii bine că visez. Fac numai asta. va veni şi mă va întreba încet . Pe măsură ce canapeaua devine tot mai roşie. legată imprudent de un muritor angajat la magazinul de suflete artizanale. Ştie că se va ridica de la masă . Voi uda florile cu acid sulfuric şi obrajii cu lacrimi de lux. Simplul fapt că îmi vorbise mi-a rezolvat crizele ontologice. neatinsă. mai târziu a dispărut şi zidul.” Sunt pictorul din paragraful precedent Iar fata asta e culeasă de pe nadir_latent. de la o vreme nu mai înşală. Se mira până şi pisica. S. cum adică fac numai asta? Totul se lasă într-o parte. Nu reprezintă nimic altceva în afară de ceea ce vezi. cum să mă scoată la comandă din pălărie. nu vreau să te impresionez dar chestia cu pisica m-a cam neliniştit şi pe mine. din camera lui. Dar tu o să te faci fată cuminte şi nu o să-ţi mai pese niciodată de mine. Nu te lăsa cucerită de aparenţe. Între timp lucrurile au evoluat . cică scrie. Acum câteva zile în urmă stăteam în staţie şi ascultam FALCO. Ghilgameş. Sâmburele de înţelepciune se ascunde între foile de cocă. Amuzate de o asemenea dramoletă.O. „La început au fost doar un băiat. o fată şi un zid. Un grup de fetiţe mă vor privi cu binoclul dintr-o camionetă. Dar nu e de găsit. Bine că a venit mama şi ne-a cântat ceva la trompetă. „taci. am rămas doar cu umbrele. O sugestie de-a lui putea schimba situaţia. Îşi aşează atent părul pe umeri şimi zâmbeşte cu un ochi.” . apoi a dispărut fata. Nu ştiu ce să-ţi spun. Vaca fericită devine bleagă Pictorul îmi lăsase un mesaj pe uşa frigiderului: „ O femeie cu inel primit de la părinţi se uită fix la mine. Se ascunde undeva. I-a spus întorcându-se.. E doar un film porno de proastă calitate. dacă nu cumva sunt sufletul ei pereche daca nu cumva prietenul meu cel mai bun o poate învăţa o jonglerie. Nu cred că acela roşu din colţul gurii e sânge. Era convinsă ca prietenul meu o va învăţa într-un final să câştige măcar un meci. Plăcinta cu răvaş se află pe masă. Cred mai degrabă că e libidoul unei târfe care plânge. cu lumini şi umbre. pe urmă luminile . Şi tu tot mai moartă. Auzise că fratele geamăn are pe perete în sufragerie un trofeu roz cu cea mai scumpă bilă vişinie de bowling din lume. nu ştia ce i se întâmplă.” Do you like it? Oh. cântă ceva despre o scară spre cer. Citează ..

Şi-ţi spuneam. a venit ea la mine. Nu s-a întâmplat de loc aşa cum mi-am imaginat. Când am revăzut-o ţinea o altă bilă de bowling. Dimineaţa s-a ridicat de la masă şi m-a sărutat. Şi nu într-o umilă pagină de carte.” Iţi poţi alinta limba cu trupul meu. “vei avea un copil”. Am lipit răspunsul de biletul pictorului. prieteni. Femeia nu a scos nici un sunet dar i-am răspuns totuşi la întrebare. de ciudă. ştiind despre ce e vorba. (sau cel puţin aşa se spunea) Se vorbea de o eventuală răpire. M-a lăsat timp de o jumătate de minut ca să privesc absent medalionul pe care îl purta între sâni chiar de când erau mici. Mi-a lăsat un răvaş pe nota de plată . purta o cruce mare în spinare.O. mama mea mă părăsise. Addenda : Şi vorbesc foarte serios spunânduţi toate acestea. apoi am mai văzut-o o dată traversînd strada. Era scris. şi peste tot şi peste toate numai creier. Ne-am mângâiat. „ măcar de-ai înţelege legăturile infinite dintre triburile africane şi câmpiile cybernetice . Părăsită de găuri şi ea. dintr-o altă viaţă.S. în scena imediat următoare încărcătorul va fi lăsat liber să zboare şi. avea chipul senin şi cîteva rînduri de picioare. Măcar de ar fi ştiut că asasinul se ascundea în altă parte. ea. acelaşi S. clank ALTE POVESTI ROZ Mă simţeam ca o hârtie de împachetat petarde. Nu mă puteam declara decât de altă părere. IMPRESII 9 era cinstit până la capăt de aceea cădea întotdeauna în plin îşi golea încărcătorul în uter peste mine (un COLT patetic atins de prostată) sunt curios ce explicaţie îmi va da de data asta.era achitată încă dinainte. De fapt era o încercare subtilă de substituire. şi la ultimul etaj. “îţi fac un ceai cu apă minerală. nu pot să te văd decît în singurătatea camerei mele” şi visul unei amfetamine se împlinea precum un avort. Acelaşi frigider. cel mai probabil. va spune. Nici o legătură cu faptul că am devenit ateu. Ca să lămurim nişte lucruri de la bun început. Fratele Geamăn îmi construia într-una stadioane „Gheorghe Hagi” şi mă punea să îmi lovesc idealul cu ristul. indicii peste indicii care nu duc nicăieri. o ţinea într-una pe aia cu scara pe cer ţinea încărcătorul strâns cu ambele mîini prietenul meu şi sufeream alături de el. cu această ocazie. că mă curăţ la trup. mai scoateţi un ziar tovaraşi informaţi orbii. şi ea îşi abandonase bărbatul pentru mine. şi dacă se va spăla pe mîini şi va transforma vinul în apă. ca unul care aruncă tarabele de ciudă. bila galbenă nu se mai arătase la fereastră de câteva săptămâni.” Afuristul Zepp. îi voi răspunde. nu am mai urmărit-o cum aş fi făcut altădată dacă m-aş fi găsit în aceeaşi situaţie. ca să zic aşa. – mă scufund. dar nici urmă de imaginaţie şi nici un gând imund. şi nimeni nu îl crede şi nimeni nu îl crede ţinteşte pe deasupra capului şi se poartă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.dormi degeaba în cer. nu o puteam înşela nici măcar în vis. Iar din lovitură îi cântau cocoşii.A venit şi s-a aşezat pe scaunul de vis-a-vis. “vei avea o iluzie”. „ în momentul acesta prietenul tău citeşte un mesaj lăsat pe frigider. m-a devorat cu zîmbetul pe mandibule Credea. înlocuiţi-le cîinii. chiar dacă e vorba de cu totul alte mesaje. apoi mâinile şi-au povestit toată noaptea despre această întâmplare. Tu cum îţi imaginezi că s-a întâmplat Gina? „Cred că arbitrul s-a apropiat de boxer pentru . M-am înapoiat în simulator. Din găurile ei se revărsau zorile. Şi cu toate acestea. circumvoluţiuni osificate într-un templu păgân. se va lovi de faianţa din baie. „Extrato de canhamo sem THC”. o relaţie simplă versus altă relaţie simplă. un copil cu încărcătorul plin de garoafe iese la lumină din întunericul roz al liftului. Nu m-am ridicat şi nu am plecat.

” În fiecare dimineaţă aceleaşi momente. aşa ca mine. Până când cineva o să-şi dea seama şi va organiza un atentat. Nu ştiu ce să mai spun despre povestea asta s-o încep? ce culoare avea acoperişul casei tale. Am făcut deja un an de cînd aştept să mă nasc. Trebuia să mă fac poliţistă. nu s-ar fi auzit decât culoarea roşie şi gândul că fusese totuşi doar un concert plicticos. Nu pare a fi posibil. mic. Trick? şi de ce a ars cu părinţii tăi cu tot? vedeam toate lucrurile întîmplîndu-se în acelaşi timp bucăţile de sticlă îmi acopereau ochii ha. moaşa mi-a zîmbit avea în gât un omuleţ mic. gata pentru un tackling mă plimb pe plajă la Mamaia înghiţind visător bomboanele inamicului public numărul unu mă împiedic de senzaţie nu cad iar. în inflexiunile vocii materne. în pastila de ecstazy te-ai distilat prin alte locuri şi acum te-ai întors la fel de singură cu faţa la mine pentru a şterge memoria tuturor lucrurilor rîzi. Ar fi fost interesant să ţină discursul acesta într-o camera antifonată toată lumea ar fi aplaudat-o în surdină. dar este. Pentru tine mi-am părăsit leaganul şi am pornit să te caut nu concepeam să trăieşti cu altul nici măcar cu tine ar fi mai bine să ieşim poate pe balcon şi să încercăm să ne revenim tu vei sări primul.a căuta armele albe. Tatăl meu inversîndu-şi mănuşile dreptatea vine fulgerător din partea stîngă a ochiului umflat “I am a superwoman” de cînd aştept replica asta Gi pentru că numai acolo te-aş fi găsit. a? o bilă galbenă de-o veselie criminală îţi alunecă pe faţă . Uitase să-l verifice la intrare.. Vezi ce mică sînt? fără tine şi acum aş fi purtat stelele în burtă în timpul investigaţiei. Sunt aproape sigură de asta. Aşa se întâmplă mereu. Tata mă aşteaptă echipat gata pentru un dezechilibru în timpul liber.. sunt plină de calităţi. la final s-au dat autografe pe eşarfă. ECSTAZY Te aşteptam pe peron cu trandafirul de plastic în mână trenul se auzea de departe plecînd sângeram polipropilenă sau poate doar gemeam un câine lup de familie bună îmi invada somnul strecurîndu-se prin despicătura agrafelor tale de păr era bine îţi citam extrase largi din Cârlova şi te mângâiam pe proteză artificiala mea mică cum nu făceai tu nazuri atunci cînd te sărutam pe frunte şi te rugam să îmi netezeşti musculatura deţineam prin această metodă toate coordonatele sferei. voi fi mai atentă Trick mă caută cu gornişti geneticieni de ultimă generaţie trompete cu aripi şi îngeri dezacordaţi în camera copilăriei printre soldăţei. Eu te întreb de una. nu ne mai împărţea bomboane în ambalaje lucioase. Copilul mă priveşte în timpul atacului mă ameninţă cu suzeta surprinsă între gingii iar eu îl cred în stare să-şi părăsească leagănul mă plimb furişîndu-mă pe lîngă gornistul de serviciu de departe ai spune că lupt pentru patrie. Apoi a venit copilul şi a tras apa de urechi cu mare atenţie la execuţie apa a făcut au. În regulă. în fiecare an uită să-l verifice pe cel din colţul roşu. era naşpa deschideam şampaniile pentru a sărbători victoria împotriva inamicului public numărul unu ajuns acum la maturitate. mamă mai mult nu îţi pot spune am vîrsta roz şi pariez pe splendoare. tu îmi vorbeşti de talente.

Dar mai mult tu. îţi fac un ceai cu apă minerală să discutăm puţin despre părinţi despre modul în care privesc ei chestia cu bila galbenă şi despre cât de patetic devine un sevraj Şi ce fac cu ele? spune-mi te rog ce fac cu ele? (le-au închis în seiful de sticlă lîngă bagajul genetic). Întotdeauna mi se întîmplă la fel întotdeauna aşa şi pe dincolo nu observam copilul decît cu cîteva secunde înainte de a se naşte Pe lîngă descompunerea chimică a limbajului tot drumul am fost atenţi la zăpadă paşii se depuneau întotdeauna în faţă Tăceam amîndoi. Trick? să moară mă-ta? Împreună cu fratele geamăn am descoperit neputinţa de netăgăduit a infamiei . redate fiecare în parte de cîte trei conuri avînd centrul comun cu cel al sferei jumătate tăcere. "La ora asta m-am îndrăgostit de amanta din tine" şi o suspectez de secrete feminine.(să-ţi fie ruşine Trick. Copilul mă ameninţa cu detonatorul la intrarea în magazinul alimentar în drumul nostru spre casa de marcat am observat că cineva băuse dintr-o sticlă după care o aşezase la locul ei pe raft. să-ţi fie ruşine) Gi îşi deşartă rucsacul plin cu grenade – seamănă cu nişte fructe de ananas nu ştiu ce să mai cred numai pentru că au venit şi mi-au oferit visele lor a trebuit să le povestesc Aşează-te aici. Gi ştia toate melodiile pe de rost fredona dansînd step cu o eleganţa engleză la fiecare atingere se excita chicotind natural în unele pauze aprindea o ţigară în altele o stingea Ea seamănă un pic cu bunica mea din partea mamei poartă ridurile pe aceeaşi lungime de undă şi îmi spune poveşti pe care le cred nu am dezvăluit nimănui această constatare întrucît o consider un secret de familie o cheamă Gabi este partenera mea de trompetă ta ta ta face ea ta ta ta fac şi eu Chiar dacă adversarul o umileşte.nu mă mai înţelegeam cu nimeni. jumătate dezacord pregătită să mă mintă cu toată pizda E bine? e totul în ordine pe acoperişul casei tale. la ce ora vrei sa te culci?" eu. "nu mai am timp să revin" îşi desface picioarele şi mă prezint stadionului în dezechilibru şi iar aşa şi pe dincolo mă exprim foarte clar pe marginea chestiei e tot mai plin de chestii pînă la tine stare clinică stabilă "Eşti bolnav. Această sferă mai netedă se structurează pe trei nivele. îngenunchindu-o de data asta ea trece cu lejeritate peste eveniment şi încearcă să-l depăşească cu o schema nouă 6 din 49. numai doi) tribul pare mulţumit de realizările noastre şi încurajează dragostea în aer liber şi oglinda în care vedem acelaşi om ne purtam ca doi veritabili canibali ce supravieţuiesc printr-o hărnicie de club . Pieta se structura în detaliu cînd prietenul meu ar fi putut adormi în tren fără să mă viseze deloc. cu ea şi cei mai vestiţi pistolari din ţinut (nu sînt mulţi. De fapt mă pricep la asta să mă sprijin pe veseliile ucigătoare.

Ne vor pune pe lista insolvabililor şi ne vor executa silit cu cîte o teză. Din reni vor face friptură iar noi vom apărea la televizor ca modele ale unei noi revoluţii. Şi eu am început să fiu deranjat de lucrurile pe carele face. Hei Trick ! Where are you from ? Trick va fi un adversar pe cinste. nu vezi cum râd copii în faţă la Discovery? Ştii? Îl vom aştepta pe verandă? Eu ascuns între tabloul lui Mugur Grosu şi biblioteca plină cu farfurii şi Trick în coşul cu rufele împuţite. Şi crede-mă pe cuvînt. Ştii? Părinţii mă vor adora dacă voi ieşi învingător. În urma unei simple accidentări la genunchi? Mă aflam la uşa ei aşa cum promisesem. deoarece e tot ce am… Ştii? Eşti pretentious dragul meu neopetrodactil. dacă ai ştii ce înseamnă asta. Am ieşit pe balcon să mă uit cu binoclul. 3. Şi de cântecul genelor. Va sosi cu pliculeţul de heroină. Ai sâni frumoşi. Ne va face cadouri în semn de recunoştinţă. cînd se apropie iarna. Nimic nu se compară cu fericirea de a primi Crăciunul intravenos. Cu el voi împodobi bradul şi mă voi lupta pentru steluţa din vârf. Pînă la urma îl vor reprimi în goliciunea lui comună. Peste cinci ani. Gili Mocanu 1. Îţi voi pune mîna pe sân şi voi auzi ding-dong… PESTE CINCI ANI Peste cinci ani voi suna la uşa ta. Ea a început să fie deranjată de lucrurile pe care le fac. Nu va trebui decât să-i ieşim în întâmpinare şi să-i crestăm craniul din care vor curge milioane de bunătăţi. Am pregătit o strategie specială – mă voi transforma în îngeraş şi îi voi pune coarne. tăcerea este apăsătoare ca o duminică a creierului. crezi că îi putem sacrifica de ignat? Crezi că vor guiţa îngroziţi şi se vor topi la focul meu mic? Ştii? CÂTEVA POVESTIRI feat. Mai multe raţuşte se vor ocupa de festin dar numai una va avea dreptul sa măcăne în cinstea ta. Am văzut o fată şi făcându-i cu mâna i-am zis: „Fă-mi cu mâna!“ Ea nu mi-a făcut cu mâna. Va ieşi un adevărat fiasco. Colţii şi ghiarele nu te mai reprezintă deloc. mami. 2. Şi Moşul nu întârzie niciodată. O să-i sărim în cap şi o să-i turnăm poezii de Eminescu cu pâlnia de la ţuica lui tata. Vei îngenunchia în faţa unui străin sau vei scoate pistolul? Când îţi voi pune mîna pe sân şi voi aştepta să aud ding dong… E vorba doar de poezia legilor fizicii. degeaba mai cârâi. Tata cu centura iar mama cu o partida de sex matinală. ai trage un foc în aer şi l-ai ucide pe loc.aveam timp de ospăţuri în menuet devorîndu-ne mereu prada de la distanţă îmi sugerează însă la fiecare pas pe ce parte a trupului se află jucăriile între noi fie vorba. I-am cerut şi eu o bucăţică şi nu a vrut să-mi dea pentru că nu mă cunoştea. o paradigmă ceva. O să-i cîntăm Carmina Burana cu polonicul aşa cum am văzut la cartoon network. Pînă şi găinaţul tău e comic. “Şi totuşi cum s-a ajuns aici?” vor întreba în faţa microfoanelor erecte. Lumea fără aer va fi mai frumoasă. . Într-o zi în maxi-taxi s-a aşezat lângă mine o fată care mânca graţios ciocolată. Peste cinci ani cu o napolitana cu ciocolată în mîna. Ştii? Se vor lovi cu coatele şi cu pumnii.

Unde v-a zburat şapca domnule Lenin? . El încă nu venise. Mi-am vizitat un prieten. în timp ce mă studiam în marea lui oglindă din hol. NINONINO Când era poliţia în spate ninonino manule dă-mi împrumut un milion de dolari pentru un an de zile şi ai parte cum ar veni vreo douăzeci la sută adică vreun milion douăsute şi-ţi las amanet un vapor un an de zile Toată lumea de la el din clasă ştia că luca stă într-o super vilă super ciumec el. i-am cerut o maşină electrică de tuns părul. Cu ani în urmă aveam un prieten de care eram legat prin gusturile noastre pentru un anumit gen de muzică.Uite acolo… . lăsând uşa deschisă şi înainte să bag aparatul în priză m-am masturbat privindu-mă în oglindă. Dar pentru că părinţii noştri erau din clase sociale diferite. Bărbatul cu care ne meditam la matematică era îsurat şi avea doi copii cu care se purta autoritar. 8. După câteva ore în care am vorbit chestii comune i-am spus: „hai să ne dezbrăcăm“. într-o zi. La un moment dat.4.După ce am intrat în apartament. Uneori soţia meditatorului trecea prin sufragerie cărând ligheanul cu rufe către balcon. şi în ciuda acestui lucru avea părul foarte subţire şi rar pentru că se spăla foarte des pe cap. ne-am oprit cu toţii. Am intrat în baie. la ora de literatură română discutam despre Eminescu. În cofetărie am luat o linguriţă din savarina mea când o femeie de la altă masă mi-a zis: Doamne. 13. meditatorul se enerva „soţia mea face curat aici!“. am pus muzica mea preferată şi am început să dansez gândindu-mă la chestii artistice. el ta-su se înţelege şi vine unu care-l ştia pe luca din altă parte care nu avea treabă cu clasa lui şi nu ştiu cum a fost discuţia da ideea era că luca după ce a fost o discuţie pula mea a zis acela de la el din clasă că luca e ciumec că are supervila ce super vilă mă? Ce super vilă că stă ca mine-n bloc dintr-aia penală când era poliţia în spate ninonino când zicea ca i-a luat ta-su şi are vreo cinci opel tigra şi vrea să vândă patru şi să rămână cu una şi i-a luat-o ta-su că s-a certat cu noi ţie ce ţi-a zis filipescu cu razboinicii ninja s-a dus el la iarbă verde cu părinţii juca pase cu ta-su şi din copaci hăt patru luptători . De curând. După câteva minute în care nu am spus aproape nimic.N-am găsit-o. La mine în cameră m-am dezbrăcat în pielea goală. 11. 12. Într-o zi. pentru că profesorul nostru a început să vorbească în engleză. 10. Mi-a deschis ea şi m-a poftit înăuntru. dar…nu cumva e aia din mână? 5. m-am dus la ei în vizită. domnule Lenin. miam scos haina şi m-am descălţat. La chiuvetă ea un poliţist care m-a întrebat: ce-ai în mână? 7. Când ştergeam cu guma şi din neatenţie aruncam rumeguşul pe covor. Meditatorul avea în jur de treizeci şi cinci de ani. 9. mama lui mi-a spus: „te rog să îţi răreşti vizitele“. ai mâncat-o pe toată! 6. ta-su e atâta. Plimbându-mă pe Ştefan cel Mare am văzut Doi poliţişti care nu lăsau un om să plece. După ce ne-am dezbrăcat ne-am lungit pe jos şi fiecare a început să se gândească la ale sale. Am ieşit din toaleta discotecii.

de unde sa stiu. POEM ÎN CARE EMILIA SE POVESTEŞTE du-te fa si te spala“ îmi zicea mamica “c-o sa ne umpli de boli” si tatutu venea beat în fiecare noapte si-l batea pe frati-miu pentru ca nu adormea la timp si eu aveam saispe’ jumate. si mam trezit cu ditamai darabaua îndesata pe gît si-am vomitat si atunci mi-a zis taticu. asa zicea. de. praf s-a facut de nervi si-a batut-o s-a zis ce fa si ala s-a saturat de tine? si s-a dus acolo si i-a spus lu’ domn director ca el stia tot si s-a rugat sa n-o dea afara ca asa femeie afurisita n-o sa mai gaseasca el prea curînd. ca cu curva aia de fita si cu fitu ala care a început sa semene cu tine sigur o sa ma manînce viermii în casa. ai ajuns ca proasta aia de mata zicea. asa zice si eu plîng. ca vrea si ea sa aibe un sprijin la batranete. de. într-o noapte era chiar sa ma sufoc pent’ ca nici macar nu ma lasa sa ma trezesc si ma lua asa din somn. si ce fa ala este mai coios. toata viata au frecat-o toti pe unde au vrut s-acum pute ca un hoit de-ti vine sa borasti si eu am vrut sa fug la Claudiu dar mau prins si el nu a mai venit dupa mine asa cum a promis si m-a prins iarna acolo la Bibi . las ca-ti arat eu tie pula. dar tatutu om puternic a scapat si nici nu l-au tinut mult la spital atunci s-a îmbolnavit mamica si spunea ca numai din cauza lui.ninja a apărut un duh: ce cauţi pe aici războinicule am venit să mă lupt şi leo ne-a îmbârligat că unchi-su are o vilă la munte şi o dată a fost în vacanţă la el acela cu formă de statuie când prindea vipere când era poliţia în spate ninonino şi a strigat acela trezeşte-te dracu spurcăciune că acum vine puffy şi te ridică la cer şi să vezi tu atunci când nu o să mai faci faţă cum o să faci spate Dar de fapt ce dracu vorbi. da acu. “fa tu esti mai proasta decît curva de mata”. mamica nu mai poate si are scurgeri tot mai des si miroase tare rau ca nici nu putem sa stam la masa cu ea si eu plîng ca nici ala mic n-o mai suporta si trebuie sa am grija si de el da acu nu mai pot pent’ca nu mai am timp de cînd cu Bibi. da dupa ce a murit bunicu si tatutu s-a tot dus beat la munca l-au dat afara si apoi a mai fost si treaba cu mosu’ ala si cu plîngerea lui care zicea ca tatutu ii furase banii de pensie dupa ce îl pusese sa semneze si atunci a fost cînd tatutu nu a venit acasa patru zile de l-a gasit mamica beat mort în Tabacariei si se umflase si vomita sînge. si rîdea stii tu zicea mamica aproape patru ani dar acum se saturase si zicea ca nu mai da randament sau ceva de genu asta si ca este nevoie de forta de munca. spuneau ca asta este pentru ce le-a facut frate-miu ala mai mare pîna ma prins directoru cu portaru în veceu si m-a dat afara pentru ca el nu are nevoie de o curva care sa-i strice lui scoala. ca ce daca mai faceau un copil. pent’ca de cînd se nascuse ala mic nu mai ne ajungeam cu niciunele si atunci mi-a zis mamica sa ma duc si eu sa caut ceva de munca ca cu scoala oricum nu ma mai primea de cînd m-a prins directoru cu portarul în veceu si asa am ajuns la Bibi care avea fete multe si frumoase si i-a zis lu mamica ca-i da doua sute de parai daca ma lasa sa muncesc la el si mamica a fost de acord. aveam saispe’ jumate si voiam si eu sa cunosc lumea ca de cînd cu frate-miu ala mai mare pe care l-au internat si l-au uitat acolo toti ziceau “uite. cu relatii. si mamica m-a dus la Bibi atunci si tatutu a baut toti banii pe care-i luase mamica si tot nu au facut nimic si atunci au vîndut casa pe care o aveam de la bunicu care a fost profesor cu facultate si de-aia l-au primit pe taticu la posta ca era baiatu lu’ nea Nae. asa zicea tatutu si-mi cara pumni si picioare în burta pîna cînd am lesinat si nici atunci nu m-a lasat a început sa-si îndese darabaua în gura mea si eu scuipam sînge si atunci m-a batut mai tare. de. asa zicea. numa sa vin dimineata cînd termin sa dorm acasa ca ea numai poate si tatutu este si el barbat de! asa zicea mamica si dadea din cap ca numa Dumnezeu stie prin cîte a trecut ea de cînd a dat-o afara de la fabrica. si tatutu m-a batut atunci da eu nu stiam ca nu am voie si am jurat pe ochii lu mamica si m-am rugat la Fecioara sa nu mai dea si dupa ce s-a oprit Bibi mi-a zis sa vin peste cîteva zile cînd ma fac bine ca el nu ma tine toata ziua pe mîncare si bautura fara sa fac nimic si eu plîngeam si am fugit acasa si atunci m-a luat tatutu în primire si eu juram ca il iubesc pe Claudiu. de. cum am plîns si atunci cînd m-a batut Bibi prima data cînd am plecat cu baiatu ala frumos si am lipsit doua nopti. ca directorul a adus pe una mai tînara în locu ei dupa ce o…. de vîna tanara si tatutu sa îmbatat rau. s-asa ala mare este acolo unde este si pe ea nu o mai intereseaza. eu aveam saispe jumate si nici nu stiam si dupa aia n-am mai putut sa dorm pent’ca mirosea a ciapa si a borîtura si ciarceafurile erau ude de transpiratia lu’ tatutu care muncise toata ziua sa ne puna noua o pîine pe masa. aia-i sora lu ‘ Dili” si fugeau de mine de parca eram ciumata si copii la scoala ma scuipau si ma bateau. noi aici băieşi că m-am cam matolit. om învatat.

ca nu trebuia sa plece singur în tara ca avea multi dusmani si cînd l-au adus noi am plîns. doar susoteau pe la colturi si în camera din fund si atunci Mirela care era sefa noastra a spus ca sigur s-a întîmplat ceva. la doctor ca ramasesem grea si tatutu a spus ca mai bine ma omoara decît sa aduc pe lume alta secatura. ma tîra dupa ea si eu nu-mi mai simteam picioarele si m-a dus direct la Bibi ca sa nu ma omoare nebunu spunea si nu m-am dus acasa mai multe zile. fara dinti fa. pe noi ne tinea în camerele din fata si eram vreo zece fete care ne plîngeam de mila si Bibi nu trebuia sa auda ca ne batea altfel futu-va muma-n cur de tîrfe ordinare asa zicea si începea sa ne care pumni eu muncesc toata ziua pentru voi si voi tot faceti gît? nu mai gasiti voi asa baiat ca mine s-a batut-o pe Carmen în seara aia si a venit politia si nea luat pe toate sa ne vaccineze si eu nu stiam si miam suflecat mîneca si ei au început sa rîda suge fa. mamica venea si-mi aducea mîncare pe ascuns si zicea ca tatutu parca era turbat si mie îmi era mila de el si ma simteam vinovata s-am vrut sa fug dar îmi era frica de celelalte fete sa nu ma spuna pent’ca Bibi era plecat sa aduca niste fete din Targu’ Mures. tu manînci la aia dar noi? uite în ce hal ne-ai adus cu lenea ta curva dracului sa vad unde o sa te duci cînd nu o sa mai fim noi fa. de. Dumnezeu sa-l ierte. fara dinti si mi-a dat cu pumnu-n cap si eu lam muscat de durere si tatutu a rîs cînd a auzit ce fa. acolo erau mai ieftine si unele veneau chiar pe degeaba ca oricum nu aveau bani de mîncare sau de alte alea si Bibi era foarte dragut la început si peste cîteva zile el tot nu s-a întors si atunci s-au gîndit ca trebuie sa se fi întamplat ceva cu el si au mai plecat doi baieti sa-l caute pen’ca la politie nu puteau sa mearga si au lipsit si ei mai multe saptamîni. asa arata Bibi ca niste bucati de carne si mirosea tare rau desi era iarna si statuse înghetat.si era frig pent’ca doar ei stateau în camera aia din fund unde era cald. numai trage de timp asa zicea domnu’ politist. desi acum nu prea stiu de ce dar arata ca un copil avortat. asa zicea mamica si plîngea. femeie cu frica lu’ Dumnezeu sa închinat si mi-a luat cartea ca cica aia nu-i pentru curve ci numai pentru oameni cu sufletu’ curat si-n ziua aia a venit Claudiu da’ nu m-a recunoscut si a luat-o pe Carmen fata . aveam saispe’ jumate si il iubeam pe Claudiu care nu a mai venit da’ eu il asteptam înca si plîngeam cîteodata noaptea si de cîte ori venea cîte un client ma rugam sa fie el si ma ascundeam în spatele fetelor cînd ne scoteau la ales pîna cînd au început sa-mi dea tot mai putini bani si de cîte ori veneam acasa tatutu ma batea si mai tare si mamica plîngea de foame cred pen’ca toti banii se duceau pe bautura si ei se plîngeau ce-ti pasa tie fa. acum crede ca asta o sa-i dea de mîncare. în iarna aia nu am mai muncit ca domnu’ doctor a spus ca nu am voie o luna si m-au trimis acasa da’ n-am stat decît vreo doua saptamîni ca ne descurcam tot mai greu si mamica m-a trimis înapoi s-aduc bani ca nici taticu nu mai muncea si statea în pat toata ziua cu sticla de rachiu si scuipa verde într-un ligean da’ noroc ca era martie deja si începuse sa se mai încalzeasca si ne mergea mai bine. si a batut-o pîna a ramas lata si-au dus-o la spital a cazut pe scari asa au zis si ea a murit acolo dupa ce si-a înghitit limba întro noapte cînd asistenta dormea si nu a auzit nimeni nimic chiar daca erau mai multe fete în camera da eu nu-mi faceam griji. au dat telefon de cîteva ori dar noua nu neau spus nimic. ca numai tu o sa ma bagi în mormînt si eu nici macar sa plîng nu mai puteam de oboseala si voiam doar sa dorm da tatutu avea chef tot mai des în ultimul timp si nu ma lasa si atunci am început sa ma ascund în magazie unde am gasit Biblia lu’ bunica si am dormit acolo cîteva saptamîni pîna m-a gasit tatutu asa dormind cu Domnu nostru Isus lînga mine si a rîs si a început sa strige la mamica. aveam clienti mai multi da’ oricum nu era ca vara ziceau fetele cînd vin strainii si studentii care în sesiune nu au timp asa ca vin la noi si ele deja ajunsesera sa-i cunoasca cam pe toti pen’ca rar se întîmpla sa vina cîte unu nou si fiecare avea fata lui si ele stiau cam tot ce le place si ziceau ca astia sunt cei mai perversi da si cei mai curati si nu le miroase chiar daca nu platesc la fel de bine ca strainii da’ trebuie sa fiu atenta cu ei ca vorbesc frumos si sa nu patesc ca Magda. ce-o sa te faci atunci. nu te-am învatat? degeaba ai crescut sub acoperisu’ meu si rîdea si m-a tinut în curte toata dimineata deam crezut ca mor de frig si mi-a zis ca nu intru în casa pîna nu sparg toate lemnele si eu l-am ascultat toata viata pe tatutu da acum era prea frig si nu-mi simteam mîinile s-am fugit la tanti Ana care a vrut sa cheme politia cînd m-a vazut în halul ala da a venit mamica dupa mine sa va spalati pe cap cu familia voastra nenorocita zicea tanti Ana si mama nici nu voia sa auda. ca este destul de batrîna si sigur n-o s-o vrea nimeni sa munceasca în alta parte si cred ca-l iubea c-au gasit-o si pe ea peste doua saptamîni atîrnata în camera din fata cu limba iesita printre dintii ei cariati si-au dus-o la spital si noi nu am mai vazut-o de atunci. mirosea a porc pîrlit da cel mai tare a plîns Mirela care zicea ca ea ce-o sa faca. vino fa femeie sa vezi ce face proasta asta a ta. stiu eu cum arata astia de cînd am fost cu fratele lu’ Bibi care ne-a luat dupa aia la el. da’ mamica. fata de anu trecut care s-a îndragostit de unu si nu-i mai lua bani si a aflat Bibi.

apr…. mereu . să ajungă bătrâne şi să rămână fierbinţi. asa ziceau si ele au început sa vorbeasca urît despre mine si sa-mi fure banii pe care eu voiam sa-i trimit lu’ mamica care a murit în vara aia si am avut voie sa ma duc trei zile acasa si nu era mai nimeni în afara de tatutu si tanti Ana si eu am plîns-o pe mamica care era asa frumoasa asezata acolo în pat si am vrut s-o sarut dar mirosea prea tare ca tatutu nu mai venise acasa de multe zile si ea murise si statuse asa si se umflase si umpluse casa de sînge pentru ca se rupsese ceva în ea si nu a mai putut sa se ridice de jos si toti vecinii au spus ca a murit ca o nenorocita. si-un lighean în care ne spalam toate patru cîte stateam acolo si fetele au fost dragute la început si s-au purtat frumos da’ eu aveam mai multi clienti ca eram mai proaspata. cinci luni am stat la nea’ Birol care nu prea ma lasa sa ma duc acasa si mamica se prapadea deja. dăm cu capul de cer ca de oglinzi. o reacţie de moment a pământului de a-şi stoarce coşurile în care a copt viaţa. bătrâna din faţa cantinei este o floare uscată ce nu a făcut seminţe.cea noua s-atunci parca mi s-a rupt inima în mine si n-am mai putut sa manînc cîteva zile si n-am mai dormit si nici sa muncesc nu mai puteam pentru ca începeam sa plîng si spuneau ca nu au platit sa ma auda pe mine bocind sau cum îmi trag mucii si se plîngeau la Elvis fratele lu’ Bibi ca blonda nu mai vrea sa-si faca traba cum trbuie. doctorii au spus ca m-a adus aici un sofer de tir care mar fi gasit într-un sant aproape de un refugiu. asa zicea ca oricum nu sunt fata lui ca cine stie cu cine s-a futut proasta asta de mata de ai iesit asa o jegoasa. ca si-a luat-o-n cap asa ziceau si atunci m-au luat si m-au dus în Piata Ovidiu si m-au vîndut lu’ nea Birol care oricum avea nevoie de mai multe fete pe timpu’ verii si ei oricum aveau prea multe si nu mai aveau cum sa ne tina pe toate si nea Birol a spus ca ma ia la el dar trebuie sa ma încerce întîi sa vada daca sunt rezistenta. dincolo de Ovidiu si pierdusem mult sînge aproape ca nici nu mai respiram si este atît de multa lumina în camera asta de spital si asistentele sunt asa de bune ca macar acum sa se poarte cineva frumos cu mine zic ele dar eu nu sunt suparata nici pe mamica si nici pe tatutu si este atîta alb aici aproape ca… aproap…. chibrite aşteptând scăpăriciul vom naşte scântei durabile. asa cum a trait si nimeni nu a venit la priveghi doar eu cu tatutu care s-a îmbatat si m-a pus sa ma dezbrac ca daca nu ma omoara. si de acum n-am decît sa ma fac bors zicea ca pe el nu il mai intereseaza si mamica parca dormea asa desi era umflata eu o iubeam si tot mi se parea frumoasa si n-am vrut sa ma dezbrac si atunci m-a scos de par afara în curte si m-a batut cu lantu de la cîine si tanti Ana a chemat politia ca asa ceva nu se poate zicea. pentru prima dată ne vedem numai noi. ca dupa ce a bagat-o pe biata mama în mormînt acum se leaga de copilul asta pe care l-a nenorocit oricum si politia a venit si l-a luat pe tatutu si eu am plîns ca-l iubeam si stiam ca trebuie sa aibe el un motiv ca doar nu ma batea degeaba si m-au întrebat multe si eu leam povestit tot si tatutu spunea sa tac din gura si ca nu este adevarat ca sunt o mincinoasa ordinara si ca nici macar nu sunt fata lui si atunci am ramas doar cu tanti Ana care nu m-a mai lasat sa ma duc la Nea Birol si a spus ca are ea grija de mine. toate astea pentru asta carnea carnea noastră. nu mai putea sa se ridice din pat si eu îi trimiteam bani printr-un copil din cartier care venea des pe la mine si-l primeam în camera aia plina de zdrente si ziare vechi în care erau doar patru saltele aruncate pe jos si alea ca vai de ele de ne pisam pe noi de frig iarna. asta a fost vara trecuta si am stat ceva la tanti Ana si au venit de mai multe ori dupa mine da’ tanti Ana le-a spus ca nu ma cunoaste si nici nu ma lasa sa ies afara ca sa nu ma vada cineva si eu mai ieseam noaptea la poarta dupa ce se culca ea si atunci l-am vazut pe Claudiu într-o noapte si am iesit tot mai des dupa aia da el nu a mai trecut pe acolo si un baiat i-a spus lu’ nea Birol ca m-a vazut si au venit într-o noapte si au dat buzna în casa si-au lovit-o pe tanti Ana cu capu’ de calorifer si pe mine m-au legat si m-au bagat într-un sac de plastic si nu mai vedeam nimic doar simteam din cînd în cînd cum ma loveau cu ceva greu si nici macar nu puteam sa tip de durere ca aveam gura plina de sînge. la fiecare lovitura mi se umplea gura de sînge si simteam cum ma înec si deodata nu m-a mai durut nimic si-am lesinat. suntem aruncaţi atât de sus că uităm de unde şi de cine şi cum.

aşa cum sunt văzuţi cu mintea ea vede sângele. mă îngrop. Scânteia. Inimi transparente prin care să se vadă sângele plin şi sângele gol. La maturitate ar fi depus la rândul ei ouă de ciocolată din care ar fi ieşit şi alte inimi. ea nu vede munţii drepţi. mă plâng şi-mi zic că şi cu mine şi fără mine viaţa mea merge mai departe. prezentul e plin de cadavrele mele prin el zboară şi croncănesc precum corbii gânduri despre planuri de asasinat împotriva celor ce am mai rămas prin mine. m-am asuprit destul şi sunt sătul ca-n ochii mei să putrezească stelele de cum mă uit spre ele. lupta cu mine mă lupt cu mine pentru mine. anunţând momentul. Picăturile pline de întuneric Se zdrobesc de ţigla casei Şi întunericul se udă. marş Am o tobă mică şi galbenă. O tobă excelentă. se visează Ce nu-nţeleg nu văd. Inimi negre. Numai inimile morţilor proaspeţi sunt roşii. dar eu gândindu-mi. se bate singură şi ştie să cânte. La fel cum ce nu văd înţeleg. trăiesc datorită faptului că m-am ucis şi mă iubesc urându-mă. Nu trebuie să ne băgăm în pat Pentru asta şi în nici un caz Singuri. Şi eu urmărindu-mă în evoluţia culorilor. apare lângă umbra mea urmărită. pe una din ele e viaţă. m-am gândit mult la asta. Dar nu mă uit în spate. se numesc la fel. ochii ei fiind îndreptaţi spre interiorul ei şi nu al nostru. sunt singurul meu duşman şi în afară nici un prieten care să nu îmi ia cu îndârjire . acolo vine sfârşitul lumii Mereu. Şi toba se bate singură până se sparge. ei fac o umbră plăcută. necunoscuţii sunt copaci strânşi în pădurea de la întersecţia cu vena. tu nu poţi veni de acolo. E noapte Se visează. pe cei ajunşi de nevăzut cu mintea inima îi vede. mă lupt să mă elimin. sângele cu mintea el este un al doilea univers universul drept şi subţire cât linia. în timp ce mă câştig mă pierd. să mă extermin cu totul.fac cum simt. numai. sau cum au spus înţelepţii: gândesc cu inima. Ar fi fost mai potrivită şi mai sinceră o inimă din plastic la scară redusă. există şi acolo planete ca ale noastre. Urmărindu-mă până pe asfaltul în care se termină brusc noaptea. Dacă e noapte se visează. umbra mea urmăritoare şi tresar speriat. Ţipătul apei sparte pe acoperiş. Inimi cu vârful înflorit la lumină. Inimi albe. din inimă nu se fuge. Inimi verzi. locuitorii ei se numesc iubiri.

mă duc eu prin Regie. trebuie să găsesc pe undeva. văd eu. Se cunoaşte toată lumea cu toată lumea. Cu astfel de resturi se hrăneşte pasărea călătoare. să mor eu dacă te mint. altfel nu mă bag. A fost ceva. În mine nu rămân posibile clipele fericite sau adânc triste. Dau. Ai bani? N-am frate. N-am mai tras nimic de câteva săptămâni. Se aude imediat tot. E secetă frate. Degeaba mă miroase din înaltul transparent precum penele sale. sunt lefter. Cu viaţă moartă. Nu îmi amintesc exact cum l-am cunoscut pe Fido. Îl ştiam din vedere şi ne salutam deja când am început să cumpăr k de la el. Păi zi frate. Zboară neîntrerupt şi uneori o surprind cum se opreşte să îşi ia masa ba într-unul ba în altul acolo unde se mai găsesc insule de viaţă de ciugulit. Majoritatea nu trăiesc tot din ei. Mi s-a uscat gura şi buzele mi s-au lipit una de alta. Moartea ca o pasare călătoare Inevitabil. dar foarte puţin şi s-a terminat. Nici când. dacă tot nu se găseşte nimic pe aici şi toţi pe care îi ştiu sunt disperaţi. Nu pârjolesc prin contraziceri şi dezechilibre ceea ce îi deosebeşte de ceilalţi. Hai să urcăm aici la Taclale la o bere. aşa cum stabilisem la telefon. ce ar fi să fac o drumeţie până la Bucureşti. Imposibil. E vară şi toţi preferă terasele. Păi ce. Ăla de la care luam noi a căzut acum vreo lună şi nu mai ştim pe nimeni. am zis eu. eu nu voi fi oricum acasă. Ne asezăm la o masă şi îi facem semn barmanului care în cateva secunde apare cu două beri. YOYO de george vasilievici AZI M-am întâlnit cu Molana pe faleză la Esplanada. E şapte seara şi afară a început să se mai răcorească. herbas? Da. Hai.partea şi să mă trădeze. În mine nu sunt decât răspunsuri moarte la întrebările rămase vii ce nu se termină cu nici un semn de întrebare. . Ştiu eu pe cineva de încredere. pasărea călătoare se va opri şi în mine. împotriva mea sunt singur împotriva tuturor. E singur. E periculos. Pot să stau şi eu aici cu voi? Mă întreabă. Aşa că am vorbit cu băieţii să punem toţi bani. Acum stă la masă cu mine şi ar trebui să comunicăm. Îi pot oferi totuşi un pat patul în care am iubit. fiecare cât poate. Ce. Nu m-am împăcat bine cu acest drog aşa că nici relaţia cu Fido nu am aprofundat-o. Când se întâlnesc doi narcomani care nu sunt prieteni apropiaţi vor discuta cu siguranţă despre droguri. cu creierii întinşi de la pastile. ce-ai păţit? Păi fii atent. Nu ard până la ultima picătură combustibilul nerafinabil ci pur şi simplu rafinat. Totul începe cu întrebarea: Ai ceva? N-am nimic. Ia un loc. Am luat o superţeapă şi acum sunt şi plin de datorii. Pula mea. Soarele e roşu. Nu se poate să nu fie iarbă în Bucureşti. Toţi s-au dat la fund. Cam în acelaşi timp intră pe usă Fido. nici o femeie care să nu mă confunde cu cel pe care-l urăsc cu cel care distruge. Şi aici nu ştii pe nimeni? Pe nimeni frate. În mine nu o aşteaptă festinul. Stăm pe banca şi poştim un joint. Îi răspund oarecum mirat că tocmai el a pus întrebarea asta. Dai o bere. Nici la Bucureşti nimic? Nimic. Încercăm să îl imităm din ochi şi ne iese. Păi cum aşa? Dacă-ţi spun o să râzi de-o să te caci pe tine. Am zis că fac o afacere cu seceta asta. Să vezi ce face disperarea din om. împotriva mea mă lupt mereu în inferioritate numerică. Vorbim fără să ne mişcăm şi ne miscăm fără să vorbim unul cu celălalt până ne trezim îm centru în faţă la Grand. Barul e gol. adică pe nimeni de încredere. aşa fără să cunosc pe nimeni.

Stătea acolo şi scria şi . Îl durea în cur bă. Îl legi pe el cu mai mult şi mie îmi dai drumu. Control de rutină. Aveam foarte mulţi bani la mine. acolo s-a futut. Da.. Hai să vedem. Facem fffffffragrant. Acolo cum întri spre cămine. M-au băgat în dubă.. Nişte ce? Mi-a tăiat-o el complet relaxat şi nepăsător. m-au băgat pe o alee şi au început să mă scotocească prin buzunare. Ne-am strâns vreo zece. asta ar veni cam o sută douăzeci de grame şi îmi rămân şi patru sute de parai sigur. Stai bă nene ca n-am făcut nimic. Ştiam. acolo în tarabele alea. fiecare cât a avut. Oricum. pula mea. până la urmă tot aia făceam aşa că m-am dus direct la primul şi m-am oprit în faţa lui. dacă tot am venit până aici. am luat-o pentru mine. Cheamă pe cineva de la antidrog. Îmi bag pula. Era să iau şi eu o ţeapă cu o curvă acolo până m-am prins că era bărbat şi nu mă prindeam dacă nu îl apuca Lulă de coaie. adică nu ştiam ce să fac. auzisem şi eu dar nu credeam. belea belea. Nu. Se întoarce după vreo trei minute şi îmi pune în faţă pachetul. Dacă iau doar de patru sute. tricourile din rucsac. Se vedea cu ochiul liber. Ştiam că în timpurile bune. Clar. aşa. Soldatul se plimba prin faţa maşinii şi vorbea la telefon. actele. zice gaboru. Aşa era perfect. Soldatu’ mi-a dat jos rucsacu din spate. zice ăla cu şapcă. după care ne-am tras din văzul lumii în spatele unor boscheţi şi ne-am făcut praf frate. Opa. Şefu. ce-avem aici? Ia miroase şefu. eu nu mă ocup cu de-astea. praf. Câtă vrei? De vreo patru sute de parai. Ştiam c-am puso.. asta e. Aşa zi mai departe. Doar cadrul metalic si taraba. Chiar acolo frate sunt trei tarabe.. Ştii unde pot găsi nişte. tablagii dăia.că dacă tot mă duceam până acolo nu mă duceam să iau o ţiplă. le ştiu. Gaborul stătea în faţa mea şi îmi scria datele din buletin pe un caiet. morţii măsii. Un poliţist cu un soldat frate. Chiar acolo unde stau travestiţii noaptea. după colţ. mă gândeam. aşa pe stradă ca la nebuni? Cum frate? Uite aşa. Acolo stăteau băieţii. Nu am stat mult pe gânduri. ştii? Da. doar mă ţinea strâns. luam ca lumea. Nu era nevoie. Şi ai tu? Da. nu ştiu cum se numeşte strada. sunt varză cu Bucureştiu.. vai de mama lor pe care nu le foloseşte nimeni. Dar stai că asta nu e tot. erau acolo. ştiu. Eram şi fumat. Iau lejer trei ani pentru o sută de grame de material. stai aici. am strâns vreo opt sute de parai m-am urcat în tren şi am tăiat-o. banii. să întreb în stânga şi-n dreapta dacă vrea cineva ceva. Aşa din senin. să nu mă trezesc dracu cu o pungă mare de oregano în tren spre Constanţa. praf. să stau să vând. Nu ştia nimeni cât am dat pe ea şi oricum chiar şi la două sute e pomană curată. îl ştiu. E. Stătea la tarabă ca şi cum ar fi fost în piaţă frate.. Pai cam cât? Păi nu ştiu. n-avea rost. Fără acoperiş. . Vrei s-o încerci? Mă întreabă în timp ce scoate din buzunar un gigi gata făcut.. Nu ăia de la antidrog sau ceva. am zis. Periculos. Soldatul nu a vorbit deloc. Ce pula mea m-a mâncat pe mine în cur să vin la Bucureşti. zic. Praf. Bine. asta nu e droguri? M-am căcat pe mine. E. Ba mai mult de atât am început chiar şi să fac calcule. Cum pula mea să scap.. altul trei.. Vrei să o cântărim? Întreabă el. zice el. Aşa că i-am spus că n-ar fi o ideie rea.. ce mai eram varză. Da. fie ce-o fi. Mi-au scos tot din buzunare. l-am pus pe şau’ să îmi aducă marfa acolo. Îl ştii pe Lulă. nuuu . Să mori tu. M-am scos. E aici aproape. fără să mă mai chinui să îi scot după aia prin Constanţa. faci stânga ş-o iei pe lângă Dâmboviţa. Nişte material.. M-am gândit că ar fi bine totuşi s-o încerc. Marfă de calitate. să îmi iasă şi mie ceva. Da. La asta mă gândeam cuminte cu mâinile la spate prinse în cătuşe. Am ieşit chiar în faţa lor şi m-au luat imediat de o aripă. Ăla nu zicea nimic. Ştii cum face la curve. i-am dat banii şi am tăiat-o spre taxi. M-am panicat în ultimul hal. adică prin nouăzeci şi ceva. băieţii vindeau iarbă acolo la tarabele alea. Nici nu am mai putut să ies din boscheţi. Direct trafic. şi dispare după boscheţii din spatele tarabei. îl dau pe ăla de la care am luat-o. Am iesit la şosea pe partea cealaltă a drumului.. Clar. unu a dat un milion. zice el. Ce puteam să păţesc? Am luat un taxi din gară şi m-am dus direct. În fine. aşa degeaba.. Aştia mă asteptau ca pe dumnezeu. Prima data nu mi-a venit să cred. fără nimic. Până la urmă am zis bă. O sută? Nu am putut să îmi stăpânesc mirarea. uite dacă nu mă crezi ţi-l arat păla de la care am luat-o. era suficient. Am ajuns în Bucureşti şi am tăiat-o direct în Regie cu gândul să întreb în stânga şi în dreapta. Cât e gramu’? O sută. Tot. înţelegi? Stătea acolo ca şi cum ar fi vândut castraveţi în pula mea. adică în fiecare dintre ele stătea câte un tip. Nu avea rost s-o mai lungesc.

Ia du-te mă şi vezi cine e la tarabele alea. Tre să îl prinzi. De ce. Mă gândeam ce morţii mă-si le spun eu la ăia la Constanţa. Plec la Constanţa şi gata. Ok. mă durea în cur. Altceva nu ştiam ce să fac. Nu i se mişca nici un muşchi pe faţă. AZI M-am trezit cu capul în vedeu. Nu e nimeni şefu la nici o tarabă. la colţul celălalt cine stătea liniştit de vorbă cu gaborii ăia doi? Băiatu de la care luasem iarba. terminăm astea şi mergem? Da. E aici. Că ăsta vrea să ne prostească. unde mergem să bem liniştiţi o bere. Am luat primul tren şi am venit direct acasă. Vă las tot. Dar hai s-o luăm prin parc. nici nu ştiu pe nimeni să mă scoată din căcat. Să-mi bag pula dacă mai ştiam ce să fac. poate cu suspendare că-s la prima abatere. ai auzit şi tu. Nu e nici dracu acolo bă. mă duc pe jos. Păi nu ştiu şefu. facem cum ziceţi dumneavoastră. Hai. iau un an. M-a bufnit plânsu. Hai şefu ce zici? Nici nu sunt de aici măcar. nu ştiu ce să zic. nu mă doare capul. nu trebuie să ştie nimeni nimic. Ce facem frate. Mă făcuseră ca la nufăru şi nici nu aveam ce să fac. Hai la Colonadelor. mi-e poftă să vomit cum mi-ar fi poftă de somon sau păstrugă la grătar. scoate-i mă cătuşele lu ăsta. Hai. Aveam iarbă multă şi o grămadă de bani la mine. dar parcă n-aş pleca acasă. vroiam s-ajung acasă şi gata. Dau io colţu încolo spre gară. Hai şefu să îl prindem p-ăla. cam puţin. Baftă. tot. să mor eu dacă te mint. Nu mi-a venit să cred frate. nici amenda nu am cu ce s-o plătesc. Are marfa în boscheţi în spate. Am stat aşa vreo zece minute cred şi am zis s-o iau spre gară. n-aveam bani nici să intru pe peron şi când colo ce să vezi. Unde vă duceţi de aici? Vriun club ceva? Nu frate. O belisem până la cotor. Nu mi-e rău. Costele. Parfum. nu sunt mahmur. ca un nevăzut. Şi acum am super datorii frate. Abia am dat colţu şi m-am aşezat pe o bancă să-mi revin. Băi. Îmi cer iertare. Vomit cu o poftă aşa de mare încât mă tem c-o să mi se facă rău. Nu mai puteam să merg frate. că moare dracu aici. E prima oară. Vine la Bucureşti să vândă droguri şi vrea să scape aşa. ia-ţi rucsacu şi taio. Nu mai ai nimic prin buzunare? Nimic şefu. vomitându-mi maţele. Cred că eram galben la faţă. Tremuram ca un căcat. mai ai ceva? Mai am ceva. ceea ce nu s-ar fi întâmplat dacă . Or să zică că vreau eu să-i ţepuiesc. Dai şi tu o bere? Dane. Redevin capabil să gândesc. Ţi-l arăt. tot. Baftă zice şi Molana din uşă. Au trecut încă vreo trei minute aşa de tăcere. o greţă foarte ciudată. plec chiar acum. Ăştia de la care luasem banii mă sunau în draci şi nu puteam să le răspund că nu ştiam ce să le spun. Am luat şi amendă. Ce pula mea fac eu acum în Bucureşti. ne crede proşti. Soldatu terminase de vorbit şi acum stătea sprijinit de dubă şi fuma. Îmi dădeam seama de asta. Tu? Te duci pe undeva? Nu ştiu. mergem acasă. Baftă. asta e tot ce am. mă gândeam eu. Nu vroiam să-i mai cumpăr câteva beri şi speram ca Molana să mai aibă ceva la el şi să scoată la interval.. să îmi amintesc.. Vomit ca un nehalit. Tremuram deja. Copil prost. nu am unde să fug. erau mână-n mână. o să vezi că am dreptate. Ce dracu puteam să fac? Luasem o super ţeapă.. Ia zi. nimic din toate astea..nimic frate. dar pe lângă ce trăisem în duba aia asta era mizilic. banii. Vă rog. Nu am nici avocat. aici la tarabe. marfa. jur pe ce-am eu mai sfânt. Când m-am văzut în stradă mi s-au tăiat picioarele. M-aţi căutat cu mâna dumneavoastră. Nu am venit să vând şefu. lăsându-l pe Fido acolo. căcat. Vomit cu lăcomie. Dacă îl leagă p-ăla orice s-ar întâmpla beneficiez de reducerea pedepsei la jumate. dulce şi plăcută care poate fi tradusă într-o poftă teribilă să vomit. Am fugit de el. N-am ştiut în ce mă bag. Da. zice Molana sec. Nu o să ştie nimeni. să nu te mai prind pe aici. mai adu o halbă la Fido. E aici. Mi-e greaţă însă. mâine ne sculăm devreme. Trebuia să apară deja băieţii de la antidrog. Îmi amintesc că noaptea trecută am plecat cu Molana spre Colonadelor. hai că ne mai vedem noi... Pe măsură ce vomit încep să îmi dau seama ce se întâmplă. Cât ai acolo? Vreo patru sute de parai. Ala se uita la mine ca bou şi nu zicea nimic. Unde pot să fug cu cătuşele astea. cum facem? când a zis asta am crezut că îmi stă inima. sigur n-or să mă creadă. Hmmmmmmmm. Nici n-avea rost să mă mai gândesc. mai stăm şi noi de vorbă că n-am apucat. Plec la Constanţa.

Nu simţeam nimic. Era denim black. Frate dacă încerci să mă faci. Nu ne-am putut înţelege cu noi în afara momentelor în care am comandat a doua. Miros ce nu a făcut altceva decât să îmi completeze peisajul pentru a deveni de necontestat. Dacă o să-mi placă. Auzeam din când în când o voce venind tot de acolo. Nu era transpiraţie. drept până la poliţie. Nu cred că s-ar fi întâmplat oricum însă după povestea pe care ne-o spusese Fido. trebuie doar să mergi cu mine. Să ne facă treaba. a treia şi a patra bere pentru băieţi. Stătea pe vine la picioarele mele. ce pulă bună ai. formată din căuşul palmei lui şi flacăra de la chibrit i-a luminat faţa. Ai şi foc? Am chibrit. Pe drum am fumat şi ne-am scrintit minţile. Păi nu departe. Ce faci. fără discuţie. Nu arăta periculos. te suceşti? Ok. contracost. e aproape şi îl ştiu eu pe Beinur. să mă bagi la întuneric pe undeva să ştii că n-ai ce să-mi iei. Spectacol absurd judecând după faptul că nu aveam pulă.era şi Fido de faţă. Păi fac eu cinste. Aşa că nu o simţeam. Miroseam pe lângă toate astea denim blak. Molana a luat-o în jos pe Republici şi eu în sus spre casă. Să îl calc în picioare pe loc sau să-mi bag pula-n gura lui. De ce nu m-am gândit. Am stat aşa vreo cinci minute. Hai mă că fac eu cinste. Pantofi cu ciucuraşi. Am strigat parcă la unison în locul nostru care nu eram acolo. Am intrat împreună într-o scară de bloc în spate la Dioda. Aşa că l-am lăsat acolo. Unde te duci? Acasă. cui pizda mă-sii o să-i dau muie? Găsim una aşaaaa. n-ai o ţigară? Ba da. Vrei să dai o muie sau nu? Da frate vreau. Ajunsesem deja în faţa magazinului Dioda când m-a convins. Vedeam ghemul ăla de la picioarele mele balansându-se înainte şi înapoi. Auzi. Adică n-o să ne dea orice. Hai că mă duc acasă. Păi mai aproape nu e. O veioză mică de tot. Am traversat cu Molana parcul de la primărie şi neam aşezat pe terasă. Când a venit chelneriţa râdeam ca nişte maniaci. vreau doar să dai o muie cu mine. Dar chiar nu muisem pe nimeni încă. Stau aproape. A. Să fi avut vreo treizeci. Eram sigur de asta. am crescut împreună. Bere. Sigur pot să-l fac să se oprească. ce vrei să îmi dai vreo fetiţă şi nu ştii cum? N-am bani. Plictisitor. abia o să dorm mai bine. Păi unde frate. sunt varză. te bagi? Hai moşule să mergem. Stai mă aşa. Apoi s-a făcut două noaptea şi am plecat spre casele noastre. Dar trebuia totuşi să mă asigur având în vedere halul fără de hal în care mă aflam. Cum pula mea nu trebuie. În rest simţeam totul. Trebuia să îi răspund repede sau să îl iau la bătaie. eu departe nu merg. Asta am văzut până când s-a făcut întuneric la loc. Apoi el a început să îmi scormonească brusc prin pantaloni. Proaspăt ras şi încă umed. Două beri negre şi reci care au venit imediat. nici atât. Ştii tu altundeva? Nu. nu ştiu fete mai aproape de-atât. atât. . Da. Nu moşule. Mai bătusem câţiva prin liceu şi vreo doi prin facultate. unde? Încolo. N-aş merge acolo parcă. Stau pe acolo. păi şi eu merg tot încolo. A fost scurt şi lipsit de intensitate. A găsit-o mai repede decât am apucat eu să mă gândesc la ea. nu cred că mi se scoală pula la cât de praf sunt. Unde mergem? La Casa Verde? Putem să mergem acolo. Fireşte. ia de-aici. Cum nu s-a oferit nimeni ne-am gândit că nu ar fi o idee rea să acceptăm noi acest job. Ţie ce? Îmi dai mie muie. Acum nu îmi venea nici să mă piş măcar. Ştiam amândoi asta dar trebuia să fie cineva care să ne ţină locul. pot să plec când vreau. Pula există doar dacă am chef să mă fut sau dacă îmi vine să mă piş. asta îmi ziceam când a apărut lângă mine tipul în cămaşă de mătase înflorată. Merge. lasă. Băi. nu o aveam. Să nu îi treacă cumva prin cap vreo chestie şi să mă trezesc de dimineaţă în şanţ în curu gol pentru că în afară de hainele de pe mine nu avea ce să îmi ia. 10 minute de mers pe jos. O voce gâfâită ce repeta într-una ce pulă bună ai. am băut cu nişte prieteni. Apoi veioza şi-a vărsat lumina pe jos. De unde vii? De la o bere. dar unde dracu vrei să mă duci. lipindu-mi-se cu fruntea de burtă şi apoi retrăgându-se şi tot aşa. Dar nici nu trebuie. i-am băut pe toţi. bere. Am urcat pâna la etajul doi fără să aprindem lumina. ce pizda mă-sii. n-ai chef să mergem să dăm o muie? N-am frate bani. Apoi la intersecţia de la Fantasio. o să-mi placă şi iar nu am pentru ce să-mi fac griji. ce zici. crezi? Mie. Fratele meu. Dacă n-o să-mi placă nu este nici o problemă. de ce? Şi pe unde o iei? Pe aici. Apoi ne-am pierdut minţile de tot. În rest era totul atât de clar încât nici nu mai exista în rest.

DEPRESIE Trăiesc un coşmar. AZI Pentru mâine voi pregăti o supă uşoară de pui. lăsându-mă aşa cu pantalonii în vine. Apoi îmi lipesc pistolul de tâmplă şi încep să mă admir. Am băut pepsi din acelaşi pahar. Corect. Cu lipsa prietenului. Aş scrie un roman dacă i-aş şti finalul. Citesc o carte. Prin cluburi de noapte. Nu ştiu de unde s-o apuc. I-am dat cartea scrisă numai şi numai pentru ea. Din nefericire este pe cale să se mărite. Apoi şi-a recucerit pe loc teritoriul. Ne ţinem de mână. Direct în abis.Apoi tipu s-a ridicat brusc şi a zbughit-o în jos pe scări. trece ţiganul împingând căruţul de lenm vopsit în roşu şi decorat cu . Cu asta mă lupt eu. epuizat. Îmi tatuam cadrul mult dorit. În golul sufletului. Creierii îmi rîmân acolo pe podea. SINCERITATE Omul sincer este haotic. Am ieşit de sub vraja lunetistului. Adică am o depresie de tot căcatul. Mă apropii de ea. E o depresesie absurdă şi lungă în care nu înţeleg ce se petrece. Omul desenat de mine e prea mare. Mergem la lansări de carte. Cu asta se luptă durerea. Nu a mai rămas nimic. Şi mai tare. O cheamă Simona. VIS Sunt în taxi. Îţi promit. Mă admir din ce în ce mai tare. atâta tot. CARTE Aşa fac oamenii moderni cu caii moderni. Nu ne futem. PLOAIE Plouă şi fata care studiază matematică avansată îmbrăcată în treinig roşu de catifea. Cineva îl desenase totuşi în locul meu. Este o crimă să ţii un cal sub pat. În vis arăta bine. FAPTE Exagerarea unui fapt obişnuit şi banal îi va da o mare valoare. Nu am adâncime. M-am trezit vomitând. Totuşi se înţelege. TATA Mai lasă-mă până vineri. Mă privesc aşa. De fapt mi l-a luat din mână. Poem de douăzeci şi şaşe de strofe. În fine. sfâşâiat de crize absurde. Nu am deloc simţul proporţiei. când am ieşit pe bulevard nu se vedea nimeni în nici o direcţie. degeaba. camera a ieşit cât de cât mediocră. Îi ţin sub pat şi le dau de mâncare. Asta am făcut până cu câteva minute în urmă când am luat sticla de after shave denim black de pe etajeră şi am aruncat-o la gunoi. Nu voi putea mânca. Apoi mi-a întors spatele. FEMEIE Am cunoscut femeia care mă face să tac. Pot spune că mă simt ceva mai liniştit. Nici la ce m-am gândit nu îmi amintesc. Toate astea doar admirându-mă. Chiar dacă este modern. Şi mai tare. Stau în curte. Cât de incomplet în armonie. A celor dragi. Nu am perspectivă. După asta m-am oprit. A părut încurcată. Are şi visul partea lui de ilegalitate. Până vineri nu mor. Dincolo de asta este interzis prin lege. Mă simt sleit. Asta îmi trece aşa prin gând. pe banca din faţa mea este în încurcătură. La început a fost ca un vis din care eram absent. Era goală de vreo şase luni dar nu mă deranja cu nimic. Eşti un ticălos! Mi-a spus tata. Cadrul din benzile desenate pe care nu am apucat încă să le fac în realitate. Din vomitat din amintit. Până când pistolul se descarcă de gloanţe şi capul de creieri. Ieşim împreună. Şi tocmai când mă gândesc la asta. Stau în camera mea privindu-mă în oglinda mare rezemată chiar de perete în stânga tabloului cu pescăruşi. Cu singurătatea omenească. SIMONA În redacţie a intrat Simona. Acum nu mă pot gândi la altceva. Apoi pun pistolul pe noptieră şi părăsesc încăperea. Mă admir. ÎNCEPUT Începe să se termine. Cu mine citind o carte. Zac pe jos cu creierul afară. Nu îmi amintesc cum am ajuns acasă sau când am adormit. pe trotuarul celălalt şi totuşi prin faţa ochilor mei. GÂND Mi-am amintit visul de noaptea trecută. Privind cele două îmagini îmi dau seama cat de varză sunt la desen.

. Eu nu am nici o legătură cu asta. îţi rupi capul şi atât. În doi ani nu m-ai scos nici la un suc măcar. Mă piş pe cărţile tale. Nu-i problema mea. Dar ce e? Dacă mă iubeai se vedea.. Dar mai întâi mi-a dăruit un ou de ciocolată cu surprize. Ne face pe toţi ţăndări şi pleacă. Atunci despre ce este vorba? Asta nu-i iubire. în care se află combina muzicală. Mă prinde. da. Am orgasme. eu îmi pierd timpul cu tine.. Eu mă irosesc? Mai bine ai mai pune mâna pe o carte din când în când. Mă tragi înapoi chiar. perfect în mijlocul nopţii şi privesc marea cu valurile mici ca sânii unei minore. Da. mai grave de atât. de fiecare dată. Şi care-i problema. Din ea se revarsă muzică orientală. Pentru că nu am minge. A stat prea mult la soare. Mă cac în el de suc. Şi ce eu nu te-am ajutat? Nu am zis asta. Îmi fac mereu treaba. Hai. La ora aia dorm dusă. Nu ştiu care din noi. VERS Sunt o femeie frumoasă. Nu te interesează decât să îţi rupi capu. înainte. Peste tot mergem împreună. Da. Pot să-mi cumpăr şi singură. VESELIE Sunt cucerit. COCAINĂ Cocaina m-ar prinde cu eleganţă. Am părul de aur roşu. ŢĂNDĂRICĂ Este neaapărat nevoie să mă gândesc la Ţăndărică. Dar asta nu-i vina mea. Da. E plin cu amfetamină. Eu te vreau în fiecare seară. EMOŢIE Emoţia se poate frământa amestecând iluzia cu speranţa. la cultura ta. Şi oricum nu meriţi nimic. E vorba de viaţa de zi cu zi. Sunt pe dig. Tu nu joci fotbal. Lasă că nu-i vorba de asta. De fiecare dată când ai avut nevoie de ajutor am fost acolo. AZI Eşti o curvă proastă care suge pula. lasă vrăjeala asta. Nu-i adevărat. Ţăndărică vine uneori la noi în vizită.. AZI Astăzi e ziua mea. tind mai mult să cred. Nici măcar dragoste nu mai facem ca înainte. Din glas îmi curge şampanie extrasă din mac. Şi prea aproape. AZI Mă ustură inima. ÎNCHISORI Ca să existe închisori trebuie mai întâi să fim convinşi că există ziduri imposibil de trecut. dacă despre asta-i vorba.. Tu te iroseşti. Eşti un labagiu drogat. La căldură şi acoperită o să crească mare. când ţi se scoală ţie pe la trei noaptea. de fiecare dată când am putut să te ajut te-am ajutat. Eu vin ruptă în fiecare seară de la muncă... ce să-ţi povestesc. cel puţin eu fac ceva. Normal.... Asta-i problema ta. Port tricoul roşu de la mama. Degeaba ai citit dacă nu ştii să fii om. Stau pe dig. Mai târziu ne-am sărutat pe holul liceului... Nu.. SIMONA A intrat în redacţie plutind pe cearcăne. AZI Azi am ieşit din farmacie cu pliculeţul alb în mână. Prins cu totul în activităţi extraplanetare. Îmi pierd timpul cu tine. E bine când tac. Nu-i vorba de asta. Sau invers. Nici măcar o minge de fotbal nu ai fost în stare sămi cumperi. Faci pe dracu. Despre asta-i vorba.. . Nu-i adevărat. stai ca momâia toată ziua.. Dar numai gura-i de tine.beculeţe colorate. am alte probleme pe cap. Farmacista m-a servit cu încredere şi m-a privit favorabil. asta ai ales. dar ce să ştii tu. nu eşti în stare de nimic.

Nici o problemă. Cola o să vă rog s-o luaţi dumneavoastră din frigider. Altceva? Atât. Te treceam oricum. Păi uită-te ce faci? Îţi căutam paharul ăla mic. Asta şi luam. Uită-te singură dacă nu crezi.Păi ce-ai vrea să fac? Ce faci? Mă-ncalţ. Dă-mi bani. Nu mă pupi? Ba da. Ia-mi şi mie două eugenii te rog. Să mori tu? Pe bune. Tu eşti? Da. O las. avem de vorbit. Trece-mă pe caiet. Mai ai să îmi dai patruzeci de mii de azi. Lasă uşa deschisă. Tu tot speri. Ai grijă să nu piezi dopu la cât de varză eşti. dă-mi 50 de mii. Vezi dacă am câştigat ceva. Şi uită-te sub capac. mă duc doar până jos. Cât face? Patruşopt de mii. Ies imediat. Da ştiu. O cola şi două eugenii vă rog. Am câştigat ceva? Stai că nu m-am uitat încă. Păi nu mai ai? Nu. suc şi eugenii. În ăla mic. Cât îţi trebuie? Nu ştiu. da. Îţi pun suc? Pune-mi. Sărumâna. . Eşti singur? Da cu cine? Sunt în baie. Să vii repede. Lasă că îl cauţi după aia. Ce-ai făcut cu ei? Mi-am luat pastile. îî? Nu se ştie niciodată. Sper că nu iei bere? Nu. Da. Mă duc până jos să iau un suc. Nu se vede? Unde te duci? Nu pleci nicăieri. Am câştigat o minge de fotbal. De la ţigări. Ia o cola.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful