Csipkesál

Ha még nem kötöttél csipkét, ehhez a sálhoz akkor is érdemes hozzáfogni, ugyanis annyira egyszer , hogy már szinte unalmas! 4 soronként csak egyszer van minta, de az is pofonegyszer ! Ehhez a 2 méter hosszú és 23 cm széles sálhoz mindössze 12 dkg tolnai gyapjút használtam fel (szóval jó, ha 400 Ft volt a fonal ára!), tehát pille könny , de mégis hatalmas, és nagyon kellemesen meleg! Kell még hozzá 5-ös köt t , ami lehet körköt t is, de ehhez nekem kényelmesebb volt az egyenes.

A minta leírása: 17-tel osztható szemszám, + 2 szélszem! Ehhez a sálhoz én 53 szemet szedtem fel. A széléhez 4 sort kötöttem simán, tehát egy kis lusta kötés, majd jöhet a minta! 1. sor: végig fordított szemek. 2. sor: 1 sima * 2 szemet simán összekötünk (3x ismételjük), 1 ráhajtás - 1 sima (ezt 5x ismételjük) majd még egy hatodik ráhajtás, ami után már nincs sima, hanem ismét 2 szemet simán összekötünk (3x ismételjük). Ezután a csillagtól még 2x ismételjük ezt a mintát, a sor végén pedig szintén van egy

De blokkolás nélkül is nagyon jó formája van! . 3. esetleg blokkolás. öblítés. 4. majd jöhet a leláncolás. A végén ismét 4 sort kötöttem lusta kötéssel. sor: végig sima szemek.szélszem. sor: végig sima szemek. Ezután újra az els sor következik.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful