You are on page 1of 4

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה 11 תיב

לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה

11 תיב ליגרת ןורתפ – תויראיניל תוימאניד תוכרעמ

 

1

הלאש

 

k

0

 

1

2

 

3

 

4

h

1

(

k

)

0

2

 

3

 

-2

-11

h

2

(

k

)

0

0

 

1

 

0

 

0

 

2

הלאש

 

1

1

 

1

k

1

k

1

(

()

1

2

)

(

0

(

k =  2

f

(

f k

)

1

k

2

(

)

= 

− + −

0

2

)

)

k

1

k <

k

k <

1

1

1

3 הלאש

3

)

-ב הלפכה י"ע תרוסמת תיצקנופ אצמנ

תואצותה לכ רוביחו z

+

y k

(

y k

k

1

=

3

k

2

y k

(

1

)

2

z

k

2

)

(

)

(

u k

1

)

k

(

y k

2

)

z

k

+

k

(

u k

1

)

z

k

k

(

y k

k

)

(

=

y k z

c

Y (

Y (

z

z

(

)

)

=

  1

)

3

z Y z

3

Y

z

(

z

1

)

2

(

1

)

+

=

z

2

z Y z

= 

1

2

2

(

)

+

(

z U z

)

1

(

)

z U z

z

1

H z =

z

2

 

2

z

3

z

+

2  

U

(

z

)

  1

3

z

1

+

2

z

2

 

=

times by z

=

z

(

z

1

)(

z

2

)

ןכלו z תורמתה ןוליממ (5) הרדס וזש תוארל ןתינ .ןותנה טלקה לש z תרמתה אצמנ

U z =

(

)

1

z 3

איה םיאתמה טלפה לש Z תרמתה ןכל

(

Y z

)

= U z H z

(

)

(

)

 

z

=

(

z

3)(

z

1)(

z

2)

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה : c y = i

לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה

:

c

y

=

i

:לבקנו םייראטנמלא םירבשל קרפנ

(

)

   

z

c

1

c

2

c

3

=

(

z

3

)(

z

1

)(

z

2

)

=

(

z

3

)

+

(

z

1

)

+

(

z

2

)

 

i

i =

1,2,3 םימדקמה יכרע תא אצמנ

( z

3

)

 

z

z

3

(

z

3

)(

z

1

)(

z

2

)

=

(

z

1

)(

z

2

)

|

z

=

3

=

2

( z

 

1

)

 

z

z

z

2

)

|

z

=

1

(

z

3

)(

z

1

)(

z

2

)

=

(

z

3

)(

1

=

2

 

)

 

z

z

 

   

=

z

3

)

|

z

=

=−

 

z

2

(

z

3

)(

z

1

)(

z

2

)

(

z

1

)(

2

2

 

Y z =

(

)

:לבקנו םיכרעה תא ביצנ

:לבקנו םיכרעה תא ביצנ 3 2 + 1 2 + − 2

3

2

+

1

2

+

2

 

(

z

3

)

(

z

1

)

(

z

2

)

 

:הכופהה הרמתהה תא אצמנ

1

 

 

1

1

k

1

1

k

1

 

− 2

2

k

1

=−

2

k

k

1

 
 

=

 

+

 

 

2

 

2

+

 

 

0

k <

1

=

1

0

 

k

<

1

   

=

(

z

(

Y z

)

q F z

i

)

(

=

)

|

U z H z

(

)

(

z = q

i

אחסונב שומיש י"ע c

c

1

=

c

c

2

2

=

=

(

3

k =  2

)

3

k

1

=

0

1

2

3

k

k

k <

1

2

3

k

+

1

2

0

2

k

k

k <

1

1

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה 4 הלאש

לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה

4 הלאש :הלוקש הרוצב המארגאידה תא טטרשנ .א

u(k) + 1 y(k) B A D D + 4
u(k)
+
1
y(k)
B
A
D
D
+
4

(

Y z

)

=

H zU z

(

)

(

3

)

=

 

H

(

(

z

)

)

4

= +

z

1

 

A

H

z

=

1

z H

(

z

)

=

4

z

1

+

z

2

B

A

     

H z =

(

)

 

1

=

1

=

2

z

=

2

z

1

(

H z

)

1

4

z

1

z

2

z

2

4

z

+

1

(

2

+

5
5

))(

 

2

5
5
 
 

B

z

(

z

(

))

:ןותנה טלקה לש z-ה תרמתה תא אצמנ .ב

 

(

U z

)

=

1

   

z

2

1

 

:ןותנה טלקל םיאתמה טלפה לש z -ה תרמתה תא אצמנ

 

2

z

1

=

2

z

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

(

2

2 z − 1 5
2
z
− 1
5

))

 

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

(

2

5
5

))

(

z

1

)(

z

+

1

)

:לבקנו םייראטנמלא םירבשל קרפנ

2

z Y z ( ) = U z H z ( ) ( ) =
z
Y z
(
)
=
U z H z
(
)
(
)
=
(
( 2
))(
))
z −
+
5
z
(
2
5
(
z
1
)(
z
+
1
)
c
c
c
c
1
2
3
4
=
+
+
+
(
(
))
(
(
))
(
z
1
)
(
z
+
1
)
z
2
+
5
z
2
5

=

:

c

לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה

: c לוהינו היישעת תסדנהל הטלוקפה לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה i = (

לארשיל יגולונכט ןוכמ – ןוינכטה

i

=

(

z

y k

(

)

=

q

i

)

F

(

z

)

|

z = q

i

אחסונב שומיש י"ע c

i

i =

1, 2,3,4 םימדקמה יכרע תא אצמנ

 

(

1 (

z

= −

2

+

5
5

))

 

2

z

=

c

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

 

(

2

5
5

))

(

z

1

)(

z

+

1

)

 

2

|

z

2

= +

9 + 4 5 =
9
+ 4
5
=

5

40

+ 16

5

2

   

=

 

z

 

(

z

(

2

5
5

))

(

z

1

)(

z

+

1

)

c

 

=

(

z

(

2

5
5

))

 

z

2

(

z

1

(

2

)(

z

+

5
5

+

1

)

|

z

))(

z

(

2

5
5

))

(

2

= −

9 − 4 5
9
− 4
5

5

=

40

16

5

2

 

z

1

)(

z

+

1

)

=

 

2

   
   

z

 

=

(

z

(

2

+

5
5

))

(

z

 

=

(

z

1

)

 

z

=

c

3

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

(

2

5
5

))

(

z

1

)(

z

+

1

)

=

 

2

z

|

z

= 1

=

1

8

 

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

(

2

5
5

))

(

z

2

+

1

)

 
 

=

(

z

+

1

)

 

z

=

c

4

(

z

(

2

+

5
5

))(

z

(

2

5
5

))

(

z

1

)(

z

+

1

)

 

2

z

=

1

(

z

(

2

+

5
5

))

(

z

(

2

5
5

))

(

z

1

)

|

z =− 1

8

 
 

:לבקנו םיכרעה תא ביצנ

 

Y z =

(

)

k

1

9 + 4 5 9 − 4 5 − 1 − 1 40 16 5
9
+ 4
5
9
4
5
1
1
40
16
5
40
16
5
8
8
+ +
+
+
(
z
1
)
(
z
+
1
)
z
2
+
5
z
2
5

(

(

))

(

(

))

:הכופהה הרמתהה תא אצמנ

9

4

5

k

1

1

1

k

1

(

2

+

5
5

)

+

⋅ 40 − 16 5
40
16
5

(

2

5
5

)

 

+

+

(

1

)

 

k

1

8

8

 
 

0

k <

1

 9 + 5 4  + 5 16
9
+ 5
4
+ 5
16

40