Poslovna edukacija

Online obrazovanje za poboljšanje poslovanja
Praktično učenje koje ne ovisi o mjestu, vremenu ili tempu rada i u Hrvatskoj danas nalazi svoju primjenu. Takvo obrazovanje sve više postaje standard obrazovanja i u bliskoj budućnosti će biti dominantno. To je svakako dobra vijest za sve prezaposlene managere koji nemaju vremena prilagoditi se klasičnoj dinamici učenja.
MANAGERI I ONLINE OBRAZOVANJE
Manageri pojedinih domaćih kompanija i tvrtki spoznali su prednosti i uštede koje online tečajevi mogu donijeti prilikom edukacije njihovih zaposlenika. Od osnovnih informatičkih tečajeva, učenja stranih jezika, učenja internih procedura i poznavanja vlastitih proizvoda do različitih specijaliziranih poslovnih i informatičkih tečajeva, tečajeva zaštite i sigurnosti. No, kada govorimo o tome da se manageri samostalno educiraju putem e-learninga, za sada je to, kaže Saša Dumić, izvršni direktor Cognite, uz poneke časne iznimke, ipak rijetkost. Najčešća isprika je nedostatak vremena, što je problem kojeg e-learning zbog svojeg koncepta u većini slučajeva uspješno rješava. Od online programa, manageri se češće odlučuju za učenje stranih jezika, što je i razumljivo, obzirom da se strani jezici već dugo uče uz pomoć tehnologije (sjetimo se audio kaseta), dodaje Dumić. Mislav Balković, član uprave učilišta Algebra, tome dodaje i online programe o sadržajima koji pokrivaju zakonsku regulativu te nešto manje soft skills sadržaje. Jasna Tingle, voditeljica E-learning akademije Hrvatske akademske i istraživačke mreže-CARNet, smatra pak da nema ograničenja po pitanju sadržaju tečaja koji mogu biti ponuđeni putem e-učenja. Danas se, ističe, u ponudi mogu naći online programi svih struka i predmeta, doduše možda ne u Hrvatskoj, ali sigurno na inozemnom tržištu. No, pitanje je, jesu li hrvatski poduzetnici i u kojoj mjeri prepoznali prednosti on line školovanja za poboljšanje svog poslovanja i priznaju li uopće takav način obrazovanja? Balković kaže kako su ga prepoznali uglavnom razmjerno veliki sustavi koji posluju u vrlo kompetitivnom okruženju. Po njemu, e-učenje
4 r u j a n 2 0 1 0 . poslovni savjetnik

danas koristi većina banaka, sve značajne telekom kompanije, mnoge velike uslužne i proizvodne kompanije sa operacijama koje pokrivaju strana tržišta te posebno prehrambena i farmaceutska industrija i industrija nafte. Sve je više i javnih institucija koje pokreću e-učenje uglavnom uz međunarodnu financijsku podršku. Mala i srednja poduzeća pak razmjerno manje koriste e-učenje i to obično pristupajući dostupnim online e-learning sustavima. Dumić dodaje kako i dalje postoji dosta onih koji su čuli za e-learning, doživljavaju ovaj vid edukacije kao učenje informatike, a ne učenje uz pomoć informatike, što je šteta, jer su danas rijetki programi za koje ne postoji kvalitetna online edukacija.

učionici te mentorskim pristupom, naglašava Balković. Iz toga je nastao danas dominantni „miješani“ model - engl. Blended learning. Hrvatska tu, smatra, baš kao i Europa zaostaje za američkim predvodnicima. Zaostajanje je nažalost još i veće zbog malog tržišta unutar kojeg nema mnogo većih kompanija koje su prepoznale da kroz e-učenje mogu stvoriti istinsku konkurentsku prednost i koje su spremne ostvariti određena početna ulaganja u ovakve sustave i prije svega razvoj internih sadržaja. Svemu tome treba dodati slabu organizacijsku pripremljenost nekih implementatora te često podcjenjivanje potrebnih kulturoloških promjena unutar samih kompanija koje uvode ovakav model obrazovanja. Saša Dumić nastavlja kako Hrvatska kaska u primjeni, ali ne i u kvaliteti. Jasna Tingle pak ističe kako su istraživanja pokazala da je Hrvatska po spremnosti za e-učenje nešto bolja ili je slična zemljama u susjedstvu. Kako doznajemo, na mnogim domaćim fakultetima postoje kolegiji koji dio ili čak cijelu nastavu nude online, primjerice Zagrebačka škola ekonomije i managementa koja e-learning koristi u svim svojim kolegijima. Tečajeve iz raznih područja nudi i niz komercijalnih tvrtki, udruga i obrazovnih ustanova. Balković iz Algebre managerima predlaže da ukoliko žele završiti MBA ili doktorske studije, provjere imaju li ustanove koje ih nude dostupnu podršku kroz e-učenje, jer ono može značiti priličnu uštedu vremena. Od kraćih obrazovnih programa preporuča e-sadržaje za strane jezike te računalne i ostale „tvrde“ vještine kao i sadržaje iz područja prodaje, vođenja i pregovaranja. Dumić pak savjetuje pohađanje kvalitetnih e-learning management i leadership tečajeva, ali i druge online resurse, poput biblioteke online knjiga, sažetaka, analiza i izvještaja.

PREDNOSTI I NEDOSTACI ONLINE OBRAZOVANJA

KVALITETA ONLINE OBRAZOVANJA U HRVATSKOJ

Nedostaci socijalizacije korisnika i direktne veze sa predavačem / mentorom od kojih je patio početni koncept e-učenja, dopunjavan je kombinacijom sa radionicama u

„Niža ukupna cijena obrazovanja po polazniku, njegova trenutna i globalna dostupnost svim korisnicima u bilo kojem trenutku te ušteda vremena ključne su prednosti, dok kao nedostatke ovog modela treba naglasiti; potrebu za promjenom kulture učenja, razmjerno lako odustajanje od

E-učenje učenje nikada neće u potpunosti zamijeniti klasičnu nastavu, jer je kod određenih sadržaja obrazovna poruka u interakciji sudionika, u gestama i govoru tijela predavača te u timskom radu i raspravi uživo.

Poslovna edukacija
obrazovanja te zbog toga potreban detaljno metodički i dobro tehnički razrađen sadržaj i proaktivna podrška učenju“, precizan je Balković. Kako objašnjava Dumić, prednosti e-learninga su značajne i poslodavcima, budući da je moguće postići ujednačenu kvalitetu obuke za veći broj zaposlenika u isto vrijeme, uz smanjenje troškova i vremena potrebnog za edukaciju. Obzirom da se prati napredak svakog polaznika, moguće je imati potpunu kontrolu nad cijelim procesom edukacije.“Jedna od najvećih prednosti e-learninga je nesumnjivo i njegova najveća mana. Mogućnost da polaznik sam bira vrijeme učenja često dovodi do situacija da se učenje odgađa, nije redovno ili nikad ne bude odrađeno u potpunosti. Drugi važan nedostatak e-learninga je i socijalna komponenta, odnosno mogućnost komunikacije i razmjene iskustava s predavačem i ostalim sudionicima edukacije. Međutim, oba ova nedostatka moguće je umanjiti ili izbjeći u potpunosti, primjenjujući najbolja domaća i svjetska iskustva, ali i uvažavajući posebnosti svake organizacije i tada e-learning postaje nezaobilazna metoda“, zaključuje Dumić.
Saša Dumić, izvršni direktor Cognite

Jedna od najvećih prednosti e-learninga je nesumnjivo i njegova najveća mana. Mogućnost da polaznik sam bira vrijeme učenja često dovodi do situacija da se učenje odgađa, nije redovno ili nikad ne bude odrađeno u potpunosti.
Mislav Balković, član uprave učilišta Algebra

Snježane Šlabek, voditeljica projekta e-obrazovanja, Podravka d.d

Bili smo ugodno iznenađeni velikim odazivom zaposlenika, njihovom proaktivnošću i rezultatima njihovog rada.
Vanja Čulić, ljudski potencijali, Podravka d.d.

E-učenje danas koristi većina banaka, sve značajne telekom kompanije, mnoge velike uslužne i proizvodne kompanije sa operacijama koje pokrivaju strana tržišta te posebno prehrambena i farmaceutska industrija i industrija nafte.
Jasna Tingle, voditeljica E-learning akademije, Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet

Uvođenjem e-obrazovanja nismo obustavili klasične metode učenja, no u onim segmentima gdje je to moguće, zamijenili smo klasičnu obuku.
Mario Cesarić, Avalon Premium Hosting

ISKUSTVA U ONLINE ŠKOLOVANJU

Danas je među domaćim managerima izuzetno teško pronaći onoga koji se protivi online obrazovanju, ako takvi uopće postoje. Tingle kaže da oni koji razmišljaju o uključivanju u online programe, trebaju tek provjeriti kakav program nudi ustanova ili organizacija,kako će se program izvoditi, kakve su aktivnosti planirane, kakvi su zahtjevi prema polaznicima i u smislu predznanja i u smislu tehničke opremljenosti, a pogotovo u smislu vremena potrebnog za pohađanje. Po iskustvima naših sugovornica Snježane Šlabek i Vanje Čulić iz Podravke d.d., e-obrazovanje je jednostavno i korisno. Posebno ako je usmjereno na širenje i dostupnost znanja unutar jedne kompanije. Kao jedna od rijetkih hrvatskih internacionalnih kompanija, Podravka je prije tri godine prepoznala potrebu za e-obrazovanjem kao kvalitetnim, dostupnim, mjerljivim, ali i troškovno vrlo prihvatljivim načinom obrazovanja. „Bili smo ugodno iznenađeni velikim odazivom zaposlenika, njihovom proaktivnošću i rezultatima njihovog rada”, priča Snježana Šlabek, voditeljica projekta e-obrazovanja. “Njihovi rezultati pokazali su nam da su zaposlenici spremni prihvatiti ovakav samostalan način učenja, koji se, uz mentorsku podršku, pokazao najboljom komwww.poslovni-savjetnik.com

Nema ograničenja po pitanju sadržaja tečaja. Danas se u ponudi mogu naći online programi svih struka i predmeta, doduše možda ne u Hrvatskoj, ali sigurno na inozemnom tržištu.
binacijom”, nastavlja Vanja Čulić koja je uključena u e-obrazovanje te radi na razvoju i mentoriranju e-tečajeva. „Uvođenjem e-obrazovanja nismo obustavili klasične metode učenja, no u onim segmentima gdje je to moguće, zamijenili smo klasičnu obuku. U tome vidimo brojne prednosti; od potpunog pregleda rezultata obuke za svakog polaznika, dostupnosti učenja, bolje organizacije učenja za zaposlene ljude (sami određuju kada će i koliko učiti) do financijskih ušteda za kompaniju“, zaključuju Snježana i Vanja. Mario Cesarić iz Avalon Premium Hostinga polazio

Predavač online e-learning sustava mogao je dodijeliti prava za simulirano okruženje prilikom čega je mogao imati uvid u praćenje nastave studenta koji nije fizički prisutan na predavanju. Na taj način student nije morao napuštati svoje radno mjesto, smanjio si je trošak putovanja i ostale oportunitetne troškove.
je Cisco akademiju mrežnih tehnologija u sklopu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. „Ukoliko nije postojala izričita potreba za fizičkim prisustvom studenta na predavanju, predavač (manager) online elearning sustava mogao je dodijeliti prava za simulirano okruženje prilikom čega je mogao imati uvid u praćenje nastave studenta koji nije fizički prisutan na predavanju. Na taj način student nije morao napuštati svoje radno mjesto, smanjio si je trošak putovanja i ostale oportunitetne troškove“, detaljan je Cesarić.
Sanja Hrvojević, magistrica novinarstva

poslovni savjetnik

rujan 2010. 5

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful