P. 1
Case Pasive

Case Pasive

|Views: 110|Likes:
Published by Adrien Oniga

More info:

Published by: Adrien Oniga on Nov 29, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/08/2012

pdf

text

original

CASA PASIVA Definire

:
Conceptul de Casa Pasiva, a aparut in anul 1983 in Germania, cand s-a creat Institutul de Case Pasive din orasul Darmstad. In anul 1991 s-a realizat in Darmstad prima constructie passiva. De atunci si pana acum s-au construit zeci de mii de constructii pasive, de la case individuale la blocuri, primarii, scoli, etc. Multe state occidentale (Austria, Germania, Danemarca, Anglia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Elvetia, Belgia, Olanda) au adoptat conceptul de case pasive la toate constructiile realizate pentru stat, inclusiv la cele sociale (pentru ca toti contribuabilii sa plateasca putin la intretinerea acestora).
.

Casele pasive sint acele case care asigura un climat interior confortabil atit vara cit si iarna, fara insa a fi nevoie de o sursa conventionala de incalzire. Pentru a fi posibil, necesarul anual pentru incalzirea cladirii trebuie sa nu depaseasca 15 kWh/(mp*an). Necesarul minim poate fi asigurat prin incalzirea aerului furnizat de sistemul de ventilatie - un sistem care este necesar in orice caz. Este o casa caracterizata prin etanseitate, cu transfer termic zero, care atinge si mentine echilibrul termic dorit. Specialistii sustin ca in cazul unui astfel de imobil, consumul de energie este mai mic cu 70-80% decitin cazul unei locuinte construite din lemn sau caramida. Casa Pasiva este definita prin doua elemente de baza: o anvelopa a cladirii foarte bine termoizolata si lipsa sistemului de incalzire.

Casa Pasiva, Concept
- climat interior comfortabil (fara surse conventionale de incalzire) - energia pasiva a radiatiilor solare captata din exterior, rezultand o energie calorica - tehnologiile eficiente sunt folosite pentru a minimiza consumul de energie din alte surse - obiectivul este de a pastra un consum total combinat de caldura, apa calda si energia electrica, sub 120 kWh/m2/an

Casa Pasiva, Arhitectura
- Forma a casei cat mai compacta - Ferestre cu trei foi speciale de geam - Izolatia cu polistiren (cofraje termoizolante, ingnifugate in care se toarna beton)

Casa Pasiva, Aplicatii
- Constructii de case, vile, pensiuni, case de vacanta. - Constructii de cartiere rezidentiale moderne (pana la P+8 etaje). - Spatii comerciale, birouri, magazine, depozite, hale industriale. - Locuinte complet independente energetic, cu sisteme energetice alternative,neconventionale, locuinte solare.

. aceste constructii au luat deja amploare. vanturi si furtuni puternice. Avantaje . . . . în tări ca Austria.sistemul prezinta rezistenta la insecte. .apele provenite din inundatii nu penetreaza.amortizarea rapida a investitiei (30 de ani) prin reducerea cu 85% a costurilor de incalzire iarna si de racire vara. .stabilitate foarte buna la uragane.foarte bun izolator acustic (pana la 50 db).un perete finisat rezista la foc pana la 3 ore.confortul exceptional dat de aerul permanent proaspat din casa. .lipsa dusumelelor si a peretilor reci iarna. .se elimina posibilitatea condensului in incaperi deoarece punctul de roua este mutat 100%in afara cladirii. Legislatie Din 2015 constructia “Casei Pasive” va fi obligatorie în multe tări europene. Germania. nu se dezvolta colonii de insecte sau rozatoare in interiorul structurilor. . deoarece acesti daunatori nu se hranesc cu polistiren sau beton Casa Pasiva. .materialul nu absoarbe mai mult de 3% umiditate. Norvegia.Cladiri trainice construite in zone cu cutremure.reducerea substantiala a emisiilor de carbon.. . În acest moment. . .sistemul ofera rezistenta la umezeala si putrefactie. .longevitatea constructiei este mult mai mare.accepta orice tip de finisaje interioare si exterioare. etc. . .consumul de energie este cu 70-80% mai mic rezultand reducerea cheltuielilor de intretinere . Casa Pasiva. conserva energia. inundatii si uragane frecvente.lipsa prafului generator de alergii. .lipsa excesului de caldura vara.casele pasive protejeaza mediul inconjurator.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->