P. 1
3D CAD Software Pentru Constructii Metalice Professional Edition

3D CAD Software Pentru Constructii Metalice Professional Edition

|Views: 1,990|Likes:
Published by Codreanu Petru
http://codreanupetru.wordpress.com/
http://codreanupetru.wordpress.com/

More info:

Published by: Codreanu Petru on Nov 30, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/04/2014

pdf

text

original

3D CAD Software pentru Constructii Metalice Professional Edition

cubus

Hellas Ltd

Software · Consulting Services

Pro Steel 3D de la A la Z
Sectiuni de profile metalice internationale cu serii de preferinte Sectiuni speciale de profile metalice cu biblioteca de imbinari Imbinari parametrizate Modificari in 3D

Un program pentru toate
Solutii noi pentru proiectarea 3D
Cu ajutorul ProSteel pentru constructii metalice, ve-ti utiliza un sistem de proiectare 3D, modern si inovativ. Niciodata pana acum proiectarea 3D nu a fost mai simpla si mai flexibila. Oricum acest program nu va atinge toate cerintele dumneavoastra de flexibilitate, in caz ca functionalitatea se limiteaza la un singur sistem de baza

Balustrade si case de scari Contravantuiri Grinzi cu zabrele, structuri reticulate Scari Sisteme de pane si cadre portal Managementul extensiv al blocurilor

Generarea automata a tuturor desenelor 2D pentru evaluarea costurilor si productie Dimensionare inteligenta (economica) Planuri singulare pentru detalii multiple pe acelasi plan Managerul planurilor proiectului

De aceea s-a folosit un nou tip de software de proiectare (CAD Abstract Layer) ce confera un mediu uniform pe diferite sisteme CAD disponibile pe piata. In mod curent ProSteel 3D este disponibil pentru AutoCAD si Autodesk Inventor. In viitor vor fi suportate si alte platforme, permitandu-va sa o alegeti pe a dumneavoastra. De aceea, hotarati-va in favoarea unui sistem ce se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. ProSteel 3D – va puteti intotdeauna baza pe el!

Orientat catre inginerul proiectant
Usurinta si flexibilitate
Sarcinile dumneavoastra zilnice de proiectare au devenit baza conceptului nostru de dezvoltare atunci cand am gandit aceasta noua versiune a ProSteel 3D. Acum aveti la dispozitie o aplicatie ce va da posibilitatea sa finalizati sarcinile zilnice la timp, cu usurinta si flexibilitate.

Sectiuni si Platbande
Sectiuni si Serii de Preferinte
Puteti crea propriile biblioteci pentru toate bazele de date de sectiuni internationale disponibile in mod curent. Toate datele legate de sectiuni sunt stocate in baze de date usor de accesat. Va puteti crea propria baza de date pentru sectiuni in orice moment.Puteti de asemenea controla orice baza de date doriti sa o folositi, in sesiunea de lucru curenta.

Sectiuni laminate la rece si sectiuni sudate Dialoguri uniforme
Toate ferestrele de dialog au un continut si un comportament consistent. Toate comenzile folosite in mod curent se vor regasi in aceeasi pozitie. Odata cu implementarea uneltei “Tool Tips” si a imaginilor dialog inteligente, este aproape inutila consultarea fisierelor “Help” sau a manualelor de utilizare. La cerere se poate apela si la un calculator ce permite calcule in timpul introducerii datelor. Sabloanele din ProSteel 3D pot fi sortate dupa cum doriti si intrarile recurente pot fi generate cu ajutorul unei singure apasari de buton. Tipurile speciale de sectiuni cum ar fi sectiunile laminate la rece pot fi create in mod simplu printro polilinie 2D, ulterior existantd posibilitatea de a fi generat un catalog complet de sectiuni transversale, cu descrierea parametrilor in baze de date. Prin combinarea tablelor individuale prin relatii parametrice se pot genera grinzi din table sudate ce pot fi modificate ulterior.

Poligonal table cu contur
Daca se doreste, mecanismul Rollup permite acestor ferestre de dialog sa fie reduse pana la dimensiunea barei titlu (Title Bar) in momentul in care cursorul este deplasat de pe fereastra aceasta oferind o mai clara viziune asupra proiectului. Puteti deasemenea crea placi de orice forma prin simpla introducere de puncte sau prinselectarea poliliniilor 2D pentru ca ulterior sa le modificati dupa cum doriti.

Imbinari Automate
Suruburi
Imbinarile automate sunt caracteristici ce le obtineti cand folositi un sistem de proiectare modern cum este ProSteel 3D, ceea ce conduce la o economie de timp semnificativa la modelare.

Intotdeauna o solutie rapida
Cu ajutorul ProSteel 3D puteti gasi solutii parametrice pentru aproape toate imbinarile standard intalnite in practica. Daca nu gasiti imbinarea necesara, aceasta poate fi creata manual prin folosirea uneltelor standard de modificare cum ar fi: gaurire, taiere, suruburi, etc.

Aceste imbinari automate va vor permite ajustarea dimensiunilor si tipurilor de sectiune, conditiile imbinarilor de capat si altele, numai la o simpla apasare de buton. Orice caracteristica sau valoare legata de aceasta imbinare poate fi modificata ulterior prin simpla selectare a unui element si apasand butonul din dreapta al mouse-ului. Valorile prestabilite ale parametrilor imbinarilor folosite frecvent sunt stocate in Managerul de Sabloane (Template Manager) si pot fi utilizate in orice moment.

Imbinari standard Placa de capat Placa de baza Cornier pe inima Placa de taiere Splice joint Vuta Rigidizare Imbinarea panei

Modificari Gaurire Surub Fanta Taiere poligonala Taiere diagonala Substract solid

Copierea parametrilor unei placi de baza pentru o alta devine un proces simplu prin utilizarea uneltei “Clone”.

Obiecte Structurale
Cel mai rapid mod de atingere a obiectivelor
Generarea automata a imbinarilor reprezinta numai primul pas al unui proces de proiectare productiv. Am pus la dispozitie un numar vast de obiecte structurale ale ProSteel 3D ce va ofera oportunitati extraordinare de a modifica structura dumneavoastra.

Acesta este doar inceputul
Exista deja mai multe obiecte structurale folosite frecvent in ProSteel 3D. In viitor vor urma si altele, multe dintre ele folosind moderna interfata COM, ceea ce va permite tertilor sa-si adapteze si sasi dezvolte sisteme unice, in sisteme de obiecte structurale.

Obiecte structurale existente
Casa de scara Balustrade Scara Contravantuire, cadru portal Perete de inchidere Sistem de pane Grinzi cu zabrele, sisteme reticulate Platforma circulara si rectangulara Podeste

Scari turn la o singura apasare de buton
Aceste obiecte structurale inteligente pot fi caracteristici complete cum ar fi scari turn si balustrade cu toate elementele componente cu posibilitatea de a fi modificate foarte simplu.

O singura fereastra de dialog permite controlul tuturor dimensiunilor prestabilite, sectiuni, etc. In plus, acestea pot fi modificate iar si iar, chiar dupa pozitionarea elementului. Modificarea poate fi facuta folosind unealta “Grips”. Schimbati inaltimea unei balustrade pana la dimensiunea dorita si intreaga structura este reconstruita ca si cu o ‘’mana invizibila’’!

Managementul blocurilor
Standarde organizate
Un sistem de management al blocurilor semnificativ va permite stocarea si procesarea a sute de blocuri, pentru ca apoi sa le introduceti in planurile dumneavoastra. Aveti posibilitatea sa definiti diverse puncte de inserare si aliniere pentru fiecare bloc. In timpul inserarii, acestea se misca ciclic prin fiecare punct, unul dupa altul prin folosirea mouse-ului.

Pozitionare automata
Recunoasterea elementelor identice
Pozitionarea in intregime automata determina numarul pozitiei componentelor pe baza identificarii eficiente a partilor identice, a grupurilor si a elementelor singulare. Un algoritm inteligent de distribuire are grija ca etichetele pozitiilor sa fie aranjate in asa fel incat sa nu se suprapuna. Puteti controla regulile de aranjare a etichetelor in timpul acestui proces.

O afisare structurata a blocurilor este posibila daca desemnati campuri de date definite de utilizator pentru fiecare bloc.O cautare logica a blocurilor este de asemenea posibila prin folosirea filtrelor.

Structura macajelor (stegulete) de pozitie
Desenul si continutul etichetelor de pozitionare ce sunt afisate in planurile 2D pot fi in intregime controlate. Sunt disponibile stiluri diferite pentru fiecare tip de component. Acestea sunt stocate impreuna cu valori presetate de distribuire. Pot fi folosite etichete standard sau etichete individuale.

Detaliere 2D
Browser pentru desene 2D
ProSteel 3D detine un browser inteligent “Detail Center”, acesta functionand ca un centru pentru vizualizarea, atribuirea si procesarea modelului dumneavoastra. Va puteti pune in ordine obiectele in functie de piese, subansamble si tipuri prin folosirea de filtre si mecanisme de sortare. “Detail Center” va permite sa creati desene ale elementelor subansamblelor si a vederilor in mod automat.

Detalierea express
Procesul de detaliere este mai departe imbunatatit prin folosirea “uneltei”- “Detail Center Express”. Aceasta va permite detalierea intregului model printr-o tehnica de procesare a scrisului. Fiecare element dintr-un subansamblu este creat pe un plan separat la o scara optima.

Stiluri pentru detalierea 2D
Detalierea 2D este controlata prin desemnarea de stiluri de detaliere, acestea fiind cele care vor determina maniera in care vor arata detaliile, inclusiv etichetele si dimensiunile. Va puteti decide cum vor fi afisate in 2D vederile pentru elemente. O fereastra de previzualizare va arata imediat rezultatul unui anumit stil de detaliere pe care lati ales sau a valorilor pe care le-ati folosit.

Atribute ale detalierii
Modelarea structurii ca structura arbore Afisarea filtrelor Linii de dimensionare fara suprapuneri Pozitionarea etichetelor fara suprapunerea textului Afisarea elementelor invecinate Afisarea elementelor cu intreruperi Desene in mai multe limbi Planuri fixe Managementul modificarilor Dimensionare manuala inteligenta

Generarea extraselor de materiale
Generarea rapoartelor
ProSteel 3D produce extrase de materiale in doua etape. In primul rand este creat un fisier extern dBASE ce deriva din modelul dumneavoastra, iar apoi acest fisier este folosit de o aplicatie externa pentru generarea extraselor de materiale si a rapoartelor. ProSteel 3D detine o aplicatie simpla de utilizat tocmai pentru acest scop. Puteti folosi alte aplicatii standard industriale pentru manipularea si generarea rapoartelor din fisierul dBASE.

Managementul sabloanelor si proiectelor
Vedere generala asupra proiectelor mari
Proiectele mari au de obicei un numar mare de modele mai mici, desene 2D si extrase de materiale. ProSteel 3D detine un sistem de Management de Proiect ce ofera o interfata clara si usor de folosit pentru administrarea fisierelor dumneavoastra si comutarea intre proiecte. In plus, unealta “Project Management” , Managerul de proiect va permite si inregistrarea setarilor dumneavoastra cum ar fi valorile in ferestrele de dialog si stilurile de detaliere pentru fiecare proiect corespunzator. Aceasta va asigura ca atunci cand comutati intre proiecte, intotdeauna veti avea sabloanele si setarile corecte.

Ecran si Iesiri
ProSteel 3D contine un generator eficient de formate ce va permite plasarea datelor in orice forma doriti. Puteti crea un format individual pentru extrase pentru structura, extrase pentru productie, materiale sau debitare. Fisierele de iesire pot fi de asemenea si de tip PDF, RTF, HTML. Este inclusa in program si o colectie de rapoarte tip in asa fel incat sa puteti incepe lucrul imediat.

Salvarea ferestrelor de dialog
Sabloanele ProSteel 3D pastreaza valorile diverselor ferestre de dialog. Pentru fiec are functie puteti compune seturi de sabloane standard ce pot fi apelate si aplicate in orice moment. Definiti standardele propriei companii intr-o structura clara tip arbore.

Schimbul extern de date
Comunicarea cu alte aplicatii
In zilele noastre schimbul de date joaca un rol decisiv in comunicarea dintre proiectant, inginerul structurist, architect si departamentul de productie. Erorile ce pot aparea la introducerea de date noi pot fi evitate. Numarul mare de interfete ale ProSteel 3D reduce acest risc la minimum.

Adaptarea prin VBA/COM
Arhitectura deschisa
ProSteel 3D va ofera maxima functionalitate pentru sarcinile zilnice de proiectare, oricum data fiind natura competitiva a pietei otelului, de multe ori nu este timp de modelarea in sistem 3D a geometriilor complexe. Cu ajutorul interfetei VBA/COM va oferim un mediu de programare profesional pentru a crea “unelte” si conexiuni specifice pentru proiectele clientilor dumneavoastra.

Formate recunoscute
DSTV-NC DSTV-PPS Product interface Steel (DSTV) SDNF STAAD SCIA ESA-PT Dlubal RSTAB KISS PXF PS3 (ProSteel 3D)

Automatizare perfecta Interfata VBA/COM va ofera acces complet la obiectele interne. Va puteti crea propriile module de proiectare folosind procedee de programare obisnuite – de la unealta VBA pana la intreaga aplicatie CAD adaptata companiei dumneavoastra. Exemplele de pe aceasta pagina arata ce posibilitati exista: acoperisul de sticla al complexului Milan Fair a fost un proiect foarte costisitor prin utilizarea de materiale cu cost ridicat. Folosind un modul COM special creat, procesul de proiectare a fost redus de 20 de ori. Un modul pentru turnuri pentru linii de inalta tensiune este o aplicatie aditionala pentru ProSteel 3D.

Tabele translationale
Tabelele translationale rezolva problema destinatiilor diferite pentru sectiuni si materiale intre diferite programe si standarde.

KIWI Software GmbH

ProSteel 3D de la A la Z
Generarea extraselor de materiale din model Liste de taiere Date de iesire in multiple formate cum ar fi: PDF, RTF, HTML etc. Extrase de materiale in planurile 2D Date DSTV-NC Interfete DSTV si internationale catre sisteme PPS si programe de analiza structurala Interfata pentru programare pentru aplicatii definite de utilizator Usor de invatat Modificari rapide in 2D/3D Ferestre de dialog cu diagrame auxiliare explicite Mecanism de rulare

Incredere prin experienta Avand ani multi de experienta in domeniul dezvoltarii AutoCAD, si contactul strans cu utilizatorii a condus la faptul ca ProSteel 3D a ajuns o aplicatie importanta si recunoscuta pe plan international pentru structuri metalice in 3D. Mai mult de 6000 de instalari in intreaga lume arata faptul ca am ales tehnologia si conceptele corecte de dezvoltare. Dumneavoastra, utilizatorii sunteti cei ce influenteaza directia pe care o urmeaza ProSteel 3D, pentru ca dumneavoastra sunteti cei care rezolvand problemele zilnice legate de proiectarea structurilor metalice, folosind programele noastre sunteti cei care conteaza. Programatorii nostri din Germania la KIWICADSoftware Ltd si Noua Zeelanda nu va vor lasa singuri.

CUBUS HELLAS Ltd TH. SOFOULI 7 Str. 154 51 Í. PSYCHIKO ÔEL: (210) 6722 –360 –366 –389 FAX : (210) 6722382 e-mail: cubus@ath.forthnet.gr www.cubushellas.gr

cubus

Hellas Ltd

Software · Consulting Services

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->