You are on page 1of 5

Stii ca Mântuitorul si Împaratia lui Dumnezeu locuiesc si înauntrul

nostru. De aceea, nu ne mântuim noi, ci El ne mântuieste. Dar,
pentru neputintele firii noastre, slabite de pacat, nu trebuie sa ne
întristam, ca si Dumnezeu se întristeaza cu noi. Dumnezeu iubeste o
pocainta senina; as zice ca pocainta cea mai placuta lui Dumnezeu a
fost a femeii ce a gresit mult, dar în loc de orice alta pocainta, L-a
iubit cu atât mai mult pe Iisus. Vreau sa zic,daca nu v-ati tot macina
mintea cu pacatele -ajunge cât le pomeniti la spovedanie - daca nu v-
ati otravi gândul cu ele, ati lasa toate înapoi si v-ati însenina fata si
inima de dragul lui Dumnezeu, care poate El ceea ce la oameni este cu
neputinta. Seninatatea, asta care nu scade, asta as vrea sa o prindeti
de la mine.

- Mai bine o rugaciune pentru cel care înjura, decât o observatie.
- Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare
- Solutia nu e de a aduna totul în tine, de a încerca sa rezolvi tu totul;
fara ajutorul supranatural te va face sa explodezi.
-Sa nu vorbesti niciodata despre proiectele tale, caci cel rau stie doar
ce vorbesti nu si ce gândesti si ti le nimiceste.
- Mai bine de jumatate din numarul patimilor sunt ale mintii. Postul
lucreaza si asupra acestora.

- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la conceptia despre lume, de
la dezechilibrul mintal.
- Paralizia loveste de obicei pe cei nesatui de avere si poate fi
mostenita.
- Numai cât necaz îi trebuie omului ca sa se mântuiasca da Dumnezeu
omului. Este cu dreptate sa tragi scurta (necazul) pentru necredinta.
Când omul îsi revizuieste pozitia fata de Dumnezeu, fata de Domnul
Iisus Hristos, fata de Biserica, atunci si Dumnezeu va fi cu el. Va fi
mai greu de copiii celui ce nu-si revizuieste pozitia fata de Dumnezeu.
- Nu-l judeca pe cersetor ca fumeaza.
- Diavolul prezinta patimile din om ca placute si usoare.

- Pacatele se înregistreaza în codul genetic al fiecaruia.
- Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte întru Împaratia în care n-ati
trait pe pamânt!
- Sufletul e trimis de Dumnezeu în momentul conceperii si Dumnezeu
singur, stie ce va fi cu copilul acela, cu ce capacitati ar fi venit în lume
si ce va fi si ce va face în lume. Numai te trezesti la batrânete cu

1

.Sectarii au provocat o libertate catehetica care- i duce la erezie. .Se vorbeste de unirea Bisericilor. luându-se dupa amagiri satanice.Tinerii sa se mute de la batrânii care le strica casa. deci de ajungere la sobornicitate.Diavolul stie si el Scriptura.Parul pe ochi la baieti si fete le strica si mintea. marita-te si ia-l în spate. . însa diavoleste. . vorbeste cu Dumnezeu despre ei. în Biserica. când fac rau. .Pantalonii la femei .Cei care opresc copiii de la credinta sunt osânditi mai rau ca sinucigasii.Copiii nascuti numai dupa distractii si destrabalari au iesit rai. cu ajutorul demonilor. strâmba întelesul oricarui cuvânt.Casatoria e sacul cu pacate. Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor în staulul Romei.mult mai grav ca lipsa de basma la rugaciune. . De aceea. atitudinea fata de Dumnezeu.Copiii . deoarece Biscrica are un singur Pastor: Iisus Hristos. sa pogoare chiar foc din cer amagind chiar si pe sfintii adevarati. .Ba unii vor ajunge ca. copilul va avea precocitate sexuala. mama sa nu stea în fum si sa nu ia medicamente. Si erau slugi! . botezat dupa rânduiala.scolari sa se culce la ora 10 (22) seara si sa se scoale la ora 5 dimineata.Daca nu poti vorbi cu copiii despre Dumnezeu.ispasirea pentru copiii pe care nu i-ai lasat sa se nasca sau chiar i-ai avortat. . . nu pentru placeri si desfrânare. . . din mijlocul vostru. .Casatoria-i pentru mântuire si prunci. ca sa poata învata. adica sectarii.Dracii nu au putere asupra crestinului ortodox. Acestia sunt mucarii de azi. Iobagii aveau câte 16 copii. ca sa nu mai poata lucra nimic. Dumnezeu îi pedepseste. . La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate. ci în minciuna. deoarece mintea lui fiind nebuna. .Decât cancer mai bine copii. pentru ca sa- si vina în fire si sa-si revizuiasca pozitia. . de vreme ce el nu sta în adevar. . Si sa se fereasca de prieteniile rele.În timpul sarcinii. .Nu da cu bâta în viespele sectare. Botezul pocaitilor (de tot felul) este lepadare de primul botez drept si e pacat. care atunci când vor fi lepadati de dreptul Judecator vor zice: “Doamne nu am facut minuni în numele Tau? Nu ne-am închinat noi Tie?” La toate acestea Dumnezeu le va raspunde: “Duceti-va de la Mine blestematilor fiindca nu va cunosc pe voi” . [numai în timpul 2 .Daca nu-i da pace la copil în vremea sarcinii. Tendinta Papei de a atrage în acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata.Cei ce cred nu au voie sa nu creada.

însa Dumnezeu-Fiul. 11). . decât ca o frâna pedepsitoare a desfrânarii stomacului.De obicei patimesc de cancer cei care nu postesc niciodata. nu aducem roadele acestui crestinism: oameni dupa 3 . l2. Cancerul înca nu are leac si apare fara alte explicatii. 55. ca pentru dainuirea lumii e darul acesta pe pamânt. endocrin. Ea este cea care opreste sa nu se arate Antihrist sau omul nelegiuirii (II Tesaloniceni 2. pentru ca se convertesc mai usor energiile în inteligenta.Precum Taina Pocaintei e un dar al cerului. încât credinta nu o mai vezi atât de curat. Iata de ce. 3) decât în vremea îngaduita lui de Dumnezeu. de castitate. . crestinii.Examenele se iau mai usor în stare de înfrânare.Nu va putea avea omul pace pe pamânt de nu va avea pace cu Dumnezeu! (I Tesaloniceni 5. E Sfânta Liturghie sau Jertfa cea de-a pururi. Când dormim în afara acestor ore.Fumatul slabeste nu numai plamânii. Luca 21. îmbatrânesc mai repede si nu au detenta (spontaneitate) fizica si mentala] . celulele (si organismul întreg) se odihnesc. Isaia 139. marea taina. 20). 3.Cine face curte nu face carte . Pe simplul motiv ca noi. energia lor aproape total si nu au avut nevoie de femeie. dar nu se repara. Cel ce este iubirea de oameni si de toata firea. mântuieste lumea sau o fereste de urgiile lui Antihrist.somnului dintre orele 22-24 organismul uman produce un hormon de crestere si refacere a celulelor. . despre care a grait Domnul prin Daniil (Daniil 12. toata lumea ar trebui sa vie la Sfânta Liturghie. asa Sfânta Liturghie. -Cei bolnavi sa tina regimul bolii în loc de post. 3). Caci pentru multimea faradelegilor.Cei vechi stiau pricina pentru care nu se arata Antihrist în zilele lor. Se vede ca prin el se pedepseste lacomia mâncarilor si obârsia desfrânarii. sub chip smerit. 2. . caci Sfântul Pavel vorbeste despre taina aceasta în chip ascuns. Rezultatul: cei ce nu dorm între 22-24. Se stie ca marii savanti îsi convertesc.Va lua tara foc din Prislop (e vorba de “focul” Duhului Sfânt: Lc. mereu Se aduce pe Sine Jertfa Sfânta înaintea lui Dumnezeu- Tatal. nu se refac. . de mult ar fi trebuit Dumnezeu-Tatal sa sfârseasca lumea.Sa bagam de seama ca nu cumva crestinismul sa se ia de la noi. Asadar în numele lui Hristos va rugam ca si cum Dumnezeu v-ar ruga prin noi: împacati-va cu Dumnezeu (II Corinteni 5. mijlocind milostivirea de la El. pentru mântuirea fiecarui suflet în parte. 49) . dar n-o numeste (II Tesaloniceni. ascunsa iarasi sub chip smerit. ci si mintea omului. 10) si apoi Însusi ne-a învatat. .

nici Sfânta Biserica (si slujitorii ei) nu trebuie sa i se supuna.Unei stapâniri de stat (sau sef). asa cum sunt. Pacatele bunicilor si strabunicilor ca fumatul. fara iubire.Daca împiedici un guturai prin medicamente. de Dumnezeu asculta. atinge prima generatie si se nasc orbi. e departe de Dumnezeu. . 1). dar nelucrând ei la sufletul omului. . n-are leac nicaieri. .Obisnuit.Nu vreau ca neamul acesta. .Vine timpul. Deci primim divinul stapânirii.Pacatul cel mai mare este razvratirea împotriva lui Dumnezeu. care nu se supune lui Dumnezeu. . - Asceza (înfrânarile de orice fel). îl transformi în alte primejdii . cucuvelele vor cânta într-însele. sinuzita.Fratilor. .Cine-i îngust la minte. Roadele slabirii în dreapta credinta a teologilor în facultati si seminarii vor fi preotii. Ferirea de frig ajunge.Parca toate lucrurile unui om seamana cu stapânul lor. ca pe-o izbavire sigura din împaratia pacatului. .chipul lui Iisus. care are o a asa de mare chemare la Dumnezeu. . iar altii vor construi altele noi. si e foarte aproape.Din toate timpurile se stie ca.Rar sa gasesti un om care sa dea sens religios mortii. 13. . . care vor fi si mai slabi ca învatatorii lor.Sa-i iubim pe toti oamenii. bautura. . 4 . dar va cadea si acesta. - Rugaciunile si jertfa Sfintilor Brâncoveni m-a adus pe mine pentru tara aceasta a noastra. de mântuirea sa se mai leaga o multime de oameni. . lucrurile cam imposibile sunt la capatul alergarii spre desavârsire.Mântuirea nu se câstiga cu o fapta razleata. ci si o fapta a libertatii noastre. ascultati de Biserica.ex. fiindca cei ce asculta de preotii ei. adica s-o astepte cu bucurie. dar nimic din cele omenesti. sa se corceasca.“Nu este stapânire fara numai de la Dumnezeu” (Rom. n-a mai dainuit puterea lor. dar refuzam pacatul ei… Sa fiti deci pregatiti sa puneti capul pe butuc daca credinta o va cere. ci presupune o fata sociala. curvia. . Cine are minte sa ia aminte. Dumnezeu nu forteaza mântuirea nimanui. .Multi sunt mai betegi la minte decât la stomac. ultima reduta va fi Sibiul. atinge a treia generatie. atunci când puternicii vremii ridicau mâna asupra slujitorilor lui Dumnezeu.ca-i usoara - ca-i cel mai bun leac al ei. vor ramâne bisericile goale. când toti preotii vor repara bisericile. . Lasa fazele obisnuite ale bolii . Sa ne cunoastem strabunicii si sa ne rugam pentru ei. .Mântuirea noastra nu e numai un dar de la Dumnezeu. nimeni nu se mântuieste singur. mai ales în Transilvania ortodoxia aproape ca va dispare.

Darul proorociei i s-a luat o vreme. care va tirani sub ascultarea sa tot pamântul. încât va fi salbaticirea si nebunia urii (Lc. a capatat o strasnica pedeapsa. Caci “acela” va primi sa fie împarat peste stralucirea tuturor împaratiilor pamântului (Mt.evreu de neam. . . Când îsi urmeaza destinul.nu al lui Dumnezeu . cei cu daruri. nu poporul (II Regi 24. Când si-l tradeaza. 8-9).17).. sa se gateasca de pedeapsa. . chiar de venirea sabiei dupa dreptate. . cu mariri. caci Dumnezeu e Cel ce le schimba.Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu.El e “acela” care va veni în numele sau . iar din popor i-au murit 70. .Împliniti-mi dorintele. 11) peste tot pamântul. numai fiindca a îndraznit sa numere poporul (II Regi 24).000 de oameni . Deci.Sfânta Liturghie mai tine lumea. înaintestatatorii si detinatorii puterii au sa dea seama. încât vor zice ca nu le mai trebuie Dumnezeu si Biserica si preoti.Predica despre durerile oamenilor 5 . problemele voastre. 4. Regele David.Despre rugaciune Marturii despre Parintele Arsenie Boca Parintele Arsenie Boca . sfaturile minime si va schimba Dumnezeu situatiile. au sa dea seama toti înzestratii lui Dumnezeu.si doar el gresise. Mai puteti citi: Parintele Arsenie Boca . au apararea lui Dumnezeu. înzestrat deodata cu darul stapânirii si cu darul proorociei. fara sa fiu eu prezent.Când faradelegile vor înclesta mintea si inima oamenilor si-i vor salbatici asa de tare.Pentru o alunecare a omului de la nume la numar. cu raspunderi. Cel rau vrea sa ocupe scaunul lui Dumnezeu. cu puteri si cu tot felul de haruri. 6. atunci vine sfârsitul.