P. 1
Quilling Este o Veche Forma de Arta

Quilling Este o Veche Forma de Arta

|Views: 2,447|Likes:
Published by Roxana Custura

More info:

Published by: Roxana Custura on Dec 03, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/19/2013

pdf

text

original

QULLING Quilling este o veche forma de arta ale carei inceputuri dateaza din secolul 15.

Unele izvorare duc chiar la date mai timpurii, din secolele 14, sau chiar 13. In orice caz, istoria quillingului este strans legata de istoria hartiei, acesta fiind materialul de baza in quilling. Datorita naturii fragile a materialului folosit, cele mai vechi lucrari care s-au pastrat in muzee apartin anilor 1700, 1800. Quillingul este folosit pentru a decora felicitari, rame foto, tablouri, cutii, suporturi pentru lumanari, tavi etc. Uneori, alaturi de formele rulate din hartie sunt folosite si alte materiale, cum ar fi: sarma rasucita, flori de ceara, cochilii, fundite din material textil. Exista mai multe tehnici in quilling, tutorialul de astazi fiind pentru tehnica numita in engleza ³filigree´ ± filigranare. Filigranarea este procesul prin care o fasie de hartie este rulata sau rasucita pentru a se obtine forme cu aspect delicat ce vor fi apoi folosite pentru a crea un model decorativ.

Materiale necesare: - fasii de hartie, latimea 3 mm (se folosesc si alte dimensiuni, dar cea de 3 mm este cea mai folosita); daca nu reusesti sa gasesti de cumparat (exista seturi cu diverse nuante intr-un pachet), le poti taia chiar tu din coli A4 de hartie; - acul special, cu fanta, pentru rulat (vezi imaginea alaturata); - foarfeca; - sablon cu gauri de diferite dimensiuni (ai nevoie de el daca, de exemplu, vrei sa faci o floare cu toate petalele egale ± cercurile din care modelezi petalele le vei face la aceeasi dimensiune daca te ghidezi dupa aceeasi gaura a sablonului); - placa de pluta (poate fi inlocuita cu un mousepad sau cu o bucata de carton mai gros, dintr-o cutie de ambalaj); - ace lungi cu gamalie ± pentru a fixa provizoriu pe bucata de pluta, pana la lipire, modelele mai complicate (de asemenea, poti stopa desfasurarea rulourilor pana la folosirea lor) ± pot fi cumparate din raioanele de mercerie; - carton ± din care sa faci suportul pe care vei lipi modelul (de ex. o felicitare); - aracet (indicat este cel care devine transparent cand se usuca) si un betisor cu care sa aplici aracetul; - penseta (este de ajutor atunci cand trebuie sa lipesti formele quilling ± le poti pozitiona mai usor).

pg. 1

Forme quilling

Desi acestea sunt cele mai folosite, nu exista o limita in cazul formelor pentru quilling si a modelelor ce rezulta din combinarea acestora; totul tine de imaginatie.

Executie Ia acul in mana dreapta (daca esti dreptaci, bineinteles) si prinde un capat al fasiei de hartie in fanta acestuia. Ruleaza hartia pe ac, strangand in acelasi timp (cu degetele de la mana stanga) ruloul de hartie ce se formeaza. Daca rulezi hartia pana la capat, apoi lipesti capatul hartiei si scoti cercul format de pe ac, ai obtinut cercul strans. Daca scoti mai intai cercul de pe ac si-i dai putin drumul, sa se mai desfasoare spirele, apoi il lipesti, obtii cercul lejer. Din acesta se modeleaza restul formelor din primele doua coloane. Daca incepi de la un capat si nu rulezi decat o bucata din fasia de hartie, apoi, fara a o lipi, o scoti de pe ac, obtii ruloul (eng. scroll). Daca rulezi ambele capete ale hartiei, in functie de sensul de rulare si de locul unde indoi hartia, poti obtine una dintre formele din coloana din dreapta. Pentru a obtine un model, trebuie sa combini mai multe forme.

Observatie

pg. 2

traseaza o linie pe toata lungimea ei. 4. o fasie cu latimea de 1 cm (daca vrei o floare mai mica. la 3 mm de marginea de sus (vezi linia gri din Fig. scoate acul si desfa petalele. dar. 6. cu atat floarea este mai finuta. poti sa-i faci si mai lati. cu cerc strans in centru (B). ii voi inlocui in toate articolele de pe blog. franjurate pe diagonala (C) etc. Cum spuneam intr-un articol recent. Floarea simpla (A): 1. taie o fasie mai ingusta).5-2 mm in partea de jos a fasiei de hartie.1). cu cat sunt mai ingusti. De asemenea. in quilling exista mai multe tehnici. 5. din latimea unei coli de hartie A4. poti face frunze (D). 2. Floarea cu cerc strans in centru (B): pg.Mentionez ca traducerea termenilor din engleza imi apartine si nu am gasit in toate cazurile cuvantul cel mai potrivit. cu creionul. ia o foarfeca si taie franjuri de 1. trebuie sa pui o picatura de aracet. pentru a preveni desfacerea hartiei. 3. unde. Astazi voi prezenta tehnica numita in engleza ³fringing´ ± a franjura. Prin aceasta tehnica poti face mai multe tipuri de flori: simple (A). pana la linia trasata cu creionul (Fig.2). ruleaza strans pana la capat.1). Va multumesc pentru intelegere. Daca voi descoperi ca la noi se folosesc alti termeni. intoarce fasia de hartie invers (cu franjurii in sus) si prinde in fanta acului pentru quilling partea de jos a capatului din dreapta (Fig. taie. 3 .

pregateste o fasie de hartie franjurata. Floarea franjurata pe diagonala (C): 1. 2. in partea de jos a fasiei de hartie. ia o fasie de hartie cu latimea de 3 mm si lungimea de 10 cm. 4. cand s-a terminat. apoi lipeste de ea un capat al fasiei franjurate si ruleaza strans in continuare. 4. lipeste-i capatul cu aracet. pana la linia trasata cu creionul. ruleaza cat mai strans pana la sfarsit si lipeste capatul cu aracet. ca sa nu se desfaca. 4 .3). 7. indoaie fasia in doua (pe lungime) si asaz-o cu capatul deschis in sus. taie o fasie de hartie cu latimea de 3 cm i lungimea de 15 cm. traseaza o linie pe toata lungimea ei.5-2 mm. incepe sa rulezi pe ac. 6. strans. 5. astfel incat sa se vada cercul strans din centru. la un unghi de 450 (Fig. 3. 5. la 3 mm de marginea de sus.1. pg. intoarce fasia de hartie cu franjurii in sus si prinde in fanta acului pentru quilling partea de jos a capatului din dreapta (ai grija sa prinzi ambele foi de hartie). scoate de pe ac si desfa petalele. fasia de 3 mm (Fig. cum este specificat in pasii 1-3 ai instructiunilor pentru floarea simpla.4). Poti face aceasta floare si cu cerc strans in centru. cu creionul. 2. scoate de pe ac si aranjeaza petalele. ia o foarfeca si taie franjuri de 1. 3.

3. dupa ce ai terminat de franjurat hartia. pentru a varia. Formele sunt ob inute prin infasurarea unei fasii de hartie de 2 sau 3 mm in jurul acelor cu gamalie aranjate in moduri diferite. taie o forma asemanatoare unei jumatati de frunza cu codita (atentie la sensul franjurilor ± Fig. 5. in engleza. cu creionul. Ori. pentru a o lipi. tinand foaia tot indoita in doua. mai lati pe margine).6). Ii poti suprapune si rula. o fasie cu latimea de 2 cm. desfacand hartia. 2. 6. poti imbina franjuri de mai multe culori. ideea este de a obtine o forma inconjurata de un invelis exterior.5 (ai grija sa tai ambele foi de hartie). Intre anii 1700-1800 era la moda in Anglia Georgiana decorarea cu forme obtinute in acest fel a cuferelor. de aceea il voi folosi deocamdata ca atare. traseaza o linie pe toata lungimea ei. Nu am reusit sa gasesc o traducere multumitoare a termenului Ähusking´. la un unghi de 45 0. indoaie fasia in doua si asaz-o cu capatul deschis in jos. din latimea unei coli de hartie A4. De asemenea. Materiale necesare: pg. la 2 mm de marginea de sus. poti imbina diverse latimi de franjuri (mai mici in centru. cutiilor in care era pastrat ceaiul etc. care sa descrie cat mai bine aceasta tehnica. 7. pune aracet doar pe spatele coditei.5-2 mm. 5 . In orice caz. in partea de jos a fasiei de hartie. taie franjuri de 1.Frunza (D): 1. ai obtinut frunza. taie. o Äcoaja´ sau o Äteaca´ (asa cum au pastaile). pana la linia trasata cu creionul. 4. sau ii poti rula unul dupa celalalt. ramelor de tablouri. asa cum este aratat in Fig.

. la o distanta ce variaza in functie de marimea petalei.un creion si o rigla. vertical. 6 . cat mai lungi. obisnuite. respectiv Ä5´ ± Ä6´ (Fig.aracet (de preferat care devine transparent dupa uscare) si un betisor pentru aplicarea aracetului. In partea superioara a diagramei. . Bucla facuta ulterior in jurul acestor puncte reprezinta bucla centrala. pg. Deasupra lui. in jurul acelor.penseta (cu ea poti pozitiona mai usor formele pe carton). cu partea mai scurta in dreapta. . in ordinea urmatoare (vezi si Fig. alba. simetric (foloseste rigla pentru a masura distantele). . . . pune foaia de hartie pe placa de pluta si infinge ace cu gamalie in punctele desenate. Locul in care stau ele determina marimea si forma petalei. . se mai deseneaza perechile de puncte Ä3´ ± Ä4´. nu cele lungi de croitorie). nu prea strans. latimea 3 mm. Punctul principal este punctul Ä1´.carton ± din care sa faci suportul pe care vei lipi modelul.ace cu gamalie (de aceasta data. Ia o fasie de hartie si indoaie 2-3 mm la un capat (ca sa obtii un fel de Äcarlig´). Instructiuni petale Primul pas il reprezinta desenarea pe hartie a diagramei ce va determina pozitia acelor cu gamalie.fasii de hartie. Plaseaza acest carlig in jurul punctului Ä1´. deoparte si de alta a punctului Ä2 ´.o coala A4 de hartie..urca prin stanga pana la punctul Ä2´ si coboara prin dreapta lui din nou la punctul Ä1´. cele mai bune sunt cele mici. Dupa ce ai terminat de desenat diagrama.2): .placa de pluta (sau orice alt material in care pot sta bine infipte acele cu gamalie). Incepe sa infasori hartia.1). este punctul Ä2´.

urca prin dreapta punctului Ä3´ si coboara. din nou la punctul Ä1´. Pentru a face o alta petala.scoate acele cu gamalie.din punctul Ä1´ (nu uita de carlig). cand ai ajuns din nou la punctul Ä1´. apoi asteapta cateva secunde sa se usuce aracetul (daca nu faci asa. . . . prin dreapta lui. din 5 in 5 mm). deseneaza punctele pe o singura linie verticala.urca prin stanga punctului Ä6´ si coboara.in acest moment ai terminat de facut buclele interioare ale petalei. infinge din nou acele cu gamalie si reia pasii prezentati deja. la puncrul Ä1´.in acest moment. prin dreapta lui.. taie hartia in exces si lipeste cu aracet capatul in acest punct. Instructiuni frunze In cazul frunzei. .in Fig. tot ce mai ai de facut este sa inconjuri cu hartia ramasa toate acele cu gamalie (inainte. prin stanga lui. la punctul Ä1´.3 poti vedea o petala ajunsa in acest stadiu de lucru. este bine sa pui cate o mica picatura de aracet pe varful fiecarei bucle). pune o picatura de aracet pe exteriorul capatului mic al carligului si lipeste-l de fasia de hartie. Infasurarea hartiei se face in ordinea urmatoare (vezi si Fig. . pg. carligul va sari de pe acul Ä1´ cand vei trage de hartie pentru urmatoarele bucle). prin stanga lui. urca prin stanga punctului Ä2´ si coboara prin dreapta lui inapoi la Ä1´.urca prin stanga punctului Ä4´ si coboara.urca apoi prin stanga pana la punctul Ä3´ si coboara iar la Ä1´. . Numarul de puncte determina lungimea frunzei. 7 . cu distante egale intre ele (de ex.urca prin dreapta punctului Ä5´ si coboara. . . la puncrul Ä1´.4): . unde trebuie sa lipesti hartia. ia petala si pune-o deoparte.

Vom începe cu cea mai simpl form . dar de multe ori vei stoarce i manipula-le în diferite forme pentru a construi imaginea ta. ap sa i u or de terminare a subliniat într-o parte a curbei-l peste.in Fig.cand ai terminat. Petal Luând forma unei lacrimi.. taie hartia in exces si lipeste capatul in punctul Ä1´.5 poti vedea o frunza ajunsa in acest stadiu. pg. Lacrim Ridic bobina si cu degetul mare i degetul ar t tor prinde i-l formând împreun o form cu un punct de la un cap t i l sând cel lalt cap t rotunjit.scoate acele cu gamalie si ia frunza. Uneori. ve i dori s p r seasc bobine ca cercuri. . . . Aceasta este o form util pentru petale de flori. 8 .infasoara hartia in acest fel in jurul tuturor punctelor.

o mare pentru carduri de quilled Cr ciun. Frunza Asigura i-un alt Marquise. Bunny ureche. Holly frunze O pereche de pensete ambarca iuni amintit sunt utile atunci când se face aceast form . Arrow Mai întâi face o lacrim de ciupit un cap t. P trat Acesta are nevoie de ambele degete mari i ambele degete index! ine i cerc dintre toate patru cifre i ap sa i u or într-o form p trat . pg. Jumatate de luna sau Crescent Ve i avea nevoie de instrumentul dvs. dar acestea pot fi l sate rotunjite. dac este necesar. Holding bobina într-o mân utilizeaz degetul aratator pe de alt parte. Lua una din bobine dumneavoastr i împinge i mânerul de instrument în cerc. Ciupi i trei col uri pentru a le ascu i. de fiecare mân . pentru a împinge o scobitur în cerc. care de ine la sfâr itul prins. quilling din nou pentru aceast form . Ascu i dou puncte din afara. Triunghiul Un u or complicat o de data aceasta. dar de data aceasta. utiliza i degetul pentru a împinge cel lalt cap t fa de cealalt mân formând o scobitur . Marquise este una dintre formele cele mai utile în quilling. sau scut Similare în aparen cu semiluna. dar înainte de închirierea merge de la sfâr itul prins împinge i-l înapoi în partea principal a cercului pentru a forma o scobitur . care este. apoi rândul s u. Prinde i puncte pentru a ascu i forma. Apoi prinde i cele dou puncte care rezult s ascu i pân forma i de a face urechi. aceast form se face f r a utiliza instrumentul quilling ca un fost. stoarcere dou capete pentru a forma puncte. desigur. Apoi.Marquise sau forma ochilor Ia-o alt bobin i de data aceasta de in între degete degetul mare i indexul de la ambele mâini. forma 90 de grade i se repet . Strânge i fiecare col pentru a transforma cercul într-un p trat. Lalea Începe i prin a face forma unei lacrimi. greu la fiecare punct Ap sa i pentru a ascu i sus forma. 9 . Star Face o Marquise ca înainte. ciupit dou puncte mai mult pentru a face o stea. Ciupi i strâns cu ambele mâini pentru a forma puncte de la fiecare cap t. Holding cerc între degetele indicele dvs. dup prinderea se termin muta i-le în direc ii opuse a crea o poft de mâncare în form . împinge i partea de jos a cercului cu degetul mare pentru a crea un triunghi.

Cerc deschis Una usoara! Doar bobina. 10 . Cerc deschis Una usoara! Doar bobina. nu lipici bobinele end. De data aceasta nu lipici la sfâr itul banda de hârtie dup ce aceasta este încol cit. Începe i prin t iere snips mici. dar cu hârtie mai putem face o floare sau franjurate pompom. Open V A lucrat în acela i mod ca i inima de mai sus. Încerca i s p r seasc aceea i cantitate de hârtie de circula ie pe fiecare parte a inimii. ca de obicei. Roll de la un cap t la spre linia de ori pân la o mic sec iune de hârtie este l sat precedent ori. astfel c se aliniaz frumos când a i terminat. repeta la cel lalt cap t pentru a forma o form Holly frunz . tot drumul de-a lungul lungimii sale. dar înainte de a lua-l lipici instrument sfâr itul în locul. pân la cap t. dar rola departe de linia de ori crearea bobine de pe exterior. Start de rulare de la cap tul îngust i continua rulant atunci când ajunge i la hârtie ciuntit.Open bobin bobine Open sau scrollwork poate ad uga o not delicat la un element quilled. Hârtie instruc iuni quilling . instruc iuni quilling hârtie . Franjuri flori Folosind aceea i tehnic ca mai sus pentru bobina strânse. Utilizarea degetele prinde i un cap t i împinge i-l spre centru. de hârtie quilling i împ turi i-o în jum tate. r spândit u or sec iunea ciuntit a produce un efect pufos.Strânge i dvs. Bobina de strâns este cel mai usor de toate pentru a face.Open sau derula i lucru se poate ad uga o not delicat la un element quilled. dar dup ce la p r sit pentru a v relaxa. Deschideti-va inima Ia lungimea dvs. De data aceasta nu lipici la sfâr itul banda de hârtie dup ce aceasta este încol cit. ine i-l pentru câteva secunde pentru a permite lipici s se usuce înainte l u or eliberarea din ma in . precum i lipici sec iunea unsnipped. Face acela i lucru pentru cel lalt cap t.Efectuarea o bobin strâmt i varia iile Am pierdut primul desen în fotografia de mai sus. într-o margine a hârtiei la intervale regulate. roll Apoi o bobin strânse. cerc împreun în centrul Folosind o penset dumneavoastr . pg. Adeziv ca înainte i apoi r spândirea deschide floare ciuntit l sând un centru de frumos strans. astfel încât rezultatul final arata ca o scrisoare de V cu bucle orientate spre exterior pe capetele deschise. ca de obicei. dar dup ce la p r sit pentru a v relaxa. nu lipici la sfâr itul. flori franjuri cu centrele Pentru a crea o floare cu un centru de colorat diferit ia o band larg 3mm în galben sau o culoare adecvat i clei ciuntit o lungime mai mare de hârtie în culoare floare aleas de dvs. Înf ura i hârtie în jurul acul quilling ca înainte.

Acest lucru este mai u or de în eles de c tre urma fotografiei. incepatori dvs. Nu te limita doar la aceste doua exemple de diagrame prezentate mai sus. Utiliza i o band de hârtie mai larg pentru trandafiri dvs. Band larg a crescut mai mare va sta din material card sau suport. de trandafir. ci chiar de 2 sau 3 ori. de la 6mm la 10mm este bine.. 11 . dar aceast pagin este obtinerea destul de lunga asa ca le voi pleca pentru o pagin separat . Next ori hârtia în jos.Exist alte bobine deschise pute i face. in functie de efectul pe care vrei sa-l aiba produsul finit. aici sunt unele instruc iuni pentru a face o quilled a crescut de la hârtie. pg. Ia ma ina dumneavoastr cu fante si alunecare sfâr itul lucr rii prin slot. în unghi drept la partea din spate. Acele cu gamalie pot fi aranjate intr-o varietate de moduri. Lipeste la sfarsit floarea (formata din 3-6 petale) si frunzele pe coala de carton. De asemenea. Trandafiri din hartie Trandafiri de hârtie poate face ad ugiri atractive pentru quilling dumneavoastr . poti inconjura petalele nu doar o data. fante instrument este cel mai bine pentru ca acestea creeaz centru deschis de care avem nevoie. Vânt pentru câteva tururi pentru a creat centrul dvs. Desi poate dura un timp pentru a dobândi talent va fi în curând crearea ciorchinilor întregi! Deci.

dar este bine în valoare de practica. ase de aceeasi forma între pg. a crescut. Release dvs. P stra i rulare pân când avea doar o lungime scurta de hârtie stânga. aplic dup punctele a a cum se arat în exemplele de mai jos. . ori de hârtie din nou. Este posibil s dureze câteva v încearc s ob in un trandafir care sunte i mul umi i cu. p strând partea de jos a crescut aliniat i care s permit marginea pliate la splay departe de instrument. i nu a i terminat dvs. Pe m sur ce ajunge la sfâr itul sec iunii pliat. 12 .Rulare continua. a crescut în jos a a arat pe partea inferioar de flori si lipici. Fulgi de nea Pentru a face un fulg de z pad pe deplin decorativ. a crescut de la instrument i permite s se relaxeze pu in. Ori tag-ul restul de hârtie pe care s acopere centrul lipite i ine i ap sat pân când se usuc lipici. Nu da drumul complet sau pe Rose va relaxa! Împinge i centrul dvs.

13 . Se pare într-adev r într-adev r înfrico detaliate. tor i pg. dar nu este a a de r u. Voi tine de mana prin totul. Încredere în mine.Azi am o mare de gr sime tutorial de a împ rt i cu tine.

benzi pentru suluri 4-3 ". prin t ierea de pe partea de sus a unui ac. i c . Folosind o culoare albastru gheata. benzi de lacrim 4-2 ". 14 . aduce cu ma ina la sfâr itul lucr rii. benzi pentru runda centru 8-3 ". sau pute i face doar propriile dvs. T ia i o gr mad de 1 / 4 "benzi dintr-o bucata de 12 x 12 carduri-mi place. i începe de rulare. Din aceste fâ ii sub iri. mi se intampla sa uite ca Lacey de benzi sub iri i g si ca ele s fie suficient de robust. aici e ceea ce ave i nevoie pentru a reduce 1-6 ". benzi pentru arme 4-6 ". atunci când este quilling la cele mai bune prea. cu o pereche de foarfece staniu sau de t iat sârm . pg. si o va descompune pentru fiecare buc ic . Pute i face benzi dumneavoastr gros. pe care o pute i g si la lui Michael în culoar tan are. Vor sa arate un pic mai substan ial împotriva copac sau pe un pachet i vor fi un pic mai robust. benzi pentru marchizul Ve i avea nevoie de un fel de instrument de quilling. dac dori i i va func iona doar mare. Fulgi de nea sunt cel mai bine atunci când sunt toate scroll y i complicate. Trebuie doar s ne amintim c este doar suflecate hârtie. ci un adev rat alb arata prea mare. Aceasta este o aplica ie perfect pentru quilling.Am facut o tona de peste ace ti ani i care niciodat nu reu esc s suscita oohs i aahs. Introduce i banda de hârtie în crest tura instrument quilling.

astfel încât acesta relaxeaza intr-o mai ran vag cerc. pute i face orice alt form i e chiar mai u or decât pare. Ca amestecurile de feathery rupt marginea în restul formei. atunci când pan . pg. în cazul în care un cap t t iat va forma o creasta definit . R spândirea unui lipici pic pe coada. Roll-o tot drumul în sus. i apoi l sa i-o s mearg . 15 . De obicei. si lipici l jos. Aici.. ai rupe vârful foarte oprit înainte de a v lipici jos cel lalt cap t. nu veti observa nici o creasta a a c nu merit pas suplimentar. Odat ce a i master face runda.S începem cu Rundei a 6-centru ".

Forma Runda ofer . de asemenea. pg. Pentru forma unei lacrimi. i prinde i ambele capete pentru a crea dou puncte. lipici la sfâr itul în locul. o baz pentru forma unei lacrimi i marchiz. punct situat la partea de sus a unei lacrimi s -l ascund . 16 . vei lua o parte a unei runde facuta din unul din cele 3 ". Marchizul se face exact acela i mod. am încerca s line up care cu creasta. Face o ie ire Runda a 2 "band . benzi i prinde -l pentru i a crea un punct Din moment ce nu s-au deranjat s se amestece în termin noastre.

dar v ajut s aib un punct de m surare i vom fi lipirea c punctul de jos oricum. Ultima pies este pentru arme. rola în aproximativ de dou ori..Urmatoarea sa facem suluri. asa ca nu va arata. o defilare nu este pliat . Fold un 6 "band în jum tate i roll fiecare cap t pân la acel punct la jum tatea distan ei A a cum este aceasta este o forma de inima. pg. Am într-adev r nevoie de un obiectiv macro pentru acest proiect. a f cut dintr-un 3 "band . Ne pare r u despre imagini neclare. 17 . La un cap t al benzii. De obicei.

18 .. Fie c în l imea este o parte dintr-un nu-inch mai inalt sau mai scurte "Nu conteaz deloc. Cu acest pas complet ar trebui s ave i: Runda 1 4 Teardrops pg.La cel lalt cap t. în roll pân când piesa de m suri de aproximativ 1 ". Restul este doar o pune împreun . M sur torile sunt cu adev rat libere aici Singurul lucru care conteaz este faptul c toate acestea sunt aproape aceea i în l ime. Ai f cut toate piesele. Începe i prin a lua 2 din bra e i le lipici împreun spate în spate. Asta este.

pg. 19 . Apoi vin piesele bra . Acum ia o defilare i lipici-l pe cei mici ai bucle lovit împreun . Ciocni marginile celor de jos bucle pân lâng altul.4 Marquis Scrolls 4 Arm 4 piese Începe i cu piesa Round. Acest lucru va fi centru. i lipici fiecare pies pân la runda.

Nu v fie team s dezlege de parcurgere oricât de mult ai nevoie pentru a. Apoi trage i pergamentele s se întâlneasc lacrimi. În cazul în care bra ul este îndoit sau nu vrea s r mânem la lacrimi. pg. 20 . Lua una din lacrimi si lipici-l jos în mijlocul de parcurgere. i lipici împreun .Trage i u or de defilare pân când se atinge de arme. i le lipici împreun în cazul în care acestea îndeplinesc. trebuie doar s v mai mult spa iu.

21 . Pentru fulgi de z pad pe copacul meu.Repeta i ace ti pa i pentru toate p r ile. dar tendin a de a face toate buclele relaxa i. i apoi lipici Marquis în spa iul mic dintre buclele în partea de sus a bra elor. Apoi am filetate o bucl de linie de pescuit prin intermediul unuia dintre marchiz s stea ornament. am pulverizat fulgul terminat cu un adeziv spray si udate în -l sclipici. Mi-a pl cut ideea de a folosi linia de pescuit asa ca ar arata ca fulgii au fost încadrate în loc de ag at. Am încercat un adeziv lichid în primul rând. pg.v .

pg. 22 .

Lacrima . 1. 3. 23 . Ochi .dupa ce ai facut forma de baza si ai lipit capatul. strangi intre degetul mare si aratator un capat al formei. Simplu (cerc) .Formele de baza: In quilling exista cateva forme de la care pornesti pentru a crea modelele dorite.forma de baza 2.strangi intre degete 2 capete opuse ale formei de baza pg.

E foarte versatila si da un aspect interesant oricaror proiecte.4. Cerc strans . Partrat .vezi "V" Cum facem o floare? Poate una din creatiile cele mai usor de realizat este floarea. Mai jos aveti pasii pentru realizarea unei flori si diferite alte modele. pandantive).pornesti de la o jumatate careia ii apesi muchia putin inauntru 15. "S" . Apoi strangi un capat.strangi 2 capete alaturate si unul opus al formei de baza 12.indoi fasia de quilling in 2 si infasori cele 2 capete (optiuni: indoite inafara/inauntru.imparti fasia in 2 (doar dupa ochi) o parte o infasori spre dreapta si cealalta spre stanga (aici sunt mai multe optiuni: lipesti cele doua capete imediat = strans. lasi spatiu intre cele doua capete sau nu) 10. cutii.strangi 2 capete alaturate ale formei de baza 8. 24 .nu lasi sa se desfaca forma de baza (o lipesti imediat) 13. Mai jos aveti cateva exemple din lucrarile in care am folosit quilling: pg. Dreptunghi . Cap de sageata .strangi intre degete 2 capete opuse si apoi celelalte capetele opuse ale formei de baza la distante ne-egale 5. Lacrima stransa . Semiluna . strans sau larg) 11. "V" deschis .va trebui sa faci forma de baza cat mai stransa pe unealta si sa o lipesti fara sa o lasi sa se desfaca.pentru brad) sau pentru infrumusetarea oricarui obiect (de exemplu infrumusetarea unui ghiveci de flori. "V" .pornesti de la un triunghi si ii impingi o muchie inauntru apoi o strangi pana iese un unghi drept 14. Jumatate . La ce se poate folosi quiling-ul? Mie imi place sa il folosesc la felicitari insa nu e deloc limitat in acest domeniu. Se poate folosi la bijuterii (cercei. scrapbooking. ca ornament (de exemplu ornamente de craciun. rame foto. 9. Triunghi . a unei vaze de flori sau vas ceramic etc). lasi capetele sa se desfaca = larg.similar cu dreptunghiul insa la distante egale 7.formezi un "ochi" apoi il tragi intre aratator si degetul mare in doua directii opu se 6. Frunza .

pg. 25 .

26 .pg.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->