FEEDBACK-UL

Prezentare realizata de : LAZAREANU ADINA GABRIELA

OBIECTIVE: Participantii vor fi in masura sa: o o o o o diferentieze feedback-ul de critica realizeze feedback continuu si constructiv primeasca si sa dea feedback gaseasca cele mai bune formulari in termeni de feedback inteleaga beneficiile dar si limitele instrumentului utilizat .

Deci ma prefac ca stiu totul. Dar se presupune ca ar trebui sa stiu.E ceva ce nu stiu. Nu stiu ce nu stiu. Asadar ma prefac ca stiu.Laing) TOTUL . Iar eu nu stiu sa-ti spun. Va trebui deci sa-mi spui (Noduri-R. Dar nu poti sa-mi spui ce anume Pentru ca nu stii ce stiu. Dar ar trebui sa stiu Ci si pentru ca nu stiu ce nu stiu.D. Mi se pare ca tu stii ce ar trebui sa stiu eu. Dar ma scoate din fire Ca nu stiu ce trebuie sa ma prefac ca stiu. S-ar putea sa stii ce nu stiu eu Dar nu stii ca nu stiu.

CE ESTE FEEDBACK-UL? Procesul in care parte din ³iesirile´ unui sistem sunt returnate ³intrarilor´ pentru a regla si echilibra viitoarele ³iesiri´ sau rezultate.³ Retroactiune Conexiune inversa Cauzalitate inelara Lant cauzal inchis .

nu este nici critica nici lauda! Feedback-ul Feedback-ul .CE NU ESTE FEEDBACK-UL? Feedback-ul nu este un sfat! nu este sondare psihologica.

³INTREBARE: Cum ti se pare acest raport de evaluare? Feedback: Mi se pare un raport complet si obiectiv! RASPUNS GRESIT: cred ca ti-ai dat toata silinta sa iasa o treaba buna!´ (feedback pozitiv) .TIPURI DE FEEDBACK 1.

nu te intereseaza ce spun si ceilalti!´ (feedback negativ) .TIPURI DE FEEDBACK 2.³Cand cineva vorbeste pe un ton ridicat: Feedback: atunci cand vorbesti pe un ton ridicat nu reusesc sa mai inteleg nimic. RASPUNS GRESIT: Esti un nesimtit.

TIPURI DE FEEDBACK 3. la termenul stabilit cum faci de obicei. insa asteptam ultimul tau raport acum doua zile. RASPUNS GRESIT: trebuia sa-mi aduci raportul tau acum doua zile!´ (feedback tip sandwich) .³Sa presupunem ca cineva trebuia sa predea un raport acum doua zile Feedback: De obicei esti foarte prompt in rezolvarea problemelor.

ALTE TIPURI DE FEEDBACK Feedback-ul 360 circular Feedback-ul .

FARA CRITICI! DOAR FEED-BACK! Transformati urmatoarele remarci critice in feedback: Esti incompetent! Nu cooperati indeajuns cu noi! Bun raport! Te pricepi la comunicare! .

tot mai des ³auzim´ ceea ce ³vedem´.³ Nu exista esec. nu ce se spune! ³ Daniel Stern . exista doar feed-back! Astazi.