Design sesiune curs- Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie- 5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare- Extreme Training

NUMELE TEMEI: FEEDBACK-UL NUMELE CURSANTULUI: LAZAREANU ADINA GABRIELA

Scop: dezvoltarea abilitatilor de utilizare eficienta a acestui instrument Obiective: Participantii vor fi in masura sa: • • • • • diferentieze feedback-ul de critica realizeze feedback continuu si constructiv primeasca si sa dea feedback gaseasca cele mai bune formulari in termeni de feedback inteleaga beneficiile dar si limitele instrumentului utilizat

Proiectia temporala / Durata

Tema

DESCRIERE

Metode Folosite

Materiale/Resurse

Design sesiune curs. cu ajutorul unei poezii “ Noduri” de R.20-10.45 10’ Ce este si ce nu este feedback-ul? -braingstorming -expunere de idei -dezbatere -foi flip-chart -markere -prezentare Power Point .35 15’ Spargerea ghetii/ Alegerea temei/ Importanta -dezbatere libera -problematizare -prezentare Power Point -flip-chart -markere 10.exercitiu de cunoastere 10.00-10. a interesului si respectiv a motivatiei pentru sustinerea trainingului in acest domeniu specific OBIECTIV: Cunoasterea participantilor Descriere Participantii sunt incurajati sa se prezinte.35-10.Extreme Training 10.Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie. OBIECTIV: Introducerea in tema si constientizarea importantei acesteia Descriere Se prezinta tema ce urmeaza a fi dezbatuta ca si o metafora. Fiecare isi prezinta asteptarile de la acest training si motivul pentru care il urmeaza.20 10’ Discutie/ prezentare 10.5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare.10 10’ Prezentare OBIECTIV: Prezentarea trainerului -expunere Descriere Declararea experientei anterioare.D.Laing Se cere participantilor sa descifreze mesajul poeziei si sa realizeze legatura cu tema aleasa “ De ce credeti ca am ales aceasta poezie?” “ Cat de important vi se pare acest instrument numit << feedback>>?” -se noteaza la flip-chart ideile emise OBIECTIV: Definirea termenului si diferentierea acestuia de critica Descriere Se cere cursantilor sa defineasca printr-un cuvant sau o sintagma termenul -se noteaza la flip-chart ideile intr-un tabel .10-10.

-se noteaza la flip-chart -se puncteaza aceste idei cu ajutorul unui slide OBIECTIV: Intelegerea beneficiilor.5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare.55-11.Extreme Training Ce este? Ce nu este? 10.“INTREBARE: Cum ti se pare acest raport de evaluare? Feedback: Mi se pare un raport complet si obiectiv! -conversatia euristica -slide-uri Power Point -problematizarea -coli de hartie -dezbaterea -markere -gandirea critica si argumentarea critica -expunerea -explicatia -brainwriting .Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie.Design sesiune curs.25 30’ Tipuri de feedback OBIECTIV: Identificarea tipurilor de feedback intalnite in practica Descriere Se prezinta cursantilor o serie de afirmatii cerandu-le sa identifice tipurile de feedback folosite si modalitatea corecta in care se ofera acesta 1.55 10’ De ce oferim feedback? -se sumarizeaza aceste idei intr-o definitie ce apare pe un slide Se cere cursantilor sa exprime ce cred ca nu este feedback-ul. dar si a limitelor acestui instrument Descriere Se cere cursantilor sa faca o analiza comparativa a beneficiilor si limitelor acestui instrument -se noteaza la flip-chart Beneficii Limite -discutie dirijata -flip-chart -reteaua de discutie -markere -exercitiu de analiza comparativa 10.45-10.

la termenul stabilit cum faci de obicei. nu te intereseaza ce spun si ceilalti!” (feedback negativ) “ Ati identificat ca acesta este un feedback negativ.“Sa presupunem ca cineva trebuia sa predea un raport acum doua zile Feedback: De obicei esti foarte prompt in rezolvarea problemelor.5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare.Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie.Extreme Training RASPUNS GRESIT: cred ca ti-ai dat toata silinta sa iasa o treaba buna!” (feedback pozitiv) 2. insa asteptam ultimul tau raport acum doua zile.“Cand cineva vorbeste pe un ton ridicat: Feedback: atunci cand vorbesti pe un ton ridicat nu reusesc sa mai inteleg nimic. RASPUNS GRESIT: trebuia sa-mi aduci raportul tau acum doua zile!” (feedback tip sandwich) “Literatura de specialitate mai enunta alte doua tipuri de feedback: -feedback-ul 360 -feedbacul circular” -trainerul detaliaza si exemplifica cele doua tipuri de feedback enuntate .Design sesiune curs. vi se pare adevarata sintagma feedback negativ?” -cursantii isi exprima parerea referitoare la problema propusa dezbaterii 3. RASPUNS GRESIT: Esti un nesimtit. Revenind la definitia feedback-ului. unde am specificat ca rolul acestui instrument este de reglare si echilibrare.

25-11. grupa va genera 3 variante posibile de feedback. astfel incat. Fiecare participant trebuie sa noteze pe hartie propria varianta. Cerinta exercitiului este de a transforma critica in feedback.5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare.Extreme Training EXERCITIU DE BRAINWRAITING “FARA CRITICI! DOAR FEEDBACK! -se impart cursantii in grupe de cate 3. cealalta echipa se ocupa de problematica primirii feedback-ului -se noteaza la flip-chart ideile Cum oferim feedback? Cum primim feedback? . Timp de lucru: 5 min Transformati urmatoarele remarci critice in feedback: • • • 11.Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie. O grupa va emite idei referitoare la cum se ofera constructiv feedback-ul. Fiecare grupa primeste o foaie de hartie cu cate o remarca critica.Design sesiune curs.40 15’ Cum oferim si cum primim feedback? Esti incompetent! Nu cooperati indeajuns cu noi! Bun raport! - • Te pricepi la comunicare! OBIECTIV: Gasirea celor mai bune formulari in -brainstorming termeni de feedback -dezbatere Descriere Se cere cursantilor un exercitiu de brainstorming impartiti fiind in doua grupe. la final.

Design sesiune curs. precum si a importantei valorizarii. se citeste o poveste parabola ”Povestea Caldicelelormolicelelor” -debriefing .5 Decembrie 2010 Furnizorul de Formare.Extreme Training 11.50 10’ Procesarea informatiilor OBIECTIV: Oferirea de feedback continuu si constructiv Descriere “Ce parere aveti de importanta si actualitatea acestei teme?” “Va simtiti stapani pe utilizarea acestui instrument de reglare si echilibrare?” “Formulati rapid cate un feedback referitor la sesiunea desfasurata astazi.Lucrare practica Curs Formator – 26 Noiembrie. a feedback-ului pozitiv constructiv.” -pentru constientizarea problematicii oferirii si primirii feedbacku-lui.40-11.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful