P. 1
Kertas Cadangan Penubuhan Kelab Kembara

Kertas Cadangan Penubuhan Kelab Kembara

|Views: 2,786|Likes:
Published by Youjinn Mad

More info:

Published by: Youjinn Mad on Dec 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/09/2013

pdf

text

original

Kertas cadangan penubuhan kelab kembara & rekreasi pusat latihan MEA Technology Centre

Disediakan oleh: Unit Ko-kurikulum Kelab kembara & rekreasi Pusat latihan MEA Technology Centre, Mantin, Negeri Sembilan darul khusus

. 2. Kertas Cadangan ini dibentangkan untuk mendapat kelulusan dari Pihak Pengurusan untuk membenarkan kelab ini ditubuhkan di pusat ini.5membina dan mengeratkan hubungan antara pelatih-pelatih. 3. Dengan pendekatan ini. 3.0Objektif Objektif kertas cadangan ini dibentangkan adalah: 2. pihak luar serta persekitaran. Negeri Sembilan. Latihan ini terbuka kepada pelajar lepasan sekolah mahupun pelatih yang berminat dengan bidang kemahiran khususnya. perkhemahan dan sebagainya.1. pihak Tenaga Pengajar Pusat ini bercadang untuk menubuhkan Unit Ko-kurikulum Kelab Kembara & Rekreasi yang mana pengurusan kelab ini akan dikendalikan oleh Tenaga Pelajar dan Kakitangan Pusat ini.0tujuan tujuan kertas cadangan ini dibentangkan adalah 3. 2.4untuk mempromosi pusat ini melalui aktiviti sokongan.2untuk memberi pendedahan kepada para pelatih dalam aktiviti pengembaraan dan rekreasi.1untuk mendapatkan persetujuan dan kelulusan dari pihak pengurusan bagi menjalankan aktiviti sokongan Unit Ko-kurikulum Kelab Kembara & Rekreasi. beberapa objektif utama telah ditetapkan agar kelab ini sentiasa mencapai segala matlamat dengan jayanya. mekatronik dan rekabentuk industri. 2.2untuk merealisasikan aktiviti luaran dikalangan ahli melalui aktiviti kembara. Satu jawatankuasa akan dibentuk bagi mengerakkan selari dengan matlamat penubuhan Kelab Kembara & Rekreasi ini.1untuk menubuhkan Kelab Kembara & Rekreasi. Dengan maksud itu. 2.0Pendahuluan Pusat latihan kemahiran MEA Technology Centre telah ditubuhkan semenjak 1996 dan berfungsi sebagai Pusat Latihan Kemahiran dibawah Jabatan Pembangunan Kemahiran yang terletak di Mantin. Bagi memastikan perjalanan aktiviti kelab ini berjalan lancar.3membuka minda pelatih-pelatih kepada persekitaran. Pusat ini menyediakan latihan-latihan kemahiran dalam bebarapa bidang dan tahap antaranya pemesin am. 2.

0Penyertaan Penyertaan adalah terdiri dari kalangan 4.0peralatan Pihak kami akan membuat permohonan dalam menyediakan kemudahan peralatan yang diperlukan dari semasa ke semasa sesuai dengan aktiviti yang dirancang. 4.2Kakitangan Pusat Latihan Kemahiran MEA Technology Centre. 5. Negeri Sembilan Darul Khusus.1pelatih-pelatih dari Pusat Latihan Kemahiran MEA Technology Centre.30 petang. 9. 4. Mantin.3. Mantin. 8.0Jurulatih .0tarikh perlaksanaan setelah mendapat mandat dari Pihak Pengurusan 7. Manakala aktiviti luaran akan dijalankan pada hari sabtu dan ahad mengikut rancangan yang diatur dalam setiap pertemuan.0jadual aktiviti aktiviti pertemuan dijalankan pada setiap hari jumaat di sebelah petang bermula 3.3Untuk mendedahkan suasana berbeza dalam setiap aktiviti kembara dan rekreasi yang dilaksanakan. Mantin 6.0Tempat Tempat yang dicadangkan adalah di Bilik 4 Bangunan MEA Technology Center.30 hingga 5. Negeri Sembilan Darul Khusus.

0 Kesimpulan Sehubungan dengan itu.Bagi peringkat permulaan kelab ini akan memohon bantuan dari pihak Kelab Kembara UTHM (Universiti Tun Hussien On Malaysia) untuk mendapatkan jurulatih yang bertauliah menjalankan aktiviti mengikut silibus yang ditetapkan. 10. . unit ini berharap dengan terbentangnya Kertas Cadangan Kelab Kembara & Rekreasi di pusat ini dengan harapan kelulusan serta kebenaran dari Pihak Pengurusan untuk menjalankan aktiviti kembara dan rekreasi sepertimana objektif penubuhannya. Pengajar juga akan mendapatkan pentauliahan serta kelayakan yang secukupnya sebelum mengambil alih tugas jurulatih.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->