Numele meu este Andreea Marc şi sunt

:
• • • •

trainer certificat freelancer; specialist în Relaţii Publice; lector asociat la Universitatea Al. I. Cuza Iaşi, Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice; colaborator la Revista Avantaje.

Pun mare preţ pe originalitate şi creativitate, motiv pentru care motto-ul meu preferat este următorul: „Lucrurile nu sunt întotdeauna aşa cum ţi le-ai imaginat. Uneori, ele sunt chiar mai bune”. Disclaimer: Tot ceea ce apare pe acest blog reprezintă opiniile mele personale şi nu reflectă poziţia angajatorilor sau colaboratorilor mei. Îmi rezerv dreptul de a selecta comentariile. Orice comentariu care conţine injurii, greşeli de limba română sau reclamă pentru anumite companii sau evenimente va fi şters fără explicaţii şi va fi trecut automat în Spam, fără a i se permite comentarii ulterioare. Articolele de pe acest blog nu pot fi preluate în totalitate pe alte siteuri, ci doar parţial, în limita a 250 de caractere. Pentru preluarea integrală a articolelor mele pe alte siteuri aveţi nevoie de acceptul meu pe care îl puteţi cere şi primi doar pe e-mail. Trainingurile şi educaţia non-formală în general mă definesc tocmai prin natura lor creativă şi degajată. Trainingurile sunt o modalitate excelentă de a te cunoaşte şi de a te dezvolta, de a-ţi face cunoştinţe şi de a evolua. Fie că livrez traininguri pentru tineret, pentru instituţii publice, pentru ONG-uri sau pentru companii, plăcerea e la fel de mare deoarece fiecare training are unicitatea şi frumuseţea sa. Livrez, împreună cu Etienne, traininguri pe următoarele teme: ● Comunicare ● Relaţii Publice ● Team Building ● Leadership

. Ăsta e Marketing Direct. Unul dintre prietenii tăi se duce la ea şi arătând către tine îi spune: „Bărbatul acela e fantastic în pat”. Te ridici. Nu le voi înşira aici. Îi deschizi uşa. A doua zi o suni şi îi spui: „Bună. te oferi să o conduci acasă. ci vreau să subliniez esenţa PR-ului prin comparaţie cu alte domenii conexe. sunt fantastic în pat”. Eşti la o petrecere şi vezi o femeie superbă. Prefer să mă înjuraţi acum şi să îmi mulţumiţi pentru tot restul vieţii decât să îmi mulţumiţi acum şi să mă înjuraţi pentru tot restul vieţi.● Managementul timpului ● Managementul carierei ● Managementul stresului ● Managementul conflictelor ● Managementul resurselor umane ● Negociere ● Managementul proiectelor ● Managementul riscului şi luarea deciziilor ● Tehnici de motivare ● Abilităţi de prezentare ● Public Speaking ● Codul bunelor maniere în afaceri ● Orientare şi consiliere vocaţională ● Management organizaţional şi planificare strategică ● Fund Raising ● Drepturile omului ● Diversitate Culturala De-a lungul anilor s-au strâns câteva sute de definiţii ale PR-ului. după care îi spui: „Apropos. îţi indrepţi cravata. îi ridici geanta după ce a scăpat-o. Vezi o femeie superbă la o petrecere. într-o manieră puţin mai amuzantă: Vezi o femeie superbă la o petrecere. Te duci la ea şi obţii numărul ei de telefon. Asta înseamnă Relaţii Publice. Eşti la o petrecere cu câţiva prieteni şi vezi o femeie superbă. Asta e Publicitate. Eşti la o petrecere şi vezi o femeie superbă. Te duci la ea şi îi spui: „Sunt fantastic în pat”. Vine către tine şi îţi spune: „Am auzit că eşti fantastic în pat”. sunt fantastic în pat”. te duci la ea şi îi torni un pahar de băutură. Asta e Recunoaşterea Brandului. Ăsta e Telemarketing.

1 Materiale utile: Farte. însă ele se punctează. studentul este notat cu 0. sunt obligatorii minim 10 prezențe fizice.18:00 – 20:00. • În cazurile speciale (boală. Communication Theory Reguli ale activității la seminarul de Teoria comunicării. • Dacă temele sunt predate după termen.18:00 – 20:00. RISE • Din cele 14 săptămâni de activitate. Speaking and Listening Competencies for College Students Barnlund. semestrul 1 Anul de studiu: 1 Specializarea: Relații Internaționale și Studii Europene Disciplina: Teoria comunicării Orar: Miercuri: . • Fiecare temă de seminar din cele 14. • Pe fiecare temă se pune notă de la 1 la 10. grupa 4. C4 . Semnificatie si intelegere Morreale. • Intervențiile și prezentările orale nu sunt obligatorii. .16:00 – 18:00. Communicative Process and Meaning Wikibooks. ll. C4 Joi: . • Dacă temele nu sunt realizate în ziua seminarului. Communication. G2 . aducându-se dovezi cel mult în al doilea seminar.). anul 1. • Cazurile speciale se anunță din primul seminar. grupa 2. restul absențelor fiind echilibrate de proiecte individuale. grupa 1. Comunicarea. grupa 3.16:00 – 18:00. în funcție de perioada întârziată. se pot face minim 8 prezențe fizice. Toward a Meaning-Centered Philosophy of Communication Dance. The Concept of Communication Goyer. • La fiecare al cincilea seminar se colectează toate proiectele. pe care studentul trebuie să o aibă la seminar. Rubin and Jones.Bun venit în noul an universitar! Anul universitar 2010 – 2011. trebuie să aibă obligatoriu și o variantă scrisă. ele însumându-se într-un portofoliu final. O abordare praxiologica Farte. indiferent dacă a anunțat sau nu că o prezintă oral. serviciu etc. se notează de la 7 la 4.

AcademiadeAfaceri.ro.ro. temelor. pertinente. • Re-examinarea mărește doar nota de la curs. mai colaborez şi cu alte reviste sau siteuri. pagină. redactor. Mai jos. Grilă de evaluare: Se punctează prezentările de calitate Se punctează intervețiile spontane Se punctează temele în scris realizate Se depunctează nerealizarea unei Se depunctează nepredarea la timp a Se depunctează greșelile de Se depunctează proasta aranjare în . Adaugă şi o mare pasiune pentru scris şi vei găsi articolele mele. • Toate cazurile speciale și cele în care studenții nu se pot prezenta la seminar. Mai 2009: Cui îi scriem? • Baz Baz. Iunie 2009: Ce îmi trebuie ca să fiu PR? • Revista Avantaje. teme. corect. numind sau delegând un alt coleg să prezinte tema în cauză. doar câteva dintre apariţiile pe care le-am salvat: • Capital.ro. Ce ştiu să fac cel mai bine? Să scriu. • Nota finală de la seminar este compusă din 33% intervenții și prezentări și 66% portofoliu. Noiembrie 2008: Ce îţi trebuie ca să fii manager? • Transilvania Expres. Sunt pasionată de tot ce înseamnă editor. Ianuarie 2009: Sunt excelent la pat • Jurnalul de Est.• Cine se anunță cu susținerea unei teme și nu se prezintă la seminarul respectiv. Mai 2009: Cât de importantă e o fişă de post? • Basic Marketing. se anunță dinainte. Pe lângă articolele pe care le scriu pentru blogul meu. • Nota finală a studentului este compusă din 50% nota de la curs și 50% nota de la seminar. copywriter.ro. ortografie.Se depunctează lipsa diacriticelor. blogger şi ador să lucrez în online. nu și cea de la seminar. anunțate. Standard. August 2008: Gestionarea riscurilor într-un proiect • Perfectionare. Iunie 2008: Cât câştigă un trainer? Dar un PR? . își pierde dreptul de a prezenta și i se scade 1 punct. Noiembrie 2008: Simpatii şi antipatii profesionale • Traininguri.ro si MarkMedia. fiind deschisă propunerilor de colaborare în acest sens. unde sunt prezentă aproape 24/24.

cui şi ce? o Lupul on Cadourile: cum. 3 ani o Ionut on Ce face Centrul Comercial Felicia la … 1. 3 ani o Andreea Marc on Cum am cheltuit 700 RON în 2 săptămâni de vacanță o Catalin Bocanu on Cum am cheltuit 700 RON în 2 săptămâni de vacanță o Andreea Marc on Cadourile: cum. cui şi ce? o Vali on Mi-am luat Dacia Duster o Marius Gavril on Ne pregătim de … vacanță cu GPS .ro – ca să nu uiți să faci ceva zilnic pentru tine o Ne pregătim de … vacanță cu GPS o Mi-am luat Dacia Duster o Cum să ne vindecăm teama de cuvinte o Sunt speaker la Iashington 2010 o Femeile și banii o Evaluarea în PR – Declarația de la Barcelona o 100 de cărți ”Ieși din labirint” o De unde își ia BizCampus articolele o o • Şi-au spus ultimii cuvântul o o Andreea Marc on Team ADventure – pentru pasionații de PR și Publicitate falvorotarybids on Team ADventure – pentru pasionații de PR și Publicitate o ines on Ce face Centrul Comercial Felicia la … 1. când. te fac o tură? Mădălina Buzdugan Servesc o porţie de cartofi prăjiţi Zâna Tonegaru Bella Mafia Andreea Marc Băieții vor rămâne tot băieți Marius Gavril Ieftin şi foarte gustos Zâna Tonegaru Belva caută editori colaboratori Andreea Marc Astăzi mă joc cu nepoţeii Ionela Bărbuță Ție cine ți-a schimbat viața? Andreea Marc o o Cum te văd ceilalți – Decalogul stimei de sine Ce face Centrul Comercial Felicia la … 1.• Cuzanet. 2. 3 ani o Cum am cheltuit 700 RON în 2 săptămâni de vacanță Am lansat Belva. Aprilie 2008: Despre succes cu Andreea Marc Rating: þÿ Vote! • Au scris fetele pe Belva o o o o o o o o o o Paste cu ton Teo Grigorie Choco Fest Andreea Marc Pisi. când. 2. 2.

Sediul principal LECUPO este in Iasi. insa pe care am gasit-o in afara. Cultura si Sport. pentru tinerii din Iasi. de a aduce oportunitati de dezvoltare pe piata locala. Ei bine. unde exista o echipa de 30 de persoane.• Scriu despre Advertising o Business o Carieră o Cărţi o Comunicare o Etichetă o Evenimente o Lifestyle Management de proiect o Online o Personal o Public speaking o Relaţii publice o Training o Uncategorized o • o Despre succes cu Andreea Marc 1. Sloganul nostru este We grow ideas. Foarte multa lume ne intreaba de la ce vine LECUPO. Insa am primit oferta de a crea o filiala a unui ONG din Bucuresti care fusese infiintat in 1991. Am calatorit foarte mult in afara si m-am specializat acolo pe mai multe domenii. Acum am venit cu know-how-ul de acolo si il aplic aici. Pentru ca asta inseamna LECUPO de fapt: o mare familie unita. Crestem idei impreuna. luandu-mi si acreditarile necesare unei cariere stralucite in acest domeniu. prescurtarea vine de la Liga pentru Educatie. Ce inseamna de fapt LECUPO si cum a luat nastere? Este o poveste destul de lunga. precum si in Polonia si Franta. satula fiind de mentalitatile invechite si de obstacolele de la orice pas. am discutat si asa a luat nastere LECUPO. insa in ultimii ani m-am axat mai mult pe partea de training. cu scopul de a face proiecte de calitate pentru tineri intre 15 si 35 de ani. pentru ca ajutam tinerii sa isi puna in practica ideile. insa avem filiale si in Bucuresti. Asa ca mi-am adunat cativa prieteni. Insa oferta nu s-a mai concretizat si eu am fost din nou dezamagita. Timisoara si Cluj. de a promova tinerii si de a-i responsabiliza. dar si interesanta. Am intrat in contact cu diferite culturi si cu diferite medii de lucru. In 2006 eram pregatita sa plec din Iasi. Am ajuns presedinte la LECUPO pentru ca vreau sa ofer tinerilor din Iasi sansa pe care eu nu am avut-o aici. Cred ca asta m-a motivat cel mai mult sa deschid propria mea organizatie non-guvernamentala pentru tineret. In curand vom deschide si in alte orase ale tarii.Care este de fapt profesia ta si cum ai ajuns presedinta organizatiei? Profesia mea este Specialist in Relatii Publice. Mi-a placut oferta si am decis sa raman si lupt cu toate problemele si nemultumirile pe care le au tinerii ieseni.Esti presedinte LECUPO. 2. . insa noi preferam varianta Familia LECUPO.

Dar chiar si asa. PR. Familia mea s-a conformat deja cu ideea ca trebuie sa ma vada foarte rar. Bagajele mele erau mai mereu facute. rummy si laptopul meu. sa te pui in pielea celuilalt. De mica am crescut la bunici. muzicaluri vechi. iar cea mai buna parte cand esti deschisa e ca il faci si pe celalalt sa se deschida si ai posibilitatea sa inveti cate o lectie de viata de la fiecare. imi place la nebunie sa ajung in cat mai multe locuri. filme. dna Mihaela Berneaga. 5. sa fiu mereu in miscare. 2 oameni puternici pe care ii admir si le multumesc pentru toate lectiile de viata si pentru tot ce fac pentru mine. dar poate ca de la cativa dintre ei am luat cel mai mult. Imi aducea aminte de dl Trandafir al lui Sadoveanu iar cuvintele dumnealui mi le aduc aminte si acum. sa intelegi si sa rezolvi probleme. pe langa LECUPO. 4. Mai sunt cateva persoane dragi care m-au format ca si trainer. Insa. Cum reusesti sa iti imparti timpul intre job. Am noroc ca prietenul meu este si partenerul meu de afaceri si ca ne sustinem reciproc in orice problema. gata de o noua aventura. dl Mihail Robu. prima organizatie in care am activat ca si voluntar. prieteni? Pentru persoanele ca mine s-au inventat agendele si plannerele. dar si ca om. Si asta pentru ca trebuie sa te deschizi. Bineinteles.Esti foarte tanara. mare. interculturalitate. si chiar de la 1 an m-am plimbat prin toata tara. Inca de mica mi s-au intiparit in minte cateva cuvinte pe care ei mi le-au rostit frecvent: „O lupta-i viata! Deci te lupta. pana la 7 ani. iar ceea ce faci este destul de solicitant. dl Dan Stoica. cu dor!”. Mai ales CERC. karaoke. Apoi au urmat din clasa intai taberele si excursiile cu scoala. Si nu sunt o persoana care sa stau intr-un loc spunand doar ca imi place sa calatoresc. Si am lasat la urma 2 persoane care m-au ajutat enorm de mult si care au fost alaturi de mine in orice moment dificil. Sunt clipe de neuitat care pot fi pierdute foarte usor daca nu le pretuiesti cum trebuie. training. familie. asa ca nu scapam nici o ocazie de plecare. Bunicul meu a fost cel care a avut grija mereu de mine si care m-a invatat tot ce trebuia sa stie un copil de vartsa mea. carti. unde am absolvit acum cativa ani: dl Ilie Farte. ciocolata amaruie. 6. Sau in meseriile mele. de PR si de lucrator cu tinerii. Si bineinteles. oamenii din ONG-uri. Parintii mei stiu ca vin la ei doar in vizita si pe fuga. Oameni fara de care nu am ajuns aici. Sociabilitatea si deschiderea fac parte din munca de trainer. cu dragoste de ea. sa asculti. Cu prietenii e cam la fel.Care au fost oamenii care te-au ghidat / ajutat sa ajungi unde esti acum si cum te-au influentat ei? M-am uitat de multe ori in urma si de fiecare data vad aceiasi oameni care si-au pus amprenta in viata mea. Parintii mei. in oraselul Husi. In ultimii ani insa am renuntat la excursiile de placere si asta pentru ca s-au transformat toate in calatorii de afaceri. de la fiecare am luat cate ceva. nimic nu se compara cu bucuria de a fi alaturi de cei dragi. .Esti o persoana sociabila si deschisa. practic: Marius Dontu si Rodica Nita. Mereu primesc reprosuri pentru ca nu am suficient timp pentru fiecare.Am citit ca ai multe pasiuni. Apoi au fost cativa profesori la Universitatea Cuza. mai bine zis. dans. oricat de banoasa si de placuta poate fi o meserie. aceasta calitate este absolut necesara in meseria mea. Alte pasiuni: gatit. Cred ca primul om la care ma gandesc in cursul vietii mele este dirigintele meu din liceu. Mi-ai putea vorbi putin despre ele? Una dintre marile mele pasiuni este calatoritul. In ce masura te-a ajutat caracterul / felul de-a fi in profesia pe care o ai? In primul rand. Am intalnit astfel sute si sute de oameni. Iar o zi fara o lectie de viata invatata este o zi pierduta.3.

. Anii studentiei au fost mai mult decat frumosi. sa fac toate prostioarele posibile. Am reusit sa fiu prezenta la cat mai multe petreceri studentesti. insa in primul rand. Stiam ca se poate sa ai cate putin din fiecare si cu siguranta se poate sa ai ceea ce iti doresti daca lupti pentru acel lucru. care m-a asigurat de gandiri deschise.7. De asta eram si putin revoltata pe studentii care cereau bursa fara sa munceasca sau care isi pierdeau vremea in fata calculatorului sau intr-un bar. Iar eu am luptat pentru mine din primul an de facultate si am facut-o cu zambetul pe buze si alaturi de prieteni pusi pe sotii. in orice moment. unde ai fi fost acum si de ce? Cu siguranta in alta tara. Am imbinat si atunci distractia cu munca. Cum reusesti sa iti mentii relatia cu cei apropiati? Tinand traininguri pe Time Management e imperios sa stiu eu in primul rand cum sa imi administrez timpul. Ahh … am uitat sa va spun ca ma caracterizeaza si diplomatia? 11. 10.Ai un motto care te caracterizeaza sau dupa care te ghidezi? Sau un proverb care te-a ajutat mult? „Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ti le-ai imaginat ca o sa fie. pentru ca acum e mult mai bine iar viata mea e chiar frumoasa. dar si sa iau ceva bun din Universitate: am fost reprezentatul studentilor in Consiliu si in Senat. Traiasca agenedele si plannerele. Insa se pare ca m-am inselat. ele sunt chiar mai bune. Dar nu regret nici o secunda faptul ca am ramas. se bucura si sunt mandri cand vad ca trece eveniment dupa eveniment cu succes. insa se si sperie un pic cand vad ca suntem amenintati de cei care nu ne impartasesc opiniile.Ce nebunii / amintiri frumoase ai din timpul studentiei? Povesteste-mi despre ele. Gresit! Un bun comunicator trebuie sa echilibreze vorbitul si ascultarea. Multa lume crede ca un bun comunicator este cel care vorbeste mult. cel mai probabil in Anglia. Bineinteles. iar cateva cuvinte intr-un interviu nu se pot compara cu o sesiune intreaga de training. In acest moment chiar pot sa declar ca sunt fericita. am luat bursa. Unoeri. sa cunosc cat mai multa lume. Iar viata poate fi chiar frumoasa daca alegi ce e mai bun din ea”. un bun comunicator stie sa asculte activ. De ce? Pentru ca e o tara in care eu m-am simtit ca acasa. activand tot intr-un ONG si tinand traininguri. 8. am luat majoritatea notelor de 10 si am avut si cate un job in fiecare an.Daca nu ai fi ajuns la LECUPO. Si asta pentru ca ceea ce facem noi la LECUPO este diferit de ce e momentan pe piata si ei se asteapta sa facem aceleasi lucruri banale ca toata lumea. Nu mi-am imaginat ca o sa raman in Iasi.Stiu ca job-ul iti ocupa mult timp. 13.Care este punctul tau forte si cum l-ai fructificat pentru a crea ceea ce ai acum? Punctul meu forte este ca stiu sa ascult. Si viata mea e o dovada clara a acestui motto.Ce spune familia ta despre activitatea desfasurata la LECUPO? Sunt oarecum sceptici si imi spun de multe ori ca ma lupt cu morile de vant. Credeam ca Anglia e locul meu. pentru ca eram pe punctul de a pleca acolo inainte sa apara LECUPO. 9. dar si oamenii intelegatori! 12.Care este cel mai trasnit lucru pe care l-ai facut si in ce imprejurari? Cred ca pentru aceasta intrebare trebuie sa facem un interviu ϑ separat. E mult de spus aici … livrez traininguri de 10 zile pe Comunicare.

care ar fi sfatul pe care l-ai da oricarei persoane? Sa vada intotdeauna partea plina a paharului.14.Daca ar fi sa te caracterizezi in 5 cuvinte. 15. Am primit multe injurii si amenintari insa e doar inceputul. 19.Ce atu-uri consideri ca ar trebui sa aiba o persoana pt a reusi in viata? In primul rand trebuie sa gandeasca optimist. un „Te iubesc!” desenat cu markerul pe perete. Nebunie. 16. Perseverenta. Sa se bucure de lucrurile marunte din viata. Am starnit pana acum destul de multe constroverse la nivel national.Ce planuri ai in vedere pt LECUPO in anii ce vor urma? Sa crestem impreuna pe toate planurile. fiind acuzati ca provocam tinerii sa gandeasca singuri. Sa ne facem cunoscuti la nivel international si sa implementam cat mai multe idei de proiecte. Sunt extrem de mandra de ce am realizat pana acum si consider ca imi impart destul de bine timpul.Crezi ca merita sa iti sacrifici majoritatea timpului pt job-ul tau? Cum spuneam si mai sus. un post-it cu „Buna dimineata!” pe laptopul colegului. E momentul propice pentru a ma dedica job-ului. forta de munca. Si din feedback-ul de pana acum. insa si realizarile profesionale imi dau forta si ma motiveaza sa merg in continuare pe acest drum. care ar fi acesta. Creativitate. incapatanare. familia si iubitul. deschidere. sa treaca peste acest moment cu zambetul pe buze. Optimism. dar cu o lectie invatata. empatie. activez in 3 domenii: trainer. sa mplicam cati mai multi tineri in activitatile noastre. un smiley pe oglinda … astea fac tot farmecul vietii. iar eu sunt mandra de ei. pentru ca ele sunt cele care dau frumusete.Daca ar fi sa asociezi caracterului tau un nume de animal.Din experienta ta. O bomboana strecurata in buzunarul cuiva. si de ce? Cred ca l-as asocia cu un delfin. optimism. Interviu realizat de Andreea Mujdei . Pentru firea lui sociabila si mereu vesela. suntem pe drumul cel bun. Ei sunt cei care ma sustin intotdeauna. 17. insa am grija sa nu imi neglijez prietenii. Empatie. Am creat LECUPO pentru a aduce o schimbare reala in viata tinerilor iar aceasta schimbare a inceput deja sa se vada numai dupa un an de activitate. Iar atunci cand greseste sau pierde ceva. Membrii echipei sunt mandri de apartenenta la LECUPO. 18. PR si lucrator de tineret. Trebuie sa isi propuna ceva si sa creada cu tarie ca va reusi. sa nu renunte la orice obstacol si sa vada din fiecare greutate o provocare. care ar fi acelea? Comunicare. Succesul in viata ti-l stabilesti singur.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful