CUM NE PREZENTĂM LA UN INTERVIU

În căutarea unui loc de muncă, interviul este ultima etapă şi probabil cea mai importantă. Odată avansată invitaţia de prezentare la un interviu, trebuie să fim conştienţi că modul de redactare a CV-ului şi a scrisorii de motivaţie a starnit interesul angajatorului şi că avem şanse de success. Trebuie doar să dovedim prin felul în care ne prezentăm, că suntem cea mai protrivită persoană pentru postul scos la concurs. Un interviu bine conceput trebuie să îndeplinească trei funcţii:

Să culeagă informaţii despre motivaţia şi comportamentul candidatului, pentru acrea o imagine completă şi obiectivă a personalităţii acestuia; Să verifice informaţiile furnizate în CV şi scrisoarea de motivaţie, să evalueze relevanţa şi valoarea experienţei şi calificărilor sale; Să ofere candidatului informaţii despre postul vizat şi despre companie. Selecţia trebuie să fie reciprocă, ambivalentă (aşa cum firma selecţionează un candidat, şi acestuia trebuie să i se ofere informaţiile necesare pentru a-şi alege o firmă în concordanţă cu aşteptările sale. Este foarte important ca să ştim cum trebuie să ne prezentăm la un interviu. Prima impresie

contează mult. Iată cateva lucruri de care trebuie să ţinem seama:

Modul în care ne îmbrăcăm poate spune foarte mult despre personalitatea noastră. Un stil vestimentar dezordonat va crea impresia că nu suntem capabili să desfăşurăm o activitate de rutină, care se încadrează în anumite reguli. Stilul clasic este apreciat ca fiind cel mai potrivit pentru o asemenea întalnire. Pentru a avea timp să ne relaxăm şi să ne acomodăm cu locul întalnirii, ar trebui să ajungem cu macar 5 minute mai devreme. Este indicat sa avem cu noi şi un dosar cu copiile tuturor documentelor care ar putea fi solicitate, începand cu CV-ul şi terminand cu referinţe de la locurile anterioare de muncă. Trebuie de asemenea să avem cunoştinţe despre activitatea firmei la care am fost invitaţi la interviu. Aceste informaţii pot fi luate de pe pagina de internet a firmei, din revistele de specialitate, sau de la cunoştinţe care lucrează în organizaţia respectivă. Daţi mana cu cel care vă ia interviul numai dacă acesta întinde primul mana şi aşezaţi-vă pe scaun numai dacă sunteţi invitat. Spuneţi numele clar şi nu ezitaţi să menţineţi contactul vizual cu intervievatorul lăsandu-l să conducă discuţia.

. Nu este cazul să   . Experienţa de voluntariat precum şi capacitatea de adaptare rapidă la cerinţele postului ocupat anterior pot fi puncte forte în convingerea angajatorului că suntţi persoana potrivită. atat a informaţiilor privitoare la felul nostru de a fi cat şi a deprinderilor necesare pentru post. Menţionaţi experienţa profesională. Se poate sublinia că firma oferă posibilitatea de a vă dezvolta profesional şi să apreciaţi modul în care îşi recompensează angajaţii. pregătirea şcolară. Descoperiţi-vă punctele slabe şi încercaţi să le înlăturaţi. entuziasm. Chiar dacă nu cunoaşteţi bine o limbă străină. trebuie să menţionaţi că aveţi deprinderi de asimilare rapidă şi eficientă a unei limbi străine. Ceea ce se aşteaptă de la noieste o simplă prezentare. Este indicat să menţionaţi că pe langă experienţa şi pregătirea profesională avem calităţi ca: adaptabilitate. Adaptaţi tonul vocii: nu vorbiţi prea tare pentru că veţi fi perceput negativ. jumătate de normă etc. Putem menţiona lucruri care să indice încredere şi stabilitate personală. Dacă sunteţi solicitat să puneţi întrebări. Motivele plecării pot fi multiple: restructurări. Pentru a fi pregătiţi la un interviu. „Aţi mai lucrat în acest domeniu?” Chiar dacă nu aţi mai lucrat în acest gen de post. „Care sun punctele dumneavoastră slabe?” Fiecare dintre noi are defecte însă acest lucru nu trebuie să ne afecteze activitatea profesională. Cu această ocazie este bine să vă manifestaţi aprecierile pentru oportunitatea ce vi se oferă în dezvoltarea carierei şi mulţumiţi pentru timpul şi atenţia acordată. manifestaţi-vă interesul pentru companie şi pentru locul de muncă vizat. nu negaţi. „De ce doriţi să lucraţi aici?” Angajatorul intenţionează să afle dacă sunteţi satisfăcuţi de ceea ce oferă locul de muncă şi dacă veţi rămane în organizaţie mai mult timp. „De ce aţi părăsit locul anterior de muncă?” Această întrebare urmăreşte dacă aţi avut sau nu probleme la locul de muncă anterior. pentru a arăta cu puteţi învăţa rapid tot ce se petrece în acest job. Tot „defect” este considerată şi dorinţa de a duce lucrurile la bun sfarşit indiferent de ceea ce implică asta: program prelungit. efort susţinut etc. contract pe o perioadă determinată.. ca factor disturbator. interesul şi experienţa din domeniul vizat. flexibilitate. comunicativitate etc. dar nici prea încet pentru a nu da dovadă de slăbiciune. Alt motiv poate fi acela că doriţi să lucraţi într-un alt post pentru care manifestaţi mai mult interes sau sunteţi mai bine pregătiţi. iată cateva întrebări posibile şi cum ar trebui să răspundem: „Vorbiţi-mi despre dumneavoastră”. „Care sunt calităţile/punctele forte ale dumneavoastră?” Scopul acestei întrebări este de a afla cat de bine ne cunoaştem şi care este nivelul de încredere în forţele proprii.

Cel mai bun răspuns este „Cât se poate de repede”. Important este să privim fiecare prezenţă a noastră la un interviu ca pe o experienţă foarte utilă şi să ne concentrăm pentru modul în care ne vom prezenta la următorul. luarea şi comunicarea unei decizii. Material realiztat de prof. Trebuie să avem în vedere că acesta se aşteaptă să respectăm următoarele etape: strâgerea informaţiilor. „Care sunt planurile dumneavoastră pe termen lung?” Răspunsul trebuie să-l asigure pe angajator că nu vânaţi o slujbă pe termen scurt. analiza acestora. onestitatea.aduceţi critici foştilor angajatori deoarece vă puneţi într-o situaţie proastă. ”.ec. „Care este nivelul salarial aşteptat?” Atenţie este o întrebare incomodă şi periculoasă. punctualitatea. la zilele de concediu. clasificarea lor după criteriul importanţei. „Aveţi întrebări?” Cu această ocazie puteţi să vă clarificţi eventualele nelămuriri cu privire la programul de lucru. „Enumeraţi cinci cuvinte care vă caracterizează. optimismul. Este important să ne manifestăm interesul faţă de activitatea firmei şi postul vizat. Putţi însă să subliniaţi modul în care a contribuit această experienţî la îmbogăţirea cunoştinţelor dumneavoastră. oportunităţile de instruire. fidelitatea. de aceea nu trebuie să disperaţi în cazul în care după un interviu nu sunteţi contactaţi deşi aţi avut impresia că v-aţi prezentat foarte bine. „Cum te-ai descurca într-o asfel de situaţie?” Uneori cel care ne intervievează ne poate preyenta o posibilă situaţie dificilă în exercitarea activităţii pentru a vedea modul în care reacţionăm într-o situaţie delicată.În acest caz răspunsul trebuie să fie prompt şi trebuie să aveţi ăn vedere calităţile care sunt necesare locului de muncă. Trebuie să subliniem faptul că dorim să lucrăm în firma repectivă şi că postul vizat este cel pe care l-am dorit şi care ne oferă oportunitatea unei dezvoltări profesionale. „Când puteţi începe lucrul?” Atenţie o atitudine ezitantă poate avea efecte negative. Aveţi in vedere calităţi ca: coinştiinciozitatea. Nu emiteţi pretenţii ci pentru a evita greşelile spuneţi că doriţi să lucraţi la nivelul salarial pe care firma îl oferă pentru postul respectiv. seriozitatea sociabilitatea. consultarea unui specialist în domeniu. etc. „Care este opinia fostului angajator despre dumneavoastră?” Este foarte bine ca dosarul dumneaoastră să conţină o scrisoare de recomandare din partea şefului direct sau directorului firmei. Găsirea unui loc de muncă potrivit este o sarcină dificilă. Scrisoarea poate fi susţinută cu o prezentare succintă a realizărilor de la locul de muncă folosind pronumele „noi” pentru a sublinia disponibilitatea obţinerii succesului în echipă. implementarea deciziei. energia.: Mares Monica .