You are on page 1of 6

Bismillahirrahmanirrahim Nur Allah Nur Muhammad

Nur kucinta tiada berubah
Cahaya Allah Cahaya Muhammad
Cahaya Maryam Siti Fatimah 3x

Cara pakai:
bacalah doa tersebut ketika hendak melangkahkan kaki keluar rumah. Setelah
dibaca doa tersebut , tiupkan kedua tapak tangan, lalu sapukan ke muka dan
seluruh badan yang terjangkau oleh tangan.

Doa ini sangat mujarab untuk menarik perhatian dan simpati daripada sesiapapun.
Tetapi doa ini akan mewujudkan suatu godaan yg cukup besar, iaitu rata-rata yg
menjadi suka dengan pengamal doa ini ialah isteri orang atau kekasih orang.

Akan tetapi tepislah godaan itu dengan bijaksana dan bertanggungjawab. Jangan
semuanya anda kebas. Nanti anda akan dibelasah pula oleh suami atau kekasih
yang meminati anda tersebut. Nanti jadi kes mahkamah pula.

Setelah anda mengamalkan doa itu, semoga anda akan dapat menyaksikan sendiri
bahawa diri anda akan sangat disayangi oleh semua mahluk yang memandang
anda… Amin

Bismilah Hiroh Man Niroh Him
Alhamdu lillahil lazi kholako minal maa i basharo. 7x b4 xxx

dari pandangan mata manusia dan . penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. Zat Yang memilikikekuasaan yang agung. dari pandangan mata yang memandang. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. yang memiliki anugerah yang terdahulu. dan doa-doa yang mustajab.Ertinya: “Ya Allah. memiliki wajah yang mulia.

Selanjutnyabeliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya biladi baca dan diamalkan. Di riwayatkan .jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.jin. panjangkanlah umurku.. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat- tempat yang ditempati syaitan atau iblis. . Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisantersebut di letakkan pada tanaman. membawa doa Nurun Nubuwwah. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu WaTaala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. sihatlah jasad tubuhku .” Di antara khasiat –khasiatnya adalah seperti berikut. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. (1) Pelindung dari Sihir.s. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuhketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. maka Insya Allahapa pun hajatnya akan segera terlaksana. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidakhafal.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. kabulkan hajatku. tiba-tibadatanglah Malaikat Jibril a. Maha SuciAllah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. (2) Hajat Tercapai. Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus.Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang- orang yang beriman.orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagiorang-orang kafir. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. serayaberkata : ”Wahai Rasulullah.s. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. maka cukuplah ditulis. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orangyang gila. maka dalam waktusingkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi.

Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Bilamana ada orang sakit. (7) Bertemu para nabi. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. maka bacalah doa tersebut. (9) Mengubat dari kerasukan. Bilamana ada orang di rasuk hantu. . atau gila. Insya’Allah semua orang yang andadekati itu akan menaruh kasih sayang. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. sedang anda ingin melerainyamaka bacalah doa ini. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas.(4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. kemudian disitu anda kehabisan air minum. kemudian sapukanlah mulai dari kepalahingga kaki. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini padatiap hari sekurang- kurangnya sekali. (11) Turun hujan. ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain.dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah inihingga sampai anak cucu. bacalah doa tersebut pada daunsirih yang bertemu ruasnya. disamping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. (8 ) Penyembuh Kesakitan. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu.kemudian tidur. Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh andaminum. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. maka bacalah doa ini pada air laut. Insya’Allah akan lekas sembuh. syaitan dan jin. maka bacalah doa ini pada minyak (minyakkelapa / sawit wijen). agar anda tidak kehujanan. Insya’Allah tidak jadi turunhujan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali.

(15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Insya’Allah akan lekas sembuh.Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu.(13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). bahkan musuh akan lari tungganglanggang ketika bertemu dengan anda. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Insya Allah akan tercapai. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. (20) Penyelamat siksa neraka. bacalah doa ini.Insya’ Allah tidak di kejar musuh. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluhkali. maka ia mengamalkan doa tersebut. sebanyak seratus kali. . Insya’Allah akan lekas sembuh. (21) Ingin mimpi yang indah. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. baik sucibadan dan tempat. maka akan selamat dari siksa neraka. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. (19) Menjumpai Jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. (17) Raja Jin. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. kemudian airnya diminumkan. atau kena sengatan binatang berbisa. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupaimanusia. Bilamana doa ini di baca setiap hari. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. (18 ) Terhindar dari Kekufuran. (14) Sulit bersalin. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. atau kena racun dan penyakit lain.

maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. serta terjauh dari penyakit. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. (29) Harta dunia. kemudian bacalah doa ini terus menerus ditempat yang sunyi. (26) Penyeri wajah.(23) Memberi keselamatan. Bilamana anda baca pada malam Isnin. maka bacalah doa ini pada kunyit (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda ingin harta dunia. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. Bilamana anda baca pada malam Khamis. dijauhkan dari malapetaka. Insya’Allah akan jadi emas. serta terjauh dari penyakit. (27) Binatang menjadi patuh. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain . maka berpuasalah seharidan malamnya jangan tidur. (28 ) Melamar wanita. Insya’Allah lamaran anda di terima. maka gigi anda akan menjadi kuat. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat.