Laman Utama | Koleksi Lain | Pembelian Dari Luar Malaysia | Beli Di Sini

Dapatkan Batu Cincin dan Permata Di batucincin.com
Assalamualaikum wth, selamat meyambut awal muharam 1432 hijri dan selamat tahun baru yg bakal tiba 2011. semoga kita semua ada perubahan ke arah kehidupan yg lebih baik dan semoga dapat mempertingkatkan hubungan dengan Allah SWT Rabbul A'lamin.

Batu-batu ini saya akan hadiahkan kepada orang yang benar-benar memerlukannya dengan fidyah yang sedikit. dari apa-apa yang terzahir juga yang tersembunyi. dan dari apa-apa saja yang ada didalam ilmu pegentahuan manusia serta diluar pegentahuan manusia. Dengan rendah diri tujuan saya hanya ingin menyampaikan dan dengan keizinan dari Allah SWT saya ingin menghulurkan sedikit pertolongan kepada sesiapa sahaja yang mengalami sedikit ujian dan musibah dari Yang Maha Menguasai. Tiap sesuatu yang diciptakan Allah meliputi segala yang ada dilangit dan dibumi.BISMILLAH. nescaya setiap musibah bisa diatasi dan segala hajat bakal makbul. ketahuilah olehmu bahawa sesungguhnya setiap penyakit ada ubatnya dan setiap kehendak pasti dapat dengan usaha" . orang-orang fakir. kepada masjid-masjid dan untuk tujuan orang yang berjuang pada jalan Allah. dari setiap sesuatu yang menghuni di perut bumi juga yang wujud didalam lautan luas. " jadilah kamu orang yang tetap diatas jalan Allah dan berilah pertolongan sekadar kekuatanmu. Termasuklah juga kelebihan yang ada pada penciptaan batubatu dan permata. Kemudian pada sebahagian daripada fidyah itu akan disedekahkan kepada anak-anak yatim. semuanya tidak sia-sia penciptaannya disisi Allah. dari sesuatu yang bersaiz hanya sebesar zarah hingga kepada yang menggunung tinggi. Yakinlah (dengan izin Allah) barang siapa yang memiliki batu-batu ini dan mengamalkan ilmu yang diperturunkan.

menghindarkan ganguan makhluk halus. ada juga orang mengelarkan batu ini sebagai batu badar lumut. menghilangkan darah gemuruh. amalan wali-wali Allah dan zikrullah. yang Dialah Tuhan Yang Maha Mencukupkan keperluan hambaNya. harap dimaklumi. Klik Di Sini Untuk Pembelian . serta untuk keselamatan diri. Nilai fidyah untuk Batu Hakikat ialah RM105 (termasuk kos penghantaran). Disertakan bersama-sama satu nota ilmu dan amalan yang terdiri daripada ayat-ayat Al-Quran termasuk peraturan kepada si pemakai/ pemiliknya. menghilangkan sakit dan meyembuhkan penyakit. semua urusannya adalah menggunakan ayat-ayat suci Al-Quran. doa para ambia. BATU HAKIKAT ( RM105 ) Batu Hakikat asalnya ialah batu bukit/ gunung. amat cukup dan sempurnalah bagi kami ayatayat Allah."Maklumat Penting" batu-batu cincin yang dibuat pengisian ini sekali-kali tidak melibatkan unsur khadam ataupun jin. diwakafkan padanya segala ilmu dan kekuatan secara makrifah insyaAllah dengan kekuasaanNya dapat menundukkan musuh. ini kerana ia mempunyai sejumlah tumbuhan lumut didalamnya dan ia adalah batu hidup bersifat sejuk.

. Batu Garnet. kuning.Membangkitkan rasa percaya dan keyakinan yang tinggi dikhalayak ramai. Batu Lafadh. Batu Ta'at Wali.Batu pilihan ini adalah diantara batu-batu yang popular dan biasanya boleh di dapati di dunia perbatuan dengan harga yg sedikit tinggi. Harap maklum. Batu Jarum Mas. hijau. Batu Combong. Juga disertakan satu nota ilmu.Memancarkan cahaya wajah yang menawan kepada sipemakainya . Batu Nilam (safir). ada beberapa jenis daripada batubatu ini yang bilangannya adalah terhad dan saya terpaksa berikan berdasarkan kepada siapa cepat / orang yang menghubungi saya terlebih dahulu. Oleh kerana minat dan kecenderungan saya yang amat kepada jenis batu-batu ini menyebabkan saya merantau keseluruh pelusuk negeri untuk mendapatkannya dan ada sesetengahnya saya membuat pesanan terus kepada pembekal dari negara Burma dan Indonesia.Memancarkan seri kewibawaan lalu akan dihormati oleh orang sekeliling . sangat percaya dan tertegun dengan kata-kata kita. Batu Kecubung. Batu Tiger Eye. Batu Delima Merah (Ruby). Nilai pendiah untuk Batu Panca Nur ialah RM125 ( termasuk kos penghantaran ). Batu Cat Eye. Batu Cempaka. BATU-BATU PILIHAN BATU PANCA NUR ( RM125 ) Batu Panca Nur atau pancha warna adalah sejenis batu akik bercirikan lebih dari dua ke lima warna. putih kerana mempengaruhi kekuatan lima pancaindera manusia. Kelebihan dimata umum ialah pada lima warna ini iaitu merah. Batu Panca Nur yang asli ialah apabila dipegang terasa berat dan getarannya. Untuk makluman peminat batu cincin semua. peraturan dan amalan kepada pemiliknya. hitam. Batu Panca Nur ini kekuatannya insyaAllah dapat.Menjadikan musuh tidak berupaya untuk membuat sesuatu yang jahat pada kita. . . Batu Badar Besi.BATU-BATU PILIHAN ( Batu Panca Nur. Batu Baiduri ) Batu .Orang akan menjadi kagum. Batu Zamrud (Emrald). . Batu Pirus (turquoise).

(untuk makluman. bekalan batu lafadh amatlah terhad. Amatamat jarang ditemui di dunia perbatuan. tuan/ puan perlu berhati-hati dan meneliti sepenuhnya kerana terdapat banyak batu-batu campuran yang dibentuk seakan batu-batu yang asli yang mana disebut batu sintesis. bergantung kepada rezki masing masing. Nilai fidyah untuk BATU LAFADH ialah RM295 ( termasuk kos penghantaran ). Juga disertakan satu nota ilmu. Jika ditemui batu jenis ini. Keistimewaannya yang berbeza dengan Batu Panca Nur ialah kalimah yang tertera padanya serta keistimewaan/ kekuatan lain yang hadir bergantung kepada orang yang memakai/ memilikinya.Klik Di Sini Untuk Pembelian BATU-BATU PILIHAN BATU LAFADH (RM 295) BATU LAFADH adalah berbentuk/ bergambar/ bertulis secara semulajadi padanya kalimah Allah atau huruf-huruf kalimah . peraturan dan amalan kepada pemiliknya.) . tiada jaminan ada bekalan. BATU LAFADH juga diwakafkan padanya segala ilmu dan amalan secara makrifat yang kekuatan dan kelebihannya sama seperti Batu Panca Nur.

.

.

Untuk makluman semua. kuning. pokok serai adalah tumbuhan yang amat sukar untuk mengeluarkan bunga dan pokok serai yang mengeluarkan bunga amat sukar dan jarang-jarang untuk ditemui. Jika ditemui pokok serai berbunga. biru. ( semua batu-batu serai ini akan melekat jika diletakkan pada permukaan cermin. warna jernih. Nilai fidyah RM105 ini ialah termasuk urusan wakaf atau pengisian khusus atas nama pemakai/ pemilik batu serai. Terdapat pelbagai jenis warna yang biasa didapati seperti warna merah. caranya akan diberitahu) . untuk mengambil batu-batu yang terdapat dibahagian bawah perdu pokok serai tersebut memerlukan kaedah dan cara-cara yang tertentu dan hanya orang-orang yang arif dengannya saja yang berjaya mendapatkan batu serai.hijau dan unggu. Kelebihan dan keistimewaan batu serai dimata umum ialah untuk pemanis dan pelaris.Klik Di Sini Untuk Pembelian BATU SERAI (RM 105) BATU SERAI hanya diperolehi daripada pokok serai kampung yang berbunga atau pada tumbuhan-tumbuhan yang mengeluarkan bunga seakan bunga padi.

makluman . keyakinan. Nilai fidyahnya ialah Rm475 (siap diikat cincin perak) dan Rm375 (batu sahaja). Batu zamrud dalam simpanan saya ini akan dibuat pengisian khusus atas nama pemakainya.RM300 bergantung . walaubagaimanapun batu ini tetap sesuai dipakai oleh sesiapa sahaja tanpa mengira bulan kelahiran.Klik Di Sini Untuk Pembelian BATU-BATU PILIHAN BATU ZAMRUD (EMRALD) Emrald atau zamrud merupakan batu permata bewarna hijau yang sentiasa dikagumi ramai sejak dahulu lagi. Para pemakai batu zamrud juga percaya dan yakin batu ini akan memberi keuntungan da keyakinan yang tinggi. timbangan harga semasa. zamrud hanya dipakai oleh golongan bangsawan. Sememangnya batu zamrud adalah sangat berharga dan tidak ramai yang dapat memilikinya kerana faktor harganya yang agak tinggi. keagungan dan kekuasaan kepada pemilik/ pemakainya. Kekerasan zamrud dalam skala Mohs ialah diantara bacaan 7 hingga 9.harga batu zamrud colombia adalah mengikut carat. anggaran 1 carat = RM100 .raja-raja dan pembesar negara sebagai simbol keagungan dan kekuasaan. Pada masa dahulu. Emrald atau zamrud merupakan batu permata atau birthstone untuk mereka yang lahir dalam bulan mei. InsyaALLAH akan memberikan kekuatan. Zamrud jarang dijumpai didalam saiz yg besar dan batu zamrud yang paling bernilai/ paling tinggi kualitinya berasal dari negara colombia yang harganya boleh mencecah sehingga puluhan ribu ringgit. Peminat batu cincin kebanyakannya mengakui batu ini adalah amat cantik dan berkhasiat tinggi dari segi spiritual.

.

.

BatuCincin.Hakcipta Terpelihara 2008 www.com Laman Web ini dimiliki oleh BATU CINCIN ENTERPRISE 001790033-W .