www.startafaceri.blogspot.

com Gradinita particulara Plan de afacere
1. Sinteza planului de afacere
Ø Scopul planului de afacere este: ·

Dobândirea unei imagini pertinente a pietei pe care vom evolua, a competitorilor pe care îi vom avea si pentru a ne da seama daca ideea noastra de afaceri este fezabilă din punct de vedere financiar.

Ø Oportunitatea afacerii · ·

In Municipiul Bucuresti, in acest moment, este un deficit de 10.000 de locuri pentru prescolari. Datorita cresterii nivelului de trai si lipsei locurilor parintii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a le oferi copiilor lor conditii cat mai bune de educatie.

· ·

In sectorul 3 numai 58% dintre copii au locuri in unitatile de invatamant prescolar. Cresterea exigentei parintilor referitoare la educatia copiilor.

Ø Solutia la aceste oportunitati ar fi infiintarea unei gradinite particulare, in sectorul 3, care sa ofere parintilor o alternativa a invatamantului prescolar de la stat si sa le ofere copiilor o educatia cat mai buna. Ø In acest moment firma nu exista

1

Ø Descrierea serviciului oferit Înfiinţarea unei grădiniţe particulare, are ca scop dezvoltarea unui învăţământ particular, bine pus la punct, adaptabil preferinţelor părinţilor, începând de la nivelul copiilor preşcolari. Creşterea eficienţei personalului din România înseamnă timp investit de către angajatul român în pregătire, în a deveni mai competent. Acest lucru înseamnă în prezent mai puţin timp investit în familie. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. În acelaşi timp fiecare doreşte să ofere maximum familiei. Au crescut exigenţele referitoare la pregătirea copiilor odată cu accesul la informaţii. Oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească pentru un serviciu de educaţie de calitate, în care copilului să i se urmărească evoluţia, să fie testat şi să fie tratat individual. Acestea sunt premisele din plan social care creează în plan economic premisele dezvoltării sectorului de grădiniţe private. Serviciile de bază oferite prin intermediul grădiniţei vor fi: educaţia, servirea mesei, pauza de somn şi transportul copiilor la şi de la domiciliu. Fiind vorba de copii, părinţii sunt preocupaţi în primul rând de condiţiile de igienă şi calitatea produselor alimentare servite copiilor. De aceea o mare parte din investiţia pentru grădiniţă va fi concentrată în amenajarea ei şi în utilarea acesteia. O parte din investiţii trebuie să fie orientate spre achiziţia de jocuri, cărţi, etc. Pentru a avea succes trebuie implementate şi strategia de promovare şi preţ. Vom oferim condiţii de excepţie, ne vom adresa clasei de top (manageri, experţi contabili, ingineri IT, ingineri, medici, profesori etc.) Ø Avantajele competitive vor fi: § § § Raportul clitate / pret Amplasarea gradinitei Competenta personalului

Ø Diversitatea şi calitatea serviciilor oferite diferentiază grădiniţa „................” în faţa concurenţei.

2

Ø Dimensiunea pietei si piata tinta Piata este în acest caz nelimitată. Copiii vor merge întotdeauna la gradiniţă; noutatea este însă reprezentată de creşterea ponderii unităţilor de învăţământ preşcolar private în dauna celor publice. Acesta este cea mai importantă modificare structurală a pieţei, în paralel cu diversificarea serviciilor oferite de diverşi prestatori, în conformitate cu creşterea cerinţelor parintilor. Clienţii sunt persoanele care au copii cu vârste în general cuprinse între 2 şi 7 ani, oameni ocupaţi, care nu au timp în cursul zilei să aibă grijă de copii, dar sunt preocupaţi de educaţia acestora şi care încearcă să găsească o alternativă la sistemul de grădiniţe de stat. Ei sunt de obicei persoane tinere, cu venituri superioare, patroni sau angajaţi ai unor companii multinaţionale, bănci, etc., ori cetăţeni străini. Ø Previziuni privind cifra de afaceri si profitul ·

Ne asteptam la o cifra de afaceri anuala de 120.000-150.000 euro si la un profit de 30.000 euro

Ø Suma necesara demamarii afacerii este de 100.000 euro

3

Analiza mediului de afaceri si propunerea afacerii Analiza mediului de afaceri Ø Analiza macomediului Factori Demografic Avantaje .costul ridicat al achizitiei noilor tehnologii - - birocratie timpul lung de primire al avizelor de la A. . in gradinite au existat putin peste 30.Bucuresti sectorul 3.I. In Capitala. in anul scolar trecut.lipsa locuilor in gradinite de stat.36 copii pe un singur loc.sunt incurajate deschiderea de gradintite particulare pentru a acoperi deficitul de pe piata pretul relative mare in comparative cu gradinitele de stat .Cultural Politico . Spre exemplu.aparitia de noi tehnici de predare cu materiale digitale .tendinta parintilor de a-si da copiii la gradinita particulara datorita nivelului educativ crescut . Per total. oferta nu face fata cererii.accentuarea procesului de imbatranire a populatiei Economic Tehnologic Social .cresterea inflatiei . avizul de salubritate Propunerea afacerii Ø Domeniu de activitate va fi invatamantul prescolar iar afacerea va consta in infiintarea unei gradinite particulare Probabilitatea reusitei afacerii este foarte mare deoarece in aceste moment exista un mare deficit al locurilor in gradinite pentru copii prescolari. in gradinitele din Bucuresti au fost 1.legislativ .000 de locuri.A.C.cresterea niveului de trai al romanilor Dezavantaje . cei mai multi prescolari .P. avizul de mediu.R. din care 4 .2.rata natalitatii este in scadere .in acest moment cererea este mai mare decat oferta .

acţiunile întreprinse de noi în scopul unei cât mai bune îngrijiri şi educaţie a copiilor şi o relaţie afectivă cu ei. copiii putand fi inscrisi in proportie de 91%. unde au fost 1.aproximativ 27.2007) Parintii.000 in institutiile de stat. (date obtinute la 30. uneori în excursii.3% din cerere In sectoarele 3 si 5. prietenia care se leagă între personalul grădiniţei şi părinţii copiilor prin invitarea acestora la evenimentele desfaşurate în grădiniţă. iar restul la particulare. Luînd in considerare ambele forme de proprietate. Sectorul 1 are cele mai multe gradinite. numai 58% dintre copii au un loc in unitatile de invatamant prescolar. isi doresc pentru copiii lor o educatie mai buna si o copilarie mai placuta. a competitorilor pe care îi vom avea si pentru a ne da seama daca ideea noastra de afaceri este fezabilă din punct de vedere financiar. tehnicile după care noi angajăm personalul sunt următoarele: interviuri. · · · · Locurile din gradinitele Capitalei acopera in prezent doar 68. o permanentă şi foarte deschisă comunicare dintre personalul grădiniţei şi parinţii copiilor. 5 .21 copii pe un loc. organizare si cunoastere a afacerii. teste.08. referinţe şi experienţe anterioare. cea mai mare inghesuiala a fost in institutiile cu program normal. Totodata va ajuta la o mai buna conducere. Motivele pentru care considerăm că parinţii vor apela la serviciile noastre sunt: exigenţa şi seriozitatea în demersul educaţional. o data cu cresterea nivelului de trai. Scopul planului de afacere este dobândirea unei imagini pertinente a pietei pe care vom evolua. Pentru ca grădiniţa noastră să facă faţă tuturor cerinţelor şi să demonstreze faptul că copii clienţilor sunt în mâini sigure care îşi asumă riscul pentru ei.

....000 de copii care anual care merg la gradinita. 6 .L...Educatoare 1 ....... Atat gradinitele de stat cat si cele particulare se gasesc pe tot teritoriul tarii.1 Firma Ø Firma se va numi: S..Secretară 1 .. dar nu pot obtine o cota importanta de piata deoarece acestea pot primi un numar de maxim 70-80 de copii/unitate in conditiile in care sunt jur de 650......... în funcţie de obţiunile suplimentare ale copiilor se pot aduce cadre didactice specializate 1 – Director 1 – Administrator 1 ....Paznic Ø Industria Specifica Importanta si ponderea in economie sunt foarte mici in cazul gradinitelor particulare..R.C... Ø Domeniul de activitate va fi invatamant primar – cod CAEN 8010 Ø Forma de organizare va fi Societate cu Raspundere Limitata Ø In acest moment firma nu este infiintata Ø Actionarul principal va fi .3...Femei de servici 2 ....... Descrierea afacerii 3.. Ø Numar de angajati permanenti 11..” S....Asistentă medicala 3 ..Bucătărese 1 ....... dar ele compenseaza la nivel educativ unde au o pondere insemnata in formarea si educarea copilului.. „..

Unitatile de invatamant sunt imprastiate pe tot teritoriul Capitalei nefiind o zona unde acestea sa fie concentrate.Aviz RENEL. Nu exista un lider de piata pe acest segment datorita numarului mare de copii care invata la gradinite si numarul mic de locuri pe care o gradinita le poate avea. in acest moment sunt in jur de 110 de gradinite particulare autorizate si inca 50 care asteapta autorizarea de la Ministerul Educatiei si Cercetarii.Actele privind personalul didactic .Dovada de spaţiu ( contractul de închiriere ) .Actele privind curriculum (planuri de invatamant.Lista cu fondul de carte . care deserveste sectoarele 1. 7 .actului constitutiv . maximum de 70-80 de locuri/unitate. programe scolare) .Autorizarea gradinitei dureaza maximum 2 luni de la depunerea actelor la ARACIP (Agentia Roaman de Asigurare a calitatii in Invatamantul Preuniversitar).Regulamentul intern .Redactarea actului constitutiv In Bucuresti. Singura gradinita din Bucuresti care are mai mult de 2 amplasamente este grădiniţă Olga Gudynn School.Dovada obţinerii avizului/autorizaţiei pentru prevenirea şi stingerea incendiilor Aviz/autorizaţie sanitară de funcţionare pentu buna desfăşurare în condiţii prielnice a pregătirii hranei .Acordul şi aprobarea de la Inspectoratul Municipal şi de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării . ROMGAZ. APA NOVA .3 si 5 ale Capitalei cu un numar de 4 gradinite.Modelul de contract de scolarizare . Dosarul de autorizare trebuie sa contina: .

Situatia gradinitelor particulare in Bucuresti in anul 2006 Numarul total de gradinite 8 .

9 . fara sa fie afectate calitatea serviciilor educationale. o Bariere de intrare · Cadrul legislativ. Personal didactic care sa stie sa se poarte cu copii Existenta programelor extrascolare Raportul calitate / pret cat mai bun pentru parinti Locatia gradinitei Mentinerea in permanent contact cu parintii in legatura cu activitatile si reusitele copiilor lor Ø In acest domeniu intalnim atat bariere de iesire cat si bariere de intrare.Ø Factorii cheie de succes sunt: · · · · · · Mentinerea costurilor cat mai mici. o gradinita va trebui sa fie verificata de catre un inspector al Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a primi autorizatie de functionare.

. Personalul didactic este de specialitate. va consemna in registrul grupei despre obiectivele atinse si despre comportamentul copiilor.2. au ca obiectiv şi descoperirea de noi pasiuni... Serviciul Gradinita ... ü Grupa mare ( pregătitoare ) are copii de 6.5 ani..· Calitatea serviciilor in raport cu pretul trebuie sa fie foarte inalta pentru a convinge parintii sa isi duca copii la gradinita particulara in detrimentul celei de stat.. 3. isi propune o educatie de calitate. utilizand strategii si tactici corespunzatoare pentru a stimula la cel mai inalt nivel motivatia copiilor. hobby-uri ce întregesc personalitatea copiilor. Capacitatea grădiniţei este de maxim 45 de locuri.iar serviciile se adresează copiilor între 3-6 ani. o dezvoltare armonioasa intr-un mediu prielnic.. Vor fi 3 grupe de varsta: ü Grupa mică cuprinde copii cu vârste între 3 ani (împliniţi la deschiderea anului şcolar) şi 4 ani. 10 . ü Grupa mijlocie este formată din copii de 4 . Educatoarea are obligatia de efectua un numar de cinci ore de activitate didactica si trei ore de activitate metodica in care va pregati materialul didactic si schema orelor pentru ziua urmatoare.. o Bariere de iesire § § O gradinita nu isi poate inceta activitatea in mijlocul unui an prescolar Inainte de a iesi trebuie anuntati parintii cu cel putin 6 luni inainte De pe piata au iesit doar gradinitele care nu au primit autorizatie de functionare din partea Ministerului. pe lângă scopul principal instructiv-educativ. Programele noastre. Fiecare grupa cuprinde un numar de 12-15 copii repartizati la o educatoare.

invatarea unei limbi straine la alegere: limba engleza. şerveţele..programul normal (7:30-14:30) .Activitatea preşcolară se repartizează în cadrul grădiniţei „. . . caiete speciale ce sunt aprovizionate de la furnizori specializati din ţară şi din străinătate şi sunt incluse în taxa lunară.. bune maniere si gospodarie. La acestea se vor adauga urmatoarele activitati. Toate materialele didactice. praf de curăţat. de vitamine.Orarul (Anexa 3) . unde mâncarea se prepară de către personal calificat care va realiza săptămânal un meniu ţinând cont de necesarul caloric.” pe un orar flexibil. detergenţi.initierea în utilizarea calculatoarelor prin strategii didactice moderne. proteine.educatie sanitara.dans modern si de societate. unde copiii vor avea prilejul sa-si aiba proprii invitati. .programul prelungit (7:30. unele activitati optionale: . limba germana. modelaj.. Parintii vor fi instiintati saptamanal despre evolutia copiilor. nivelului prescolar si jocuri speciale. dezinfectanţi.. pastă de dinţi. care sunt predispusi cel mai usor la boli să fie protejaţi.. carne de pui şi lactate. ziua copilului.. . recuzite.pictura. 11 adaptate . etc Gradinita dispune de centrala proprie complet automata cu programator electronic. Meniul va fi axat în principal pe legume şi fructe proaspete (75%). teatru. gradina botanica.. Copiii beneficiază de bucătărie proprie. Materialele necesare: săpun. muzee. glucide şi lipide. în doua variante: . cărţi.activitati extrascoalare: vizite circ. . achitarea lor la timp asigurand functionarea gradinitei la standarde ridicate..spatiu amenajat in curte pentru diverse jocuri recreative. Pentru asigurarea şi păstrarea igienei în cadrul grădiniţei se folosesc produse pentru dezinfecţie şi sterilizare astfel încât copiii. desen. rutiera. In functie de aptitudinile fiecarui copil in parte educatorii se axeaza mai mult pe anumite domenii. periuţe de dinţi. Activitatea educativa se incadreaza in coordonatele generale propuse de curriculum-ul national. De asemenea se organizeaza serbari cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Pasti. hârtie. . sistem video de supraveghere.18:00) Activitatea educationala este organizata sa se autofinanteze prin taxele de scolarizare. mobilier ergonomic si ecologic. despre activitati si meniul ce vor urma saptamana imediat urmatoare.

iar interiorul va fi amenajat cat mai placut pentru copii. Bucataria Sala de mese 12 .. costul transportului se plateste separat si va fi diferit in functie de distanta. va dispune de un microbuz scolar care este foarte util pentru parintii care nu au timp sa-si conduca copilul.. leagăne.Gradinita ..... Curtea interioară este special amenajată pentru copii cu bancuţe.. topogan şi căsuţe în miniatură.....

Camera de dormit Grupul sanitar Sala de cursuri Sala de joaca 13 .

bloc de desen. Toate acestea vor fi achiziţionate de la Procter&Gambel si Unilever. Pentru pregătirea meselor grădiniţa „.. creioane colorate..” este o grădiniţă paticulară înfiinţată din dorinţa de a schimba practicile de educaţie pentru copii între 3 şi 6 ani. care sunt predispusi cel mai usor la boli să fie protejaţi....L.. şerveţele.3... cărţi de colorat. Toate acestea vor fi achiziţionate de la S.A. În acest scop se vor achiziţiona: medicamente de uz current..... carioci. detergenţi. periuţe de dinţi.A.R. de la diferiţi furnizori cu care va încheia contracte şi anume: S. plasturi.” asigură copiilor rechizitele necesare ce sunt folosite în timpul programului: cărţi de citit. 14 . alcool sanitar.C Vel Pitar S..C Campofrio S...A..R.3.. caiete de exerciţii. pastă de dinţi. Materialele necesare: săpun. vată... Pentru asigurarea şi păstrarea igienei în cadrul grădiniţei se folosesc produse pentru dezinfecţie şi sterilizare astfel încât copiii. Toate acestea sunt achiziţionate de la furnizori ca: S... plastilină.. Biro-Media Trading S..C Sedcom Libris S.. Grădiniţa „. praf de curăţat. S. Productia si procesele „.. acuarele. unguente.A..C Diverta S. după consultarea unui medic primar.. S.” îşi achiziţionează materii prime. hârtie glase etc.C.A. hârtie.... pansament..... dezinfectanţi.C Medi Plus S. S. iar legumele şi fructele proaspete sunt achiziţionate direct de la producători în funcţie de sezon.C Lactis S... creioane.L. pensoane.. Cabinetul medical va fi dotat cu medicamentele şi instrumentele necesare pentru a se acorda în caz de nevoie o îngrijire corespunzătoare. S. etc.

.. ü Mobilier pentru săli de lucru . canalizare. 9 camere... ü ü ü ü Dotare cabinet medical Grupuri sanitare – 2. având o capacitate maximă de 48 de locuri. Pentru inceput vila va fi inchiriata pe o perioada de 5 ani cu posibilitatea de prelungire a contractului. Vila va dispune de toate utilitatile: apa curenta. a câte 4 scaune fiecare Bucătărie – dotată cu vesela necesară gătitului şi servirii mesei leagăne. 3.fiecare dormitor are 8 paturi suspendate. noptiere. Sunt dotate cu mobilier ergonomic. 290mp utili. amenajata cu bancuţe. curte 150 mp... unul pentru fete şi unul pentru baieţi Sală de mese – 12 mese. Amplasamentul Gadinita isi va desfasura activitatea intr-o vila cu 9 camere situata in sectorul 3 in zona Decebal – Diligentei. electricitate si gaze. ü Mobilier pentru dormitoare .... topogan ü Spaţiu de joacă – suprafată de minim 100 mp. Vila are urmatoarele dotari: D+P+1+M. centrala termica. lenjerii de pat. mochete. Valoarea chiriei se va ridica la suma de 2500 Euro / luna. a câte 4 scăunele. 2 bucatarii..Ø Echipamente necesare Grădiniţa „.open space. 3 bai. mijloace audio – vizuale şi materiale didactice moderne.fiecare sală de lucru este dotată cu 4 masuţe. 15 .. Fiecare sala de lucru va fi dotata cu un calculator de ultima generatie si un proiector.” va avea urmatoarele echipamente in dotare: ü Mecedes Sprinter dotat cu 22 de locuri.4. 5 dulapuri. mansarda . jaluzele.

1800 ron / luna) Ø Va fi achizitionat echipament audio – video pentru educatia copiilor · · 3 Videoproiectoare Sony VPL-ES4 in valoare de 3900 lei de la fima emag.100 lei de la firma UltraPro Computers 16 . Acesta va fi luat de la reprezentanta Mercedes – Benz Romania. pe o strada care sa nu fie circulata de multe masini pentru ca.ro Ø Vor fi achizitionate 5 notebook – uri Dell Inspiron 1501 in valoare de 1. copii sa nu fie deranjati de zgomot Transport in comun in apropiere Spatiu de parcare pentru microbuz Gradina interioara de minim 100 mp pentru joaca copiilor 3.Variantă Avantaje Investitie relativ mica Dezavantaje Nu pot fi aduse modificari spatiului fara acordul proprietarului Cresterea chiriei in timp Închiriere Posibilitatea inceperii rapide a afacerii Posibilitatea modificarilor Costuri lunare relativ mici Cumpărare Posibilitatea inceperii rapide a afacerii Proiectare după gust şi necesităţi Investiţie de capital majoră Construire Investiţie foarte mare Timp mare de executie Ø Criterii de alegere: · · · · Intr-o zona linistita. (In leasing 500 euro / luna .5.ro 3 sisteme audio LG HT302SD in valoare de 1500 lei de la firma emag. Investitii necesare Ø Va fi luat in regim de leasing pe 5 ani un microbuz Mercedes Sprinter (24.000 euro) cu un numar de 22 locuri.

ü oferta educaţională variată. ü buna organizare a orarului de lucru. ü utilizarea tehnicilor de predare moderne. masute. Ø Utilitatile pentru bucatarie vor fi achizitionate de la firma Altex si vor costa 3000 lei (hote. ü cadrul natural. costul va fi de 300 lei Ø Vor fi achiziţionate 3 unitaţi de aer condiţionat de la firma AMETIST FRIGO SRL în valoare de 5000 lei Ø Se va instala un sistem de supraveghere video in valoare de 1500 lei de la firma Sc Enni Vision Srl Ø Masinile de spalat vor fi achizitionate de la Domo si vor costa 2000 lei Ø Mobilierul ergonomic pentru copii va fi achizitionat de la firma Euro Mega SRL si va consta in: paturi etajate. aragaz. Ø Spatiul de joaca pentru copii va fi dotat cu leagane si topogane vor fi achizitionate de la Bebelino Srl si vor valora 3500 lei Ø Jucariile copiilor vor valora 1000 lei si vor fi cumparate de la magazinul Toybox Ø Dotarea cabinetului medical va fi achizitionata de la firma MediLife si va fi in valoare de 1000 lei.ro. de la emag. Valoarea acestora se va ridica la suma de 30000 lei Ø Covoarele si mocheta vor fi achizitionate de la firma Decotex Design si vor costa 5000 lei Ø Vesela va fi achizitionata de la firma Pierimport srl si va fi in valoare de 2000 lei Ø Dotarile sanitare vor fi achizitionate de la Romstal si vor fi in valoare de 2500 lei.6. amplasarea grădiniţei 17 . dulăpioare. ü gradul înalt de pregătire a personalului. scaune.Ø Vor fi achizitionare 2 impreimante marca Hp.) 3. Strategia afacerii Ø Analiza Swot · Analiza firmei Puncte forte ü calitatea superioară a seviciilor oferite.

posibilitatea efectuarii de execursii ü preţuri accesibile Puncte slabe ü concurenţa ü lipsa experienţei datorată faptului că grădiniţa se află la începutul activităţi ü rata natalităţii în scădere · Analiza mediului Oportunitati ü Programele de pregătire a formatorilor devin accesibile. Intrarea în UE schimbă mentalitatea oamenilor.ü transportul asigurat domiciliu-grădiniţă-domiciliu. Amenintari ü Aşa cum este şi normal reglementările legale pentru deschidere unei astel de afaceri sunt stricte şi vor deveni şi mai stricte pe. ü asigurarea educării şi instruirii copiilor într-un cadru ambiental deosebit 18 . Obiective pe termen lung ü asigurarea dezvoltării armonioase a copiilor. Aceştia devin conştienţi că educaţia este foarte importantă. şi mai interesaţi să investească într-o educaţie de calitate pentru proprii.termen mediu.

spiritul de initiativa. Ø Viziunea: o alternativa a invatamantului de stat. curiozitatea academica si principialitatea. 3. ü dezvoltarea capacităţii de exprimare corectă şi comunicare eficientă în situaţii variate.7. fara sa fie afectate calitatea serviciilor educationale. Ø Politica: oferirea de servicii de calitate la un pret mic. atractiv în care relaţia copil .educatoare este deschisă colaborării şi prieteniei. Unicitatea Afacerii Ø Factori critici de succes · · · · · · Mentinerea costurilor cat mai mici. ü dezvoltarea capacităţii de a soluţiona probleme. Ø Misiunea: cultivarea copiilor nostri entuziasmul de a invata.Obiective specifice: ü un mediu plăcut. libertatea de exprimare. Personal didactic care sa stie sa se poarte cu copii Existenta programelor extrascolare Raportul calitate / pret cat mai bun pentru parinti Locatia gradinitei Mentinerea in permanent contact cu parintii in legatura cu activitatile si reusitele copiilor lor 19 .

Ø Avantaje competitive § § § § Raportul clitate / pret Amplasarea gradinitei Competenta personalului Programele educationale desfăşurate 20 .

ro . 21 . al cercetării de teren si al presei. www.1.500.4. Planul de şcolarizare cuprinde 5.parinti.2. www.9am.670 locuri la invatamantul de stat. Cercetarea de marketing Ø Informatiile necesare redactarii planului de afaceri au fost obtinute prin intermediul internetului.com . Marketingul afacerii 4. 10. Ø Am ales aceasta piata deoarece este cea mai mare e Bucurestiului.456 copii cu vârste cuprinse între 3-7 ani. Piaţa Ø Sectorul 3 din Bucuresti este principala piata pe care va activa gradinita Ø În Sectorul 3 au fost inscrisi pentru anul şcolar 2007-2008 . · · · Institutul Naţional de Statistica Ziarele: Cotidianul si Evenimentul Zilei www.edu. Sectorul 3 are cei mai multi prescolari cu un numar de aproximativ 10.ro Ø Informatiile pe care le-am aflat prin cercetare teoretica au fost: · Preturile practicate · Legislatia · Furnizorii · Deficitul de locuri Ø Informatiile pe care le-am obtinut prin cercetare practica au fost: · · Dotările necesare Amplasamentul 4.

4. cu unul sau mai mulţi copii. piaţa căreia i se adresează serviciile firmei cuprind persoane cu venit mediu si mare. Ø Criteriul venit. Ø Mărimea pieţei ţintă se va stabili în funcţie de următoarele criterii: Ø Criteriul vârstă. Ø Criteriul geografic. Ø Segmentul tinta sunt persoanele active. Vor apela la serviciile gradinitei în special persoanele tinere cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani. o permanentă şi foarte deschisă comunicare dintre personalul grădiniţei şi parinţii copiilor. 22 . Ø Factorii determinanti in luarea deciziei de a cumpara serviciul sunt: · Situatia materiala · Lipsa timpului liber Motivele pentru care parinţii vor apela la serviciile noastre sunt: exigenţa şi seriozitatea în demersul educaţional. acţiunile întreprinse de noi în scopul unei cât mai bune îngrijiri şi educaţie a copiilor. După cum s-a precizat mai sus. copilul lor sa aiba parte de o educatia cat mai buna si sa stie ca acestia sunt intr-un loc sigur si prietenos cat timp ei sunt la servici. copiii lor sa creasca intr-un mediu educational modern. Serviciile grădiniţei „……………” se adresează cu precadere persoanelor din Sectorul 3 al capitalei. Clientii Clientii doresc ca. care au putin timp liber si doresc ca.3.

Pretul Ø Nivelul de pret pe care parintii sunt dispusi sa il plateasca se situeaza intre 800 – 1500 lei Ø Pretul cerut de concurenti se situeaza intre 700 – 2500 lei Ø Clientii nu vor fi sensibili la schimbarea pretului daca pentru schimbarea pretului se vor oferi si servicii pe masura Ø Vom deschide gradinita cu un tarif de 950 lei / luna pentru programul normal si 1100 lei pentru programul prelungit. Grădiniţele de stat. Concurenta Ø Principalii concurenti indirecti: ü serviciile oferite de agenţiile de babysitting. care în Bucuresti.4. Sector 3 sunt în număr de 24.4. Gradinitele particulare din sectorul 3 cu program nomal si prelungit (Anexa 2). Ø Punctul forte al gradinitelor de stat este dat de nivelul tarifului mai scăzut Ø Punctul slab al concurentei este dat de amplasamentele relative mici in care isi desfasoara activitatea gradinita şi pentru gradinitele de stat de nivelul scăzut al serviciilor 4. 2. (Anexa 1) Ø Punctele forte ale concurentei sunt: Ø experienta in domeniu si numarul de clienti fideli. ü alte sevicii destinate copiilor (After school) Ø Principalii concurenti directi sunt: 1. 23 .5.

www.parinti.gradinite. clientii sa cunoasca faptul ca o noua gradinita s-a deschis.copii. www. Ø Bugetul promovarii va fi de 12500 lei Ø Strategia de promovare folosita va fi: in primele doua luni se va face o promovare agresiva pentru ca.4.com . ce e desfasoara în luna iunie Flyere date mamicilor in parcuri (anexa 6) Propriul site web Reclama pe siturile web: www.gradinite.net . Promovarea Ø Mixul promotional va consta: · · · · Participarea la Targul anual de gradinite particulare. www. care ofera preturi mai avantajoase.6. urmand apoi ca in urmatoarele luni reclamele sa scada in frecventa bazandu-ne pe reclama verbala facuta de catre clientii nostrii.com .ro. 24 .

se ocupă de angajarea şi perfecţionarea personalului din subordine motivând-ui în tot ceea ce fac. Urmareşte totodată îmbunatăţirea activităţii unităţii fiind receptivi la nou.stabilirea obiectivelor. Un asemenea stil de management generează un climat favorabil. 25 . . dezvoltă potenţialul angajaţilor acordându-le şansa perfecţionării şi exprimării opiniilor. cunoscând concurenţa şi urmărind menţinerea şi chiar ascensiunea pe piaţa. ceea ce influenţează pozitiv randamentul în muncă şi evită conflictele. raspunde invitaţiilor din mass-media.orientarea asupra problemelor de perspectivă ale grădiniţei. precum şi stabilirea modului de utilizare. .definirea clară a tuturor elementelor care determină cadrul organizatoric. Responsabilităţile managerilor sunt următoarele: .5.planificarea activităţii grădiniţei. stabileşte standardele la care trebuie să se ajungă în desfăşurarea activitaăţii în vederea evoluţiei rapide pe piaţa grădiniţelor particulare. motivează şi comunică cu subalternii.1. materiale şi financiare necesare. Echipa noastră managerială adoptă un stil de management care îmbină în mod raţional interesul pentru cele mai bune rezultate cu preocuparea pentru o cât mai bună satisfacere a cerinţelor şi raporturilor umane. . -dimensionarea resurselor umane. Participa în calitate de reprezentant oficial la sedinţe şi întruniri realizate între directorii grădiniţelor de profil. Managementul afacerii 5. Conducerea Managerul stabileste obiectivele pe care şi le propune grădiniţa . Urmareşte activitatea din interiorul unităţii îşi informează angajaţii în legatură cu noile proiecte.

să aprovizioneze bucătăria cu alimentele necesare. Administratorul . de înştiinţarea părinţilor în legătură cu orice problemă. Personalul Ø Vor fi angajate un număr de 11 persoane. se va ocupa cu întâlnirile cu parinţii.5. este responsabil cu: ü ü ü ü Transportul copiilor achiziţionarea materialelor necesare desfăşurării activităţilor: consumabile.Asistentă medicala 3 . tact. după cum urmează: 1 – Director 1 – Administrator 1 .Trebuie să posede permis de conducere categoria D . Secretara se va ocupa de răspunsul la telefoane. să supravegheze activitatea desfăşurată de paznic.Secretară 1 .Bucătărese 1 . Educatoarele Personalul implicat în activităţile de zi cu zi trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Astfel: Directorul trebuie sa aiba gradul II didactic si sa fie angajat cu norma de baza. Acestea trebuie să fie în primul rând pasionate.Paznic Fiecare angajat are responsabilităţi pe care trebuie să le îndeplinească pe parcursul programului astfel încat activitatea să se desfăşoare în condiţii normale. devotate muncii pe care o desfaşoară. de aprobarea diverselor programe educationale.Educatoare 1 .2. dar şi să aibă o personalitate adecvată unei asemenea munci (răbdare. rechizite.Femei de servici 2 . înţelegere) având în vedere categoria căreia i se adresează. de deciziile luate pentru buna funcţionare a grădiniţei. medicamente. 26 . femeile de service şi bucătărese.

Ø Sursele de recrutare vor fi: . Ele au urmatoarele sarcini: dimineaţa trebuie să curăţe praful de pe mobilier şi să aerisească încăperile până la sosirea personalului şi a copiilor. după plecarea copiilor ele trebuie să curăţe şi să dezinfecteze spaţiile. Ø Plata personalului va fi făcută prin card de debit. în timp ce copii servesc masa de prânz .recrutarea personalului de la alte gradinite particulare Ø Instruirea angajaţilor va fi făcută periodic prin traininguri de specialitate. să efectueze controale periodice pentru a preveni eventualele boli. Paznicul . pentru a fi la curent cu ultimele metode de educare şi de îngrijre a copiilor.Au obligaţia de a pregăti mâncarea şi de a o servi copiilor conform orarului stabilit. Bucătăresele . Femeile de serviciu .site-urile specializate în recrutarea de personal .Sunt responsabile cu asigurarea curăţeniei întregului spaţiu din incinta grădiniţei. eliberat de Banca Comercială Română (BCR) 27 . Asistenta medicala trebuie să fie atentă la simptomele pe care le prezintă copiii. Totodată ele trebuie să asigure curăţenia bucătăriei şi a sălii de mese. să le acorde primul ajutor şi să informeze parinţii. Majoritatea personalului didactic care activează în cadrul acestei instituţii are studii de specialitate. respectiv liceul pedagogic sau studii superioare pedagogice. o dată pe săptămână trebuie să spele lenjeriile şi feţele de masă.Pentru multe din aceste persoane satisfacţiile morale ale muncii se apropie sau chiar primează în faţa celor materiale.trebuie să asigure ordinea pe parcursul zilei nepermiţând persoanelor străine să intre în incinta grădiniţei şi la eventualele neregularităţi să anunte organele competente. ele trebuie să aerisească şi să pregătească paturile pentru odihnă.

000 35.000 optimist 46.Lipsa de resurse pentru derularea investitiilor si plata facturilor .800 53.800 53.800 53.500 28.Factori interni .500 28.500 28.000 42.Inăsprirea normelor de creditare .500 53.000 42.000 51.000 42.000 35.Cresterea ratei dobanzii .Factori extern: .000 42.000 probabil 30.500 28.800 51.150 23.500 28.800 53.Scaderea natalitatii .000 42.750 28.800 53. Finanţele Afacerii 6.000 42.500 19.500 46.Nivelul mare al costurilor de intretinere Ø Realizarea previziunii valorice ü Previzionare an I Numar de pachete vandute Scenariu Luna 1 Luna 2 Luna 3 Luna 4 Luna 5 Luna 6 Luna 7 Luna 8 Luna 9 Luna 10 Luna 11 Luna 12 pesimist probabil optimist 15 25 25 30 30 30 30 30 30 30 20 20 30 35 42 42 42 42 42 42 42 42 35 30 40 42 48 48 48 48 48 48 48 48 42 40 Vanzari preconizate in lei pesimist 14.000 28 .800 53.000 42.1.000 19.6.250 23.500 28.800 53. Previzionarea vânzărilor Ø Identificarea riscurilor majore .000 30.000 42.

000 160.000 160.500 150.000 Trimestrul II 100 135 144 95.000 160.500 130.000 156.750 127.000 160.000 156.000 Treimestrul III 95 132 144 90.000 160.000 140.250 138.000 140.000 160.000 Trimestrul II 110 138 144 104.750 125.ü Previzionare an II Scenariu Numar pachete vandute Vanzari preconizate de pesimist probabil optimist pesimist probabil optimist Trimestrul I 100 135 144 95.500 150.000 29 .000 ü Previzionare an III Scenariu Numar pachete vandute Vanzari preconizate de pesimist probabil optimist pesimist probabil optimist Trimestrul I 110 138 144 104.000 Trimestrul IV 85 125 140 80.000 Trimestrul IV 85 127 140 80.000 Treimestrul III 90 130 144 85.

video Mobilier Imprimante Masina de spalat Aer conditionat Topogane.Autorizaţie ARACIP .5834.9.Alte autorizaţii .2 lei / luna .350 lei / luna .60.3800 lei .Costuri constituire .112. leagane.balansoare Dotari sanitare Aragaz si hota Calculatoare Dotari sanitare Sistem de supraveghere Cost in lei 4400 35000 300 2000 5000 3500 2000 3000 1100 2500 1500 Unitati 3 48 2 2 4 6 12 2 5 1 Costuri operaţionale Salarii fixe .2000 lei .6.2.1000 lei Total .300 lei Produs Echipamente audio .540 lei / an 30 .6800 lei Ø Costurile generate de investiţii Costuri cu investiţia .200 lei / an Contributii sociale – 486. Costuri Ø Costurile necesare infiintarii firmei .4 lei / an Contributii la somaj – 45 lei / luna .

4 41.20 109.5 2 6 2 120 60 40 42.6 1248 748.8 499.2 28.6 44.4 1310.25 10.2 1 1 1 1 3 1 2 1 Contributii la somaj Director Administrator Secretară Asistentă medicala Educatoare Femei de servici Bucătărese Paznic 10 6 4 4.2 530.5 105 20 60 20 1 1 1 1 3 1 2 1 Instruire 600 31 .6 28.4 343.6 67.Personal Cost in lei/ luna Salarii fixe Director Administrator Secretară Asistentă medicala Educatoare Femei de servici Bucătărese Paznic 2000 1200 800 850 2100 550 1300 550 Cost in lei / an Numar angajati 24000 14400 9600 10200 25200 6600 15600 6600 1 1 1 1 3 1 2 1 Contributii sociale Director Administrator Secretară Asistentă medicala Educatoare Femei de servici Bucătărese Paznic 104 62.2 343.2 811.

400 lei / an Produs Reclama Participare targ Brosuri Cost in lei / an 7000 3600 1800 Costuri cu sistemul informatic .Licente software .4100 lei .2% / luna/ angajat Contributiile privind somajul 0.Contribuţiile sociale vor fi de 5.960 lei Cost in lei / luna Rate leasing Combustibil Reparatii Asigurare raspundere civila Impozit 1800 500 Cost in lei / an 21600 6000 500 2500 360 32 .3600 lei .Consumabile calculatoare – 500 lei / an Costuri cu mijloace de transport – 30.12.5%/luna/angajat Costurile privind marketingul si vanzarile .

000 lei .Lenjerie paturi – 4000 lei .060 lei Cost in lei / luna Articole papetarie Abonamente (telefon + internet) Chirie Casa Uilitati 9000 1000 416 80 Cost in lei / an 5000 1060 108000 12000 Costuri cu alte servicii: 4800 lei / an .000 lei / an Ø Valoare costuri fixe : 28.126.797 lei / luna 33 .Costuri cu caracter administrativ .Vesela – 2000 lei .Jucarii – 1000 lei .Alimente – 180.400 lei / luna Ø Valoare costuri variabile 10.Servicii contabile 400 lei / luna 4800 lei / an Alte costuri: 187.

3. Pretul Ø Estimarea pretului Cost unitar = costuri variabile + costuri fixe / vanzari totale = 39.400 + 110.4.64 V C P C = Cf + q Cv CF q Prag de rentabilitate ü Pragul de rentabilitate al profitului dorit = costurile fixe + profitul dorit / pret – cost variabil unitar Pragul de rentabilitate al profitului dorit = 28.000 / 1.197 / 48 = 816 lei 6.400 / 1000 – 225 = 36.5 34 .000 – 225 = 178.6. Pragul de rentabilitate Ø Pragul de rentabilitate = costurile fixe / pret – costul variabil unitar Prag de rentabilitate = 28.

Multe din aceste riscuri sunt datorate rău platnicilor sau nemulţumirii clienţilor.000 lei / an Ø Cheltuieli estimate: 470.5. Indicatori de apreciere a investitiei Ø Durata estimata de recuperare a investitie 4 ani 6.795 lei / an Ø Pofit estimat : 129. Riscurile afacerii ü Riscuri privind proprietatea – Probleme legate de contractul de inchiriere al imobilului in care isi va desfasura activitatea gradinita ü Riscuri privind personalul – această categorie de riscuri se datorează activităţii salariaţilor.com 35 .205 lei / an 6. Acestea se pot datora angajării unor persoane fără a le verifica înainte de angajare. 7.Finantarea afacerii va fi facuta in totalitate din fonduri proprii.6. ü Riscuri privind clienţii – clienţii sunt principala sursă de profit. nivel de trai destul de scăzut al populaţiei www. Pierderea unor angajati vitali.startafaceri. relaţiilor necorespunzătoare dintre întreprinzători şi salariaţi care vor crea o atmosferă de neîncredere. politicii de personal neadecvate.blogspot. Proiectii financiare Ø Venituri estimate: 600. Finantarea afacerii .6.7.

36 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful