P. 1
Testtudat munkafüzet

Testtudat munkafüzet

|Views: 137|Likes:
Published by Dóra Hajnal

More info:

Published by: Dóra Hajnal on Jan 03, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/16/2013

pdf

text

original

Ezo tér-Kép

munkafüzet
Testtudat kurzus
Ajándék az Ezo tér® Magazintól

®

ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva

és a fájdalom magamhoz ölelésével még mélyebbé válik. Szeretem. hogy nőként élhetek a mai időkben. ahol a testeink spontán. hogy a szépség hozzánk. és vállalja erejét. Ez azért valósulhatott meg. Életem első nagy szakasza a testem. Ahogyan nekünk is jár az öröm. játékos találkozási lehetőségeivel kísérleteztünk az improvizatív mozgás keretein be- 2 ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva . a természettel tartok rokonságot. Mára boldog.” Szentesi Szilvia vagyok. és természetesen teljes kudarcot vallottam. Hihetetlenül sok bölcsesség áramlik keresztül azon a nőn. És minden lélekmunkám és élményem a testemmel való tudatos kapcsolatnak. Nem kívánkozom a Paradicsomba. mert annyi gyönyörűséget adhatok és kaphatok itt a Földön.Köszönet Szentesi Szilviának a hónap gyakorlatsoráért! Most te is megismerheted őt egy kicsit közelebbről „A tudat evolúciója – a lélek megtisztulása. Ebben az értelemben a virágokkal. a testünkhöz való meghitt viszony kialakulása is egyben. intimitás terapeuta. Tizenhat éves voltam. mozgásművész. mert feloldottam magamban a test és lélek szétválasztottságát. csodálatot és gondoskodást. hogy az öröm minden pillanatban jelenvaló. és szeretném. ha a természet is megkapná végre azt a tiszteletet. Egyre inkább azt érzékelem. Szenvedélyesen járom az örömhöz vezető utat. ami büszkévé tesz. amikor beiratkoztam egy nemzetközi kontakt tánc workshopra. ami jár neki. Minden testtel való munkámat – legyen az tánc vagy terápia – áthat a lelkiség és az intimitás. nőkhöz társítható a leginkább. hogy ez épp elég. Nagy ajándéknak és lehetőségnek gondolom. aki öntudatra ébred. kiteljesedett és gazdag nőnek tudom magam lelkiekben és testiekben (anyagiakban) is. és szeretetteljes kapcsolódásnak az ajándéka. érzékiségem és nőiségem teljes elutasításából állt.

szólítsd meg. még a forma. Azt gondolom. Miközben mozdultak. saját tudattal ruházni fel egy-egy testrészüket. A pontból B pontba való eljutáshoz nem a teljes testi erejüket kellett mozgósítaniuk… kizárólag arra a pontra fókuszáltak. gravitációt meghazudtoló könnyedséggel jutottak el bárhová! A harmadik napon. mintha láthatatlan mágnesek vonzották volna őket. hanem az. A figyelmemmel életre keltettem a bokámat. Ide. ezáltal nem volt szükség az egész test hatalmas erőt és energiát igénylő mozgatására. hanem éreztem. teremtesz. Hirtelen rájöttem. bizonyosan TUDTAM.lül. a program után kiléptem az utcára. ahogy a jelenlévő francia fiatalok macskaszerű ugrásokkal. lehet kapcsolódni. és arra. hogy nem a fizikai erejükre figyeltek. nem erőből dolgoztak. ruganyos mozdulatokkal teremtek fenn a tornaterem ablakában. elindultam a járdán és leléptem az első járdaszegélyről. kizárólag erre a két pontra irányították a figyelmüket. amivel/akivel lehet kommunikálni. ami szinte eksztatikus élményként érkezett meg hozzám. megéreztem. nélkülöztek minden fizikai erőfeszítést. bármi. tényleg BÁRMI megvalósítható! Csodás táncmozdulat. amikor is képessé váltam érezni. hanem könnyedén kapcsolódni akartak. volt egy mozdulatom. nem azt mozgósították. képesek voltak elkülöníteni. de átalakította az életemet. másztak fel egymás nyakába. hanem egymástól jól elkülöníthető. kapcsolódsz. nem úgy. élő robotként tekintettem a testemre. amikor is hirtelen óriási felfedezésre jutottam. Változtass a hozzáállásodon és a tested meghálálja… Ha a tudatommal kapcsolódom bokám tudatához. csenddel. ahogy a Kisherceg mondja a mese végén. hogy van bokám! Nem úgy tudtam. Többé már nem pusztán egy húsmasszaként. hogy ez a két pont kapcsolódjon. Tudatosan bántak a testükkel. Így sokkal könnyedebben. ezért például egy ugráshoz. alakulsz és alakítasz… Ezt megteheted a saját testeddel is – ez volt az eksztatikus örömöm valódi oka. ezáltal magam is életre keltem. a figyelmemmel életre kelthető testrészek csodálatos rendszerére. figyelemmel. A módszer lényege abban állt. ahogyan eddig. nem pusztán láttam kívülről. Képesek voltak arra. Mert egy életre kelt résznek már saját tudata van. lélegzetüket. ahova érkezni akartak. hogy képessé váltam MÁSHOGY ÉRZÉKELNI A TESTEMET. arra figyeltek. hogy amikor leléptem a járdáról. hogy figyelmüket bármelyik testrészükre tudatosan irányítsák. Csak szentelj figyelmet. ahogyan a biológiai ismereteim lehetővé tették. hogy van. bontsd ki „üzeneteit” mozdulattal. Nekem akkor az eksztázist nem a bokám felfedezése jelentette. erőlködés nélkül ugrottak. ahonnan ők indították a mozdulatot. lehet formálni és változtatni! Ha élsz: változol. Álmélkodva csodáltam. a többi mozdulattól elkülöníteni a bokám finom süllyedését… Egy villanás volt csak. az állag megváltoztatása is – bármi! ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva 3 . egy sérülés villámgyors gyógyulása.

hu 4 ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva . MINDEN testünkről alkotott elképzelést. milyen a viszonyunk vele: szeretettel és szelíden közelítünk-e hozzá. vagy követelünk. Segít. felsőbbrendűen? Beavatódunk-e testünk misztériumaiba. s mint egy pecsét.Minden testrészünk élő és eleven. amelynek aktiválásával élettelibbnek. sugárzóbbnak és elevenebbnek érezheted magad. hogy felnyisd a kódot. információit jelenti. a testünkhöz való viszonyulásunkat mélyen bekódoljuk a tudattalanunkba. harcolunk vele és büntetjük. Új Testkódot hozhatsz létre. vagy beavatkozunk egy mechanikus gépezetbe? A havi gyakorlatsor abban segít. feltöltjük-e vagy csak lemerítjük… Közvetlenül. tánccal. rendelkezik saját memóriával. és megnézd. Ez a kód őrzi azt is. Ezeket az elképzeléseket nem mondogatjuk mindennap. Üdvözlettel: Szentesi Szilvia www. adunk-e vagy mindig csak elveszünk tőle. hogy te is felfedezhesd a jelenlegi Testkódodat. őrzi ezeket. szeretettel bármikor előhívható és alakítható. A gyakorlatsor beavat a testedhez és testrészeidhez való szelíd és gyógyító viszonyba. amely az addigi élettapasztalatok teljes tárházát. Kérünk-e.intimitas. de erre nincs is szükség. Mindez a figyelem tudatos irányításával. hogyan bánunk a testünkkel. mennyire tudod elfogadni. egyben a testtudat kialakításába. vagy erőszakkal parancsokat osztogatunk neki. vagy személytelenül. egyenrangú társként szólítjuk-e meg. megbecsülni testedet és egyes testrészeidet. mert ez egy láthatatlan kód.

” „Látni sem akarom a ………………………………………………………………………………………. Ezután ülj le.. mert ronda lábaim vannak.?” 3.. Használsz-e kiegészítőket. melyek azok a testrészeid (egy vagy több). Majd kezdd el tüzetesebben szemügyre venni magad. figyeld meg. ha ugyanaz kerül többször is a pontozott részre): „Nem bírok ránézni a…………………………………………………………………………………. amelyeket nem tudsz elfogadni. és töltsd ki a hiányzó szövegrészeket.nak” „A ………………………………………. Fogalmazd meg az első benyomásodat magadról..1. amelyek ma nem tetszenek. Elég. hogy ……………………………………………………………………………… legyek. „ Azért veszek fel nadrágot. elkeserítenek. milyen szempontok szerint válogatod össze a ruháidat. ékszereket? Ha igen.” „Nem szeretném. miért nem? Pl. miért? Ha nem. jellegzetességei. az összbenyomásra figyelsz. miért nem? Sminkeled-e magad? Ha igen. miért? Ha nem. ha észrevennék a ………………………………………………………………………” „Még mindig elkeserít a …………………………………………………………………………………” „Csúnya a…………………………………………………………………………………………………” „Furán néz ki a ………………………………………………………………………………………………” „Bárcsak lenne a ………………………………… olyan. mint egy/mint a……………………………………………………………………….ra/re. már sose lesz ……………………………………………………” „Nem tudom megszokni a ……………………………………………………………………………….” „Azért veszek fel hosszú ujjú felsőt. lehangolnak. zavarnak. Figyeld meg.” „Reménytelen. melyek testednek azon pontjai. Amikor öltözködsz. Állj a tükör elé. (Nem baj.” „Hogy lehet ilyen ………………………………………a(z) ……………………………………………. ami az alábbi módon kezdődjön: „Úgy nézek ki ma..” 2.” Stb… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………… ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva 5 . és nézd meg a teljes alakodat. hét: MEGFIGYELÉS 1. mint a …………………………………. mert vastagok a karjaim. ha csak felületesen tekintesz magadra.

Használhatsz színeket is a jelöléshez 6 ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva .………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… 4. amelyek a legtöbbször előfordultak. említődtek. Jelöld ezt/ezeket a testrészeket az ábrán. Olvasd át újra a kitöltött feladatokat. melyik/melyek azok a testrészeid. és figyeld meg.

2. és engedd. 5. Befejezésül égesd el mindegyik papírodat. mitől akarod megvédeni magad… Éld meg az elkülönültséget. hogy ismét felidéződjenek benned mindazok a negatív érzések. de elmélyülten rajzold le azt a formát. Lélegezz mélyeket. hét A RÉGI KÓD ELŐHÍVÁSA ÉS ELENGEDÉSE 1. titok. illetve elvégezheted az egész testedre vonatkozó kód előhívását is. ami a Kódokat ábrázolja. állj meg. érzéssel… Ha nem tudod tovább mélyíteni az átélhetőséget. akkor állj meg. hogy ezt a testrészedet láthatatlanná tedd. ha a nem domináns kezeddel rajzolod. Ha már nem jön több kép vagy érzés. majd folytasd ekképpen: figyeld meg. elfogadhatóvá tenni a nem szeretett testrészeidet. ezért most elengedem ezt a kódot. Megerősítésként hangosan kimondhatod a következőket: „Ez a TestKód a múltam. hogy milyen eszközökkel próbálod a számodra ideálissá. amelyen bejelölted azt/azokat a testrészeidet. miért védekezel. alakzatot.(testrészem) TestKódját. ami lelki szemeid előtt megjelenik. Mondd ki hangosan: Most leképezem a ……………………………………. majd gondolkodás nélkül. A saját magam által létrehozott. (Eredményesebb lehet. lélegezz mélyeket és tedd fel magadnak a kérdést: mi van e mögött az érzés mögött? – és utazz tovább a felbukkanó képpel. esetleg szégyen kapcsolódik ehhez a területhez… Emlékezz mennyi erőfeszítésedbe került eddig is. szimbólumot. pihenj meg. Vedd elő az ábrát. akkor ismételheted többször is. amelyek a leggyakrabban kerültek figyelmed fókuszába.” ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva 7 . és szakítod meg a bizalommal teli szeretetáramlás folyamatát? 3. Ha egy vagy kevés jelölésed van. Ahányszor csak szükséges (amennyi jelölésed van az ábrán) végezd el a gyakorlatot. eltitkold. hogy milyen falat emeltek közéd és a világ közé a rossz érzéseid… Éld át. Vegyél elő papírt és tollat.. eltakard… Éld át olyan erősen mindezt. amelyek elválasztottak valódi önmagamtól és az egységtől. és önmagamra vonatkoztatott ítéletekből állt. amelyeket érezni szoktál e részedet nézve… Emlékezz mennyi védekezés. hívd elő sorra az adott testrészedhez tartozó kódot a meditáció és a rajzolás segítségével a hét folyamán. 2. és tedd a kezeidet a testednek arra a pontjára. milyen eszközöket használsz ehhez… Hogyan avatkozol be.) 4. Válassz ki egy bejelölt pontot. amennyire csak lehetséges a számodra… Ha határponthoz érkezel. a tested és a világ közötti megosztottságodat… Majd tekints végig azon.

) 1. és azt instruálják. hogy ez egy halandzsa beszéd.3. Ismét válaszd ki az egyik pontot. addig csak a régi kód nyílik meg újra és újra. testrészt. Ha ez megnyílik. Majd teljesen lazulj el. hogy az Új Kódhoz csak és kizárólag a „szív kapuján” juthatsz be. ha kevesebb van. Vedd elő ismét a bejelölt testrészeidet jelölő ábrát. nem baj. fület). Ezzel a „Szív Kapuját” nyitod meg. amin a szíved beszél a testedhez… 5. Küldj ezen az aranyszálon melegséget a szívedből tested kiválasztott pontjába… küldj fényt. lábat. ami más. mint amikor az auralátást tanítani kezdik. koncentrálj a szívedre és engedd lelki szemeid előtt. akkor ismételd! 8 ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva . A másik kezedet helyezd a szívedre. A „Szív Kapujának” megnyitása után – bár továbbra is a láthatót nézed – a láthatatlant is látod. testrészbe. mint a kintire. hét AZ ÚJ KÓD (Ezen a héten igyekezz minél kevesebbszer tükörbe nézni. kart. merülj el a csendben. hangokat… kezdj el dúdolni. énekelni… Kezdj el „szeretetnyelven” beszélni a szívedből és engedd. és tedd rá a kezedet a testeden is erre a pontra. egy alakzat. illetve. Ez lehet egy szimbólum. már nem csak nézel (testet. és kissé nézz mögé annak. Végezetül az aranyfonálon át lélegezd át az ÚJ Testkódot az éppen aktuális testrészhez. Minden nap más ponttal végezd el a gyakorlatot. A látás a belső nézés eredménye. 3. hogy az aranyszálon megérkezzen a kívánt helyre. hogy homályosuljon a fizikai szemed ahhoz. Szíved Kapuját és a kiválasztott testrészedet kösd össze képzeletedben egy aranyszállal. Ameddig csak a testedet látod. amit látni akarsz… El kell. ami a szemed elé tárul. Olyan ez. ez most a Te léleknyelved. hogy a belső látás éles legyen. a láthatóra való nézés. feneket. és kezdd el finoman belélegezni magad a szívedbe. Lehet. ami átalakítja az élményt. hogy hunyoríts a szemeiddel. A szíved képes kinyitni benned a látás képességét. a homlokod magasságában kirajzolódni az ÚJ Testkódod mintázatát. egy szabad forma… 6. 4. 2. Nagyon fontos realizálnod. hanem látod is azt.

zeneszámot.4. hogy most az Élet közvetlenül szól hozzád. Térj vissza gyermeki ártatlanságodhoz. és te aktív résztvevője vagy az életnek.” ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva 9 . 2. hogy közben éld át. csodálkozz rájuk! 3. hogy egy nagyot nyújtózkodsz. éld meg. Este keress egy kedvenc zenét. Csodáld önmagad! Méltóvá váltál az Új Kódokra. Reggel kezdd a napod azzal. A reggeli fürdésnél rajzold fel a bőrödre új kódjaidat a vízzel. ahogyan az Új Kódok éltre kelnek. és hozd ezt vissza az életedbe. amely különleges egyediségem ragyogása. Érzékeld. Napközben áraszd szét az Új Kódokból feltörő fényt a világban! Képzeld el a kód középpontjából induló sugarakat és küldd szét a környezetedben! Naponta többször kapcsolódj a sugárzás élménnyel! 5. Testem különálló kódjai egyetlen kóddá olvadnak össze. energiával telítődnek! Ha jól esik. Vedd sorba mindegyiket. hogy a víz még tisztábbá. Táncolj úgy. és ma reggel is áraszd szét magadban. Csodálkozz rá minderre. hét AZ ÚJ KÓD AKTIVÁLÁSA 1. táncolj tovább. élőbbé varázsolja a kódjaidat… 4. emlékezz az áhítatra. és küldj oda egy-egy friss lélegzetet. hunyd be a szemed. milyen voltál gyermekkorodban. Emlékezz vissza. frissebbé. hogy az Új Kód erővel. és érezd a bőrödön az új kód varázslatos erejét. amikor lenyűgözött valami. és lélegezd magad tested Új Kódjához/Kódjaihoz. szerelemmel és tudással hatalmaz fel! Éld meg. fénnyel. képes vagy bármivé és bárkivé válni! Végezetül hangosan is kimondhatod a következő megerősítést: „Ez a TestKód a jelenem. Egységben vagyok önmagammal és a világgal. keress több jó zenét ehhez! Teljesen szabadulj fel a tánc varázslatában.

„Ha van oka a fizikai létünknek. Hogy végre meghalljuk az érzékek dalát és megéljük az intimitás csodáját. akkor egyszerűen megengedhetnénk magunknak.” Idris Charles 10 ezomédia © 2010 Minden jog fenntartva . hogy végre teljesen élővé váljunk a testünkben.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->