Incredibil! Suntem buricul Europei!

Avem toate motivele să credem că strămoşii noştri stau la originea societăţii omeneşti. În 1961 au fost găsite în România câteva tăbliţe de lut cu o scriere care s-a dovedit a fi prima din lume. În anul 1999, un studiu făcut la Sarmizegetusa Regia a pus în evidenţă faptul că cetăţile dacice cunoscute acum la Orăştie sunt doar o mică parte a unui oraş uriaş, de 200 km pătraţi, ascuns sub pământ – cel mai mare din Antichitate. Iar în anul 2002, la Anina au fost dezgropate oasele strămoşului tuturor europenilor, botezat de speologi “Ion”. Toate aceste descoperiri sunt grupate în centrul şi sud-vestul României, tot în zona unde au fost găsiţi celebrii dinozauri pitici, unicate mondiale.

După ce au găsit o mandibulă în peştera Anina, acum 7 ani, speologii Institutului “Emil Racoviţă” au pus problema datării fosilei. Acest lucru se face cu ajutorul izotopului Carbon 14 şi este o procedură care costă 500 de dolari. Savanţii români nu aveau însă aceşti bani, aşa că profesorii Erik Trinkaus de la Universitatea din Saint Louis, Statele Unite, şi Joao Zilhao de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, au acceptat să dateze ştiinţific mandibula. Ei au concluzionat că relicva are o vechime de 40.000 de ani şi este cea mai veche rămăşită a omului modern din Europa. Pe de altă parte, pe baza acestui fragment, cei doi antropologi care au reconstituit chipul bărbatului, au descoperit că acesta are trăsături nemaiîntâlnite la vreo altă relicvă de acest fel. Ei susţin că acest craniu este dovada că omul modern (homo sapiens sapiens) s-a împerecheat cu omul de Neanderthal (homo sapiens neanderthalensis), care a trăit de acum 150.000 de ani până acum 35.000 de ani. Ca atare, străbunul nostru a revoluţionat tot ce se ştia despre teoriile antropologice cu privire la originea omului modern şi la legăturile sale cu omul de Neanderthal. Până la această descoperire, antropologii credeau că omul de Neanderthal a dispărut odată cu apariţia cu omul modern. Ion are însă caracteristicile ambelor tipuri de umanoid; asta înseamnă că ele au convieţuit şi chiar s-au împreunat. Până la descoperirea din Munţii Aninei, cele mai vechi rămăşiţe ale omului modern erau din Africa şi datau undeva în jurul a treizeci de mii de ani. Imediat după stabilirea vârstei fosilei şi publicarea ştirii, oamenii de ştiinţă autohtoni l-au botezat pe primul european modern cu numele Ion.

cu materiale ce atestă o continuitate de locuire de câteva mii de ani. Nu s-au găsit unelte.. un important complex de cult. realizate pe la 4500 î.Cercetătorii au crezut la început că Ion a locuit chiar în peştera în care a fost găsit. În urma cercetărilor din 2003. a fost descoperit. Tot în acea peşteră a mai fost găsit craniul unui om ce a trăit acum 26. găsită în judeţul Alba În localitatea Tărtăria. (Simona Josan) Prima scriere din lume. în anul 1961.000 de ani. care ar fi aparţinut unei femei care a fost “botezată” Maria. în 2003. mandibula sa a ajuns în adâncimea peşterii. s-a ajuns la concluzia că peştera nu a fost locuită. în februarie 2002. dar. .Hr. în peştera Anina s-a găsit fragmentul de mandibulă care ar fi aparţinut primului european modern.000 de ani al unei femei După ce. care a fost botezat Vasile. alte descoperiri făcute în acelaşi loc au certificat faptul că în ţara noastră au trăit cei mai vechi europeni. Tot la noi s-a găsit craniul vechi de 35. conform datărilor cu izotopul Carbon 14. în cele câteva zeci de mii de ani. Printre altele. din judeţul Alba.000 de ani. specialiştii au găsit o bucată de craniu veche de 35. s-au găsit şi trei senzaţionale tăbliţe de lut ars. cunoscut sub numele Ion. După investigaţii ulterioare. prin urmare Ion a trăit şi a murit în altă parte.

Sarmizegetusa stă pe un oraş subteran de mărimea Bucureştiului În 1993. care s-a răspândit de aici în Asia şi Europa. Mai mult. datarea cu izotop Carbon 14 a dovedit că aceste obiecte au o vechime de cel puţin 6. fără ştirea opiniei publice. România demara o amplă campanie de punere în valoare a cetăţilor dacice de la Grădiştea. Iniţial.500 de ani pe care este desenat acelaşi tip de scriere. şi în Bulgaria s-a găsit un vas vechi de “doar” 5. cu peste un mileniu anterioare celor sumeriene. oamenii de ştiinţă ai considerat că tăbliţele găsite sunt un fals. vorbim despre prima scriere din lume.Două dintre tăbliţe sunt acoperite cu semne cu caracter pictografic. Concluzia este că în cazul Tărtăria. semnele au rămas nedescifrate până în ziua de azi. Din păcate.500 de ani. . Însă.

compact. bogat în aur şi cu multe elemente anterioare civilizaţiei dacilor. până în 1999. cu mai multe nuclee. cam de mărimea Bucureştiului.Un grup de oameni de ştiinţă români a efectuat la faţa locului. întins pe o suprafaţă de peste 200 de kilometri pătraţi. Aşa s-a pus în evidenţă faptul că sub Sarmizegetusa şi sub celelalte cetăţi dacice pe care le cunoaştem acum există un uriaş ansamblu arhitectonic militaro-civil. . au fost strânse într-un dosar. însă instituţia statului nu a mai anunţat nimic în acest caz. care a fost trimis Ministerului Culturii. un studiu complex cu ajutorul unor aparate speciale de detectare a zidurilor şi a obiectelor îngropate. Planurile acestui oraş antic.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful