A.

Aspecte generale despre grafologie si analiza grafologica
Grafologica (tradusa din limba engleza, "Handwriting Analysis") este stiinta si arta analizei personalitatii prin analiza scrisului de mana. Scrisul de mana este un obicei (arc reflex) inconstient. Acest obicei s-a format, in cele mai multe cazuri, in jurul anilor 6-8 ai vietii, in primele clase din ciclul primar, atunci cand am invatat literele si cifrele, cand am invatat sa scriem. Daca ar fi sa ne aducem aminte de acele momente cand am invatat sa scriem, ne reamintim ca trebuia sa ne gandim la cum anume trebuie sa facem o litera sau alta. De fapt, mai intai am exersat desenand simple bastonase si linii. Abia apoi am inceput sa formam litere si cifre cu acestea. Acest proces a fost unul constient. Ca adulti nu mai ne gandim cum anume trebuie sa facem literele, pur si simplu scriem cursiv, totul petrecandu-se in inconstient - spunem ca scrisul a intrat in competenta insconstienta, este un obicei, un arc reflex, "un program automat" pe care il "rulam". In cazul scrisului de mana se intampla un lucru foarte interesant. Pe masura ce faceam literele in mod constient, usor-usor inconstientul preia aceasta sarcina de a "desena" pe hartie acele simboluri. Astfel, in acest moment noi, in mod constient, nu trebuie decat sa ne gandim la sensul cuvintelor si mintea inconstienta trimite imediat impulsuri electrice foarte fine catre mana si degetele noastre "spunandu-le" exact cum sa faca simbolurile invatate care denota sensul a ceea ce gandim constient. Astfel, acum scriem fara interventie constienta. Astfel, scrisul de mana este doar expresia unor miscari musculare deosebit de complexe si fine in acelasi timp (mana, degete). La fel cum putem "citi" un om dupa postura, gestica, mimica si alte "indicii", la fel putem "citi" personalitatea unui om analizand scrisul sau. Cu putin ajutor, acum putem citi multe trasaturi de personalitate din scris - de la stari emotionale simple precum fericire sau tristete, la lucruri intime precum sensibilitate sau frustrare sexuala. Analiza Grafologica tine atat de medicina cat si de psihologie. In mod cert, Analiza Grafologica este o stiinta empirica prin excelenta. Ea combina un studiu de factori fizici si emotionali in incercarea de a intelege mai bine oamenii. In acelasi timp, nu exista doi oameni la fel pe acest pamant. La fel cum

1

procese mentale. amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit. Astfel. a publicat stirea urmatoare: in Franta. trasaturi intelectuale. religie. uneori mergand pana aproape de 100%. ca analist grafolog. cultura sau orice altceva poate beneficia din studierea Grafologiei. Analiza Grafologica este veche de aproximativ 200 de ani. Un bun analist grafolog poate "depista" la o prima vedere aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. Analiza Grafologica este unul dintre cele mai eficiente teste de personalitate. Rata de succes este undeva intre 70 si 95%. In Grafologie este usor sa identificam trasaturi de personalitate. Spania. In acest moment este o stiinta atat de exacta incat poti cunoaste aproape in amanunt o persoana care pana acum 30 de minute iti era complet straina! 2 . indiferent de varsta. La sfarsitul anilor '90. expertul grafolog poate identifica chiar si 400 de trasaturi de personalitate. Aceste trasaturi au fost clasificate in patternuri de comportament uman si patternuri de gandire (patternuri mentale). energie fizica si psihica . Astfel. sex. Tehnologia in Grafologie este una simpla. la fel fiecare din noi are un scris de mana diferit de al oricarui alt om. pentru testarea personalului (testare psihologica) si motivare. In forma sa moderna. "The Wall Street Journal". Combinand aceste trasaturi. fiecare trasatura de personalitate poate fi identificata printr-un anumit pattern neurologic si fiecare persoana care are o anumita trasatura de personalitate are si acel pattern neurologic relevat de micro-miscarile musculare aferente. avand consultanti analisti grafologi sau chiar avand ca angajati full-time experti in Analiza Grafologica. in 1988. Olanda si Israel aproximativ 80% din topul celor mai performante 500 de companii foloseau Analiza Grafologica in managementul resurselor umane. Grafologia nu minte tocmai pentru ca scrisul nu minte! Cel care se poate insela este analistul grafolog care inca nu a atins excelenta. Aceasta rata de succes de 70-95% provine din faptul ca persoana. au corelat miscarile neuro-musculare cu diversele trasaturi de personalitate observabile la diferiti subiecti. de-a lungul anilor. Cercetatorii. din acest punct de vedere. emotiile (emotivitatea). Aceste micro-miscari musculare aferente trasaturilor de personalitate si starilor mentale sunt "exprimate" in ceea ce se numeste "limbajul trupului" (body language) si scrisul de mana. nu are inca abilitatea de a citi cu exactitate maxima scrisul. stiinta Neuro-Analizei (Neuro-Analysis). Grafologia dateaza de pe vremea Imperiului Roman. Analiza Grafologica este. Oricine din aceasta lume. De fapt. adaugand experienta sa in Analiza Grafologica si psihologie.toate aceste lucruri sunt dezvaluite prin scrisul de mana. pe aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. procese de gandire. majoritatea companiilor si organizatiilor americane foloseau (si inca folosesc) Analiza Grafologica pentru recrutare si selectie de personal.fiecare din noi are o voce diferita.

Acesti oameni sunt meticulosi si metodici si se descurca bine in viata. Scris foarte mic: Scrisul foarte mic indica o perosnalitate artistica. Scris mediu: Aceasta este caracteristica persoanelor metodice si echilibrate cu o minte sanatoasa. Scris mare: Au o minte activa. Au capacitatea de a retine mai rapid si se pot descurca mai usor. daca se concentreaza mai mult asupra propriilor actiuni.Etapele analizei grafologice a unui text Scrisul poate fi analizat in 15 minute. Sunt mai potrivite in afaceri decat in acordarea unor servicii. In general se specializeaza intr-un singur domeniu. Scris foarte mare: Acesti oameni se simt importanti. Au un singur scop in viata si nu isi irosesc timpul sau energia in alte activitati. 6. Pentru o analiza cat mai eficienta. 4. 8. Oamenii cu acest tip de scris intra in detalii in orice fac. 3. 3 . Intr-o jumatate de ora un analist grafolog cu experienta poate identifica mai bine de 100 de trasaturi de personalitate. 2. desi pot avea deficiente educationale. Cateva din aspectele ce trebuie urmarite in analiza unui text: •Marimea scrisului •Stilul liniilor de baza •Spatirea dintre linii si cuvinte •Forma literelor •Unghiul si panta scrisului Marimea scrisului In functie de marimea literelor. 5. Scris constant. Nu pot suporta criticile. Oamenii cu acet tip de scris sunt afectuosi. textul trebuie sa fie scris lejer. pot excela usor. Marimea literelor descreste: Arata o persoana indemanatica si chiar sireata. putem determina urmatoarele tipuri: 1. cu litere de aceeasi marime: Este indicatorul unei minti metodice. fara a depune prea mult efort.B. Marimea literelor creste: Indica o mare sinceritate a persoanei respective. de incredere si ii pot influenta pe cei din jur. de aceea au succes intotdeauna. 7. Foarte vorbareti. Scris mic: Scrisul mic indica un intelectual si o persoana educata cu un simt ascutit al observatiei. Cele mai bune exmple sunt scrisorile si documentele oficiale.

Panta crescatoare: Oamenii care scriu in acest mod sunt ambitiosi. pot avea prea multa incredere. Panta descrescatoare: Indica un punct de vedere mai pesimist iar persoanele sunt descurajate usor. Este slaba si predispusa la stres. Asemenea oameni sunt curajosi pana la exagerare. probabil pot vorbi mult. Acest tip de persoane incep activitati fara tragere de inima. persoana are aptitudini in mai multe domenii sau are capacitatea de a le percepe. Daca este foarte abrupta. 7. inseamna ca persoana se supara repede si se ingrijoreaza usor. indica o personalitate puternica. acest fapt trebuie luat drept avertisment. 5. Linii neregulate: Daca liniile o iau in sus. Semnificatiile spatierii: Acesta este un aspect important in analiza grafologica. dar se descurajeaza usor si o lasa balta. Acest tip de persoane incep munca cu entuziasm. de asemena optimisti. Daca o persoana nu arata bine si scrisul are o pnata abrupta in jos. persoana are multa vointa.Stilul liniilor de baza: 1. Demonstreaza cat de important este pentru analist sa aiba mai multe mostre de scris ale unei persoane pentru a determina cat mai exact trasaturile personalitatii individului. persona poate fi chiar rigida. atunci e un semn bun. Daca panta este putin indreptata in sus. atunci trebuie sa fie atente deoarece pot fi naive. Daca scrisul are o tenta accentuata in jos. Sunt. 4 . 4. Linii ridicate: Aceste linii se ridica in centru si apoi coboara spre sfarsit. Daca sunt putin neregulate. in special in josul paginii. Pot atrage simpatia celor din jur prin afisarea acetor incapacitati. fara nici un scop. Daca sunt perfect drepte. Linii drepte: Daca liniile sunt drepte. 2. Mai tarziu devin entuziaste si termina cu bine. Daca scrisul are o panta ridicata. calitatile pot fi exagerate. 6. Linii „cazatoare”: Daca la sfarsitul unei linii si in josul paginii liniile se indreapta in jos. Linii coborate: Linile care coboara in mijloc si se ridica spre sfarsit indica o delasare fata de munca. 3. dar numai spre sfarsitul propozitiei.

Nu sunt sistematici si sunt in mod normal risipitori. Sunt informali si clari in gandire si in comportamentul zilnic. Scris intrerupt: Aici toate literele sunt scrise separat. Lucreaza intr-un mod rafinat si sunt perfectionisti. Nu confundati acest tip de scris cu literele de tipar. 7. ies in evidenta. Scrisul e drept. Spatiere mica: Daca liniile sunt foarte apropiate una de alta si nu au spatiu intre ele. Oamenii care scriu asa sunt pline de viata si energie. Inevitabil este o persoana iubitoare de arta si natura. Oamenii cu acest tip de scris sunt precauti in probleme privind banii. Litere ascutite: Acestea se disting fata de literele tip sau rotunjite. Litere tip: Aceste litere sunt dimple si fara decoratii. dar extravaganti. 2. Analiza formelor literelor 1. doar cateva litere sunt deconectate. Scrisul lor pare ritmic si implica o gandire uniforma. sunt persoane cu un caracter puternic. Sunt metodici. Aceste persoane sunt lenese. grijulii si inteligenti. sunt activi din punct de vedere social si dependenti d viata buna.1. Per total. Exhibitionisti. Pare ca persoana a scris lejer. Este intr-adevar scrisul oamenilor inteligenti. cu foarte multe ganduri ingramadite in acelasi timp in minte. Vor sa conduca. Scris spart: Aici. respecta regulile si aspira la lucrurile bune din viata. Sunt in general ocupate si rezervate. 4. capricioase si urasc sa munceasca mult. Acesti oameni traiesc in propriile iluzii si sunt foarte creativi. Acest tip de scris indica abilitatea de a judeca caracterul uman. Scris mic si inghesuit: Cand cuvintele sunt inghesuite. Litere rotunjite: Acest tip de scris are formatiuni rotuinjite. Spatiere normala: Aceste persoane nu se grabesc niciodata. 5. Scris spatiat intre cuvinte: Cand literele sunt foarte departate. Insa sunt si iubitoare de pace. 8. cu mici sclipiri de inspiratie. dar sunt agresive si isi doresc rezultate imediate. se numeste scris cursiv. Sunt echilibrati si corecti in afaceri. muncitoare si practice. 2. Spatiere mare: Foarte multe personalitati au acest tip de spatiere. Nu 5 . clari si au o atitudine pozitiva. Scris cursiv: Cand literele fiecarui cuvant sunt legate intre ele. 6. dar tot cred ca sunt ocupate. Este marca unui sceptic. 3. Persoanele de acest tip sunt meticuloase. Au tot timpul din lume sa vorbeasca. arata o personalitate confuza. fac afaceri profitabile si sunt suspiciosi. apartin persoanele care sunt expresivi. Uita foarte usor si trebuie sa fie atenti in privinta banilor. indica persoane extrem de expresive. Acesti oameni sunt fermi. 3.

Indica o natura cordiala si o atitutdine prietenoasa catre ceilalti. 7. Litere care se maresc: Acest tip de scris indica un comportament restrictionat. Nu este greu sa te intelegi cu acest tip de persoane. Aceste persoane nu-si neglijeazxa datoriile si au grija sa duca la capat orice proiect desfasurat. Sunt onesti in toate afacerile. dar pot fi sincere si de incredere. reflecat o persoana cu interes financiar. indica o perosana foarte grijulie si constienta. Litere care se micsoreaza: Acestea arata o personalitate cu tact si prietenoasa. Daca panta este intre 70 si 80 de grade. arata o natura egoista. Daca panta este intre 80 si 90 de grade. 5.suporta criticile. 6. Daca scrisul este prea ascutit. Daca sunt moderat scutite. persoana este rece si plin de sine si nu are respec fata de ceilalti. 3. Ii pot face pe ceilalti fericiti si asta ii ajuta sa avanseze in cariera. 6. Litere inegale: Scrisul de acest tip este plin de litere de marimi variate. afectuoasa si experimentata. Acesta necesita un studiu mai atent caci variatiile mici ascund semnificatii mai adanci. Aceste persoane sunt analitice si inexpresive. care se poate prabusi cand intalneste probleme sau dificultati. 6 . Arata o natura supusa si controlabila. Acest tip de oameni se folosesc bine de relatiile lor. este foarte intalnita. Semnificatii mai expresive ale ungiului si pantei Unul dintre cele mai importante aspecte ale grafologiei este unghiul sau panta scrisului persoanei in cauza. Aceste perosane sunt doritoare sa se afirme. Sunt in mod normal absorbiti in detalii ale oricarui tip de munca pe care o depun. Litere egale: Daca marimea literelor nu se schimba. 2. 4. Daca panta este de 90 de grade. Aceste perosane sunt de incredere si pot fi indecise. persoana poate fi inteleapta. acesti oameni sunt foarte generosi si draguti. Cei din jur trebuie sa fie foarte atenti cu acest tip de persoane avand in vedere cat de usor se entuziasmeaza. 4. arata o persoana sensibila. Intotdeauna recunosc obligatiile si se dovedesc a fi buni prieteni. Aleg intotdeauna calea cea mai usoara. Daca panta este intre 60 si 70 de grade. emotiva si cu multa imaginatie. sa munceasca mult si sa obtina rezultate pe cai cinstite. Daca panta este de 100 de grade. Daca panta este la 120 de grade. Devine agresiva la cea mai mica provocare si are o natura intensa. 5. 1. Acest stil este intens folosit si are o tendinta usoara catre dreapta. Acesti oameni sunt veridici si iau lucrurile usor. Isi impart fericirea cu cei din jur. indica faptul ca persoana isi aminteste toate lucrurile bune si rele care i s-au intamplat in trecut.

scrisa cu multa presiune. Acest fapt ne indica faptul ca Hitler se apropie de cel cu care vorbeste. Numele este ego-ul. litera „H” masoara 28 de grade inclinatie. Sigmund Freud. indreptata in jos. 1. Aceste tipuri de linii indica opinia proasta despre ceilalti oameni. dar la sfarsitul numelui. De aceea lui Hitler nu i-a fost greu sa omoare atatia nevinovati. Adolf Hitler Adolf Hitler este unul din cei mai cunoscuti conducatori militari ai Celui de-al Doilea Razboi Mondial. lasa impresia ca poate deveni monstrul care a si fost. Sa aruncam o privire asupra ce spune scrisul sau despre el. Aceasta linie vulgara. Presiunea extrema pe care o exercita in ambele exemple indica putere si energie fizica dinamica in relatiile cu cei din jur. dar continua si mai mult in acest sens. groasa. In mod evident. se observa o nevoie intensa sau o disperare de a se atasa de un alt om. Linia indreptata in jos. Litera mare „H” arata vulgar. Analize si mostre de scris ale unor personalitati In continuare va vom prezenta 7 analize grafologice realizate de experti asupra scrisului unor personalitati precum Adolf Hitler. panta devine de 14 grade (Orice panta sub 55 de grade este considerata patologica). Margaret Thatcher. Numele este deja scris foarte gros. Elvis Presley. Marilyn Monroe si Jack Spintecatorul. Impresia de declin a scrisului indica si o depresie acuta. chiar brutala.C. 7 . Litera este aproape orizontala. cu o linie verticala nenecesara adaugata. iar orice litera mare indica starea ego-ului scriitorului. Considerand ca panat reprezinta gradul de apropiere de cei din jur. grea si joasa indica un ego deformat si depravat. Nu numai ca scrisul lui incepe patologic. grea. Linia superiaora de la literele „t” este groasa. Ca unghi. Hitler se simte o persoana foarte importanta. Apoi Hitler adauga ceva ce nu-si are rostul la nume – o bara verticala. Bill Clinton.

Avea un caracter pasionat si intens care vedea totul in umbre de alb si negru si trebuie tinut cont si de accesele de frustrare si furie. i se adresa cu „Draga mea dulce fata”. era arzatoare. iar o energie creativa fara margini iradiaza din fiecare scrisoare a sa. iar scrisul sau arata clar calitatea aceea intunecata. discordante si lipsa ritmului. In mod sigur curtea pe care i-o facea sotiei sale. care nu era restrictionat de reguli. fiind izbitor cat de adanc iubea si cat de viguros ura. Exista si un element puternic de inventivitate nesupusa. Nici prietenia de mai tarziu cu frumoasa si seducatoarea Lou Andreas-Salome (care ii admira cu sinceritate inteligenta) nu a fost in acest fel. Este evident din scrisul lui Freud ca acesta putea fi ranit usor. Sigmund Freud Pasiunea si originalitatea fara teama de exprimare sunt marcile scrisului lui Freud: Scrisul compact. Gradul ridicat de tensiune. de geniu liber. presiunea mare. 8 . Era o personalitate turbulenta. Arata pasiune in parerile lui si in relatiile lui. toate indica temperamentalismul sau. cu multa presiune si cu multe restrictii arata faptul ca era volatil din puncte de vedere temperamental si subiectul unor chinuri emotionale. Pasiunea este cel mai bun cuvant pentru a descrie scrisul lui Freud cu literele pline de cerneala si extensiile maturate. Acesta nu era un caracter caldut. iregularitati. Cand ii scria o scrisoare. stari intunecate si rabufniri impulsive. Martha Bernays. Resentimentele sale puternice si dusmaniile nemuritoare sunt simplu de observat dintre toate. Este mica mirarea faptului ca filozofia lui s-a dezvoltat in jurul sexului.2.

dar nu era mai departe de un pas de a fi o extrem de vulnerabila femeie care era consumata de nesiguranta si neliniste. Dar raspunsul oficial este ca a fost o tentativa reusita de sinucidere. 9 . in special cu barbati mai in varsta. linia de baza variabila. Pana in acel moment ea avusese multe aventuri. pana la 21 de ani trecand deja prin 12 avorturi. Lipsa de dragoste din copilarie a invatat-o ca nu merita dragoste si si-a petrecut toata viata cautand-o. Invatand sa-si controleze reactiile exuberante cat de cat. spatii neregulate). coborande. proiectand acum o imagine a unei tinere femei dinamice. foarte aproape de colaps (litere minuscule. ea isi permite sa-si canalizeze energia emotionala mai eficent (unghi. Aceasta mostra a fost scrisa in unul dintre cele mai dificile momente din viata ei. Marylin era exuberanta in efortuile ei. Temerile (vazute in spatierea mica dintre litere si literele „o” inguste) o consumau. Au existat mai multe si epetate zvonuri conform carora a fost ucisa datorita primejdiei pe care o reprezenta pentru politca.atins inca echilibrul in viata. vulnerabila emotional si foarte nesigura (zonele mijocii ale literelor neregulate. inclinatie puternica spre stanga.3. exagerate. linie de baza si marimea literelor sunt regulate). A ramas de multe ori insarcinata. devenind una dintre cele mai ravnite vedete dupa rolurile de femeie fatala. Dupa ce a avut mai multe legaturi cu presedintele Americii. Pe masura ce faima ei crestea. a reusit sa-si formeze o cariera cinematografica. partea de jos a literei „d” slaba). exuberanta. crestea si nelinistea si depresia ei. vivace. Aceasta mostra a fost scrisa mai tarziu. Dar semnele ego-ului slab (litere mari extreme) sugereaza ca nu sia. A invatat sa lase la o parte o parte din puternicile inhibitii pe care le avea. in timpul luptei impotriva depresiei. Incepand sa-si inchida resursele emotionale in ascensiunea ei catre faima. litere care se inalta si coboara. In ciuda nenumaratelor tentative de sinucidere si a abuzurilor de alcool si droguri. Marilyn Monroe Aceasta mostra a fost scrisa in timpul inaltarii ei spre lumea stelelor. Marylin a murit la varsta de 36 de ani.

Elvis Presley Este foarte dezordonat in scris. Liniile sunt bine separate si descriu o persoana organizata. Nu este un scris rotund deoarece nu este scrisul unui idealist ci a unui realist pragmatic. nu era totusi un incuiat. La inceputul cuvintelor nu scrie drept ceea ce indica ca este o persoana foarte directa. in loc sa fie conducatorul. iar marginea din stanga este dreapta si literele de la sfarsitul cuvintelor nu sunt ascutite. Panta se roteste cu o inclinatie putin inapoi si are o pozitie destul de dreapta. Din nou. iar masele il energizeaza. este lunguiata si malformata. ceea ce indica o persoana energica care are abilitatea de a lucra foarte mult in perioade lungi de timp. care acum reprezinta un mod de aparare. ceea ce releva faptul ca desi din punct de vedere intelectual nu era stralucit. deci stim ca deciziile sunt luate cu usurinta.4. Partea mai inalta si literele “t” indica standardele inalte si nevoia de a se autodepasi. Stim ca orice pas inapoi este rezultatul unui recent esec emotional. Bill Clinton Primul lucru pe care il putem observa este cat de intunecoase sunt liniile. 5. In partea de inceput exista unele litere supradimensionate. Tendinta scrisului catre dreapta ne da un indiciu despre onestitatea si obiectivitatea lui in lucrul cu oamenii sau in luarea intiativelor. Este lipsit de spirit de conducator. ceea ce indica existenta unor conflicte nerezolvate si a unor probleme vechi. Punctele de pe “i” ne indica faptul ca este atent la detalii si abilitatea de a memora cu usurinta. Partea de jos este disproportionata in raport cu restul scrisului. eficienta si calculate. 10 . Este de observat apropierea dintre cuvinte ceea ce ne confirma ceva ce noi deja stim: fostul presedinte Clinton este foarte popular. ceea ce sugereaza ca este o persoana nelinistita si nesigura in privinta a ceea ce vrea sa faca. El este condus. apropiat de public. dar spatierea dintre randuri indica abilitatea de a-si metine perspective. scrisul ne duce cu gandul la miscare.

Literele inegale si spatiera cuvintelor. indica inadaptarea la conventiile sociale. Variatiile si inconsistenta scrisului sunt manifestari ale hiperemotivitatii. combinate cu variatii ale zonei de mijloc. 6. Margaret Thatcher 11 .

primitiva si este in acelasi timp necontrolat si exploziv. 7.Primul lucru pe care il remarcam la scrisul ei este dimensiunea semnaturii. ea incearca sa castige timp si energie. ea isi exprima nevoia de a atrage atentia. Marimea scrisului este mica. ceea ce indica faptul ca ii place sa fie pretuita si apreciata. nu exista o certitudine absoluta. Desi este acceptat ca acesta este scrisul lui. De observat confuzia generala. lizibil si cu o spatiere optima. Scrisul needucat are o trasatura cruda. a fi “Margaret” este mult mai important decat a fi “D-na Thatcher”. Cand scrisul este simplificat. cu ovalele pline de cerneala si lipsa spatiului dintre cuvinte. Daca semnatura simblolizeaza imaginea sociala pe care o expunem lumii. Este de observat cum leaga litera “y” de litera “o” in cuvantul “you”. Forma scrisului este simpla. Pe masura ce il studiezi. ceea ce demonstreaza capacitatea de concentrare si minutiozitatea. Pentru ea. la obiect si cu simt practice. Dar chiar daca scrisul nu este al sau. scriitorul acestei scrisori este o persoana primejdioasa. Nu se poate gresi in stabilirea caracterului general al scriitorului. Deasemenea simbolizeaza pozitia ei in relatia cu sotul. Este rau si pizmas pana in adncul constiintei. Prin evidentierea prenumelui in semnatura. 12 . devii din ce in ce mai constient de trasaturile de baza. Jack Spintecatorul Urmatoarea imagine este presupusa a fi scrisul lui Jack Spintecatorul. Deasemenea observam ca “Margaret” este considerabil mai mare si mai larg scris decat ultimul nume. scotand in evidenta meritele personale fara sa se bazeze pe sprijinul sotului sau al familiei. forma mica a cuvintelor combinata cu spatierea mare sugereaza ca D-na Thatcher este o introvertita native. ceea ce inseamna ca este o persoana directa. putem concluziona ca cel care a scris are o inteligenta ascutita si rationala. Cerneala pare sa picure venin. Ea vrea sa fie apreciata la justa ei valoare. Linia de sub semnatura confirma faptul ca se pune pe un piedestal. petele de pe scris. ostila si violenta. ea cu siguranta evidentiaza importanta si gradul de superioritate exprimat prin semnatura ei. sotia D-lui Thatcher. Eliminand neesentialul. Mai mult. Exista si o variatie considerabila de presiune in linii care indica instabilitate emotionala extrema.

She lets new people into her circle of friends. not anymore?) Basically. This is typical of people with normal healthy self-esteem. right. then she becomes more creative than before. practical. There isn't much fear of getting in trouble here. The other is the creative mind. and think faster. Anca Adriana can then switch into her low gear. Hmmm. She feels frustration relating to her physical needs and desires. Notice that I said she plans everything she is going to do. she will not take great risks. as they relate to her goals. She needs to visualize the end of a project before she starts. She probably gets too many things going at once. She has a positive self-esteem which contributes to her success. she finds joy in anticipation and planning. She investigates projects rapidly because she is curious about many things. left. then Anca Adriana has a very aggressive personality toward others and quite frankly lacks a bit of respect for the space and property of other people. 13 . the spacing on the page reflects the writer's attitude toward their own world and relationship to things in his or her own space. She gets involved in many projects that seem good at the beginning. She uses her imagination to understand new ideas. A good esteem is one key to a happy life. yet. She then decides what projects she has time to finish. and bottom. that doesn't necessarily mean things go as planned. When she is in the slower mode. things. she can be creative. She has the best of two kinds of minds. investigate more. This can be both an obnoxious personality trait and it can be assertive and effective in getting what you want. but she soon must slow down and look at all the angles. This is very likely to relate to Anca Adriana's sexual needs. and interruption. Anca Adriana is a practical person whose goals are planned. Anca Adriana finds plenty of reasons to break the rules and get in trouble. and people. However. Her mind thinks quick and rapidly in the investigative mode. perhaps when she was younger. she has a very investigating and creating mind. She feels she has the ability to achieve anything she sets her mind to. She can learn quicker. she must slow down to do it. I would be surprised if Anca Adriana just comes into someone's home and helps herself to a drink in the refrigerator. (Okay. One is the quick investigating mind.Anexe: •Analize grafologice efectuate pe internet pentru Arbune Anca Adriana (anexa A) si Patriche Cristina (anexa B) •Site-uri despre grafologie (anexa C) Anexa A For a graphologist. and down to earth. Anca Adriana basically feels good about herself. If this is true.not too "out of reach". She is more logical this way and can climb mental mountains with a much better grip. In reference to Anca Adriana's mental abilities. Something is incomplete in Anca Adriana's life. non-fulfillment. people with no margins are a handful. When Anca Adriana slows down. If the inputted data was correct Anca Adriana has no white space or margins on a typical sheet of paper. Anca Adriana has a healthy imagination and displays a fair amount of trust. Thus she finishes at a slower pace than when she started the project. Since it takes time to be creative. her self-perception is better than average. she sets her goals using practicality-. remember longer and stack facts in a logical manner. Anca Adriana fills up every last inch on the top. She has enough self-confidence to leave a bad situation. Although there is room for improvement in the confidence catagery. Somewhere in her life there is some disappointment.

This is not a common trait. with highs and lows. She understands the needs of both types. Anca Adriana is moderately outgoing. Cristina would like to leave the past behind and move on. She outwardly shows her emotions. In fact. especially concerning certain events in her past. She uses this as a defense mechanism when she doesn't understand how to handle a situation. If this is true. yet she will not buy anything that seems overly impractical or illogical. Sometimes she will be happy. I'd say Cristina is quite a dynamic and playful lover. a heart rendering story could mean a great deal to her. Her lower zone stroke is large. but the implications are very interesting. She weighs both sides of an issue. She puts herself in the same situation as the person in the story. you will learn any loop indicates imagination. Cristina is open to some very new ideas sexually and is willing to try anything once. The right side of the page represents the future and Cristina is ready and willing to get started living now and planning for the future. because the loop has a triangle shape. Anca Adriana is a "middleof-the-roader. She has secrets which she does not wish to share with others. the next day she might be sad. 14 . She has a lot of pride. affectionate and considerate of others. Temper is a hostile trait used to protect the ego. Anca Adriana doesn't write too large or too small. People that write their letters in an average height and average size are moderate in their ability to interact socially. If the inputted data was correct Cristina has left lots of white space on the left side of the paper. If the data input is correct. friendly. Temper can be a negative personality trait in the eyes of those around her. In a nutshell. she can be kind. She has the ability to put herself into the other person's shoes. She has a private side that she intends to keep that way. This is because she is in between. Cristina fills up the rest of the page in a normal fashion. indicating a balanced ability to be social and interact with others. Although they get along. and then will decide when she finally has to. so her sexual imagination is large and open. According to the data input. then Cristina has a healthy relationship to the past and is ready to move on. When convincing her to buy a product or an idea. Cristina has a very unusual lower zone y loop. Cristina's y or g is large and has triangle shape to the lower loop. Her emotions are stirred by sympathy and heart rendering stories. this indicates a particular curiosity with certain aspects of sexuality. She basically doesn't relate to any far out ideas and usually won't go to the extreme on any issue. Psychology calls Anca Adriana an ambivert. Anca Adriana is an expressive person. As you begin to study handwriting analysis." politically as well as logically. she will not tolerate anyone that is too "far out. She has the unique ability to get along equally well with what psychology calls introverts and extroverts.Anca Adriana is secretive. the spacing on the page reflects the writer's attitude toward their own world and relationship to things in his or her own space." She doesn't sway too far one way or the other. Anca Adriana will demand respect and will expect others to treat her with honor and dignity. Furthermore. Anexa B For a graphologist. Anca Adriana believes in her ideas and will expect other people to also respect them. This lower loop indicates the amount of imagination Cristina has regarding sex and physical things. Anca Adriana will be somewhat moody. sits on the fence. She may even show traces of tears when hearing a sad story. Watch out world! Cristina has a temper. She intentionally conceals things about herself.

Cristina is an example of someone living with a low self-image. Diplomacy is one of Cristina's best attributes. She has the ability to say what others want to hear. She investigates projects rapidly because she is curious about many things. No matter how loud she speaks. She does have emotions but has no need to express them. she will show her love by the things she does rather than by the things she says. with a fear of making a change. then she becomes more creative than before. she has poise. Therefore she resists setting her goals too high. She is ruled by her head. She probably gets too many things going at once. Cristina will work more efficiently if given space and time to be alone. Cristina's self-concept is artificially low. Some may see her as unemotional. Since it takes time to be creative. risking failure. investigate more. All this relates to her self-esteem. Cristina is not subject to emotional appeals. She can have tact with others. not her heart. She keeps track of these marks and when she hits that last mark she will let them know they have gone too far. One is the quick investigating mind. Saying "I love you" is not a needed routine because she feels her mate should already know. especially concerning certain events in her past. Cristina can then switch into her low gear. In reference to Cristina's mental abilities. Her mind thinks quick and rapidly in the investigative mode. In a relationship. She then decides what projects she has time to finish. She is ruled somewhat by selfinterest. Someone once told Cristina that she wasn't a great and beautiful person. She may tell you her dreams but she is living in today. look at her actions. If someone is selling a product to her. Cristina also has a fear that she might fail if she takes large risks. She doesn't have the internal confidence that frees her to take risks and chance failure. She has the ability to state things in such a way as to not offend someone else. she can be creative. The circumstances when Cristina does express emotions include: extreme anger. it might get worse.. she will not be sorry about it later. She is more logical this way and can climb mental mountains with a much better grip. why? Because she is afraid that if she makes a change. She puts a mark in her mind when someone angers her. and she believed them.Cristina's true self-image is unreasonably low. and tremendous stress. If someone gets her mad enough to tell her off. collected person who is usually unexpressive emotionally. and think faster. She kind of takes things on a day to day basis. When Cristina slows down. they will need to present only the facts. Cristina will stay in a bad situation much too long. Cristina can disagree without being disagreeable. but she soon must slow down and look at all the angles. She gets involved in many projects that seem good at the beginning. They should present them from a 15 . The only exception to this is if she has logically concluded that it is best for her mate to hear her express her love verbally. She has the best of two kinds of minds. She intentionally conceals things about herself. extreme passion. All her conclusions are made without outside emotional influence. She has secrets which she does not wish to share with others. Cristina uses judgment to make decisions. This is perhaps the biggest single barrier to happiness people not believing in and loving themselves. She is a cool. She can learn quicker. She is very level-headed and will remain calm in an emergency situation. When she is in the slower mode. Thus she finishes at a slower pace than when she started the project. she has a very investigating and creating mind. She is withdrawn into herself and enjoys being alone. In a situation where other people might get hysterical. It is hard for Cristina to plan too far into the future. remember longer and stack facts in a logical manner. Cristina is secretive. She has a private side that she intends to keep that way. she must slow down to do it. She would rather not be surrounded by people constantly. Cristina is capable of accomplishing much more than she is presently achieving. because their innate self-confidence was broken.. The other is the creative mind.

sheetudeep.html •http://www.com/handwriting. Anexa C Siteuri despre grafologie: •http://handwritingwizard. indicating a balanced ability to be social and interact with others.1. Nr. She will not be taken in by an emotional story about someone else.5.handwriting.html BIBLIOGRAFIE: → Revista „Psihologia”.html •http://www.co.it/ •http://www. Nr. According to the data input.graphology.Dictionar LaRousse de Psihologie 16 .com/ •http://graphicinsight.html •http://www.org/main/hwarchiv.com/graphology.myhandwriting.za/ •http://www. 1995 → Revista „Psihologia”.handwritingpro.standpoint of her sound judgment.com/celebs/index. 1996 → Norbert Sillamy . She will meet emergencies without getting hysterical and she will always ask "Is this best for me?" People that write their letters in an average height and average size are moderate in their ability to interact socially. Cristina doesn't write too large or too small.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful