abc-OARUL agentului de vanzari OMNIASIG

Ambitie a~~~~ti~ atitudine

Ban' business brand bunuri balanta

CASCO ~~en~:~~~ta Comisioane Discounturi diplomatie distractie Eficienta empatie experienta evolutie Francize facilitati fidelizare formare

Gratultati Garantie

Hotarare harta sucursalelor I nformati i interactiuni inspector ide i

Jovial justificare juridic joe

Kilometri catre clientii tai LOCUINTA lansar~ legislatie

MEDICAS rnasma meticulozitate

Numerar ~orm~. omisiuni

Operatiuni Obliqatii oferte

Planificare polite parteneriate profesionalism

RCA ~~~s~~~~!~~

Siguranta solicitari sfaturi solutii

seriozitate I I

Transparenta Traditie

Uti I itate urgente I I

Venituri variante Viitor

VIENNA INSURANCE GROUP

VIENNA INSURANCE GROUP

Peste 180 de ani de experien~ pentru siguran\a ta

SaJut!

Eu sunt OM, OMNIASIG ~i rna bucur ca vrei sa ne cunoostem,

Pentru prima noa.stra inta/nire te invit sa cite~ti ttabc-DARUL agentu/ui de a.sigurari OMNIASfG" ~i sa descoperi ce inseamna.sa pi agent de asigurari /a OMNIASIG. Daca ai ne/amuriri sau pur ~i simp/u vrei sa afJi mai mu/te informatii, nu ezitcsd contactezi un inspector coordonator din OMNIASIG.

Eu iti urez sa pa~e~ti cu dreptul in echipa mea ~i sa ai succes in realizarea obiective/or propuse!

1.

2.

5· 6.

7· 8.

CUPRINS

De ce sa fii agent de asigurare?

De ce sa fii agent de asigurare la OM N IASIG?

Ce produse poti vinde ca agent de asigurare OMNIASIG? Parteneriatele exclusive OMNIASIG si beneficiile tale

Obligatii legale

Tehnici de vanzare

Solutii de asigurare online

Ca~tiguri nelimitate

De ce sa fii agent de asigurare?

• Este simplu, la fel ca mersul pe bkicleta si pentru a lncheia 0 asigurare ai nevoie doar de cateva minute.

• Nu ai sef ~i nu trebuie sa dai socoteala nimanuil TU est! propriul tau ~EF.

• Tu singur lti stabllesti programul de lucru, inchei asigurar: atunci cand ai timp sau doar atunci cand ai chef. De exemplu, poti imblna utilul cu placutul ~i atunci cand te intalnesti cu rudele, colegii sau prietenii tal, Ie poti incheia pe loc si 0 asigurare. Ei sunt bucurosi ca s-au asigurat, iar tu ~i mai bucuros ca le-al putut oferi siguranta ~i ca ai primit cornisionul.

• Tu stabilesti cat vrei sa ca~tigi, care este salariul tau in fiecare luna. In orice moment stii exact care este venitul tau.

• Ai posibilitatea sa cunosti oameni noi.

Poti sa lti creezi relatii, sa itilarge~ti cercul de prieteni sau chiar sa iti intalnesti marea dragoste a vietii tale Casta daca nu ti-ai Intalnlt-o deja).

In conditiile acestea, intrebarea potrivita este:

"De ce sa NU fil agent de asigurare?",

. ' '11 :10

:9

'.8

.7

6

• • '. • ill

De ce sa fii agent de asigurare la OMNIASIG?

• OMNIASIG este nurnarul 1 pe plata asigurarilor generale din Romania. In aslgurari vindem in primul rand Tncredere. Este usor sa vinzi aslgurari din partea unei companii cu 0 reputatie buna, cu 0 traditie indelungata ~i care beneficiaza de sustinerea unuia dintre cele rnai mari grupuri din Europa Centrals ~i de Est, Vienna Insurance Group.

• Stirn ca inceputul este intotdeauna important ~i ca sa ne asigurarn ca pasest! cu dreptul in lurnea asigurarilor iti oferim GRATUIT training tehnic ~i de vanzari,

• La OMNIASIG nu exista limite ale veniturilor pe care Ie potl obtine. Depinde doar de tine!

• Primesti comision pentru fiecare pol ita in parte ~i pe intreaga perioada de valabilitate a acestora.

• Prirnesti sprijinul unui inspector coordonator in activitatea de ofertare, incheiere a politelor, decontari, verificare a eventualelor erori etc.

• Beneficiezi de reduceri la produsele de asigurare OMNIASIG.

• Te rnotivarn sa devii cel mai bun, organizand periodic concursuri cu premii extrem de atragatoare,

Cu OMN/AS/G faci carierii!

• Daca iti dai seama ca profesia de agent de asigurare ti se potriveste manu~a, pot! sa-t! continui evolutia trecand oricand 'In

. ~ .

liga profeslonista ~j sa urmezi 0 cariera de succes ca angajat la OMNIASIG.

• Daca 'Insa ai spirit de antreprenor, poti oricand sa iti deschizi propria firma de intermediere exclusive a produselor de asigurare OMNIASIG pentru ca prirnesti din partea noastra aslstenta economico-financiara ~i juridica, costuri ~i conditii deosebite. Astfel, poti sa 'Iti dezvolti propria echipa de agenti ~i sa obtii irnpreuna cu ei venituri suplimentare pe baza dezvoltarii portofoliului de client;'

Ce produse potl vinde caagent

de asigurare OMNIASIG?

• Asigurari auto: RCA, CASCO

• Asigurari de locumta

• Asigurari de raspundere civila

• Asigurari medica le Medicas

• Asigurari de bunuri

• Asigurari agricole

• Alte tipuri de asigurari

Parteneriatele exclusive OMNIASIG ~i beneficiile tale

La OMNIASIG beneficiezl de 0 oportunitate unica In randul companiilor de asigurari generale din ROMANIA.

Iti oferim posibilitatea de a-ti completa veniturile prin diversificarea portofoliului de asigurarl ?i prin consultants financiara.

Aceste parteneriate Iti of era sansa unica de a fi cel mai cornplet consultant financiar existent pe plata, cu posibilitatea de a avea castigur! pe masura, oferindu-Ie clientilor tai prod use bancare ?i servicii de asigurare complete.

OMNIASIG ~ BCR

OMNIASIG a negociat pentru tine un parteneriat special cu cea mai mare banes din Romania - BCR Erste, prin care toti agentii nostri pot deveni ?i agenti de vanzare a produselor bancare BCR:

• carduri de credit,

• pachete de cont curent,

• vanzari de pensii private BCR,

• vanzarl de contracte de leasing BCR Leasing,

• produsul de economisire de la Banca pentru Locuinte BCR, un produs extrem de cautat in ultima perioada.

Nu iti face griji, nu este greu!

OM N IASIC iti va asigura coordonarea prin personal specializat in sucursalele ?i agenttile proprii, program de training precum ?i asistenta de specialitate in completarea formularelor.

'OMNIASIG ~ Omniasig Life

Gratie parteneriatului cu Omniasig Life, de acum poti vinde ?i astgurari de viata,

Obllgatll legale

Asigurarea obligatorie de Raspundere Civila Odata cu beneficiile pe care Ie poti obtine din activitatea de agent de aslgurare, exlsta ~i unele riscuri: erori, omisiuni sau alte situatii care Iti pot aduce mari prejudicii financiare. De aceea, toti agentli de asigurare sunt obligati prin lege sa i~i Incheie asigurarea de raspundere civila. Lipsa acesteia poate duce la retragerea autorizatiei de catre (SA.

[nchele-tl Asigurarea de Raspundere Civil a la OMNIASIG

La Asigurarea de Raspundere (ivila beneficiezi de 0 oferta cu pret redus special create pentru agentil nostril

in calitate de agent de asigurari la OMN IASIG vei beneficia de multe oferte speciale de-a lungul timpului. Acesta este numai inceputul.

Garantia in numerar

Legea obllga fiecare agent de asigurare sa prezinte 0 garantie in numerar.

Noi credem ca trebuie sa acordarn 0 sansa fiecarui om care i~i doreste cu adevarat sa devina agent de asigurare, chiar daca nu dispune inca de aceasta garantie. De aceea, am stabilit 0 modalitate cat mai avantaloasa pentru agentii nostri de a-sl constitui garantla.

Cum se poate constitui garantia?

Din venitul net realizat lunar, 5 % va trece intr-un cont special creat pe numele agentului pana la constituirea garantiei de 500 lei. Dupa ce s-a realizat aceasta suma, agentul nu va mai avea nici 0 retinere din venitul sau, indiferent de perioada contractu!ui.

Garantia adunata in contul agentului va acumula dobanda pe perioada pastrarii contractului cu OMNIASIG. in momentu! rezilieril contractului, garantla ~i dobanda acurnulata vor f restituite in intregime agentului, In cazul in care acesta nu are debite fata de OMNIASIG.

Tehnici de vanzare

La OMN1AS1G vei f sprijinit pentru a avea succes in activitatea ta de agent de asrguran, prin participarea gratuita la cursuri de vanzari ,?i de formare profesionala pe intreaga perioada a derularii contractului de agent.

lata cateva sfaturi foarte utile care te vor ajuta In realizarea unor vanzarl de succes:

51ucruri pe care trebuie sa Ie fad la inceput

1. Afla cat mai multe informatf despre asigurarile pe care urrneaza sa Ie vinzi.

2. Fii la curent cu oferta competitorilor nostri ,?i identifies avantajele produselor de asigurare OMNIASIG in raport cu produsele acestora.

3. Afla cat mai multe lnformatii utile despre dientil tai ,?i despre stilullor de viata,

4. Exemplifies cu lntarnplari concrete utilitatea politelor de asigurare. Gande'?te4e la cazuri in care persoane din jurul tau au fost salvate de consecintele unor situatii

, ,

dezastruoase de catre 0 aslgurare OMNIASIG: accidente de rnasina, accidente domestice - incendiu, inundatii - accidente de munca etc.

5. Afla care sunt produsele de aslgurare obligatorii prin legesi care sunt penalitatile in cazul in care persoana respective nu detine 0 polite de asigurare valabila (exemplu RCA, Raspundere Civila pentru doctori, agenti de asigurare etc).

vt:;(

c.'r'-~c.."" <fi

............ ~

~ ~_j

_o.·'· ~

Pregateste-ti terenul!

In functie de relatia pe care 0 ai cu viitorii tai dienti, iti propunem doua strategii eficiente de vanzare a produselor de asigurare.

1. Vanzarea in plata "calda"

• Tn,?tiinteaza-ti toate rudele, vecmu, colegii de serviciu ca estl agent de asigurare la OMNIASIG.

Povesteste-Ie tuturor de ce ai ales OM N IASI G ,?i imparta~e~te-Ie entuziasmu I pentru aceasta noua provocare.

• Afla pare rea celor apropiati despre asigurari ,?i explka-le cu rabdare atunci cand au nelarnuriri in legatura cu acestea.

• Avand in vedere ca esti la inceput, este poslbtl sa existe intrebari la care nu vei '?ti sa raspunzl, Noteaza-ti toate aceste intrebari ,?i discuta cu inspectorul coordonator pentru a afla raspunsurile necesare, astfel ca data viitoare sa fii mai bine pregatit ,?i sa inspiri mai rnulta incredere clientllor tal.

• Creeaza-ti 0 baza de date

1. Pentru a avea sueces creeaza-tl 0 agenda eu toti clientii tai potential! in care sa-ti notezi cat mai multe inforrnatii despre acestia (ee masina au, unde sunt asigurati, ce experiente au avut cu asiguratorul anterior, daca intentloneaza sau nu sa-sl vanda masina, casa, cand Ie expira polita, cat costa aslgurarea la cealalta companie, daca au asigurare de viata, casa sau daca vor sa piece in concediu etc). Aceste informatii te vor ajuta sa stabllesti ce nevoi au potentialf tai clienti, cum -?i cand Ie poti vinde anumite asigurari.

z.Organlzeaza-ti agenda telefonlca cat mai bine astfel ineat sa nu uiti detalii importante despre cei care iti pot f client] (inclusiv zilele lor de nastere si ale copiilor, etc).

3. Ai grija sa trimiti cu promptitudine celor care si-au manifestat interesul 0 oterta de asigurare.

4. Raspunde cu profesionalism tuturor intrebarilor referitoare la oferta ~i conoltiile de asigurare.

5. Arata-ti disponibilitatea, revino cu un telefon acolo unde ai lasat 0 oferta -?i intreaba daca mai sunt lucruri neclare.

6. in cazul in care clientul tau amana inchelerea polltel din motive financiare, Ii potl propune solutia de plata in rate.

7. Sarbatore~te alaturi de cei dragi prima polita de asigurare incheiata -?i povesteste-tl reusitele tuturor.

V"" . t·· 44 "

2. anzarea In pia. a rece

a. Solicita celor apropiati sa-ti recomande cel putin 10 prieteni sau colegi carora sa Ie poti oferi 0 polita de asigurare.

b. Cere informatii despre ei, daca au rnasina, casa, alte bunuri precum ~i dreptul ca atunci cand ii vei contacta sa spui ca vii din partea lor.

c. organlzeaza-ti 0 baza de date cu recornandarile ?i contacteaza-i pe fiecare In parte.

d. Solicita 0 lntalnire In care sa va cunoasteti ~i sa Ie prezinti produsele de asigurare ce ar putea sa ii intereseze.

Solutii de asigurare

online .

OMNIASIG este 0 companie dinarnica, cu 0 evolutie spectaculoasa 'In ultimii ani pe plata asigurarilor din Romania. De aceea, noi credem ca este important sa fim In pas cu timpul, asemeni dientilor nostri o;;i sa 'Iti efictenttzarn cat mai mult activitatea.

lata ce facilita~i am creat special pentru tine:

• portal de asigurare online pe care potl emite ehiar de la tine de acasa polite de asigurare pentru clientii tai o;;i pe care poti urrnari politele pe parcursul valabilltatii lor;

(dlsponlbll incepand cu 1 ianuarie 2010)

• participarea GRATUITA la cursuri de pregatire In vederea utilizarf aeestor programe;

• birouri speciale In toate sucursalele si agentlile OMNIASIG In care sa poti sa-ti erniti singur politele de asigurare, cu aeces la computere o;;i internet GRATU1T;

• daca demonstrezi ca ai perfomante deosebite In vanzarea produselor de asigurare Iti punem la di s poz itle echi pa mente I e el e ctro ni ce n eee sa re pentru eompletarea politelor (laptop, internet, lrnprimanta);

• daca nu poti utiliza porta lui electronic, Iti oferim asistenta continua astfel Ineat noi sa putem emite politele de asigurare In baza recomandarllor tale, iar tu sa Iti pot! primi comisioanele fara nici 0 problema.

Ca~tiguri nelimitate

la OMNIASIG avem In prezent agenti de asigurare care ca~tiga chiarsi 100.000 euro anual din vanzarea politelor de asigurare. Desigur, acum vorbim despre cei mai buni dintre cei mai buni, oameni cu experienta ~i calitati extraordinare, dar trebuie sa tii minte un I ucru: totul este posibil ~i depinde numai de tine, de arnbitia ~i de potentialul tau.

Pentru a-t! face 0 prima impresie asupra viitoarei noastre colaborari ~i a castigurtlor tale In primele lunl, am ilustrat In urmatorul tabel evolutia medie a unui agent de aslgurari la OMNIASIG:

Dupa 3 luni de activitate
Produs Nr. Val. medie
vandut polite polita Comision
CASCO 1 400 40
• RCA 4 120 72
lOCUINTE 3 30 23
BUNURI 2 100 40
• MEDICAS 1 10 2
AlTElE 0 50 0
COMISION LUNAR ESTIMAT
EURO 177 Dupa 6 luni de activitate
Produs Nr. Val. medie
vandut polite polita Comision
• CASCO 2 400 80
RCA 5 120 90
lOCUINTE 5 30 38
BUNURI 3 100 60
• MEDICAS 2 10 4
AlTElE 1 50 10
COMISION LUNAR ESTIMAT
EURO 282 Dupa 12 luni de activitate
· Produs Nr. Val. medie
vandut potite politEi Comision
CASCO 4 400 160
RCA 8 120 144
LOCUINTE 10 30 75
• BUNURI 5 100 100
MEDICAS 5 10 10
AlTElE 2 50 20
COMISION LUNAR ESTIMAT
EURO 509 ,.Jj ./'f"l

il\fi;.ijl

,> ~ u,trici

::J difsriIi

/iJ

j0 dl'~' . ,

I eriti

=

unci diferifi

!~:~CJJ.;'~",_:_

.::::: ~r~\ •

(

/,

dfol'-'i\

rig

~

~x.

dfferiti

~lllInr _.~ .. 1·

'%""

~ r" 1~

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful