Ceai de Porumbele

Frunze – ceai Fructele – sirop Coaja tulpina – ceai ( rinichi ) Decoctul de porumbele are un efect incredibil deeficient, rapid si fara manifestari secundare neplacute, in dizolvarea completa a pietrelor si/saunisipului la rinichi.Tratamentul consta in consumul a 3L decoct de coaja de tufa de porumbele zilnic, timp de 3 zile. Mod de preparare: Pentru 250ml de decoct este nevoie de coaja de pe 20cm creanga de porumbele, de grosimea degetuluiaratator. Astfel, pt a prepara cei 3L necesari uneizile de tratament, este nevoie de coaja de pe 2,4m crengi de porumbele. Coaja se marunteste un pic dupa care se face decoctul propriuzis. Pentru decoct se pune coaja intr-un vas si se adauga 3,1L apa (100ml rezervade evaporare in timpul fierberii). Se aduce la fierbere dupa care se continuafierberea la foc foarte mic, cu capacul pus, timp de 25~30 min. Se lasa la racit decoctul, apoi se strecoara si se pune intr-un vas curat. Mod de administrare: Se bea in portii de 200~250 ml de-a lungul intregii zile (de dimineata pana seara, ultima portie inainte de culcare) intreaga cantitate preparata (3L).Tratamentul dureaza 3 zile. Florile se culeg cu mâna, cu multă grijă, începând din martie şi până la sfârşitul lui aprilie. Se pun la uscat în loc umbrit, bine aerisit. Florile de porumbar se confundă uşor cu cele de păducel, dar atenţie: păducelul înfloreşte abia în mai, iar florile lui apar deodată cu frunzele. Fructele de porumbar se pot culege abia toamna, târziu, după căderea primelor brume, altfel sunt acre şi astringente. Fructele de porumbar se pot consuma ca atare, iarna târziu, după ce se coc. Fructele sunt bogate în vitamina C, calciu şi magneziu. Efecte vindecătoare Florile de porumbar conţin o serie întreagă de substanţe active cu efect puternic laxativ, diuretic şi dezintoxicant - veritabile medicamente de slăbit naturale. Fructele au acţiune astringentă, sunt antidiareice şi vindecă dizenteria.

zaharul se va limpezi si va capata o culoare foarte frumoasa, rubinie si o aroma placuta, fara sa mai aiba un gust astringent.

Sirop de porumbele
Reteta: pentru fiecare kilogram de porumbele se foloseste un kg de zahar. Porumbele coapte se spala bine, se pun intr-o oala smaltuita, se adauga apa rece (cat sa depaseasca nivelul lor cu cativa centimetri) si se lasa sa fiarba 30-40 de minute, pana cand le plesneste coaja. In acest moment oala se ia de pe foc si se tine acoperita, la rece, 48 ore. Sucul obtinut se trece prin strecuratoarea pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (lucru care ajuta ca sucul sa curga mai repede), presand fructele bine cu mana. Lichidul pe care il vei obtine va fi tulbure, dar imediat ce va fierbe impreuna cu

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful